Hoppa till sidans innehåll

Glädje på Kanalplan

14 JUL 2020 21:00
Damlaget i fotboll hade en väldigt trevlig lördagseftermiddag hemma på Hammarby IP. Laget öste på ordentligt och besegrade Sandviken med hela 8-0. Den förbättrade målskillnaden gjorde att laget klättrade över uppflyttningsstrecket i Elitettan.
  • Skapad: 14 JUL 2020 21:00

   Damlaget i fotboll hade en väldigt trevlig lördagseftermiddag hemma på Hammarby IP. Laget öste på ordentligt och besegrade Sandviken med hela 8-0. Den förbättrade målskillnaden gjorde att laget klättrade över uppflyttningsstrecket i Elitettan. Trögare var det på Tele2 där herrlaget fick nöja sig med 0-0 mot Sirius. Mer i veckans nyhetsbrev: bandy, boule, friidrott, handboll, innebandy, ishockey och rugby. Läs nyhetsbrevet varje vecka!

 

Nästa nyhetsbrev: tisdag 21 juli

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Div 1-spel för Hammarby Ungdom

   Hammarby U är anmält till herrseniorserien Div 1 och har placerats i östra gruppen. Dessa lag ingår: Helenelunds IK, Köpings IS, Gustavsbergs IF, Spånga/Bromstens BK, Hammarby Bandy U, Örebro SK U, GT/76, Djurgårdens IF, Västerås Bandy, SIF Norrtelje, AIK U, Uppsala BoIS.

Hammarbyduo leder P17-landslaget

   Två ex-spelare som i flera år kamperade ihop i Hammarby har nu tagit över som förbundskaptener för P17-landslaget. Patrik ”Palle” Sandell spelade i Hammarby 1998-2005 och Mikael ”Larre” Larsson 1996-2006. Båda har stor erfarenhet även från andra klubbar och nu kommer de alltså att leda P17-landslaget tillsammans.

 

BOULE:

DM genomförs inomhus 25 sept-25 okt

   Uppskjutna DM planeras nu att spelas inomhus på tre platser (Rimbo, Södertälje och Prins Bertils Boulehall i Stockholm). Flera datum kommer att användas för att få spridning på de olika klasserna och att inte skapa stora arrangemang. Vi återkommer med info om eventuellt Hammarbydeltagande.

 

FOTBOLL:

Mediokert mot Sirius

   Spelet stämmer inte för Hammarby i årets allsvenska. Under lördagen spelade laget i sjunde omgången hemma mot Sirius, förhoppningen var givetvis att förbättra i kolumnen för trepoängare. Det blev 0-0 utan känsla av att den uteblivna segern skulle berott på ”otur” – Sirius kunde mycket väl ha vunnit den här matchen sett till spelet. Hammarby har nu 2-2-3 i tabellrad och befinner nära tabellens nedre streck.

11 juli Hammarby-IK Sirius 0-0. Publik: 0 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena).

…men i Elitettan ser det bättre ut!

   Storseger på Kanalplan lyfte Hammarby Elitettans tabell. Det blev inte mindre än 8-0 när Bajen tog emot nykomlingen Sandvikens IF. Och då de närmaste konkurrenterna vann med lägre siffror eller tappade poäng så hittar vi nu Hammarby på andraplats i tabellen efter sex spelade matcher. AIK toppar på maximala 18 poäng, Hammarby är tvåa på 15 men med bättre målskillnad än Jitex som också har 15 poäng.

11 juli Hammarby-Sandvikens IF 8-0 (4-0). Publik: 0 (Hammarby IP/Kanalplan).Målen: 1-0 Emma Jansson (4), 2-0 Självmål (21), 3-0 Emma Jansson (31, str), 4-0 Frida Thörnqvist (44), 5-0 Emma Jansson (50), 6-0 Hanna Folkesson (86), 7-0 Ellen Wangerheim (89), Emilia Larsson (90+1).

Futsaltränarna fortsätter

   Futsallaget på herrrsidan hade ju en succéartad säsong som slutade med firande av SM-guld. Nu har de båda tränarna bestämt sig för fortsättning i klubben, vilket förstås bådar gott för fortsättningen. Huvudtränare blir alltså även 2020-21 Daniel Blanco och assisterande kommer också fortsättningsvis vara Micke Hedlund. Huvuduppgiften blir att försvara SM-guldet men också att delta i Champions League-spel. Lottning till det europeiska spelet sker den 2 september i Nyon och Hammarby kommer att ingå i Preliminary Round 13-18 oktober där fyra lag möts i ett gruppspel.

Europa League-lottning 9-10 augusti

   Datum att hålla reda på för den som vill vara uppdaterad när det gäller Hammarbys spel i Europa League. Som vi förstår det kommer laget att träda in i det som kallas First Qualifying Round som spelas 27 augusti (på dagen 50 år sedan Hammarbyfansen startade en ny läktarkultur genom att börja sjunga i brittisk stil).

