Hoppa till sidans innehåll

SM-guld i boxning! Elitserien i bowling!

12 MAJ 2015 10:12
Det blev en lyckad helg i Hammarbyhistorien. Vi fick både svenska mästare i boxning och ett nytt lag i Elitserien. De SM-vinnande boxarna var Leon Chartoi (75 kg) och Robin Safar (81 kg) och bowlingdamerna kvalade sig upp i Eliten.
  • Skapad: 12 MAJ 2015 10:12

 SM-guld i boxning! Elitseriespel i bowling!

 

   Det blev en lyckad helg i Hammarbyhistorien. Vi fick både svenska mästare i boxning och ett nytt lag i Elitserien. De SM-vinnande boxarna var Leon Chartoi (75 kg) och Robin Safar (81 kg) och det nya elitserielaget som kvalade sig upp är damernas bowlinggäng. Mer om dessa insatser i nyhetsbrevet, liksom all annan Hammarbyidrott.

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Kasper och Jonas förlänger

   De båda 20-åriga talangerna Kasper Milerud (mittfältare) och Jonas Enander (forward) har förlängt sina kontrakt med Hammarby

 

BOXNING:

Första matchen klar i boxníngsderbyt.

   Bajen Rough House i Eriksdalshallen den 29 maj är i år en derbygala – Hammarby v/s Djurgården. Första match som är klar blir mellan Hammarbys Anni Viantie mot Djurgårdens Erika Edblom i 69 kg.

 

FOTBOLL HERR:

Guldborg Christensen till Valur

   Mittbacken Thomas Guldborg Christensen lämnar Hammarby för isländska Valur. Klubbarna är överens och Thomas har skrivit på ett kontrakt med Valur som sträcker sig säsongen ut. Dansken kom till Bajen sommaren 2012 och var under två och ett halvt år en viktig byggsten i laget som till slut nådde Allsvenskan. Men i år har det inte blivit någon speltid alls för ”TC” och övergången kommer därför inte helt överraskande.

 

Hammarby Fotboll tilldelades utmärkelsen Guldbiljetten

   Företaget Attendance2 sysslar med marknadsföring av evenemang och sedan förra året delar de årligen ut ett pris till en person eller klubb som på ett påtagligt sätt lyft publiksnittet, servicen och stämningen utifrån sina förutsättningar och villkor. Priset kallas ”Guldbiljetten” och för 2014 har de tilldelats Hammarby Fotboll. Året innan gick det till handbollsklubben IFK Kristianstad.

- Under 2014 har Hammarby Fotboll haft en imponerande publikökning som gett eko i hela Fotbollseuropa. Hammarby Fotboll har arbetat långsiktigt med att engagera sin egen publik i rekryteringsarbetet och använt sociala medier för att lyfta fram den atmosfär som finns på lagets hemmamatcher. Tack vare det har man lyckats öka sitt snitt från 6 893 år 2010 till att 2014 ha det högsta publiksnittet i Sverige oavsett idrott: 20 451 åskådare - och allt detta trots att man inte spelar i högsta serien. Det är därför ett lätt beslut att med glädje tilldela 2014 års Guldbiljett till Hammarby Fotboll, säger Janne Ednertz, VD och grundare av Attendance2.

   Prisutdelningen skedde i samband med matchen mot GIF Sundsvall.

 

 

 

FRIIDROTT:

19 anmälda lag i stafett-SM

   Hammarby kommer att vara rejält representerat i årets stafett-SM, som avgörs i Sollentuna 16-17 maj. Sammanlagt 19 lag är anmälda, framför allt kommer man att synas i klasserna 15-17 år. På seniorsidan är det denna gång numerärt svagare uppställning, där finns laget bara i en manlig och en kvinnlig klass. Laget på K4x400 har dock rejäl guldchans. Deltagande Hammarbylag:

