Hoppa till sidans innehåll

Damlaget inledde med seger

19 APR 2016 12:45
Herrfotbollen har varit i gång ett tag. Under söndagen var det dags för damlaget i Elitettan att begå premiär. Och det gick bra, man inledde med att besegra QBIK på bortaplan i Karlstad. Närmast väntar AIK den 26 april, det blir alltså hemmapremiär.

I övrigt bjuder vi denna gång på bordtennis, bowling, boxning, herrfotboll, friidrott, handboll, ishockey, rodd och rugby. Och ett tips om stadsvandringar med Bajentema! Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna plats*.


*Denna gång saknas några notiser som borde varit med men på grund av att RF:s webbplattform idrottonline har genomfört uppdatering och tillfälligt varit stängd har vi inte kunnat komma åt alla uppgifter. Nyhetsbrevet kommer att följa upp med det som saknas.
  • Uppdaterad: 19 APR 2016 12:47

   Herrfotbollen har varit i gång ett tag. Under söndagen var det dags för damlaget i Elitettan att begå premiär. Och det gick bra, man inledde med att besegra QBIK på bortaplan i Karlstad. Närmast väntar AIK den 26 april, det blir alltså hemmapremiär.

   I övrigt bjuder vi denna gång på bordtennis, bowling, boxning, herrfotboll, friidrott, handboll, ishockey, rodd och rugby. Och ett tips om stadsvandringar med Bajentema! Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna plats*.

*Denna gång saknas några notiser som borde varit med men på grund av att RF:s webbplattform idrottonline har genomfört uppdatering och tillfälligt varit stängd har vi inte kunnat komma åt alla uppgifter. Nyhetsbrevet kommer att följa upp med det som saknas.

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Stadsvandringar med Bajentema

   Kulturguiden Peter Frisk arrangerar stadsvandringar där han väver ihop Söders historia med Hammarbys. Så här beskriver han den guidade turen på sin hemsida:

"I Hammarbys fotspår - en Bajenvandring" är en historisk promenad från Kanalplan mot Kvarnen.

Under turen utlovar han snack kring fotboll, boxning, Börje Dorch, Nacka, Svenne Berka, handboll, bandy, rodd, hockey, fansen, färgerna, Kvarnen, Pelikan, Gröne Jägarn, Kentorna, film, musik och mycket annat.

Samlingsplats är korsningen Södermannagatan/Bohusgatan vid trapporna ner mot Kanalplan (adress Södermannagatan 63). Kostnaden för att delta är 100 kronor och dessa datum gäller under vår och sommar:

April: Fre 22/4 kl 18:00

Maj: Lö 7/5 kl 18:00, Fre 20/5 kl 18:00, Sö 22/5 kl 13:00

Juni: Fre 3/6 kl 18:00, Sö 5/6 kl 13.00, Fre 17/6 kl 18:00, Sö 19/6 kl 13:00

Juli: Fre 1/7 kl 18:00, Sö 3/7 kl 13:00

 

FOTBOLL HERR:

Bajenduo till landslagsturnering

   18-22 april spelas en fyrnationsturnering för P16-landslagets Future Team (spelare födda 00). I turneringen, som spelas i Helsingborg, möts Sverige, Danmark, Tjeckien och Belgien. 20 spelare har tagits ut av förbundskaptenen Hans Wildow och två av dessa spelar i Hammarby: målvakten Jonathan Johnsson och anfallaren Olle Edlund.

 David Boo Wiklander klar

   Hammarby har begärt dispens för att få kontraktera backen David Boo Wiklander trots att transferfönstret egentligen var stängt. Wiklander, som förra året spelade i IFK Norrköpings guldlag, var kontraktslös och därför beviljades dispens för värvningen som är tänkt att stärka Hammarbys backsituation med flera skadade spelare. Wiklander är klar redan till matchen mot Djurgården tisdag kväll (19 april).

Förlängt med Johan Persson

   Den viktiga kuggen i A-laget Johan Persson har förlängt sitt kontrakt med Hammarby. Nuvarande kontrakt skulle löpt ut efter innevarande säsong men nu har parterna kommit överens om ytterligare ett och ett halvt år.

 

FRIIDROTT:

Hammarby arrangerar stafett-DM

   Årets stafett-DM är uppdelad i två tävlingar, distanserna 4x80m och 4x100 m har fått en egen tävling och den arrangeras av Hammarby på Enskede IP onsdag 18 maj. Ett schema gällande säsongens hela DM-program utomhus finns här: http://www.friidrott.stockholm.se/Main/Page.asp?PageIdentifier=UTOMHUSDM

 

HANDBOLL:

Kval pågår

   Herrlaget i Elitserien har spelat färdigt för säsongen, den det hindrar inte att det ändå pågår intressanta matcher som har betydelse för Bajen den kommande säsongen. Drott åkte ur och ersätts av IFK Ystad från Allsvenskan. Dessutom spelas just nu kval mellan lag 11-13 i Elitserien och Allsvenskans lag 2-4. Det handlar om möten mellan Karlskrona och Helsingborg, IFK Skövde och Lindesberg samt Aranäs och VästeråsIrsta.

