Hoppa till sidans innehåll

Derbyglädje!

01 MAJ 2018 23:31
10-2-0: Siffrorna gäller Hammarbys fotbollsherrar i de tolv senaste mötena med Djurgården och ska utläsas tio segrar, två oavgjorda, noll förluster. Senast i söndags späddes sviten på med en mäktig triumf.
  • Skapad: 01 MAJ 2018 23:31

   10-2-0: Siffrorna gäller Hammarbys fotbollsherrar i de tolv senaste mötena med Djurgården och ska utläsas tio segrar, två oavgjorda, noll förluster. Senast i söndags späddes sviten på med en mäktig triumf. Övrigt i veckans nyhetsbrev: bandy, bowling, friidrott, handboll, innebandy, ishockey, rodd, rugby, speedway.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 1 maj 2018

Nästa nyhetsbrev: tisdag 8 maj 2018

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Två år till med Ilja Grachev

    Ryske mittfältaren Ilja Grachev kom till Hammarby inför den senaste säsongen. Nu har han bestämt sig för fortsättning i klubben och kommit överens om ett två årskontrakt, som alltså gäller säsonger 2018-19 och 2019-2020.

Fredrik ”Larry” Larsson värvad

   En värvning som är lite överraskande presenterades i veckan. Bajens elitserielag kommer att förstärka med Tellus-spelaren Fredrik ”Larry” Larsson, en 30-åring som beskrivs som ganska allround men främst kategoriseras som mittfältare/halv. Larsson har kritat på ett tvåårskontrakt med Hammarby.

 

BOWLING:

Seger i första kvalmatchen

   Herrlaget har hamnat situationen att man måste kvala för att bibehålla statusen som Div 1-lag. Första hindret klarades dock utan större problem, Bajen mötte BC Cobbers i lördags (28 april) och vann båda mötena, 12-8 respektive 13-2. Bäst kägelpoäng i första matchen hade Albin Hellström med 895. Han var även bäst i match 2 med 712 (tre serier i stället för fyra). Matcherna mot Cobbers spelades på neutral plan i Upplands Väsby, nu väntar match mot Värtans IK i Högdalen.

 

FOTBOLL:

Derbysviten bara fortsätter

   Bajen lyckades än en gång inte bara undvika att förlora ett derby mot Djurgården, en makalös avslutning med mål i 90+1 av Pa Dibba gjorde att man tog alla tre poängen ännu en gång. Det handlar nu om tolv raka matcher utan förlust, den mäktiga tabellraden lyder 10-2-0. Den sjätte omgångens segermatch borta mot Djurgården innebär dessutom att Hammarby behåller den serieledning man kapade åt sig redan i omgång 1. En femtedel av säsongen är spelad och hittills ser det väldigt bra ut.

29 april Djurgårdens IF-Hammarby 1-2 (0-1). Publik: 24 396 (Tele2 Arena). Målen: 0-1 Muamer Tankovic (3), 1-1 Kevin Walker (77, straff), 1-2 Pa Amat Dibba (90+1).

Damlagets första förlust

   Efter de två inledande matcherna i Damallsvenskan hade Bajen maximala sex poäng men i lördags kammade man noll. Andra matchen på ”nya” Hammarby IP lockade den fina publiksiffran 1 619 – den nyrenoverade anläggningen känns onekligen som att den kan bli en succé. Mötet med nykomlingen Växjö DFF avslöjade dock att det finns en del brister i Hammarby, man hade svårt att värja sig mot det offensivglada Smålandslaget. 1-2 var ganska rättvist, även om ingen blivit chockad över ett kvitteringsmål när Bajen låg på i slutet, mycket tack vare nyförvärvet Elise Kellond-Knights fina spel.

28 april Hammarby-Växjö DFF 1-2 (0-0). Publik 1 619 (Hammarby IP). Målen: 0-1 Anna Anvegård (57), 0-2 Anna Anvegård (78), 1-2 Frida Sjöberg (90+1).

