Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar vid Bajenkvällen

30 JAN 2018 13:46
Hammarby Hockeys arrangemang Bajenkvällen på Hovet gav denna gång dubbla segrar, både dam- och herrlag vann sina matcher. 3 500 var på plats vilket betyder att publiksiffran på detta evenemang är på väg uppåt efter en svacka.
  • Skapad: 30 JAN 2018 13:46

   Hammarby Hockeys arrangemang Bajenkvällen på Hovet gav denna gång dubbla segrar, både dam- och herrlag vann sina matcher. 3 500 var på plats vilket betyder att publiksiffran på detta evenemang är på väg uppåt efter en svacka.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 30 januari

Nästa nyhetsbrev: tisdag 6 februari

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Bussresor till avgörande bortamatcher

   Tre matcher återstår innan slutspelet för Hammarbys herrlag i Elitserien. Med en god chans att ta hem Elitserien och därmed skapa bästa möjliga förutsättningar för fortsättningen kan bortastödet bli avgörande. Två av de tre avslutningsmatcherna spelas på bortaplan och Hammarby Bandy arrangerar bussresor till båda. Detta gäller:

Onsdagen 7/2 TB/Västerås. Bussen avgår kl 16.30 från Zinken Pris 250 kr inklusive matchbiljett

Fredagen den 9/2 Sandviken. Bussen/bussarna avgår kl 15.00 från Zinken. Pris 350 kr inklusive matchbiljett.

Pris för båda resorna 500 kr/Inklusive matchbiljetter

Anmälan sker till This is a mailto link. Den som anmäler sig får ett bussnummer så se till att anmäla dig tillsammans med dem du vill åka med.

Positivt ekonomiskt besked

   När Hammarby Bandy AB höll en extra bolagsstämma i förra veckan kunde man glädjande nog konstatera att aktiekapitalet på 500 000 kr är fullt återställt. Det positiva egna kapitalet uppgår till 532 tkr enligt kontrollbalansräkning, per 2017-12-31. De huvudsakliga faktorerna bakom detta resultat är sänkta kostnader, sponsorer, Zinkentältet och frivilliga bidrag från supportrar, meddelar Hammarby Bandy.

Mer Hammarby i bandy-VM

   Hammarby är väl representerat på spelarsidan i årets bandy-VM för herrar med fyra spelare i den svenska truppen och en i den ryska. Nu har även Slovakiens landslag anlitat Hammarbyhjälp. Det är klubbens U20-tränare Micke Bratt som kommer att hjälpa landslaget som tillfällig förbundskapten för nationen som deltar i B-VM. Vid sin sida får han en annan Hammarbybekanting, Stefan ”Lillis” Jonsson.

Hammarbyärende till skiljenämnden

   Uppsala Nya Tidning skriver om att Hammarby Bandy hamnat i en konflikt med IK Sirius gällande en övergång som gjordes 2016. Då lämnade målvakten Gustav Holmgren Sirius för spel i Hammarby och Uppsalaklubben menar att man har rätt till 120 000 kr i utbildningsbidrag. Hammarby är av annan uppfattning och därför har ärendet tagits till Svenska Bandyförbundets skiljenämnd.

 

 

BASKET:

Herrlaget förstärker

   I det avgörande skedet av Basketettan Herr Söder – där Hammarby är med i tätstriden – väljer klubben att förstärka truppen. Den som knyts till laget är Aleks Mlodianovski från KFUM Fryshuset. Aleks är född 1998, forward och 195 cm lång. Aleks debuterade mot Eskilstuna i helgen och stod för sex poäng i segermatchen.

Herrar U17 spelar gruppspel i USM

   Till helgen gör U17-laget på herrsidan ett försök att ta sig vidare i USM. Laget deltar i gruppspel och möter fyra lag. På lördag 3 februari är det match mot KFUM Lidingö Basket kl 14.30 och mot BBK Sundsvall kl 19.00. Dessa matcher arrangeras av KFUM Lidingö. På söndag möter man AIK kl 11.45 och Aros Basket kl 18.30 och det är AIK som är arrangör av båda dessa matcher.