   Senast 28 april vet vi vilka lag som Hammarby kommer att möta i Elitserien 2016-17.

Pujol i All Star Team

  I årets All Star Team-uppställning från Elitserien på herrsidan hittar vi Hammarbys Josef Pujol på mittnia-positionen. Uttagningen bygger på Most Effectie Player-ligan och där var Josef bästa mittnia (niondeplats för honom i den totala sammanräkningen i den ligan).

 

ISHOCKEY:

Målvakt värvad

   Den 22-årige målvakten Olle Wallberg är klar för Hammarby säsongen 2016-17. Olle har sitt ursprung i Stocksund Hockey men även spelat i Malmö Redhawks J20-lag. Senaste adress var Visby/Roma – där han bland annat mötte Hammarby två gånger.

…och Tomas Lindgren fortsätter

   Senast säsongen gjorde Bajenveteranen Tomas Lindgren comeback och gav stadga åt ett ganska ungt lag. Det var så roligt och gick så pass bra att Tomas, som fyller 35 i sommar, nu bestämt sig för att satsa vidare ännu en säsong.

 

RUGBY:

Två från Bajen i landslagstruppen

   A-landslaget på herrsidan möter Ukraina på bortaplan den 30 april i Europaspelets Div 1 B. Truppen är uttagen och i den finns två Hammarbyspelare; Marcus Teodor Loxvi och Robert Persson.

 

DETTA HAR HÄNT:

BORDTENNIS:

Kvalförlust mot Spårvägen/Ängby

   Det blev jämnt och spännande när vinnande lag i Div 1 Norra (Hammarby) gjorde upp med vinnaren i Div 1 Östra (Spårvägen/Ängby Elit C2) om en plats i Superettan för herrlag kommande säsong. Bajen arrangerade matchen i Liljeholmshallen och 60 åskådare var på plats – mycket för att vara pingis på den här nivån. Ett ungdomligt bortalag ställdes mot det mer rutinerade Bajen, och den här gången vann ungdomen, 8-5 till slut. Bajens kvallag bestod av Viggo Kippel, Vilmer Georgsson, Lukas Kopriwa, och Emil Holmsten.

 

BOWLING:

Herrlaget åkte ur Allsvenskan

   Trots en bra start i kvalet mot June från Jönköping blev det nedflyttning för Hammarbys herrlag som spelat i Mellanallsvenskan. Under lördagen (16 april) kvalade man mot BK June i Norrköping och vann första matchen med 13-7. Därefter blev det förlust 14-5 och skiljeserie – där Jönköpingslaget vann med 4-1.

  

BOXNING:

Brons för Samer Tabal i Bulgarien

   Sverige hade en juniortrupp om fyra boxare till Emil Jechev-turneringen i Bulgarien (start 5 april) och en av dem var Hammarbys 64 kg-boxare Samer Tabal.

   Samer inledde med kvartsfinalmatch mot Patriot Behrami från Kosovo, en match han vann med 3-0 efter att ha boxats mycket kontrollerat. I semifinalen mötte han hemmaboxaren Simeon Dimitrov och förlorade då 1-2. Därmed blev det bronspeng för Samer.

Tre bajare var med i oavgjord stadsmatch mot Lahtis

   Haninge BK arrangerade en stadskamp mellan ett Stockholmslag och finska Lahtis under lördagen (16 april). Matchen slutade 3-3 och i Stockholmslaget ingick tre Bajenboxare. Bäst gick det för Ali Yusefi i 60 kg Elit som vann sin match. Förluster däremot för Ali Hejuar och Ali Yousofi. Hammarbyarnas matcher:

56 Youth Ali Hejuar Hammarby IF vs Miika Hartman Lahti 1-2

75 Youth Ali Yousofi Hammarby IF vs Alexi Virtanen Lahti 0-3

60 Elite Ali Yusefi Hammarby IF vs Trista Mumararungu Lahti 3-0

   Tre förmatcher arrangerades också och i två av dem boxades Hammarbypugilister:

75 S Hardy Åkerlind Allstars T C vs Oskar Szostak Hammarby IF 0-3

75 J Felix Andersson Haninge BK vs Naseer Haidari Hammarby IF 0-3

 

FOTBOLL DAM:

Premiärseger!

   Seriestarten blev lyckosam för Hammarby i Elitettan. Man inledde seriespelet under söndagen (17 april) i Karlstad mot QBIK och kunde åka hem med tre poäng efter vinst med 1-0. Till synes knappt, men Bajen var det klart bättre laget och hade kunnat vinna med större siffror.

Söndag 17 april QBIK-Hammarby 0-1 (0-1). Publik: 314 (Tingvalla IP). Mål HIF: Hanna Olsson.

   Hemmapremiär 26 april mot AIK på Zinkensdamm.

 

FRIIDROTT:

Personbästa av Yasmin Jelassi

   Hammarbysprintern Yasmin Jelassi blev tvåa i en 100 m-tävling i Hillsdale, Michigan, under lördagen (16 april). Hennes tid (i godkänd vind) 12,51 var nytt personbästa och tionde bästa i K22 genom tiderna i Hammarbys egen statistik. Hon deltog även i längdhopp och blev där femma med noteringen 507 cm.

