Hoppa till sidans innehåll

Sex medaljer vid stafett-SM

19 MAJ 2015 10:37
Flera försmädliga fjärdeplatser, men också en fullträff blev det vid årets stafett-SM. Guldet togs av P17-laget i stafett 1000 meter och utöver det blev det ytterligare fem medaljer. Läs mer om friidrotten och allt annat i veckans nyhetsbrev!
  • Skapad: 19 MAJ 2015 10:37

   Flera försmädliga fjärdeplatser, men också en fullträff blev det vid årets stafett-SM. Guldet togs av P17-laget i stafett 1000 meter och utöver det blev det ytterligare fem medaljer. I övrigt är veckans ´nyhetsbrev en riktig provkarta på den stora verksamheten - det finns notiser om 14 av medlemsföreningarna.

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Förslag till nytt seriesystem

   Svenska Bandyförbundet jobbar med att skapa ett nytt seriesystem på herrsidan och just nu finns ett förslag på hemsidan. När det Elitserien är tanken att man ska fortsätta med 14 lag som nu, den stora förändringen blir på allsvensk nivå där man avser att banta 24 lag till 16. Men, allt är som sagt fortfarande på förslagsnivå. Du som vill ta del av skisserna och resonemanget kan göra det via denna länk:

http://www.svenskbandy.se/NYHETER/SENASTENYTT/Sestyrelsensforslagtillnyttseriesystem/

 

World Cup spelas 8-10 oktober

   World Cup (herrar) kommer för sjunde året i följd att arrangeras i Sandviken och speldatum blir 8-10 oktober. Inbjudna att delta är de åtta SM-kvartsfinallagen från Sverige, sex lag från Ryssland, ett från Finland och ett från Norge. Regerande mästare i World Cup är Västerås SK.

 

BOULE:

Nytt datum för Trekejsarslaget

   Den årliga matchen mellan Hammarby och AIK och Djurgården var ursprungligen planerad till den 30 maj. Matchen har nu fått nytt datum, den kommer att spelas 23 maj kl 13.00, platsen är Slottsbacken.

 

BOXNING:

Samer Tabal uttagen i Ungdoms-EM

   Sex svenska boxare har tagits ut till Ungdoms-EM som avgörs i Lviv i Ukraina 15-24 maj. En av dem är Hammarbys Samer Tabal i 57 kg. Samer går upp i ringen 19 maj mot Miroslav Gorol från Tjeckien i åttondelsfinal.

 

…och matchar i Bajen Rough House

   Samer Tabal kommer även att boxas i Bajen Rough House den 29 maj, som denna gång blir ett boxningsderby mot Djurgården. Hammarbyboxaren kommer vid detta tillfälle att gå upp en viktklass till 60 kg och ställs där mot Djurgårdens Hamza Nadiri.

 

FOTBOLL DAM:

Kvartsfinalen i Victoria Cup spelas 1 juni

   Datum är nu fastställt för Hammarbys nästa match i Stockholms Fotbollförbunds tävling Victoria Cup. Bajen är i kvartsfinal och ska där möta Bollstanäs SK från Elitettan. Matchen spelas på Bollstanäs IP den 1 juni kl 19.00. eftersom en division skiljer mellan lagen får BSK inleda med handikappstraff. Vinnande lag möter sedan IFK Lidingö (div 2-lag) i semifinal.

 

FOTBOLL HERR:

Barnvänligt innan Halmstadsmatchen

   Bajen Fans och BUS (Bajens Unga Supportrar) har ett familjeevent innan match mot Halmstad BK 30 maj. Från kl 13 bjuds det på Nannebullar och fiskdamm och det går att få ansiktsmålning. Allt är gratis men det går att lägga en frivillig slant som oavkortat går till kampanjen Hammarby Fotboll mot cancer.

