Hoppa till sidans innehåll

SM-medaljer i friidrott och bowling!

10 FEB 2015 13:00

Hammarby har den senaste tiden tävlat med framgång på SM-nivå i både bowling och friidrott. I bowlingen tog sig föreningens damlag till slutspelet i tremanna-SM och blev där trea – SM-brons alltså.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2015 13:47

SM-medaljer i friidrott och bowling!

   Hammarby har den senaste tiden tävlat med framgång på SM-nivå i både bowling och friidrott. I bowlingen tog sig föreningens damlag till slutspelet i tremanna-SM och blev där trea – SM-brons alltså. Inom friidrotten har det genomförts inomhus-SM i mångkamp och där kom Sebastien Hargeström hem med silver i P17 och Felix Prins i P15. Hammarbys prisskåp fylls ständigt på!

   När det gäller friidrott noterar vi också att två trestegshoppare tagits ut i landslaget och vi rapporterar också om en massa annan Hammarbyidrott i ett ovanligt späckat nyhetsbrev. Denna gång är det nytt och noterat kring dessa idrotter (förutom de redan nämnda): bandy, bordtennis, boxning, fotboll, goalball, handboll, innebandy, ishockey, rodd och rugby.

Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna plats

 

 

 

 

 

NYHETER:

(aktuellt om Hammarbys omfattande verksamhet)

 

BOXNING:

Derby mot Djurgården i maj!

   Bajen Rough House, tävlingen som startade förra året i Eriksdalshallen, blir i år extra spektakulär. Den kommer nämligen avgöras i form av en klubbmatch mellan rivalerna Hammarby och Djurgården. Båda klubbarna har många intressanta boxare på hög nivå, och det ska gå att få till ett antal bra matcher. Årets Bajen Rough House avgörs 29 maj, och platsen är alltså Eriksdalshallen.

 

Robin Safar anmäld till Anders Bergs-cupen i Halmstad

   Halmstads Boxningssällskap arrangerar Ander Bergs-cupen 21-22 februari. Från Hammarby hittar vi Robin Safar i anmälningslistan. Robin tävlar i Senior A 81 kg. 

 

FOTBOLL herr:

Biljetter till cupmatchen

   Hammarby har en hemmamatch i årets gruppspel i Svenska cupen, mot Landskrona BoIS 1 mars. Biljetter till denna match börjar säljas den 17 februari.

 

Andrew Sykes kallad till distriktets målvaktsdag

   P98-målvakten Andrew Sykes är kallad till Stockholmsdistriktets målvaktsdag för spelare födda 98-00.

 

Fem P99:or till utbildningsdag

   Torsdag 19 februari kommer Stockholms FF att ordna en utbildningskväll i Hjorthagen för ett antal utvalda P-99-spelare. Flera hammarbyare har fått förtroendet. Dessa är: Giuliano Gatica Almqvist (mv), Abel Girma, Lamin Sheriff, Mattias Wedin, Thomas Wåhlin (mv)

 

…och sex P00-or

   Söndagen den 15 februari håller Stockholms fotbollförbund i en utbildningsdag på Torvalla i Haninge för P00. Av de 37 kallade spelarna är sex från Hammarbys led. Det handlar om Kevin Jarrett Marston, Jonathan Johnsson, Moonga Simba, Asokolo Simba, Victor Waldenberger Svedin och Elias Ölmheden.

 

FOTBOLL dam:

Ny huvudtränare i damjuniorerna

   Lotta Jansson blir ny huvudtränare för damjuniorerna. HIF DFF satsar just nu mycket kraft på att bygga upp organisationen kring talangverksamheten och DJ är en viktig bit. Rekryteringen av huvudtränare är en del i organisationsbygget. Lotta har bakgrund i Tyresö Damfotboll men ett benbrott satte stopp för elitkarriären. Hon är 26 år och har skaffat sig tränarutbildning i ”Futebol da forca” och även spelat fotboll och innebandy i lägre sammanhang efter avslutad elitsatsning.

   Tanken är att ha Hammarby i talangsatsningen ska ha två juniorlag under det allsvenska A-laget, ett lag direkt under A-laget (kallat Hammarby Talang) och ytterligare ett lag under talanglaget (kallat Hammarby DJ). Talanglaget kommer dels att spela i Bajen DFF i division 2, dels i F19/flickallsvenskan. Spelare i talanglaget kommer kunna erbjudas rotation med A-truppen. Dessutom kommer delar av A-truppen och talangtruppen i ett mixat lag spela i F19/flickallsvenskan.

