Hoppa till sidans innehåll

Grönvit framåtanda

31 MAR 2020 13:52
Idrottsrörelsen går, liksom samhället i övrigt, på sparlåga just nu. Men viss verksamhet är ändå i gång och kampanjer – som fått bra uppslutning – pågår för att hjälpa Hammarbyföreningarna att ta sig igenom en svår tid.
  • Skapad: 31 MAR 2020 13:52

   Idrottsrörelsen går, liksom samhället i övrigt, på sparlåga just nu. Men viss verksamhet är ändå i gång och kampanjer – som fått bra uppslutning – pågår för att hjälpa Hammarbyföreningarna att ta sig igenom en svår tid. Nyhetsbrevet håller dig à jour.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 31 mars

Nästa nyhetsbrev: tisdag 7 april

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Pågående kampanjer

   Corona-epidemin slår hårt mot många delar i samhället, inte minst är idrotten drabbad. Många av Hammarbys medlemsföreningar tipsar just nu om hur man kan stötta dem under en svår period (i en del fall är kampanjandet inte direkt kopplat till epidemin utan rör en allmänt besvärlig situation). Många Hammarbyfans är förstås själva drabbade av ekonomiska motgångar i epidemibekämpningens spår (eller är rent av insjuknade), men för de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här ett antal tips:

Hammarby Bandy uppmanar just nu supportrar till att söka medlemskap i föreningen. Just nu har HIF Bandyförening ca 700 medlemmar men tidigare har man varit 1 000. Läs mer om möjligheten att bli medlem i Hammarby Bandy här: https://hammarbybandy.se/bli-medlem-i-hammarby-bandy/. Man tipsar också om att det går att buda på spelartröjor via auktionssajten Tradera. Mer om detta här: https://hammarbybandy.se/nya-matchtrojor-att-buda-pa/

Hammarby Fotboll ger just nu fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. Här finns aktuell info: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/over-15-000-stodplatar-salda/

Hammarby Hockey har i likhet med fotbollen kampanj gällande stödbiljetter som hittills fått god respons och på kort tid gett över 140 000 kr. Föreningen har även ett pågående erbjudande om köp av plaketter som permanent kommer att sitta uppe i nya Zinkenhallen. Läs mer om hockeyns framtidskampanj här: http://www.hammarbyhockey.se/hammarby-hockey-satsar-for-framtiden/. För att stödja hockeyn har Bajen Fans dessutom öppnat en tillfällig webbshop. https://www.bajenfans.se/nyheter/bajen-fans-oppnar-tillfallig-webbshop/

Hammarby Basket tipsar just nu om köp av Miljonlotteriets lotter som gynnar föreningen. Här finns info: http://www.hammarbybasket.se/news/6301760/Stotta-Hammarby-Basket-med-400-SEK

Hammarby Handboll uppmanar fansen att förnya eller nyteckna säsongskort gällande herrlaget 2020-21. Den som fixar sitt säsongskort före 1 maj får en t-shirt på köpet. Läs mer: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1466356/nu-slapps-sasongskorten

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring.

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sin a spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….som är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

 

BASKET:

Herrlaget fortsätter i Basketettan Norra

   Basketettan på herrsidan kommer 2020-21 att liksom senast vara indelad i en norrserie och en söderdito. Hammarby är placerat i Basketettan Herr Norra som innehåller 11 lag (Södra serien har 10 lag). Efter avslutat seriespel kvalificerar sig de två bästa lagen i respektive serie till Final Four. Vinnaren av Final Four går direkt till Superettan 2021/2022. Tvåan får kvalspela om en plats i Superettan. Dessa lag ingår i BEH Norra 2020-21: Alvik Basket, Akropol Basket, Blackeberg Basket, Hammarby, Jämtland Basket, Lidingö Basket, Luleå Steelers, RIG Luleå, Sloga (Uppsala) och KFUM Sundsvall.

Stefan Wård omvald

   HIF Basketförening höll årsmöte 25 mars och en enhällig årsstämma gick på valberedningens förslag till styrelse. Det innebar att den sittande ordföranden Stefan Wård valdes på nytt. Här finns mer info från årsmötet: http://www.hammarbybasket.se/news/6306402/Ny-styrelse-i-Hammarby-Basket

 

BOULE:

Framflyttat årsmöte och klubbmästerskap

   Med anledning av den rådande situationen med coronavirusets spridning har styrelsen beslutat att skjuta upp föreningens årsmöte och klubbmästerskap som skulle ägt rum den 28 mars. Tanken nu är att klubbmästerskapet ska äga rum utomhus med picknick längre fram och att man presenterar ett nytt årsmötesdatum efter att ha avvaktar utvecklingen de närmaste veckorna.

