Hoppa till sidans innehåll

SM-guld i boxning!

09 DEC 2014 12:37
USM och JSM i boxning avgjordes 5-7 december i Borlänge och för Hammarbys del resulterade mästerskapet i en ny svensk mästare. Den som gick hela vägen var Samer Tabal i USM:s 57 kg-klass.
  • Skapad: 09 DEC 2014 12:37

Även från bandyn finns segrar att berätta om – både dam- och herrlag har gjort bra ifrån sig. Och bowlarna har kvalificerat sig till SM i tremanna. I nyhetsbrevet denna gång också armbrytning, boule, fotboll, friidrott, goalball, handboll, innebandy, ishockey och skidor.

 

 Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna plats

 

 NYHETER:

 

(aktuellt om Hammarbys omfattande verksamhet)

 

 

 

BANDY:

 

Damernas fortsättningsserie är i gång

 

Hammarby kom ju inte med till Damelit denna gång utan får fortsätta seriespelet i Damallsvenskan Norra där man möter Härnösands AIK, Team Hälsingland och Västerås SK (trippelmöten). Seriespelet för Hammarbys del inleddes under söndagen (7 dec) med hemmaseger mot Härnösands AIK. I fortsättningen ser Hammarbys schema ut på följande sätt:

 

15.12 Västerås – Hammarby

 

6.1 Team Hälsingland – Hammarby

 

10.1 Hammarby – Västerås

 

24.1 Hammarby – Team Hälsingland

 

31.1 Team Hälsingland – Hammarby

 

7.2 Hammarby – Härnösands AIK

 

14.2 Västerås – Hammarby

 

Det lag som tar hem fortsättningsserien kvalificerar sig till slutspel.

 

 

 

BOWLING:

 

Seger i tremanna-DM

 

Distriktsmästerskapet i tremanna avgjordes 30 nov-1 dec i Sollentuna och Hammarby visade sig starkt både på dam- och herrsidan. Herrlaget, bestående av Allan Sennevall, Johan Brunsberg och Per Jansson tog hem guldet genom att besegra Stureby i finalen med siffrorna 478-378. Även damlaget tog medalj, deras lag med Susanne Olsson, Caroline Innergård och Katrin Fahlström slutade trea. Båda dessa lag är därmed kvalificerade till 3-manna SM som går i samband med SM-veckan i Örebro.

 

 

 

FOTBOLL herr:

 

Nyförvärv från Kalmar, Brann och Göteborg

 

Hammarby har varit aktivt när det gäller värvningar den senaste tiden och tre spelare har knutits till laget: 21-årige anfallaren Måns Söderqvist från Kalmar FF, 30-årige isländske backen Birkir Már Sævarsson från Brann och 27-årige mittfältaren Philip Haglund från IFK Göteborg (som dock är tänkt som mittback om vi förstått rätt). Sedan tidigare är Oliver Silverholt från Halmstad klar.

 

 

 

FOTBOLL dam:

 

Madeleine Tegström återvänder

 

Efter en tre år lång utflykt till AIK är det nu klart att Madeleine Tegström återvänder till Kanalplan. Den 31-åriga mittfältaren var startspelare i AIK:s samtliga matcher i Damallsvenskan under 2014.

 

 

 

Matilda och Malin lämnar

 

Hammarby har knutit till sig flera nyförvärv den senaste tiden och har dessutom fått förnyade påskrifter från många i den befintliga truppen. Det innebär förstås också att några lämnar laget. Två av dem som nu kommer att prova lyckan på annat håll är Matilda Östergaard och Malin Sandin. Båda blir kvar i Elitettan – Matilda har skrivit på för Djurgården medan Malin väljer Älta IF i fortsättningen.

 

Ytterligare några spelare är klara för andra klubbar (enligt damfotboll.com som summerar silly season-händelserna): Hanna Korell och Hanna Wallgren går till Brommapojkarna och Emma Jones går liksom Malin Sandin till Älta IF.

