Hoppa till sidans innehåll

SM-guld i armbrytning!

12 APR 2016 10:46
Armbrytarna hade ett lyckat SM den gångna helgen med ett stort antal medaljer i olika klasser. På seniorsidan blev det två guld genom Agnes Åkerlund som vann 80 kg både med vänster och höger hand. Tre seniorbrons dessutom, Martin Englund ett och Maria Lundkvist två. Sammanlagt har Hammarby IF därmed vunnit fem SM-guld för seniorer detta år, tre vid inomhus-SM i friidrott och två alltså i armbrytning. En bra start på året!
Förutom SM i armbrytning berättar vi i veckans nyhetsbrev om verksamheterna i bandy, bordtennis, bowling, boxning. Fotboll, friidrott, ishockey, rodd, rugby och speedway.
Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev!
  • Skapad: 12 APR 2016 10:46

   Armbrytarna hade ett lyckat SM den gångna helgen med ett stort antal medaljer i olika klasser. På seniorsidan blev det två guld genom Agnes Åkerlund som vann 80 kg både med vänster och höger hand. Tre seniorbrons dessutom, Martin Englund ett och Maria Lundkvist två. Sammanlagt har Hammarby IF därmed vunnit fem SM-guld för seniorer detta år, tre vid inomhus-SM i friidrott och två alltså i armbrytning. En bra start på året!

   Förutom SM i armbrytning berättar vi i veckans nyhetsbrev om verksamheterna i bandy, bordtennis, bowling, boxning. Fotboll, friidrott, ishockey, rodd, rugby och speedway.

Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev!

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

World Cup spelas 13-17 oktober

   Årets World Cup på herrsidan arrangeras 13-17 oktober i Sandviken. Hammarby är ju vanligtvis med i denna högklassiga försäsongsturnering och har också vunnit tre gånger; 1999, 2001 och 2009.

Ingen elitlicens för IFK Kungälv

   Elitserielaget IFK Kungälv har inte beviljats elitlicens för säsongen 2016-17. Det innebär att bästa laget av de som kvalade till Elitserien (herrar) men inte nådde ända fram kommer att erbjudas platsen – det vill säga Stockholmslaget IK Tellus. I andra hand (om Tellus tackar nej) går erbjudandet till Ljusdals BK.

 

BOWLING:

Herrlaget kvalar i Norrköping

   Hammarby har lottats att möta BK June i steg 1 i kvalet till Mellanallsvenskan. Lagen möts i Norrköping (Vilbergen) lördagen den 16 april i bäst av tre matcher. Klockslagen 10.00, 12.00 och eventuellt 14.00 gäller.

…och damerna i Stockholm

   Damlaget kvalar också, men i deras fall handlar det om att bibehålla platsen i Elitserien. Laget möter Sundbybergs IK lördag 23 april i Bowl-O-Rama (Årsta). Bäst av tre matcher, klockslagen 10.00, 12.00 och eventuellt 14.00.

 

BOXNING:

Sex anmälda till SM

   Årets SM genomförs i Baltiska hallen i Malmö 13-15 maj och Hammarby har sex anmälda boxare. De som tänker försvara Hammarbys färger är:

Yousufi Al Hassan 60 kg, Leon Chartoi 75 kg, Adam Chartoi 75 kg, Viktor Tolancev 81 kg, Robin Safar 91 kg och Anni Viantie 64 kg.

   I några fall kan det bli fråga om kvalmatch för att få platsen i SM då varje klass där får innehålla högst åtta boxare.

 

FRIIDROTT:

Midnattsloppet 35 år

   1982 arrangerade Hammarby friidrott Midnattsloppet för första gången. Det innebär att årets lopp, den 13 augusti, blir den 35:e tävlingen och man räknar med upp emot 40 000 deltagare. Loppets egen hemsida, www.midnattsloppet.com, håller dig informerad. Förutom Midnattsloppet på Södermalm står organisationen bakom midnattslopp i Göteborg (20 aug), Malmö (27 aug) och i Helsingfors (3 sept).

 

ISHOCKEY:

Truppbygget fortsätter

   Sedan förra veckan har det hänt en hel del med A-laget lagbygge inför säsongen 2016-17. Man gjorde ju en väldigt bra säsong och fick till slut chansen att playoff-kvala till Allsvenskan (Troja var dock för bra i dessa matcher). Nu satsar klubben vidare och många spelare är sugna på att fortsätta resan.

   Vi noterar att dessa spelare förnyat sina kontrakt: 21-årige forwarden Fredrik Emsjö, 25-årige Mattias Enroth och målvakten Sebastian Andersson. Ett nyförvärv har också skrivit på, 20-årige forwarden Erik Linbro som har ursprung i Södertälje SK och spelade senast för grannklubben SPAIF i div 2 där han gjorde 55 poäng på 35 matcher.

