Hoppa till sidans innehåll

Final nära för hjältarna från Zinken

03 MAR 2015 10:26
Hammarby Bandy (herrlaget) har tagit ett rejält kliv närmare SM-finalen som i år kommer att spelas på Nya Söderstadion/Tele2 Arena. Laget har skrällt genom att besegra Sandvikens AIK i två jämna matcher och är nu endast ytterligare en seger från fina
  • Uppdaterad: 16 MAR 2015 15:37

Dessutom framgångar i innebandy, handboll, bowling och boxning. Samt en och annan motgång. I nyhetsbrevet förutom de nämnda grenarna: fotboll, rodd, rugby och speedway.

 

Välkommen till Hammarbys sköna värld och till Hammarby IF:s nyhetsbrev!

NYHETER:

 

(aktuellt om Hammarbys omfattande verksamhet)

 

ALLIANSEN OCH ALLMÄNT:

 

118 år!

 

På lördag, den 7 mars, fyller Hammarby IF 118 år. Hammarby IF:s startår är 1897, då ombildades Hammarby Roddförening som kom i gång redan 1889. Det firar vi!

 

BANDY:

 

Buss på onsdag till Sandviken

 

Många hammarbyare var på plats när semifinal nr 1 avgjordes i Sandviken under fredagskvällen (27 feb). För den som vill fortsätta att följa dramat genom att vara på plats ordnar Hammarby Bandy bussresa till onsdagens uppgörelse (4 mars). Buss går från Zinkensdamm kl 16.00 och priset är 300 kr inklusive biljett. Anmälan görs till This is a mailto link

 

 

 

Flera spelare förlänger

 

Trots ekonomisk kris tvekar inte Adam Gilljam, Jesper Jonsson eller målvakten Patrik Hedberg: de vill fortsätta sina bandykarriärer i Hammarby. Samtliga har förlängt kontrakten – Adam och Patrik i tre år och Jesper i två.

 

 

 

FOTBOLL herr:

 

Snart släpps premiärbiljetter

 

Den 18 mars kl 13.00 släpps lösbiljetterna till hemmapremiären som spelas mot BK Häcken den 4 april. Och den 1 april, också kl 13.00, kommer det gå att köpa biljetter till derbyt mot Djurgården som spelas 13 april. 1 april släpps även biljetter till hemmamatcherna mot Åtvidaberg, GIF Sundsvall och Halmstad BK. Biljetter köps via webben www.axs.com/se. Det går även att köpa biljetter via Globe Arenas callcenter på 0771-31 00 00 och ett begränsat antal biljetter kommer att säljas i Globens biljettkassor och Skyview Servicecenter.

 

 

 

Isac Lidberg i P17-truppen till Elite Round

 

Det svenska P17-landslaget reser ner till Costa Blanca för att spela EM-kvalets Elite Round mot Spanien, Frankrike och Israel 20-25 mars. Gruppsegrare och sju av åtta tvåor går till slutspelet i Bulgarien 6-22 maj. En Hammarbyspelare är uttagen i truppen – Isac Lidberg som hittills spelat elva matcher och gjort sex mål på den här nivån.

 

 

 

Landslagsläger för Abel och Adnan

 

Hammarby har två spelare med till det landslagsläger för P16-spelare som kommer hållas på Bosön 9-12 mars. De Bajenspelare om förbundskaptenen Magnus Wikmans förtroende är Abel Girma och Adnan Vrana.

 

 

 

FOTBOLL dam:

 

Även Marie Johansson uttagen till F19-landslaget

 

Hammarbys Emma Jansson var tidigare uttagen till F19-landslagets turnering i La Manga 3-10 mars. Nu är det klart att hon får sällskap av ytterligare en Hammarbyspelare – Marie Johansson har också kommit med. Marie har tidigare inga F19- eller F17-landskamper, det kan alltså bli landslagsdebut för henne.

 

 

 

FRIIDROTT:

 

Tornéus uttagen

 

Inomhus-EM avgörs i Prag 5-8 mars och truppen är nu uttagen. Sverige kommer till start i ungefär hälften av grenarna. Manligt längdhopp är en av disciplinerna och där är det förstås Hammarby Michel Tornéus som representerar Sverige.