 

BORDTENNIS:

Sammandrag hos Boo KFUM

   Damlaget i Div 1 Norra kommer att spela två matcher hos Boo KFUM under lördagen (3 feb). Hammarby, som är jumbo i serien, möter Upplands-Ekeby IF och Norrtulls SK. Inga uppgifter om klockslag tyvärr i nuläget.                                                                                                                                         

 

BOXNING:

Hammarby Boxning fick Pelle Lindbergh-stipendiet

   I samband med Bajenkvällen på Hovet delade Pelle Lindberghs Minnesfond ut ett stipendium på 10 000 kr. Pengarna gick denna gång till Hammarby IF Boxning för sitt arbete med att bedriva en verksamhet på både elit- och motionsnivå med fantastiska resultat. Juryn framhöll särskilt HIF Boxnings motto som är ”Vi skapar mästare i och utanför ringen”.

Kvartett i Stockholm Diplombox Open

   Stockholm Diplombox Open avgörs 10 februari. Hammarby har fyra anmälda boxare; Antonio Karlsson (Diplom A 42 kg), Marcel Schazewich (Diplom A 54 kg), Genadi Gasharashvili (Diplom A 75 kg) och Elvin Belizaka (Diplom B 57 kg).

 

FOTBOLL:

Joachim Björklund blir assisterande tränare i Hammarby

   Förre landslagsstjärnan Joachim ”Jocke” Björklund är klar som ny assisterande tränare i Hammarby. Jocke, som haft flera ledarroller i Valencia efter spelarkarriären, kommer att vara inriktad på det defensiva arbetet medan hans kollega som assisterande tränare Pablo Piñones-Arce får ett mer utpräglat offensivt uppdrag. Jocke har anslutit till matchlägret i Portugal. Kontraktet med Björklund har skrivits på ett år med option om ytterligare två års förlängning.

Supporterinsamling till damlaget

   Många fans har reagerat på att damtruppen till den kommande säsongen är tunn till numerären och olika initiativ har tagits. Några av dem som agerat är tjejerna bakom supporterbloggen ”Årstakex” som startat insamling för att stärka truppen. Gehöret har varit väldigt stort, bland annat har spelare från Hammarbys herrlag bidragit. Redan efter ett dygn var summan uppe i 160 000 kr. Läs mer om Årstakexinsamlingen här: https://arstakex.wordpress.com/

Damderbyt spelas på Tele2 Arena

   Hammarby hoppas på stor uppslutning vid årets hemmaderby mot Djurgården i Damallsvenskan. Matchen kommer att spelas på Tele2 Arena på Mors dag den 27 maj och flyttas alltså från ordinarie hemmaarena som 2018 är Kanalplan. Gällande publikrekord i Damallsvenskan är 9 413 åskådare.

”Supporterkortet” blir ”Bortakortet”

   Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) har tillsammans med klubbarna gett fans möjlighet att köpa ett prisvärt supporterkort som gäller till sitt lags samtliga bortamatcher. Kortet har funnits under fem år men byter nu namn till Bortakortet. Varje klubb får 100 kort att sälja till sina supportrar och i Allsvenskan kostar det 1 000 kr vilket ger ett pris på 67 kr/match för den som ser samtliga bortamatcher. Hammarby var en av sju klubbar som förra året sålde slut på sin tilldelning. Kortförsäljningen administreras av respektive klubb och den som är intresserad bör alltså hålla sig uppdaterad genom Hammarby Fotbolls kanaler.

Inställd träningsmatch

   Hammarby Dam skulle mött Åland United på hemmaplan i en träningsmatch den 24 februari. Den matchen har ställts in.

 

FRIIDROTT:

Mycket Hammarby i Gavlehov

   Gefle IF:s tävling “Snabba banor” i Gavlehov 31 januari får bra uppslutning från Hammarbys sida. Många av våra kortdistansare gör utflykten till Gävle. Från Bajen har vi dessa anmälda:

K 60 m: Charlotte Andersson, Greta Deltin, Stina Gustavsson, Klara Rådbo

K 200 m: Charlotte Andersson

M 60 m: Sunday Ojuri, Dennis Otieno

M 200 m: Sunday Ojuri, Dennis Otieno, Desmond Rogo

Grete tävlar I Växjö

   Wexio Indoor Throw genomförs 3-4 februari och Hammarbys Grete Ahlberg är en av de anmälda i en tävling som har ett starkt startfält. Grete kommer att tävla både i slägga och viktkastning.

