Hoppa till sidans innehåll

Serieledning i bandy

28 NOV 2017 09:30
Elitserielaget i bandy har fått ihop bitarna på ett väldigt bra sätt och gick upp i serieledning sedan man slagit tillbaka en av huvudkonkurrenterna, Västerås SK, med 8-5. Mer om bandyn och allt annat hittar du i veckans nyhetsbrev.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2017 14:29

   Elitserielaget i bandy har fått ihop bitarna på ett väldigt bra sätt och gick upp i serieledning sedan man slagit tillbaka en av huvudkonkurrenterna, Västerås SK, med 8-5. Mer om bandyn och allt annat hittar du i veckans nyhetsbrev som förutom all sport också innehåller en redogörelse för Svenska Spels Gräsroten-projekt där man delar ut pengar till de svenska idrottsföreningarna. Hammarby Fotboll toppar listan i hela landet med 1,6 miljoner i utdelning men även många andra Hammarbyföreningar får del av kakan. Inte mindre än 16 Hammarbyföreningar tilldelas pengar ur potten.

   I nyhetsbrevet som helhet 46 notiser om Hammarby!

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 28 november

Nästa nyhetsbrev: tisdag 5 december

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Pengaregn till Hammarby!

   Fördelningen av de 50 miljoner som Svenska Spel delar ut till landets idrottsföreningar i projektet ”Gräsroten” är klar. Spelkunderna väljer vilka tre föreningar de vill stödja och utdelningen baseras sedan på dessa val. Liksom tidigare är Hammarby IF FF nr 1 – inte mindre än 1 605 347 kronor har tillfallit den föreningen. AIK och Djurgården är närmast i popularitet med strax över 1,2 miljoner vardera.

   Även övriga Hammarbyföreningar stöttas av spelkunderna. De har erhållit följande summor:

HIF Bandyförening: 89 248 kr

HIF Handbollförening: 52 589 kr

HIF Ishockeyförening: 48 421 kr

HIF Damfotbollförening: 35 579 kr

HIF Friidrottsförening: 8 982 kr

HIF Innebandyförening: 5 076 kr

HIF Skidförening: 4 507 kr

HIF Basketförening: 4 139 kr

HIF Orienteringsförening: 2 880 kr

HIF Bordtennisförening: 2 671 kr

HIF Roddförening: 2 315 kr

HIF Rugbyförening: 2 212 kr

HIF BF (framgår ej om det är boxning eller boule): 1 656 kr

HIF Goalballförening: 1 928 kr

HIF Bowlingförening: 1 304 kr

   Totalsumman till Hammarbyföreningarna blir därmed 1 868 854 kr. Och det är pengar som föreningarna inte behövt jobba ihop med ideellt arbete utan resultatet av att många supportrar valt att ange favoritföreningar när de gamblar hos Svenska Spel. Här kan du läsa mer om Gräsroten-projektet och ansluta dig: https://www.svenskaspel.se/grasroten

 

BANDY:

Sju uttagna till förbundets utvecklingsläger

   Svenska Bandyförbundet ordnar utvecklingsläger på olika orter för spelare i åldrarna 15-16 år. Hammarby har uttagna spelare till två av lägren. En grupp P15-spelare träffas i Ljusdal 4-6 december, till detta läger har man kallat Simon Westin och Olle Zachrisson Hedén. Till P16-lägret i Bollnäs 11-13 december har vi fått med Olof Götselius, Jonathan Eriksson, Casper Engman, Alex-Andor Grenklo och André Rexholt.

 

BOXNING:

Ali Yusefi hyllad i Röda Korsets tidning

   Hammarbyboxaren Ali Yusefi har uppmärksammats i flera sammanhang för sin satsning mot OS och det ideella arbete för ensamkommande flyktingar som han utför parallellt. I senaste numret av Röda Korsets tidning Henry hyllas han för vad de kallar ”Henry-insats”.

