Hoppa till sidans innehåll

Tomt i kalendern

24 MAR 2020 15:30
Corona-epidemin slår hårt mot idrotten och vi tvingas konstatera att den stora merparten av alla evenemang skjuts upp eller ställs in. En tuff tid för alla föreningar. Vi berättar det som finns att berätta om Hammarby IF:s många idrotter.
  • Skapad: 24 MAR 2020 15:30

   Corona-epidemin slår hårt mot idrotten och vi tvingas konstatera att den stora merparten av alla evenemang skjuts upp eller ställs in. En tuff tid för alla föreningar. Vi berättar det som finns att berätta om Hammarby IF:s många idrotter.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 24 mars

Nästa nyhetsbrev: tisdag 31 mars

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Ingen B-final i Junior-DM

    JDM på pojksidan genomfördes i form av en serie med sex lag och därefter A-final samt B-final. Hammarby kom trea i detta seriespel och skulle spelat B-final mot Gustavsbergs IF 8 mars. Den har dock inte genomförts, troligen är mötet inhiberat.

 

BORDTENNIS:

Kval och slutspel inställda

   Svenska Bordtennisförbundet har beslutat att ställa in alla kval och slutspel i serierna. Vi återkommer om vad detta betyder för Hammarby, vars damlag vann Div 2 Ö och herrlag kom sist i Div 2 ÖSN.

 

BOULE:

Uppskjutet årsmöte

   Med anledning av den rådande situationen med coronavirusets spridning har HIF Bouleförenings styrelse beslutat att skjuta upp föreningens årsmöte och Klubbmästerskap som skulle ägt rum den 28 mars. Nytt datum kommer att meddelas.

 

FOTBOLL:

Förlust i första SFL-semin

   Som seriesegrare hade Hammarby möjlighet att välja motståndare efter att man gått vidare från Svenska Futsalligans kvartsfinal. Valet föll på förra årets mästarlag IFK Uddevalla som i år inte haft en lika stark säsong. Första mötet, i söndags, slutade 4-3 till Uddevalla i Agnebergshallen. Hammarby låg under med 3-0 och 4-1 men kom tillbaka mot slutet. Värdefullt, eftersom sammanlagt resultat räknas. Retur på lördag 28 mars i Eriksdalshallen (spel utan publik, men TV-sänt).

22 mars IFK Uddevalla Futsal-Hammarby 4-3 (3-0). Publik: 0 (Agnebergshallen). Mål HIF: Fredrik Notice 2, Sebastian Holmquist.

2-1 mot Älvsjö i träningsmatchen

   Damernas A-lag mötte under söndagen Elitettankollegan Älvsjö AIK i en publikfri träningsmatch på Hammarby IP. Det blev seger mot nykomlingen i en match där Bajen hade det mesta av bollinnehavet.

22 mars Hammarby-Älvsjö AIK 2-1 (1-0). Publik: 0 (Kanalplan). Målen: 1-0 Ellen Wangerheim, 2-0 Hanna Folkesson, 2-1 Naomi Okhiria.

Försäsongsturnering inför Elitettan

   Hammarby har tagit initiativ till en försäsongsserie på damsidan under den tid som seriespelet ligger nere. Detta för att kunna komma bättre förberedd när seriespelet väl startar igen. Deltagande lag blir Hammarby, AIK, Djurgården, BP, IK Uppsala och Eskilstuna United. Serien startar helgen 18-19 april, Hammarby möter AIK på Kanalplan, och därefter spelas matcher de fyra nästkommande helgerna. Bajens hemmamatcher kommer att sändas i HTV, när det gäller bortamatcherna är det ännu oklart.

JDM-matchen sköts upp

   I likhet med väldigt mycket annan fotboll så har Hammarbys JDM-åttondelsfinal på flicksidan skjutits upp. Hammarby skulle möta Brommapojkarna på Grimsta 18 mars. Något nytt speldatum är inte fastställt.

…och uppskjutet även för Hammarby TFF

   Hammarby TFF skulle mött Ängby IF 1 den 15 mars i JDM: 16-delsfinal på Grimsta IP. Den matchen har skjutits upp, inget nytt datum fastställt. När det gäller HIF FF:s lag skulle även de spela 16-delsfinal den 15 mars, mot Värmdö IF, men där har Hammarby lämnat WO.