 

FOTBOLL:

Träningsseger mot BP

   Damlaget spelade även den gångna helgen publiklös träningsmatch på Kanalplan. Motståndare var IF BP som också är ett Elitettanlag säsongen 2020. Hammarby inledde starkt och hade en välförtjänt 2-0-ledning i paus. I andra halvlek fick BP sedan ett tidigt reduceringsmål via frispark. Sedan följde en tämligen händelsefattig halvlek utan mål. Seger med 2-1 alltså.

28 mars Hammarby-BP 2-1 (2-0). Publik: 0 + ca 20 på gångväg utanför arenan (Hammarby IP). Mål HIF: 1-0 Felicia Saving, 2-0 självmål, 2-1 Eldina Ahmić.

Uppskjutet även i futsalslutspelet

   Samtidigt som stor del av fotbollens tävlingar skjutits upp pågick fortfarande slutspelet i Svenska Futsalligan, där Hammarby hade avancerat till semifinal. Den första var spelad och slutade med förlust 3-4 mot IFK Uddevalla. I helgen var det meningen att returen skulle spelas i Eriksdalshallen, men i veckan togs ett beslut att fortsättningen av slutspelet skjuts upp. Ett besked ska ges senast 15 april om hur tävlingen ska hanteras.

Ungdomsserierna skjuts upp tills vidare

   Svenska Fotbollförbundet har tagit fram en krisplan för serierna utanför elitfotbollen (Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan och Elitettan). Planen är att Ettan Herr ska starta 21 maj och serier nedanför samt damernas Div 1 ska starta senare i sommar. Dessa serier berör inte Hammarby direkt, däremot har vi ju lag i de högsta ungdomsserierna (P16, P17, P19, F17, F19). När det gäller dessa har man ännu inte tagit fram något startdatum.

   SvFF återkommer, efter samråd med SEF, EFD och berörda föreningar, senast den 15 april med besked om hur dessa tävlingar ska hanteras. I U21-serien, där SEF är tävlingsägare och som administreras av SvFF, är fortsatt spel uppskjutet tills vidare.

 

HANDBOLL:

Förlängt med Ludvig Lindeberg

   20-årige vänstersexan Ludvig Lindeberg tog stora kliv senaste säsongen och fick alltmer speltid. Nu har han bestämt sig för att den fortsatta satsningen ska ske i Hammarby, han blev därmed den förste att skriva på nytt kontrakt med herrarnas A-lag inför 2020-21.

 

ISHOCKEY:

Ny ungdomsansvarig

   Hammarby Hockeys ungdomsverksamhet är i en tillväxtfas och nu har man knutit till sig en  ny ungdomsansvarig. Den som ska hålla i den delen framöver är Björn Ferber, som har varit med och byggt upp flera föreningar i Stockholmsområdet och har en bakgrund som förbundsdomare.

 

RODD:

BRR inställt

   Bajen Rowing Race. tävlingen i Årstaviken som arrangerats årligen sedan 1996, har ställts in. Planerat datum var 26 april, men rådande situation med bekämpning av coronaviruset, har gjort att styrelsen beslutat att ställa in årets upplaga.

 

HAMMARBY-VETERANERNA:

Uppskjutet årsmöte

   SHV:s styrelse har beslutat att skjuta upp årsmötet som var tänkt att hållas den 24 april. Man kommer att meddela när nytt datum tagits fram.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

HTFF spelar 16-delsfinal i JDM

   Av väl kända skäl pågår inte särskilt mycket liveidrott just nu. Och det lilla som bjuds är i allmänhet publikfritt. På torsdag genomförs en match som under normala förhållanden inte lockar särskilt mycket publik och vi vågar därför tipsa om den, med förbehållet att åskådare eventuellt inte är tillåtna.

Torsdag 2 april kl 20.00, Ängby IP: Ängby IF 1-Hammarby Talang FF (16-delsfinal JDM, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Omdiskuterad dokumentär i SVT Play

   ”Det vackra spelet – Fotbollsdrömmar och stora affärer” heter SVT:s ambitiösa dokumentär där man följt Odilon Kossonous resa från spelare i en akademi i Elfensbenskusten via Hammarby till spel i belgiska ligan. Finns på SVT Play:

https://www.svtplay.se/video/26020888/det-vackra-spelet

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info