Hoppa till sidans innehåll

Juluppföljning, nyförvärv och gemensam ungdomsfotboll

05 JAN 2016 11:20
Efter nyhetsbrevets juluppehåll finns mycket att berätta om, det händer mycket i Bajenland och vi har kan rapportera nytt och noterat från majoriteten av medlemsföreningarna. En stor nyhet är att HIF Damfotbolls ungdomsverksamhet kommer att flyttas över till HIF FF, den administrativt starkare föreningen har alla möjligheter att bedriva både flick- och pojkfotboll på ett effektivt och framgångsrikt sätt. I veckans nyhetsbrev: armbrytning, bandy, basket, bordtennis, boule, boxning, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, ishockey och skidor.
  • Skapad: 05 JAN 2016 11:20

   Efter nyhetsbrevets juluppehåll finns mycket att berätta om, det händer mycket i Bajenland och vi har kan rapportera nytt och noterat från majoriteten av medlemsföreningarna. En stor nyhet är att HIF Damfotbolls ungdomsverksamhet kommer att flyttas över till HIF FF, den administrativt starkare föreningen har alla möjligheter att bedriva både flick- och pojkfotboll på ett effektivt och framgångsrikt sätt. I veckans nyhetsbrev: armbrytning, bandy, basket, bordtennis, boule, boxning, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, ishockey och skidor.

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

HIF FF och HIF DFF slår ihop ungdomsverksamheterna!

   Hammarbyfotbollen har länge varit uppdelad i en förening för pojk- och herrfotboll och en för flick- och damverksamheten. Nu har man beslutat att sammanföra de båda föreningarnas ungdomsverksamhet med spelare upp till 16 år. Denna del av ungdomsfotbollen kommer i fortsättningen att ligga under HIF FF:s organisation. Den del som alltså tidigare enbart ägnat sig åt pojkfotboll administrerar i fortsättningen alltså också flickfotbollen. Flickor födda 2001 och yngre kommer redan från 1 januari 2016 ingå i samma organisation som pojklagen.

 

ARMBRYTNING:

SM hålls 8-9 april på Ekerö

   Förra gången arrangerades SM i Vilhelmina, 2016 blir det betydligt närmare resväg då Ekerö IK står för arrangemanget. Datum är satt till 8-9 april.

 

BANDY:

X-et lämnar

   Vid årsskiftet lämnade Stefan ”X-et” Erixon rollen som sport- och marknadschef i Hammarby Bandy. Marknads- och säljdelarna övertas av säljchef Tobias Frejfors. Dessutom tar Jens Göthberg, ordförande för Hammarby Bandy AB, från årsskiftet ett större ansvar för den dagliga kansliverksamheten som tillförordnad vd.

   ”X-et” lämnar jobbet därför att arbetsbördan blivit för stor. Styrelsen har inlett arbetet för att rekrytera en ny klubbchef och vd, med målet att ha en person på plats under våren 2016.

   

BORDTENNIS:

Hammarby Open 12-14 februari

   12-14 februari anordnar Hammarby IF BTF Hammarby Open i Brännkyrkahallen. Starka startfält med många av de bästa spelarna från Stockholmstrakten och även spelare med längre resväg är att vänta. Förra året var över 250 spelare anmälda.

 

BOULE:

Bajen spelar Vinterserien Boo

   Två lag är anmälda till inomhusserien i Boo som spelas några onsdagar kl 18 under vintern. Lag 1 spelar 27 januari, 10 februari, 17 februari och 16 mars. Lag 2 spelar 20 januari, 3 februari, 24 februari och 16 mars. Därefter blir det någon form av slutspel.

Lottat i Svenska cupen Dam

   Lottningen till Svenska Cupen Dam är klar. Bajen börjar i Prins Bertils Boulehall lördagen 23 januari och man möter Eskilstuna Boule Petanque Sällskap och Tjust Petanque Club. Finalspelet avgörs 20-21 februari för de lag som kvalificerar sig.