Länk till Henry nr 4/2017: https://www.redcross.se/contentassets/a67db91015204a93b9adcf7f29af91be/henry-4-2017_lr.pdf

 

FOTBOLL:

Emma Holmgren, Astrid Larsson och Frida Sund kvar i truppen

   Ett välkommet besked gällande nästa års säsong i Damallsvenskan är att succémålvakten Emma Holmgren fortsätter. Hon har nu förlängt sitt kontrakt och det gäller både 2018 och 2019. Även unga mittfältaren Astrid Larsson, född 1999, fortsätter de kommande två åren. Frida Sjöberg, född 93, har också förlängt. I hennes fall handlar det om ett kontrakt på 1+1 år.

Trio till P15-läger

   P15-landslaget kommer att ha ett större läger 27-30 november på Bosön. 66 spelare har kallats av förbundskaptenen Christofer Augustsson, varav tre från Hammarby: anfallaren Kofi Fosuhene Asare, mittfältaren Teo Grönborg och målvakten Oliver Nnonyelu Dovin.

Alma Nygren deltog i Tipselitlägret på Bosön

   Pia Sundhage var en av fyra tränare vid Tipselitlägret för U20-spelare på flicksidan som hölls 23-26 november. En av dem som deltog var Hammarbys Alma Nygren.

Dusan Jajic återvänder

   Efter en utlåningsperiod till IK Frej i Superettan återvänder nu Dusan Jajic för att försöka ta en plats i startelvan i Hammarbys A-lag. Unge Dusan (19 år) har fått välbehövlig speltid hos Frej och utvecklats starkt under hösten.

Olle Edlund och Elias Durmaz med decemberläger

   66 spelare har kallats till P17/00-landslagets läger på Bosön 7-10 december. Av dessa tillhör två Hammarbys organisation: Olle Edlund och Elias Durmaz.

 

FRIIDROTT:

Michel Tornéus hoppar över inomhussäsongen

   Hammarbys längdhoppare Michel Tornéus fick ett EM-silver inomhus senaste säsongen – men har nu bestämt sig för att hoppa över inomhustävlandet 2017-18. Det innebär att han inte kommer att delta i inomhus-VM som avgörs i Birmingham, England. Det blir i stället helhjärtad satsning på utomhussäsongen där EM i Berlin 7-12 augusti är en av höjdpunkterna.

Tornéus tvåa på tiobästalistan

   Svensk friidrotts årliga tiobästalista presenterades i sin helhet på Friidrottsgalan 22 november. Det var klart sedan tidigare att Hammarbys Michel Tornéus skulle bli en av de fem främsta, när slutresultatet offentliggjordes stod det klart att Michel rankats som tvåa under 2017. Vinnare denna gång blev diskuskastaren Daniel Ståhl. Motiveringen till Tornéus placering på listan:

Michel Tornéus är den verkliga veteranen på listan: Debuterade som 23-åring 2009 och gör nu 9:e raka året. Michel har kommit till det stadiet i karriären där det är i den internationella mästerskapssituationen han hoppar som bäst. I år blev det silver på inne-EM på samma resultat som vinnaren och vid VM i London tog han som 8:a den näst bästa svenska placeringen. Litet obemärkt blev detta det 9:e året som 8m-hoppare också Michels allra bästa vad gäller antalet tävlingar (nio) över den gränsen!

Bäst i stan!

   Stockholms friidrottsförbund har publicerat årsberättelsen gällande den gångna säsongen och i den bland annat sammanställt DM-poäng. I klassen PF 15-17 år var Hammarby distriktets ledande klubb med 186 poäng totalt, åtta före Täby IS på andraplatsen. I klassen PF 12-14 år var Hammarby näst bäst, Hässelby SK i topp på 293 poäng och Bajen därefter med 228.

