Hoppa till sidans innehåll

Segrar i bowling, boxning, fotboll, friidrott, handboll, innebandy och ishockey

26 JAN 2016 10:23
Nyhetsbrevet kan summera en framgångsrik vecka där våra representanter vunnit i en rad olika sammanhang. Läs om våra vinster i olika lagsporter och individuella idrotter!
  • Skapad: 26 JAN 2016 10:23

   Nyhetsbrevet kan summera en framgångsrik vecka där våra representanter vunnit i en rad olika sammanhang. Läs om våra vinster i olika lagsporter och individuella idrotter!

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Magnus Brodén får gå

   Hammarby Bandy meddelade under måndagskvällen att man bryter med herrlagets A-lagstränare Magnus Brodén. I ett pressmeddelande förklarar styrelsen för Hammarby Bandy AB att det finns behov av ett tränarbyte för att ge viktig energi i laget inför slutspelet.

   När detta publiceras har man ännu inte presenterat en ny tränare.

Både Gilljam och Pizzoni till VM

   När Svenska Bandyförbundet tillkännagav förbundskapten Svenne Olssons landslagstrupp till herr-VM i Uljanovsk 1-7 februari bjöds på en riktig överraskning. Trots att han inte funnits med i den 25 man stora ”bruttotrupp” som lanserats tidigare valde ledningen att satsa på Hammarbys David Pizzoni Elfving. Mindre överraskande var att Adam Gilljam kom med, där fanns förvisso ett orosmoment i form av en nyckelbensskada, men han bedömdes ändå så pass kurant att han ska vara med i VM-truppen omfattande 18 spelare. Två hammarbyare till VM alltså.

   För den som vill följa bandy-VM och inte själv har möjlighet att åka till Uljanovsk är det dessa TV-tider som gäller:

Måndag 1 februari

14.00 Sverige-Finland (Kanal 5)

17.00 Kazakstan-Ryssland (Eurosport 2)

Tisdag 2 februari

14.00 Sverige-Kazakstan (Kanal 5)

17.00 Ryssland-Finland (Eurosport 2)

Onsdag 3 februari

14.00 Kazakstan-Finland (Eurosport 2)

17.00 Ryssland-Sverige (Kanal 5)

Torsdag 4 februari

08.00 Kvartsfinal: -

11.00 Kvartsfinal: -

14.00 Kvartsfinal: -

17.00 Kvartsfinal: -

(Sveriges match sänds i Kanal 5)

Lördag 6 februari

10.00 Semifinal: -

14.00 Semifinal: -

(Om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)

Söndag 7 februari

10.00 Bronsmatch (om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)

14.00 Final (Kanal 5)

Bandyns dag 16 februari

   Hammarby arrangerar ”Bandyns dag” den 16 februari i samband med matchen Hammarby-Västerås SK, sista omgången i grundserien. Vid detta tillfälle är det gratis inträde för alla åskådare, tack vare att sponsorer går in och kompenserar uteblivna publikintäkter. Matchen startar 19.00.

Tallkrogen blir Gubbängen

   Stockholms stads projekt gällande bygge av bandyhall i Tallkrogen föll av olika orsaker och nu har staden i stället påbörjat planering av bandyhall i Gubbängen. Enligt de nya planerna ska den befintliga konstisen vid Gubbängens IP överbyggas och bli bandyhall. Vi får hoppas att detta genomförs – inte bara för Hammarbys skull, det här är angeläget för hela Stockholmsbandyn.

 

BASKET:

Dammatchen mot Solna flyttad

   Hammarbys damlag i Div 2 Svealand Södra mot Solna vikings skulle ha spelats 28 januari. Den har nu flyttats till den 19 mars och starttiden blir 18.00. Spelplats: Farstahallen 4.

 

BOXNING:

Kvartett i elitgrupperna

   Svenska Boxningsförbundet har publicerat listor på de just nu aktuella elitgrupper som består av de boxare man satsar hårdare på. Hammarby har i denna uppdatering fyra boxare med. I Herr Junior 64 kg finns Samer Tabal med och i Elitgruppen Herr Senior 75 kg har vi med båda bröderna Chartoi, Leon sedan tidigare och Adam som är uppflyttad från Juniorelitgruppen. Fjärde man är Robin Safar i Herr Elit Senior 81 kg.

