Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka rugbysegern

21 JUN 2016 15:25
Återkomsten till högsta serien i rugby för herrar har hittills varit en succé för Hammarby. Laget har vunnit de tre matcher man spelat och bättre kan man ju inte begära. Senast blev det knappa 7-0 mot Södertälje RK.
  • Skapad: 21 JUN 2016 15:25

Tredje raka rugbysegern

   Återkomsten till högsta serien i rugby för herrar har hittills varit en succé för Hammarby. Laget har vunnit de tre matcher man spelat och bättre kan man ju inte begära. Senast blev det knappa 7-0 mot Södertälje RK. Mer om rugbyn och all annan Hammarbysport i veckans nyhetsbrev.

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Satsning på bortaresor

   Hammarby Bandy kommer att satsa på flera researrangemang till herrlagets bortamatcher i Elitserien säsongen 2016-17. Tanken i nuläget är att det ska bli bussar till åtta av matcherna, antingen storbuss eller minibuss beroende på intresse. Planeringen just nu ser ut på följande sätt:

Sirius – Hammarby fredag 28/10 (premiär, flertal bussar)

Bollnäs – Hammarby onsdag 9/11

Edsbyn – Hammarby onsdag 30/11

Sandviken – Hammarby fredag 16/12

Vetlanda – Hammarby onsdag 28/12

Tillberga – Hammarby torsdag 5/1 (trettondagsafton)

Västerås – Hammarby fredag 10/2

Broberg – Hammarby söndag 12/2

…och gratisresa till bortapremiären om du köper säsongskort

   Den som ser till att köpa säsongskort till herrlagets hemmamatcher i Elitserien före 31 augusti får ett par extra förmåner: bussresa till bortapremiären mot Sirius och en mössa. Säsongskortet har även en hel del andra förmåner och kostar mellan 1 500 kr och 2 300 kr. Läs mer om bandyns säsongskort här: http://hammarbybandy.attendance2.com/sasongskort

 

BOXNING:

Fem på rankingen

   Svenska Boxningsförbundet daterade upp sin ranking den 10 juni. I fem av de manliga viktklasserna hittar vi Hammarbyboxare. De som finns med är:

60 kg 2. Hassan Ali Yusefi

64 kg 6. Samer Tabal

75 kg 2. Leon Chartoi

81 kg 7. Viktor Tolancev

+91 kg 1. Robin Safar

   SM-vinnare är automatiskt förstarankade, i övrigt bygger rankingen på de genomförda tävlingar som rapporterats in till förbundet.

 

FOTBOLL HERR:

Hammarby förlängde med Fredrik Torsteinbø

   Under den gångna veckan blev det klart att Fredrik Torsteinbø fortsätter i klubben ytterligare en tid. Norrmannen och Hammarby har kommit överens om att förlänga kontraktet med ytterligare två och ett halvt år. Torsteinbø kom från norska Sandnes Ulf inför säsongen 2014 och har varit användbar för Hammarby på flera positioner, under våren främst som ytterback även om yttermittfältet mer är hans naturliga hemvist.

Kvartett till elitpojklägret

   Hammarby står för en fjärdedel av Stockholms kvot denna gång av spelare till elitpojklägret i Halmstad. Lägret hålls 3-8 juli och 16 spelare från varje distrikt tas ut. I Stockholmslaget hittar vi fyra Hammarbyspelare; yttern Benjamin D'Amore, mittbacken Leo Lanneborn, yttern Bilal Mohammed och centrale mittfältaren Otis Unda Toivio.

 

FRIIDROTT:

Mycket Hammarby i FGP Sollentuna

   Den 28 juni inleds årets Folksam Grand Prix-säsong när Sollentuna GP arrangeras på SM-arenan Sollentunavallen vid Edsvikens strand. Hammarby kommer till start i majoriteten av grenarna på den manliga sidan (100 m, 400 m, 800 m, 1500 m, diskus och längd) och i ett par av de kvinnliga: 800 m och 100 m häck.

 

HANDBOLL:

Damernas serie klar

   Serieindelningen gällande damernas Div 3-spel är gjord och Hammarby spelar liksom förra säsongen i Div 3 Östsvenska Södra. Serien består av tolv lag, nämligen dessa: Gubbängens HK, Hammarby IF HF, Haninge HK, HF HUFF, IFK Mariefred, IFK Tumba HK, Sportsgear DHK, Spånga HK, Spårhunden HF, Stockholmspolisens IF HF, Vallentuna HK och Westermalms IF HK.

 

INNEBANDY:

Elin Kull stannar, Ida Ternvall kommer

   Pusslet med att få ihop truppen till den kommande säsongen damernas spel i Allsvenskan Östra pågår för fullt. I veckan blev det klart att Elin Kull från förra årets trupp blir kvar och att Ida Ternvall ansluter från Bele Barkarby.