Douglas Hellbratt springer 60 i Göteborg

   Göteborg Inomhus genomförs till helgen med stora startfält, de flesta deltagare är dock från västra och södra Sverige. En hammarbyare har tagit sig an utmaningen att matcha motståndet. Det är Douglas Hellbratt som hoppas förbättra sitt säsongsbästa på 60 meter.

Stor sprintersatsning i Raka Spåret

   När det vankas tävling i Sätra Friidrottshall finns oftast många hammarbyare i startlistorna och Raka Spåret på lördag (3 feb) är inget undantag. Anmälda seniorer är:

M 60 m: Daniel Persson, Jacob Ewertzh, Jean-Christian Zirignon, KidusYohannes Getahun, Malcolm Odero, Markus Ögren, Sebastian Landström, Tawsiful Islam.

M 400 m: Filip Söderberg, Kristian Efremov, Samiel Berhe.

M 800 m: Fredrik Govenius, Henry Jacobson

M 1500 m: Felix Davidsson-Berndtsson.

M längd: Felix Prins, Ritchie Moba.

M tresteg; Erik Ehrlin        

K 60 m: Freja Avebäck, Greta Deltin, Hanna Lindé, Josefine Sandelius, Klara Rådbo.

K 200 m: Hanna Lindé.

K 400 m: Vilma Hultström

K 800 m: Filippa Ramberg

K 60 m häck: Josefine Sandelius

K höjd: Klara Rådbo

K tresteg: Klara Avebäck

 

ISHOCKEY:

Bamsingarna ordnar resa till Nyköping

   Lördagen den 3 februari spelar herrlaget mot Gripen Nyköping på bortaplan. Supporterföreningen Bamsingarna ordnar bussresa till denna match. Arrangörsklubben har fritt inträde denna match så kostnaden stannar vid själva resan för den som vill åka med och stötta Hammarby på bortaplan.

Avgång: 13:30 från Gullmarsplan övre (mittemot Söderstadion). Pris: 150 kronor för medlemmar och blivande medlemmar. Hemkomst: ca 20:00. Anmälan görs via mejl till This is a mailto link. Betalning 150 kr till PG 227520-4, märk betalningen "Nyköping" och ditt namn.

Bamsingpris till Marcus Ziegler och Tomas Lindgren

   I ena periodpausen på Bajenkvällen delades supporterföreningen Bamsingarnas pris "Så jävla bra" ut för sjätte gången. Priset delas årligen ut till en f.d. spelare och en f.d. ledare, som har varit verksamma i Bajen Fans Hockey/Hammarby Hockey och gjort värdefulla insatser för föreningen. Den här gången gick priset till förre styrelseledamoten och eldsjälen Marcus Ziegler, och på spelarsidan var det förre lagkaptenen Tomas Lindgren som prisades. Förutom diplom och en vinpava från Bruno Ohlsons gård erhöll pristagarna också med ständigt medlemskap i Bamsingarna.

 

DETTA HAR HÄNT:

BANDY:

Seger i träningsmatch på Zinken

   Herrarna passade på att använda VM-uppehållet till att möta Hammarby Bandys vänförening Veiterä på Zinkensdamm under lördagen. 371 åskådare på plats fick se ett väloljat Bajenmaskineri som inte gav finnarna någon riktig chans.

27 jan vänskapsmatch Hammarby-Veiterä 9-4 (6-0). Publik: 371 (Zinkensdamm). Mål HIF: Jesper Jonsson, Kalle Spjuth, Ilja Grachev, Robert Rimgård, Felix Nyman.

VM har börjat

   Herr-VM pågår för närvarande i Chabarovsk. Eftersom flera Hammarbyspelare deltar följer vi upp med info om hur det går för ”våra” spelare.

29 jan Sverige-Finland 9-1 (5-0). Publik: 2 605 (Erofey, Chabarovsk).Hammarbyarnas insatser: Christoffer Fagerström 2 mål, Adam Gilljam 1 assist, målvakten Patrik Hedberg och försvararen David Pizzoni Elfving ej spel.

29 jan Ryssland-Norge 15-1 (6-0). Publik: 9 432 (Erofey, Chabarovsk). Hammarbys Alan Dzhusoev stod för 3 mål och 1 assist.

