Hoppa till sidans innehåll

Innebandydamerna kvalar till högsta serien

23 FEB 2016 09:17
Med två återstående matcher i grundserien är Hammarbys innebandydamer klara för kval till Superserien där åtta lag kommer att kämpa om två platser i den högre serien. Från den gångna veckan gläds vi också åt USM-guld i friidrott inomhus, SM-silver i inomhusrodd, SM-silver i futsal och konstaterar att vi har en enorm bredd i Hammarbyidrotten. Förutom de nämnda idrotterna finns också nytt och noterat från verksamheterna i bandy, basket, bowling, boxning, fotboll, handboll, ishockey, rugby och speedway. Hammarby engagerar!
  • Skapad: 23 FEB 2016 09:17

   Med två återstående matcher i grundserien är Hammarbys innebandydamer klara för kval till Superserien där åtta lag kommer att kämpa om två platser i den högre serien. Från den gångna veckan gläds vi också åt USM-guld i friidrott inomhus, SM-silver i inomhusrodd, SM-silver i futsal och konstaterar att vi har en enorm bredd i Hammarbyidrotten. Förutom de nämnda idrotterna finns också nytt och noterat från verksamheterna i bandy, basket, bowling, boxning, fotboll, handboll, ishockey, rugby och speedway. Hammarby engagerar!

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Nu har Kanalhallen öppnat

   Ytterligare en idrottsanläggning finns nu tillgänglig på Södermalm. Med kanalhallen, tidigare benämnd Folksamhallen, får föreningarna tillgång till en hall med totalmåtten 18 x 37 meter, vilket innebär spelmått om cirka 16 x 35 meter. Hallen lämpar sig väl för barn- och ungdomsverksamhet. I vilken mån denna kommer att användas i Hammarbyverksamhet vet vi inte, men rent generellt är det förstås positivt med ytterligare en tillgänglig idrottsyta. Namnvalet är ju dessutom utmärkt… det grundar sig på att Hammarby kanal ligger nedanför Folksam och att Hammarby idrottsplats, oftast kallad Kanalplan finns i närheten.

 

BANDY:

Buss till Sandviken

   Hammarby Bandy kommer att ordna bussresa till tredje kvartsfinalmötet mellan Sandviken och Hammarby som spelas nu på torsdag 25 februari. Håll koll på denna resa via Hammarby Bandys hemsida.

Tvåa i publikligan

   Villa Lidköping fortsätter att vara Elitseriens bästa publiklag, även i år vann man publikligan. Villa lockade i snitt 3 229 åskådare, Hammarby kom tvåa på 2 555. Ytterligare ett lag, IFK Vänersborg, drog över 2 000 i snitt. Deras snitt blev 2 030. Snittet för hela Elitserien var 1 412.

Gubbängen föreslås få bandyhallen

   Efter att förslaget om att anlägga träningshall för bandy i Tallkrogen skrinlagts har nu idrottsnämnden i Stockholms stad lagt fram ett förslag om att bygga vid Gubbängens IP i stället. I förslaget sägs att bygget skulle kunna påbörjas 2017 för att stå klart inför hösten 2018. Det bör betonas att detta tills vidare endast är förslag. Hela ärendet beskrivs på denna länk: http://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1828954

 

BOXNING:

Leon Chartoi landslagsboxas i Sofia

   Sverige deltar i den stora Strandjaturneringen i Sofia, Bulgarien 22-28 februari med en trupp på sex boxare. I denna trupp hittar vi en Hammarbyboxare, Leon Chartoi i 75 kg. Det är stort deltagarantalet i denna turnering och matchande börjar under tisdagen.

 

FOTBOLL DAM:

Ny styrelse vald

   Vid måndagens årsmöte i Hammarby IF DFF (22 feb) valdes ny ordförande och även i övrigt kom flera nya namn i styrelsen, helt enligt valberedningens förslag. Den nye ordföranden heter Arne Pettersson, övriga nytillskott är Raul Björk, Thomas Dennerby, Fia Michelsson, Karin Palm och Charlotte Billengren. Den förre ordföranden Kenneth Kvist sitter kvar som ordinarie styrelseledamot.