Jocke Eriksson blir sportchef för futsallaget

   Herrlaget i futsal spelade i högsta serien SFL för första gången senaste vintern och lyckades kvala in sig i den nya spetsade serien med 14 lag. Nu pågår förberedelserna för den kommande säsongen och som ett led i dessa har man knutit till sig en ny sportchef, Jocke Eriksson. Jocke har ett engagemang för futsal sedan länge och var bland annat med och startade Söder Futsal.

 

FRIIDROTT:

Tornéus klar för Bauhausgalan

   Årets upplaga av Bauhausgalan (ursprungligen DN-galan) på Stadion avgörs 10 juni. En av de tävlande kommer att vara Hammarbys längdhoppsstjärna Michel Tornéus.

Fler lag i Turebergsstafetten

   Turebergsstafetten den 5 maj samlar många lag från Stockholmsområdet. Vi uppgav tidigare att Hammarby finns med främst i senior- och äldre ungdomsklasser. Startlistorna har nu kompletterats och Hammarby finns med i följande klasser: M senior två lag, M veteraner, P17, P13, P11, K senior, F17, F13, F11 samt med två lag i mixedklassen PF födda 2009.

Nio ungdomar i Hellaskastet

   Hellas Friidrottsklubb arrangerar Hellaskastet den 5 maj på Sätra IP. Hammarby kommer att ha tävlande i flera av ungdomsklasserna. Så här ser det ut just nu i anmälningslistorna: Alexander Lindefalk (P15 kula, slägga), Martin Sundberg (P15 kula, diskus, slägga, spjut), Teodor Borgius (P15 kula, diskus, slägga, spjut), Valter Käll (P13 kula, diskus, slägga, spjut), Adam Torbjörnsson (P13 kula, diskus, spjut), Embla Wihk (F17 kula, diskus, slägga, spjut), Olivia Riddle (F15 slägga), Alice Ivarsson (F13 kula, slägga, diskus, spjut), Linnéa Lindefalk (F13 kula, slägga, diskus, spjut).

 

HANDBOLL:

Nyförvärv från Finland

   Säsongens första nyförvärv till herrlaget är klart. Den 22-årige finske högersexan Topias Laine kommer i fortsättningen att spela för Hammarby. Han kommer närmast från den finska toppklubben BK-46.

Sextonde plats i maratontabellen

   I och med att en seriesäsong är avslutad får vi också en uppdatering av maratontabellen där samtliga säsonger på högsta nivån räknas samman. Hammarbys insats i Handbollsligan 2017-18 innebär att laget står kvar på 16:e plats – men att 15:e-platsen nu är riktigt nära. Hammarby har spelat 472 matcher och har 470 poäng, endast sju poäng efter Linköpings Lejon (fd IF Saab). Tabellen toppas av Redbergslid som är långt före nästa lag HK Drott.

Omröstning om årets spelare pågår

   Hammarbys fans har chansen att utse årets spelare i herrlaget. Omröstning pågår just nu, de nominerade är Patrik Fahlgren, Anders Wik-Rydberg och Anton Hellberg. Gå in på http://hammarbyhandboll.se/?p=8945 och lägg din röst!

 

INNEBANDY:

Serieindelningen klar

   Damlaget blir kvar i Allsvenskan Östra och herrlagets nya hemvist blir Div 1 Mellersta Svealand. Serieindelningen är nu klar, för damerna gäller som tidigare Allsvenskan Östra och man får där möta följande lag i dubbelmöten:

Bele Barkarby IF IBF, FBI Tullinge, IBF Falun, Nacka Wallenstam IBK, Strömsbro IF, Åkersberga IBF och Älvsjö AIK IBF.

   Klar Stockholmsprägel på serien alltså men i likhet med förra säsongen möter man även lagen från norrserien i ett möte. Den serien består av dessa lag: Ersboda SK, IBF Dalen, IKSU Ungdom, Notvikens IK, RIG Umeå IBF, Sundsvalls IBF, Team Kalix IBK, Team Thorengruppen SK.

