Hoppa till sidans innehåll

Mycket bandy i jul

16 DEC 2014 12:44
Julen närmar sig och det är dags för nyhetsbrevet tar en kort paus. Men innan dess tipsar vi om att det i vanlig ordning ges massor av chanser att se Hammarbys lag i Elitserien i bandy under julen.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2015 13:49

Formstarka Bajen spelar, precis som de andra klubbarna, intensivt under den här perioden. Laget har hemmamatcher 17 dec, 19 dec, 30 dec och 6 januari. Och en resa till Studenternas i Uppsala på annandagen är också en möjlighet. Denna dag är det också handboll på hemmaplan i Eriksdalshallen.

 

Med det önskar vi läsarna God Jul och Gott Nytt År – vi är tillbaka med ett nytt nyhetsbrev tisdag 6 januari.

 

 

 

Välkommen till HIF Alliansförenings nyhetsbrev!

 

 

 

NYHETER:

 

(aktuellt om Hammarbys omfattande verksamhet)

 

 

 

BANDY:

 

Två matcher för 200 kr

 

Hammarby Bandy erbjuder denna vecka specialpris för de båda matcherna mot Hälsingelagen Ljusdal och Broberg. HIF-Ljusdal spelas onsdag 17 dec kl 19, HIF-Broberg fredag 19 dec kl 19. Priset för att se båda matcherna är 200 kronor om du beställer förköp. Kolla länk här hur du går tillväga:

 

http://www.hammarbybandy.se/gronvitt-julerbjudande-tva-matcher-200-kr/

 

 

 

Annandagsbandy i Uppsala

 

Den traditionstyngda annandagsbandyn är en av höjdpunkterna under bandysäsongen. I år möter Hammarbys herrar IK Sirius på bortaplan, en inte alltför lång utflykt för den som vill stödja Hammarby på plats. Kuriös starttid: både Hammarby Bandy och IK Sirius uppger klockslaget 15.13 – kolla för säkerhets skull om du tänker se matchen på Studenternas.

 

 

 

Dammatchen den 15:e sköts upp

 

I spelschemat för Damallsvenskan Norra uppgavs tidigare 15 december som speldatum för matchen VSK-Hammarby. Så blev det inte – matchen har för närvarande inte något fastställt datum.

 

 

 

FOTBOLL herr:

 

Söderstadions matchbutik öppen inför julen!

 

Matchbutiken i Hammarby Fotbolls förra arena Söderstadion kommer att hålla öppet och sälja Hammarbysouvenirer i jul. Dessa öppettider gäller:

 

19 december kl 12-19

 

20 december kl 11-17

 

21 december kl 11-17

 

22 december kl 12-19

 

23 december kl 12-18

 

Perfekt för dig som vistas i Globenområdet och vill köpa grönvita julklappar.

 

 

 

FOTBOLL dam:

 

Årsmöte 29 januari

 

Hammarby IF Damfotbollsförening håller årsmöte den 29 januari kl 18.00. Platsen är Gula villan vid Kanalplan.

 

 

 

HANDBOLL:

 

Joakim Bååk förstärker

 

Vänsternian Joakim Bååk från H43 är klar för Hammarby Handboll. Joakim är 26 år och har sitt ursprung i LIF Lindesberg men har mestadels spelat i Lundaklubbarna Lugi och H43.

 

 

 

ISHOCKEY:

 

Vårstart 27 december

 

HockeyEttan Östra Vår rivstartar 27 december och kör också en omgång 29 december. Därefter är det match fjärde januari. Håll koll på hockeyns hemsida över det kommande programmet.

 

 

 

DETTA HAR HÄNT:

 

(genomgång av de senaste sporthändelserna)

 

 

 

BANDY:

 

Herrlagets obesegrade svit fortsätter

 

Herrlaget lyckades förlänga sviten av matcher utan förlust under den gångna veckan. Hemmamötet med Villa BK den 10 december – matchen som flyttades till Tele2 Arena i förhoppningen om storpublik – slutade 6-2 (2-0). En bra insats från laget som därmed kom upp i sex raka segermatcher. Publikt var däremot flytten ett fiasko. 3 547 kom, de hade mycket väl fått plats på ordinarie arenan Zinkensdamm.

 

Den 12:e december mötte laget sedan Vetlanda BK på bortaplan och här blev det 4-4 (3-3). Poängtapp alltså, sedan hemmalaget kvitterat i 83:e minuten efter en hörna.