 

 

 

Hammarby i 16 av klasserna i USM 15-16

 

Inomhus-SM för ungdomar 15-16 år avgörs i Örebro 7-8 mars. Hammarby kommer till start i 16 av klasserna, företrädesvis på flicksidan:

 

P16 stav: Albin Rohde

 

P16 längd: Love Eriksson Nilsfors

 

P16 tresteg: Albin Rohde, Love Eriksson Nilsfors

 

P15 60 m: Felix Prins

 

P15 60 m häck: Felix Prins

 

P15 längd: Felix Prins

 

F16 60 m häck: Jennifer Karlsson, Lotta Laurin

 

F16 höjd: Fanny Jansson, Rosanna Cianelli

 

F16 stav: Maja Lundmark

 

F16 längd: Jennifer Karlsson

 

F16 tresteg: Lotta Laurin, Maja Lundmark

 

F16 kula: Rosanna Cianelli

 

F15 60 m: Greta Deltin

 

F15 1000 m: Vilma Hultström

 

F15 60 m häck: Greta Deltin

 

F15 längd: Greta Deltin

 

 

 

13 från Hammarby i distriktslaget

 

Stockholms distriktslag för 13-14-åringar tävlar i Svealandsmästerskapen i Västerås den 14-15 mars. Hammarby tillhör de klubbar som har riktigt många uttagna. De hammarbyare som ska försvara Stockholms färger är:

 

P14

 

Paul Förnestig 60m, 200m, 60m häck, stafett

 

Adam Fogelberg, höjd

 

Joel Käck, 1000m

 

F14

 

Stina Gustavsson, 60m, höjd, 60m häck, tresteg, stafett

 

Sira Gassama, 200m längd, tresteg, stafett

 

Siri Lindvall, 60m, 200m, längd, stafett

 

Hanna Lindé, 1000m

 

Klara Rådbo, 60mhäck, höjd, stav, tresteg

 

Ella Raud, stav

 

My Lindberg, 60m, längd

 

Lucy Björk Sambo, höjd

 

Isa Hausman, stav

 

P13

 

André Barroso Johansson, 60m, 200m, höjd

 

 

 

RODD:

 

Bengt Lindström föreslås till omval

 

Går det som valberedningen föreslår vid HIF Roddförenings årsmöte 18 mars så blir det fortsatt förtroende för Bengt Lindström på ordförandeposten. Hela förslaget ser ut på följande sätt:

 

Ordförande, 1 år: Bengt Lindström – omval

 

Ledamöter, 2 år: Anders Joelsson – omval, Maximilian Auer – nyval, Malin Langenfors – nyval

 

Suppleanter, 1 år: Yves Wuilmart – omval, Hanna Pingry – nyval, Katarina Alm – nyval

 

(Ledamöterna Mats Ek, Anneli Jedenmalm och Henrik Persson valdes förra året för en period om två år).

 

 

 

RUGBY:

 

Rugbyn ser framåt

 

Hammarby Rugby satsar nu på att bygga upp en bra ungdomsverksamhet från 7 år och uppåt. Föreningen berättar om sina visioner och kampanjar bland annat på sin facebooksida. Kolla in och ta del av HIF Rugbys framtidstankar här:

 

http://foreningsinsamling.se/fundraisers/forza-bajen-rugby/?term=Hammarby

 

 

 

SPEEDWAY:

 

Medlemsmöte 3 mars

 

Styrelsen för Hammarby Speedway kallar till medlemsmöte tisdagen den 3 mars kl 19.00 i klubblokalen på Gubbängens IP. Medlemmarna ombeds att fundera på namnförslag till ny styrelse att framföra på kommande årsmöte.

 

 

 

DETTA HAR HÄNT:

 

(genomgång av de senaste sporthändelserna)

 

 

 

BANDY:

 

Sensationell 2-0-ledning i semifinalen

 

Få hade väntat sig att Hammarby skulle inleda semifinalspelet med att vinna borta mot SAIK. Den överraskande segern följdes sedan upp med straffdrama och ny vinst hemma på Zinken inför storpublik. Bajen har därmed fått en verklig smakstart på semifinalserien och är nu bara ytterligare en seger från att nå finalen.

