Hoppa till sidans innehåll

Spännande tider i handboll, hockey och innebandy

09 FEB 2016 11:59
Flera av Hammarbys lag i vintersporterna är inblandade i streckstrider nu när säsongerna går mot slutet. I innebandy fajtas damerna för att nå kval till Superserien medan herrlaget gör sitt bästa för att hålla sig kvar i Div 3. Handbollsherrarna är nia i Elitserien och hoppas på att bli ett av åtta lag i slutspel. Och hockeyn har två avgörande matcher framför sig som kommer att avgöra om laget får försöka kvala sig uppåt från Div 1-nivån. Mer om detta och givetvis all annan Hammarbyidrott i veckans nyhetsbrev.
  • Skapad: 09 FEB 2016 11:59

   Flera av Hammarbys lag i vintersporterna är inblandade i streckstrider nu när säsongerna går mot slutet. I innebandy fajtas damerna för att nå kval till Superserien medan herrlaget gör sitt bästa för att hålla sig kvar i Div 3. Handbollsherrarna är nia i Elitserien och hoppas på att bli ett av åtta lag i slutspel. Och hockeyn har två avgörande matcher framför sig som kommer att avgöra om laget får försöka kvala sig uppåt från Div 1-nivån. Mer om detta och givetvis all annan Hammarbyidrott i veckans nyhetsbrev.

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Stipendium till ”Slip-Lasse” och Fredrik Rubin

   Stiftelsen Pelle Lindberghs minne delade i samband med Bajenkvällen på Hovet ut två stipendier personer engagerade i Hammarbybandyn. Ett gick till Lasse ”Slip-Lasse” Almström med motiveringen ”outtröttlig slipare som både jobbar för A-laget och Damlaget. Lasse bor mer eller mindre på Zinken och är en ideell kraft som är oumbärlig för en idrottsförening”.

   Det andra gavs till Fredrik Rubin och där lydde motiveringen: ”ung försvarsspelare som är något så ovanligt som en egen produkt. Har fått känna på A-lagspel och kommer förhoppningsvis utvecklas till en stabil elitspelare”.

   Stiftelsen syftar till att årligen dela ut medel för att uppmuntra och stödja personer och organisationer inom Hammarby IF och den stora Hammarbyfamiljen.

Klanen fixar resa till Söderhamn

   En bortamatch återstår för Hammarbys herrlag i seriespelet. Den spelas i Söderhamn mot Broberg den 14 mars kl 15. Till denna match finns möjlighet att åka med buss arrangerad av supporterföreningen Hammarbyklanen. Bussen avgår 10.00 från Zinken. Priset är 300 kr och matchbiljett ingår. Anmälan genom att sätta in pengar på bankgiro 5682-3131.

 

BASKET:

Spel i Basketettan i höst för damerna?

   Damlagets säsong i Div 2 Svealand Södra är ännu inte slutförd men resultaten har varit så bra att klubben redan nu ansökt om att få spela i Baskettettan kommande säsong. Basketettan är tredje nivån i seriesystemet, efter Basketligan Dam och Superettan Dam.

 

FRIIDROTT:

Fyra uttagna till Nordenkampen

   Nordenkampen inomhus avgörs den 13 februari i Växjö och i tävlingen har varje nation två deltagare per gren. De som möts är Sverige, Finland, Norge och kombinerat lag Danmark/Island. Hammarby har fått med fyra idrottare i trupperna, två å herrsidan och två på damsidan. I herrlaget har vi Mehdi Katib i höjd och Erik Ehrlin i tresteg att spana in. På damsidan handlar det om Frida Persson på 200 m och Jasmin Sabir i tresteg. Frida Persson är dessutom uttagen i stafettlaget som springer 4x200 m.

 

HANDBOLL:

Robin Hallberg stannar i Bajen

   Förstemålvakten i herrlaget, Robin Hallberg, har valt att fortsätta sin karriär i Hammarby under minst två säsonger till. Nyligen blev det klart att Robin skrivit på ett kontrakt som gör att han spelar i laget även 2016-17 och 2017-18.