 

 

 

Åttondelsfinal i Victoria Cup 29 mars

 

Speldatum är nu bestämt för Hammarbys åttondelsfinal i Stockholmsturneringen Victoria Cup. Hammarby möter Älta IF på bortaplan (Älta IP) den 29 mars kl 14.00. Både Älta och Hammarby är direktkvalificerade för åttondelen.

 

 

 

FRIIDROTT:

 

Peter Wikström blev årets idrottsledare

 

Stockholms friidrottsförbund utser årligen Årets ungdomsledare. 2014 gick priset till Peter Wikström från Hammarby Friidrott. Peter har en lång ledargärning i Hammarby och fick priset för andra gången.

 

 

 

Hammarby medarrangör av stafett-SM 2016

 

Friidrottsförbundet ligger en bit framåt när det gäller planering av kommande SM-tävlingarna. Nyligen har vissa av SM-tävlingarna 2026 spikats, och Hammarby finns med på ett hörn. SM-JS-USM i stafett kommer att arrangeras i Stockholm av ”Stadionklubbarna”, och där är ju Hammarby en av medlemmarna. Datum är ännu inte fastställt.

 

 

 

HANDBOLL:

 

Konkurs för H43

 

H43 Lund förklarade utan förvarning att de går i konkurs och drar sig ur herrarnas elitserie. Det påverkar förstås seriespelet ganska drastiskt. Matcherna för H43

 

Normalt skulle man ha plockat bort H43:s matcher och lätt kunnat räkna om tabellen, men situationen kompliceras av att säsongen inleds med poolspel – hälften av lagen har därmed redan spelat en ”extragång” mot H43. För att dessa lag inte ska få mindre matcher i tabellen blir resultatet i dessa 10-0. Övriga matcher för H43 kommer att räknas bort helt. För Hammarby blir detta ett minus då laget besegrade H43 – vinnare är de lag som tappat poäng mot H43. Serieföreningen Herrelit Handboll har också bestämt att inget lag kommer att åka ut direkt denna säsong. Serien består fortsättningsvis av de 13 kvarvarande lagen.

 

 

 

Kvarnefalk landslagsuttagen

 

Hammarbys linjespelare John Kvarnefalk har blivit uttagen att representera det svenska U21-landslaget i januari. Landslaget kommer spela två träningslandskamper mot Danmark, först den 5 januari i Malmö Arena och sedan den 7 januari i Köpenhamn. Dessutom är Hammarbys sjukgymnast Anne Hopfgarten med i ledarstaben.

 

 

 

INNEBANDY:

 

Träningsmatch mot Team Swedbank 11 december

 

Hammarbys damlag spelar träningsmatch den 11 december. Starttid 19.30 – vi antar att matchen spelas i Sjöstadshallen men hemsidan anger ingen information just nu.

 

 

 

ISHOCKEY:

 

Fortsättning i HockeyEttan Östra Vår

 

Grundserien i HockeuEttan Östra är inte färdigspelad, men det har u sedan länge varit klart att Hammarby inte kvalar in bland de fyra lag som får fortsätta seriespelet i Allettan. För Bajen gäller HockeyEttan Östra Vår, där lag 5-12 från vår grundserie deltar. Serien spelas med hemma/borta-möten, alltså totalt 14 omgångar. Lagen får inleda serien med placeringspoäng beroende på lagets placering i grundserien. Sist placerat lag i grundserien erhåller 0 poäng, näst sist placerat lag 1 poäng och sen 2, 3, 4, 5, 6 och 7 poäng. De två sämst placerade lagen i vårserien får spela kval för att försöka hålla sig kvar – det är alltså inget lag som flyttas ned direkt. De två bästa lagen i vårserien kvalificerar sig för Playoff 1 (mer om detta nedan). Lag 3-6 har spelat klart för säsongen.

 

Så som säsongen gestaltat sig gäller nog för Hammarbys del först och främst att undvika de två platserna längst ner i tabellen, och alltså säkra statusen på Div 1-nivå.