 

27 feb semifinal I Sandvikens AIK – Hammarby 3-4 (1-1). Publik: 2 805 (Göransson Arena). Målskyttar HIF: Kalle Spjuth 2, Stefan Erixon, Jesper Jonsson.

 

2 mars semifinal II Hammarby-Sandvikens AIK 6-6 (1-2), 10-8 efter straffläggning. Publik: 4 498 (Zinkensdamms IP). Mål HIF: Adam Gilljam 2, Ulf Einarsson 2, Stefan Erixon, Robin Sundin. Straffmål: Robin Sundin, Adam Gilljam, Stefan Erixon, Markus Kumpuoja.

 

 

 

Mycket mål i nostalgimatchen

 

1995 var Hammarby tillbaka i Allsvenskan efter ett 16 år långt uppehåll och under lördagen (28 feb) firades 20-årsjubileet av återkomsten. Hammarbys lag från 1995 mötte Enebybergs IF med många profiler i laget. Resultatet blev 9-12 (3-6) och målskyttarna i Hammarbys lag var Per Hettman, Conny Rydqvist, Oskar Pettersson Hasselgren, Kenneth Sundman och Kenneth Granberg.

 

 

 

BOWLING:

 

Storseger mot jumbon

 

Som väntat hade Hammarbys damer inga problem med att slå Gävle KK hemma i Brännkyrka under lördagen (28 feb). Matchen i Norra Allsvenskan slutade 17-3, poängbäst i Hammarby var Katrin Fahlström som kom upp i 844. Eftersom Bollnäs besegrade Team Vasa samma dag kunde Hammarby gå upp i serieledning, dock har man fler matcher spelade. Närmast väntar en intressant match mot serietrean Bollnäs på hemmaplan.

 

 

 

Förluster mot Kaskad och Brio

 

Herrlaget var ute på en mindre turné under lördagen (28 feb). Laget hade två matcher i Mellanallsvenskan, BK Kaskad i Norrköping och BK Brio i Nyköping. Kaskad var något starkare i den första matchen och vann med 11-9. Allan Sennevall bäst i Hammarby med 929 poäng. I Nyköping var det klarare siffror, Brio vann med 15-5 efter att ha tagit sista omgången med 5-0. Per Jansson Hammarbybäst med 905 poäng. Bajen är nu fyra Mellanallsvenskans C-grupp och får svårt att nå kvalspel uppåt.

 

 

 

Dennis Andersson vinnare i Junior Masters

 

Stockholms Junior Masters avgjordes helgen 21-22 februari i Mälarhallen och i klassen U23 fick vi en hammarbyare som Dennis Andersson tog hem denna klass efter att ha besegrat Marcus Tidbeck från Stureby i finalen. Dennis vann dessutom finalen för samtliga fyra klassegrare. Detta var första gången en hammarbyare vann en deltävling i Junior Masters.

 

 

 

300-serie av Allan Sennevall

 

24 februari spelades Brännkyrkaträffen, en tävling ingående i ST-mästerskapet. Allan Sennevall slog vid detta tillfälle till med en fullpottserie, det vill säga 300 poäng.

 

 

 

BOXNING:

 

Adam Chartoi vann i Narvas 85-årsgala

 

Narva BK firade 85 år med att arrangera en gala med 10 matcher den 31 januari (sen rapport, vi har inte fått fram resultat förrän nu). Hammarbyboxare förekom i två av matcherna. I JA-69 kg fajtades Adam Chartoi med Mika Syvinki från Finland och vann med siffrorna 2-1. Eric Norden i UA-70 kg mötte även han en finsk boxare, Aleksi Virtanen. Han förlorade dock sin match med 0-3.