   Nästa uppdatering av Elitgrupperna U19/U17 sker i maj/juni inför sommarlägret som i år hålls 27-31 juli.

 

FOTBOLL HERR:

Biljettsläpp till Svenska cupen, cupderbyt och hemmapremiären

   Hammarby Fotboll informerar nu om biljettförsäljningen till kommande cupmatcher och till den allsvenska premiären. Så här skriver man på hemsidan:

Vid samtliga biljettsläpp kommer det att tillämpas ett försläpp där säsongkortsinnehavare samt medlemmar i Hammarby IF FF ges möjlighet att köpa biljetter före det allmänna biljettsläppet.

 1 februari: Biljettsläpp till hemmamatcherna i Svenska Cupen

Den 1 februari klockan 12 släpps biljetter till matcherna mot Syrianska FC och Ljungskile i Svenska Cupen. För dig som har säsongskort sker ett försläpp från och med nu på fredag den 29 januari klockan 12.

 Nytt för i år är att även medlemmar i Hammarby IF FF ges rätten att köpa biljetter under försläppet. Är du medlem i Hammarby IF FF kommer du, liksom alla säsongskortsinnehavare, få ett mejl med information om hur du köper biljetter under detta försläpp.

 15 februari (OBS! Preliminärt): Biljettsläpp till Hammarbys sektioner i cupderbyt mot DIF

Vi har fått ett preliminärt datum av Djurgården då biljetterna till Hammarbys sektioner i cupderbyt den 6 mars kan släppas. Just nu verkar det bli den 15 februari, men vi återkommer så fort vi vet mer exakt vad som kommer gälla.

 I första hand kommer säsongskortsinnehavare och medlemmar i Hammarby IF FF ges möjlighet att köpa biljetter till matchen genom ett försläpp under 24 timmar. Därefter släpps eventuella kvarvarande biljetter upp till allmän försäljning. Mer information är att vänta inom kort även om detta.

 14 mars: Biljettsläpp till hemmapremiären

Hammarby spelar årets första allsvenska hemmamatch måndagen den 4 april klockan 19 mot nykomlingen Östersunds FK på Tele2 Arena.

Biljetterna till matchen kommer att släppas upp till allmän försäljning den 14 mars (klockslag är inte spikat i skrivande stund).

Precis som till övriga biljettsläpp tillämpas även här ett försläpp, där säsongskortsinnehavare och medlemmar i Hammarby IF FF ges förtur att köpa biljetter, preliminärt från fredag den 11 mars. Mer info om detta kommer senare.

Träningsmatcher visas på TV

   Kanalen C More konstaterar ett stort publikintresse för Allsvenskan och har bestämt sig för att visa ett 40-tal träningsmatcher i sina kanaler (kommer även finnas streamingmöjlighet via cmore.se). När det gäller Hammarby sändes söndagens träningspremiär mot KuPS, framöver handlar det om dessa matcher:

Lör 13 feb 13:00 Hammarby IF – Tromsö (C More Sport)

Lör 19 mar 13:00 Gefle IFF FF – Hammarby IF (C More Sport)

Mån 28 mar 14:00 Örebro SK – Hammarby IF (C More Sport)

Islänningarna landslagsuttagna

   Islands landslag spelar den 31 januari en vänskapsmatch mot USA, på Stubhub Center i Los Angeles utkanter. Förbundskapten Lars Lagerbäck har tagit ut en 18-mannatrupp, och där finns Hammarbys tre islänningar Ögmundur Kristinsson, Birkir Már Sævarsson och nyförvärvet Arnór Smárason med.

   Landskampen spelas samma dag som Hammarby möter Östersund i spanska Salou, vilket betyder att Bajentruppen får klara sig utan den isländska trion – som dock ansluter direkt till lägret direkt efter landslagssamlingen.