 

RODD:

Årsmöte onsdag 16 mars

   Hammarby IF Roddförening håller årsmöte onsdagen den 16 mars kl 19.00. Plats är klubbhuset (båthuset vid Årstaviken).

 

RUGBY:

HIF Rugby fick rätt mot förbundet hos Riksidrottsnämnden

   Under vintern har det pågått en juridisk process sedan Svenska rugbyförbundet beslutat att flytta ned Hammarby från Allsvenskan (högsta serien) dit man kvalificerade sig i höstas, detta på grund av spel i en match med ej korrekt licensierad spelade. Hammarby förlorade denna match och har hela tiden ansett beslutet var juridiskt felaktigt och dessutom taget av en styrelse där en jävig person ingått.

   Hammarby har överklagat beslutet till Riksidrottsnämnden vars utfall enligt HIF Rugby ger klubben rätt (läs om hur hela ärendet beskrivs på Hammarby Rugbys hemsida https://www8.idrottonline.se/HammarbyIFRF-Rugby/Nyheter/Egnanyheter/HammarbyRugbyvannmotSRF/).

   Svenska Rugbyförbundet har ännu inte kommenterat ärendet på sin hemsida och något spelschema för säsongen är ännu inte publicerat. Vi hoppas kunna ge mer information om den kommande säsongen inom kort.

 

SPEEDWAY:

Åtta lag i Division 1-serien 2016

   Hammarby är ett av lagen i årets Division 1-speedway. Bajen gör gemensam sak med Griparna och har ett gemensamt lag på denna nivå, som är en nationell amatörserie med blandade A-lag och reservlag från Allsvenskan, samt ett lag från Finland.

   Matcherna körs som 4-lagsmatcher med fyra förare i varje lag. Serien består av tolv omgångar och varje lag kör tolv matcher i serien varav tre hemmamatcher (Hammarby/Griparna kommer att köra på Gubbängen).

    Dessa lag ingår i serien: Finland Team, Hammarby/Griparna, Kavaljererna, Nässjö, Texoil Racers, Vargarna, Västervik, Örnarna/Saxarna.

 

DETTA HAR HÄNT:

BANDY:

Klar förlust mot serietvåan men hopp om kontraktet

   Hammarby förlorade som väntat mot starka Kareby hemma på Zinken under lördagen. 0-1 i halvtid blev så småningom 0-8, men laget har ändå stora chanser att slippa nedflyttning. Laget är för närvarande jämsides med IFK Nässjö på nedflyttningsplats, båda har fyra poäng men Bajen före på målskillnad. Nässjö har kvar att möta obesegrade AIK medan Hammarby har två återstående matcher – där det faktiskt finns poängchans. Både VSK och Söråker är motståndare som Bajen kan matcha.

6 feb Hammarby-Kareby IS 0-8 (0-1). Publik: 65 (Zinkensdamm).

VM-brons för Pizzoni och Gilljam

   Att komma hem från VM i Uljanovsk med bronsmedaljer i fickan var förstås inte vad Hammarbyspelarna Adam Gilljam och David Pizzoni Elfving hoppats. Men bättre än så blev det inte sedan Sverige överraskande förlorat semifinalen mot Finland. Sveriges matcher:

1 feb Sverige-Finland 9-1

2 feb Sverige-Kazakstan 11-4

3 feb Ryssland-Sverige 3-6

4 feb kvartsfinal Sverige-Lettland 28-3 (ett mål av Pizzoni Elfving)

6 feb semifinal Sverige-Finland 2-3

7 feb match om tredje pris Kazakstan-Sverige 0-4

 

BASKET:

Elva raka – sen tog det stopp

   Damlagets segersvit i Div 2 Södra Svealand blev elva matcher lång, men under söndagseftermiddagen blev det tvärstopp. Norrort från Täby tog emot Hammarby och kunde vinna med 63-50 – och möjligen kan det laget hota Bajen om seriesegern. Hammarby har tolv spelade matcher varav elva vinster. Norrort har spelat 13 matcher och har tio segrar. 16 omgångar ska genomföras i serien.