 

BOXNING:

Anni andrarankad

   Svenska Boxningsförbundet publicerade på julafton aktuell ranking på damsidan. Hammarby har en boxare med på listorna, Anni Viantie som går i 64 kg-klassen. Anni är rankad tvåa efter Pernilla Gustavsson från Ronneby BT.

Adam Chartoi uttagen i Team Tokyo

   Åtta boxare har tagits ut i ”Team Tokyo” vars första läger hölls på Bosön 11-13 december. Slutmålet för dessa är OS i Tokyo 2020 samtidigt som det också är en förberedelse för andra mästerskap. I detta första läger var en av de åtta uttagna Hammarbys 69 kg-boxare Adam Chartoi, född 1997.

 

FOTBOLL DAM:

Cupmatch 14 februari

   Tävlingsmatchandet 2016 börjar tidigt. Speldatum för Svenska cupens omgång 4 (åttondelsfinaler) finns nu för Hammarby del, laget har lottats att möta Piteå IF hemma och matchen ska spelas redan 14 februari. Spelplats blir Stadshagens IP och kickoff sker 14.00.

Anna och Maja uttagna till F19/U20-läger på Bosön

   Förbundskaptenerna Calle Barrling och Anneli Andersén har tagit ut 40 spelare till ett landslagsläger för F19/U20-spelare på Bosön mellan 20 och 25 januari. Hammarby kommer att få bidra med två spelare – nyförvärvet Maja Norrhamn (fortfarande registrerad för Kristianstad i detta sammanhang) och Anna Oskarsson.

Elina Johansson till Eskilstuna, Katrin Schmidt till Djurgården

   Under julhelgen har det blivit klart att Hammarby förlorar ytterligare två kvalitetsspelare till Damallsvenskan. Dels väljer 29-åriga mittfältaren/forwarden Elina Johansson att återvända till Eskilstuna United, dels går tyska mittfältaren Katrin Schmidt (också hon 29 år) till uppflyttade Djurgårdens IF.

   Dessa två övergångar har ännu inte bekräftats på Hammarby Damfotbolls hemsida, men beskrivs som klara på de nya klubbarnas hemsidor.

 

FOTBOLL HERR:

Hammarby lånar brasiliansk forward

   Hammarby lånar den 25-årige anfallaren Alexssander Medeiros de Azeredo från brasilianska Resende FC. Låneavtalet med köpoption sträcker sig säsongen ut. Anfallaren har ett förflutet i brasilianska klubbarna Botafogo och Joinville, och har även spelat för klubbar i Förenade Arabemiraten och haft en sejour i Thailand. I dag är han hemmahörande i Resende FC, och det är därifrån Hammarby lånar honom.

Klockslag och datum för cupmatcherna

   Schemaläggningen för säsongen 2016 har kompletterats med en hel del pusselbitar. Vi har nu datum och klockslag för gruppspelet i Svenska cupen där Hammarby är inplacerat i grupp 6. Samtliga matcher:

2016-02-21 15:00 Hammarby - Syrianska FC Tele2 Arena

2016-02-22 19:00 Djurgården - Ljungskile SK Tele2 Arena

2016-02-28 14:00 Syrianska FC – Djurgården Södertälje Fotbollsarena

2016-02-29 19:00 Hammarby - Ljungskile SK Tele2 Arena

2016-03-06 14:00 Ljungskile SK - Syrianska FC Strömsvallen Konstgräs

2016-03-06 14:00 Djurgården – Hammarby Tele2 Arena

(Ännu finns inga uppgifter om biljettsläpp till Hammarbys matcher, vi återkommer så klart om detta och påminner om att när det gäller den avslutande bortamatchen mot Djurgården är det bra att hänga på låset – Hammarbys tillgång till biljetter kommer att vara begränsad).

Melker Hallberg med på landslagsturnén

I december blev det klart att Hammarby lånar Melker Hallberg våren 2016 från Udinese, och inom kort kan det bli A-landslagsdebut för 20-åringen. Förbundskapten Erik Hamrén kallar in Melker som ersättare till Midtjyllands Kristoffer Olsson, vilket betyder att mittfältaren kommer spendera inledningen av 2016 i Abu Dabi i Förenade Arabemiraten.