   Herrarna gick upp en serienivå och får tampas med följande lag i Div 1 Mellersta Svealand: Farsta IBK, Hovslätts IK, Jönköping IBK Ungdom, Ledberg IBF, Linköping FBC, Nykvarns IBF Ungdom, Telge IBS, Tyresö Trollbäcken IBK, Värmdö IF, Älvsjö AIK IBF och Östra SK Jönköping.

 

ISHOCKEY:

Tre träningsmatcher klara

   Herrlaget har gjort klart med tre träningsmatcher inför säsongen 2018-19. Man kommer att möta Kumla två gånger inom en vecka samt Vallentuna som ju var en av motståndarna senast i Hockeyettan Östra. Matchen mot Vallentuna BK spelas onsdag 15 augusti kl 19 i SDC-hallen. Mötena med Kumla HC (Hockeyettan Västra senast) spelas söndag 2 september kl 15 i SDC-hallen och lördag 8 september kl 15 i Ica MaxiArena i Kumla.

Damlagets tränare Magnus Berg slutar

   Magnus Berg kom till Hammarby säsongen 2016/17 som assisterande tränare till Erik Lektorp. Under den gångna säsongen så har Magnus haft huvudansvaret med Michael Johansson som assisterande. Nu avslutar Magnus sitt uppdrag i Hammarby.

Nyförvärv, förlängda och avslutade kontrakt

   Herrlaget har kommit överens med både Magnus Kullerback och August Lindberg om förlängning. 29-årige Kullerback gjorde 27 poäng på 29 matcher den senaste säsongen och har sammanlagt spelat 360 matcher på Hockeyettannivå. När det gäller August Lindberg handlar det om en ung talang som trots att han bara är 17 år redan hunnit göra 40 matcher för Bajen i Hockeyettan. Även de backarna Felix Lundqvist och Emil Jakobsson har förlängt. En helt ny spelare har man presenterat också: Joakim Albertsson, 23-årig back som haft stor del av sin karriär i Huddinge men senast kommer från Haninge.

   Två spelare som däremot inte blir kvar är Benjamin Blomberg som lämnar efter tre säsonger och Simon Blanche som anslöt till Hammarby i januari och spelade i fortsättningsserien och i playoff.

Info om serieindelningen 2018-19

   Sajten Hockeyettan har publicerat en lista vilka klubbar som är sportsligt kvalificerade för serienivån 2018-19. Än är dock indelningen i grupper inte fastställd. Tolv lag till den norra gruppen har plockats ut, när det gäller Södra/Västra/Östra är det fortfarande öppet om hur grupperna kommer att formas. Vi kan i och för sig räkna med att det blir den östra serien som tidigare för Hammarbys del. Den som vill kolla på upplägget för att få en utgångspunkt kan kika här: https://www.hockeyettan.se/2018/04/17/lagen-som-ar-sportsligt-kvalificerade-till-hockeyettan-2018-2019/

 

RODD:

Elva båtar från fyra klubbar i årets Bajen Rowing Race

   Vi fick inte med rapporten från årets Bajen Rowing Race (22 april) i förra veckobrevet så den kommer här i stället. Årets upplaga samlade elva ekipage från fyra klubbar som rodde antingen den långa huvuddistansen 11 km eller 5 km som gällde för nybörjare och juniorer. Tävlingsmässigt blev Herrklassen den mest intressanta med fyra båtar från tre olika klubbar. Här vann ett av de båda Hammarbylagen före Stockholms RF och Akademiska RF. Hela resultatlistan hittar du här:

https://www.hammarbyrodd.se/Nyheter/rapportfranbajenrowingrace2/

 

RUGBY:

Förlust i Europaspelet

   Tre Hammarbyspelare var uttagna i det herrlandslag som mötte Litauen borta den 28 april i European Conference 1 North. De tre Bajenspelarna Sebastian Pihlainen, Christopher Sidgwick och Robert Persson spelade alla från start i matchen som Sverige förlorade med 43-22 (30-5). Sverige fajtas för at få stanna kvar på den här nivån och möter Lettland den 12 maj.