 

FRIIDROTT:

Dags för kval till lag-SM

   På den manliga sidan är Hammarby redan kvalificerat till lag-SM i kraft av förra årets resultat. När det gäller kvinnornas avdelning kommer Hammarby att kvala i Eskilstuna lördag 23 maj. Sex lag gör upp om en plats i lag-SM. Hammarby ställs mot Upsala, IF Göta, Västerås FK, Täby och Gefle IF. Lag-SM avgörs sedan den 1 juli i Sundsvall.

 

HANDBOLL:

Damerna spelar Eken

   Utomhusturneringen Eken Cup spelas i år på Gubbängsfältet för 40:e gången (13-16 juni). Hammarby deltar med ett stort antal lag i många av ungdomsklasserna. På seniorsidan försvaras klubbens färger av damlaget som är ett av 13 anmälda lag i klassen. 

 

INNEBANDY:

Jonas Engman blir ny huvudtränare för damerna

   Damlaget hade ju en väldigt bra säsong i Div 1 och fick kvala till Superserien, där det dock tog stopp. Nu fortsätter satsningen med ny huvudtränare. Den nye heter Jonas Engman och han har tidigare tränat bland annat Hässelby SK.

 

ISHOCKEY:

Derbyn mot SSK, Huddinge och Väsby

  Den preliminära serieindelningen är gjord och Hammarby kommer 2015-16 att spela i Hockeyettan Östra liksom förra säsongen. I och med att Södertälje åkte ner från Allsvenskan blir det ytterligare ett klassiskt lag i serien. Vi kan se fram emot många bataljer mellan lag som kubbats genom åren. Serien består av dessa klubbar: Hammarby, Haninge, Huddinge, Hudiksvall, Södertälje, Sollentuna, Tierp, Vallentuna, Wings, Visby/Roma, Väsby, Åker/Strängnäs.

 

Årsmöte 3 juni

   Hammarby IF Ishockeyförening håller årsmöte onsdagen den 3 juni kl 19. Platsen är Gula villan vid Kanalplan.

 

RUGBY:

Theuri Njuru landslagsuttagen

   Herrlandslaget möter Holland borta den 30 maj. Laget är uttaget och Hammarby har en spelare med, Theuri Njuru.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Kampanj för ombyggnad av Tele 2

   Just nu pågår en supporterdriven kampanj för att få till stånd en mindre ombyggnad av Tele2 Arena. Bakom Hammarbyklackens kortsida finns några bänkrader som inte utnyttjas och denna vill man bygga bort och göra till ytterligare ståplatser. Läs mer om kampanjen här: http://fullsatt.se

 

DETTA HAR HÄNT:

BOWLING:

Herrlaget missade Elitserien

   Förra veckan kunde vi berätta att damlaget gått hela vägen i kvalet till Elitserien. I helgen var det herrlagets tur att försöka, och det började bra i Eksjö bowlinghall under lördagen (16 maj). Bajen besegrade Tollarps BK med 2-0 i matcher, 12-8 respektive 10-9. Det innebar att man sedan spelade en avgörande match på söndagen i Växjö (17 maj) mot befintliga elitserielaget IS Göta från Helsingborg. Där räckte Hammarby inte till, skåningarna vann med 11-4 och 10-5. Nya tag i höst alltså.

 

BOXNING:

Tvåa i SM:s klubbranking

   I ivern att berätta om Hammarbys två guld vid senior-SM som vi rapporterade om förra veckan, glömde vi att redogöra för Hammarbys placering i klubbrankingen. 13 klubbar erhöll poäng i denna tävling, Hammarby var tvåa med 6 poäng. Djurgården bäst denna gång, med 8 poäng. Det blir ett spännande boxningsderby den 29 maj i Eriksdalshallen!

 

FOTBOLL DAM:

Förlust mot Piteå

   Efter matcher mot några av Damallsvenskans förmodat bästa lag var det under söndagen (17 maj) dags för ett möte mot lite ”mänskligare” motstånd, bortamatch i Norrbotten mot Piteå IF. Norrländsk damfotboll är i och för sig ofta av gediget virke och hemmalaget visade att det inte är någon slump att de etablerat sig i Allsvenskan. Inför 943 åskådare vann hemmalaget med 2-1 (1-0), Hammarby fick göra sitt mål i minut 90+4. Självmål dessutom.