Kvartett till landslaget

   Hammarby DFF fick med hela fyra spelare från A-truppen till två olika landslagstrupper inför den traditionella träningsturneringen i La Manga den 1-8 mars. Anna Oscarsson och Marie Johansson har tagits ut till den U20/U23 trupp som kommer att möta USA, Japan och England. Filippa Angeldahl och Julia Zigiotti Olme finns i den F19-trupp som kommer att möta Italien och Frankrike.

Forward från Östersund ansluter

   Hammarby har knutit till sig ytterligare en spelare till 2016 års A-lagstrupp. Det handlar om anfallaren Frida Sjöberg från Östersunds DFF som stod för 14 mål på 28 matcher i Elitettan och Svenska cupen förra säsongen. Ett spelartapp noterar vi också från den gångna veckan – Josefin Steger går till seriekonkurrenten Älta IF.

Träningsmatch mot KIF Örebro

   Klockslag är nu fastställt för träningsmatchen mot allsvenska KIF Örebro. Hammarby möter Närkelaget söndag 6 mars kl 14.00, platsen är Stadshagen.

Järla IF i Victoria Cup

   Hammarby kliver i in i Victoria Cups åttondelsfinal genom att möta Järla IF FK på bortaplan. Preliminärt matchdatum är 28 mars. Järla från Div 3 slog ut Åkersberga BK i 16-delsfinal.

 

FRIIDROTT:

20 till ISM

   Inomhus-SM för seniorer avgörs i Malmö 27-28 februari och Hammarby har 20 idrottare kvalificerade och anmälda till tävlingarna. Medaljchanser på flera håll, sett till årsbästanoteringar finns stora förhoppningar i flera av grenarna. Amir Shaker är tvåa i årsbästastatistiken på 60 m häck, Mehdi Katib delar förstaplatsen i höjd, Michel Tornéus är tvåa i längd och Erik Ehrlin toppar Sverigestatistiken i tresteg. Bland kvinnorna hittar vi Frida Persson på andra plats i 400 m och tävlingsmänniskan Jasmin Sabir är fyra i tresteget.

Hammarbys anmälda SM-deltagare:

M 60 m: Tony Darkwah, Jacob Ewertzh, Sunday Ojuri, Desmond Rogo, Jonathan Wulff, Jean-Christian Zirignon     

M 200 m: Sunday Ojuri

M 400 m: Kristian Efremov

M 800 m: Christoffer Ahl

M 60 m häck: Amir Shaker

M höjd: Mehdi Katib

M längd: Erik Ehrlin, Mehdi Katib, Ritchie Moba, Oumar Thiam, Michel Tornéus

M tresteg: Erik Ehrlin

K 60 m: Lynette Morgan

K 200 m: Lynette Morgan

K 400 m: Frida Persson

K 60 m häck: Victoria Almerén Hansson, Emma Tuvesson

K längd: Jasmin Sabir

K tresteg: Jasmin Sabir

K vikt: Grete Ahlberg

 

INNEBANDY:

Playoff – så går det till

   Med två omgångar kvar är det klart att Hammarbys damlag i Div 1 Östra kommer att få kvala till Superserien. Åtta div 1-lag gör upp om två platser i högsta serien.

   Hammarby kommer till att börja med få möta ettan eller tvåan från Div 1 Norra (beroende på om man själva blir etta eller tvåa i sin serie). Dessa matcher spelas 12 mars, 19 mars och eventuellt 20 mars om det behövs en tredje match. Fyra vinnarlag från playoff 1 kommer sedan att mötas i playoff 2. Där gäller geografisk lottning och matcherna spelas 25-26 mars, 2 april och eventuellt 3 april.

   Mer om innebandyns kvalspel hittar du här: http://www.innebandy.se/SIBF-info/Tavling-/Kvalspel-20152016/

 

ISHOCKEY:

602 åskådare i snitt

   Östra HockeyEttans vårserie är inte den hetaste nivån publikt sett men Hammarby kom i alla fall upp i ett snitt på 602 åskådare, bäst i serien. Detta tack vare Hovetmatchen som drog över 3 000. Snittet i serien som helhet var 245 åskådare.

