Hoppa till sidans innehåll

Förstärkningar, spelscheman och serieindelningar

19 MAJ 2020 10:18
Förberedelserna för vintersporterna pågår och vi kan berätta om nyförvärv, kommande seriespel och träningsmatcher i olika sporter. I detta nyhetsbrev: bandy, basket, fotboll, friidrott, handboll och ishockey.
  • Skapad: 19 MAJ 2020 10:18

Förberedelserna för vintersporterna pågår och vi kan berätta om nyförvärv, kommande seriespel och träningsmatcher i olika sporter. I detta nyhetsbrev: bandy, basket, fotboll, friidrott, handboll och ishockey.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 19 maj 2020

Nästa nyhetsbrev: tisdag 26 maj 2020

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Lebedev, Mossberg och Fagerström!

   Herrlagets truppbygge fick rejäla tillskott under den gångna veckan. Först blev det klart med förlängning av 33-årige mittfältaren Ivan Lebedevs kontrakt. Därefter offentliggjordes att Bollnässpelaren Daniel Mossberg (med bakgrund i Sandviken där han vunnit fyra SM-guld) skrivit på och sedan också att notoriske målgöraren Christoffer Fagerström återvänder till Hammarby, också han senast i Bollnäs

 

BASKET:

Derbyn mot DIF i Basketettan Herr

   Den preliminära serieindelningen för Basketettan Herr har fått göras om något eftersom Djurgården begärt utträde ur Basketligan och börjar om på denna nivå – som alltså är samma som Hammarbys. Man har placerat både Bajen och DIF i Basketettan Herr Södra vilket alltså betyder intressanta derbyn kommande säsong. Preliminärt startar seriespelet 23-24 okt. Dessa lag ingår i BEH Södra: Aros (Västerås), Djurgården, Eskilstuna, Forum (Huskvarna), Fryshuset, Hammarby, Helsingborg, Huddinge, Högland (Nässjö), Norrköping Utv.

…och mot AIK i damtvåan

   Även för damlaget blir det ett prestigederby under säsongen då laget placerats i samma serie som AIK. Serien heter Damer Div 2 Svealand och består av dessa klubbar: AIK, Arvika, Eskilstuna, Haga Haninge, Hammarby, Kungsholmen, Norrköping, Skuru, Spånga, Tureberg, Viby, Västerås och KFUM Örebro.

 

FOTBOLL:

Profilerna Börje Lundberg och Tore Apelgren har lämnat oss

   Två av Hammarbys profiler har fått lämna jordelivet den senaste tiden. Börje Lundberg var en mycket populär materialare, bland annat i det lag som tog hem SM 2001. Tore Apelgren tillhörde en äldre generation, som spelare var han med i Hammarbys A-lag i slutet av 1950-talet och fortsatte sedan att vara aktiv inom föreningen i olika roller.

 

FRIIDROTT:

Lag-SM 5 eller 6 augusti

   Lag-SM – där Hammarby är ett av sex kvalificerade lag på herrsidan – skulle ägt rum i samband med sommarens SM-vecka. Nu är denna inställd, men Svenska Friidrottsförbundet siktar på att kunna genomföra lag-SM i Borås 5 eller 6 augusti. De kvalificerade lagen är Hammarby, Hässelby SK, Spårvägens FK, Ullevi FK, IFK Växjö och Örgryte IS.

   På damsidan är Hammarby på regional nivå, i praktiken tredje divisionen. Hur det blir med genomförandet av denna nivå är oklart i nuläget.

Förtjänstmedalj i guld till Lasse E Andersson

   Svenska Friidrottsförbundet har tilldelat Hammarbys Lasse E Andersson förtjänstmedaljen i guld. Utmärkelsen ges för Lasses insatser under väldigt många år som förbundsdomare och engagemang på många andra sätt. En av hans nuvarande roller är att sköta statistikavdelningen på hammarbyfriidrott.se vilket görs på ypperligt sätt.

Stafett-SM 27-28 juni

   Stafett-SM – där Hammarby brukar delta med lag i flera åldersklasser och grenar – planeras nu att genomföras 27-28 juni (ursprungligt datum 30-31 maj). Svenska Friidrottsförbundet arrangerar i Göteborg (Slottsskogsvallen) tillsammans med Mölndals AIK, Sävedalens AIK, Ullevi FK och Örgryte IS.

 

HANDBOLL:

Stockholmsmotstånd och Visby för damlaget

   Serieindelningen för damernas Div 3 finns nu fastställd. Hammarby, som åkte ur tvåan senaste säsongen, har placerats i Div 3 Östsvenska Södra som är en ren Stockholmsserie förutom att Visby ingår. Dessa 13 lag gör upp om poängen: Hammarby IF HF, Haninge HK, IFK Tumba HK, Norrtulls SK, Sannadals SK, Skogås HK, Skuruiterna HK, Sportsgear DHK, Täby HBK, Vallentuna HK, Westermalms IF HK, Visby IF Gute HK och Årstaiternas HK.

