Hoppa till sidans innehåll

Vintersporterna rustar

28 APR 2020 21:04
Flera av de sporter som har säsong höst-vår är i full färd med att bygga sina trupper inför kommande spelår. Läs om påskrivna kontrakt inom bandy, handboll och ishockey. Hammarbyverksamheten pågår ständigt!
  • Skapad: 28 APR 2020 21:04

   Flera av de sporter som har säsong höst-vår är i full färd med att bygga sina trupper inför kommande spelår. Läs om påskrivna kontrakt inom bandy, handboll och ishockey. Hammarbyverksamheten pågår ständigt!

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 28 april

Nästa nyhetsbrev: tisdag 5 maj

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Hjälp din Hammarbyförening att överleva

Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. För de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här ett antal tips:

Hammarby Bandy har startat försäljningen av säsongskort gällande 2020-21. Läs mer i notis längre ner i nyhetsbrevet eller klicka direkt här: https://hammarbybandy.se/sasongskorten-for-2020-21-slappta/. Man hoppas också komma upp i tusen medlemmar (ca 700 just nu). Läs mer om kostnad och hur du går tillväga här: https://hammarbybandy.se/supporter/medlem/

Hammarby Fotboll ger just nu fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. När detta publiceras har nästan 26 000 sålts. Här fixar du din ”biljett”: https://hammarbydam.ebiljett.nu/Campaign/ShowCampaign/stodplat. Fotbollen har också påbörjat en samhällsorienterad kampanj där man kan hjälpa till med epidemibekämpningen genom att köpa matlådor till sjukvårdspersonal, som levereras av några av Hammarbys restaurangsponsorer. Matlådorna kostar 100 kr, läs mer här: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/hammarby-fotboll-saljer-matlador-till-forman-for-sjukvarden/. Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att redan nu köpa säsongsbiljett till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/. Kampanjen för att nå tusen medlemskap pågår också, läs mer här: http://www.hammarbyhockey.se/kan-vi-bli-tusen/. I likhet med fotbollen har man också biljettförsäljning för 50 kr styck till en fiktiv match, där ”publiksiffran” just nu är 6 298. Info här: http://www.hammarbyhockey.se/hammarby-hockey-tackar-for-ett-fantastiskt-gensvar/

Bajen Fans: Supporterföreningen Bajen Fans driver en tillfällig webbshop där pengarna just nu tillfaller Hammarby Bandy (tidigare till hockeyn). Info här: https://www.bajenfans.se/nyheter/hammarby-hockey-i-mal/. När det gäller Bajen Fans är det ju också så att föreningen rent allmänt är ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Info om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/om-bajen-fans/medlem/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Aktuellt just nu är att de låter överskottet från sin webbshop tillfalla HIF Handboll. Webbshopen hittar du här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

Hammarby Handboll uppmanar fansen att förnya eller nyteckna säsongskort gällande herrlaget 2020-21. Den som fixar sitt säsongskort före 1 maj får en t-shirt på köpet. Läs mer: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1466356/nu-slapps-sasongskorten. Handbollen har också ett förslag som inte handlar om att skänka pengar utan om mer handgripliga insatser. De efterlyser nu folk som vill vara med och bygga en stark handbollsförening genom att hjälpa till inom kommunikation och administration, Läs mer bom detta här: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll/nyheter/1482153/var-med-och-utveckla-hammarby-handboll

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring.

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/.

 

BANDY:

Talanger till truppen och förlängt med David Jansson

   Herrbandylaget gör en intressant satsning kommande säsong med ett inflöde av talanger och lite starkare Stockholmsprägel än tidigare. En talang som återvänder är Hammarbyfostrade Lucas Dalin, en 19-åring som var lagkapten i Edsbyns U19-lag senaste säsongen. Lucas har även ett VM-guld för juniorer i sitt cv. Han har nu gått ut tre-årig linje på bandygymnasiet i Edsbyn och flyttar alltså hemåt igen.