M: 4x100 m

M22: 4x100, 3x400, 3x800

P17: 4x100, stafett 1000 m (2 lag), 3x800

P15: 4x80, 3x800

K: 4x400

K22: 4x100, 3x400, 3x800

F17: 4x100, stafett 1000 m (2 lag)

F15: 4x80, 3x800

 

Michel VM-klar

   Förbundskapten Karin Torneklint har redan nu gett klartecken för sex VM-kandidater att de är uttagna. En av dessa, som alltså får åka till VM i Beijing 22-30 augusti, är Hammarbys längdhoppare Michel Tornéus. Den tidiga uttagningen gör att Tornéus nu helt kan koncentrera sig på att hitta det idealiska säsongsupplägget.

 

HANDBOLL:

Elitserielagen klara

   Kvalet till herrarnas elitserie 2015-16 är avklarat och det är alltså klart vilka Hammarby kommer att som motståndare under säsongen. Allsvenska vinnaren HIF Karlskrona var sedan tidigare klara, efter kvalet som spelades mellan tre lag från Allsvenskan och tre från Elitserien fick vi dessutom följande lag: Ricoh HK, Aranäs HK och IFK Skövde. Av dessa är Aranäs nykomlingar medan de båda andra alltså klarade sig kvar. Misslyckades i kvalet gjorde Önnered och de två allsvenska lagen VästeråsIrsta HF och OV Helsingborg HK.

   Elitserien 2015-16 kommer därmed att bestå av följande lag: Alingsås HK, Aranäs HK, HK Drott Halmstad, Eskilstuna Guif, Hammarby IF, HIF Karlskrona, IFK Kristianstad, Lugi HF, Malmö HK, Redbergslids IK, Ricoh HK, IFK Skövde, Sävehof IK och Ystads IF.

 

INNEBANDY:

Serieindelningen klar

   Damernas seriespel på Div 1-nivå, där ju Bajen hör hemma, kommer i höst att bestå av fyra serier med tio lag vardera i respektive geografisk grupp. Senast var det ju tre serier med 12 lag i varje. Hammarby är placerat i Div 1 Östra som består av följande klubbar: Bele Barkarby IF IBF, IBF Falun Ungdom, Hammarby IF IBF, KAIS Mora UIF, Tyresö Trollbäcken IBK, Sala Silverstaden IBK, Stenhagen KK, Storvreta IBK, Strömsbro IF och Älvsjö AIK.

 

DETTA HAR HÄNT:

BOWLING:

Damlaget kvalade sig till Elitserien!

   Efter att ha vunnit kvalrunda 1 väntade elitserielaget Örgryte IS i ett avgörande om en elitserieplats 2015-16, uppgörelsen ägde rum på neutral plan i Jönköping under lördagen (9 maj). Det blev dramatiskt; Hammarby tog första matchen med 12-8 sedan framför allt Katrin Fahlström slagit bra med 838 poäng. Match nr 2 vanns sedan av ÖIS med siffrorna 13-7, Mia Hybertz bäst i Bajen med 808 poäng. Ett avgörande krävdes och detta spelades i två serier.  Det blev jämnt men Hammarby hade bäst nerver och vann med 7-3, Susanne Olsson slog fina 506 på sina två serier. Därmed är Hammarby klart för spel i Elitserien från och med i höst!

 

BOXNING:

SM-guld för Chartoi och Safar!

   Hammarby hade två boxare med i årets SM (i Tidaholm 8-10 maj), Leon Chartoi i 75 kg och Robin Safar i 81 kg. Båda var direktkvalificerade till semifinalen där de vann och båda tog sedan också hem respektive final. För Leon Chartoi innebar det att han försvarade den titel han vann förra året medan Robin Safar vann för första gången. Hammarbyarnas matcher:

75 kg semifinal: Leon Chartoi-Ahmed Rossi, Narva BK 2-1

75 kg final: Leon Chartoi-Oliver Flodin, Vaggeryds BK 3-0

81 kg semifinal: Robin Safar-Abel Ibisevic, Örebro BK 3-0

81 kg final: Robin Safar-Abdessian Chabi, ATF Gym IF 2-0

 