30 jan Sverige-Norge 17-0 (6-0). Publik: 1 262 (Erofey, Chabarovsk). ).Hammarbyarnas insatser: Christoffer Fagerström 1 mål+1 assist, David Pizzoni Elfving 0+1. Inga statistiska uppgifter om Adam Gilljam eller målvakten Patrik Hedberg.

 

BASKET:

Vändning och seger mot Eskilstuna

   Det började inte bra för Hammarby i mötet med Eskilstuna Basket i Basketettan Herr under söndagen. 23-39 efter första fjärdedelen innebar förstås uppförsbacke men laget reste sig och grejade segern efter 19-10 i slutperioden. Laget håller tredjeplatsen i BEH Söder, två poäng efter tvåan RIG Mark. De två första lagen går till slutspelet Final Four.

28 jan Hammarby Basket - Eskilstuna 91-87 (23-39, 28-15, 21-23, 19-10). Publik: ingen uppgift (Farstahallen). Poäng HIF: Aurelius Ekholm 20, Uros Cigoja 19, Michel Kouadio 16, Pavlos Pavlidis 14, Ramme Haag 8, Aleks Mlodianovski 6, Yafet Habtu 4, Tobias Bresell 2 och Niclas Eriksson 2.

Förlust igen för damlaget

   Efter en svag öppning de första tio minuterna spelade Bajen upp sig i mötet med Alvik men var aldrig nära att komma i kapp. Laget är fast förankrat i botten av Basketettan Dam Norra och väntar på säsongens första seger. På tisdag kväll mot Blackeberg kanske?

27 januari Alvik - Hammarby Basket 74-57, (18-6, 20-21, 19-16, 17-14). Publik: 43 (Åkeshovshallen). Poäng HIF: Robira Skogberg 25, Millo Tungården 9, Helin Agnig 6, Majalis Rörström 5, Klara Brander 5, Sara Brodén 4 och Lovisa Humla 3.

Förluster för P15 i RM

   Hammarbys lag spelade gruppspelet ”Sweet Sixteen” för de 16 bästa lagen i RM i Göteborg under helgen 27-28 jan. Tyvärr blev det förluster i samtliga matcher i Gothia Arena för Bajens del. Resultaten:

Trelleborg Pirates-Hammarby 72-65, Hammarby-Malbas Basket 66-77, Hammarby-Högsbo Basket 45-77

…men P16 vidare

   Bajen stod som en av arrangörerna för ”Sweet Sixteen” – alltså de 16 främsta RM-lagen i klasserna P16 och F15. Matcherna spelades i Farstahallen 26-28 januari. P16 vann två av matcherna och är vidare till Elite Eight medan flicklaget förlorade samtliga tre matcher och är ute.

P16: Hammarby-Alvik 73-48, Norrköping Dolphins-Hammarby 73-78, Hammarby-IK Eos 80-93.

F15: Hammarby-Haga Haninge 44-68, Fryshuset Basket-Hammarby 65-43, Hammarby-Brahe Basket 47-71

 

FOTBOLL:

Futsalförlust i sista omgången betyder kvalspel

   Inför sista omgången av SFL Norra hade Hammarby chansen att ta en slutspelsplats genom att besegra Norrköping borta, och det såg till en början mycket lovande ut med ledning 2-0. Norrköping Futsal Klubb, som fajtades för sin existens på högsta nivån, tog sig dock tillbaka med hjälp av lite chansartat spel och vände till 3-2. För Bajen innebär detta att laget inte bara missade slutspel, utan också femteplatsen som inneburit garanterat spel i SFL nästa säsong. Nu kommer man i stället att få kvalspela mot GAIS för att säkra en plats i högsta serien.

28 januari Norrköping Futsal Klubb-Hammarby 3-2 (0-1). Publik: 125 (Mässhallen). Mål HIF: Fredrik Arvidsson, Liridon Makolli.

   Kvalet genomförs i två steg. Först gäller det att besegra en motståndare från SFL, i detta falla handlar det alltså om matcher om matcher mot GAIS Futsal som preliminärt spelas 4 feb (i Göteborg) och 11 feb (hemmamatch för Hammarby). Därefter kommer vinnande lag att fåt möta någon av segrarna från Div 1-serierna.