 

Två kallade till distriktets målvaktsträning

   Stockholms Fotbollförbund har gemensam målvaktsträning för F00-98 den 17 februari i Spånga. Av fem kallade F99:or kommer två från Hammarbys organisation; Amanda Ewald från HIF DFF och Cornelia Kuoppala från Bajen DFF.

 

...och spelare till F99:ornas utbildningskväll 10 februari

   StFF ordnar utbildningskväll för ett antal F99-talanger i distriktet den 10 februari. Flera hammarbyare tillhör de utvalda: Madeleine Danielsson, Elin Härtén, Cornelia Kuoppala, Hanna Nordström, Glayol Parvardeh och Karin Öberg.

 

…samt 00-spelaren Olivia den 14 februari

   00-ornas utbildningsdag äger rum den 14 februari på Skytteholms IP. Distriktet har tagit ut ett antal talanger, varav en representerar Hammarby: Olivia Dahlsten.  

 

FRIIDROTT:

Trestegshopparna landslagsuttagna

   Hammarby har två idrottare med i det landslag som åker till norska Baerum för att delta i Nordenkampen inomhus den 14 februari. Båda är trestegshoppare – det handlar om Erik Ehrlin på herrsidan och Jasmin Sabir på damsidan. Nordenkampen är en match mellan de svenska, finska och norska landslagen samt ett kombinerat lag från Danmark/Island.

 

Årsmöte 11 mars

   HIF Friidrottsförening har beslutat att årsmötet ska hållas den 11 mars. Start kl 19.00 (öppet från 18.00 och presentation av året som gått 18.30). Platsen är Kunskapsskolans aula.

 

Motioner till förbundets årsmöte

   Hammarby är inte bara flitiga på idrottsarenorna, klubben är även framåt när det gäller den administrativa delen av idrotten. Årsmötet för Svenska friidrottsförbundet har detta år fått in två motioner – två av dessa kommer från Hammarby IF. Hammarby föreslår dels en uppdatering av materialet i ”Friidrottens träningslära”, dels vill klubben förändra några SM-distanser på ungdomssidan. Hammarbys förslag är att man i vissa ålderskategorier går över från sprintdistanserna 100, 200 och 400 meter till 100 meter och 300 meter. Den tredje motionen till årsmötet kommer från Upplands Friidrottsförbund och innehåller ett förslag om att en särskild helg ska reserveras för DM-tävlingar utomhus.

 

Goalball:

Årsmöte 30 mars

   Hammarby IF Goalballförening håller årsmöte den 30 mars kl 18.30. Platsen är Gotlandsgatan 44-46.

 

INNEBANDY:

Avbräck i damlaget

   Damlaget i Div 1 Mellersta fortsätter att övertyga i seriespelet trots viss omsättning i spelartruppen. Föreningens hemsida rapporterar just nu om några spelare som av olika anledningar inte kommer att slutföra säsongen i Hammarby. Emelie Hallvars Persson flyttar hem till Mora och kommer att spela med dem i fortsättningen. Aylin Hafif måste prioritera bort innebandyn för arbete och hälsa. Japanska landslagsspelaren Yui Takahashi drog på sig en korsbandsskada i samband med VM-kvalet i Melbourne och ska opereras inom kort. Maria Mitell har fått komplikationer efter knäoperationen förra säsongen och kommer troligen inte att kunna delta i något mer seriespel denna säsong.

 

ISHOCKEY:

Jack Persson tilldelades Pelle Lindberghs minne

   Pelle Lindberghs Minnesstipendium tilldelades Jack Persson under Bajenkvällen den 7 februari. Jack har jobbat ideellt inom Hammarbyhockeyn sedan 1979 i en mängd olika roller och var en av initiativtagarna till nystarten efter konkursen 2008. För närvarande är han en vice ordförande i HIF Ishockeyförening.

   Som utdelarna uttrycker det: Det är på gubbar som Jack Persson vår förening vilar. Tack och Grattis och "Bamsing - stångkorv!" på dej Jack! 

 

RUGBY:

Seriepremiär 9 maj

   Rugbyns seriesystem har (som vanligt…) gjorts om. På herrsidan är det nu fem lag i högsta serien och två div 1-serier, Hammarby har placerats i Div 1 Östra och är alltså nedflyttat ett hack. Att Hammarby fått lämna den högsta nivån beror på att laget lämnade wo i matchen om tredje pris förra säsongen, och praxis är att detta innebär diskvalificering nästföljande år.