7 feb Norrort - Hammarby Basket 63-50 (13-14, 13-6, 15-17, 22-13). Byängshallen. Poäng HIF: Robira Skogberg 12, Martina Krsek 12, Camilla Fagerberg 10, Rebecka Gustafsson 6, Linda Humla 4, Karin Lidman 3 och Sara Broden 3.

 

BOWLING:

Damlaget nära semifinal i tremanna

   Hammarby hade fyra lag kvalificerat till tremanna-SM, två damlag och två herrlag. Kvalet spelades under lördagen 6 feb i Västerås (herrar) respektive Hagfors (damer) och de åtta främsta fick spela vidare under söndagen i semifinal och slutspel.

   Ett av damlagen, med Caroline innergård, Katrin Fahlström och Susanne Olsson, var riktigt nära semifinal. De blev nia och alltså precis utanför semifinalspelet. Det andra damlaget (Ann-Ki Larsson Carlsson, Frida Johansson och Lovisa Nylund) hamnade på 16:e plats.

  Herrlagen kom längre ner i sin tävling. Lag Anton Gehlin, Dennis Andersson, Oskar Almroth och Patrik Hillborg kom på 42:a plats med det blev en 50:de-placering för Christer Hörngren, Leif Sjöberg och Per Fernberg.

 

BOXNING:

Två segrar i Wednesday Night Fight

   Hammarby hade två deltagare i BK Narvas Wednesday Night Fight onsdagen de 3 februari. Båda två, Antonio Karlsson och Oskar Szostak, vann sina matcher. Resultat:

DB40 Antonio Karlsson, HIF vs Gigi, Antares BK; 24-19

SC75 Hardy Åkerlind, Allstar vs. Oskar Szostak, HIF; 1-2


FOTBOLL DAM:

0-0 på Åland

   Lördagens träningsmatch (6 feb) i åländska Eckeröhallen – mot Åland United – slutade 0-0. Enligt tränaren Olof Unogård hackade spelet jämfört med matchen mot Örebro helgen innan, men Åland kunde ändå inte hota Bajenförsvaret.

…men förlust mot F17-landslaget

   Redan på söndagen (7 feb) var det dags för ännu en träningsmatch då Hammarby gavs tillfälle att möta F17-landslaget på Bosön. Hammarby kom till spel med en blandning av A-lagsspelare och talangslagsspelare, vilket inte räckte mot landslagstjejerna, 3-0 (1-0) till F17.

F17-laget till SM-slutspel

   F17-laget spelade regionalt gruppspel i futsal-SM under söndagen (7 feb). Hammarbys grupp avgjordes i Katrineholm (Duveholm) och laget vann samtliga tre matcher vilket gör att laget nu är klart för slutspelet för de åtta bästa som avgörs i Göteborg 19-21 februari.

Hammarbys resultat i Katrineholm:

Hammarby-Vaksala SK 2-1

P18 IK-Hammarby 1-2

Hammarby-Eskilstuna United DFF 5-3

 

FOTBOLL HERR:

4-1 och 0-3 i Spanien

   Ömsom vin, ömsom vatten blir summeringen av de två avslutande matcherna under lägret i Spanien. Hammarby mötte under onsdagen (3 feb) Halmstad BK och kunde vinna med 4-1 (3-1) sedan man vänt tidigt underläge. Hammarbys målskyttar inför de 80 åskådarna på CE Futbol Salou: Måns Söderqvist, Amadaiya Rennie, Erik Israelsson.

   Lördagens match (6 feb) mot Helsingborg slutade med förlust 0-3. Även den spelades på CE Futbol Salou, denna gång inför 100 åskådare.