   Det är också klart att fem spelare lämnar Hammarby; Carl Graf, Oliver Hofbauer, Kostas Psarrps, Richard Siirala och Tobias Andersson.

 

SPEEDWAY:

Flyttad match från 30 juli till 2 juli

   Hammarby har begärt att få matchen i Div 1 på Gubbängen mot Örnarna, Västervik och Texoil Racers från den 30 juli till den 2 juli. Motståndarlagen har accepterat flytten och matchen kommer därför att genomföras 2 juli. Övriga hemmamatcher (två stycken) körs 7 maj och 4 juni.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Supporterklubben levererar!

   Hammarby IF:s Supporterklubb (bildad 1953) delar årligen ut ett stort antal stipendier till ungdomsidrotten inom Hammarby IF. Under 2015 delades sammanlagt 82 450 kr till individuella idrottare och lag.

   I år har man redan hunnit med två stipendier; 5 000 kr till Hammarby Bandys bandyskola och samma summa till ungdomssektionen i Hammarby Innebandy. De olika Hammarbyföreningarna har möjlighet att ansöka om stipendier hos Supporterklubben.

 

 

DETTA HAR HÄNT:

ARMBRYTNING:

SM-guld!

    Årets SM genomfördes på Ekerö 9-10 april med Ekerö IK som arrangör och fick mycket beröm av deltagarna. Bra arrangemang och stort deltagande i de flesta klasser. Och flera fina Hammarbyinsatser med två senior-SM-guld som topp, och även guld, silver och brons i andra klasser.

I seniorklasserna blev det medaljer för dessa Hammarbybrytare:

Guld: Agnes Åkerlund (women right hand 80 kg samt women left 80 kg)

Brons: Martin Englund (men right hand 85 kg), Maria Lundkvist (women right 55 kg samt women left 55 kg)

Dessutom medaljer i junior- och mastersklasser (veteraner). Vi räknar upp dem också:

Master men right 80 kg: silver till Niclas Berg

Master men left 80 kg: guld till Niclas Berg

Master men right +100 kg: brons till Lennart Karlsson

Master women right 60 kg: silver till Marie Thysell

Master women left 60 kg: silver till Marie Thysell

Junior 16 women right open: silver till Saga Gjals

Junior 16 women left open: silver till Saga Gjals, brons till Hanna Wallin

Junior 18 women right 50 kg: förstaplats till Saga Gjals (endast en deltagare – vi är osäkra på om guld verkligen delas ut)

Junior 18 women left 50 kg förstaplats till Saga Gjals (dito)

Junior women right 55 kg: silver till Julia Jakstrand, brons till Hanna Wallin (tre deltagare)

Junior women left 55 kg: silver till Julia Jakstrand, brons till Hanna Wallin (tre deltagare)

 

BOXNING:

Leon Chartoi förlorade i OS-kvalet

   Hammarbys 75 kg-boxare Leon Chartoi var en av sex uttagna svenskar i OS-kvalet som avgörs i Samsun, Turkiet, 9-17 april. Tyvärr blev det respass direkt för Leon, 0-3 i protokollet och matchen beskrivs så här på Svenska Boxningsförbundets sida:

Leon inledde bra och tog hem första ronden hos alla domarna mot Lay Kalenga, Belgien. Leon tappade andra men kom tillbaks starkt i tredje då domaren gav Leon en räkning vilket tycks ha vägt över för belgaren.

 

Två hammarbyare med när Stockholm vann stadsmatch

   Stockholm mötte Banovici från Bosnien i stadsmatch i BK Narvas lokal under lördagen (9 april). Sju matcher genomfördes och i två av dem representerades Stockholm av Hammarbyboxare. Ali Yousufi mötte Maric Hamza i 69 kg och vann med 3-0. Robin Safar förlorade däremot sin match i 91 kg, 1-2 mot Elvir Sendro. Sammanlagt vann Stockholm matchen med 5-2.

 

FOTBOLL DAM:

Förlust mot Djurgården i genrepet

   Under lördagen (9 april) möttes Hammarby och Djurgården i ett genrep inför respektive seriepremiär, Djurgården i Damallsvenskan och Hammarby i Elitettan. Allsvenska DIF var det klart bättre laget och kunde vinna med 4-0 (3-0) på Hjorthagens IP. I Hammarby var det tydligt att man saknade många skadade och sjuka spelare, i andra halvlek tvingades till och med spela med tio man på grund av spelarbrist.

Järla vann åttondelsfinalen i Victoria Cup

   Hammarby representeras i år av juniorlaget i Victoria Cup och förra tisdagen (5 april) spelade man åttondelsfinal mot Järla IF FK på Nacka IP. Hemmalaget fick börja med tre bonusstraffar (skiljer tre divisioner mellan klubbarnas seniorlag) och satte två av dem. Bajen lyckades ändå vända på till 2-3 genom mål av Alice Forsberg och Hedda Ejnarsson (två mål). Mot slutet tog Järla tillbaka matchen via tre mål av Ida Nordmark i 78:e, 83:e och 90:e minuten. 5-3 till Järla som därmed får spela kvartsfinal mot Bollstanäs SK.