   I Division 1 Öst spelar dessa lag: Linköping, Uppsala, Attila, Exiles B och Hammarby. Bajen inleder hemma den 9 maj. Hela spelschemat:

2015-05-09   Hammarby    - Linköping

2015-05-14   Linköping     - Hammarby

2015-05-17   Hammarby    - Exiles B

2015-05-23   Uppsala         - Hammarby

2015-06-06   Hammarby    - Uppsala

2015-06-13   Exiles B        - Hammarby

2015-06-27   Hammarby    - Attila

2015-08-15   Attila            - Hammarby

   Därefter följer placeringsmatcher.

 

RUNT OMKRING HAMMARBY:

Nygammal styrelse i Bajen Fans

   Hammarbys största supporterorganisation (5000 medlemmar för närvarande) har haft årsmöte och det resulterade i ett styrelseval där merparten är kvar sedan förra året. Ordföranden Ludvig Davidsson fortsätter ett år till liksom flera av de andra styrelseledamöterna. Nytillskott är Anna Enhagen som ordinarie ledamot och Valter Jarborg som suppleant.

 

DETTA HAR HÄNT:

(genomgång av de senaste sporthändelserna)

 

ALLMÄNT:

Supporterklubben belönade friidrottare

   Hammarby IF:s Supporterklubb utsåg nyligen två unga friidrottare till stipendiater. Vid halvtidspausen i bandymatchen mellan Hammarby och Vetlanda den 4 februari delade supporterklubben två stipendier om 3 000 kr vardera till de unga och lovande friidrottarna Josefin Herstedt och Sebastien Hargeström. De är födda 1998 och tillhör svensk elit i sina respektive discipliner. Josef i är en de bästa stavhopparna i sin åldersklass och putsade nyligen personbästat till 395. Sebastien tävlar i mångkamp och vissa enskilda grenar och kom nyligen tvåa i inomhus-SM i sjukamp i sin åldersklass.

   Supporterklubben delar årligen ut kring 60 000 kronor till lag och enskilda ungdomar inom Hammarby IF.

 

BANDY:

Segrar mot Vetlanda och Ljusdal

   Herrlaget gjorde vad som behövdes i veckan för att hålla kampen om fjärdeplatsen i Elitserien levande. Laget fajtas framför allt med Bollnäs om positionen som ger ett bättre utgångsläge i kvartsfinalspelet. Bajen mötte i veckan Vetlanda hemma och Ljusdal borta och kunde bärga tvåpoängare i båda matcherna. Bollnäs är fortfarande före, men när vi står inför serieavslutningen under tisdagskvällen är skillnaden bara en poäng. Bollnäs avslutar mot Västerås SK hemma, Hammarby har Broberg borta.

4 feb Hammarby – Vetlanda BK 7-4 (4-0). Publik: 1 905 (Zinkensdamms IP). Mål HIF: Kalle Spjuth 2, Adam Gilljam 2, Ulf Einarsson, Robin Sundin, Per Einarsson.

7 feb Ljusdals BK–Hammarby 4-8 (3-4). Publik: 516 (Ljusdals IP). Mål HIF: Martin Deacon 2, Kalle Spjuth 2, Jesper Jonsson 2, Adam Gilljam, Markus Kumpuoja.

 

6-1 mot Härnösand i damserien

   Hammarby motsvarade förhandstipsen och besegrade Härnösands AIK i damernas norra fortsättningsserie under lördagen. Laget står därmed inför en direkt avgörande match mot Västerås SK om vilket av lagen som tar en plats i slutspelet där de åtta främsta gör upp.

7 feb Hammarby – Härnösands AIK 6-1 (3-1). Publik: 55 (Zinkensdamms IP). Mål HIF: Malin Helgman 2, Emelie Timan 2, Michelle Nyström, Sofie Nyblad.

 

TENNIS:

Schaffer och Sun Jie vinnare i Hammarby Open

   HIF Bordtennis hade ett storarrangemang i Brännkyrkahallen i helgen (6-8 feb), Hammarby Driven och Hammarby Open. Tävlingen samlade stora deltagarfält med pingisspelare från hela landet. I herrarnas seniorklass vann Daniel Schaffer, Tibble-Kungsängens BTK före Mikael Appelgren, Spårvägens BTK. Bäste hammarbyare var Thomas Karlsson som delade niondeplatsen. Damsingeln vanns av Sun Jie från BTK Rekord, bästa Hammarbydam var Jessica Larsson på femte plats. Fullständig resultatlista i alla klasser finns här för den som är intresserad: http://resultat.ondata.se/000189/

 

BOWLING:

Brons i tremanna-SM!