 

 

 

SKIDOR:

 

Söderskidan – årgång 39

 

Hammarby och sju andra klubbar i Söderort kommer att genomföra serietävlingen Söderskidan årgång 39 i vinter (om vädret tillåter förstås…). Tävlingsprogrammet ser ut på följande sätt:

 

Deltävling 1 13 jan: Rudan, klassisk åkstil. Arrangör IKJ Haninge/SK Linden

 

Deltävling 2 20 jan: Lida, fristil. Arr Huddinge SK/Stockholms Rullskidklubb

 

Deltävling 3 27 jan: Ågesta, klassisk. Arr Hammarby/Nacka-Värmdö SK

 

Deltävling 4 3 feb: Lida, fristil. Arr Telia IF Skidor/Tumba-Mälarhöjden SOK

 

Deltävling 5 10 feb: Rudan, klassisk. Arr SK Linden/IKJ Haninge

 

Reservdagar: 17 feb, 10 mars.

 

 

 

DETTA HAR HÄNT:

 

(genomgång av de senaste sporthändelserna)

 

 

 

ARMBRYTNING:

 

Klara Bohlin-Thysell vinnare i Motala

 

Vätternbrytet avgjordes i Motala 6 dec och Hammarby var på plats med en stor trupp. Bästa insatsen stod Klara Bohlin-Thysell för, hon vann en av de PRO-klasser hon ställde upp i.

 

Hammarbyarnas placeringar:

 

Pro Herrar Vänster -90kg

 

    Niklas Berg Hammarby

 

PRO Damer Vänster-60kg

 

    Simone Lindgren Hammarby

 

PRO Damer Vänster -70kg

 

    Klara Bohlin-Thysell Hammarby

    Lisa Skoglund Hammarby

    Marlena Lindgren Hammarby

 

PRO Damer Vänster +70kg

 

    Klara Bohlin-Tysell Hammarby

 

Klass 1 herrar Vänster -90kg

 

    Stefan Karlström Hammarby

 

Junior Flickor Vänster-60kg

 

    Simone Lindgren Hammarby

 

Subjunior Flickor Vänster

 

    Saga Gjäls Hammarby

    Hanna Wallin Hammarby

 

Pro Herrar Höger -90kg

 

    Niklas Berg Hammarby

 

PRO Damer Höger-70kg

 

    Klara Bohlin-Thysell Hammarby

    Marlena Lindgren Hammarby

    Lisa Skoglund Hammarby

 

PRO Damer Höger +70kg

 

    Klara Bohlin-Thysell Hammarby

 

Klass 1 herrar Höger -90kg

 

    Stefan Karlström Hammarby

 

Klass 1 herrar Höger +90kg

 

    Lelle Karlsson Hammarby

 

Klass 1 Damer Höger -60kg

 

    Simone Lindgren Hammarby

 

Junior Flickor Höger -60kg

 

    Simone Lindgren Hammarby

 

Subjunior Flickor Höger

 

    Saga Gjöls Hammarby

    Hanna Wallin Hammarby

 

 

 

BANDY:

 

Femte raka segern kom mot Vänersborg

 

Hammarby är nu uppe i fem raka segrar i herrarnas elitserie efter att laget besegrat IFK Vänersborg på hemmaplan (2 dec). Laget tog tidigt kommandot i mötet på Zinkensdamm och ledde med 2-0 efter 14 minuter. 6-1 till slut efter 3-0 i halvtid. Målskyttar för Hammarby var Adam Gilljam (3), Ulf Einarsson, Stefan Erixon och Kalle Spjuth. 1 255 var på plats denna tisdagskväll. I tabellen ser det nu betydligt bättre ut, när samtliga spelat nio matcher är Hammarby på fjärde plats.

 

 

 

Storseger för damerna

 

Bajen inledde spelet i damernas fortsättningsserie under söndagen (7 dec) med att hemmabesegrar Härnösands AIK med hela 9-0 (4-0). Efter två inledande mål av Johanna Haräng blev det ”Malin Helgman Show” med sex raka mål. Ingrid Bjonge stack därefter emellan med att göra 8-0 innan Malin Helgman fastställde 9-0 i 89:e minuten. 75 åskådare på Zinken gladdes åt den fina starten i Damallsvenskan Norr.