 

10 dec Hammarby-Villa Lidköping BK 6-2 (2-0). Publik: 3 547 (Tele2 Arena). Målskyttar HIF: Jesper Jonsson (2), Adam Gilljam, Stefan erixon, Markus Kumpuoja, Robin Sundin.

 

12 dec Vetlanda BK-Hammarby 4-4 (3-3). Publik: 1 457 (SAPA Arena). Målskyttar HIF: Jonas Enander, Anders Persson, Adam Gilljam, Stefan Erixon.

 

I tabellen återfinns Hammarby nu på fjärde plats, men mellan lag 2-9 till är det väldigt jämnt och varje omgång kommer att innebära omkastningar.

 

 

 

BOULE:

 

26 lag gjorde upp i Luciatåget

 

Hammarbyarrangemanget Luciatåget den 13 december i Boulebar Rådhuset samlade 26 deltagande tvåmannalag, Segrade gjorde teamet Åke Löwbeer/Kamel Bouro.

 

 

 

BOXNING:

 

Återbud för Chartoi i landskampen

 

Hammarbyboxaren Leon Chartoi var uttagen i 75 kg-klassen till hemmalandskampen mot Finland den 13 december. Tyvärr blev Leon sjuk och tvingades lämna återbud. Sverige kunde ändå vinna landskampen, 6-5.

 

 

 

HANDBOLL:

 

Två av fyra poäng i bortamatcherna

 

Herrlaget har varit i både Skåne och Göteborg under den gångna veckan. I Skåne mötte man Ystads IF och förlorade efter att hemmalaget dominerat större delen av matchen. Göteborgsmotståndaren var jumbolaget Önnered HK och här gick det bättre, knapp seger för Hammarby.

 

9 dec Ystads IF-Hammarby 28-25 (15-12). Publik: 1 382. Målskyttar HIF: Josef Pujol 8 (3 str), Anders Wik-Rydberg 7, Nils Pettersson 5, Alexander Morsten 3, Johan Szybanow 2.

 

13 dec Önnered HK-Hammarby 23-24 (12-13). Publik: 343. Målskyttar HIF: Josef Pujol 5 (1 str), Nils Pettersson 5 (1 str), Jonatan Wenell 5, Anders Wik-Rydberg 3, Johan Szybanow 3, Alexander Morsten 1, Johan Nilsson 1, Andreas Halvarsson 1.

 

 

 

Seger mot nästjumbon

 

Hammarbys damlag gjorde det förväntade i bortamatchen mot Tyresöflickorna och kom hem från Slottshallen med två poäng. Söndagens match (14 dec) slutade 24-33. Samtliga lag i Div 3 Östsvenska Södra ar därmed spelat nio matcher – Hammarby är trea på 14 poäng. Framträdande insatser mot Tyresöflickorna: Lina Welander 11 mål och 7 assist, Sandra Norlund 7+0 och Rebecca Häggquist 5+9. Mycket assist också från Jennifer Grape som noterades för 1+8.

 

Nu blir det serieuppehåll till den 11 januari då Bajen åter tar sig an Tyresöflickorna, denna gång i Farstahallen.

 

 

 

Full pott i USM:s gruppspel

 

Herrjuniorerna genomförde steg 3 i det pågående USM i helgen (13-14 dec). Hammarby stod som arrangör av grupp 3 och matcherna spelades i Eriksdalshallen. Det blev fyra klara segrar för Bajen, och laget är därmed ett av de 16 lag som får spela steg 4 31 jan-1 feb. Eskilstuna Guif kvalificerade sig som grupptvåa. Hammarbys matcher:

 

Skånela IF 27-20

 

Brännans HF 34-17

 

Eskilstuna Guif 27-19

 

Vassunda IF 31-17

 

 

 

ISHOCKEY:

 

Avslutning med femte raka segern

 

Den första delen av seriespelet avslutades under fredagen med match mot Hudiksvalls HC – ett av topplagen. Bajen visade dock ännu en gång att man fått ordning på spelet och kunde inkassera femte raka segern. Matchen hemma i LW-hallen slutade 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) inför 321 åskådare. Två mål från Hampus Harlestam och ett från Anton Molnar bäddade för Hammarbys trepoängare.