Årsmöte 10 mars

   Torsdagen den 10 mars hålls Hammarby IF Fotbollförenings årsmöte. Platsen är Frans Schartaus aula och mötet börjar klockan 19. Medlemmar kan lämna in motioner till årsmötet och dessa ska vara HIF FF tillhanda senast den 31 januari.

Viktor Nordin till Sandviken

  Sedan tidigare var det klart att Viktor Nordin inte kommer att vara Hammarbyspelare 2016. Han var utlånad till Frej i Superettan under hösten och erbjöds inte förlängt Hammarbykontrakt. Nu har talangen Viktor gjort klart med Sandvikens IF för den fortsatta karriären. Förhoppningsvis får Viktor där den speltid och betydande roll som vore bra för hans utveckling.

 

FRIIDROTT:

Tornéus klar för Globengalan

   Den 17 februari finns chansen att se Hammarbys Europamästare Michel Tornéus i längdhoppsgropen i Globen. Hammarbyaren är en av de idrottare som redan nu är klar för årets gala. Mer info om tävlingen hittar du på deras hemsida: http://www.globengalan.se/

Seniorer i Norrköping och Malmö

   I anmälningslistorna till Norrköping Indoor Games (Stadium Arena 30-31 jan) och Pallasspelen (Atleticum i Malmö 30-31 jan) hittar vi några Hammarbyseniorer. I Norrköping ska Daniel Persson tävla i M 60 m och M 200 m, Amir Shaker i M 60 m häck och Erik Ehrlin i M tresteg. Och i Malmö finns Lynette Morgan med i startlistorna på K 60 m och K 60 m häck.

 

RODD:

Sju deltar i Regatta 84

   I Trollhättan arrangeras Regatta 84 Inomhus under lördagen (30 jan) och Hammarby kommer att vara på plats med ett bra gäng – sju roddare åker ner till denna tävling. Bajens deltagare är:

1x Herr Jun C: Ruben Rapi

1x Her Jun B: Gabriel Hoffsten

1x herr Jun A: Ahmet Rapi, Erik Dättermark

1x Herr Sen lättvikt: Adam Wuilmart

1x Herr Sen: Maximilian Auer, Viktor Hoffman

 

DETTA HAR HÄNT:

BANDY:

En av fyra poäng innan VM-uppehållet

   Herrarnas elitserie i bandy hade länge tre-fyra lag som var klart bättre än de övriga. Så är det inte riktigt längre, nu har vi snarare sju-åtta lag som alla kan matcha varandra, när dessa lag möts finns ingen given utgång. Bajen hade veckan före VM-uppehållet matcher mot två av dessa lag – Edsbyn hemma och Vänersborg borta – och fick nöja sig med en poäng. Det är poängförluster som inte direkt kan sägas vara skrällar men laget hade nog ändå räknat med lite bättre utdelning, nu tappar man en placering till femteplatsen och måste vara på topp i de återstående tre matcherna för att greja fjärdeplatsen och därmed få börja hemma i kvartsfinalspelet.

20 jan Hammarby – Edsbyn 2-5 (1-3). Publik: 2 511 (Zinkensdamm). Mål HIF: David Pizzoni Elfving, Misja Pasjkin.

22 jan IFK Vänersborg-Hammarby 6-6 (2-3). Publik: 1 774 (Arena Vänersborg). Mål HIF: David Pizzoni Elfving 3, Pelle Einarsson, Kasper Milerud och Misja Pasjkin.

Räddad hemmapoäng som kan avgöra

   Kampen är hård mellan Hammarby och IFK Nässjö i botten av Elitserien Dam. Troligtvis kommer ett av lagen att åka ur och när de möttes på Zinken (23 jan) stod mycket på spel. Hammarby var innan matchen på sjätte plats, Nässjö på sjunde och sista plats (ett lag åker ur) men det som skilde dem var enbart målskillnaden. Vinnande lag skulle alltså skaffa sig två poängs försprång.