 

RODD:

Hemmaseger och deltagarsuccé i Bajen Rowing Race

   Hela 56 roddare och styrmän deltog i årets Bajen Rowing Race (17 april i Årstaviken) och denna gång fanns till och med ett internationellt inslag i form av ett lag från Leipzig. Tävlingen genomförs med inriggade fyror.

Den största klassen, herrseniorer, bjöd på en riktig jämn batalj där Hammarbylaget till slut segrade och fick ta hand om Harry Franzéns vandringspokal. Laget bestod av William Tassel, Ahmet Rapi, Michael Helmer, Henrik Persson och x Hanna Pingry.

Resultaten:

Juniorer 5 km: 1. Hammarby Rodd 24:54. 2. Bernadottegymnasiet 32:21.

Nybörjare 5 km: 1. Akademiska RF Herr 24:27. 2 Akademiska RF Dam 26:50

Mixed 11 km: 1. Uppsala Akademiska RS 56:31

Damer 11 km: 1. Akademiska RF 57:34. 2 Hammarby Rodd 1:02:37. 3 Jönköping University Rowing Association 1:03:32.

Herrar 11 km: 1. Hammarby Rodd 50:35. 2. Stockholms RF 50:43. 3. Akademiska RF 52:27. 4. Akademischer Ruderverein Leipzig   53:07.

 

RUGBY:

55-10 i träningsmatchen mot Enköping

   Innan denna säsong krävdes det viss förbundsjuridik för att avgöra vilket av lagen Hammarby och Enköping som skulle få spela i herrarnas högsta serie. Det blev Hammarby – och att det valet nog var det riktiga visades i träningsmatchen i Enköping under lördagen (16 april). Enköping RK var det svagare kortet och Bajen kunde ta hem matchen med siffrorna 55-10.

   Närmast kommer Hammarby att delta i den inledande fasen av 7-manna SM (23 april) och därefter väntar seriespelet där Bajen inleder mot Stockholm Exiles 7 maj.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Bortaderby på hemmaplan

   I kväll – för dig som läser nyhetsbrevet samma dag det publiceras – spelar Djurgården och Hammarby i fotbollsallsvenskan (herrar). Bajens biljettpott är slutsåld men på övriga läktare kan det fortfarande finnas biljetter kvar.

Tisdag 19 april kl 19, Tele2 Arena/Nya Söderstadion: Djurgårdens IF-Hammarby (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

Nu börjar kvalspelet till Basketettan Dam

   Hammarby har goda möjligheter att ta sig upp till näst högsta nivån inom dambasketen. Man står nu inför kvalspel där fyra av de fem lagen får en plats på den högre nivån (ettan är näst högst). Kvalspelet inleds med två matcher i Huddinge, därefter spelar man ett sammandrag i Nässjö kommande helg. Fyra matcher som avgör vilken ligastatus Bajen kommer att ha i höst.

Lördag 23 april kl 14.00, Tomtbergahallen (Huddinge): Nässjö Basket-Hammarby (kval till Damettan Basket)

Måndag 25 april kl 19.30, Edbohallen (Huddinge): Huddinge Basket-Hammarby (kval till Damettan Basket)

I Nässjö 30 april-1 maj möter man Östersund Basket och Malbas.

 

J-Södra på lördag

   Säsongens tredje hemmamatch för herrlaget spelas, i likhet med premiären, mot en nykomling. Denna gång är det Jönköpings Södra som kommer på besök, en klubb som efter många år i lägre divisioner alltså gör comeback. Och det har börjat lovande för J-Södra, bland annat skrällde man genom att besegra MFF på hemmaplan.

Lördag 23 april kl 16, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-Jönköpings Södra IF (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska fotbollssändningar under våren klara

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är nu fastställt fram till och med 29 juni. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller huvudsändningarna:

Tisdag 19/4 19:00 Djurgården-Hammarby C More Sport

Lördag 23/4 16:00 Hammarby - Jönköpings Södra IF C More Sport

Tisdag 26/4 18:30 IFK Norrköping FK - Hammarby  C More Sport

Söndag 1/5 17:30: Hammarby-GIF Sundsvall C More Fotboll

Måndag 9/5 19:00: Örebro SK-Hammarby C More Fotboll

Lördag 16/5 16:00: Kalmar FF-Hammarby C More Fotboll

Onsdag 18/5 18:30 Hammarby - Malmö FF C More Sport

Måndag 23/5 19:00 IFK Göteborg – Hammarby C More Sport

Söndag 29/5 15:00: Hammarby-Gefle IF C More Fotboll

 

TV-sändning från IFK Kalmar-Hammarby

   Lokaltidningen Barometern kommer att TV-sända IFK Kalmars hemmamatcher i Elitettan, precis som de gjorde förra året. Intressant för Hammarbys del är då förstås mötet IFK Kalmar-Hammarby som spelas 28 maj.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info