Hoppa till sidans innehåll

Lysande insats av friidrottsungdomar

26 MAJ 2020 22:11
Hammarby deltog i veckan i Kraftmätningen, en lagfriidrottstävling i åldersklassen 15 år. Hammarbys Pojkar och Flickor kom upp i 30 225 poäng, vilket är Bajens bästa insats någonsin i ett kval.
  • Skapad: 26 MAJ 2020 22:11

   Hammarby deltog i veckan i Kraftmätningen, en lagfriidrottstävling i åldersklassen 15 år. Hammarbys Pojkar och Flickor kom upp i 30 225 poäng, vilket är Bajens bästa insats någonsin i ett kval. Från friidrotten kan vi också rapportera några nya klubbrekord. Dessutom: bandy, boule, boxning, fotboll, handboll, ishockey och en massa tips om hur du kan hjälpa din Hammarbyförening.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 26 maj 2020

Nästa nyhetsbrev: tisdag 2 juni 2020

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Max Bergström till Tillberga

   Sedan tidigare var det klart att det inte skulle bli någon kontraktsförlängning med målvakten Max Bergström. Nu meddelar Tillberga Bandy, hemmahörande i Allsvenskan, att Max är klar för dem inför 2020-21.

Hammarbytränaren dubblerar med P19-landslaget

   Hammarbys nyblivne herrlagstränaren Pierre Roos kommer att ha ytterligare ett uppdrag under vintern. Tillsammans med Jesper Larsson kommer han att leda det svenska P19-landslaget under de närmaste två åren.

   P19-VM är preliminärt planerat till 21-24 januari 2021. Spelort är ännu inte fastställd, men mästerskapet kommer att genomföras i Ryssland.  

 

BOULE:

Seriespelet inställt

   Stockholms Bouleförbund har beslutat att ställa in seriespelet i distriktsserierna (där Hammarby ingår) 2020. De DM-klasser som skulle genomförts i maj och juni har skjutits upp. Om det allmänna hälsoläget tillåter det kommer de återstående DM-klasserna att spelas inomhus under hösten, efter den 15 september 2020.

 

BOXNING:

Gratis sommarlovsläger för ungdomar

   Hammarby IF Boxning bjuder in alla barn och ungdomar 10-18 år på gratis sommarlovsläger 22/6-18/7. Samlingsplats kommer vara Tantolundens Bollplan. Passen är öppna för alla och ingen förkunskap krävs. Hammarbys tränare lär ut boxningens grunder. Läs mer om lägerveckorna och om hur du anmäler dig här: http://hammarbyboxning.se/2020/05/gratis-summercamp-for-alla-ungdomar-22-6-18-7/.

 

FOTBOLL:

Lönesänkningar som följd av coronakrisen

   Hammarby Fotboll AB har kommit överens med samtliga anställda (spelartrupp, ledare och övriga medarbetare) om tillfälliga lönesänkningar. Under 2020 kommer lönerna att minska med 10, 15 eller 20 procent där de som tjänar mest får den större procentuella sänkningen. Läs mer här om beslutet: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/hammarby-fotboll-ab-genomfor-omfattande-lonesankningar-till-foljd-av-coronakrisen/

Cupspelet fortsatt uppskjutet

   Matcherna i Svenska cupen på herrsidan är framme vid kvartsfinaler och Hammarby har lottats att möta IFK Göteborg hemma. På grund av rådande epidemiläge sköts matcherna upp till den 1 juni. Eftersom fotbollen inte fått klartecken för spel skjuts nu matcherna upp ytterligare en tid, något nytt datum är inte spikat. Förhoppningen är att folkhälsomyndigheten ska kunna ge besked i början av juni om elitfotbollens återstart.

 

FRIIDROTT:

Flera klubbrekord

   Markus Moberg, i åldersklassen P17, deltog i Veckans gren på Trollbäckens IP den 21 maj. Han sprang 110 m häck så bra att vi fick ett nytt klubbrekord i åldersklassen. Den nya noteringen lyder 14,36.