   Lottning- och spelschema för de inledande faserna ser ut som följer:

Preliminary round: lottning 9 augusti, match 20 augusti

First qualifying round: lottning 10 augusti, match 27 augusti

Second qualifying round: lottning 31 augusti, match 17 september

Third qualifying round: lottning 1 september, match 24 september

 

FRIIDROTT:

Bra tid av Jonathan Holm i Karlstad

   Karlstad GP den 8 juli hade en hel del internationell stjärnglans med bland annat Armand Duplantis i stav och Daniel Ståhl i diskus. I en av kvällens inte lika uppmärksammade grenar, M 110 m häck, deltog Hammarbys Jonathan Holm och gjorde ännu en bra tid. Han är Sverigebäst i sin gren detta år med 14,00 som bästa tid. Nu sprang han på 14,01 och bekräftade därmed fin form.

Säsongsbästa för Sandra Knezevic

   Sandra Knezevic visade åter att hon tillhör Sverigetoppen i K 400 m vid Kvällskampen 5 i Uppsala 8 juli. Nytt säsongsbästa, 54,85, och en sammanlagd fjärdeplats i den nationella årsbästalistan.

Klubbrekord av Nora Lundin

   Nio Hammarbyresultat noterades vid tävlingen Juliettan på Källbrinks IP i Huddinge 11 juli. Flera åstadkom personbästan och ett resultat var så bra att det skrivs in som nytt klubbrekord: Nora Lundin sprang 1500 m på 4.25,62, nytt KR i klassen F17.

Grete Ahlberg vinnare i Eskilstuna

   Hammarbys släggkastare deltog i Råby-Rekarnes tävling Julichansen 1 den 9 juli. Grete vann grenen och är stabil i sina resultat. Denna gång blev det 64,78 m, strax under en meter från hennes årsbästa.

Monsterhopp av Teodor Borgius i stavhoppstouren

   Hammarby hade några tävlande i Stavhoppstouren 3 i Karlskrona 12 juli. Den som utmärkte sig mest var Teodor Borgius som blev sjua i tävlingen med ett hopp över 464 cm – en höjning av hans eget personbästa satt i maj med inte mindre än 34 cm. Hoppet är nytt klubbrekord med marginal i P17-klassen.

 

HANDBOLL:

Pelle Rydell avliden efter en tids sjukdom

  Vi citerar från Hammarby Handboll:

Pelle Rydell somnade in på tisdagskvällen efter en tids sjukdom.

Pelle har under många års ideellt arbete varit aktiv inom de flesta områden i föreningen, ungdomstränare, tränare för damlaget, styrelseledamot, valberedningen och senaste åren i styrelsen för elitlaget. Pelle var en sann ideell ledare som lagt ner många timmars arbete för andras utveckling och välbefinnande.

Pelle blev 59 år.

Våra tankar går till hans närmaste anhöriga.

Evert Berglund

Ordförande, Hammarby Handboll HF

 

INNEBANDY:

Premiär mot Uppsala Teknologer

   Ett preliminärt spelschema har nu kommit gällande Div 1 Östra herr, där Hammarby är nykomling. Laget inleder den 26 september hemma mot IBK Uppsala Teknologer och möter Vallentuna IBK i omgång 2. Hela schemat hittar du här: https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/serie/28333/spelprogram/full?fbclid=IwAR3OM1xHdH7cGyNmMOsESB6LQ9s01MV_DY5fVScG5P-WuhPngpwBEd4z6OI

 

ISHOCKEY:

Elitlicensen okejad

   Svenska Ishockeyförbundet och Licensnämnden för Hockeyettan har beslutat att alla de 47 föreningar som kvalificerat sig för spel i Hockeyettan har beviljats licens och är godkända för spel säsongen 2020/21.

 

RUGBY:

Shop öppnad

   Hammarby Rugby har i samarbetemed agenturen Nordic Rugby startat en webbshop där man säljer träningskläder, pikéer med mera märkta Hammarby Rugby. Än så länge är sortimentet mest riktat mot aktiva men man avser också att ta fram mer supporterorienterad merch. Här hittar du föreningsshopen: http://www.nordicrugby.com/product-category/hammarby/. Läs gärna mer om shopen på HIF Rugbys hemsida: http://hammarbyrugby.se/2020/07/11/var-nya-foreningsshop-ar-har/

 

ÖVRIGT BAJEN:

Hammarby v/s corona

   Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. Du som läst denna genomgång tidigare – kolla gärna ändå. Notiserna uppdateras varje vecka om det finns något nytt att tillägga.

   För de som har möjlighet att bidra till att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här tipsen:

Hammarby Rugby har numera en webbshop i samarbete med en aktör inom Rugbysverige vars försäljning genererar intäkter till föreningen. Se notis längre upp i nyhetsbrevet. Direktlänk till shopen: http://www.nordicrugby.com/product-category/hammarby/

Bajen Fans: När det gäller Bajen Fans är föreningen rent allmänt ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Läs mer om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/om-bajen-fans/medlem/.