Melker kommer att ansluta till en ung landslagstrupp som har två landskamper att se fram emot. Den första spelas den 6 januari mot Estland.Den 10 januari spelar Sverige lägrets andra landskamp, och det mot Finland.

U19-landslagsbacken Marcus Degerlund till Bajen

   Hammarbys U19-lag får ett nytillskott – 17-årige mittbacken Marcus Degerlund. Marcus kommer närmast från Västerås SK, och är landslagskompis med Hammarbys Dusan Jajic och Isac Lidberg. Marcus anslöt till Hammarby Akademi U19 efter årsskiftet.

Pablo går till BP

   Redan i höstas var det klart att anfallaren Pablo Piñones-Arce inte skulle få förlängt kontrakt med Hammarby. Det är nu klart att han kommer att spela med Brommapojkarna i Div 1 Norra under 2016.

Konstgräsbyte på Hammarbyhöjdens IP

   Mycket av Hammarbyfotbollens ungdomsverksamhet, bland annat ”Plantskolan” och olika camper, äger rum på Hammarbyhöjdens IP. Nu meddelar Stockholms stads idrottsförvaltning att man anslagit pengar till att byta ut den uttjänta konstgräsplanen. Detta är en av flera planerade åtgärder under för stadens olika idrottsanläggningar. Några andra investeringar som berör Hammarby är nya toalettanläggningar på Eriksdals BP och Gubbängens BP och så förstås den stora omgörningen av Kanalplan som ska anpassa till damfotboll på elitnivå. Möjligen kan också det faktum att Långholmens BP och Bagarmossens BP ska få konstgräs påverka Hammarbys verksamhet på ett positivt sätt.

Nationell U16-serie 2016

Svensk Elitfotboll har av Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommittée fått i uppdrag att skapa en nationell U16-serie. Serien kommer den första säsongen att innehålla 50 lag från hela Sverige. Ett av dessa lag är Hammarby.

   Lagen delas in i fem geografiska grupper innehållandes tio lag vardera. Varje lag möter varandra två gånger inom gruppen och de fyra bästa från varje grupp går till ett A-slutspel fördelat på fyra stycken femlagsgrupper. Där spelar lagen totalt fyra matcher, två hemma och två borta, och gruppettorna går vidare till semifinal. Lag 5-10 i de ursprungliga grupperna spelar B-slutspel á fem matcher per lag. Det ger totalt 18 gruppspelsmatcher per lag samt fyra till sex slutspelsmatcher under säsongen.

   Hammarby är placerat i grupp 2 tillsammans med dessa lag (preliminär gruppindelning): Assyriska FF, Djurgårdens IF, Huddinge IF, IFK Lidingö, Nyköpings BIS, Syrianska FC, Vasalunds IF, Älvsjö AIK, vakant plats.

Viktor Johansson till Aston Villa

   Hammarbys 17-årige målvakt Viktor Johansson flyttade i juli 2014 till Birmingham för att träna med Premier League-klubben Aston Villa FC. Nu är en permanent övergång klar, den engelska klubben tror alltså på Viktor trots att han lidit av en stressfraktur och inte kunnat spela så mycket som förväntat.

 

FRIIDROTT:

Tornéus och Aregawi på Stockholms topplista

   Stockholms friidrottsförbund har publicerat sin år liga topplista över distriktets främsta friidrottare (listan gäller perioden 1/10 2014–30/9 2015) och precis som förväntat finns två Hammarbyidrottare med på listan. Vinnare detta år blev Hässelby SK:s stavhoppare Angelica Bengtsson, därefter har vi de två hammarbyarna Michel Tornéus och Abeba Aregawi. Michel var tvåa även året innan medan Abeba har halkat ner två snäpp från förstaplatsen.

Nu börjar inomhussäsongen!

   Inomhustävlandet börjar komma i gång så sakteliga. I Ärlaspelen i Eskilstuna (6 jan) kommer att par av Hammarbys seniorer göra säsongsdebut. Det handlar om Felicia Lindberg som är anmäld i fyra grenar: 60 m, 800m, kula, längd och Victoria Almerén-Hansson som tävlar på 60 meter.

