Hoppa till sidans innehåll

SM-silver i futsal

03 APR 2019 09:03
Hammarby överraskade Futsalsverige ordentligt denna säsong och fajtades om SM-guld på herrsidan in i det sista. Silver till slut, men laget kan se tillbaka på en fantastisk säsong.
  • Uppdaterad: 03 APR 2019 09:03

   Hammarby överraskade Futsalsverige ordentligt denna säsong och fajtades om SM-guld på herrsidan in i det sista. Silver till slut, men laget kan se tillbaka på en fantastisk säsong. Mer om futsal och annan fotboll i nyhetsbrevet (som denna gång blivit försenat en dag) samt bandy, basket, bordtennis, bowling, boxning, handboll och ishockey. Dessutom grattar vi Brita på alliansföreningen Hammarby IF:s kansli som denna vecka firar 40 år i Hamarbys tjänst.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: onsdag 3 april

Nästa nyhetsbrev: tisdag 9 april

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Grattis Brita till 40 år i Hammarbys tjänst!

   Denna vecka uppmärksammar vi Brita von Quanten som den 1 april kunde fira att hon jobbat på Hammarbys kansli i klubbhuset Gula Villan i 40 år. Just den 1 april 1979 började den då 21-åriga Brita efter att ha blivit tillfrågad av dåvarande ordföranden Lennart Nyman.

-Jag jobbade på en begravningsbyrå men var jätteintresserad av Hammarby och gick och såg alla matcher. Det var klart jag ville ha jobbet, säger Brita.

I början var hon ensam att vara anställd i Hammarby, inte ens fotbollen hade ett kansli med anställd personal. Den saken har ju ändrats ordentligt med åren, liksom mycket annat i Britas jobb. En hel del till det bättre, även om hon tycker att det var gemytligare förr.

-Ibland har ekonomin varit svajig och jag har inte vetat om lönen skulle komma i tid. Jag har fått avstå löneökningar och semesterersättningar men det är som det är och inget jag går och grämer mig över. I dag är det mycket mer städat och mycket beror på att vi blev alliansförening där alla medlemsföreningar sköter sin egen ekonomi. Hammarby IF, alltså alliansföreningen, har numera god ekonomi och vi har till och med kunnat lägga pengar på att underhålla huset.

Och huset, Gula Villan vid Hammarby IP, är ett riktigt nav som många medlemsföreningar drar nytta av.

-Alla våra föreningar har rätt att vara här gratis och huset utnyttjas ordentligt. Många håller sina årsmöten i Gula Villan, men allra mest är det föräldramöten inom fotbollen.

Att ta emot bokningar är ett av Britas jobb men huvuddelen av jobbet handlar om att underhålla medlemsregistren till alla föreningarna, utom fotbollen som har sitt eget medlemsregister sedan 2012.

40 år är en lång tid, vilka är de största förändringarna sedan du började?

-Numera är det inte alls lika mycket telefonsamtal. Förr kunde det ringa nästan oavbrutet och jag fick hänvisa till de olika föreningarnas styrelser. Ett tag hade vi souvenirförsäljning i huset också. Man fick aldrig sitta i fred, men jag kan också sakna att folk kom förbi och pratade.

Hur länge blir du kvar på din post?

-Jag har tre och ett halvt år tills jag är 65 och då tänkte jag gå.

Går Britas planer i lås kan hon se tillbaka på närmare 60 år i huset vid Hammarby IP.

-Ja, första gången jag var här var på Hammarbys julplundring 1963. Jag kommer ihåg att vi dansade runt en julgran i mötesrummet. Nu kan jag inte fatta att vi fick plats, rummet kändes större då.

 

BANDY:

Beviljad elitlicens!

   Hammarby och Sandvikens AIK blev det två sista klubbarna att beviljas elitlicens gällande spel i herrarnas elitserie 2019-20. Nu är det dock klart, efter omfattande granskning där licensnämnden till slut kom fram till att klubbarna kunnat säkerställa ekonomin inför kommande säsong. Samtliga 14 klubbar som sportsligt kvalificerat sig för spel i Elitserien är därmed godkända.

 

BASKET:

Damtvåan avslutad

   Hammarby hade en hängmatch i damernas Div 2 Norra Svealand, borta mot KFUM Gävle Basket. Denna skulle ha spelats 3 feb men ställdes in och nu har det blivit en walk over-match, som Hammarby därmed förlorar med siffrorna 0-20. I sluttabellen har Bajen en seger och 13 förluster och slutar som jumbo i serien.