 

FOTBOLL HERR:

Det svänger om Bajen!

   Mycket mål både framåt och bakåt. Så kan man summera den gångna veckan för A-laget som innehöll två matcher i allsvenskan. Nere i Borås förlorade Hammarby med 1-4 sedan man tvingats ta till en ovanlig startuppställning på grund av stor backbrist. Endast två ordinarie backar fanns att tillgå och lösningen blev att skicka ner yttermittfältarna Arnór Smárason och Fredrik Torsteinbö på ytterbacksplats. Inte helt lyckat då de båda var inblandade på olika sätt i samtliga baklängesmål (ett självmål men upprinnelsen var ett missförstånd efter inkast av Smárason).

   Nåväl det skulle bli bättre, betydligt bättre till och med. Hemma mot Helsingborg inledde Bajen med tidigt baklängesmål men repliken kom direkt via Erik Israelsson-nick. 1-1 efter sju minuter! Hammarby fortsatte att trumma på och målen kom vartefter. Israelsson stod för ytterligare två nickmål, Alex nätade efter soloraid och Måns Söderqvist kom in och pangade in bollen oerhört snyggt i högra krysset från sin vänsterposition.

   Därmed var skadan från Elfsborgsmatchen reparerad och laget kan se fram emot ett ”bortaderby” mot Djurgården med viss optimism.

7 april IF Elfsborg-Hammarby 4-1 (1-0). Publik: 8 869 (Borås Arena). Mål HIF: Arnór Smárason (straff).

10 april Hammarby-Helsingborgs IF 5-1 (2-1). Publik: 20 516 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena). Mål HIF: Erik Israelsson 3, Alex, Måns Söderqvist.

 

FRIIDROTT:

Fina resultat i stark vind för Yasmin Jelassi

   Yasmin Jelassi fortsätter att tävla i USA, under söndagen (10 april) deltog hon i tävling i Whitewater, Wisconsin. Det blev riktigt bra resultat, som dock inte kommer att räknas in i statistiken då vindarna var för starka. Resultaten:

K 100m h4 (+6.0): 2) Yasmin Jelassi Hammarby 12.36w, f (+5.0): 1) Y Jelassi 12.35w. Längd: 1) Y Jelassi 534w/+3.7 (i övriga fem hopp hade hon vindar mellan +4.5 och +9.0!)

 

RUGBY:

Storseger i träningsmatchen mot Uppsala

   Hammarby tog under lördagen (9 april) emot Uppsala RFC i en träningsmatch på Årstafältet. Bajen visade riktigt lovande takter inför återkomsten i högsta serien och kunde vinna med hela 65-5. Nästa träningsmatch spelas borta mot Enköping RK lördag 16 april.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Pingiskval mot Ängby/Spårvägen Elit C1

Herrlaget i en direktavgörande om en plats i Superettan. Lite oklarheter kring hall och tid – kolla för säkerhets skull.

Lördag 16 april kl 14, Liljeholmshallen: Hammarby-Ängby/Spårvägen Elit C1 (kval till Superettan, bordtennis, herrar)

 

Bajen Rowing Race på söndag

Den årliga roddtävlingen med start och mål i Årstaviken utanför Hammarbys båthus. Det handlar om inriggade fyror som ror en bana runt Lilla Essingen och tillbaka. Grill vid båthuset.

Söndag 17 april kl 11.00 (första start), Årstaviken: Bajen Rowing Race (årlig tävling för inriggade fyror, rodd)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska fotbollssändningar under våren klara

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är nu fastställt fram till och med 29 juni. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller huvudsändningarna:

Tisdag 19/4 19:00 Djurgården-Hammarby C More Sport

Lördag 23/4 16:00 Hammarby - Jönköpings Södra IF C More Sport

Tisdag 26/4 18:30 IFK Norrköping FK - Hammarby  C More Sport

Söndag 1/5 17:30: Hammarby-GIF Sundsvall C More Fotboll

Måndag 9/5 19:00: Örebro SK-Hammarby C More Fotboll

Lördag 16/5 16:00: Kalmar FF-Hammarby C More Fotboll

Onsdag 18/5 18:30 Hammarby - Malmö FF C More Sport

Måndag 23/5 19:00 IFK Göteborg – Hammarby C More Sport

Söndag 29/5 15:00: Hammarby-Gefle IF C More Fotboll

 

TV-sändning från IFK Kalmar-Hammarby

   Lokaltidningen Barometern kommer att TV-sända IFK Kalmars hemmamatcher i Elitettan, precis som de gjorde förra året. Intressant för Hammarbys del är då förstås mötet IFK Kalmar-Hammarby som spelas 28 maj.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info