   Både herrlaget och damlaget var kvalificerade till slutspelet om tremanna-SM som avgjordes i Örebro helgen 31 jan-1 feb. Herrarna (Allan Sennevall, Johan Brunsberg, Per Jansson) fick inte till det kvalet och tog sig inte vidare till spel under söndagen. Damerna började svagt sitt kvalspel men spurtade ordentligt och tog sig vidare till de sex främsta. Där fortsatte man bra och fick spela semifinal mot BK Eva, där blev det dock förlust med siffrorna 375-416. I den här tävlingen spelas endast en semifinal, en finalist är redan utsedd efter kvalspel. Förlust i semin innebär därmed att man tar hem bronsmedalj. Vi kan alltså nu lägga till SM-brons i tremanna för Hammarbydamerna. Laget bestod av Susanne Olsson, Katrin Fahlström, Mia Hybertz och Caroline Innergård. I finalen besegrade Team X-Calibur Hammarbys semifinalmotståndare BK Eva.

 

300-serie av Tobias Hallberg

   I tävlingen Sollentunarullen (4 feb) fick Tobias Hallberg till en perfekt avslutning när han i sista serien strajkade till sig en 300-serie, och därmed skrev in sig i bowlingens historiska statistik.

 

Över 1000 poäng av Katrin Fahlström!

   Damerna i Norra Allsvenskan hade en bra lördag i seriespelet. Laget hade två matcher på bortaplan i Stockholmsområdet och vann båda, vilket befäste positionen som serietvåa. Först besegrade man BK Mistral i Åkeshovshallen med 16-4, samtliga omgångar slutade 4-1 sett med Hammarbyögon. Här var det genomgående bra spel av Bajenbowlarna och exceptionell insats av Katrin Fahlström som kom upp i hela 1018 poäng. Bästa enskilda serie var 288 poäng. Detta var första gången Hammarbydam slog över 1000 poäng över fyra serier.

  Match nr 2 spelades i Sundbyberg mot hemmalaget Sundbybergs IK. Även här klar seger till Bajen, 13-7. Susanne Olsson bäst individuellt med 867 poäng.

 

Tre av fyra poäng för herrlaget

   Herrlaget har varit inne i en svacka i seriespelet men såg under lördagen (7 feb) tioll att komma på rätt spår igen. Laget hade två hemmamatcher och tog vid dessa hand om tre av de fyra poängen. Mot BK Amiki blev det 10-10 sedan Bajen tappat 9-6-ledning inför sista vändan. John Carlson var bäste Hammarbyspelare i matchen med 961 poäng. Därefter var det match mot Stureby BK F. Här höll Bajen hela vägen och kunde vinna med 13-7. Allan Sennevall bäst i denna match med 857, en pinne bättre än Patrik Hillborg. I tabellen är Hammarby fortfarande fyra av sju lag i Mellanallsvenskans grupp C.

 

BOXNING:

Adam Chartoi vann i Tidaholm

   Hammarby hade två tävlande i Tidaholmstävlingen Fight TIFA BC den 7 februari. Anni Viantie mötte Marianne Ahlborg från Skoftebyns AIS i 69 kg, en viktklass över den Anni vanligtvis tävlar i. Det blev poängförlust 1-2 för Anni.

   Bättre gick det för Adam Chartoi i Junior A 69 kg. Adam mötte hemmaboxaren Mohammed Kuci (TIFA BC) och kunde vinna med 3-0.

 

FOTBOLL herr:

Ingen träningsseger på La Manga

   Tränings/match-lägret på La Manga är avslutat och vi får konstatera att det blev förlust i två av de tre matcherna mot nordiska motståndare. Oavgjort till att börja med mot norska mästarlaget Molde, därefter förlust mot Strömsgodset (fyra i Tippeligaen förra året) och mot Vestsjaelland (på nedflyttningsplats i danska ligan just nu). Närmast väntar ytterligare en träningsmatch, mot LA Galaxy i Tele2 Arena, därefter börjar det på allvar med gruppspelsmatch i Svenska cupen mot Kristianstads FF.

3 feb Molde FK-Hammarby 2-2 (1-1). Publik: 150 (Pinatar Arena, La Manga). Målgörare HIF: Linus Hallenius, Måns Söderqvist.

6 feb Strömsgodset-Hammarby 3-1 (1-1). Publik: 130 (La Manga). Målgörare HIF: Kennedy Bakircioglu.

9 feb FC Vestsjaelland-Hammarby 3-1 (2-0). Publik: 50 (La Manga). Målgörare HIF: Pablo Piñones-Arce.