Greta blev årets ungdomspristagare

   Hammarbys Greta Deltin pryder omslaget på Stockholms Friidrottsförbund genomförandeplan 2017-18. Hon är en av de två ungdomspristagarna i 17-årsklasserna (pojk- och flick). Juryns motivering till Greta utmärkelse:

Greta vann 100 meter vid sommarens ungdoms-SM i Falun på personliga rekordet 12.00 och följde upp med en andraplats i Ungdomsfinnkampen på Stockholms Stadion. I Sverigestatistiken i F17 100 meter placerade sig Greta på första plats.

Åttondeplats i insamlade SM-poäng

   Inom friidrotten gillar man statistik och en av de sammanställningar som görs varje år är en förteckning över klubbarnas totala antal SM-poäng, alltså i alla ålderskategorier. Efter att poängen förvandlats enligt ett koefficientsystem får man fram listan över årets SM-insatser. 2017 toppade Ullevi FK på 36,5 p, Hammarby delade åttondeplatsen med 18,25 poäng. 163 klubbar hade någon gång minst en deltagare bland placeringarna 1-6 vilket genererar poäng.

   För Bajens de måste vi konstatera att trenden är negativ, vi har tagit färre poäng än föregående år sedan 2014, men finns alltså ändå med bland de åtta främsta.

SAYO Indoor på lördag

   Ungdomstävlingen SAYO Indoor avgörs på lördag 2 december i Sollentuna Friidrottshall. Tävlingen gäller åldersklasserna FP8-FP12 och det finns mycket Hammarby i anmälningslistorna. Vi har deltagare i stort sett i alla åldersklasser och grenar.

 

HANDBOLL:

Hammarby arrangerar USM steg 2 för F16

   Klassen F16 i USM är framme vid steg 2 som genomförs 2-3 december. Hammarby arrangerar grupp 4 som består av Hammarby, Sollentuna HK 2, IFK Strängnäs och Alfta GIF HF. Matcherna spelas i Skanstullshallen och för Hammarby gäller följande spelschema:

Lö 2 dec kl 18.15: Hammarby-Sollentuna HK 2

Sö 3 dec kl 9.00: Hammarby-Alfta GIF HK

Sö 3 dec kl 14.30: Hammarby-IFK Strängnäs

 

INNEBANDY:

Bajen möter Nacka Wallenstam i DM-semi

   Hammarbys damer var sedan tidigare klart för semifinal i DM efter att ha besegrat Älvsjö i kvarten. Nu står det också klart att Hammarby får möta Div 1-laget Nacka Wallenstam IBK i semifinal, på bortaplan. Nackalaget överraskade genom att slå ut Täby FC från Superserien i sin kvartsfinal. Matchdatum ännu icke fastställt.

 

ISHOCKEY:

Bamsingarna fyller 15

   Bamsingarna Hammarby Hockey Support K.F.I.B är hela namnet på den supporterförening i Bajenleden som framför allt stöttar ishockeyn, men även annan Hammarbysport. Den 8 december fyller föreningen 15 år och man firar i samband med några av de kommande hockeymatcherna då de bjuder medlemmar (befintliga och nya) på pepparkaka och glögg.

   Fokusmatcher för detta firande är:

Måndag 4 december Hammarby J20 vs. Segeltorp, Zinkens ishall 19:00

Onsdag 6 december Hammarby A-lag vs Sollentuna, SDC-Hallen 19:00 (här bjuder Hammarby Hockey alla medlemmar i Bamsingarna på fri entré)

Lördag 9 december Hammarby Damlag vs Södertälje, Zinkens ishall 16:00

   Vid dessa matcher säljer Bamsingarna souvenirer och det finns möjlighet att teckna medlemskap.

Charlie Granath lämnar

   Hammarbybacken Charlie Granath lämnar laget för spel i USA. Charlie kom till Hammarby inför denna säsong och har spelat samtliga 16 seriematcher, men söker nu alltså nya utmaningar.