 

ISHOCKEY:

Sju träningsmatcher schemalagda

   Herrlaget inleder som vi tidigare berättat träningsspelet med match mot Vallentuna den 14 augusti. Nu har schemat kompletterats med ytterligare sex matcher. Laget spelar enligt följande (samtliga matcher startar kl 19.00):

14 aug Hammarby-IF Vallentuna BK

17 aug Eskilstuna Linden HK-Hammarby

19 aug Hammarby-Köping Hockey

26 aug Köping Hockey-Hammarby

29 aug Hammarby-Eskilstuna Linden HK

2 sept Hammarby-Huddinge IK

9 sept Huddinge IK-Hammarby

Förlängt med Eveline Kjetselberg och Annie Åsell

   Det ser ut som att damsidan kommer att kunna presentera ett lika starkt lag som man haft de senaste åren. Flera av de tongivande spelarna har förlängt sina kontrakt, senast att göra det är Eveline Kjetselberg och Annie Åsell.

   Eveline kom till Hammarby från Huddinge IK förra säsongen och stod för 20 poäng (10+10) på 28 matcher. Hon är född 1996 och har även hunnit med spel i SDHL för både Segeltorp och SDE.

   19-åriga Annie spelade för Hammarby 2017 och har sedan testat spel i SDHL med SDE under 2018-19 och spelade då 36 matcher. Inför senaste säsongen återvände hon tuill Bajen och har nu skrivit på för ytterligare ett år.

Fabian Eggenberger ansluter från Örebro J20

   Den 19-åriga backen Fabian Eggenberger har skrivit på för Hammarby. Fabian spelade för Nacka i ungdomsåren men har de två senaste säsongerna ingått i Örebros J20-Superelitlag. Nu blir det alltså seniorhockey i Bajen för Fabian.

…och William Brännmark från AIK

   Den 19-årige forwarden William Brännmark, med AIK som moderklubb, väljer spel i Hammarby kommande säsong. William spelade sex matcher för AIK I Allsvenskan senaste säsongen och har även gjort fyra matcher för Tri-City Storm i den amerikanska ungdomsligan. Nu ser han möjligheten att fortsätta sin utveckling i Hammarby.

 

ÖVRIGT:

Hjälp din Hammarbyförening att överleva

Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. För de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här ett antal tips:

Hammarby Bandy har startat försäljningen av säsongskort gällande 2020-21. Här hittar du info om priser och hur du går tillväga: https://hammarbybandy.se/sasongskorten-for-2020-21-slappta/. Man kampanjar också under vinjetten ”1000 ger 1000” riktat till dem som vill och har möjlighet att satsa lite extra på bandyn. Här läser du mer: https://hammarbybandy.se/bli-1000-ger-1000-medlem-for-20-21/

Hammarby Basket blickar framåt mot kommande säsong och efterlyser personer som vill coacha något av de många lag som finns i föreningen (och som planeras att starta). Både nybörjarcoacher (aktiva eller före detta spelare) och sådana med erfarenhet. http://www.hammarbybasket.se/News/6336810/Vi-soker-fler-tranare. Just nu pågår också en auktion på en Hästen-säng (värd 60 000 kr) som pågår till 25 maj och som du kan läsa mer om här: http://www.hammarbybasket.se/news/6343217/Auktion-Hastens-sang?firstRef.

Hammarby Fotboll ger just nu fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. När detta publiceras har över 31 000 sålts. Här fixar du din ”biljett”: https://hammarbydam.ebiljett.nu/Campaign/ShowCampaign/stodplat. Fotbollen har också påbörjat en samhällsorienterad kampanj där man kan hjälpa till med epidemibekämpningen genom att köpa matlådor till sjukvårdspersonal, som levereras av några av Hammarbys restaurangsponsorer. Matlådorna kostar 100 kr, läs mer här: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/hammarby-fotboll-saljer-matlador-till-forman-for-sjukvarden/. Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att redan nu köpa säsongsbiljett till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/. Där finns också info ett speciellt VIP-kort för den som vill stötta extra. Man har också i likhet med fotbollen en stödplåt för 50 kr. Swish till123 614 23 01 för den som vill stötta på detta sätt (just nu 6 468 ”biljetter” sålda).

Bajen Fans: När det gäller Bajen Fans är föreningen rent allmänt ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Info om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/om-bajen-fans/medlem/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Man saluför många artiklar i sin webbshop som du hittar här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

Hammarby Handboll uppmanar fansen att förnya eller nyteckna säsongskort gällande herrlaget 2020-21. Läs mer: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1466356/nu-slapps-sasongskorten. Handbollen har också ett förslag som inte handlar om att skänka pengar utan om mer handgripliga insatser. De efterlyser nu folk som vill vara med och bygga en stark handbollsförening genom att hjälpa till inom kommunikation och administration, Läs mer bom detta här: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll/nyheter/1482153/var-med-och-utveckla-hammarby-handboll

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring. Man satsar också hårt på sommarens friidrottsskola för barn med utökat antal veckor och corona-anpassad verksamhet. Utmärkt för den som har barn som behöver sysselsättas denna sommar då möjligheten till att göra resor troligtvis är begränsad. Läs mer här: https://www.hammarbyfriidrott.se/arrangemang/friidrottsskolan/startsida-43930055

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info