 

FOTBOLL dam:

1-1  mot Örebro i träningsmatch

   Förra årets allsvenska serietvåa, KIF Örebro, tog emot nykomlingen Hammarby i en träningsmatch under lördagen(7 feb). Bajen började matchen bäst och ledde i halvtid med 1-0. I andra kom en kvittering för hemmalaget, fler mål blev det inte. En bra insats från Hammarbys sida.

 

FRIIDROTT:

SM-silver x 2 I sjukamp!

   Hammarby kom inte till start med några seniorer i årets mångkamps-SM inomhus som avgjordes på Stadium Arena i Norrköping 7-8 februari (arrangörer GoIF Tjalve och IK Norrköping FI). Däremot hade vi tävlande i ungdomsklasserna och två av dem kom hem med silvermedaljer. I P17 sjukamp blev det tajt mellan Hässelby SK:s Jakob Samuelsson och Hammarbys Sebastien Hargeström och en slutlig andraplats för hammarbyaren på 4772 poäng. I P15 sjukamp tog Felix Prins hem silvret med 3764 poäng, ganska klart distanserad av vinnaren Simon Thor från IFK Märsta. I den klassen tävlade också Hammarbys Arvid Gussarsson som blev åtta (3169 poäng).

   På flicksidan var Jennifer Karlsson sjua i F16 femkamp (2965 poäng) och Hejla Rilegård nr 15 i F15 femkamp på 2376 poäng.

 

Frida putsade klubbrekordet i Norge

   Frida Persson och Emma Tuvesson deltog i norska mästerskapen som avgjordes i Steinkjer 7-8 februari. Särskilt för Frida gick det riktigt bra – hon sprang ett heat och putsade där sitt eget klubbrekord på 200 meter. Det nya rekordet är 24,09, 16 hundradelar bättre än hennes tidigare bästa notering.

   Emma Tuvesson sprang 60 m häck på 8,94, 24 hundradelar från personbästat.

 

Årsbästa av Mehdi och Jasmin i Göteborg

   Tre Hammarbyidrottare deltog i Örgryte IS inomhustävling RödBlå Vinter. För både Mehdi Alkhatib och Jasmin Sabir blev det nya årsbästanoteringar. Mehdi var fyra i höjdhoppet med 214 cm, tre cm bättre än det tidigare årsbästat. Jasmin hoppade 1268 cm i tresteget och blev tvåa, nytt årsbästa för hennes del också. Erik Ehrlin blev fyra i manliga trestegstävlingen på 1541 cm, en bit under årsbästanoteringen för hans del.

 

 

Goalball:

En vinst och fyra förluster i Malmö Open

   Hammarby deltog i den öppna klassen i Malmö Open i goalball som avgjordes 7-8 februari. Laget inledde med att förlora en jämn match mot FIFH Malmö, 1-2. Därefter blev det stryk mot tyska Hansa 2 med siffrorna 7-11 och mot ungerska landslaget med 1-11. I nästa gruppspel mötte laget sedan Kosovas landslag och förlorade med 6-8 innan man slutligen slog danska BSI Claves med 7-4. Slutplaceringen blev elva av tolv lag.

 

HANDBOLL:

Hemmaseger i återstarten

   Elitserien kom i gång igen under den gångna veckan efter VM-uppehållet. Hammarby var dock inte alls på banan i den första matchen, där man förlorade med stora siffror nere i Göteborg mot RIK. Revansch några dagar senare dock då ett annat Göteborgslag kom på besök till Stockholm. Klara siffror även här, men nu i Hammarbys favör.

   Laget fajtas kring slutspelsstrecket. När detta publiceras är man åtta i tabellen vilket alltså skulle räcka till slutspel. 12 matcher återstår.

4 februari Redbergslids IK-Hammarby 38-23 (20-11). Publik: 641 (Lisebergshallen)

Målskyttar Hammarby: Nils Pettersson 8 (1 str), Hannes Nyström 3, Anders Wik-Rydberg 3, Joakim Bååk 3, Josef Pujol 2, Johan Nilsson 2, Alexander Morsten 1, Rasmus Andén 1.

8 feb Hammarby-Önnereds HK 27-19 (18-9). Publik: 1 017 (Eriksdalshallen). Målskyttar HIF: Nils Pettersson 5 (1 str), Joakim Bååk 4, Josef Pujol 3, Johan Nilsson 3, Rasmus Andén 3, Alexander Morsten 3, Johan Szybanow 2, Jonatan Wenell 2, Hannes Nyström 1, Anders Wik-Rydberg 1.