 

FRIIDROTT:

Fina poäng i Triangelkampen

   Triangelkampen är en tävling mellan Huddinge AIS, Hammarby och Täby IS i åldersgrupperna 2009-2010-2011. Första deltävlingen avgjordes 7 mars i Huddinge och Hammarby hade flera träningsgrupper med i varje ålderskategori. De bästa Hammarbyresultaten i respektive åldersklass:

2009: Träningsgrupp 09:01 Första plats (9 träningsgrupper)

2010: Träningsgrupp 10:02 Andra plats (10 träningsgrupper)

2011 Träningsgrupp 11:02 Andra plats (8 träningsgrupper)

KM I terräng 5 maj

   Coronaviruset och epidemibekämpningen knäcker mycket av den vardagliga idrottsverksamheten, men någon ska idrotten ändå koma i gång igen och viss planering pågår hela tiden. HIF Friidrott räknar med att arrangera KM i terräng den 5 maj, men kommer givetvis att ta följa svenska myndigheters rekommendationer och tar beslut därefter.

 

HANDBOLL:

Kalle Matsson blir vd

   Förre tränaren och senaste säsongen sportchefen Kalle Matsson blir vd för Hammarby Handboll. Klubben arbetar för närvarande på att stärka upp organisation och ekonomi och Matssons nya roll är ett led i detta. En text finns nu på Hammarby Handboll där man utvecklar tankarna kring organisationen och låter Kalle ge sin syn på framtiden. Kolla gärna! https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1465303/matsson-om-planerna-infor-nasta-sasong

Inget kvalspel, Hammarby kvar i Herrallsvenskan

   Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté har fattat beslut gällande slutförandet av den gångna säsongen (som ju inte kunde fullföljas på grund av corona-epidemin). Inga slutspelsmatcher genomförs och därmed koras inte heller några mästare. Kval till Handbollsligan (som Hammarby var kvalificerat för) kommer inte att genomföras, däremot har man tagit ett beslut om att Herrallsvenskans vinnare Aranäs HK får en plats i Handbollsligan nästa säsong. I övrigt åker inget lag ur och inget går upp, Handbollsligan består därmed av 15 lag säsongen 2020-21.  

Inställt även i Ungdoms-DM

   UDM kommer inte att slutföras. För Hammarbys del handlar det om att två av lagen som var framme i steg 4 (näst sista innan SM-slutspelet för de åtta främsta) inte får slutföra sin USM-säsong. 21-22 skulle Pojkar 16 spelat steg 4 och 28-29 mars stod Hammarby som arrangör och medverkande i en av grupperna gällande F14. Nya tag nästa säsong hoppas vi.

 

INNEBANDY:

Damlaget kvar i Allsvenskan, herrarna flyttas upp

   Svenska Innebandyförbundet har nu fattat beslut om hur man ska hantera den inte helt genomförda säsongen 2019-20. För Hammarbys del innebär det beslut som tagits att damlaget, som blev tvåa i Allsvenskan Östra, går miste om chansen att kvala uppåt utan förblir på samma serienivå nästa säsong. Herrlaget vann Div 2 Stockholm och kommer att flyttas upp till Div 1. En utförlig redogörelse om upp- och nedflyttning som korande av mästare osv finns här: https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/svenska-innebandyforbundet-avslutar-sasongen/

 

ISHOCKEY:

Kaptenen lämnar skeppet

   En av de senaste årens verkliga stöttepelare har nu beslutat sig för att avsluta karriären i Hammarby. Marcus Carlsson har varit herrlagets kapten de tre senaste säsongerna och spelat i klubben sen säsongen 2015-16. Nu känner den 30-årige spelaren att tiden inte räcker till och pausar (åtminstone tills vidare). 185 matcher, 142 poäng blev det i Hammarbytröjan under denna sejour.

Årsmöte 10 juni

   Medlemmar i Hammarby IF Ishockeyförening kallas till årsmöte den 10 juni 2020 kl. 19.00. Platsen är Gula Villan, Hammarby IP, Södermannagatan 63.    

 

RODD:

Årsmötet flyttat

   Hammarby IF Roddförenings årsmöte flyttas fram till preliminärt tisdagen den 16 juni (från 18 mars) på grund av coronaviruset.

 

RUGBY:

Kanogo Njuru valdes på nytt

   HIF Rugbyförening höll årsmöte den 14 mars. Den sittande ordföranden Kanogo Njuru valdes om som ordförande i en utökad styrelse som nu består av sju ordinarie ledamöter och två suppleanter.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Årsmöte i HIF Basketförening

   De som är medlemmar i Hammarby IF Basketförening har möjlighet att gå på föreningens årsmöte under onsdagskvällen.

Onsdag 25 mars kl 18.00, Gula Villan Hammarby IP: Årsmöte HIF Basketförening

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Futsalsemin i Eurosport

   Hammarbys herrlag i futsal har uppgiften att vända semifinalunderläge 3-4 mot IFK Uddevalla i hemmamatchen nu på lördag. UEFA-regler gäller, mål på bortaplan avgör alltså om ställningen skulle vara lika efter två matcher. Matchen spelas i Eriksdalshallen, men utan publik.

Lördag 28 mars kl 12.25, Eurosport: Hammarby-IFK Uddevalla Futsal

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info