   Nytt är att föreningen startat en webbshop med en hel del rolig merch. Den kan du läsa om här: https://www.bajenfans.se/nyheter/vi-har-blivit-med-webshop/.

   Sedan tidigare driver man också projektet ”Bajen Fans Colombia” tillsammans med förre Hammarbyspelaren Sebastian Bojassén. Håll koll via Bajen Fans hemsida: https://www.bajenfans.se/

Hammarby Bandy är i gång med försäljningen av säsongskort gällande 2020-21. Här hittar du info om priser och hur du går tillväga: https://hammarbybandy.propublik.se/sasongskort2020. Under länken finns också aktuellt om medlemskap, stöttning av ungdomsbandyn och den nya Zinken-halsduken.

   Bandyn kampanjar också under vinjetten ”1000 ger 1000” riktat till dem som vill och har möjlighet att satsa lite extra på bandyföreningen. Här läser du mer: https://hammarbybandy.se/bli-1000-ger-1000-medlem-for-20-21/. De som deltar får sitt namn listat och antalet stiger hela tiden, just nu 163 medlemmar.

Prio för Hammarby Fotboll just nu är kampanjen med tema ”Jag står kvar” där låten ”Vi ses snart igen” är ett bärande inslag. Lyssna och gläds! Tanken kring ”Jag står kvar” är att så många om möjligt ska avstå från att begära tillbaka pengarna de betalat för sin säsongsbiljett, detta trots att de inte kommer att få möjlighet att se ett antal matcher live. När detta publiceras har över 12 000 säsongskortinnehavare skrivit under. Kampanjsidan: https://www.visessnartigen.se /

   Klubben ger också fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. Vi den senaste noteringen var över 49 000 bokade och även biljetter till de enstaka matcherna.

   Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring.

Midnattsloppet är en viktig intäktskälla för Hammarby Friidrott men på grund av rådande pandemi kan man inte arrangera på vanligt sätt i år. I stället hoppas man på stor uppslutning kring ett lopp där var och en springer på en plats hen väljer själv men under en bestämd tidsperiod, som är 15 aug-23 aug. Distanserna är 5 och 10 km och startavgiften 275 kr. Läs mer här om upplägget: https://midnattsloppet.com/sverige/midnattsloppet-sverige/.

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att köpa säsongsbiljett till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/. Där finns också information om ett speciellt VIP-kort för den som vill stötta extra. Föreningen försöker också få upp medlemsantalet i kampanjen ”Kan vi bli tusen”: http://www.hammarbyhockey.se/kan-vi-bli-tusen/ .

När det gäller hockeyn pågår även en kampanj där Bamsingarna, Bajen Fans och Bara Bajare finansierar spelare. De tre supporterorganisationerna Hammarby Hockey Support KFIB-Bamsingarna, Bajen Fans och Bara Bajare gör gemensam sak i en kampanj för att finansiera tre profilspelare i herrlaget. En insamling pågår för att greja detta och sportchefen Robert Grääs kommer att vara med i scoutingen av de tilltänkta spelarna. Den första är redan klar och man har även kommit en bit på väg när det gäller nästa spelare. Du kan bidra genom att skicka valfritt belopp på swish 123 583 17 06 eller bankgiro 837-5313. Märk betalningen med "Supportrarnas spelare". Alla bidrag på 500 kronor eller mer belönas med ett säsongskort för säsongen. Läs mer om kampanjen här: http://www.bamsingarna.se/news.php?extend.1791

Hammarby Handboll har öppnat en ny webbshop med nytt och bra urval av souvenirer. Kolla här: https://www.willshop.se/shop/hammarby-handboll. Sedan tidigare finns också 1939-klubben som en möjlighet för företag och privatpersoner att sponsra inför kommande säsong. Här läser du om denna: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/sida/70639/1939-klubben. Och säsongskort kan du boka här: https://hammarbyhandboll.ebiljett.nu/.

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Man saluför många artiklar i sin webbshop som du hittar här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Dplay sänder Allsvenskan

   De allsvenska matcherna i fotbollsallsvenskan på herrsidan kommer att sändas av dplay. Aktuellt med Hammarby:

Tors 16 juli kl 19.00: Kalmar FF-Hammarby

Mån 20 juli kl 19.00: Hammarby – IFK Göteborg

Tors 23 juli 19.00: Malmö FF – Hammarby

 

Elitettan i SportExpressen Play

   Plattformen SportExpressen Play kommer att sända samtliga matcher i Elitettan, där Hammarby är ett av lagen, denna säsong. Här finns info: https://www.sportexpressenplay.se/.

Närmast handlar det om dessa matcher med Hammarby:

Lördag 18 juli kl 15.00: Kvarnsvedens IK-Hammarby

Lördag 25 juli kl 14.00: Hammarby-IF Brommapojkarna

Lördag 8 aug kl 15.00: IFK Kalmar-Hammarby

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info