 

HockeyEttan Östra är därmed avklarad. Nu väntar spel i Allettan för de fyra främsta och för Hammarby blir det HockeyEttan Östra Vår i fortsättningen. Laget klättrade upp till sjundeplatsen och kommer därmed att starta vårens seriespel med tre bonuspoäng.

 

 

 

PÅ GÅNG:

 

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i hemsidans kalendarium)

 

 

 

Grönvita jultips!

 

Julen är i antågande och det brukar innebära att det blir lite lugnare på idrottsfronten. Så är det i Bajenland också men helt stilla blir det inte. Och när det gäller bandysporten är jul- och nyår av tradition en av de mest intensiva perioderna. Här är några av tipsen för en grönvit helg.

 

Tisdag 16 december kl 19.00, Eriksdalshallen: Hammarby-Redbergslids IK (Elitserien, handboll, herrar)

 

Onsdag 17 december kl 19.00, Zinkensdamm: Hammarby-Ljusdals BK (Elitserien, bandy, herrar)

 

Fredag 19 december kl 19.00, Zinkensdamm: Hammarby-Broberg Söderhamn IF (Elitserien, bandy, herrar)

 

Lördag 20 december kl 11.30, Sjöstadshallen: Hammarby-Älvsjö IBK (Div 4 Sydöst, innebandy, herrar)

 

Lördag 20 december kl 14.00, Sjöstadshallen: Hammarby-IBK Lockerud (Div 1 Mellersta, innebandy, damer)

 

Fredag 26 december kl 16.00, Eriksdalshallen: Hammarby-Ricoh HK (Elitserien, handboll, herrar)

 

Tisdag 30 december kl 19.00, Zinkensdamm: Hammarby-Kalix BF (Elitserien, handboll, herrar)

 

Tisdag 6 januari kl 16.00, Zinkensdamm: Hammarby-Västerås SK (Elitserien, bandy, herrar)

 

 

 

BAJEN I TV:

 

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

 

 

 

Grönvitt på Trettondagen

 

SVT sänder elitseriematchen mellan Hammarby och Västerås SK (herrar) som spelas den 6 januari. Matchstart 16.00.

 

 

 

INTRESSANTA LÄNKAR:

 

Här hittar du tips på länkar till sidor som kan intressera den som vill hänga med i Bajenland. Tipsen under denna rubrik kommer att byggas på efterhand.

 

 

 

HIFhistoria:

 

http://www.hifhistoria.se/

 

Historiesajten som ständigt fylls på med statistik och bilder. Rekommenderas varmt till alla som har minsta intresse för Hammarby IF:s historia.

 

 

 

HIFhockeyhistoria:

 

http://www.hifhockeyhistoria.se/

 

Systersajt till HIFhistoria. Här finns en omfattande historieskrivning av hockeyn i vår förening, från starten 7 mars 1921 till konkursen 2008. Dessutom fyller man på med Bajen Fans Ishockeyförenings historik från 2008-09 och framåt.

 

 

 

Midnattsloppet

 

http://www.midnattsloppet.com/

 

Hammarbyarrangemanget Midnattsloppet som startade 1982 har blivit en klassiker som samlar uppemot 30 000 löpare och har fått avläggare i både Göteborg, Malmö och Helsingfors. Loppet bedrivs numera under eget bolag och Hammarbykopplingen har tonats ned, men fortfarande är tävlingen en viktig sponsor till Hammarby Friidrott.

 

 

 

Börje Dorch

 

http://www.borjedorch.se/

 

Karikatyrtecknaren Börje Dorch (1929-2004) var ett tag något av ”hovtecknare” åt Hammarby IF. Förutom de många roliga karikatyrerna, som i vissa fall förevigats i form av souvenirer, skapade den mångsidige tecknaren den nuvarande varianten av HIF:s klubbmärke. Hyllningssajten har skapats av sonen Peter. Mycket teckningar och en omfattande livshistorik.

 

 

 

Hammarby Supporterklubb

 

http://www.hammarbysupporterklubb.se/

 

”Soppen” bildades 1953 och är den supporterförening som stått närmast organisationen Hammarby IF, till exempel fick supporterklubbens medlemmar Hammarby IF:s medlemstidning när den fanns i tryckt variant. Numera är det huvudsakliga syftet med denna supporterförening att stödja idrottande HIF-ungdomar.