Stefan Wård omvald

   HIF Basketförening har haft årsmöte och man beslöt att ge Stefan Wård fortsatt förtroende som ordförande, enligt valberedningens förslag. Mer info om årsmötet hittar du här: http://www.hammarbybasket.se/news/5903413/Ny-styrelse-i-Hammarby-Basket

 

BORDTENNIS:

Sjundeplacering i Div 1 Östra

   Herrlaget avslutade seriespelet 23-24 mars med fyra matcher i ett sammandrag arrangerat av Spårvägens BTK B. Hammarby vann en av matcherna och förlorade tre. Totalt fick man ihop sex poäng i seriespelet via tabellraden 3-0-11 och blev sjua av åtta lag i Div 1 Östra. De avslutande Bajenmatcherna fick följande resultat:

IFK Österåkers BTK-Hammarby 6-8

Hammarby-Järfälla BTF 3-8

KFUM Stocksund IA-Hammarby 8-5

Hammarby-Spårvägens BTK B 2-8

 

BOWLING:

Hemmaförlust mot Domnarvet för herrlaget

   Ettan i Div 1 Norra Svealands grupp B mot tvåan i samma grupp, Hammarby-Domnarvets BS, borde blivit en jämn tillställning. Men då få av Hammarbyspelarna kom upp i normal standard stod det tidigt klart att det här var bortalagets match. 5-15 i Brännkyrka var inte vad de grönvita räknat med. I tabellen för grupp är laget dock fortfarande i ledning och med två matcher kvar att spela kan man rimligen inte missa kval till den högre serien. Återstående matcher spelas 6 april borta mot Team Enköping och Bålsta BC.

30 mars Hammarby-Domnarvets BS 5-15 (2-3, 0-5, 1-4, 2-3). Brännkyrkahallen. Flest kägelpoäng HIF: Tobias Hallberg 793, Jonas Gimhag 782.

 

BOXNING:

Silver och brons i NM

   Hammarby hade två boxare i den svenska landslagstrupen vid NM som avgjordes i Tammerfors 30-31 mars. Ibrahim Bakhtiari tävlade i Junior Herr 64 kg och inledde med att besegra Jerre Niemeläinen från Finland med 3-2 och var därmed i final. Där blev det dock llar förlust mot Nikolai Terteryan från Danmark, 0-5. Silver till Ibrahim.

   I Herr Senior 81 kg hade vi Constantiono Nanga i laget. Han gick i semifinalen upp mot Amre Allman från Danmark och förlorade med siffrorna 2-3. Brons för honom – med boxningens sätt att räkna får förlorande semifinalister brons.

Sju anmälda till Wednesday Fight Night

   Sju av Hammarbys boxare hoppas få en fajt när Narva BK ordnar Wednesday Fight Night den 3 april. Eftersom det är en gala pusslar man ihop intressanta matcher, det är alltså inte säkert det blir matcher för Hammarbyboxarna – det hänger på vilka övriga som anmält sig.

 

FOTBOLL:

Oavgjort i premiären

   Herrlagets allsvenska säsong inleddes under måndagen med match i Borås mot Elfsborg. I en match med flera ansikten kunde Bajen åka hem med en poäng vilket i slutänden kändes som en ganska rimlig utdelning. Dock hade de 1 891 nedresta fansen hoppats på mer när Bajen öppnade målskyttet men Elfsborg kom å andra sidan tillbaka starkt. 1-1 och en åttondeplats efter första omgången – nu tittar vi uppåt.

1 april IF Elfsborg-Hammarby 1-1 (1-1). Publik: 8 737 (sålda biljetter till Borås Arena, till skillnad från övriga allsvenska klubbar räknar Elfsborg inte antal åskådare på plats utan använder försäljningssiffran). Målen: 0-1 Muamer Tankovic (17), 1-1 Fredrik Holst (42).

SM-silver i futsal

   Inför sista omgången av Svenska Futsalligan (herrar) hade Bajen fortfarande chans till SM-guld, men då krävdes att serieledande IFK Uddevalla skulle tappa poäng borta mot Norrköping samtidigt som Hammarby vann sin match hemma mot Torslanda. Nu fick Hammarby nöja sig med 2-2 samtidigt som Uddevalla vann sin match knappt och därmed skilde till slut tre poäng i tabellen. Hursomhelst – detta var en väldigt stark säsong av Hammarby som var tippat att kämpa på nedre halvan.

31 mars Hammarby-Torslanda IK 2-2 (2-0). Publik: 803 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Michel Basberber, Özgür Yasar.

4-1 mot Kvarnsveden

   Damlaget mötte Elitettan-motstånd på Kanalplan i lördags och fick en indikation på att man håller på att få ihop laget på ett bra sätt. Bajen besegrade Kvarnsvedens IK i träningsmatchen med 4-1 efter 1-0 i paus.