 

ISHOCKEY:

Damlaget har gjort klart med tränare

   Satsningen på ett damlag till säsongen 2016-17 blir alltmer handfast. I veckan blev det klart med tränare – den som ska ha hand om laget är 38-årige Erik Lektorp, som närmast kommer från SDE i Riksserien. Ett meriterat namn alltså.

Fem lag till Allettan denna säsong

   Serieindelningen för HockeyEttan är klar sedan tidigare och Hammarby spelar i den Östra gruppen. Nytt i år är att fem lag i stället för fyra kvalificerar sig för spel i Allettan (lagen från Östra gruppen ställs mot Norra seriens fem främsta). Lagen som inte tar sig till spel i Allettan fortsätter i HockeyEttan Östra Vår.

 

DETTA HAR HÄNT:

BOULE:

Medelmåttigt i seriespelet

   Hammarby spelade första sammandragningen i Div 4 i helgen på Vårbergs IP (18-19 juni). Efter en bra start med seger 4-0 över Maria gick det tyngre och laget fick inkassera två förluster och tre oavgjorda. Sammanlagt fem poäng efter första seriesammandraget och en sjunde plats i tabellen – inte riktigt vad man hoppats på då laget siktade på avancemang till trean. Nästa sammandrag spelas 13-14 augusti.

 

BOXNING:

Leon vann första matchen i OS-kvalet

   Hammarbys 75 kg-boxare Leon Chartoi är en av fyra svenska boxare som deltar i OS-kvalet i Baku, Azerbajdzjan, 16-25 juni. Leon gick upp i ringen under måndagen (21 juni) för sextondelsfinal och besegrade då thailändaren Nick Frese med 3-0 (30-27, 29-28, 29-28). Åttondelsfinal under tisdagen mot Waheed Abdulridha Waheed från Irak.

 

FOTBOLL DAM:

0-0  i toppmötet

   Under lördagen (18 juni) möttes Elitettans serietvåa Hammarby tredjeplacerade Hovås Billdal IF på Kanalplan. Det blev en tajt match med få klara målchanser, dock fler än vad Sveriges herrlandslag haft i de två inledande matcherna i EM-slutspelet. Dock inga mål denna gång, vilket innebär att de båda lagen bevakade sina serieplaceringar. Publiken uppgick till 198 personer som trotsade regnet. Närmast väntar ny toppmatch – borta mot serieledande Limhamn Bunkeflo den 26 juni.

 

FRIIDROTT:

Seger i ungdomsstafetten

   23 lag från Stockholmstrakten ställde upp i ungdomsstafetten 4x200 meter mixed (10-12-åringar) som arrangerades i samband med Bauhaus Diamond League-gala på Stadion i torsdags (16 juni). Hammarby deltog med fyra lag och lag 1 gick till final som man sedan vann före Linnéa 2 och Lidingö 7. Vinnartiden blev 1.57,19.

Personbästa och andra bra resultat på Stadion

   Flera Hammarbyidrottare tävlade i förtävlingarna till Diamond League-galan på Stadion den 16 juni.  Trots dåliga förhållanden med regn och kyla blev det några fina insatser. I M100 m deltog både Jacob Ewertzh och Desmond Rogo. Jacob blev trea på 10,82, tolv hundradelar från årsbästat. Desmond kom åtta i ett för honom riktigt bra lopp, tiden 11,05 är personbästa för hans del.

   I längd var Ritchie Moba femma på 658 cm, tre centimeter från årsbästa. I höjd blev det andraplats för Mehdi Katib men på ett resultat ganska långt från det han gjort tidigare, 199 cm vilket är 16 cm från årsbästanoteringen. I diskus visade Benn Harradine än en gång att han stadigt är över 60 meter, 60.85 denna gång och en tredjeplacering. Emma Tuvesson sprang 100 m häck på 14,45 – två tiondelar från sin årsbästanotering.

Ny rekordnotering av Grete Ahlberg

   Grete Ahlberg har verkligen klarat klivet till seniorvikt i släggkastningen på ett bra sätt. Under söndagen (19 juni) deltog hon i Bottnarydskastet och fick i väg fyrakilossläggan 58,88 meter. Nytt klubbrekord för F18 och för kvinnliga seniorer.

Flera klubbrekord i Bauhaus Youth

  I samband med DL-galan arrangerades även Bauhaus Youth (18-19 juni) och trots ganska dåligt väder blev det flera fina Hammarbyresultat, där några nya klubbrekord sticker ut. De som stod för de nya klubbrekorden var Paul Förnestig i P15 80 m (tid 9,50), Victoria Almerén Hansson i F17 100 m häck (13,62) och Stina Gustavsson i F15 80 m (9,75) och F15 80 m häck (11,32).