 

 

 

FOTBOLL herr:

 

Oavgjort mot BoIS

 

Gruppspelsmatchen i cupen mot Landskrona BoIS under söndagen (1 mars) samlade hela 10 416 på Nya Söderstadion. Tyvärr fick de inte se något övertygande spel från Hammarbys sida. Bajen var faktiskt illa ute – Landskronas 0-1 i tredjeminuten (självmål vid hörna) såg länge ut att räcka. Det krävdes ett inhopp av en joker – Amadaiya Rennie – för att i någon mån rädda upp situationen. Rennie kom in 62:a minuten tillsammans med Pablo Piñones-Arce och Marko Mihajlovic och klippte nästan omedelbart till från långt håll, det blev ett vackert skott och stolpe-in. Målet blev inte den vändning man hade kunnat hoppas, spelet fortsatte trögt för laget i de vita tröjorna med nya huvudsponsorn LW på bröstet. Eller om de var så att Div 1-gänget Landskrona BoIS stod upp bra. Publiken fick nöja sig med 1-1 vilket i praktiken ändå betyder att avslutande gruppspelsmatchen mot AIK blir avgörande. Segrande lag går till kvartsfinal, för AIK räcker det dock med oavgjort.

 

 

 

FRIIDROTT:

 

Tre guld vid JSM!

 

Junior-SM och USM 17 inomhus avgjordes i Göteborg 28 feb-1 mars och för Hammarbys del blev det ett lyckat mästerskap med tre guld, tre silver och två brons. Guldmedaljörer denna gång var Grete Ahlberg i vikt som är överlägsen i sin klass och blir väldigt intressant att följa. Även Josefin Herstedt i stav i samma ålderskategori (F17) har en väldigt lovande utvecklingskurva. Nu vann hon på nytt personbästa, 402 cm, vilket också är klubbrekord i Hammarby. Även i P17 stav blev det guld, genom Sebastien Hargeström.

 

Förra året var Hammarby på 18:e plats sett till insamlade poäng – i år var man fyra efter MAI, Ullevi och Hässelby.

 

Hammarbys medaljörer:

 

F17 vikt: 1. Grete Ahlberg 2017 cm. GULD! 2. Emily Berghäll 1753 cm. SILVER!

 

F17 stav: 1. Josefin Herstedt 402 cm. GULD!

 

P17 400 m: 3. Christoffer Ahl 52,06. BRONS!

 

P17 stav: 1. Sebastien Hargeström 434 cm. GULD!

 

P19 60 m: 3. Erik Nyberg 7,01. BRONS!

 

M22 60 m: 2. Jacob Ewertzh 6,92. SILVER!

 

M22 tresteg: 2. Erik Grundberg 1368 cm. SILVER!

 

 

 

HANDBOLL:

 

Viktig seger mot Skövde

 

Dansen kring slutspelsstrecket fortsätter för herrlaget i Elitserien. Efter ett par förluster var det mer eller mindre nödvändigt att slå tillbaka Skövde på hemmaplan för att hänga med i rejset. Detta lyckades man med efter att ha gått ifrån i andra halvlek. Bajen lät sedan aldrig Skövde komma riktigt nära utan kunde vinna med 25-22 (12-11). Som så ofta var Josef Pujol inblandad i mycket. Åtta mål framåt, men också tekniska fel och rött kort för hans del.

 

Närmat väntar HK Malmö i en match som kommer att betyda väldigt mycket för streckstriden. Båda lagen är involverade, mycket står på spel alltså.

 

25 feb Hammarby-IFK Skövde 25-22 (12-11). Publik: 1 030 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby: Josef Pujol 8 (1 str), Nils Pettersson 5 (1 str), Anders Wik-Rydberg 3, Alexander Morsten 2, Johan Szybanow 2, Joakim Bååk 2, Patrik Lindblad 1, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1.

 

 

 

Fyramålsförlust mot serieledarna

 

Damlaget tappade ytterligare mark i tabellen under söndagen (1 mars) då laget tog sig an serieledande Spårhundens HF i Eriksdalshallen och förlorade med siffrorna 26-30. Främsta målskyttar denna gång var Lina Welander (8 mål) och Viola Frederiksen (7). Förlusten innebar att Haninge HK, som vann i samma omgång, tog sig förbi i tabellen och förpassade Hammarby till fjärde plats i Div 3 Östsvenska Södra.

 

 

 

INNEBANDY:

 

Oavgjort mot serieledarna

 

Linköping IBK står i en viss särklass i damernas Div 1 Mellersta men Hammarby visade under lördagen (28 feb) att man kan matcha topplaget. Mötet i Sjöstadshallen slutade 2-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0). Målskyttar för Hammarby var Emelie Björklund (som också blev vald till matchens lirare) och Elin Gädda. Även Hammarbymålvakten Sara Larsson bidrog starkt till poängen, hon hade mycket att göra vilket syns i skottstatistiken som var 17-22 i Linköpings favör. Publiksiffran uppgick till 89 personer – lite mer än vad Hammarby brukar dra. I tabellen är Hammarby fortsatt tvåa.

