Hoppa till sidans innehåll

Trevlig publikbarometer

21 APR 2020 22:44
Elitidrotten står på paus men lite nytt kring Hammarbys verksamheter finns ändå. Påskrivna kontrakt i några sporter bland annat, och så gläds vi över SVT:s årliga publikbarometer. Hammarby IF:s nyhetsbrev, tisdagar på denna plats.
  • Skapad: 21 APR 2020 22:44

Elitidrotten står på paus men lite nytt kring Hammarbys verksamheter finns ändå. Påskrivna kontrakt i några sporter bland annat, och så gläds vi över SVT:s årliga publikbarometer. Hammarby IF:s nyhetsbrev, tisdagar på denna plats.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 21 april

Nästa nyhetsbrev: tisdag 28 april

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Tre lag i SVT:s publikbarometer

   SVT tar årligen fram en lista över samtliga lag med över tusen åskådare i publiksnitt, oavsett sport. Nu har årets lista publicerats och Hammarby finns med på tre platser. Totaletta är förstås Hammarbys herrlag i fotboll med 24 232 åskådare i snitt, mer än 5 000 fler än närmaste konkurrent. Hammarby Bandy (herr) återfinns på 45:e plats med 2 543 i snitt vilket är en förbättring med 23 procent och ett hopp uppåt placeringsmässigt från förra årets 57:e plats. Tredje Hammarbylag på listan, ditt 110 kvalat in, är vårt fotbollslag i Elitettan som med 1 355 åskådare i snitt nått 79:e plats. Kan Hammarby nästa gång ha fyra lag på 1000-listan? Närmast till hands är handbollsherrarna i Allsvenskan som snittade över fyrsiffrigt när man spelade i högsta serien.

Många matlådor till sjukvården

   Hammarby Fotboll har startat ett stödprojekt till förmån för sjukvården, där allmänheten ges chansen att köpa matlådor för 100 kr som levereras till personalen på Södersjukhuset och Karolinska sjukhuset i Huddinge via Hammarbys krögarpartners. Den som vill hjälpa till på detta sätt kan klicka här https://hammarby.attendance2.com/justidag och sedan genomföra köpet.

Hjälp din Hammarbyförening att överleva

Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. För de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här ett antal tips:

Hammarby Bandy uppmanar just nu supportrar till att söka medlemskap i föreningen. Just nu har HIF Bandyförening ca 800 medlemmar, målet är att nå fyrsiffrigt. Läs mer om möjligheten att bli medlem i Hammarby Bandy här: https://hammarbybandy.se/bli-medlem-i-hammarby-bandy/. Privatpersoner kan också teckna sig i sponsorskapet ”1000 ger 1000” som kostar just ett tusen kronor. Här finns info: https://hammarbybandy.se/supporter/1000-ger-1000/

Hammarby Fotboll ger just nu fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. När detta publiceras har över 24 000 sålts. Här fixar du din ”biljett”: https://hammarbydam.ebiljett.nu/Campaign/ShowCampaign/stodplat. Fotbollen har också påbörjat en samhällsorienterad kampanj där man kan hjälpa till med epidemibekämpningen genom att köpa matlådor till sjukvårdspersonal, som levereras av några av Hammarbys restaurangsponsorer. Matlådorna kostar 100 kr, läs mer här: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/hammarby-fotboll-saljer-matlador-till-forman-for-sjukvarden/. Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att redan nu köpa säsongsbilljet till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/.

Bajen Fans: Supporterföreningen Bajen Fans driver en tillfällig webbshop där pengarna just nu tillfaller Hammarby Bandy (tidigare till hockeyn). Info här: https://www.bajenfans.se/nyheter/hammarby-hockey-i-mal/. När det gäller Bajen Fans är det ju också så att föreningen rent allmänt är ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Info om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/om-bajen-fans/medlem/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Aktuellt just nu är att de låter överskottet från sin webbshop tillfalla HIF Handboll. Webbshopen hittar du här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

Hammarby Handboll uppmanar fansen att förnya eller nyteckna säsongskort gällande herrlaget 2020-21. Den som fixar sitt säsongskort före 1 maj får en t-shirt på köpet. Läs mer: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1466356/nu-slapps-sasongskorten

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring.

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/.

 

BANDY:

Kasper Milerud är tillbaka i Bajen

   25-årige Kasper Milerud, med Hammarby som moderklubb, är tillbaka i Hammarby efter två säsonger i Bollnäs. Den offensive mittfältaren elitseriedebuterade i Hammarby redan som 15-åring och har alltså mycket rutin.

Trio i F17-landslaget

   F17-VM är planerat att genomföras i Lidköping under februari 2021 och nu har det tagits ut en observationstrupp bestående av fem målvakter och 23 utespelare. Hammarby har tre spelare med i denna uttagning, målvakten Elin Granberg och utespelarna Emma Dalin och Inez Edenberg.

 

FOTBOLL:

Inställt/uppskjutet

   Det var meningen att damlagets träningsmatchserie ”Stockholm Challenge” skulle inletts med matchen Hammarby-AIK i lördags (18 april). Med hänsyn till Folkhälsomyndighetens direktiv har man skjutit på denna träningstävling där även BP och Djurgården ingick. Återstart om/när nya direktiv från FHM kommer.