Felicia DM-tävlar i mångkamp

   Inomhus-DM i mångkamp avgörs 9-10 januari i Sätrahall med IFK Tumba som arrangör. Hammarby har flera tävlande med i de yngre åldersklasserna. Högre upp i åren handlar det om Felicia Lindberg som tävlar i F19 femkamp, en klass som lär slås ihop med seniorerna på grund av få anmälningar.

 

HANDBOLL:

”Svesse” till Sporting Lissabon

   I samband med matchuppehållet i Elitserien blev det klart att målvakten Daniel ”Svesse” Svensson lämnar Hammarby för att fortsätta karriären i Sporting Lissabon. Daniel kom till Hammarby 2012 och blir nu alltså utlandsproffs, mötet med Kristianstad den 30 december blev sista matchen med Hammarby för hans del. Bajen får nu främst lita till Robin Hallberg som förvisso redan varit förstavalet, i viss mån beroende på att Daniel inledde säsongen med en rehabiliteringsperiod efter skada.

 

INNEBANDY:

DM-semifinal 14 januari

   Det formstarka damlaget har nått semifinal i Stockholms DM och kommer där att möta Superligalaget Täby FC IBK den 14 januari. Matchstart 19.00 i Sjöstadshallen.

   Segraren spelar final 3 februari kl 18.30 i Eriksdalshallen mot vinnaren i matchen Bele Barkarby IF IBF-Huddinge IK.

 

ISHOCKEY:

Återstående spelschema i vårserien

   HockeyEttan Östras vårserie har hunnit börja under julhelgen med tre matcher. Omgång 4-14 ser för Hammarbys del ut på följande sätt:

4 Ons 6 jan Tierps HK – Hammarby IF Vegahallen kl. 19

5 Sön 10 jan Hammarby IF – Åker/Strängnäs HC LW Hallen kl. 16

6 Ons 13 jan Väsby IK HK – Hammarby IF Vilundaparkens Ishall kl. 19               

7 Sön 17 jan Hammarby IF – IF Vallentuna BK Ishockey LW Hallen kl. 16          

8 Sön 24 jan Hammarby IF – Wings HC Arlanda LW Hallen kl. 16 

9 Ons 27 jan Haninge Anchors HC – Hammarby IF Torvalla Ishall kl. 19            

10 Lör 30 jan Hammarby IF – Sollentuna HC Hovet kl. 16              

11 Ons 3 feb Hammarby IFTierps HK LW-hallen kl. 19               

12 Lör 6 feb Åker/Strängnäs HC – Hammarby IF Åkers Ishall kl. 16                    

13 Ons 10 feb Hammarby IF – Väsby IK HK LW Hallen kl. 19        

14 Sön 14 feb IF Vallentuna BK Ishockey – Hammarby IF Vallentuna Ishall kl. 16                     

Tomas Lindgren tillbaka i Bajentröjan

   Med anledning av att Bajen tappat några spelare så har veteranen Tomas Lindgren (34 år) beslutat sig för comeback. Den gedigne hammarbyaren Lindgren sågs i Bajenröjan för första gången på fyra år i matchen mot Sollentuna 3 januari – där det också blev ett mål från hans klubba.

Hovetmatch 30 januari

   Hammarbys hemmamatch mot Sollentuna HC är förlagd till Johanneshovs isstadion. Vi tolkar detta som att ”Bajenkvällen” blir av i år också. Datum är 30 jan (en lördag) och matchstart ska ske kl 16.