FOTBOLL DAM:

Åter igen 0-0 hemma

   Efter att ha spelat 0-0 hemma mot Linköping var det dags för hemmamatch mot KIF Örebro (7 maj), förra årets serietvåa. Hammarby gjorde än bättre ifrån sig denna gång men fick ändå nöja sig med 0-0 efter att ha två mål bortdömda. Matchen spelades på Zinkensdamm som ju kommer att gälla som hemmaplan under året. Dock har åskådarna hitintills inte haft möjlighet att se matchen från huvudläktaren då SvFF inte godkänt denna – det ska vara räcken var sjätte rad men här är det var åttonde vilket alltså räcker för att underkänna läktaren.

  Nåväl, 623 åskådare var på plats denna gång och de fick se ett Hammarby som ganska tydligt visar att de kan klara sig i Damallsvenskan. Fem matcher har spelats, Bajen har mött flera av topplagen och har en seger och två oavgjorda, förlusterna har kommit i bortamatcher mot Rosengård och Göteborg.

 

FOTBOLL HERR:

Besvikelse efter första hemmaförlusten

   Hammarby kunde inte hålla den fina hemmasviten när laget under måndagskvällen (11 maj) mötte GIF Sundsvall hemma. Laget hade ju inlett den allsvenska återkomsten med att vinna samtliga tre hemmamatcher men mot Sundsvall tog det alltså stopp. I en match som innehöll mycket skott åt båda hållen kunde Sundsvall avgöra mot slutet till 1-2. Bajen hade tagit ledningen tidigt, i den 12:e minuten genom skott från Johan Persson och hade kunnat åstadkomma ännu mer. I stället kvitterade GIF Sundsvall efter 38 minuter, och när pausvilan kom hördes ett besviket mummel från Hammarbypubliken. Det blev inte bättre i den andra halvleken, hemmalaget fick inte alls till spelet och Giffarna fick ganska stora ytor när de gick till anfall. Att det blev Sundsvall som avgjorde till slut var inte helt överraskande, det avgörande målet kom i 90:e minuten. Dessförinnan hade Hammarbys Linus Hallenius haft ett skott i stolpen och då hade det förmodligen blivit åtminstone en poäng. I stället blev första hemmaförlusten på nära elva månader ett faktum.

   Publiksiffran uppgick till 21 535, laget har därmed haft över 20 000 åskådare i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Snittet så här långt är 26 144.

 

HANDBOLL:

Förlust i Gustavsberg

   Damlaget spelade match nr 2 i Stockholms Handbollförbunds sommarserie förra tisdagen (5 maj). Efter storsegern mot Vallentuna var det dags att ta sig an Gustavsbergs IF HK på bortaplan, och nu gick det sämre. Hemmalaget vann i Gustavsbergs sporthall med 26-19. Lina Welanders elva mål hjälpte alltså inte. Nya tag mot Skånela IF den 19 maj, bortamatch då också.

 

RODD:

Juniorsegrar i Farstarodden

   Regattan Farstarodden hölls under helgen (9-10 maj) i sjön Magelungen och Hammarby hade förstås ett antal ekipage på plats. Tävlingen hade varierande antal startande i de olika klasserna, i några fanns bara en eller två startande men i vissa lopp var det fler. Ett par lopp på juniorsidan vanns av Hammarbyroddare; i herrjunior B 2x 1500 m var Erik Dättermark och Jon Svenungsson först av tre båtar. Och i HJ A 2x 2000 m var Ahmet Rapi och Adam Wuilmart bäst av två startande.