 

Storseger mot Westermalm

   Westermalms HK hade inget att sätta emot Hammarbys damer när lagen möttes under söndagen i Eriksdalshallen (8 feb). Tredjeplacerade Hammarby släppte knappt till någonting och bortalaget fick nöja sig med 14 mål medan Hammarby nådde upp i mer än det dubbla – 30-14 till slut. Lina Welander och Rebecca Häggquist var mest framåt i mål – och passningsprotokollet. Lina stannade på 9 mål och 6 assist, Rebecca kom upp i 7+9.

   Hammarby behåller tredjeplatsen och möter i nästa omgång serieledande Sannadals SK i Eriksdalshallen.

 

INNEBANDY:

Herrlaget upp i topp

   Div 4 Sydöst fick en ny serieledare efter helgen, Hammarby gick då upp i topp efter att ha besegrat Tyresö IBS på bortaplan (Strandhallen Tyresö). Det blev klara siffror i söndagens match (8 feb): 9-4 (1-0, 4-1, 4-3) och hattric från två av spelarna, både Nicklas Dalbjer och Richter Johannes Björklund nätade tre gånger vardera. Fyra matcher återstår för Hammarbys del.

 

ISHOCKEY:

Åter igen förlust vid Bajenkvällen

   Hammarby har skaffat sig en dålig vana att förlora de hockeymatcher som inramas av Bajenkvällen på Hovet. Lördagens tillställning började visserligen bra med ledning efter en period men motståndarna Väsby kändes hela tiden lite vassare och kunde vända till seger. I och med att Hammarby tidigare i veckan besegrat Haninge fanns chansen att nå en playoffplats i Östra Hockeyettan Vår, men den möjligheten tog man alltså inte. Det blir till att ladda om inför en ny säsong, vi kan i alla fall konstatera att Hammarby klarar sig kvar i ettan utan kvalspel, vilket i sig är ett plus.

   Dessutom har HIF Ishockeyförening åter igen genomfört det fina arrangemanget Bajenkvällen på Hovet, något som verkligen gagnar hela Hammarbyrörelsen. 4 682 kom denna gång, det borde vara fler.

4 feb Hammarby-Haninge Anchors HC 2-1 (0-1, 2-0, 0-0). Publik: 221 (LW-hallen). Mål HIF: Hampus Harlestam, Joakim Arnmark.

7 feb Hammarby-Väsby IK HK 2-4 (2-1, 0-1, 0-2). Publik: 4 682 (Hovet). Mål HIF: Alberts Ilisko, Mattias Forsberg.

 

RODD:

Fyra juniorer tävlade i Trollhättan

   Deltävling 1 av 2 i SM och RM i inomhusrodd avgjordes i Trollhättan 7-8 februari. Hammarby deltog med fyra juniorer som fick följande placeringar:

Junior C 500 m: 5. Gabriel Hoffsten. 9. Ruben Rapi.

Junior B 1000 m: 4. Edvard Jönsson.

Junior A 2.000 m : 3. Ahmet Neat.

   Den andra och sista deltävlingen hålls på Lidingö i mars. För att delta i mästerskapen krävs att man tävlar vid båda tillfällena.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i hemsidans kalendarium)

 

Revansch mot Ystad?

   Hammarby har mött Ystads IF – just nu seriefyra – en gång tidigare denna säsong. Då blev det 28-25 till skåningarna. Nu är det Bajens tur att spela hemma, kanske vi kan hoppas på ombytta roller?

Onsdag 11 februari kl 19.00, Eriksdalshallen: Hammarby-Ystads IF (Elitserien. handboll, herrar)

 

Två matcher kvar i hockeyn

   Med två matcher kvar finns en minimal chans att nå playoff för Hammarby, men det finns också minimal risk att hamna i kvalspel för att rädda Div 1-statusen. Det är högst troligt att Bajen förblir i ingenmansland men inget är förstås avgjort förrän vi har facit i hand. Hammarbys möter Åker borta under onsdagen och avslutar hemma mot Värmdö.

Onsdag 11 februari kl 19.00, Åkers ishall: Åker/Strängnäs HC-Hammarby (Östra HockeyEttan Vår)

Söndag 15 februari, kl 16.00: LW-hallen: Hammarby-Värmdö HC (Östra HockeyEttan Vår)

 

Damlaget träningsmatchar på Stadshagen

   Den allsvenska comebacken för damlaget i fotboll närmar sig och man är i gång med träningsmatcherna. Senast blev det 1-1 borta mot allsvenska topplaget KIF Örebro, nu väntar Elitetta-laget Bollstanäs SK på Stadshagen.