   Fint resultat också i Turebergskastet nr 6 på Edsbergs sportfält där Martin Sundberg tävlade i P17 kula. Hans resultat 15,72 m gör honom till Hammarbys näst bäste genom tiderna i den ålderskategorin.

   Klubbrekord också i Veckans gren (stavhopp) på Sollentunavallen 17 maj där Ella Johansson i F13 putsade Bajenbästat till 261 cm. Bra resultat också av Alannah Hellstadius i F16. Hennes 331 cm ger henne tredjeplatsen på 10-båstalistan i åldersklassen.

   På Hässelby IP 9 maj blev det klubbrekord i F13 800 m genom Matilda Borg som sprang på 2.23,8.

Bra resultat i Kraftmätningen

   Kvalen i lagtävlingen för 15-årsklassen, Kraftmätningen, har inletts. Hammarby tävlade den 21 maj på Trollbäckens IP tillsammans med Hanvikens SK och kom upp 30 225 poäng, vilket är den bästa Hammarbyinsatsen genom tiderna i ett kval och borde räcka till final.

 

HANDBOLL:

Målvakterna fortsätter

   Inför förra säsongen fick herrlaget två nya unga målvakter, Linus Bergh och Alexander Holmberg. De gjorde bra ifrån sig och nu har klubb och spelare kommit överens om fortsättning.

…liksom Simon Hjortenbo

   Även niometersspelaren Simon Hjortenbo har gjort klart med förlängning med herrlagets A-trupp. 21-åringen är spelare nr tio att förlänga kontraktet med Bajen som alltså ser ut att få ett slagkraftigt lag den kommande säsongen.

 

ISHOCKEY:

Förlängt med Julia Avelin, Anna Faber, Zelma Back och Elin Eriksson

   Tendensen när det gäller byggandet av damlagets trupp 2020-21 är att många av de som spelat senaste säsongen väljer att fortsätta i klubben. Under den gångna veckan blev det klart med fortsättning för fyra av spelarna. 26-åriga forwarden Julia Avelin är en av dem. Hon kommer därmed att göra sin femte raka säsong för Bajen. Vidare är tyska Anna Faber redo för fortsatt spel i Hammarby. Hon kom till Sverige 2013 och spelade då för Linköping. Därefter blev det Hammarby där hon varit sedan dess med undantag av ett sabbatsår. Zelma Back kom till Hammarby från Troja/Ljungby förra säsongen och hann med elva matcher och sju poäng i grönvit tröja. Nu är det tänkt att bli flera, Zelma har också skrivit på för säsongen 2020-21. Därefter blev det klart att även Elin Eriksson satsar vidare i Hammarby. Elin var med vi Hammarbys återstart med damhockey för fem år sedan och har hela tiden tillhört klubben men de två senaste åren har det blivit färre matcher på grund av skada och sedan Australienvistelse. Nu ser det ut att bli full satsning igen.

Christoffer Juvas klar från Ogden Mustangs

   21-årige backen Christoffer Juvas, med Tyresö HK som moderklubb, har skrivit på för Hammarby efter en period med spel i amerikanska WSHL – senast Ogden Mustangs. Han har även hunnit med spel på J20-nivå i Huddinge, Örebro och Leksand. Ett starkt nyförvärv till Hammarby.

…och Linus Pettersson kommer från AIK

   20-årige defensive backen Linus Pettersson väljer Hammarby den kommande säsongen. Linus kommer ursprungligen från Spånga IS men har också spelat för AIK under stor del av tonåren. Nu satsar han på seniorspel och då i Hammarby.