 

FRIIDROTT:

Lindefalk till USM i vikt

   Vid Hammarbys egen tävling Bara Vikt 1 i Sätra friidrottshall 23 januari fick P15-killen Alexander Lindefalk till ett kast på 13,47 m, vilket med god marginal räcker till deltagande i USM.

Tredjeplacering i Winter Run

   10-kilometersloppet Winter Run på Skansen samlade i år 849 löpare, varav en del med elitambitioner. Hammarby deltog i tätfajten genom Otmane Nait-Hammou, som blev trea på tiden 32.53, 43 sekunder efter segraren Niklas Jonsson som tidigare tävlade för Hammarby men nu tillhör Huddinge AIS.

Strax under 60 för Benn i säsongsdebuten

   Hammarbys australiensiske diskuskastare Benn Harradine deltog i en tävling i Berlin den 26 januari och kom sexa i startfältet omfattande sju kastare. Bästa kast för hans del blev 59,76 m.

Klubbrekord i Malmö

   Desmond Rogo gjorde en SM-kvalificerande tid på 200 meter vid Pallasspelen (27-28 jan) i Malmö. Hans 22,53 är 13 hundradelar under vad som krävs för deltagande i SM för seniorer. Även Emma Tuvesson sprang till sig en SM-plats, i hennes på 60 m häck med tiden 8,47 som också är klubbrekord .

…och i Scandic Indoor

   Huddinge AIS tävling Scandic Indoor Games bjöd på en hel del bra Hammarbyresultat. Fem SM-kvalificerande resultat och två klubbrekord bland annat. Klubbrekorden först: i F12 800 m har vi ny rekordhållare i form av Olivia Grahn med tiden 2.36,21 och i P12 stav är den nya bästanoteringen Elias Kapells 217 cm.

   SM/USM-resultat gjorde följande: Merlilin Iital i K stav (370 cm), Mikaela Jungelin i F17 1500 m (5.15,52), Klara Avebäck i F15 tresteg (10,91), Paul Förnestig i P17 60 m (7,22) och Noah Ander i P17 stav (393 cm).

Bra resultat i Uppsala

   Trestegshopparen Erik Ehrlin och sprintern Douglas Hellbratt deltog i IDM Uppland i IFU Arena (Uppsala) 27 januari och båda gjorde bra resultat. Douglas pressade ner sitt säsongsbästa på 60 m till 6,99 från 7,05 och Erik debuterade med 1509 cm. Båda är SM-klara.

 

HANDBOLL:

Övertygande seger mot Årsta

   Hammarbys lag i damernas Div 2 Östsvenska Södra fortsätter att plocka poäng och är efter den klara segern mot Årsta uppe på andraplatsen i serien. Segern i Eriksdalshallen grundlades tidigt – Årsta fick vänta 15 minuter på att göra sitt andra mål – och skrevs till slut 25-17.

28 jan Hammarby-Årsta AIK 25-17 (15-8). Publik: 88 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Maria Radermacher 8, Lina Welander 8, Anna Engstam 3, Julia Ågren 2, Emma Welander, Sandra Norlund, Ebba Kjellberg, Anna Palmqvist Ullholm.

En seger och två förluster mot Bundesligalag

   Herrlaget använde helgen innan återstarten av Handbollsligan (efter EM-uppehåll) till att spela träningsturneringen Salming Cup i Tyskland. Det blev tre matcher mot Bundesligalag och den första, mot ligasexan MT Melsungen, lyckades man faktiskt vinna. Därefter blev det förluster mot Bergischer (serieledare i tyska andraligan) och Lemgo (nia i förstaligan just nu). Bra matcher för Bajens del som ger optimism inför det fortsatta seriespelet i Handbollsligan.

26 jan MT Melsungen-Hammarby 33-38 (16-17). Mål HIF:Rickard Lönn 8, Martin Dolk 7 (1 str), Patrik Fahlgren 6 (3 str), Hannes Nyström 5, Nils Pettersson 4, Gunnar Pettersson 2, Bastien Genty 1, Viktor Ahlstrand 1, Erik Borgenhäll 1.

27 jan Bergischer-Hammarby 31-24 (16-12). Inga uppgifter om målskyttar.