   Seger blev det också i klassen Åtta Masters där Hammarbylagetb tog hem titeln före kombinationslaget Uppsala Akademiska RF/Akademiska Roddföreningen. Övriga Hammarbyinsatser:

1x HJ C 500 m: Ruben Rapi tvåa av två båtar

1x Herr senior 2000 m: Gustav Frebelius sexa av sex båtar

4x Dam senior 2000 m; Hammarby tvåa och trea av två båtar (i konkurrens med Seniorelitlaget)

4 Herr senior 2000m: Hammarby tvåa av två båtar

2 Herr senior 2000 m: Anders Selander/Michael Helmer tvåa av två båtar.

 

RUGBY:

Seger mot Uppsala

   Hammarby kom tillbaka efter den inledande förlusten mot Stockholm Exiles B (BarbariansI) i Div 1 Östra. Lördagens hemmamatch mot Uppsala RFC (9 maj) slutade 40-10 (26-0). Bajen var dock tillbakapressat inledningsvis men när man lyckades få till ett försök lossnade det och laget kunde ta över matchen helt och hållet. Hammarbys poäng: Armandas Kedus 10 (5+5), Theo Njuru 10 (5+5), Johan Gustafsson 10 (5x2), Erik Höglund 5, Sean Matthews 5.

   Två omgångar har spelats, Hammarby är tvåa efter Exiles. Nästa match spelas mot jumbon Attila.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Stafett-DM på Enskede i kväll

   Hammarby har tagit på sig att arrangera stafett-DM och tävlingen hålls i kväll tisdag (för dig som läser nyhetsbrevet samma dag det ges ut). Det handlar om ett antal utplockade klasser lämpliga som uppvärmningstävling inför stafett-SM 16-17 maj. På seniorsidan tävlar man i 4x100 meter.

Tisdag 12 maj kl 18.15-21.00, Enskede IP: stafett-DM (friidrott). OBS! Definitivt tidsschema hittas på Hammarby Friidrotts hemsida

 

Kvaldags för bowlingherrarna

   Damlaget i bowling tog steget upp i Elitserien. Kan herrarna göra likadant? Kvalmatcher spelas lördag-söndag i Småland enligt följande:

Lördag 16 maj kl: 12.00, Eksjö bowlinghall Tollarps BK-Hammarby

Vid seger blir det direkt avgörande match mot vinnare av Göta och Bulltofta. Den spelas i så fall söndag 17 maj kl 11.00 i Växjö bowlinghall.

 

Fyrlagsmatch på Gubbis

   Bajen Speedway kör i år på tredje nivån (division 1) där matchandet sker i form av fyrlagsmatcher. Hemmapremiären äger rum nu på lördag och Bajen tar sig an Speedway 054, Texoil Racers och Kavaljererna.

Lördag 16 maj kl 14, Gubbängens IP: Fyrlagsmatch (div 1, speedway)

 

Match mot Attila på Årstafältet

   Rugbylaget har inlett seriespelet med knapp förlust mot Exiles Barebarians och seger över Uppsala. Nu väntar Attila RG och sett till resultaten hittills måste Bajen hållas som stor favorit. Stockholmsklubben Attila (bildades på Södermalm en gång i tiden) har åkt på däng rejält i sina båda matcher mot samma motståndare som Hammarby.

Lördag 16 maj kl 15, Årstafältet: Hammarby-Attila RG (Div 1 Öst, rugby, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

C More bevakar Allsvenskan i fotboll

   Planeringen för TV-sändningar av herrarnas högsta serie är giord fram till den 7 juni. Det är C More som sänder i någon av sina kanaler. För Hammarby ser det ut så här:

C More Live 2 Onsd 20 maj kl 19.00: IFK Norrköping-Hammarby

C More Live 2 Månd 25 maj kl 19.00: Helsingborgs IF-Hammarby

C More Fotboll Lörd 30 maj kl 16.00: Hammarby-Halmstads BK

C More Sport Torsd 4 juni kl 19.05: Kalmar FF-Hammarby

C More Sport Sönd 7 juni kl 15.00: Hammarby-IFK Göteborg

 

Samtliga dammatcher i TV4 Play Premium

   Förutom sändningarna i markbunden TV finns i är chansen att se alla matcher från Damallsvenskan i TV Play Premium.

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info