 

RUGBY:

Sex lag i herrserien 2018

   De senaste åren har högsta serien i 15-manna på herrsidan bestått av fem lag. Enligt planen för 2018 ska det nu bli sex lag i Allsvenskan, varav Hammarby är ett i kraft av sin fjärdeplacering 2017. Ytterligare matcher alltså, det blir nu tio möten i grundserien och därefter slutspel för de fyra främsta. Vi återkommer med mer info om vilka lag som ingår i serien när detta är fastställt, anmälan till deltagande 2018 ska vara gjord 12 december.

 

DETTA HAR HÄNT:

BANDY:

Serieledning!

   Hammarby gick upp i Elitseriens topp efter att ha slagit Västerås SK under lördagen. Tidigare i veckan blev det klar seger borta mot Sirius – det här ser riktigt bra ut för vårt herrlag. Vanligtvis brukar ha det svårt i början av säsongen på grund av en försäsong med lite spel på fullstor is, i år har man kommit i gång direkt och visat att man kan slå topplagen. Dessutom; inget slarv i matcherna mot mer medelmåttiga motståndare. Närmast står laget inför två bortamatcher, varav den ena matchen är ett derby mot Tellus på Zinken.

21 nov IK Sirius-Hammarby 3-9 (2-4). Publik: 1 115 (Studenternas IP). Mål HIF: Christoffer Fagerström 2, Jesper Jonsson 2, Ilja Grachev 2, Kalle Spjuth, Adam Gilljam och Ivan Lebedev.

25 nov Hammarby-Västerås SK 8-5 (2-3). Publik: 2 815 (Zinkensdamm). Mål HIF: Kasper Milerud 4, Christoffer Fagerström, Ivan Lebedev, David Pizzoni Elfving, Ilja Grachev

 

BASKET:

HU 19 och HU17 spelade omgång 1 i USM

   Hammarby hade både HU17 och HU19 med när säsongens USM startade. Det sistnämnda laget stod för en mycket stark insats i Göteborg och vann sina tre gruppmatcher, vilket direktkvalificerar laget till omgång 3 som spelas 16-18 mars 2018. Matcherna:

Hammarby Basket – Helsingborg BBK 67-60

Hammarby Basket – Västra Hisingen 57-43

Hammarby Basket – KFUM Uppsala 55-48

   HU17 spelade sina matcher i Fribergahallen i Danderyd och förlorade alla. De får dock en ny chans i omgång 2 som spelas helgen 2-4 februari 2018. Matcherna:

Hammarby Basket –Norrort 50-87

Hammarby Basket – Spånga Basket 66-84

Hammarby Basket – Nässjö Basket 53-80

 

BORDTENNIS:

2 x 3-6 för damlaget

   Damerna har det fortsatt tufft i Div 1 Norra. Vid lördagens sammandragning i Tyresö (25 nov) förlorade man båda matcherna. Det blev 3-6 både mot Spånga TBK och Norrtulls SK. Laget har ännu inte vunnit någon match och är följaktligen seriens bottenlag. Nästa omgång spelas 14 januari, även då med Tyresö BTK som arrangör.

…men herrlaget upp i topp

   Bajens förstalag på herrsidan spelar i Div 2 ÖSS och har gått upp i topp efter en lyckad sammandragning under lördagen (25 nov). IF Norcopensarna-Fridtuna A1 arrangerade och Hammarby besegrade Västers BTK B med 8-1 och Ljungsbro BTK med 8-0. Sex omgångar har genomförts, Hammarby toppar med tabellraden 5-0-1. Nästa omgång spelas 13 januari i Katrineholm.

 

BOWLING:

Förlust i jämn seriefinal

   Siffrorna blev till slut 8-12 – men det här var en riktigt jämn match. Hammarby mötte BK Taifun i lördags och förlorade, men ställningen 7-8 inför avslutande omgången och där skilde enstaka kägelpoäng till bortalagets favör. 1-4 hade lika gärna kunnat vara 3-2, så jämn var avslutningen när de båda topplagen Div 1 Norra Svealands grupp C möttes.