 

 

 

Bajen Fans

 

http://www.bajenfans.se/

 

Den från Hammarby IF oberoende supporterföreningen bildades 1981, främst för att ta tillvara intresset hos den mer ”klackbetonade” delen av publiken. Föreningens roll har växlat i betydelse, för närvarande är det stor tillströmning av medlemmar. Från och med 2011 har man ändrat organisationsstruktur och uppmuntrar bildandet av lokalföreningar.

 

 

 

Bara Bajen

 

http://www.barabajen.se/

 

Seriös supportersida, främst inriktad på herrfotboll men som även behandlar annan Hammarbysport och andra Bajenföreteelser. Bland annat listar man ett stort antal Hammarbybloggare med direktlänkar till de senaste inläggen.

 

 

 

Supportersida om lagen på Kanalplan

 

Samlingsplats för info om några av Hammarbylagen som mestadels spelar på Kanalplan, det vill säga damlag, juniorlag och pojklag. Statistik och egna kommentarer.

 

http://hammarby2012.wordpress.com/

 

 

 

Hammarby IF Anno 1889

 

Hammarbyhistorisk forskning, främst kring åren innan Hammarby IF formellt bildades 7 mars 1897. Man tar alltså avstamp i Hammarby Roddförenings start 1889. Det är ganska tydligt att syftet med sajten är att argumentera i den debatt som uppstått kring vilket årtal som HIF bör räkna som startår. Men oavsett vad man tycker i den frågan har sajten ett värde för den historieintresserade hammarbyaren.

 

http://www.hif1889.se/

 

 

 

Bajen International

 

http://www.bajeninternational.se/a/

 

Egentligen en intern sajt för ett gäng kompisar med Hammarby och internationell fotboll som gemensamt intresse men delar av innehållet gör den intressant även för utomstående. Framför allt har man en mycket rolig intervjuserie där Hammarbyprofiler av olika sorter intervjuas. Den som blivit intervjuad rekommenderar nästa intervjuperson. En stafett värd att följa.

 

 

 

Bajen Pins

 

Den som intresserar sig för Hammarbymemorabilia ska absolut ta en titt här. Samlaren Stefan har på sajten lagt ut sin omfattande samling av nålar och badges med Hammarbymotiv. Det är offentliga nålar och supporterinitiativ, över 200 objekt från tidigt 1900-tal till nutid. http://bajenpins.wordpress.com/

 

 

 

Stiftelsen Pelle Lindberghs Minne

 

Hockeymålvakten Pelle Lindbergh är legendar inom Hammarby och för att hedra hans minne har en stiftelse skapats i hans namn. Stiftelsen har till ändamål att stödja och uppmuntra personer och organisationer inom Hammarby IF. Den är dock fristående från Hammarby IF:s föreningar.

 

http://www.pellelindberghsminne.se/

 

 

 

Freddie Ferms Vänner

 

Freddie Ferms Vänner är ett sponsringskollektiv med syfte att hjälpa HIF Ishockeyförening. Organisatoriskt fungerar det så att man kan gå med som medlem och/eller stötta på annat sätt. http://www.freddiefermsvanner.se/

 

 

Bra att veta om nyhetsbrevet:

 

Nyhetsbrevet är indelat i fyra avdelningar. Den första kallas NYHETER och ger aktuell information om de olika medlemsföreningarna i Hammarby IF.

 

Den andra avdelningen är DETTA HAR HÄNT. I den rapporteras den senaste tidens idrottshändelser där våra idrottsföreningar varit aktiva. Tredje avdelningen kallas PÅ GÅNG och är en titt framåt på några av den närmaste tidens evenemang som kan vara av särskilt intresse för hammarbyare. En mer komplett förteckning finns i kalendariet, det du får i nyhetsbrevet är lite utförligare information kring enstaka utvalda arrangemang.

 

Till sist finns avdelningen BAJEN I TV där vi försöker hålla läsarna underrättade om aktuella TV-sändningar med Hammarbyintresse. Avdelningen INTRESSANTA LÄNKAR fylls kontinuerligt på med tips om sajter som kan vara av intresse för Hammarby IF:s medlemmar och vänner.

 

 

NYHETSBREVETS REDAKTÖR:

 

Magnus Hagström

 

Kontakt:

 

This is a mailto link

 

0703-554177

 

 

Nyhetsbrevet publiceras normalt på tisdagar. Tipsa gärna!

Skribent: Magnus Hagström
E-post: This is a mailto link

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info