 

SPEEDWAY:

Årsmöte 18 maj

   HIF Speedwayförening annonserade tidigare om kombinerat medlemsmöte/årsmöte den 26 april. Sedan togs beslutet om ett separat datum för årsmötet, som kommer att äga rum den 18 maj kl 18.30. Platsen är Gula villan vid Hammarby IP.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Elitseriekval i Årsta

   Damlaget i bowling klarade sig undan direktnedflyttning från Elitserien och står nu inför kval. En plats i nästa säsongs elitserien står på spel när Bajen möter Sundbybergs IK i Bowl-O-Rama (Årsta). Två möten, eventuellt et tredje om det behövs.

Lördag 5 maj kl 10.00, Bowl-O-Rama Årsta: Hammarby IF - Sundbybergs IK (kval till Elitserien, bowling, damer)

Lördag 5 maj kl 12.00, Bowl-O-Rama Årsta: Sundbybergs IK- Hammarby IF  (kval till Elitserien, bowling, damer)

Lördag 5 maj kl 14.00, Bowl-O-Rama Årsta: Hammarby IF - Sundbybergs IK (kval till Elitserien eventuell tredje match, bowling, damer)

 

Två obesegrade lag på Nya Söderstadion

   Hammarbys succéstart i Allsvenskan har förstås uppmärksammats av många. Tabellraden 5-1-0 imponerar. Lite i skymundan av Bajen finns ytterligare några klubbar som än så länge är obesegrade, och en av dessa är GIF Sundsvall. På lördag möts lagen – kan Hammarby förlänga sviten?

Lördag 5 maj kl 14.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-GIF Sundsvall (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

Bowlingkval i Högdalen

   Herrlaget i bowling står inför ett avgörande gällande spel i nästa års Division 1. Matcherna mot Värtans IK spelas på neutral plan i Högdalen.

Söndag 6 maj kl 10.00, Högdalens bowlinghall: Värtans IK-Hammarby IF (kval till Div 1, bowling, herrar)

Söndag 6 maj kl 11.40, Högdalens bowlinghall: Hammarby-Värtans IK (kval till Div 1, bowling, herrar)

Söndag 6 maj kl 13.20, Högdalens bowlinghall: Värtans IK-Hammarby IF (kval till Div 1 eventuell tredje match, bowling, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska tv-sändningar i C More

   C More är även i år huvudkanal för den allsvenska fotbollen på herrsidan Programmet är fastställt fram till slutet av augusti och när det gäller Hammarby ser det ut på följande sätt:

Lördag 5/5 14:00 Hammarby - GIF Sundsvall: C More Fotboll

Söndag 13/5 17:30 Örebro – Hammarby: C More Sport

Onsdag 16/5 19:00 Hammarby - Malmö FF: C More Fotboll

Söndag 20/5 15:00 Hammarby – AIK: C More Fotboll

Söndag 27/5 15:00 Kalmar FF-Hammarby C More Fotboll

Måndag 9/7 19:00 Hammarby-Östersunds FK C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 16/7 19:00 IF Elfsborg-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 23/7 19:00 Hammarby-Dalkurd C More Sport

Måndag 30/7 19:00 Trelleborgs FF-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Söndag 5/8 15:00 Hammarby-Trelleborgs FF C More Fotboll

Måndag 13/8 19:00 IFK Norrköping-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 20/8 19:00 Hammarby-Örebro SK C More Sport

Måndag 27/8 19.00 Dalkurd-Hammarby C More Sport

 

Damallsvenskan i SVT och på webben

   SVT har gjort klart med direktsändning av ett antal matcher i Damallsvenskan (fotboll) under våren. Hammarby förekommer i två av dem.

Söndag 6 maj kl 15.30 Eskilstuna United DFF-Hammarby: Sportkanalen

Söndag 27 maj kl 13.00 Hammarby-Djurgårdens IF: SVT

   Det är också så att samtliga matcher kan köpas och ses på webben. Här finns info om sändningarna från Damallsvenskan: https://www.damallsvenskan.tv/damallsvenskan/home

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info