 

 

 

Gilljam målskytt mot Finland                                                            

 

Tre herrlandskamper genomfördes i Hälsingland 5-7 december: Sverige, Finland och “Bandypulslandslaget” möttes.  Sverige inledde landskampsutbytet med att besegra Finland med 10-3 (3-2) i Bollnäs inför 636 åskådare. I det svenska laget stod Hammarbys Adam Gilljam för ett av målen. I Finland spelae hammarbyaren Markus Kumpuoja men där blev det ingen notering i poängprotokollet.

 

Sverige mötte sedan Bandypulslandslaget och vann 6-5 (1-3), Gilljam noterades för en målgivande pass. I den av slutande landskampen vann Bandypulslandslaget mot Finland med 8-3 (6-2), Kumpuoja utvisad tio minuter men ingen notering för mål eller assist.

 

 

 

BOXNING:

 

Samer Tabal svensk mästare!

 

Hammarby deltog med sex boxare i JSM-USM som avgjordes i Borlänge 5-7 december. De flesta tog sig till final och vi fick en svensk mästare; Samer Tabal i USM 57 kg. I USM blev Hammarby dessutom bästa klubb tillsammans med Halmstads AIS.

 

JSM

 

64 kg kvartsfinal Amir Salim-Ali Rashid, Gripen BK 1-2

 

69 kg kvartsfinal Adam Chartoi-Yousef Adou, IF Göteborgs Team Box 2-0

 

semifinal Adam Chartoi-Samuel Yonesyan, BK Rapid 3-0

 

Final Adam Chartoi-Farman Babajev, FBK Falkenberg 0-3

 

56 kg semifinal Felix Weilid-Anton Lööw-Åberg, Bålsta BK (Felix vinnare) TKO

 

Final Felix Weilid-Paolo Magui, 1-2

 

I klubbrankingen samlade Hammarby ihop tre poäng och var delad fyra.

 

USM

 

57 kg semifinal Samer Tabal-Shabir Ghafori, Djurgårdens IF 3-0

 

Final Samer Tabal-Roberto Bengtsson, Halmstads AIS 3-0

 

66 kg semifinal Elle Andeberg-Hamoudi Ali, Angered BC 3-0

 

Final Elle Andeberg-Amad Doski, Halmstads AIS 0-3

 

70 kg semifinal Eric Norden-Allex Rydin Örebro BK 2-1

 

Final Eric Norden-Noor Reefat Salem, BK Köping 0-3

 

I USM:s klubbranking blev Hammarby etta tillsammans med Halmstads AIS på fem poäng.

 

 

 

GOALBALL:

 

Hammarby matchade i Sverigeserien

 

Sverigeserien i goalball avslutades nere i Malmö 6-7 december och Hammarby deltog med ett lag tillsammans med Brukarhuset. Bajen/Brukarhuset blev till slut trea efter att ha nått dessa resultat:

 

Linköping 7-6, Göteborg 6-10, Linköping förlust, IFAS 2-2, FIFH Malmö 3-4.

 

 

 

HANDBOLL:                

 

Seger mot serietvåan

 

Lugi har gått riktigt bra denna säsong och hade bara vunnit tio av sina 14 matcher när man kom till Eriksdalshallen onsdag kväll (3 dec). Men som så många gånger förr fick ett topplag känna på att Bajen alltid bjuder hårt motstånd i sin egen kula. Det blev både jämnt och dramatiskt och för majoriteten av publiken lycklig utgång. Under en period när Lugi fick tre utvisningar och straff emot sig i andra halvlek svängde matchen till Hammarbys fördel, strax innan hade Lugi varit i förarsätet. Vid slutsignalen var siffrorna 31-28 till Hammarby (halvtid 17-15).  Målskyttar HIF: Josef Pujol 8 (1 str), Nils Pettersson 7, Jonatan Wenell 4, Johan Nilsson 4, Anders Wik Rydberg 3, Alexander Morsten 2, Rasmus Andén 2, Andreas Halvarsson, Johan Szybanow 1. Publiken uppgick till 1 548 – en bra siffra i Eriksdalshallen.