25 nov Hammarby-BK Taifun 8-12 (2-3, 2-3, 3-2, 1-4). Brännkyrkahallen. Flest kägelpoäng HIF: Jonas Gimhag 792, Peter Sainio 760.

 

BOXNING:

Ali Amanullah Yousufi vinnare i King of the Ring

   Hammarby deltog med en rejäl trupp i den internationella stortävlingen King of the Ring i Borås 24-26 november. Tio boxare kom till start, fyra kom till final och en stod som slutsegrare - Ali Amanullah Yousufi. I klubbtävlingen fick Hammarby ihop 7 poäng och blev 13:e bästa klubb.

Senior A 64 kg

Kvartsfinal Naseer Haidari-Ahmed Fakih, KFUM Fight Zone 5-0

Semifinal Naseer Haidari-Leo Fanthome, Tamworth KO rond 2

Final Naseer Haidari-Yohannes Berhane, IF Linnéa 0-3

Senior C 64 kg

Semifinal Denis Zeneli-Omar Barry, GYM01 ABC 0-3

Junior A 56 kg

Kvartsfinal Sher Ali Mohemmedi-Hafiz Merzai, Kristianstads BK 1-4

Junior A 75 kg

Final Ali Amanullah Yousufi- Moltas Lundström, IF Linnéa 2-1

Junior C 81 kg

Semifinal Mohamad Rezale-Vincent Traore, Horten Bokseklubb 0-3

Ungdom A 63 kg

Semifinal Ibrahim Bakhtiari-Gabriel Akan, Botkyrka BK 3-0

Final Ibrahim Bakhtiari-Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS 0-3

Ungdom B 57 kg

Semifinal Abbas Najafi-Mario Cruz, Rounds Academy 1-2

Diplom A 75 kg

Semifinal Genadi Gasharashvili-Marcus Øvald, pors if 3-0

Final Genadi Gasharashvili-Muslim Yousopov, Jessheim Bokseklubb 1-2

Diplom B 57 kg

Semifinal Elvin Belizaka-Ron Emini, Jessheim Bokseklubb 3-0

Final Elvin Belizaka-Ronnie Nickolds, Hoddesdon boxing academy  0-3

Diplom B 60 kg

Kvartsfinal Marcel Schazewich-Brage Elverøi, Jessheim Bokseklubb 0-3

 

FOTBOLL:

2-0 till Örebro i Örebro

   Hammarbys futsallag i SFL Norra mötte seriens svåraste lag, Örebro Futsal Club, i lördags. Motståndarna har hittills vunnit allt och höll denna gång nollan, vilket är rätt ovanligt i futsal. Å andra sidan höll Bajen också siffrorna nere och vi fick det målsnåla slutresultatet 2-0. Nykomlingen Hammarby har nu 2-0-3 i tabellrad. Nästa omgång väntar hemmaderby mot Djurgården!

25 nov Örebro Futsal Club-Hammarby 2-0 (1-0). Publik: 410 (Gamla Idrottshuset)

Ingen landskamp för Filippa Angeldahl

   Hammarbys Filippa Angeldahl, utsedd till säsongens MVP (Mest värdefulla spelare) i Damallsvenskan 2017, var uttagen i truppen till U23-landslagets vänskapsmatch mot Frankrike i Göteborg den 23 nov. Hon tvingades dock lämna återbud samma dag som landskampen som Sverige förlorade med siffrorna 0-2.

Inget spel för Emma Holmgren i A-landskampen

   Hammarbymålvakten Emma Holmgren togs ju överraskande ut till A-landslagets träningsmatch mot Frankrike den 27 november. Inte helt överraskande var det Emma som ställts utanför när matchtruppen offentliggjordes. Dock har hon i och med detta fått känna på en A-landslagssamling och är alltså intressant för förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Landskampen, som spelades i Stade Chaban-Delmas inför 11 891 åskådare, slutade 0-0.