 

SKIDOR:

Söderskidan startar 12 januari

   När det gäller skidåkning i Stockholmstrakten kan man aldrig förutsätta att ett tävlingsschema ska hålla – men det måste ju ändå göras om det ska bli något tävlande. Nu har programmet för serietävlingen ”Söderskidan” spikats. Denna tävling har pågått i 40 år och vi får hoppas att den även i år kan genomföras och att många Hammarbyåkare tar tillfället i akt och tävlar. Programmet ser ut på följande sätt:

12 januari Rudan klassisk stil

19 januari Ågesta Klassisk stil 

26 januari Lida fri stil     

2 februari Lida fri stil

16 februari Rudan klassisk stil          

Reservdagar: 23 februari och 8 mars                                           

Starttid för alla Söderskidor är 18- 19:15

 

DETTA HAR HÄNT:

BANDY:

Publiken återvände i julhelgen

   Sedan senaste nyhetsbrevet har herrlaget hunnit spela fem matcher i Elitserien, med blandade framgångar. En riktig mina i form av en hemmaförlust mot Sirius har det blivit, men också en mycket meriterande och dramatisk seger mot serieledande Villa. Ett glädjeämne är att publiktillströmningen på Annandagen var av högsta klass och att även lördagsmatchen mot Villa hade en fin publiksiffra.

16 dec Hammarby-Sirius 2-4 (1-2). Publik: 1 807 (Zinkensdamm). Mål HIF: Adam Gilljam, Kalle Mårtensson.

18 dec Sirius-Hammarby 2-8 (2-1). Publik: 1 262 (Studenternas). Mål HIF: Robin Sundin 3, Johan Willes 2, Robert Rimgård, Adam Gilljam, Kasper Milerud.

26 dec Hammarby-Kalix Bandy 7-5 (2-3). Publik: 6 128 (Zinkensdamm). Mål HIF: Jesper Jonsson 2, Kalle Mårtensson, Anders Persson, Adam Gilljam, Kasper Milerud, Johan Willes.

30 dec IFK Kungälv-Hammarby 2-2 (0-0). Publik: 767 (Skarpe Nord). Mål HIF: David Pizzoni Elfving, Robert Rimgård.

2 jan Hammarby-Villa Lidköping BK 5-4 (1-2). Publik: 3 368 (Zinkensdamm). Mål HIF Jesper Jonsson 2, Robert Rimgård, Adam Gilljam, Kalle Mårtensson.

 

BASKET:

Bajen befäste tredjeplatsen

   Herrlaget mötte Västerås Basket i årets sista match (20 dec). Mötet i Farstahallen inför ungefär 35 åskådare slutade 90-76, vilket gör att Hammarby befäster positionen som trea i Div 2 Svealand Norra. Nästa match spelas borta mot Uppsalalaget Doxa den 10 januari.

20 dec Hammarby Basket - Västerås Basket 90-76 (23-17, 31-11, 15-17, 14-31). Poäng HIF: Leonard Cooks 27p, Andreas Cahilig 16p, Ibrahim Marong 15p, Aurelius Ekholm 10p, Conny Boström 7p, Niklas Herring 6p, Daan Drupsteen 3p, Simon Teklemariam 3p och Yafet Habtu 2p

 

BOXNING:

Robin Safar vinnare i Riga

   Robin Safar gick den 12 december match i Riga Open, Lettland. Där mötte han i tungvikt (91 kg) Artjoms Savdons från Jurmala. Robin vann med 3-0, enligt uppgifter från HIF Boxning styrde han matchen och fick med sig en klar vinst. I övrigt har vi knapphändiga uppgifter från den här turneringen, men motståndaren tycks senare ha boxats i final och vunnit. Vi får inte riktigt ihop detta, möjligen kan Robins match varit utanför turneringen. Hursomhelst – meriterande seger för Robin Safar mot en lett som deltagit både i JEM och JVM.

 

FOTBOLL DAM:

SM-kval i futsal

   Den 27 december genomfördes kval till SM i futsal för damer. Fem lag i Stockholmsdistriktet gjorde upp om en plats i det kommande regionalt kval och Hammarby representerades av talanglaget – som inte riktigt räckte till. Sätra SK tog hem serien som spelades i Farstahallen, Hammarby blev tvåa.

Hammarby-Sätra SK 1-3. Mål HIF: Karin Öberg.

Hammarby-Vasalunds IF 4-2. Mål HIF: Glayol Parvardeh 2, Karin Öberg, Elsa Börjesson.