 

 

 

Viktig seger i damtrean

 

Hammarby tog sig an Haninge HK hemma i Eriksdalshallen under söndagen (7 dec). En viktig match för båda lagen som är med i toppstriden bakom Spårhundens HF. Det blev Hammarby som tog en värdefull tvåpoängare, 24-19 var siffrorna när slutsignalen gick. Bra spridning på målskyttet i Hammarby denna gång, hela nio spelare kom med målprotokollet. Mest poäng från Viola Frederiksen (4+6), Rebecca Häggquist (3+7) och Lina Welander (6+2). I tabellen är Hammarby fyra med tolv poäng på åtta matcher. Närmast väntar tabelljumbon Tyresöflickorna på bortaplan.

 

 

 

INNEBANDY:

 

10-3 mot Malmen

 

Hammarbys herrar i Div 4 Sydöst mötte Malmens SF under lördagen (6 dec) i Skanstullshallen. Hemmalaget Bajen vann denna match med klara siffror, 10-3 (2-0, 4-1, 4-2). Målskyttar HIF: Nicklas Dalbjer 5, Paldanius Louie Pi Gustafsson 3, Carl Tannerheim, Lukas Örtengren.

 

Sju omgångar har spelats och en toppkvartett har skaffat sig ett visst övertag. Toppstriden består av Sköndals IK 14 p, Nynäshamns IBK 14, Älvsjö IBK 13, Hammarby IF 12. Nästa match spelas 20 december hemma mot Älvsjö IBK.

 

 

 

ISHOCKEY:

 

5-0 mot Vallentuna

 

Den uppskjutna hemmamatchen mot Vallentuna BK genomfördes i fredags (5 dec) och Hammarbys goda form höll verkligen i sig. Laget vann åter igen och är därmed uppe i fyra raka segrar. 5-0 denna gång efter periodsiffrorna 1-0, 2-0, 2-0, 182 åskådare på plats. Målskyttar: Mattias Forsberg 3, Linus Nelson, Tim-Robin Johnsgård. Målvakten Linus Lundin bör också nämnas – han räddade samtliga 31 skott från Vallentuna. Med en match kvar av grundserien är Hammarby nia – efter att ha parkerat på kvalplatserna nedåt under större delen av säsongen ser det nu plötsligt hyggligt ut.

 

Förutsättningarna för fortsättningen finns beskrivna i notis en bit längre upp i nyhetsbrevet.

 

 

 

PÅ GÅNG:

 

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i hemsidans kalendarium)

 

 

 

Bandy i Tele2!

 

Hammarby Bandy intar under onsdagskvällen Hammarby Fotbolls borg Nya Söderstadion/Tele2 Arena. I likhet med förra säsongen har man förlagt en hemmamatch till den mäktiga arenan och förhoppningen är att det ska komma riktigt mycket folk. Motståndare denna gång är Villa Lidköping BK. För något av lagen kanske det blir en försmak av en SM-final framme i mars, som ju spelas på Tele 2. Eller kanske båda tar sig dit?

 

Onsdag 10 december kl 19.00, Tele2 Arena: Hammarby-Villa Lidköping BK (Elitserien, bandy, herrar)

 

 

 

Hudik hemma i hockey och Bamsingar i Luciatåg

 

Den avslutande matchen för Hammarbys del i HockeyEttan Östra spelas mot Hudiksvalls HC på fredag kväll. Hammarby kommer därefter att få fortsätta i HockeyEttan Östra Vår och det gäller att positionera sig för att få ett bra utgångsläge.

 

Vid denna match kommer supporterföreningen Bamsingarna bjuda på luciatåg efter slutsignalen. Luciaskrudade supportrar intar isen och bjuder spelarna på lussebullar.