28 jan Lemgo-Hammarby 33-25 (15-10). Mål HIF:Viktor Ahlstrand 5, Bastien Genty 3, Adam Norman 3, Alexander Binderis 3, Rickard Lönn 2 (1 str), Andreas Halvarsson 2, Nils Pettersson 2, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1, Anders Wik-Rydberg 1, Erik Borgenhäll 1, Hannes Nyström 1.

 

INNEBANDY:

Fortsatt serieledning trots förlust för damerna

    Hammarby har vunnit flera jämna matcher i Allsvenskan Östra, men i lördags gick det inte vägen. Man fick inkassera förlust 6-7 mot serietrean Strömsbro hemma i Sjöstadshallen. Dock behåller laget serieledningen tack vare att Älvsjö besegrade toppkonkurrenten Falun i samma omgång. Med fem omgångar kvar har Bajen 38 poäng, Falun står på 37 och Strömsbro har 36. Älvsjö, men en match mindre, lurar där bakom på 33 poäng.

27 jan Hammarby-Strömsbro IF 6-7 (2-2, 3-2, 1-3). Publik: 62 (Sjöstadshallen). Mål HIF: Moa Hedlund 2, Emelie Björklund 2, Carolina Malmstedt, Frida Svan.

Herrarna vann bortavann och toppar Stockholmstvåan

   Västerhaninge, i nedre streckstriden av Div 2 Stockholm, bjöd på bra motstånd mot serieledande Hammarby men räckte inte riktigt till. Efter tre ganska jämna perioder stod Bajen som segrare med 7-4 och fortsätter hålla avstånd gentemot toppkonkurrenterna. Efter 15 av 22 matcher har Bajen sex poängs marginal till tvåan och trean.

28 jan Västerhaninge IBK-Hammarby 4-7 (2-3, 1-2, 1-2). Publik: 48 (Söderbymalsskolan). Mål HIF: Rasmus Andersson 3, Lukas Örtengren, Mattias Khan, Rasmus Lundevall, Filip Hagman.

 

ISHOCKEY:

Almtuna och Huddinge nollades

   Bajen fortsätter att vara överlägset i Damettan Östra. Veckans två matcher slutade 9-0 respektive 6-0, den sistnämnda matchen inför över tusen åskådare på Hovet under Bajenkvällen. Fem matchers defilering återstår innan kvalspelet tar vid.

24 jan Almtuna IS-Hammarby 0-9 (0-3, 0-2, 0-4). Publik: 26 (Gränbyhallen). Mål HIF: Lina Berg 3, Linn Hansén 3, Nadja Schillström, Annie Åsell, Elin Eriksson.

27 jan-Hammarby.Huddinge IK 6-0 (0-0, 3-0, 3-0). Publik: 1 169 (Hovet). Mål HIF: Michelle Yucel 2, Sofia Sörling, Julia Avelin, Lova Blom, Elin Eriksson.

Nu är vi med i matchen!

   Efter den svaga inledningen i Hockeyettan Östras fortsättningsserie (herrar) har Hammarby ryck upp sig ordentligt. I veckan besegrade man först Vallentuna borta och vann sedan matchen i Bajenkvällen på Hovet mot serieledande Nyköping (efter straffavgörande). Laget är nu med ordentligt i tätstriden, bara en poäng efter serieledarna när sex av tolv omgångar spelats.

24 jan IF Vallentuna BK Ishockey-Hammarby 1-5 (0-3, 0-1, 1-1). Publik: 150 (Vallentuna ishall). Mål HIF: Felix Lundqvist 3, Christian Olsson, Linus Carlsson.

27 jan Hammarby-Nyköpings HF Ungdom 3-2 e.str. (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Publik: 3 569 (Hovet). Mål HIF: Marcus Carlsson, Linus Carlsson. Benjamin Blomberg ende målskytt i straffavgörandet.

 

SKIDOR:

Sju körde deltävling 3 av Söderskidan

   De två första deltävlingarna i Söderskidan ställdes in, men tävlingen den 23 jan på Rudan i klassisk stil blev av. Nio klubbar deltog, Hammarby hade sju åkare i olika åldersklasser. I klubbtävlingen är Hammarby femma med 12 hopsamlade poäng. Stockholms Rullskidklubb toppar med 72 poäng.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Dags för Handbollsligan igen

   Hammarby kommer stärkt till återstarten av Handbollsligan efter tre bra träningsmatcher i Tyskland. Tisdagskvällens match mot Alingsås lanseras som ”moderklubbsmatchen”, ungdomsspelare från de klubbar Bajenspelarna har sitt ursprung välkomnas speciellt och spelarna kommer vid inspringet att bära tröjor från respektive moderklubb.