Beach FF-Hammarby 3-4. Mål HIF: Josefin Steger, Karin Öberg, Elsa Nilsson, Fanny Elfgren.

Hässelby SK-Hammarby 0-1. Mål HIF: Karin Öberg.

Talanglaget till regionkval i futsal

   ST-cupen F16 i Tyresö fungerade som regionkval till futsal-SM och Hammarbys lag lyckades komma tvåa – vilket betyder att man är kvalificerade till det regionala kvalet 5-6 februari där 32 lag gör upp om fortsatt spel. Hammarbys resultat: Tyresö FF 2-1, Vasalunds IF 7-0, Älvsjö AIK 0-4, Enskede IK 2-1.

 

FOTBOLL HERR:

Bajen chanslöst mot Aspudden-Tellus

   Det var klasskillnad mellan lagen när Hammarby ställdes mot IFK Aspudden-Tellus i Stockholms futsalliga den 20 december. Matchen i Farstahallen slutade 14-2  (7-2) till det betydligt mer rutinerade IFK-laget. Målgörare HIF: Phanuphon Khamnin, Cristoffer Andersson Lager. Officiell publiksiffra: 5.

  Sedan ett lag utgått och ett annat uteslutits består ligan av sex lag. Hammarby har på sina fem matcher fått ihop två poäng och är tabelljumbo.

 

FRIIDROTT:

Blygsam placering i Castorama

   Under hösten tävlar de svenska klubbarna i en kastfyrkamp där det gäller att delta i flera kastgrenar med så många deltagare som möjligt. Hammarby är av tradition inte någon stark kastklubb, vilket avspeglas i resultatlistan för årets 2015 års Castorama-tävling. Hammarby blev 68:e klubb av de 104 som noterades för poäng och bara två kastare poängnoterades. Spårvägens FK tog hem titeln för fjärde året i följd.

Yasmin Jelassi tävlade i Duluth

   En sent inkommen rapport från tävlingar i Duluth, Minnesota, där man tävlade 4-5 december: Hammarbys Yasmin Jelassi deltog här på K 60 m i två lopp och sprang på 7,92 och 7,93. Hon sprang även 200 meter på 27,48 och hoppade 505 i längd.

 

HANDBOLL:

Bajen först att slå Kristianstad i herrarnas elitserie

   IFK Kristianstad kom till Eriksdalshallen med idel segrar i bagaget men fick känna på att Hammarby aldrig kan räknas bort. Laget kan verkligen slå vilka som helst i enstaka matcher men har inte den riktiga jämnheten för att hålla till i tabellens tätskikt. Julhelgens resultat gör i alla fall att laget hänger med i kampen om en slutspelsplats, just nu är man åtta när serien gör mästerskapsuppehåll. Nästa match spelas 1 februari mot Alingsås.

16 dec Hammarby-Ystads IF 23-26 (8-12). Publik: 1 151 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Josef Pujol 12 (6 str), Petter Holmberg 3, Alexander Morsten 2, Jonatan Wenell 1, Andreas Halvarsson 1, Örn Bjarkason 1, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1, Hannes Nyström 1.

19 dec Hammarby-HK Aranäs 29-27 (12-13). Publik: 962 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby IF: Jonatan Wenell 7, Lucas Pellas 4, Nils Pettersson 4, Alexander Morsten 3, Rasmus Andén 2, Josef Pujol 2, Gunnar Pettersson 2, Hannes Nyström 2, Andreas Halvarsson 1, Petter Holmberg 1, Johan Nilsson 1.

22 dec Alingsås HK-Hammarby 34-22 (16-11). Publik: 1 674 (Estrad Alingsås). Målskyttar Hammarby IF: Josef Pujol 5 (1 str), Gunnar Pettersson 5, Örn Bjarkason 3 (1 str), Alexander Morsten 2, Rasmus Andén 2, Petter Holmberg 2, Hannes Nyström 1, Viktor Bergklint 1.