 

RUGBY:

Spelschemat klart

   Efter en del trassel där Hammarby först uteslöts från högsta serien (herrar) – dit man kvalificerade sig i höstas – har det nu blivit klart att Svenska Rugbyförbundet tvingats backa sitt beslut. Hammarby överklagade till Riksidrottsnämnden som gick på Hammarbys linje i ärendet (som handlade om olicensierad spelare vid ett tillfälle under säsongen 2015). Det innebär att Hammarby kommer att vara ett av de fem lagen i Allsvenskan som är högsta serienivån. Programmet ser ut på följande sätt:

2016-05-07 Hammarby - Sthlm Exiles RFC (Årstafältet 15.00)

2016-05-21 Hammarby - NRK Troján (Årstafältet 15.00)

2016-05-28 Södertälje RK - Hammarby

2016-06-18 Hammarby - Södertälje RK (Årstafältet 15.00)

2016-07-02 Pingvin RC - Hammarby

2016-08-13 Sthlm Exiles RFC - Hammarby (Årstafältet 15.00)

2016-08-20 Hammarby - Pingvin RC (Årstafältet 15.00)

2016-08-27 NRK Troján – Hammarby

   Efter avslutad grundserie följer slutspel och placeringsmatcher. Som nykomling kanske Hammarby främst får sträva efter att undvika femteplatsen som innebär placeringsmatch mot bästa laget från Division 1 – och risk att åka ur.

 

SPEEDWAY:

Bajen inleder i Norrköping

   Årets Division 1 är en serie med åtta lag där man möter varandra i fyrlagsmatcher, varav tre körs på respektive hemmaplan. Hammarbys schema ser ut på följande sätt:

Omgång 1, 24 april Norrköping: Vargarna, Västervik, Hammarby/Griparna, Nässjö

Omgång 2, 1 maj Västervik: Västervik, Texoil Racers, Hammarby, Kavaljererna

Omgång 3, 7 maj Gubbängen: Hammarby, Vargarna, Nässjö, Texoil Racers

Omgång 4, 14 maj Nässjö: Nässjö, Hammarby, Finland Team, Vargarna

Omgång 5, 22 maj Mariestad: Örnarna/Saxarna, Nässjö, Kavaljererna, Hammarby

Omgång 6, 28 maj Hagfors: Kavaljererna, Nässjö, Hammarby, Finland Team

Omgång 7, 4 juni Gubbängen: Hammarby, Kavaljererna, Vargarna, Finland Team

Omgång 8, 12 juni Västervik: Västervik, Hammarby, Örnarna/Saxarna, Nässjö

Omgång 9, 10 juli Malmö: Texoil Racers, Nässjö, Västervik, Hammarby

Omgång 10, 30 juli Gubbängen: Hammarby, Örnarna/Saxarna, Västervik, Texoil Racers

Omgång 11, 6 aug Nässjö: Nässjö, Hammarby, Örnarna, Kavaljererna

Omgång 12, 27 aug Nyköping: Finland Team, Västervik, Kavaljererna, Hammarby

Medlemsmöte den 29 februari kl 19:00

   Hammarby Speedway ordnar möte för alla medlemmar. Medlemsmötet äger rum i klubbhuset på Gubbängens IP, måndagen den 29 februari kl 19:00. Det blir information om den kommande säsongen 2016.

 

DETTA HAR HÄNT:

BANDY:

Bra publiksiffra i serieavslutningen

   Matchen Hammarby-Västerås SK var utsedd till ”Bandyns Dag” – vilket betydde gratis inträde med hjälp av ett stort antal sponsorer. Publiken hörsammade inbjudan och kom, 3 713 räknades in vilket är en av Hammarbys bästa publiksiffror under säsongen.

   Publiken fick se en match där seriens klart bästa lag VSK tog kommandot efter en jämn första halvlek men där Bajen kämpade sig tillbaka – dock utan att räcka ända fram. Förlusten innebar att Bajen tappade ytterligare en placering och blev sexa i sluttabellen. I det efterföljande kvartsfinalvalet fick Hammarby Sandvikens AIK på sin lott.

16 feb Hammarby-Västerås SK 4-5 (1-1). Publik: 3 713 (Zinkensdamm). Mål HIF: Misja Pasjkin, Johan Willes, Robert Rimgård, Kalle Mårtensson.