   Sex omgångar har spelats, Hammarby är tia av tolv lag med fem poäng. Kommande match mot jumbon AIK blir viktig.

  

FRIIDROTT:

Fyra DM-guld och bra genomkörare inför stafett-SM

   Stafett-DM i vissa klasser avgjordes på Enskede IP med Hammarby som arrangör tisdagen den 12 maj. Sex klasser genomfördes och Hammarby vann fyra av dem och ett par klubbrekord noterades. Klubbrekorden kom i F15 4x80 meter och P15 4x80 meter. Medaljtrion i respektive klass:

M 4x100 m: 1. Hammarby 1, 2. Hammarby 2, 3. Hellas FK (tre deltagande lag)

P17 4x100 m: 1. Hammarby 1, 2. Hammarby 2, 3. Bromma IF (5 lag)

P15 4x80 m: 1. Huddinge AIS, 2. Hammarby 1, 3. Hammarby 2 (10 lag)

K 4x100 m: 1. Hammarby, 2. IFK Tumba, 3. Hellas FK (4 lag)

F17 4x100 m: 1. Hammarby 1, 2. Huddinge AIS, 3. Hammarby 2 (6 lag)

F15 4x80 m: 1. Huddinge AIS, 2. Hammarby 1, 3. Hammarby 2 (18 lag)

   Det nya klubbrekordet i F15 4x80 m är 39,97 och i laget ingick Greta Deltin, Stina Gustavsson, Sira Gassama och Vilma Hultström. Nya rekordet i P15 4x80 m är 37,77 och innehas av Paul Förnestig, Felix Prins, Emmanuel Bula Kakengole och Sabiti Nahimana.

 

Blek start för Abeba Aregawi i Diamond League

   Diamond League-säsongen startade under fredagen (15 maj) med tävling i Doha i Qatar och en distanserna var W 1500 m där ju Hammarbys Abeba Aregawi deltar. Det blev en medelmåttig öppning för hennes del, hon inledde med att komma sjua av 14 deltagare på tiden 4.04,42.

 

Ett guld, ett silver och fyra brons i stafett-SM

   Det blev en hel del medaljer nr årets stafett-SM avgjordes i Sollentuna 16-17 maj. Dock inte riktigt lika många som klubben hoppats på och dessutom rätt många försmädliga fjärdeplatser – sex stycken. Den enda guldmedaljen kom i stafett 1000 meter i klassen P17. Distansen kallas ”svensk stafett” och innehåller sträckorna 100, 200, 300 och 400 meter. De som sprang hem titeln var Rodi Kay, Kalle Nie, Markus Ögren och Christoffer Ahl.

   Silver bärgades av laget i F15 4x80 meter och bronsmedaljerna plockades hem av dessa lag: M22 4x100 m, M22 3x800 m, K22 3x800 m och P15 4x80 meter.

   På seniorsidan fick Hammarby följande placeringar: fjärdeplacering på M 4x100 m och K4x400 meter.

 

Grete Ahlberg etta i Tyskland

   Hammarby hade två kastare med i den internationella tävlingen i tyska Halle 16-17 maj. På seniorsidan var det Benn Harradine, den australiensiske diskuskastaren som tävlar för Hammarby. Ha kom tvåa i tävlingen med ett kast som nådde 65,47 meter. Vinst blev det för Grete Ahlberg i F17 slägga. Efter två ogiltiga kast fick hon till det och vann tävlingen på 61,54 m.

 

ISHOCKEY:

DM-seger för veteranerna

   Hammarbys veteraner i åldersklassen +35 år har blivit distriktsmästare. I finalen, som spelades 11 maj, besegrade man Trångsund med siffrorna 4-2.

