Hoppa till sidans innehåll

Vi kommer tillbaka

07 APR 2020 12:52
”Vi kommer tillbaka”. Visst är det motigt just nu när idrotten går på sparlåga, men den grönvita folkrörelsen är stark och håller modet uppe. Vi låter Nacka Skoglunds gamla slagdänga illustrera andan med ett ”vi” i stället för ”jag”.
  • Skapad: 07 APR 2020 12:52

”Vi kommer tillbaka”. Visst är det motigt just nu när idrotten går på sparlåga, men den grönvita folkrörelsen är stark och håller modet uppe. Vi låter Nacka Skoglunds gamla slagdänga illustrera andan med ett ”vi” i stället för ”jag”. Hammarby IF:s nyhetsbrev summerar det som finns att summera.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 7 april

Nästa nyhetsbrev: tisdag 14 april

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Hjälp din Hammarbyförening att överleva

Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. Många Hammarbyfans är förstås själva drabbade av ekonomiska motgångar i epidemibekämpningens spår (eller är rent av insjuknade), men för de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här ett antal tips:

Hammarby Bandy uppmanar just nu supportrar till att söka medlemskap i föreningen. Just nu har HIF Bandyförening ca 700 medlemmar men tidigare har man varit 1 000. Läs mer om möjligheten att bli medlem i Hammarby Bandy här: https://hammarbybandy.se/bli-medlem-i-hammarby-bandy/.

Man tipsar också om att det går att buda på spelartröjor via auktionssajten Tradera. Mer om detta här: https://hammarbybandy.se/nya-matchtrojor-att-buda-pa/ (auktionerna pågår till och med 12-13 april).

Hammarby Fotboll ger just nu fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. Här finns info: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/over-20-000-salda-stodplatar-en-miljon-kronor-insamlat/ (efter artikelns publicering har ytterligare ett anta ”biljetter” sålts, man är nu uppe i över 22 000).

Hammarby Hockey har i likhet med fotbollen kampanj gällande stödbiljetter som hittills fått god respons och senaste noteringen är 206 000 kr (målet är 300 000 kr). Föreningen har även ett pågående erbjudande om köp av plaketter som permanent kommer att sitta uppe i nya Zinkenhallen. Läs mer om hockeyns framtidskampanj här: http://www.hammarbyhockey.se/hammarby-hockey-satsar-for-framtiden/.

Bajen Fans webbshop: Supporterföreningen Bajen Fans driver en tillfällig webbshop där pengarna just nu tillfaller Hammarby Hockey. Info här: https://www.bajenfans.se/nyheter/bajen-fans-oppnar-tillfallig-webbshop/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Aktuellt just nu är att de låter överskottet från sin webbshop tillfalla HIF Handboll. Webbshopen hittar du här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

Hammarby Basket tipsar just nu om köp av Miljonlotteriets lotter som gynnar föreningen. Här finns info: http://www.hammarbybasket.se/news/6301760/Stotta-Hammarby-Basket-med-400-SEK

Hammarby Handboll uppmanar fansen att förnya eller nyteckna säsongskort gällande herrlaget 2020-21. Den som fixar sitt säsongskort före 1 maj får en t-shirt på köpet. Läs mer: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1466356/nu-slapps-sasongskorten

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring. På föreningens hemsida berättar man att just nu kommer inga pengar in därför att föräldrar avvaktar med att anmäla sina barn till Friidrottsskolan. Inte heller är det någon tillströmning av anmälningar till Midnattsloppet. De minskade intäkterna har lett till att personalen minskat sin arbetstid med 60 procent. Läs mer på https://www.hammarbyfriidrott.se/ om situationen.