   Likaså är den tänkta träningsserien för herrlag med Hammarby, Djurgården, Sirius, Norrköping, Brage och Örebro i farozonen. Där är tanken att starta den 2 maj och för Hammarbys del är Sirius motståndare. Huruvida den kommer i gång eller inte är osäkert, men OM det blir spel så ser Hammarbys schema ut som följer:

2 maj Hammarby – IK Sirius

9 Maj Hammarby – IFK Norrköping

16 maj Örebro SK – Hammarby

23 maj Hammarby – Djurgården

30 maj IK Brage – Hammarby                          

Planerad allsvensk start 14 juni

   Förbundsstyrelsen i SvFF har klubbat att Allsvenskan ska starta den 14 juni. Det är åtminstone förhoppningen men allt hänger ju vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Svenska cupen ska fullföljas

   Spelet i Svenska cupen på herrsidan, där Hammarby är framme i kvartsfinal, är fortsatt uppskjutet men ambitionen är att tävlingen ska fullföljas. I herrcupen finns en Europaplats i potten och UEFA:s direktiv till nationsförbunden är att man ska anstränga sig till det yttersta för att dessa tävlingar ska avgöras på planen. Man hoppas ha en omstart av turneringen i månadsskiftet maj/juni. Planen är att spela klart cupen innan seriespelet inleds i mitten av juni. 

Futsalslutspelet planeras fortsätta

   Det avbrutna slutspelet i Svenska Futsalligan, där Hammarby är framme i semifinal, har behandlats av Svenska Fotbollförbundets krishanteringsgrupp där man beslutat att det ska färdigspelas. Semifinalreturerna är tänkta att genomföras 6-7 juni och final helgen därefter. IFK Uddevalla leder med 4–3 i den ena semifinalen mot Hammarby. IFK Göteborg leder sitt möte med AFC Eskilstuna med hela 9–4.

 

FRIIDROTT:

Hammarby arrangerar Kraftmätningen 21 maj

   Kraftmätningen är en lagtävling för 15-åringar som startar med kvalomgångar i maj/juni för att sedan avslutas med en final i slutet av augusti/början av september. Som åtgärd för att minska smittspridningen av coronaviruset ska årets kvalomgångar genomföras lokalt, med en eller två föreningar vid varje tillfälle. Det är nu bestämt att Hammarby kommer att arrangera en kvalomgång, den 21 maj på Trollbäckens IP. Tävlande föreningar är Hammarby IF och Hanvikens SK.

Midnattsloppet frågar löparna om råd

   Midnattsloppet har pausat mottagningen av anmälningar tills vidare med tanke på den osäkerhet som råder kring loppets genomförande. Nu går man ut med en enkät till tidigare deltagare om hur de ställer sig till olika scenarion. Enkätdeltagarna får frågor kring olika varianter av tänkbar utveckling. Midnattsloppets projektledare Henrik Balkander uttalar sig i DN: -

-I stället för att sitta och gissa tänkte vi att vi gör en enkät och ser vad folk säger, så kanske vi kan fatta lite bättre grundade beslut efter att vi fått svaren.

Friidrottsskolan genomförs

   HIF Friidrottsförening planerar att genomföra Friidrottskolan i sommar, dock med lite annorlunda premisser än tidigare på grund av rådande epidemiläge. I och med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika onödiga resor vill HIF Friidrott bidra till möjlighet till sysselsättning i närområdet. Friidrottsskolan kommer därför att pågå under samtliga sommarlovsveckor, vecka 24-33. Detta under förutsättning att det inte blir ytterligare restriktioner. Läs mer på hemsidan: https://www.hammarbyfriidrott.se/

 

HANDBOLL:

Johan Nilsson fortsätter ännu en säsong

   28-årige högersexan Johan Nilsson har spelat i Hammarby sedan 2009. Nu är det klart att det blir ytterligare en säsong, hans elfte. Johan, med smeknamnet ”Slaktarn” berättar på handbollens hemsida att han vill vara med och spela Hammarby tillbaka till Handbollsligan.

 

ISHOCKEY:

Förlängt med Älgekrans

   Det är nu klart att det blir ytterligare en säsong med Lennart Älgekrans som tränare för damlaget. Veteranen Lennart, 73 år, gör därmed sin tredje säsong med damerna.

…samt med Linn Teichert och Cecilia Libassi

   Två av stöttepelarna i damlaget har bestämt sig för fortsättningen i Hammarby. Linn Teichert Asplund var en av initiativtagarna till damhockeyn i Hammarby och har nu förlängt ytterligare en säsong. Lagkaptenen kommer därmed att göra sin femte säsong i Hammarby. Detsamma gäller Cecilia Libassi – även hon var med vid uppstarten och går alltså in på femte säsongen.

Målvakt klar

   Herrlaget har fått klart med en målvakt till kommande säsong. 21-årige Oscar Walldén, med ursprung i Tyresö, har kontrakterats inför säsongen 2020-21. Förutom spel i moderklubben Tyresö/Hanviken har Oscar spelat i flera av Djurgårdens juniorlag (U16, J18, J20) samt gjort en sväng i Vimmerby.

…och ytterligare påskrifter till herrlaget

   Backen Rasmus Lindgren, närmast från Sparta Sarpsborgs U21-lag har skrivit på. Han har tidigare främst haft sin karriär i moderklubben Örnsköldsviks SK och Modo Hockey. Från Sparta kommer också forwarden Andreas Andersson som även han har Örnsköldsviks SK som moderklubb men även spelat i Timrå J18 och J20.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info