…men förlust i första kvarten

   Slutspelslottningen parade ihop Sandviken och Hammarby och kvartsfinalspelandet inleddes under lördagen med match uppe i Sandviken. Hemmalaget levde upp till favoritskapet, man den här matchen och kunde vinna med 8-4 (4-2). Nu gäller det för Hammarby att jämna ut ställningen genom att vinna hemma under tisdagskvällen. Bäst av fem gäller i kvartsfinalspelet liksom i semifinal.

20 feb kvartsfinal 1 Sandvikens AIK-Hammarby 8-4 (4-2). Publik: 1 507. Mål HIF: Adam Gilljam, Kalle Mårtensson, David Pizzoni Elfving, Misja Pasjkin.

 

BASKET:

Seger mot KFUM Örebro

   Hammarby Baskets herrar bärgade säsongens elfte seger när man på söndagen (21 feb) slog Örebro med 19 pinnar hemma i Farstahallen. Laget har därmed vunnit 11 av 17 spelade matcher och är trea i serien (Div 2 Svealand Norra). Närmast väntar svår bortamatch mot Djurgården i Brännkyrka, den 6 mars.

21 feb Hammarby Basket - KFUM Örebro 95 - 76 (29-17, 28-19, 12-22, 26-22). Farstahallen. Poäng HIF: Yafet Habtu 25p, Daan Drupsteen 24p, Ibrahim Marong 15p, Simon Teklemariam 11p, Max Spreitz 9p, Aurelius Ekholm 5, Niklas Herring 4 och Niclas Eriksson 2p

 

BOWLING:

Klara förluster i Småland

   Damlaget gjorde en tvådagars utflykt till Småland under den gångna helgen (20-21 feb) med elitseriematcher mot BK Högland från Nässjö och BK Cahoot från Kalmar. Det blev klara förluster i båda fajterna – 5-15 mot Högland och 6-14 mot Cahoot. Bäst slagningar stod Caroline Innergård (902 poäng i första matchen) och Katrin Fahlström (856 i den andra) för.

   I serietabellen är Hammarby tre poäng före Calluna på nedflyttningsplats men har dock två matcher mer spelade. Närmast väntar hemmamatch mot mittenlaget Scandinavia BC, ett gäng som Bajen förlorade med knappa 9-10 mot i bortamatchen.

 

BOXNING:

Anni Viantie finsk mästarinna

   Anni Viantie, som i Sverige tävlar för Hammarby Boxning, blev i helgen finsk mästarinna. Hon besegrade först Anu Lammi från klubben TuusNy i semifinal med 3-0 (20 feb), därefter Teija Tilli från KuRi med samma siffror i finalen (21 feb).

 

FOTBOLL DAM:

SM-silver för F17

   Hammarbys F17-lag hade kvalificerat sig för SM-slutspelet i futsal (i sin åldersklass) som avgjordes i Göteborg 19-21 februari. Laget var ett av åtta slutspelslag som delades in i två grupper. Hammarby inledde sitt gruppspel med förlust 0-1 mot Örebro SK Söder, besegrade därefter Gammelgårdens IF med 5-2 och avslutade med 4-4 mot Jitex Mölndal BK. De fyra poängen räckte till semifinal, Bajen gick vidare å bättre målskillnad än Jitex.

   I semifinalen vann laget mot Hovås Billdal med 4-3 efter straffar (1-1 vid full tid). Därmed var laget i final där dock BK Höllviken var det starkare laget och vann med 2-0.

 

FOTBOLL HERR:

Besviket efter 0-0 i tävlingspremiären

   Många såg fram emot att se A-laget i säsongens första tävlingsmatch, gruppspelsmatchen i Svenska cupen mot Syrianska FC. 9 166 var på plats när domaren blåste till spel på Nya Söderstadion under söndagseftermiddagen (21 feb). Förväntan byttes dock ganska snabbt till besvikelse, de grönvita lyckades knappt åstadkomma någonting och det var snarare Superettanlaget Syrianska som låg närmare till tre poäng. Några mål blev det dock inte och en hel besvikna buanden kunde höras efter matchen. Det här var inte vad Bajenpubliken hoppats på! Nästa gruppspelsmatch spelas mot Ljungskile och då krävs bättre geist.