27 dec Hammarby-IFK Kristianstad 28-27 (15-15). Publik: 1 742 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby IF: Josef Pujol 8 (3 str), Petter Holmberg 7, Nils Pettersson 6 (1 str), Alexander Morsten 3, Jonatan Wenell 2, Örn Bjarkason 2.

30 dec IFK Kristianstad-Hammarby 33-23 (19-12).  Publik: 5 072 (Kristianstad Arena). Målskyttar Hammarby: Josef Pujol 5, Nisse Pettersson 4, Örn Bjarkason 4, Petter Holmberg 3, Alexander Morsten 2, Jonatan Wenell, Lucas Pellas 1, Andreas Halvarsson 1, Johan Nilsson 1, Hannes Nyström 1.

Tvåpoängare mot Haninge

   Damlaget i Div 3 Östsvenska Södra gick till julledigheten med en bra känsla. Man mötte Haninge HK hemma i Eriksdal (19 dec) och hade visserligen perioder med dålig koncentration men vann ändå matchen med 27-24 (10-11). Mål Hammarby: Maria Lundström 6, Olivia Rosenberg 6, Lina Welander 6, Jessica Malmén 5, Jeanette Thomasrud 2, Sanna Horn 1, Julia Ågren 1. Många målgivande pass från Lina Welander (9) och Julia Ågren (7). Publik: 132.

   Halva serien har spelats (10 matcher då det är elva lag i tabellen sedan Notlob utgått). Bajen är nu fyra, bara två poäng från andraplatsen.

 

INNEBANDY:

Seger mot Strömsbro och andraplats

   Damlaget i Div 1 Östra avslutade innan juluppehållet med streckmatch mot Strömsbro IF i Sjöstadshallen. Tvåan Hammarby ovanför kvalstrecket mot trean Strömsbro på samma poäng men med sämre målskillnad. Betydelsefullt alltså. Inte oväntat blev det en jämn match där båda lagen var ovilliga att släppa till för mycket bakåt. Kanske var målvaktsspelet det som avgjorde denna match, Hammarbys Alexandra Durling hade en riktigt bra dag och släppte bara in två mål trots 25 skott mot sig. Och eftersom Hammarby kunde göra fyra mål framåt blev det värdefulla tre poäng till grönvitt och i tabellen ett litet poängförsprång.

19 dec Hammarby-Strömsbro IF 4-2 (1-0, 1-1, 2-1). Publik: 86 (Sjöstadshallen). Målskyttar HIF: Mikaela Hedlund 2, Moa Hedlund, Malin Aanerud.

   Nästa match spelas borta mot niondeplacerade Sala Silverstaden den 10 januari. Hammarby inledde seriespelet hemma med att förlora mot just detta lag – chans till revansch alltså.

Oavgjort för herrlaget

   Bajens herrlag i Södra Stockholmstrean avslutade höstsäsongen med att möta BK SOL i Skanstullshallen. Hammarby öppnade bäst och hade 3-0 men fick ändå nöja sig med en poäng sedan hemmalaget segat sig upp till 4-4. I tabellen innebär detta att Bajen håller sjätteplatsen, men det är oerhört jämnt på nedre halvan och bara två poäng skiljer till nedflyttningsstrecket. Det lutar åt en spännande vår.

19 dec BK SOL-Hammarby 4-4 (0-3, 2-1, 2-0). Publik: ca 40 (Skanstullshallen). Mål HIF: Marcus Attebrant, Staffan Santesson, Magnus Wallner, Alexej Christian Collet.

 

ISHOCKEY:

Blandad start i vårserien

  ”Sådär” får man säga om starten i HockeyEttans vårserie. 0-0 och förlust i förlängning, tappad ledning till torsk hemma och en övertygande bortaseger. Det är resultaten i de tre matcher som Bajen hunnit spela i vårserien. Vi får hoppas att den sista matchen – 7-1 borta mot Sollentuna – är en indikation på vad som väntar. Laget hänger i alla fall med i tabellen och är tre poäng från kvalspel uppåt. Närmast väntar match mot bottenlaget Tierp borta (6 jan).