Knapp förlust mot Falcao

   Hammarby mötte Falcao FC i Stockholms futsalliga under söndagen (7 feb). Motståndarna tillhör de som sysslat med futsal med det för Bajen är en mer färsk satsning. Hammarby lyckades ändå ganska bra – man låg visserligen under med 1-5 i halvtid men hämtade upp till 5-6 inför 25 åskådare i Farstahallen. Målgörare i Hammarby var Ville Skarbövik, Hasan Tasci, Glenn Westberg och Christoffer Andersson Lager.

 

FRIIDROTT:

Flera klarade SM-kvalgränsen i Raka Spåret

   Tävlingen Raka Spåret avgjordes i Sätrahall under lördagen (6 feb) och vi kan notera många bra Hammarbyinsatser. Flera hammarbyiter gjorde sina bästa insatser för säsongen och är klara för kommande SM.

M 60 m: Sunday Ojuri gjorde tävlingsdebut och vann på 7,01 vilket gör honom SM-klar. Jonathan Wulff sprang på 7,09 i samma tävling och den tiden räcker för SM-deltagande i M22. Daniel Persson klockades för 7,22 vilket räcker till SM i klassen P18.

M 400 m: Redan SM-klare Kristian Efremov blev tvåa på 50,08. Christoffer Ahl fick tiden 51,63 vilket kvalificerar honom för SM i P18.

M Längd: Oumar Thiam satte nytt personligt rekord, 689 cm, och blev SM-klar i seniorklassen. SM-nivå också för Simon Averin Markström (M22) som hoppade 657 cm.

K 1500 m: Winta Mekonen sprang 1500m och noterade 4.57,51 vilket räcker för SM-deltagande i F19.

K 60 m häck: Tre kvalade in till SM: Victoria Almerén Hansson 8,65 (F17), Hanna Kapell 9,13 (F18), Josefine Sandelius 9,28 (K22). Victoria gjorde dessutom 8,50 med åldersklassens rätta häckar.

K Tresteg: Säsongsdebut för Jasmin Sabir med 1285 cm vilket gör henne klar för SM.

…och bra insatser i Göteborg

   Göteborgs Inomhus avgjordes 7 februari och även här fick vi en hel del bra Bajenresultat.

M 60 m: Jean Christian Zirignon (M22) sprang under 7 sekunder första gången i Hammarbylinnet med 6,97. Jacob Ewertzh (M22) noterade som bäst 7,00. Desmond Rogo (M22) gjorde en stabil tävling på 60m och sprang på tangerat personligt rekord 7,03. Rodi Kay (P18) förbättrade sig från förra helgen och sprang på 7,24. Alla dessa tider kvalificerar för SM-deltagande i respektive åldersklass.

M Höjd: Mehdi Katib lyfte till 215 cm, svenskt årsbästa tillsammans med Örgrytes Emil Svensson som hoppade lika högt i samma tävling. Katib är förstås därmed SM-klar.

M Tresteg: Erik Ehrlin tillbaka på tävlingsbanan. 1525 cm, seger och svenskt årsbästa.

K 60 m: Stina Gustavsson (F15) vann 60 m på 7,81. Nytt personligt rekord, tangerat klubbrekord och tangerat Sverigeårsbästa! Givetvis också SM-kvalificerande.

Yasmin Jelassi klarade SM-kvalgränsen

   Sprintertjejen Yasmin Jelassi tävlar flitigt i USA och under lördagen (6 feb) vann hon 60 m i Duluth, Minnesota. Bästa tiden, 7,88, kom i kvalet. Tiden gör henne till Hammarbys nr 3 på distansen i år och räcker för att kvala in till SM i klassen K22. I tävlingen sprang hon även 200 m på 27,11.