   Vidare har klubben skrivit A-lagskontrakt med två lovande målvakter från ungdomsleden, Simon Westin (född 03) och Matteo Tuvesson (02). De båda målvakterna kommer att alternera A-lagsträning med spel i ungdomslag och fungera som backup till förstemålvakten Filip Mörkdal.

  Mittfältaren David Jansson (22) kom till Hammarby inför förra säsongen och gjorde då 19 poäng på 25 grundseriematcher. Han har nu signerat nytt kontrakt, som gäller de två kommande säsongerna.

David Thorén till Sirius

   22-årige anfallaren David Thorén lämnar Hammarby efter två säsonger. På IK Sirius hemsida framgår att David skrivit på för Uppsalalaget som också är hans moderklubb.

…och Jacob Bucht lämnar

   För Jacob Bucht blev det bara en säsong i Hammarby. Han har, på grund av familjeskäl, beslutat sig för att flytta hem till Karlstad. Någon ny klubb är inte klar i detta skede.

Säsongskorten släppta

   Det går redan nu att köpa säsongsbiljett till Hammarby Bandys hemmamatcher 2020-21. De som slår till före 30 juni får säsongsbiljetten – som gäller för alla Hammarbys matcher på Zinkensdamm, dam som herr, grundserie som slutspel – till bättre pris. Fram till detta datum är priset för en vuxen 1 250 kr, student/pensionär 1 000 kr och ungdom 500 kr. Här finns info samt beställningslänk: https://hammarbybandy.se/sasongskorten-for-2020-21-slappta/

Förskottsbetalning från Svenska Spels Gräsroten

   Svenska Spels utbetalning till klubbarna i projektet Gräsroten har tidigarelagts för att stötta föreningsverksamheten i corona-tider. Normalt sker detta i november månad men pengar delas alltså i stället ut redan nu. När det gäller bandyn delar 113 föreningar på 659 508 kr. Västerås SK är den som gynnas mest, de får 71 069 kr, följt av Hammarby som erhåller 62 744 kr. Storleken på utbetalningarna är avhängigt hur många som angett respektive favoritförening på sitt spelkort.

 

BOXNING:

SM flyttat till 30 okt-1 nov

   Senior-SM har flyttats i tiden. Arrangörsorten Gävle kvarstår men nytt datum är 30 okt-1 nov. Om inget oförutsett händer lär Hammarby ha flera medaljkandidater på plats.

 

FOTBOLL:

Cupkvartsfinaler 1 juni?

   De kvarvarande klubbarna i Svenska cupen på herrsidan har tillsammans med intresseföreningen Svensk Elitfotboll kommit fram till ett förslag om att kvartsfinalerna ska spelas 1 juni. Huruvida det verkligen blir så får tiden utvisa med tanke på att fotbollen självklart följer direktiven från Folkhälsomyndigheten. Blir det spel gäller dessa kvartsfinalmöten: Häcken-Elfsborg, Mjällby-Falkenberg, Hammarby-Göteborg, Malmö-AIK.

Utlottning av biljetter till alla som köper stödplåt

   Hammarby Fotboll fortsätter stödplåtskampanjen, hittills har över 25 000 sålts. Nytt är att klubben lottar ”riktiga” (gällande biljetter) till kommande matcher i Allsvenskan och Elitettan. Läs mer om stödplåtarna (som kostar 50 kr) här: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/tillsammans-ar-vi-hammarby-los-en-stodplat/

Hammarby största medlemsföreningen

   Många vill uppenbarligen stödja sin favoritklubb i dessa tider när det inte får förekomma någon fotboll inför publik. Flera av de stora klubbar har haft en tillströmning av betalande medlemmar. Hammarby IF FF har dock inte ökat medlemsstocken men är fortfarande största förening sett till antal medlemmar. Topplistan ser ut som följer (enligt undersökning gjord av Göteborgs-Posten):

Hammarby IF: 19 236

AIK: 18 500

Djurgårdens IF: 16 353

IFK Göteborg: 9 138

Malmö FF: 8 017

Enkelserier i Stockholmsfotbollen

   Stockholms Fotbollsförbund tagit beslut om att seniorserierna, Stockholmsserien, damreservserierna och veteranserierna inte startar den 6 maj som tidigare var tänkt. Alla vårens matcher ställs in och serierna avgörs i stället som enkelserier, endast höstens matcher spelas. Kvarstående matcher i Junior-DM, Victoria Cup och Stockholm Cup skjuts fram tillsvidare.