   Det blev en rätt avvaktande tillställning med två ganska uddlösa lag. Signifikativt var att båda lagen misslyckades att göra mål på straffar. Nässjö var dock något bättre på att utnyttja sina chanser och hade 3-1 när klockan passerade 90 minuter. Dessbättre gav Hammarby inte upp utan lyckades forcera in både 2-3 i 92:a minuten och 3-3 i den 93:e. Status quo mellan lagen fortfarande alltså – Hammarby före i tabellen med sju måls bättre målskillnad.

23 jan Hammarby-IFK Nässjö 3-3 (0-1). Publik: 70 (Zinkensdamm). Mål HIF: Sofie Nyblad (str), Emelie Timan, Galina Mikhaylova.

 

BOULE:

Bara en match i Svenska Cupen Dam

   Eskilstuna drog sig ur och det blev därför bara en match för Hammarby i Svenska Cupen Dam, Stockholm grupp D, i Prins Bertils Boulehall i lördags (23 jan). Dessutom förlorade man sin enda match – 0-3 (4-13, 3-13, 8-13) mot Tjust Petanque Club. Laget, som bestod av Agnetha Silverstav, Carina Ekström, Melinda Oscarsson och Sonia Gunnarsson, slogs därmed ut ur cupen.

 

BOWLING:

Viktig hemmaseger för damerna

   Damlaget i Elitserien bärgade en mycket viktig tvåpoängare hemma i Brännkyrka under lördagen (23 jan). Laget mötte BK Hallandia som man besegrade borta för ett par veckor sedan och lyckades nu igen – tack vare avslutande 5-0 i sista vändan kunde slutsiffrorna skrivas 11-8. Poängbäst i Bajen var Katrin Fahlström (861) och Susanne Olsson (838).

   Segern gör att laget lämnar sistaplatsen, laget är nu en poäng före BK Calluna på nedflyttningsplatsen.

Seger och förlust i Hudiksvall

   Herrlaget spelade två matcher i Mellanallsvenskan under lördagen (23 jan) båda i Hudiksvall. Det blev två jämna matcher, segern mot LBK Hudik (12-8) följdes upp med knappa 9-11 i baken mot topplaget BK Triss. I den sista matchen stod Patrik Hillborg för en fin serie på 932 poäng, men det hjälpte alltså inte mot starka Triss. 15 omgångar har spelats i Mellanallsvenskans grupp B och Bajen är femma, med häng på fjärdeplatsen.

 

BOXNING:

Seger för Anni Viantie i Tammerfors

   Hammarbys finska boxare Anni Viantie deltog i helgen (23-24 jan) i TUL-turneringen i Tammerfors. Anni gick två matcher – semifinal och final – och vann båda. Guld för Anni alltså.

Semifinal Anni Viantie-Nina Antonnen, HeTa 3-0

Final Anni Viantie-Johanna Jääskeläinen IUV 3-0

Två guld i Sweden Box Cup

   Det blev guld för både Ali Yousufi och Oskar Szostak när Sweden Box Cup avgjordes i Heby i helgen (23-24 jan, arrangör Morgongåva BK). Även Niamatullah Mirkossain och Abbas Khader boxades för Bajen men de förlorade sina respektive matcher. I klubbtävlingen blev Hammarby delad sexa med 5 poäng i denna stora tävling 136 boxare.

Resultat, semifinaler:

J60 kg Niamatullah Mirkossain, Bajen   –  Kamal Jeele Gaarad, EBK    1-2

S75 kg Oskar Szostak, Bajen – Goran Al, EBK     2-1

Finaler:

J81 kg Ali Yousufi, Bajen – Patryk Litorowicz, BBK     3-0

S69 kg Abbas Khader, Bajen – Ferhat Morad, ÖBK   0-3

S75 kg Oskar Szostak, Bajen – Mahmod Kassim, BK Rapid   3-0

 

FOTBOLL HERR:

Gediget i första träningsmatchen

   Hammarby luftade ett stort antal spelare i första träningsmatchen för säsongen, som spelades mot finska liganian KuPS på Tyresövallen i söndags (24 jan). Inför publiksiffran 2 450 startade Hammarby med en uppställning där flera unga spelare fick chansen och avslutade med ett mer rutinerat lag. Efter 0-0 i halvtid kunde Bajen avgöra till 2-0 via hörnmål (Kennedy hittade Richard Magyars panna i 71:a minuten) och distansskott från Birkir Már Sævarsson (89). Motståndarna skapade egentligen inga farligheter. En lovande upptakt alltså, men det är förstås alltid osäkert hur mycket en sådan här seger är värd.