30 mars Hammarby-Kvarnsvedens IK 4-1 (1-0). Publik: 122 (Hammarby IP). Mål HIF: Lawlaw Nazeri 2, Klara Folkesson, Merlinda Shabanaj.

Ellinor Johansson ansluter

   Två veckor innan säsongspremiären i Elitettan blev det klart med ytterligare ett förvärv till damlaget. Den som ansluter är mittfältaren Ellinor Johansson, född 1995, som de senaste två säsongerna spelat Elitettan-fotboll med Sundsvalls DFF.

Förlängning med Jeppe Andersen

   Mittfältaren Jeppe Andersen och Hammarby har kommit överens om en förlängning av kontraktet. I det ursprungliga återstod ett år, nu har man i stället förlängt så att det gäller till sommaren 2023.

Oliver och Sverige till P17-EM

   Hammarbymålvakten Oliver Nnonyelu Dovin spelade från start i samtliga tre matcher när P17-landslaget spelade Elite Round i Serbien – och kvalificerade sig för P17-EM på Irland 3-19 maj. Matcherna:

26/3 Sverige-Frankrike 0-2

29/3 Sverige-Slovakien 0-0

1/4Serbien-Sverige 1-2

Res med Bajen Fans!

   Supporterföreningen Bajen Fans ordnar bussresor till samtliga matcher, även när de spelas på vardagskvällar i Skåne. Närmast handlar det om Helsingborg måndag 15 april och Malmö onsdag 24 april. www.bajenfans.se informerar om aktuella resor när de öppnas för bokning.

 

HANDBOLL:

P14 ute ur USM

   Vid det avslutande steget innan SM-slutspelet tog det stopp för Hammarbys Pojkar 14. Laget speladev gruppspel i Borgebyhallen (Borgeby) och förlorade sina tre matcher. Resultaten:

29 mars Norrköpings HK-Hammarby 23-21

29 mars Hammarby-Önnereds HK 21-28

30 mars HK Ankaret-Hammarby 29-19

 

ISHOCKEY:

Seger mot Island

   Dmlaget spelade en tidig träningsmatch i förra veckan (27 mars) av det lite ovanligare slaget. Bajen mötte då Isölandslandslag och vann med 6-4.

Påskrifter och bokad träningsmatch

   Herrlagets ledning har kommit i gång med arbetet inför kommande säsong och man kan både offentliggöra några nypåskrivna spelarkontrakt och en inbokad träningsmatch. En duo som fortsätter är bröderna Marcus och Linus Carlsson, två spelare börjat tillhöra veteranerna i laget. Likaså blir det fortsättning för forwarden Felix Johansson som kom till laget i vintras och hade en bra säsong.Träningsmatch blir det onsdag 21 augusti kl 19 i SDC-hallen, motståndare är Vallentuna BK.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Genrep mot allsvenskt motstånd

   Hammarby avslutar träningsspelat inför Elitettan med att möta KIF Örebro på hemmaplan. Laget besegrade sist seriekollegan Kvarnsveden i en träningsmatch, får man ytterligare skjuts genom att vinna mot ett damallsvenskt lag?

Lördag 6 april kl 13.00, Hammarby IP: Hammarby-KIF Örebro (träningsmatch, fotboll, damer)

 

Hemmapremiär!

   Nästan 32 000 biljetter är sålda till Hammarbys hemmapremiär i Allsvenskan i fotboll. Möjligen finns fortfarande enstaka biljetter kvar när nyhetsbrevet publiceras, håll koll på hammarbyfotboll.se.

Söndag 7 april kl 17.30, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-Kalmar FF (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

HTFF åter i seriespel

   Hammarby Talang FF har återupstått på seniornivå som en del i Hammarbys utbildningsstege. Laget begår premiär i Div 5 på måndagskvällen, start direkt med ett riktigt Södermalmsderby.

Måndag 8 april kl 20.00, Hammarby IP: Hammarby TFF-Högalids IF (Div 5 Mellersta, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

 TV-sändningar från Allsvenskan i fotboll

   När det gäller Allsvenskan på herrsidan utgår vi ifrån att Hammarbys samtliga matcher kommer att sändas i någon form. I nuläget har vi info om dessa kommande matcher:

Söndag 7 april kl 17.30: Hammarby-Kalmar – C More Fotboll, C More STREAM

Måndag 15 april kl 19.00: Helsingborgs IF-Hammarby – Sportkanalen, C More STREAM

Söndag 21 april kl 17.30: Hammarby AFC Eskilstuna – C More Fotboll, C More STREAM

Onsdag 24 april kl 19.00: Malmö FF-Hammarby – C More Fotboll, C More STREAM

Söndag 28 april kl 15.00: Hammarby-Djurgårdens IF – C More Fotboll, C More STREAM

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info