Tisdag 30 januari kl 19.00, Eriksdalshallen: Hammarby-Alingsås HK (Handbollsligan, herrar)

Basket mot Blackeberg

   Damlaget möter ett av basketens många KFUM-lag på tisdag kväll. Denna gång handlar det om KFUM Blackeberg och match i Basketettan Dam Norra.

Tisdag 30 januari kl 19.00, Farstahallen: Hammarby-KFUM Blackeberg (Basketettan Dam, Norra forts)

 

Damhockey i Södertälje

   Det är bara AIK och Södertälje som luggat Hammarby på poäng i seriespelet denna säsong. Hammarby hr varit överlägset i hockeyns östra dametta och ser nu fram emot kvalspel till Svenska Damhockeyligan. Kanske ändå SSK kan bjuda hygglig sparring inför kvalspelet?

Tisdag 30 januari kl 20.00, Scaniarinken: Södertälje SK-Hammarby (Damettan Östra, ishockey)

 

Blir Bajen bäst i stan?

   På onsdag kväll spelas DM-finalerna i innebandy och på damsidan är Hammarby ett av finallagen. Man möter Tyresö Trollbäcken som liksom Bajen spelar i Allsvenskan Östra. Matcherna spelas i Eriksdalshallen, och damfinalen är först ut med start 18.30.

Onsdag 31 jan kl 18.30, Eriksdalshallen: Hammarby-Tyresö Trollbäcken IBK (DM-final, innebandy, damer)

 

Fortsätter hockeyns vinnartrend?

   Efter de inledande förlusterna i Hockeyettans fortsättningsserie har Bajens herrlag kommit in i en liten vinnartrend med fyra raka segrar (varav en efter straffläggning). Kan laget fortsätta i samma spår när Wings kommer på besök?

Onsdag 31 jan kl 19.00, SDC-hallen: Hammarby-Wings HC Arlanda (Hockeyettan Östra Vår, herrar)

 

Dambandy i Sollentuna

   Damlaget har ny match i pojkserien P16 B Norra på onsdagskvällen. Då åker laget ut till Sollentuna och möter Helenelunds IK. Bajen har ännu inte vunnit någon match, möjligen har man här en chans då motståndarna inte heller tillhör de främsta i serien.

Onsdag 31 jan kl 20.30, Sollentunavallen: Helenelunds IK P16-Hammarby Dam (P16 B Norra, bandy)

 

Innebandy mot Råsunda

   Herrlaget i innebandy toppar Stockholmstvåan och har dessutom skapat ett litet gap på sex poäng till tvåan. Nu möter man mittenlaget Råsunda, vi får hoppas att nivåskillnaden mellan lagen visar sig ha betydelse när de ställs mot varandra i Sjöstadshallen. Vi varnar dock för motståndarna som tycks vara lite på gång och inte förlorat någon av de fem senaste matcherna.

Lördag 3 februari kl 13.00, Sjöstadshallen: Hammarby-Råsunda IS (Div 2 Stockholm, innebandy, herrar)

 

Säsongens tredje derby mot Ricoh

   Bajens enda Stockholmskonkurrent i Handbollsligan, Ricoh, har haft en lite märklig säsong. En riktig svag inledning följdes av en bra period efter ett tränarbyte och nu har laget definitivt fjärmat sig från jumboplatsen. Hammarby och Ricoh har mötts två gånger i serien och Bajen har vunnit båda matcherna, men det här känns ändå rätt öppet.

Lördag 3 februari kl 16.00, Solnahallen: Ricoh HK-Hammarby (Handbollsligan, herrar)

 

Målrikt på Zinken?

   Vi kan nog räkna med många mål när Hammarby Dam tar emot Falu BS P16 på söndag, tyvärr mestadels i fel bur… Falun toppar P16 B Norra med idel segrar och har gjort 112 mål på tio matcher medan Hammarbydamerna ännu står på noll i kolumnerna för segrar och oavgjorda. Under tvåsiffrigt i baken betyder nog att Bajen gjort en bra match.