Seger och stark tid av Amir Shaker i Botnia Games

   Häcklöparen Amir shaker fortsätter att göra bra tider. I finska Mustasaari tävlade han under lördagen (6 feb) på distansen 60 m häck och vann på tiden 7.91, vilket är två hundradelar från hans personbästa. Amir är just nu nr 2 på den svenska årsbästalistan och alltså ett rejält medaljhopp inför kommande SM-tävlingar.

Bajen vann Kraftmätningen

   Hammarby deltog som en av fem klubbar i den nationella lagtävlingen inomhus för ungdomar (P+F 17) som går under namnet Kraftmätningen. Sex klubbar var anmälda men Gefle IF kom ej till start i tävlingen som arrangerades för andra året i följd av Huddinge AIS i Storängshallen. Hammarby var inte med förra året men nu när man klev in i tävlingen blev det topplacering direkt.

Slutställning:

1. Hammarby Friidrott 19 562 poäng

2. Huddinge AIS 18 555 p

3. Linköping GIF 18 035 p

4. IF Göta 16 594

5. IFK Lidingö 14 142

 

HANDBOLL:

Bajen avgjorde på slutet mot Aranäs

   Det var länge jämnt i mötet Aranäs-Hammarby i Kungsbacka i herrarnas elitserie. Att det till slut blev Hammarby som tog båda poängen var inte oväntat med tanke på lagens tabellplacering men som så ofta i Elitserien är utgången inte självskriven. 13 lika i halvtid och 23-26 i slutprotokollet vittnar om att det här var en match som Bajen inte sprang hem utan besvär.

   Kampen kring slutspelsstrecket är fortsatt tuff – Hammarby just nu nia och alltså utanför men tio matcher återstår och mellan nian och trean skiljer bara fyra poäng.

7 feb HK Aranäs – Hammarby 23-26 (13-13). Publik: 1 051 (Aranäshallen). Målskyttar Hammarby IF: Nils Pettersson 6 (4 str), Josef Pujol 5, Johan Nilsson 5, Jonatan Wenell 4, Alexander Morsten 2, Gunnar Pettersson 2, Martin Dolk 1, Andreas Halvarsson 1.

Segerraden bröts mot Silwing/Troja

   Damlaget hade en bra segersvit i seriespelet – sju vinster i följd – men mäktade inte med en åttonde tvåpoängare när man under söndagen (7 feb) mötte Silwing/Troja på bortaplan. Mötet i Farstahallen slutade 26-25 i en match där Bajen fick kämpa i uppförsbacke hela tiden men aldrig gav upp. Silwing gick därmed om Bajen i tabellen för Div 3 Östsvenska Södra, Hammarby är nu trea.

Hammarbymål mot S/T: Olivia Rosenberg 9, Lina Welander 7, Jessica Malmén 5, Sanna Horn 2, Maria Lundström 1, Julia Ågren 1.

 

INNEBANDY:

Viktig seger mot Sköndal gav andrum i botten

   Kampen för kontraktet går vidare i herrarnas Div 3. Bajen låg under strecket innan helgens omgång (den 14:e av 18) men kunde klättra över strecket efter svängiga bortasegern mot Sköndal. 6-9 i Sköndalshallen lyfter Hammarby ett par snäpp i den jämna bottenstriden, laget är nu sjua av tio lag (två åker ur). Fyra omgångar återstår, Hammarby har tre poängs marginal till nedflyttningsstrecket.

7 feb Sköndals IK-Hammarby 6-9 (2-2, 2-3, 2-4). Publik: 105 (Sköndalshallen). Mål HIF: Nicklas Dalbjer 2, Rasmus Andersson 2, Joel Sund 2, Magnus Wallner, Richter Johannes Björklund, Rasmus Lundevall.