Lördag 14 februari kl 14.00, Stadshagen: Hammarby-Bollstanäs SK (träningsmatch, fotboll, damer)

 

Match mot serieettan i Eriksdal

   Damlaget i handboll är trea i serien och har fortfarande hoppet kvar att komma i kapp ledande Sannadals SK. På söndag har man chansen att ta in två poäng, då möts lagen i Eriksdalshallen. Topphandboll alltså.

Söndag 15 februari kl 13.45, Eriksdalshallen: Hammarby-Sannadals SK (Div 3 Östsvenska Södra, handboll, damer)

 

Amerikanska mästarna på besök

   En träningsmatch med ovanligt högklassigt motstånd blir det för Hammarbys fotbollsherrar på måndagskvällen. Laget hälsar då regerande MLS-mästarna LA Galaxy välkomna till Nya Söderstadion- Tele2 Arena. Redan nu, en vecka innan match, är nästan 7 000 biljetter sålda.

Måndag 16 februari kl 19.00, Tele2 Arena: Hammarby-LA Galaxy (träningsmatch, fotboll, herrar)

 

Stora startfält i Hammarbyspelen

   Hammarby IF arrangerar en av de större tävlingarna i Sätrahall under inomhussäsongen, Hammarbyspelen. Tävlingen samlar alltid stora startfält, mycket från Hammarby självt givetvis och övriga Stockholmsklubbar, men också en hel del deltagare med längre resväg, Tävlingarna pågår från fredag kl 18 till söndag kl 15.45. Tidsprogram och startlistor hittar du här: https://www8.idrottonline.se/HammarbyIFFI-Friidrott/Arrangemang/HammarbySpelen/Hammarbyspelen/

13-15 februari, Sätrahall: Hammarbyspelen (friidrott)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

 

Två av cupmatcherna sänds i SVT

   Hammarbys fotbollsherrar har tre gruppspelsmatcher framför sig. Två av dessa kommer att sändas av SVT. Det handlar dels om hemmamötet med Landskrona BoIS den 1 mars, dels derbyt mot AIK borta den 7 mars.

SVT Play Söndag 1 mars kl 16.00: Hammarby-Landskrona

SVT2 Lördag 7 mars kl 13.00: AIK-Hammarby

 

Handbollsderbyt sänds i TV4 Sport

   Elithandbollsmötet Ricoh HK-Hammarby kommer att direktsändas i TV4 Sport Datum är måndag 16 mars, första avkast kl 19.15.

 

TV4 Sport sänder dammatchen mot Örebro

   I och med att Hammarbys damlag i fotboll är tillbaka i Allsvenskan får vi också chansen att se laget i TV. Klart är att TV4 Sport kommer att sända hemmamatchen mot KIF Örebro den 7 maj kl 19.20.

 

INTRESSANTA LÄNKAR:

Här hittar du tips på länkar till sidor som kan intressera den som vill hänga med i Bajenland. Tipsen under denna rubrik kommer att byggas på efterhand.

 

HIFhistoria:

http://www.hifhistoria.se/

Historiesajten som ständigt fylls på med statistik och bilder. Rekommenderas varmt till alla som har minsta intresse för Hammarby IF:s historia.

 

HIFhockeyhistoria:

http://www.hifhockeyhistoria.se/

Systersajt till HIFhistoria. Här finns en omfattande historieskrivning av hockeyn i vår förening, från starten 7 mars 1921 till konkursen 2008. Dessutom fyller man på med Bajen Fans Ishockeyförenings historik från 2008-09 och framåt.

 

Midnattsloppet

http://www.midnattsloppet.com/

   Hammarbyarrangemanget Midnattsloppet som startade 1982 har blivit en klassiker som samlar uppemot 30 000 löpare och har fått avläggare i både Göteborg, Malmö och Helsingfors. Loppet bedrivs numera under eget bolag och Hammarbykopplingen har tonats ned, men fortfarande är tävlingen en viktig sponsor till Hammarby Friidrott.

 

Börje Dorch

http://www.borjedorch.se/

   Karikatyrtecknaren Börje Dorch (1929-2004) var ett tag något av ”hovtecknare” åt Hammarby IF. Förutom de många roliga karikatyrerna, som i vissa fall förevigats i form av souvenirer, skapade den mångsidige tecknaren den nuvarande varianten av HIF:s klubbmärke. Hyllningssajten har skapats av sonen Peter. Mycket teckningar och en omfattande livshistorik.