 

Fredag 12 december kl 19.00, LW-hallen: Hammarby-Hudiksvalls HC (HockeyEttan Östra)

 

 

 

Boule för alla i Boulebar Rådhuset

 

Hammarby Boule arrangerar Luciatåget i Boulebar Rådhuset. Inget krav på licens, alla som vill kan vara med. I anmälningsavgiften 200 kr ingår jultallrik.

 

Lördag 13 december kl 11.00, Boulebar Rådhuset: Luciatåget (öppen tävling, boule)

 

 

 

Handbollsjuniorer SM-kvalar

 

Hammarbys herrjuniorer har tagit sig till steg 3 i USM och lagets gruppspel avgörs i Eriksdalshallen 13-14 december. Hammarby är alltså arrangör av denna grupp som består av Hammarby, Skånela IF, Vassunda IF, Brännans HF och Eskilstuna Guif. Ettor och tvåor går vidare till steg 4 som är sista steget i SM-slutspelet för de åtta främsta lagen. Hammarbys matcher i Eriksdalshallen:

 

Lörd 13 dec kl 11.30: HIF-Skånela IF

 

Lörd 13 dec kl 16.00: HIF-Brännans HF

 

Sönd 14 dec kl 11.00: HIF-Eskilstuna Guif

 

Sönd 14 dec kl 15.30: HIF-Vassunda IF

 

 

 

BAJEN I TV:

 

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

 

 

 

Grönvitt på Trettondagen

 

SVT sänder elitseriematchen mellan Hammarby och Västerås SK (herrar) som spelas den 6 januari. Matchstart 16.00.

 

 

 

INTRESSANTA LÄNKAR:

 

Här hittar du tips på länkar till sidor som kan intressera den som vill hänga med i Bajenland. Tipsen under denna rubrik kommer att byggas på efterhand.

 

 

 

HIFhistoria:

 

http://www.hifhistoria.se/

 

Historiesajten som ständigt fylls på med statistik och bilder. Rekommenderas varmt till alla som har minsta intresse för Hammarby IF:s historia.

 

 

 

HIFhockeyhistoria:

 

http://www.hifhockeyhistoria.se/

 

Systersajt till HIFhistoria. Här finns en omfattande historieskrivning av hockeyn i vår förening, från starten 7 mars 1921 till konkursen 2008. Dessutom fyller man på med Bajen Fans Ishockeyförenings historik från 2008-09 och framåt.

 

 

 

Midnattsloppet

 

http://www.midnattsloppet.com/

 

Hammarbyarrangemanget Midnattsloppet som startade 1982 har blivit en klassiker som samlar uppemot 30 000 löpare och har fått avläggare i både Göteborg, Malmö och Helsingfors. Loppet bedrivs numera under eget bolag och Hammarbykopplingen har tonats ned, men fortfarande är tävlingen en viktig sponsor till Hammarby Friidrott.

 

 

 

Börje Dorch

 

http://www.borjedorch.se/

 

Karikatyrtecknaren Börje Dorch (1929-2004) var ett tag något av ”hovtecknare” åt Hammarby IF. Förutom de många roliga karikatyrerna, som i vissa fall förevigats i form av souvenirer, skapade den mångsidige tecknaren den nuvarande varianten av HIF:s klubbmärke. Hyllningssajten har skapats av sonen Peter. Mycket teckningar och en omfattande livshistorik.

 

 

 

Hammarby Supporterklubb

 

http://www.hammarbysupporterklubb.se/

 

”Soppen” bildades 1953 och är den supporterförening som stått närmast organisationen Hammarby IF, till exempel fick supporterklubbens medlemmar Hammarby IF:s medlemstidning när den fanns i tryckt variant. Numera är det huvudsakliga syftet med denna supporterförening att stödja idrottande HIF-ungdomar.

 

 

 

Bajen Fans

 

http://www.bajenfans.se/

 

Den från Hammarby IF oberoende supporterföreningen bildades 1981, främst för att ta tillvara intresset hos den mer ”klackbetonade” delen av publiken. Föreningens roll har växlat i betydelse, för närvarande är det stor tillströmning av medlemmar. Från och med 2011 har man ändrat organisationsstruktur och uppmuntrar bildandet av lokalföreningar.