Söndag 4 februari l 12.00, Zinkensdamm: Hammarby Dam-Falu BS P16 (P16 B Norra, bandy)

 

Hockeydamerna matchar i Kallhäll

   Seriematcherna blir en slags ”försäsong” inför kvalet för Bajens hockeydamer nu när de är klara seriesegrare. På söndag är det match i Kallhäll mot ”Kifen” som är ett hyggligt mittenlag denna säsong.

Söndag 4 februari kl 13.30, Kallhälls ishall: Kallhälls IF-Hammarby (Damettan Östra, ishockey)

 

Ännu mer handboll

   Herrlaget har ett intensivt schema denna vecka med matcher tisdag, lördag, måndag. Efter att ha tagit emot Alingsås och spelat i Solnahallen mot Ricoh är det dags att hälsa HK Malmö välkommet till Eriksdal.

Måndag 5 februari kl 18.00, Eriksdalshallen: Hammarby-HK Malmö (Handbollsligan, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Atlantic Cup i C More

   Träningsturneringen Atlantic Cup (herrfotboll) i Portugal bjuder på intressanta internationella matcher för Hammarbys del. De båda gruppmatcherna är klara för sändning i C Mores utbud.

Tisdag 30 jan kl 16.00 FK Jablonec 97-Hammarby: C More Fotboll och C More STREAM

Lördag 3 feb kl 21.00 Hammarby-Shamrock Rovers: C More Fotboll och C More STREAM

 

VM-bandy med Bajenkvartett

   Vid förra VM i bandy var det Bajens Adam Gilljam som till slut gjorde det avgörandemålet som gav guldet åt Sverige. Även detta VM finns hammarbyare i truppen, fyra stycken. Adam Gilljam är med även denna gång, dessutom har vi målvakten Patrik Hedberg, David Pizzoni Elfving och Christoffer Fagerström i truppen. Bandypuls.se sänder fyra matcher under VM: Sverige–Finland och Sverige–Ryssland under gruppspelet, sedan Sveriges semifinal och finalen. Sverige-Finland är redan spelad när detta publiceras, återstår alltså de övriga matcherna.

Onsdag 31 januari kl 10.30 Sverige–Ryssland

Lördag 3 februari Semifinal 2 (Om Sverige tar sig till semifinal spelar de 10.30. Om Ryssland och Sverige skulle mötas i semifinal spelas den 07.00)

Söndag 4 februari kl 7.00 VM-final

Webbsänd DM-final

   Hammarby möter Tyresö Trollbäcken i årets DM-final i innebandy för damer. Matchen spelas i Eriksdalshallen men för dig som inte har möjlighet att vara på plats går den att se i webb-TV. Matchen spelas onsdag 31 januari kl 18.30 sändningen sköts av stibf.solidtango.com.

 

Cupderbyt i SPORTKANALEN

   Mötet Djurgården-Hammarby i damernas gruppspel i Svenska cupen (fotboll) sänds i SPORTKANALEN och i C More STREAM. Lördag 10 februari kl 14.00.

 

Träningsfajt mot Frej i C More

   Fotbollsmötet mellan herrlagen i IK Frej och Hammarby kommer att sändas i C More LIVE och C More STREAM. Träningsmatchen mellan lagen spelas lördag 10 februari kl 14.00.

 

Cupmatcher direktsänds

   Hammarbys herrlag i fotboll spelar gruppspel i Svenska cupen den 18 februari-4 mars. Ett par av matcherna är nu klara att tevesändas.

Vasalund-Hammarby (söndag 18 februari 15:00) - sänds på C More Fotboll

Hammarby-Gais (söndag 25 februari 17:00) - sänds i Sportkanalen

 

C More sänder matcherna i Handbollsligan

   C More är kanalen med rättigheter till Handbollsligans matcher. Aktuellt med Hammarby:

Tisdag 30 januari kl 19.00: Hammarby-Alingsås HK. C More STREAM.

Måndag 5 februari kl 18.00: Hammarby-HK Malmö. SPORTKANALEN, C More STREAM.

 

Bandyplay sänder Elitserien

   Samtliga elitseriematcher går att se i bandyplay.se. Bandyplay finns här: https://www.bandyplay.se/.

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info