Pelle Lindbergh hedrad

   Representanter för supporterföreningen Bamsingarna var enligt traditionen på plats vid förre Hammarbymålvakten Pelle Lindberghs grav den 24 maj, dagen då han skulle fyllt 61 år.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Bajen Fans startar klädesfabrik för att hjälpa vården

   Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. Du som läst denna genomgång tidigare – kolla gärna ändå. Notiserna uppdateras varje vecka om det finns något nytt att tillägga. Läs bland annat om supporterföreningen Bajen Fans initiativ för att tillverka förkläden åt vården i Stockholm, ett projekt som kommer att bygga på volontärinsatser.

   För de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här ett tipsen:

Bajen Fans: När det gäller Bajen Fans är föreningen rent allmänt ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Just nu får de som blir medlemmar en påse klisterdekaler på köpet. Info om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/nyheter/klibbor-pa-kopet/. BF har också dragit i gång ett storslaget projekt där man avser att tillverka grönvita förkläden som ska skänkas till vården inom Stockholm. Här handlar det inte främst om pengar utan att göra en volontärarbetsinsats. Läs mer här om hur du kan vara med: https://www.bajenfans.se/nyheter/bajen-fans-startar-forkladesfabrik/

Hammarby Bandy har startat försäljningen av säsongskort gällande 2020-21. Här hittar du info om priser och hur du går tillväga: https://hammarbybandy.se/sasongskorten-for-2020-21-slappta/. Lägg märke till att det är extra bra priser på säsongskorten fram till 30 juni. Förra säsongen sålde man nästan 1 000 årskort, förhoppningen är att kunna överträffa det i år. Bandyn kampanjar också under vinjetten ”1000 ger 1000” riktat till dem som vill och har möjlighet att satsa lite extra på bandyn. Här läser du mer: https://hammarbybandy.se/bli-1000-ger-1000-medlem-for-20-21/. De som deltar får sitt namn listat och antalet närmar sig hundra just nu.

Hammarby Basket blickar framåt mot kommande säsong och efterlyser personer som vill coacha något av de många lag som finns i föreningen (och som planeras att starta). Både nybörjarcoacher (aktiva eller före detta spelare) och sådana med erfarenhet. http://www.hammarbybasket.se/News/6336810/Vi-soker-fler-tranare.

Hammarby Fotboll ger just nu fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. Vi den senaste noteringen var 33 075 stycken sålda. Här fixar du din ”biljett”: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/over-4000-matlador-salda-och-over-33-000-stodplatar/. Fotbollen har också påbörjat en samhällsorienterad kampanj där man kan hjälpa till med epidemibekämpningen genom att köpa matlådor till sjukvårdspersonal, som levereras av några av Hammarbys restaurangsponsorer. Matlådorna kostar 100 kr, mer info hittar du i samma länk som ovan. Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring. Man satsar också hårt på sommarens friidrottsskola för barn med utökat antal veckor och corona-anpassad verksamhet. Utmärkt för den som har barn som behöver sysselsättas denna sommar då möjligheten till att göra resor troligtvis är begränsad. Läs mer här: https://www.hammarbyfriidrott.se/arrangemang/friidrottsskolan/startsida-43930055

 

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att köpa säsongsbiljett till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/. Där finns också information om ett speciellt VIP-kort för den som vill stötta extra. Föreningen försöker också få upp medlemsantalet i kampanjen ”Kan vi bli tusen”: http://www.hammarbyhockey.se/kan-vi-bli-tusen/ (just nu strax över 400 medlemmar).

Hammarby Handboll uppmanar fansen att förnya eller nyteckna säsongskort gällande herrlaget 2020-21. Läs mer: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1466356/nu-slapps-sasongskorten. Handbollen har också ett förslag som inte handlar om att skänka pengar utan om mer handgripliga insatser. De efterlyser nu folk som vill vara med och bygga en stark handbollsförening genom att hjälpa till inom kommunikation och administration, Läs mer bom detta här: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll/nyheter/1482153/var-med-och-utveckla-hammarby-handboll

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Man saluför många artiklar i sin webbshop som du hittar här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info