 

ISHOCKEY:

Bajen kvar på andraplatsen

   Veckans två matcher gav en seger som satt hårt – Tierp hemma – och förlust i seriefinalen mot Åker/Strängnäs. Gynnsamt resultat på annat håll där Väsby besegrade toppkonkurrenten Haninge Anchors gör att Bajen är kvar på andraplatsen med tre poängs marginal. Man har alltså playoffplatsen i egna när två matcher återstår men laget kommer troligen inte att ha råd med någon förlust då Haninge har ett tillsynes lättare avslutningsprogram och lite bättre målskillnad. Spännande vecka väntar!

3 feb Hammarby-Tierps HK 5-3 (0-3, 2-0, 3-0). Publik: 111 (LW-hallen). Mål HIF: Viktor Mickelsson 2, Benjamin Blomberg, Anton Molnar, Oliver Hofbauer.

6 feb Åker/Strängnäs HC-Hammarby 4-2 (1-1, 0-0, 3-1). Publik: 486 (Åkers Ishall). Mål HIF: Benjamin Blomberg, Mattias Enroth.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Avgörande i HockeyEttan

   Hammarby är just nu på playoffplatsen i Östra HockeyEttans vårserie, men två tuffa matcher återstår och troligen har laget inte råd med någon förlust mot vare sig Väsby eller Vallentuna. Hemmamatch på onsdag, borta på söndag.

Onsdag 10 feb kl 19.00, LW-hallen: Hammarby-Väsby IK (Östra HockeyEttans vårserie)

Söndag 14 feb kl 16.00, Vallentuna Ishall: Vallentuna BK-Hammarby (Östra HockeyEttans vårserie)

 

Fredagsmatch på Zinken

   Bandy på fredagskvällar har blivit populärt bland Hammarbypubliken och nu när seriespelet återstartar efter VM ges chansen för alla som vill runda av arbetsveckan med Zinkenbandy. Bajen möter Bollnäs och det är viktigt att positionera sig inför slutspelet.

Fredag 12 feb kl 19.00, Zinkensdamm: Hammarby-Bollnäs GIF (Elitserien, bandy, herrar)

 

Hammarbyspelen = tre dagar friidrott i Sätrahall

   Hammarby Friidrotts eget arrangemang Hammarbyspelen är ett av vinterns stora tävlingstillfällen i Stockholmsområdet med både seniorelit och stort deltagande i ungdomsklasserna. Tävlingen samlar förstås väldigt mycket deltagare från Stockholmsområdet men också mer långväga deltagare, även från utlandet.

   Tävlingen pågår i tre dagar med start fredag 12 feb kl 18.00. Därefter tävlas det fram till söndag 14 feb kl 15.30. Allt om Hammarbyspelen (startlistor, tider etc) hittar du här: https://www8.idrottonline.se/HammarbyIFFI-Friidrott/Arrangemang/HammarbySpelen/Hammarbyspelen/

 

Hammarby Open i pingis

   Tävlingarna Hammarby Open och Hammarby-Driven spelas 12-14 februari i Brännkyrkahallen. Tider, klasser, startlistor och annat du behöver veta finns på länken: https://www8.idrottonline.se/HammarbyIFBTF-Bordtennis/Tavlingar/HammarbyOpen/

 

Träningsmatch mot Tromsö i Tyresö

   Fotbollsherrarnas sista träningsmatch innan cupspelet mot Syrianska, Ljungskile och Djurgården spelas nu på lördag. Liksom den tidigare matchen mot finska KuPS handlar det om match på Tyresövallen, denna gång är motståndet från Norge och heter Tromsö IL.

Lördag 13 feb kl 13.00, Tyresövallen: Hammarby-Tromsö IL (träningsmatch, fotboll, herrar)

 

Serieledande Vendelsö på besök

   Herrlaget i innebandy står inför en svår match på lördagen när Vendelsö IK står som motståndare i Sjöstadshallen. Laget har ännu inte förlorat någon match, men sex oavgjorda vittnar om att de inte är osårbara.