 

HANDBOLL:

Förlust i Eskilstuna

   Efter tre raka oavgjorda orkade herrlaget inte hänga med hela vägen borta mot Guif. Hemmalaget ledde i stort sett hela matchen och när Bajen närmade sig kunde hemmalaget svara upp. Närmast väntar ännu en svår bortamatch, mot HK Malmö 4 december. Tabelläget ser ändå okej ut, ungefär så som förväntat innan säsongen. Hammarby fajtas kring de båda nedre strecken och är just nu tre poäng ovanför direktnedflyttning.

21 nov Eskilstuna Guif-Hammarby 28-25 (12-10). Publik: 1 966 (Stiga Sports Arena). Målskyttar Hammarby IF: Rickard Lönn 7, Patrik Fahlgren 7 (1 str), Hannes Nyström 5, Gunnar Pettersson 2, Bastien Genty 2, Nils Pettersson 1, Johan Nilsson 1.

Damlaget besegrade Årsta

   Efter två raka segrar har Hammarbys damer i Div 2 Östsvenska Södra plötsligt lite häng på toppstriden. Den andra av dessa tvåpoängare kom i söndags borta mot Årsta AIK och det handlade om klara siffror, Bajen nästintill dubblade Årsta målskörd. Nästa match spelas borta mot HK eRPing (Linköping) och förutsättningar finns för ny tvåpoängare då motståndarna hittills haft svårt. De ska dock inte underskattas, även om eRPing hittills förlorat sex av åtta matcher så har det ofta varit rätt jämna siffror.

26 nov Årsta AIK-Hammarby 14-27 (7-16). Publik: 85 (Sjöstadshallen). Mål HIF: Lina Welander 7, Sofia Wallberg 5, Maria Radermacher 5, Ebba Kjellberg 3, Emma Welander 2, Sandra Norlund 2, Julia Ågren 2, Mira Harms 1.

P16 vidare till steg 3 i USM

   Hammarbys P16 var i helgen uppe i Kiruna där man spelade steg 2 i USM. Kiruna HK arrangerade denna grupp och matcherna spelades 25-26 nov i Kiruna sporthall. Bajen vann alla sina fyra matcher och är därmed vidare till steg 3 som spelas 13-14 januari. Hammarbys matcher i Kiruna:

Kiruna HK-Hammarby 16-33 (6-18). Publik: 108

Hammarby-Rimbo HK Roslagen 29-25 (15-12). Publik: 46

Hammarby-Hallstahammars SK HK 35-17 (17-5). Publik: 38

Sävar IK-Hammarby 10-31 (6-11). Publik: 48.

 

INNEBANDY:

Seger i Södermalmsderbyt

   Innebandyherrarna gick upp i serietoppen i Div 2 Stockholm efter att ha besegrat Högalids IF under lördagen. 8-3 ser ut som ganska klara siffror, men det var jämnt i åtminstone två perioder. Hursomhelst – tre betydelsefulla poäng blev det. Eftersom Offensiv och Hammarbyhöjden samtidigt spelade oavgjort mot varandra och Nacka Wallenstam förlorade i omgången är det nu Bajen i topp, en poäng före Hammarbyhöjden, två före IBF Offensiv och tre före Nacka Wallenstam. Närmast väntar seriefinal borta mot Hammarbyhöjden.

25 nov Hammarby-Högalids IF 8-3 (1-1, 2-1, 5-1), Publik: 52 (Sjöstadshallen). Mål HIF: Nicklas Dalbjer 2, Johan Schantz, Filip Hagman, Staffan Santesson, Joel Sund, Mattias Khan, Tobias Sandell-Yxner.

 

ISHOCKEY:

Första förlusten för damerna

   Damlaget inledde veckan med att säkert besegra SDE HF, men åkte sedan på smörj mot AIK – säsongens första förlust. I tabellen ser det fortsatt mycket bra ut, Hammarby har en betryggande ledning i Damettan Östra. Närmast väntar hemmamatch mot seriejumbon Almtuna.