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

 

BANDY:

Spelartapp inför 2020-21

   Det är nu klart att flera av A-lagsspelarna i herrlaget lämnar Hammarby inför kommande säsong. Mest kännbart är nog att Adam Gilljam lämnar klubben efter åtta år för att spela i ryska ligan för Jenisej. Vidare tappar man lagkaptenen Carl Johan Rutqvist, anfallstrion David Thorén, Ted Bergström och Jonas Söder samt målvakten Max Bergström. På hemsidan meddelar klubben också att tränaren Stefan Karlsson inte kommer att vara huvudtränare 2020-21 men troligtvis finnas kvar i någon annan roll.

 

FOTBOLL:

Korttidspermitteringar av personalen

   Hammarby Fotboll AB har från och med denna vecka korttidspermitterat samtlig personal, inklusive spelare och ledare i herrarnas A-lag. I nuläget omfattas inte personal inom HIF Fotbollförenings verksamhet. Beslutet är förstås en följd av att fotbollen hamnat i pausläge utan matchverksamhet på grund av corona-epidemin. Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund redogör för läget här: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/hammarby-fotboll-ab-korttidspermitterar-samtlig-personal/

HTFF i spel 18 april?

   Senaste budet från Stockholms Fotbollförbund gällande seriespelet i de serier som förbundet administrerar är att matcherna ska kunna komma i gång 17 april. Hammarby Talang FF i Div 4 Södra har därmed fått premiären mot IFK Tumba den 8 april uppskjuten, liksom matchen Hammarby TFF-Spårvägens FF den 13 april. Håller nuvarande planering så skulle det innebära att HTFF inleder seriespelet borta mot IFK Stockholm den 18 april kl 14 på Vårbergs IP. Dock gäller ju förbehållet om folksamlingar på max 50 personer fortfarande, vi tolkar det som att publik inte kommer att tillåtas.

HTFF näst schysstast i femman

   Stockholms Fotbollförbund har korat distriktets schysstaste fotbollslag i de divisioner man administrerar (Dam Div 3-5, Herr Div 4-7). Hammarby Talang FF spelade ju i Herrarnas Div 5 förra säsongen och är där tvåa av 36 lag. Poäng ges för varningar, utvisningar och avstängningar och det gäller att ha så låg snittpoäng per match som möjligt. HTFF snittade 1,32, vinnarna Danderyds SK hade 1,23. Hela listan hittar du här: https://d01.fogis.se/svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_182774/scope_0/ImageVaultHandler.aspx191010084330-uq

 

FRIIDROTT:

Nytt klubbrekord i vikt

   Tävlingsverksamheten går på sparlåga men har inte stannat av helt och hållet. Den 24 mars hölls en resultattävling i viktkastning i Sätra Friidrottshall. Ur Hammarbysynvinkel gläds vi åt ett nytt klubbrekord i åldersklassen F14. Ellen Forsell fick i väg den 7,26 kg tunga pjäsen 15,72 meter vilket innebär att hon pressade det klubbrekord hon själv innehade med 45 cm.

 

HANDBOLL:

Förlängt med Kevin Johansson-Eggan

   Mittsexan Kevin Johansson-Eggan har förlängt med Hammarby inför säsongen 2020-21. Kevin spelade främst i försvarsspelet senaste säsongen men syntes även offensivt. Sedan tidigare är det också klart Bajens estniske mittsexa Hendrik Varul fullföljer sitt två-årskontrakt. Laget har alltså redan nu säkrat upp situationen när det gäller M6-positionen.

Planerad seriestart för damerna 19-20 september

   Stockholms Handbollförbund har gjort en planering gällande säsongen 2020-21. I den avser man att starta damserierna under Div 2 helgen 19-20 september. Hammarby spelade senast i Div 2 Östsvenska men åkte ur och har alltså Div 3-status kommande säsong.

 

INNEBANDY:

Nio nominerade till distriktslagen

     Stockholms Innebandyförbund har nominerat ett antal spelare till de båda distriktslagen för F16 och P16. Det är ganska stora grupper som uttagningen sedan sker från, men ett första steg är givetvis att vara nominerad. Till F16 (födda 2004) kommer dessa att ha chansen: Annabel Jonsson, Ella Bernes, Emmie Erlandsson, Matilda Jungel Green och Stella Siepel.