Lördag 13 feb kl 14.45, Sjöstadshallen: Hammarby-Vendelsö IK (Div 3 Stockholm Södra, innebandy, herrar)

 

Herrbasket i Huddinge

   Huddinge Basket har hittills bara vunnit två av 14 matcher i seriespelet. Bajen som har nio segrar och sex förluster bör alltså ha en bra chans i söndagens match i herrtvåan.

Söndag 14 feb kl 14.00, Edbohallen: Huddinge Basket-Hammarby (Div 2 Svealand Norra, basket, herrar)

 

Första tävlingsmatchen fotbollsdamerna

   Damlaget i fotboll åkte ur högsta serien men är kvar i 2015-16 års cupspel. På söndag är det dags för åttondelsfinal, Bajen tillhör alltså de 16 kvarvarande lagen. Motståndare är allsvenska topplaget Piteå IF.

Söndag 14 feb kl 14.00, Stadshagen: Hammarby-Piteå IF (Svenska cupen, fotboll, damer)

 

Ännu ett steg mot Superseriekval?

   Innebandydamerna hittas just nu på kvalplats till högsta serien. Ska man hålla säsongen ut och få chansen att gå upp? I den tajta toppen fajtas tre lag om två platser och varje poängtapp kan bli avgörande. På söndag spelar Hammarby mot mittenlaget Älvsjö i Västertorpshallen (T-Hägersten).

Söndag 14 feb kl 15.00, Västertorpshallen: Älvsjö AIK-Hammarby (Div 1 Östra, innebandy, damer)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Match i Bandypuls

På sajten http://www.bandypuls.se/ finns möjlighet att köpa websändningar från utvalda bandymatcher. Hammarby kommer att finnas med vid ett tillfälle den närmaste tiden:

12 feb kl 19 Hammarby-Bollnäs GIF

 

Friidrottslandskampen sänds i SVT

   Nordenkampen mellan Sverige-Finland-Norge-Danmark/Island sänds i SVT, dels som en del av Vinterstudion, dels i sin helhet i SVT Play. I det svenska laget finns fyra av Hammarbys friidrottare uttagna (se notis högre upp i nyhetsbrevet).

Lördag 13 feb SVT kl 13.00-17.45 Nordenkampen friidrott

   När det gäller friidrott blir det också sändning från Globengalan, där bland andra Michel Tornéus kommer att medverka.

Onsdag 17 feb TV12 kl 20.00-22.00 Globengalan friidrott

 

Träningsmatcher visas på TV

   C More konstaterar ett stort publikintresse för Allsvenskan i fotboll och har bestämt sig för att visa ett 40-tal träningsmatcher i sina kanaler (kommer även finnas streamingmöjlighet via cmore.se). När det gäller Hammarby handlar det framöver om dessa matcher:

Lör 13 feb 13:00 Hammarby IF – Tromsö (C More Sport)

Lör 19 mar 13:00 Gefle IFF FF – Hammarby IF (C More Sport)

Mån 28 mar 14:00 Örebro SK – Hammarby IF (C More Sport)

 

Allsvenska fotbollssändningar under våren klara

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är nu fastställt fram till och med 29 juni. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller huvudsändningarna (övriga matcher går att se som pay-per-view).

Måndag 4/4 19:00 Hammarby - Östersunds FK C More Sport

Tisdag 19/4 19:00 Djurgården-Hammarby C More Sport

Lördag 23/4 16:00 Hammarby - Jönköpings Södra IF C More Sport

Tisdag 26/4 18:30 IFK Norrköping FK - Hammarby  C More Sport

Onsdag 18/5 18:30 Hammarby - Malmö FF C More Sport

Måndag 23/5 19:00 IFK Göteborg – Hammarby C More Sport

 

TV-sändning från IFK Kalmar-Hammarby

   Lokaltidningen Barometern kommer att TV-sända IFK Kalmars hemmamatcher i Elitettan, precis som de gjorde förra året. Intressant för Hammarbys del är då förstås mötet IFK Kalmar-Hammarby som spelas 28 maj.

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info