22 nov SDE HF-Hammarby 1-5 (0-1, 0-3, 1-1). Publik: 25 (Enebybergs ishall). Mål HIF: Nora Lindborg 2, Michelle Yucel 2, Chris Engzell.

26 nov AIK IF-Hammarby 5-2 (2-0, 1-1, 2-1). Publik: 132 (Ulriksdals IP) Mål HIF: Lova Blom, Chris Engzell.

Snöplig hemmaförlust mot Väsby

   Mittenlaget Hammarby hade möjlighet att få lite häng på Allettanplatserna i Hockeyettan Östra när man tog emot Väsby under lördagen. Man gjorde en bra match och kom i kapp i tredje perioden till 5-5. Bortalaget fick dock sista ordet och avgjorde bara 25 sekunder före full tid. Bittert för Bajen som här visade kurage och aldrig gav upp.

25 nov Hammarby-Väsby IK 5-6 (1-2, 2-3, 2-1). Publik: 210 (SDC-hallen). Mål HIF: Johannes Yucel 2, Jeff Karlborg 2, Magnus Kullerback.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Tuff match i Fryshuset

   Dambasketlaget, som hittills förlorat alla sina matcher, står inför en svår derbymatch på onsdagskvällen. Laget möter då KFUM Fryshuset, som haft en i stort omvänd säsong jämfört med Hammarby och vunnit sju av åtta matcher.

Onsdag 29 nov kl 18.00, Fryshuset: KFUM Fryshuset-Hammarby (Basketettan Dam, Norra)

 

Hälsingebesök i SDC-hallen

   Serietvåan Hudiksvalls HC är nästa motståndare för herrlaget i hockey. Hälsingelaget har bara förlorat en match så här långt, kan Hammarby skrälla?

Onsdag 29 nov kl 19.00, SDC-hallen: Hammarby-Hudiksvalls HC (Hockeyettan Östra, herrar)

 

Ettan mot jumbon i Damettan Östra

   Hockeyns damlag åkte på säsongens första förlust senast, i bortaderby mot AIK. Det var inte helt överraskande att just Gnaget skulle bli svårt, de använder emellanåt spelare från sitt lag i Svenska Damhockeyligan även på den här nivån (Damettan). Hursomhelst ges en bra chans att hitta vinnarspåret igen på torsdag då Bajen möter seriejumbon Almtuna.

Torsdag 30 nov kl 20.00, Zinkens Ishall: Hammarby-Almtuna IS (Damettan Östra, ishockey)

 

Återtar Bajen serieledningen?

   Innebandydamerna har en hängmatch på fredag, först när den är spelad blir tionde omgången i Allsvenskan Östra klar. Innan denna match, borta mot Tyresö Trollbäcken, är läget sådant att IBF Falun smitit förbi på bättre målskillnad. Men en poäng räcker alltså för Hammarby om avsikten är att återta serieledningen. Och en trepoängare skapar förstås ett lite större marginal.

Fredag 1 december kl 20.00, Tyresöhallen: Tyresö Trollbäcken IBK-Hammarby (Allsvenskan Östra, innebandy, damer)

 

Zinkenderby mot Tellus

   På lördag är det dags för säsongens första Stockholmsderby i Elitserien i bandy, Tellus tar då emot Bajen. Gänget från Midsommarkransen överraskade förra säsongen med att hålla sig kvar på högsta nivån och har även detta spelår visat att man inte gör bort sig – laget har bland annat slagit Villa borta. Eftersom det är ytterst ovanligt med Stockholmsderbyn i högsta serien på herrsidan är det här en av de större matcherna under säsongen och följaktligen har man gjort ett av mötena till annandagsmatch. Om du tänker gå på matchen uppmanar Hammarby Bandy att köpa biljett via denna länk: http://tellusbandy.ebiljett.nu/kampanj/hammarbybandy

   Du får billigare biljett och Hammarby har procent på biljettförsäljningen, ju fler som köper desto mer intäkter till Hammarby.