 

FRIIDROTT:

Nya klubbrekord av Frida och Amir i Växjö

  Frida Persson var riktigt snabb i inomhustävlingen Best Western Games i Växjö i helgen (23-24 jan). Hon sprang både 60 m och 200 m – och på den sista distansen pressade hon sig till nytt klubbrekord, 24,02 lyder den nya noteringen. På 60 meter blev det nytt personbästa för Frida – 7,62 är en förbättring med två hundradelar.

   I samma tävling sprang Amir Shaker bra på 60 m häck, även för hans del blev det nytt klubbrekord. I ett extralopp blev tiden 7,89 och det är en bättre tid än vad någon svensk hade under hela förra inomhussäsongen.

   Även på M 60 m hade Hammarby deltagare i Växjö. Tony Darkwah blev tvåa i tävlingen på 6,93 vilket är tredje bästa svenska tid denna säsong så här långt. Jonathan Wulff sprang på 7,10 vilket kvalificerade honom till final i vilken han dock inte sprang.

Personbästa av Jelassi i USA

   Yasmin Jelassi tävlade i Saginaw i USA på fredagen (22 jan) och noterade 7,86 i sitt försöksheat på 60 meter. Det är nytt personbästa för hennes del och en notering på Hammarbys tio-bästa-lista genom tiderna i klassen K22. Hon tävlade i längd också där bästa hoppet blev 473 cm, 32 cm från hennes eget årsbästa.

Mycket Hammarby i Täby Vinterspel

   Hammarby hade förstås många deltagare i helgens tävling i Sätrahall, detta är ju hemmaplan för de flesta under vintern. I seniorklasserna noterar vi några intressanta resultat; M 60 m toppades av tre Hammarbylöpare – Jean-Christian Zirignon, Desmond Rogo och Kristian Efremov. I just detta lopp verkar tidtagningen ställt till det men om den preliminära segertiden 7,00 är korrekt så kan vi konstatera att Jean-Christian tagit sig in på Hammarbys tio-bästalista genom tiderna. M 200 m vanns av Kristian Efremov på 22.95 vilket är åtta hundradelar från hans personbästa. I M längd vann Simon Averin Markström på 656 cm.

Bästa insatserna placeringsmässigt i damernas seniorklasser kom från Hanna Kapell, Maja Lundmark och Felicia Lindberg. Hanna blev trea i K 200 m (tid 26,33), Maja kom tvåa i stavhoppet med 305 cm och Felicia Lundberg var trea i kula med 1087 cm.

 

HANDBOLL:

Storseger mot Lidingölaget

   Damerna fortsätter att vinna i Div 3 Östsvenska Södra. I lördags blev det en riktig storseger borta mot HF Lidingölaget. Siffrorna i Gångsätrahallen skrevs 17-39 – mer än dubbelt upp för Bajen alltså.

   Målskyttar: Olivia Rosenberg 14, Lina Welander 7, Zsuzsanna Szilagyi 5, Linda Sundström 3, Jeanette Thomasrud 3, Anna Engstam 2, Maria Lundströmn 2, Sanna Horn, Melica Lidberg Martina Locatelli.

   I och med segern gick Hammarby förbi Gubbängen (som förlorade mot tätlaget Tumba HBK) i tabellen och är nu tvåa.

B-pojkarna ute ur USM

   Hammarbys pojkar B spelade steg 3 i USM i helgen(23-24 jan). Laget spelade i en grupp i Högdalshallen tilllsammans med arrangerande Silwing/Troja, Kärra HF och Rimbo HK Roslagen. Bajens grabbar räckte tyvärr inte till på denna nivå, laget förlorade först mot Kärra med 16-19, därefter fick man oavgjort 21-21 mot Rimbo för att till slut avsluta med klar förlust mot Silwing/Troja 16-28. Därmed gick arrangörsklubben vidare till grupp tillsammans med Kärra.