21 feb Hammarby-Syrianska FC 0-0. Publik: 9 166 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena)

 

WO-förlust i futsalligan

   Hammarby skulle ha spelat den avslutande matchen i Stockholms futsalliga under söndagen (21 feb) men mötet med IK Hephata genomfördes aldrig – Hammarby lämnade wo och fick därmed 0-3 i protokollet.

   Serien är därmed avslutad. För Hammarby är futsal en ny satsning och laget har bestått av yngre spelare. Sju lag slutförde serien, Hammarby fick matchraden 2-2-6 och blev jumbo.

 

FRIIDROTT:

Säsongsbästa av Frida Persson i Globen

   Hammarby hade tre deltagare i internationella Globengalan under onsdagskvällen (17 feb). Det här är en gala av hög klass, till exempel slogs två världsrekord på seniornivå – i manliga 1000 m och kvinnliga 1 609 m (mile). Dessutom världsbästa inomhus för 16-åringar i kvinnligt stavhopp, genom Lisa Gunnarsson.

   Av Hammarbyidrottarna hade Frida Persson mest lyckad insats. Hon sprang 400 m på säsongsbästa, 54,97, och var därmed bästa svenska före Moa Hjelmer och Elin Moraiti. Bådar gott inför ISM!

   Längdhopparen Michel Tornéus fick bara till två godkända hopp och blev femma med 787 cm som bästa hopp. I M60 m tävlade Sunday Oujuri. Han fick tiden 7,06 – fem hundradelar från den egna personbästanoteringen.

   Från de nationella tävlingarna noterar vi att Christoffer Ahl gjorde sin bästa tid någonsin på 800 m, 1.55,41 var en förbättring med över tre sekunder jämfört med det tidigare inomhusperset. Dessutom gjorde Jasmin Sabir en bra längdhoppstävling. Hon vann 586 cm, en cm från personligt rekord.

 

USM-guld!

   Hammarby kom hem med tre medaljer från årets JSM- USM17 inomhus som avgjordes i Växjö 20-21 februari. Guld blev det genom Victoria Almerén Hansson som tog hem 60 m häck i F17 på tiden 8,44 (förbättring av hennes eget klubbrekord dessutom). Jean-Christian Zirignon tog brons i M22 60m med säsongens hittills snabbaste lopp, 6,91 – nytt klubbrekord i M22. Brons blev det även för Rosanna Cianelli i F17 kula. Hon stötte för första gången över 14 meter – 1414 cm vilket bättrade på hennes eget klubbrekord i F17.

   Bland övriga deltagare noterar vi några personliga rekord – de har alltså presterat som bäst när det gäller SM-placeringar. Christoffer Ahl blev femma i P19 400 med nya perset 50,82. Frank Förnestig (P19) slog personligt rekord i längd med 6,45 men då många andra hoppare hoppade långt räckte det inte till final. Martin Forsberg tog en poängplats i stavhopp P17 då han kom sexa med 3,77, vilket var personligt inomhusrekord. Emiliy Berghäll slog personligt rekord i F19 vikt och noterade 14,76. Det räckte till en sjundeplats.

 

HANDBOLL:

Drama när Bajen vände till oavgjort

   Hammarby låg under med 16-21 mot HK Malmö i söndagens elitseriematch (21 feb) med elva minuter kvar. När slutet närmade sig och 1.29 återstod ledde bortalaget 22-24. Men när slutsignalen ljöd var Bajen i kapp, 24-24 var en triumf med tanke på underläget i andra halvlek. Och publiken hade fått ett sedvanligt drama i Eriksdalshallen.

21 feb Hammarby-HK Malmö 24-24 (10-11). Publik: 1 267 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Nils Pettersson 8 (4 str), Alexander Morsten 5, Josef Pujol 4, Johan Nilsson 4, Jonatan Wenell 1.

   Kampen kring slutspelsstrecket går vidare. Just nu är Hammarby nia, två poäng från slutspel men med en match mindre spelad. Nio matcher återstår för Bajens del, närmast borta mot Sävehof.