Ingen succé i Finland för Tornéus

   Michel Tornéus har inte fått hoppen att stämma den här säsongen och i finska Lapinlahti blev det ännu en insats långt ifrån OS-kvalificerande längder under söndagen (19 juni). 760 cm som bäst och en tredjeplats i tävlingen. Placeringsmässigt blev det ett snäpp bättre för Hammarbys höjdhoppare Mehdi Katib som blev tvåa med 206 cm i samma tävling.

 

HANDBOLL:

Semifinal i Eken för damlaget

   Hammarbys damlag gjorde bra ifrån sig i Eken Cup på Gubbängsfältet (18-21 juni) och kom till semifinal. Tre gruppvinnare gick till semifinal – Hammarby kom tvåa i sin grupp efter AIK men var bästa tvåa och fick därmed semifinalplatsen. Där blev det knapp förlust mot Silwing/Troja men som helhet ändå en bra genomförd turnering där de båda förlusterna var med minsta möjliga marginal.

Resultat i gruppspelet: AIK 7-8, Dicken (Finland) 8-7, Rosa Skrot HK 15-5, Sannadals SK 16-8, BK Sol 13-6.

Semifinal: HK Silwing/Troja- Hammarby 10-9

Oavgjort i jubileumsmatchen (?)

   Uppvisningsmatchen under Eken Cup mellan Hammarbys guldlag 2006 och nuvarande lag i Elitserien sågs av en stor publik som uppenbarligen tyckte det var kul med gamla hjältar. Själva matchen togs inte på jättestort allvar även om publiken fick se gamla kvalitéer plockas fram av 2006-laget. Enligt speakern – klassiska ”Kitte” Hållén – skulle matchen ha slutat 13-13 men den som räknade lite noggrannare ansåg snarare att guldlaget vunnit med 17-13.

 

RODD:

JNM-silver för Ahmet Rapi

   JNM och Råda siö-regattan genomfördes 18-19 juni och Hammarby var representerat i många klasser. I JNM-tävlingarna ingick Ahmet Rapi i det svenska laget i 4xJunior A som blev silvermedaljörer. Individuellt deltog Ahmet också i JNM-klassen 1x Her Jun A där han först vann försöket och sedan blev femma i A-finalen.

   Även Erik Dättermark var uttagen i det svenska laget, han var en av åtta i 8+ Herr Jun A. Sverige kom trea i klassen, dock var det bara tre båtar som kom till start.

   Även i klasserna utanför JNM var det en hel del positiva Hammarbyresultat. I Nordic Open Herr Sen 2x vann Hammarbylaget bestående av Maximilian Auer och Viktor Hofmann. Hammarbyinsatserna som helhet brukar redovisas på Hammarby Rodds egen hemsida, håll koll där för mer fullständig genomgång.

 

RUGBY:

Seger i tajt match mot Södertälje

   Hammarby fortsätter att gå bra i Allsvenskan. Under lördagen mötte man Södertälje RK och kunde vinna i en mycket tajt match som slutade i ovanligt knappa 7-0 (0-0). Försöket som gav fem poäng kom först i 72:a minuten och i och med att Bajen sedan satte målsparken fick vi 7-0 inför 32 åskådare på Årstafältet. Chris Ah-Lam 5 p och Thomas Arvidsson 2.

   Hammarby har vunnit de tre genomförda matcherna och är tvåa i serien efter Stockholm Exiles. Nästa match spelas 2 juli borta mot Trelleborgslaget Pingvin RC, en ordentlig värdemätare eftersom Pingvin vunnit alla sina matcher utom de två mot mästarlaget Exiles.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Träningsmatch mot estniskt motstånd

   Inför återstarten av Allsvenskan efter EM-slutspelet förbereder sig Hammarby Fotboll med match mot FC Levadia från Tallinn.

Onsdag 22 juni kl 16, Tyresövallen: Hammarby-FC Levadia (träningsmatch, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska fotbollssändningar fram till september

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är fastställt fram till och med 24 oktober. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller sändningarna:

Söndag 17/7 17:30: Hammarby-Falkenberg C More Fotboll

Söndag 24/7 15:00: Hammarby-AIK C More Sport

Lördag 30/7 16:00: Gefle-Hammarby C More Sport

Måndag 15/8 19:00: GIF Sundsvall-Hammarby C More Sport

Söndag 21/8 15:00: Hammarby-IFK Göteborg C More Sport

Söndag 28/8 15:00: AIK-Hammarby C More Sport

Måndag 12/9 19:00: Hammarby-Örebro C More Fotboll

Fredag 16/9 19:00: Jönköpings Södra-Hammarby C More Sport

Torsdag 22/9 19.00: Hammarby-Häcken C More Live

Måndag 26/9 19.00: Falkenberg-Hammarby C More Live 2

Fredag 30/9 19:00: Helsingborg-Hammarby C More Sport

Måndag 17/10 19:00: Hammarby-Djurgården C More Sport

Söndag 23/10 17:30: Hammarby-Elfsborg C More Sport

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info