   Och till P16 (2004) finns dessa Hammarbyspelare med på listan: Adam Johansson, Ivar Colden, Jonathan Wallberg och Leo Örtnäs Kinnunen.

Bajentrio bäst i Stockholmstvåan

   Tidningen Innebandymagazinet har utsett årets spelare och tränare i de olika serierna. När det gäller Div 2 Stockholm har tre av de fem utmärkelserna gått till serievinnaren Hammarby (övriga två har tillfallit tvåan Vallentuna IBK). Hammarby hade enligt juryn årets målvakt (John Koski), årets center (Markus Khan) och årets tränare (Dan Berg). Vidare skriver man att Hammarby spelar en rolig och sevärd innebandy där alla sliter för varandra.

                                            

ISHOCKEY:

Ny ledarstab

   Hammarby Hockey har gjort klart med ny ledarstab på herrsidan. Det gäller positionerna huvudtränare, assisterande tränare och sportchef. Den nye huvudtränaren är Filip Algeman som senast var engagerad i Södertälje SK:s J18-lag. Vid sidan kommer han att ha Tobias Jansson vars senaste uppdrag har varit som scout åt Leksand i Stockholmsområdet. Robert Grääs – med Hammarby som moderklubb – är ny sportchef. Även han kommer från SSK:s J18-lag där han varit huvudtränare.  

Sebastian Andersson lämnar efter hundra matcher

   100 seniormatcher jämnt i Hammarby blev det för målvakten Sebastian Andersson som nu lämnar klubben för att spela i Väsby IK. Sebbe kom till Bajen 2015-16 och har sedan dess varit klubben trogen förutom kortare gästspel till australiensisk och amerikansk hockey (samt en utlåning till Karlskrona HK där det dock inte blev något spel). Han har även juniorhockey med Hammarby 06-07 och 07-08 på sin meritlista. 2020-21 kommer keepern alltså att mota puck i Hammarbykonkurrenten Väsby som vann Allettan, senast men som förhindrades att kvala vidare på grunda av den corona-asvbrutna säsongen.

...men Robin Kokkonen förlänger

   En av de viktigaste poängspelarna i herrlaget, 25-årige Robin Kokkonen, har förlängt med Hammarby. Det blir därmed tredje raka säsongen i Hammarbytröjan för forwarden (2018-19 spelade han dock mestadels för Nybro). Hittills har Robin gjort 30 poäng på 60 matcher för Hammarby.

 

RUGBY:

Uppskjuten seriestart

   Svenska Rugbyförbundet har beslutat att skjuta upp seriespelet som var tänkt att inledas i maj. Seriestarten för vårsäsongen är i stället planerad att starta 1 juni. För Hammarbys del innebär det att herrlagets tre matcher i maj flyttas framåt och att damerna får vänta med sitt spel i 7´s. Vi återkommer med mer info kring nya speldatum när sådana fastställts.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

JDM-matchen ställdes in

   I förra veckans nyhetsbrev tipsade vi om en av de få fotbollsmatcher som såg ut att kunna genomföras, JDM-mötet på pojksidan mellan Ängby IF och Hammarby TFF. Matchen skulle spelats 2 april på Ängby IP, men inte helt oväntat sköts även denna på framtiden. När det gäller live-idrott över huvud taget är det i nuläget tomt i kalendern för tillfället.

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag (inga livesändningar just nu dock):

Omdiskuterad dokumentär i SVT Play

   ”Det vackra spelet – Fotbollsdrömmar och stora affärer” heter SVT:s ambitiösa dokumentär där man följt Odilon Kossonous resa från spelare i en akademi i Elfensbenskusten via Hammarby till spel i belgiska ligan. Finns på SVT Play:

https://www.svtplay.se/video/26020888/det-vackra-spelet

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info