10 måls skillnad mellan Bajen och Spånga

   Damlaget hade bortamatch mot Spånga HK under söndagen (21 feb) i Div 3 Östsvenska Södra och var favoriter sett till läget i tabellen. Bajen motsvarade också förväntningarna och kunde resa hem från Smedshagshallen med seger 31-21 i bagaget. Många mål och assist från Lina Welander (8+6), Jeanette Thomasrud (5+9) och Julia Ågren (4+5).

   I tabellen är Hammarby nu femma med färre matcher än lagen ovanför. Gör laget bra ifrån sig under de fem återstående matcherna är en slutplacering högre upp inom räckhåll.

 

INNEBANDY:

Vinst i seriefinalen, Hammarby nu serieledare

   Damlaget kunde gå upp i topp i Div 1 Östra efter helgens batalj med Tyresö Trollbäcken IBK. Motståndarna var i serieledning med tre poängs marginal innan mötet men via 8-5 och tre poäng kunde Bajen passera med hjälp av bättre målskillnad. Laget har verkligen kommit starkt under säsongen och nu är det helt klart att man blir etta eller tvåa, vilket innebär playoffmatcher gällandeplatser i Superserien.

20 feb Hammarby-Tyresö Trollbäcken IBK 8-5 (4-1, 1-2, 3-2). Publik: 103 (Sjöstadshallen). Mål HIF: Moa Hedlund 3, Marie Ericsson 2, Malin Aanerud, Marie Aanerud, Svensson Alexandra Wallin.

Seger mot FBI – och kontraktet är nära

   Herrlaget har visat bra form under våren och lördagens match mot FBI Tullinge Ungdomsklubb blev tredje raka segern. Avgörandet kom denna gång med tre minuter kvar när Rasmus Stark satte 4-3. Vårens poäng innebär att Hammarby nu har sex poäng till nedflyttningsstrecket för Div 3 Stockholm Södra – med två omgångar kvar. Gynnsamt läge alltså för att hålla sig kvar i den högre divisionen som nykomling.

Lördag 20 feb FBI Tullinge Ungdomsklubb-Hammarby 3-4 (0-1, 1-1, 2-2). Publik: ingen uppgift (Tullingehallen). Mål HIF: Nicklas Dalbjer, Staffan Santesson, Rasmus Andersson, Rasmus Stark.

 

ISHOCKEY:

Troja för starka i playoff

   Hammarbys matchande i HockeyEttans playoff är över, det blev bara två matcher. Laget förlorade både hemma och borta mot Troja Ljungby men kan ändå vara hyggligt nöjda med årets insats totalt sett. Sedan återstarten av Hammarby IF Ishockeyförening är detta resultatmässigt den bästa säsong man gjort. Något att bygga vidare på till nästa säsong alltså.

18 feb playoff 1 till allsvensk kvalserie: Hammarby-IF Troja Ljungby 0-5 (0-2, 0-1, 0-1). Publik: 500 (LW-hallen)

20 feb playoff 1 till allsvensk kvalserie: IF Troja Ljungby-Hammarby 3-2 (0-0, 0-2, 1-2). Publik: 1 883 (Ljungby Arena). Mål HIF: Felix Lundqvist, Joakim Ramsten.

 

RODD:

Tre SM-silver i inomhusrodd

   Inomhus-SM och RM avgjordes i samband med Svearodden på Lidingö och Hammarby kom till start med många deltagare, totalt fem juniorer och åtta seniorer. När det gäller SM-insatserna blev det silverplaceringar för teamet Ellen Gunnars och Kristalina Smårs i Dam Seniorer och för Erik Dättermark/ Ahmet Rapi (JSM). JSM-silver också för Ahmet Rapi i Herr Junior A.

   I RM-klasserna blev det guld för Gabriel Hoffsten och Ruben Rapi i 2x Herrjunior B, silver för Hoffsten i 1x Herrjunior B och brons för Ruben Rapi i 1x Herrjunior C.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Kvartsfinal II på Zinken

   Efter inledande förlust borta är det nu dags för hemmakvartsfinal i bandyn. Motståndaren Sandvikens AIK blev fyra i årets seriespel och har haft lite ojämnare säsong än vad som förväntats. Dock vann man första kvarten mot Bajen med klara siffror, 8-4. Viktigt för Hammarby nu att utjämna om inte uppförsbacken ska bli alltför tung.