28 dec Wings HC-Hammarby 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0). Publik: 152 (Pinbackshallen)

30 dec Hammarby-Haninge Anchors HC 2-3 (1-0, 0-1, 1-2). Publik: 232 (LW-hallen). Mål HIF: Marcus Carlsson, Joakim Ramsten.

3 jan Sollentuna HC-Hammarby 1-7 (0-2, 0-2, 1-3). Publik: 316 (SVEAB Arena). Mål HIF: Marcus Carlsson 2, Fredrik Emsjö, , Tomas Lindgren, Benjamin Blomberg, Emmanuel Psarros Konstantinos, Oliver Hofbauer.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Bortaderby mot Gnaget

   Damlaget i bandy har en svår match under Trettondagen då man möter hittills obesegrade AIK på bortaplan. Hemma blev det 0-3 – kan Bajen skrälla denna gång?

Onsdag 6 jan kl 16.00, Bergshamra IP: AIK-Hammarby (Elitserien, bandy, damer)

Hemmamatch för innebandyherrarna

   Bajen återstartar div 3-spelet efter jul med match mot Västerhaninge IBK, ett av topplagen som fajtas kring de övre strecken. Hammarbys säsong handlar snarare om att klara sig kvar och skulle laget knipa poäng här är det en bonus.

Lördag 9 januari kl 13.45, Sjöstadshallen: Hammarby-Västerhaninge IBK (Div 3 Stockholm Södra, innebandy, herrar)

Topplaget kommer till Sätra

   Åker/Strängnäs är laget som toppar vårserien efter tre omgångar. Ska Bajen kunna fajtas om playoffspelet dit de två bästa går – ja då är det här en match där man får bekänna färg.

Sön 10 jan kl 16.00, LW-hallen: Hammarby IF – Åker/Strängnäs HC           

Damhandboll i Haninge

   Damlaget i handboll besegrade Haninge HK före jul med siffrorna 27-24. Nu möts lagen igen, denna gång i Torvalla träningshall.

Söndag 10 jan kl 13.45, Torvalla träningshall: Haninge HK-Hammarby (Div 3 Östsvenska Södra, handboll, damer)

Obesegrat Hammarby tar emot Ekerö

   Bajens damlag i basket stormar sig igenom Div 2 Stockholm Södra. Åtminstone har man gjort det hittills och vunnit samtliga matcher. Har formen hållit sig över julen?

Söndag 10 jan kl 16.15, Farstahallen: Hammarby-KFUM Ekerö (Div 2 Stockholm Södra, basket, damer)

Mer Bajen i Farstahallen

   Efter söndagens basketmatch i Farstahallen dröjer det inte länge innan nästa Hammarbylag ställer upp för match. Dambasketen börjar 16.15 och 18.05 är det dags för futsal, Bajens herrlag möter IFK Aspudden-Tellus.

Söndag 10 jan kl 18.05, Farstahallen: Hammarby-IFK Aspudden-Tellus (Stockholms futsalliga, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Fyra matcher i Bandypuls

På sajten http://www.bandypuls.se/ finns möjlighet att köpa websändningar från utvalda bandymatcher. Hammarby kommer att finnas med vid några tillfällen den närmaste tiden:

8 jan kl 19 Vetlanda BK-Hammarby

15 jan kl 19 Sandvikens AIK-Hammarby

20 jan kl 19 Hammarby-Edsbyns IF

12 feb kl 19 Hammarby-Bollnäs GIF

 

Allsvenska fotbollssändningar under våren klara

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är nu fastställt fram till och med 29 juni. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller huvudsändningarna (övriga matcher går att se som pay-per-view).

Måndag 4/4 19:00 Hammarby - Östersunds FK C More Sport

Tisdag 19/4 19:00 Djurgården-Hammarby C More Sport

Lördag 23/4 16:00 Hammarby - Jönköpings Södra IF C More Sport

Tisdag 26/4 18:30 IFK Norrköping FK - Hammarby  C More Sport

Onsdag 18/5 18:30 Hammarby - Malmö FF C More Sport

Måndag 23/5 19:00 IFK Göteborg – Hammarby C More Sport

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info