 

 

 

Bara Bajen

 

http://www.barabajen.se/

 

Seriös supportersida, främst inriktad på herrfotboll men som även behandlar annan Hammarbysport och andra Bajenföreteelser. Bland annat listar man ett stort antal Hammarbybloggare med direktlänkar till de senaste inläggen.

 

 

Supportersida om lagen på Kanalplan

 

Samlingsplats för info om några av Hammarbylagen som mestadels spelar på Kanalplan, det vill säga damlag, juniorlag och pojklag. Statistik och egna kommentarer.

 

http://hammarby2012.wordpress.com/

 

 

Hammarby IF Anno 1889

 

Hammarbyhistorisk forskning, främst kring åren innan Hammarby IF formellt bildades 7 mars 1897. Man tar alltså avstamp i Hammarby Roddförenings start 1889. Det är ganska tydligt att syftet med sajten är att argumentera i den debatt som uppstått kring vilket årtal som HIF bör räkna som startår. Men oavsett vad man tycker i den frågan har sajten ett värde för den historieintresserade hammarbyaren.

 

http://www.hif1889.se/

 

 

Bajen International

 

http://www.bajeninternational.se/a/

 

Egentligen en intern sajt för ett gäng kompisar med Hammarby och internationell fotboll som gemensamt intresse men delar av innehållet gör den intressant även för utomstående. Framför allt har man en mycket rolig intervjuserie där Hammarbyprofiler av olika sorter intervjuas. Den som blivit intervjuad rekommenderar nästa intervjuperson. En stafett värd att följa.

 

 

 

Bajen Pins

 

Den som intresserar sig för Hammarbymemorabilia ska absolut ta en titt här. Samlaren Stefan har på sajten lagt ut sin omfattande samling av nålar och badges med Hammarbymotiv. Det är offentliga nålar och supporterinitiativ, över 200 objekt från tidigt 1900-tal till nutid. http://bajenpins.wordpress.com/

 

Stiftelsen Pelle Lindberghs Minne

 

Hockeymålvakten Pelle Lindbergh är legendar inom Hammarby och för att hedra hans minne har en stiftelse skapats i hans namn. Stiftelsen har till ändamål att stödja och uppmuntra personer och organisationer inom Hammarby IF. Den är dock fristående från Hammarby IF:s föreningar.

 

http://www.pellelindberghsminne.se/

 

 

 

Freddie Ferms Vänner

 

Freddie Ferms Vänner är ett sponsringskollektiv med syfte att hjälpa HIF Ishockeyförening. Organisatoriskt fungerar det så att man kan gå med som medlem och/eller stötta på annat sätt. http://www.freddiefermsvanner.se/

 

Bra att veta om nyhetsbrevet:

 

Nyhetsbrevet är indelat i fyra avdelningar. Den första kallas NYHETER och ger aktuell information om de olika medlemsföreningarna i Hammarby IF.

 

Den andra avdelningen är DETTA HAR HÄNT. I den rapporteras den senaste tidens idrottshändelser där våra idrottsföreningar varit aktiva. Tredje avdelningen kallas PÅ GÅNG och är en titt framåt på några av den närmaste tidens evenemang som kan vara av särskilt intresse för hammarbyare. En mer komplett förteckning finns i kalendariet, det du får i nyhetsbrevet är lite utförligare information kring enstaka utvalda arrangemang.

 

Till sist finns avdelningen BAJEN I TV där vi försöker hålla läsarna underrättade om aktuella TV-sändningar med Hammarbyintresse. Avdelningen INTRESSANTA LÄNKAR fylls kontinuerligt på med tips om sajter som kan vara av intresse för Hammarby IF:s medlemmar och vänner.

 

 

 

NYHETSBREVETS REDAKTÖR:

 

Magnus Hagström

 

Kontakt:

 

This is a mailto link

 

0703-554177

 

 

 

Nyhetsbrevet publiceras normalt på tisdagar. Tipsa gärna!

Skribent: Magnus Hagström
E-post: This is a mailto link

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info