Tisdag 23 februari kl 19, Zinkensdamm: Hammarby-Sandvikens AIK (kvartsfinal II, bandy, herrar)

(Semifinal III spelas i Sandviken tors 25 feb och om det blir en fjärde match spelas den på Zinken lörd 27 feb. Femte och avgörande match, om det blir en sådan, spelas måndag 29 feb i Sandviken)

 

Dubbla bowlingmatcher på lördag

   Både dam- och herrlaget har match i Brännkyrka på lördag. Damerna fajtas för bibehållen elitseriestatus, herrarna för att hålla sig kvar i Mellanallsvenskan.

Lördag 27 feb kl 14.40, Brännkyrkahallen: Hammarby-Vimmerby BK (Mellanallsvenskan, bowling herrar)

Lördag 27 feb kl 16.40, Brännkyrkahallen: Hammarby-Scandinavia BC (Elitserien, bowling, damer)

 

Femman mot sexan i handbollstrean

   Damlaget i handboll är seriefemma för närvarande och tar sig på söndag an seriens sjätteplacerade lag Spårhunden HF.

Söndag 28 feb kl 15.45, Eriksdalshallen: Hammarby-Spårhunden HF (Div 3 Östsvenska Södra, handboll, damer)

 

Cupspelet fortsätter mot Ljungskile

   Fotbollsherrarna inledde Svenska cupens gruppspelsfas med att spela 0-0 hemma mot Syrianska. På måndag är det dags för ny hemmamatch och troligtvis krävs seger för att den avslutande omgången ska gälla gruppseger.

Måndag den 29 februari kl 19.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-Ljungskile SK (Svenska cupens gruppspelsfas, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:                                                                                               

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Kvartsfinaler i Bandypuls

   Sajten Bandypuls kör webbsändningar under herrarnas slutspel. Aktuella Hammarbymatcher är de två närmaste kvartsfinalerna:

Tisdag 23 feb kl 19, kvartsfinal 2: Hammarby-Sandvikens AIK

Torsdag 25 feb kl 19, kvartsfinal 3: Sandvikens AIK-Hammarby

   Håll ögonen öppna för fler sändningar – skulle kvartsfinalserien bli längre än tre matcher finns stora chanser till flera Bajensändningar. Bandypuls hittar du här: http://www.bandypuls.se/

 

Båda återstående gruppmatcherna sänds

   Svenska cupen i fotboll på herrsidan är i gång med gruppspelet. En omgång är avklarad, två återstår. Och när det gäller Hammarbys matcher kommer dessa att sändas båda två.

29 feb 19:00 Hammarby-Ljungskile CMore Fotboll/cmore.se

6 mars 14:00 Djurgården-Hammarby SVT2

 

Träningsmatcher visas på TV

   C More konstaterar ett stort publikintresse för Allsvenskan i fotboll och har bestämt sig för att visa många av träningsmatcherna i sina kanaler (kommer även finnas streamingmöjlighet via cmore.se). När det gäller Hammarby handlar det framöver om dessa matcher:

Lör 19 mar 13:00 Gefle IFF FF – Hammarby IF (C More Sport) – OBS! spelas om inget av lagen går vidare från cupens gruppspel.

Mån 28 mar 14:00 Örebro SK – Hammarby IF (C More Sport)

 

Allsvenska fotbollssändningar under våren klara

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är nu fastställt fram till och med 29 juni. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller huvudsändningarna (övriga matcher går att se som pay-per-view).

Måndag 4/4 19:00 Hammarby - Östersunds FK C More Sport

Tisdag 19/4 19:00 Djurgården-Hammarby C More Sport

Lördag 23/4 16:00 Hammarby - Jönköpings Södra IF C More Sport

Tisdag 26/4 18:30 IFK Norrköping FK - Hammarby  C More Sport

Onsdag 18/5 18:30 Hammarby - Malmö FF C More Sport

Måndag 23/5 19:00 IFK Göteborg – Hammarby C More Sport

 

TV-sändning från IFK Kalmar-Hammarby

   Lokaltidningen Barometern kommer att TV-sända IFK Kalmars hemmamatcher i Elitettan, precis som de gjorde förra året. Intressant för Hammarbys del är då förstås mötet IFK Kalmar-Hammarby som spelas 28 maj.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info