 

INNEBANDY:

Damlaget tillbaka på andraplatsen

   Damerna i Div 1 Östra återerövrade andraplatsen i serien efter en lyckad utflykt till Uppsala och oavgjort mellan toppkonkurrenterna Tyresö och Strömsbro i samma omgång. Att Bajen skulle slå jumbon Stenhagen var väntat och någon var ju tvungen att tappa poäng i mötet Tyresö-Strömsbro. Nu blev det båda två, vilket i det här läget gynnar Hammarby. Bajen är nu uppe på andraplatsen, två poäng före Strömsbro och tre efter Tyresö Trollbäcken.

23 jan Stenhagens KK-Hammarby 2-6  (1-2, 1-2, 0-2). Publik: 74 (Stenhagens BoKC). Mål HIF: Mikaela Hedlund 2, Moa Hedlund 2, Mari Aanerud, Pernilla Vallbo.

 

ISHOCKEY:

Säker seger mot Wings

   I premiären av Östra HockeyEttans vårserie blev det 0-0 borta mot Wings Arlanda. Och dessutom förlust i förlängningen. När lagen möttes på nytt i LW-hallen under söndagen (24 jan) var det inget snack om vart segern skulle gå. Bajen hade 4-0 redan efter en period och fick en ganska bekväm resa till tre poäng. Och i och med att Haninge tappade poäng ovanför playoffstrecket förbättrades Hammarbys möjlighet till fortsatt spel efter grundserien. Laget är nu bara en poäng efter Haninge och eftersom lagen möts onsdag kväll är det nu upp till Bajen själva om man ska kunna passera.

24 jan Hammarby-Wings HC Arlanda 6-2 (4-0, 2-1, 1-0). Publik: 180 (LW-hallen)Mål HIF: Benjamin Blomberg 2, Anton Molnar 2, Joakim Ramsten, Linus Carlsson.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Playoffplats på spel i Haninge

   Serietvåan Haninge Anchors tar på onsdag kväll emot Hammarby i Östra HockeyEttans vårserie. Bajen är just nu serietrea, en poäng efter Haninge och kan alltså gå om vid seger. Eftersom de två främsta tar sig till playoff är detta en match som troligtvis avgör mycket.

Onsdag 27 jan kl 19.00, Torvalla Ishall: Haninge Anchors HC-Hammarby (Östra HockeyEttans vårserie)

 

Dags för Bajenkvällen!

   På lördag 30 januari är det dags för Hammarby Hockeys årliga arrangemang Bajenkvällen – då man spelar seriematch på Hovet och bjuder in andra Hammarbyföreningar och supporterorganisationer att närvara med utställningsbord.

Programmet 30 januari:

14:00 Portarna slås upp

14:45 Ishockeymatch: Hammarby IF Team 06 – Göta / Traneberg

15:45 Ishockeymatch: Hammarby IF Team 05 – Nacka HC

17:55 Hammarby IF Ungdom m.m. på isen

18:00 Matchstart: Hammarby IF – Sollentuna HC

1:a periodpaus: Hammarby IF Hockeyskola visar upp sig

2:a periodpaus: Pelle Lindberghs minne + Bamsingarnas ”Så Jävla Bra”

20:30 ca Prisutdelning m.m.

Aktuell utställningslista:

Hammarbys föreningar: Hammarby Bandy, Hammarby Boxning, Hammarby Bordtennis, Hammarby Boule, Hammarby Damfotboll, Hammarby Friidrott / Midnattsloppet, Hammarby Hockey, Hammarby Rugby

Supportergrupperingar och övriga initiativ: Bajenbrudar, Bajen Fans flaggrupp, Bajenkonst
Bajensmycken & Bajenpartiet, Bamsingarna, Elite Rehab, E1 Ultras, GrönVit, Hammarbyklanen, Sudra Divizione, Söder Bröder, Supportrarnas Matchprogram

 

Falun på besök i Sjöstadshallen

   Hammarbys innebandydamer hittas på kvalplats till Superserien i tabellen för Div 1 Östra. Chanserna att bibehålla positionen – eller rent av förbättra den – får anses goda i helgen. Laget möter nedflyttningshotade Falun, ett lag man tidigare besegrat med 9-1 på bortaplan.