 

RODD:

Kompletterade roddresultat

   I förra veckans nyhetsbrev redogjorde vi för Hammarbys insatser i Farstarodden (9-10 maj). Tyvärr kom bara söndagens resultat med och vi fyller därpå med det mest intressanta från lördagen nu. Den mest slående insatsen kom i 1x Herrjunior A där det blev dubbelseger för Hammarby. A-finalen (sex båtar) vanns av Ahmet Rapi före Adam Wuilmart. Även Herr senior fyror är värda att nämna där hade Bajen hela tre båtar med (av fem totalt). Loppet vanns av Stockholms RF, därefter hade vi de tre Hammarbybåtarna och till sist Uppsala ARF.

 

RUGBY:

Storseger mot Attila

   Efter den inledande förlusten i Div 1 Öst mot Stockholm Exiles B-lag Barbarians har Hammarby två segrar. Senast mot Attila (17 maj) blev det hela 72-0 på Årstafältet och Hammarby har därmed kopplat grepp om andraplatsen. Nästa match spelas 6 juni mot Exiles, också den på Årstafältet.

 

SPEEDWAY:

Tvåa i fyrlagspremiären

   Säsongen inleddes under lördagen (16 maj) med fyrlagsmatch på hemmaplan. Det är ju detta format som gäller i Div 1 där Bajen kör i år. Hammarby mötte Texoil Racers från Malmö, 054 Speedway från Karlstad och Kavaljererna från Hagfors. Texoil Racers gick bäst med idel tre- och tvåpoängare och nådde 53 poäng. Hammarby blev tvåa på 41, trea var 054 med 13 poäng och Kavaljererna fick ihop 11 poäng. I Hammarbys lag körde Rasmus Broberg (12 p), Freddy Godlund (11), Robin Norman (10) och Christoffer Selvin (8). Matchen sågs av 293 åskådare på ”Gubbis” – en ganska bra siffra på den här nivån.

   Nästa match: Lördag 30 maj i Mariestad.Team Rasta, Kavaljererna, Hammarby Speedway, Texoil Racers.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

 

Match mot Skånela i Sommarserien

   Stockholms Handbollförbunds sommarserie fortsätter för Hammarbys damlag med match i Märsta mot Skånela IF. Bajen har hittills spelat två matcher – vunnit mot Vallentuna och förlorat mot Gustavsberg.

Tisdag 19 maj kl 20.00, Vikingahallen: Skånela IF-Hammarby (damhandboll Sommarserien)

 

Derby i Damallsvenskan

   På torsdag spelas säsongens första Stockholmsderby i Damallsvenskan. AIK tar då emot Hammarby på Skytteholm och det är två lag i behov av poäng som drabbar samman. För nollpoängaren AIK börjar situationen bli akut, men även Bajen som står på fem poäng måste börja plocka poäng för att hålla undan i botten. Mycket på spel alltså!

Torsdag 21 maj kl 19, Skytteholms IP: AIK-Hammarby (Damallsvenskan, fotboll)

 

Trekejsarslaget i Slottsbacken

   Sedan några år möts Hammarby, AIK och Djurgården varje år i en bulematch kallad ”Trekejsarslaget”. På lördag är det dags för årets match och platsen är liksom tidigare Slottsbacken.

Lördag 23 maj kl 13, Slottsbacken: Trekejsarslaget (årlig boulematch)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

C More bevakar Allsvenskan i fotboll

   Planeringen för TV-sändningar av herrarnas högsta serie är giord fram till den 7 juni. Det är C More som sänder i någon av sina kanaler. För Hammarby ser det ut så här:

C More Live 2 Onsd 20 maj kl 19.00: IFK Norrköping-Hammarby

C More Live 2 Månd 25 maj kl 19.00: Helsingborgs IF-Hammarby

C More Fotboll Lörd 30 maj kl 16.00: Hammarby-Halmstads BK

C More Sport Torsd 4 juni kl 19.05: Kalmar FF-Hammarby

C More Sport Sönd 7 juni kl 15.00: Hammarby-IFK Göteborg

 

Samtliga dammatcher i TV4 Play Premium

   Förutom sändningarna i markbunden TV finns i är chansen att se alla matcher från Damallsvenskan i TV Play Premium.

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info