 

 

 

Rejält kliv mot serieseger

 

Hammarbys serieledande herrlag mötte tvåan Sköndals IK på bortaplan under söndagen (1 mars). Mötet i Div 4 Sydöst slutade 6-10 (2-3, 0-5, 4-2), tre poäng till Hammarby alltså. De tio målen fördelades på åtta spelare, de som stack ut genom att göra två mål var Nicklas Dalbjer och Staffan Santesson. Hammarby har nu ett försprång på fyra poäng när två omgångar återstår.

 

 

 

PÅ GÅNG:

 

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i hemsidans kalendarium)

 

 

 

Fritt inträde mot HK Malmö

 

Under parollen #sthlmhjärtahandboll tar Hammarbys herrlag emot HK Malmö i Eriksdalshallen på onsdag kväll. Publiken går in gratis vid detta tillfälle, tack vare att sponsorer stöttar evenemanget. Förutsättningarna är dessutom intressanta – det här är två lag som fajtas om en slutspelsplats, och publikens stöd kommer givetvis att betyda mycket för Hammarby.

 

Onsdag 4 mars kl 19.15, Eriksdalshallen: Hammarby-HK Malmö (Elitserien, handboll, herrar)

 

 

 

Eventuell fjärde match mot SAIK på fredag

 

Skulle Hammarby förlora bandysemifinalen på onsdag uppe i Sandviken blir det en fjärde match mellan lagen på Zinken fredag kväll. Fredagsmatch brukar betyda mycket publik, och den här matchen kommer dessutom att kunna ge en plats i SM-finalen.

 

EVENTUELL MATCH Fredag 6 mars kl 19.00, Zinkensdamm: Hammarby-Sandvikens AIK (semifinal IV, bandy, herrar)

 

 

 

Bowling mot Sumpan och Bollnäs

 

Både herrlaget och damlaget har hemmamatcher under lördagen. Herrarna möter Sundbybergs IK på förmiddagen medan damerna tar sig an Bollnäs BC på eftermiddagen.

 

Lördag 7 mars kl 10.00, Brännkyrka: Hammarby-Sundbybergs IK (Mellanallsvenskan, bowling, herrar)

 

Lördag 7 mars kl 16.20, Brännkyrka: Hammarby-Bollnäs BC (Norra Allsvenskan, bowling, damer)

 

 

 

Derbyfotboll på Friends

 

Det är några år sedan Hammarby och AIK möttes i en tävlingsmatch i fotboll. Nu är det dock dags för avgörande gruppspelsmöte i Svenska cupen för herrar. Tveksamt om det fortfarande går att få biljett till denna match – men det är alltid värt att kolla.

 

Lördag 7 mars kl 13.00, Friends Arena: AIK-Hammarby Svenska cupen gruppspel, fotboll, herrar)

 

 

 

Innebandy mot Nynäs

 

Hammarbys herrlag i innebandyfyran kan ta ytterligare ett steg mot serieavancemang under lördagen. Serieledarna möter då trean Nynäshamns IBK.

 

Lördag 7 mars kl 14.30, Sjöstadshallen: Hammarby-Nynäshamns IBK (div 4 Sydöst, innebandy, herrar)

 

 

 

Träningsmatch i Älta

 

Damlaget i fotboll spelar träningsmatch mot Elitettanmotstånd under söndagen.

 

Söndag 8 mars kl 14.00, Älta IP: Älta IF-Hammarby (träningsmatch, fotboll, damer)

 

 

 

 

 

BAJEN I TV:

 

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

 

 

 

Cupderbyt sänds i SVT

 

Gruppspelsfasen i Svenska cupen i fotboll (herrar) avslutas med derbyt AIK-Hammarby på Friends Arena. Det lutar åt utsålt, men för dem som inte kan vara på plats visas matchen i SVT.