 

Hammarby Supporterklubb

http://www.hammarbysupporterklubb.se/

   ”Soppen” bildades 1953 och är den supporterförening som stått närmast organisationen Hammarby IF, till exempel fick supporterklubbens medlemmar Hammarby IF:s medlemstidning när den fanns i tryckt variant. Numera är det huvudsakliga syftet med denna supporterförening att stödja idrottande HIF-ungdomar.

 

Reduktions Fläktar

http://www.bajenfans.se/  

   Den från Hammarby IF oberoende supporterföreningen bildades 1981, främst för att ta tillvara intresset hos den mer ”klackbetonade” delen av publiken. Föreningens roll har växlat i betydelse, för närvarande är det stor tillströmning av medlemmar. Från och med 2011 har man ändrat organisationsstruktur och uppmuntrar bildandet av lokalföreningar.

 

Bara Bajen

http://www.barabajen.se/

   Seriös supportersida, främst inriktad på herrfotboll men som även behandlar annan Hammarbysport och andra Bajenföreteelser. Bland annat listar man ett stort antal Hammarbybloggare med direktlänkar till de senaste inläggen.

 

Supportersida om lagen på Kanalplan

   Samlingsplats för info om några av Hammarbylagen som mestadels spelar på Kanalplan, det vill säga damlag, juniorlag och pojklag. Statistik och egna kommentarer.

http://hammarby2012.wordpress.com/

 

Hammarby IF Anno 1889

   Hammarbyhistorisk forskning, främst kring åren innan Hammarby IF formellt bildades 7 mars 1897. Man tar alltså avstamp i Hammarby Roddförenings start 1889. Det är ganska tydligt att syftet med sajten är att argumentera i den debatt som uppstått kring vilket årtal som HIF bör räkna som startår. Men oavsett vad man tycker i den frågan har sajten ett värde för den historieintresserade hammarbyaren.

http://www.hif1889.se/

 

Bajen International

http://www.bajeninternational.se/a/

   Egentligen en intern sajt för ett gäng kompisar med Hammarby och internationell fotboll som gemensamt intresse men delar av innehållet gör den intressant även för utomstående. Framför allt har man en mycket rolig intervjuserie där Hammarbyprofiler av olika sorter intervjuas. Den som blivit intervjuad rekommenderar nästa intervjuperson. En stafett värd att följa.

 

Reduction Pins

   Den som intresserar sig för Hammarbymemorabilia ska absolut ta en titt här. Samlaren Stefan har på sajten lagt ut sin omfattande samling av nålar och badges med Hammarbymotiv. Det är offentliga nålar och supporterinitiativ, över 200 objekt från tidigt 1900-tal till nutid. http://bajenpins.wordpress.com/ 

 

Stiftelsen Pelle Lindbergh Memorial

   Hockeymålvakten Pelle Lindbergh är legendar inom Hammarby och för att hedra hans minne har en stiftelse skapats i hans namn. Stiftelsen har till ändamål att stödja och uppmuntra personer och organisationer inom Hammarby IF. Den är dock fristående från Hammarby IF:s föreningar.

http://www.pellelindberghsminne.se/

 

Freddie Firm Vänner

   Freddie Ferms Vänner är ett sponsringskollektiv med syfte att hjälpa HIF Ishockeyförening. Organisatoriskt fungerar det så att man kan gå med som medlem och/eller stötta på annat sätt. http://www.freddiefermsvanner.se/

 

Bra att veta om nyhetsbrevet:

Nyhetsbrevet är indelat i fyra avdelningar. Den första kallas NYHETER och ger aktuell information om de olika medlemsföreningarna i Hammarby IF.

Den andra avdelningen är DETTA HAR HÄNT. I den rapporteras den senaste tidens idrottshändelser där våra idrottsföreningar varit aktiva. Tredje avdelningen kallas PÅ GÅNG och är en titt framåt på några av den närmaste tidens evenemang som kan vara av särskilt intresse för hammarbyare. En mer komplett förteckning finns i kalendariet, det du får i nyhetsbrevet är lite utförligare information kring enstaka utvalda arrangemang.

Till sist finns avdelningen BAJEN I TV där vi försöker hålla läsarna underrättade om aktuella TV-sändningar med Hammarbyintresse. Avdelningen INTRESSANTA LÄNKAR fylls kontinuerligt på med tips om sajter som kan vara av intresse för Hammarby IF:s medlemmar och vänner.

 

NYHETSBREVETS REDAKTÖR:

Magnus Hagström

Kontakt:

magnus.hagstrom3@comhem

0703-554177

 

Nyhetsbrevet publiceras normalt på tisdagar. Tipsa gärna!

 

 

 

 

 

Skribent: Magnus Hagström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info