Lördag 30 jan kl 14.00, Sjöstadshallen: Hammarby-IBF Falun U (Div 1 Östra, innebandy, damer)

 

Kamp för överlevnad i Elitserien

   Hammarbys damer i bowlingens elitserie är nykomlingar och fajtas med klutar och klor för att klara sig kvar. På lördag möter man BK Cahoot hemma och det är en match med poängchans. Kalmarlaget står på nio poäng efter elva matcher, Bajen har fem på 13 matcher.

Lördag 30 jan kl 14.00, Brännkyrkahallen: Hammarby-BK Cahoot (Elitserien, bowling, damer)

 

Söderderby i innebandy

   Samtliga lag i innebandyns Div 3 Stockholm Södra har Stockholmsprägel men vissa matcher är ändå mer derbyn än andra. På lördag möter Bajens herrar Södermalmsklubben Högalids IF. HIF (alltså Hammarby) kämpar för att hålla sig kvar i serien medan HIF (alltså Högalid) har goda chanser till serieavancemang.

Lördag 30 jan kl 17.30, Sjöstadshallen: Hammarby-Högalids IF (Div 3 Stockholm Södra, innebandy, herrar)

 

Formtoppat Hammarby möter Gubbängen

  Damlaget i handboll är inne i en mycket bra period och har sex raka segrar. Nu möter man Gubbängen – som är det lag man senast förlorade mot. Revansch på söndag?

Söndag 31 jan kl 13.30, Eriksdalshallen: Hammarby-Gubbängens HK (Div 3 Östsvenska Södra, handboll, damer)

 

Herrbasket i Rinkeby

   Herrlaget åker ut till Ungdomens Hus i Rinkeby under söndagseftermiddagen för att möta Akropol BBK. Sett till hittills spelade matcher får Bajen räknas som favorit och senast blev det 85-45 till Grönvitt.

Söndag 31 jan kl 15.30, Rinkeby Ungdomens Hus: Akropol BBK-Hammarby (Div 2 Sveland Norra, basket, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Match i Bandypuls

På sajten http://www.bandypuls.se/ finns möjlighet att köpa websändningar från utvalda bandymatcher. Hammarby kommer att finnas med vid ett tillfälle den närmaste tiden:

12 feb kl 19 Hammarby-Bollnäs GIF

 

Träningsmatcher visas på TV

   Kanalen C More konstaterar ett stort publikintresse för Allsvenskan i fotboll och har bestämt sig för att visa ett 40-tal träningsmatcher i sina kanaler (kommer även finnas streamingmöjlighet via cmore.se). När det gäller Hammarby handlar det framöver om dessa matcher:

Lör 13 feb 13:00 Hammarby IF – Tromsö (C More Sport)

Lör 19 mar 13:00 Gefle IFF FF – Hammarby IF (C More Sport)

Mån 28 mar 14:00 Örebro SK – Hammarby IF (C More Sport)

 

Allsvenska fotbollssändningar under våren klara

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är nu fastställt fram till och med 29 juni. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller huvudsändningarna (övriga matcher går att se som pay-per-view).

Måndag 4/4 19:00 Hammarby - Östersunds FK C More Sport

Tisdag 19/4 19:00 Djurgården-Hammarby C More Sport

Lördag 23/4 16:00 Hammarby - Jönköpings Södra IF C More Sport

Tisdag 26/4 18:30 IFK Norrköping FK - Hammarby  C More Sport

Onsdag 18/5 18:30 Hammarby - Malmö FF C More Sport

Måndag 23/5 19:00 IFK Göteborg – Hammarby C More Sport

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info