Lördag 2 december kl 14, Zinkensdamm: IK Tellus-Hammarby (Elitserien, bandy, herrar)

 

Match mot Klossen

   Herrbowlarna tar sig an BK Klossen från Söderhamn på söndag. Lutar åt jämn match, Hammarby har 6-1-3 efter tio matcher medan Klossens tabellrad lyder 6-0-4. Vi litar väl på att hemmaplansfördel avgör?

Söndag 3 december kl 13.20, Brännkyrkahallen: Hammarby-BK Klossen (Div 1 Norra Svealand, bowling, herrar)

 

HIF vs Huddinge i Basketettan

   Hammarby har så här långt 5/2 i segrar/förluster i Basketettan Herr. Nu möter man Huddinge vars tabellrad är den motsatta, 2/5 alltså. Deras två segrar har dessutom kommit på hemmaplan. Vi utser därmed Hammarby till favoriter i denna match i Farstahallen.

Söndag 3 december kl 15.00, Farstahallen: Hammarby-Huddinge BBK (Basketettan Herr, Södra)

 

Söndagsmatch i Pinbackshallen

   Bajen Hockey gör en liten utflykt norröver på söndag då man möter Wings i Pinbackshallen (Märsta). Hammarby har ju verkligen inte haft någon toppsäsong, men fullt så illa som för Wings är det inte. Märstalaget ligger sist i serien och har framför allt haft problem med målskyttet.

Söndag 3 december kl 16.00, Pinbackshallen: Wings HC Arlanda-Hammarby (Hockeyettan Östra, herrar)

 

Seriefinal i Västertorpshallen

   Spänningen i Stockholmstvåan i innebandy på herrsidan fortsätter. Kampen är hård inom en toppkvartett och på söndag möts ettan Hammarby och tvåanHammarbyhöjden. Vad kallar man det – ”Hammarbyderby”? Annars duger ordet ”seriefinal” också ganska bra.

Söndag 3 december kl 18.45, Västertorpshallen: Hammarbyhöjden IBK-Hammarby (Div 2 Stockholm, innebandy, herrar)

 

Historiskt futsalderby

   För första gången möts Hammarby och Djurgården i en seriematch i futsal, det vill säga den internationella inomhusvarianten av fotboll som Sverige nu anammat. Båda lagen tog klivet upp i Svenska Futsalligan inför denna säsong och ställs på söndag mot varandra för första gången. DIF har gått något bättre hittills i seriespelet, men båda lagen tillhör mittenskiktet. Matchen spelas i Eriksdalshallen. OBS! Inga biljetter säljs i entrén, det är förköp som gäller och förköpsinfo hittar du på http://www.hammarbyfotboll.se/ .

Söndag 3 december kl 20.30, Eriksdalshallen: Hammarby-Djurgårdens IF (SFL norra, futsal, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

C More sänder matcherna i Handbollsligan

   C More är kanalen med rättigheter till Handbollsligans matcher. Aktuellt med Hammarby:

Måndag 4 dec kl 19.00 Malmö HK-Hammarby: C More LIVE, C More STREAM.

Torsdag 7 dec kl 19.00 Hammarby-Ricoh HK: C More STREAM.

 

Bandypuls och bandyplay sänder Elitserien

   Sajten Bandypuls kommer att livesända en hel del från Elitserien och då med studiosnack och intervjuer. Hammarby är ena laget vid dessa tillfällen:

17 december Broberg-Hammarby

30 december Hammarby-Bollnäs

   Samtliga elitseriematcher går också att se i bandyplay.se. Bandypuls hittar du här: http://www.bandypuls.se/. Bandyplay finns här: https://www.bandyplay.se/.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info