   För Hammarbys del påverkar beslutet vårt lag i JDM på flicksidan samt Hammarby Talang FF i herrarnas Div 4 och HTFF:s lag i JDM på pojksidan.

 

HANDBOLL:

Förlängt med Dolk, Pettersson och Halvarsson

   Tre viktiga pjäser är klara för herrlagets satsning mot Handbollsligan. Säsongen slutade ju lite snöpligt med att kvalet ställdes in och därför gäller nytt försök att ta sig upp från Herrallsvenskan säsongen 2020-21. Flera av spelarna från senaste säsongen har skrivit på nya kontrakt och i veckan blev det klart med ytterligare tre namn. Martin Dolk var senaste säsongen främste målskytt i Allsvenskan (208 mål!) och har nu bestämt sig för Bajen de kommande två säsongerna. En fin signal, onekligen.

   Vidare har lagkaptenen de två senaste säsongerna, Gunnar Pettersson, kritat på för ytterligare ett spelår. Dessutom har klubben gjort klart med försvarsspelaren Andreas Halvarsson inför 2020-21. Andreas fick senaste säsongen förstörd av skador men är snart helt kurant igen och ser fram emot ännu en säsong i Hammarbytröjan.

 

INNEBANDY:

122 supportrar stöttar HIF Innebandy i Gräsroten

   Svenska Spel-projektet Gräsroten tidigarelagda utbetalning ger HIF Innebandyförening 2 582 kr. Totalt finns 516 innebandyföreningar på listan över klubbar som får utdelning baserad på antalet som angett respektive förening som favorit. HIF Innebandy har 122 supportrars stöd och är nummer 103 sett till utdelade kronor.

Tips: intervjuer med damlagsspelarna

   Hemsidan för Hammarby Innebandy har just nu en serie intervjuer med spelare från damlaget. Kolla gärna hur de ser på gångna säsongen och vad de tänker om framtiden. Här finns intervjuerna: https://www.hammarbyinnebandy.se/

 

ISHOCKEY:

Blomkvist och Hansén även 2020-21

   Skyttedrottningen Johanna ”Blomman” Blomkvist förblir Hammarbyspelare. Under två säsonger med Hammarby har hon hunnit med 49 poäng på 38 matcher. Ett viktigt besked för laget som senast blev fyra i Damettan Östra. Klart också med fortsättning för Linn Hansén som var med och startade damlaget i Hammarby för fyra år sedan. Linn har under fyra säsonger hunnit med 92 matcher och på dessa gjort 81 poäng.

Leijon, Due-Boje, Pousette och Mäki

   Herrlagets truppbygge inför kommande säsong klarnade ytterligare under den gångna veckan då Emil Leijon, Marcus Due-Boje, Simon Pousette och Emil Mäki skrev på.

   24-årige Emil Leijon kom till Bajen från Tyresö/Hanviken förra säsongen och är nu alltså klar för ytterligare en säsong. Leijon är en poängspelare som förra året gjorde 31 poäng på 39 matcher. Från samma klubb kom målvakten Marcus Due-Boje och även han satsar vidare i Hammarby. Defensive backen Simon Pousette kom från Skå 2018 och har gjort tre säsonger (två och en halv om man är noga) med Hammarby hittills och satsar nu på en fjärde. 21-årige Emil Mäki kom till Hammarby förra året från Kiruna IF och spelade då samtliga matcher – och fler lär det bli i grönvitt. Även han har kommit överens med sportchefen Robert Grääs om förlängning.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info