 

SVT2 Lördag 7 mars kl 13.00: AIK-Hammarby

 

 

 

Handbollsderbyt sänds i TV4 Sport

 

Elithandbollsmötet Ricoh HK-Hammarby kommer att direktsändas i TV4 Sport Datum är måndag 16 mars, första avkast kl 19.15.

 

 

 

TV4 Sport sänder dammatchen mot Örebro

 

I och med att Hammarbys damlag i fotboll är tillbaka i Allsvenskan får vi också chansen att se laget i TV. Klart är att TV4 Sport kommer att sända hemmamatchen mot KIF Örebro den 7 maj kl 19.20.

 

 

 

C More bevakar Allsvenskan i fotboll

 

Planeringen för TV-sändningar av herrarnas högsta serie är giord fram till den 7 juni. Det är C More som sänder i någon av sina kanaler. För Hammarby ser det ut så här:

 

XXXX Lörd 4 april kl 14: Hammarby-BK Häcken

 

C More Sport Ons 8 april kl 19.05: IF Elfsborg-Hammarby

 

C More Sport Månd 13 april kl 19.05: Hammarby-Djurgårdens IF

 

C More Sport Månd 20 april kl 19.05: Malmö FF-Hammarby

 

C More Fotboll Lörd 25 april kl 16.00: Hammarby-Åtvidabergs FF

 

C More Sport Torsd 30 april kl 19.05: Örebro SK-Hammarby

 

C More Sport Månd 4 maj kl 19.05: AIK-Hammarby

 

C More Live 2 Månd 11 maj kl 19.00: Hammarby GIF Sundsvall

 

C More Live 2 Onsd 20 maj kl 19.00: IFK Norrköping-Hammarby

 

C More Live 2 Månd 25 maj kl 19.00: Helsingborgs IF-Hammarby

 

C More Fotboll Lörd 30 maj kl 16.00: Hammarby-Halmstads BK

 

C More Sport Torsd 4 juni kl 19.05: Kalmar FF-Hammarby

 

C More Sport Sönd 7 juni kl 15.00: Hammarby-IFK Göteborg

 

 

 

 

 

INTRESSANTA LÄNKAR:

 

Här hittar du tips på länkar till sidor som kan intressera den som vill hänga med i Bajenland. Tipsen under denna rubrik kommer att byggas på efterhand.

 

 

 

HIFhistoria:

 

http://www.hifhistoria.se/

 

Historiesajten som ständigt fylls på med statistik och bilder. Rekommenderas varmt till alla som har minsta intresse för Hammarby IF:s historia.

 

 

 

HIFhockeyhistoria:

 

http://www.hifhockeyhistoria.se/

 

Systersajt till HIFhistoria. Här finns en omfattande historieskrivning av hockeyn i vår förening, från starten 7 mars 1921 till konkursen 2008. Dessutom fyller man på med Bajen Fans Ishockeyförenings historik från 2008-09 och framåt.

 

 

 

Midnattsloppet

 

http://www.midnattsloppet.com/

 

Hammarbyarrangemanget Midnattsloppet som startade 1982 har blivit en klassiker som samlar uppemot 30 000 löpare och har fått avläggare i både Göteborg, Malmö och Helsingfors. Loppet bedrivs numera under eget bolag och Hammarbykopplingen har tonats ned, men fortfarande är tävlingen en viktig sponsor till Hammarby Friidrott.

 

 

 

Börje Dorch

 

http://www.borjedorch.se/

 

Karikatyrtecknaren Börje Dorch (1929-2004) var ett tag något av ”hovtecknare” åt Hammarby IF. Förutom de många roliga karikatyrerna, som i vissa fall förevigats i form av souvenirer, skapade den mångsidige tecknaren den nuvarande varianten av HIF:s klubbmärke. Hyllningssajten har skapats av sonen Peter. Mycket teckningar och en omfattande livshistorik.

 

 

 

Hammarby Supporterklubb

 

http://www.hammarbysupporterklubb.se/

 

”Soppen” bildades 1953 och är den supporterförening som stått närmast organisationen Hammarby IF, till exempel fick supporterklubbens medlemmar Hammarby IF:s medlemstidning när den fanns i tryckt variant. Numera är det huvudsakliga syftet med denna supporterförening att stödja idrottande HIF-ungdomar.

 

 

 

Bajen Fans

 

http://www.bajenfans.se/

 

Den från Hammarby IF oberoende supporterföreningen bildades 1981, främst för att ta tillvara intresset hos den mer ”klackbetonade” delen av publiken. Föreningens roll har växlat i betydelse, för närvarande är det stor tillströmning av medlemmar. Från och med 2011 har man ändrat organisationsstruktur och uppmuntrar bildandet av lokalföreningar.

 

 

 

Bara Bajen

 

http://www.barabajen.se/

 

Seriös supportersida, främst inriktad på herrfotboll men som även behandlar annan Hammarbysport och andra Bajenföreteelser. Bland annat listar man ett stort antal Hammarbybloggare med direktlänkar till de senaste inläggen.

 

 

 

Supportersida om lagen på Kanalplan

 

Samlingsplats för info om några av Hammarbylagen som mestadels spelar på Kanalplan, det vill säga damlag, juniorlag och pojklag. Statistik och egna kommentarer.

 

http://hammarby2012.wordpress.com/

 

Hammarby IF Anno 1889

 

Hammarbyhistorisk forskning, främst kring åren innan Hammarby IF formellt bildades 7 mars 1897. Man tar alltså avstamp i Hammarby Roddförenings start 1889. Det är ganska tydligt att syftet med sajten är att argumentera i den debatt som uppstått kring vilket årtal som HIF bör räkna som startår. Men oavsett vad man tycker i den frågan har sajten ett värde för den historieintresserade hammarbyaren.

 

http://www.hif1889.se/

 

 

 

Bajen International

 

http://www.bajeninternational.se/a/

 

Egentligen en intern sajt för ett gäng kompisar med Hammarby och internationell fotboll som gemensamt intresse men delar av innehållet gör den intressant även för utomstående. Framför allt har man en mycket rolig intervjuserie där Hammarbyprofiler av olika sorter intervjuas. Den som blivit intervjuad rekommenderar nästa intervjuperson. En stafett värd att följa.

 

 

 

Bajen Pins

 

Den som intresserar sig för Hammarbymemorabilia ska absolut ta en titt här. Samlaren Stefan har på sajten lagt ut sin omfattande samling av nålar och badges med Hammarbymotiv. Det är offentliga nålar och supporterinitiativ, över 200 objekt från tidigt 1900-tal till nutid. http://bajenpins.wordpress.com/

 

 

 

Stiftelsen Pelle Lindberghs Minne

 

Hockeymålvakten Pelle Lindbergh är legendar inom Hammarby och för att hedra hans minne har en stiftelse skapats i hans namn. Stiftelsen har till ändamål att stödja och uppmuntra personer och organisationer inom Hammarby IF. Den är dock fristående från Hammarby IF:s föreningar.

 

http://www.pellelindberghsminne.se/

 

 

 

Freddie Ferms Vänner

 

Freddie Ferms Vänner är ett sponsringskollektiv med syfte att hjälpa HIF Ishockeyförening. Organisatoriskt fungerar det så att man kan gå med som medlem och/eller stötta på annat sätt. http://www.freddiefermsvanner.se/

 

Bra att veta om nyhetsbrevet:

 

Nyhetsbrevet är indelat i fyra avdelningar. Den första kallas NYHETER och ger aktuell information om de olika medlemsföreningarna i Hammarby IF.

 

Den andra avdelningen är DETTA HAR HÄNT. I den rapporteras den senaste tidens idrottshändelser där våra idrottsföreningar varit aktiva. Tredje avdelningen kallas PÅ GÅNG och är en titt framåt på några av den närmaste tidens evenemang som kan vara av särskilt intresse för hammarbyare. En mer komplett förteckning finns i kalendariet, det du får i nyhetsbrevet är lite utförligare information kring enstaka utvalda arrangemang.

 

Till sist finns avdelningen BAJEN I TV där vi försöker hålla läsarna underrättade om aktuella TV-sändningar med Hammarbyintresse. Avdelningen INTRESSANTA LÄNKAR fylls kontinuerligt på med tips om sajter som kan vara av intresse för Hammarby IF:s medlemmar och vänner.

 

 

Nyhetsbrevet publiceras normalt på tisdagar. Tipsa gärna!

Skribent: Magnus Hagström
E-post: This is a mailto link

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info