Hoppa till sidans innehåll

Handbollen kvar i högsta serien

25 APR 2017 14:27
Handbollsherrarna tvingades till kvalspel för att behålla platsen i Handbollsligan. Det gick bra, 3-0 i matcher mot Amo HK. Strax efter kvalet presenterades Bundesligaproffset Patrik Fahlgren som nyförvärv till kommande säsong.
  • Uppdaterad: 25 APR 2017 14:31

   Handbollsherrarna tvingades till kvalspel för att behålla platsen i Handbollsligan. Det gick bra, 3-0 i matcher mot Amo HK. Strax efter kvalet presenterades Bundesligaproffset Patrik Fahlgren som nyförvärv till kommande säsong.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: 25 april

Nästa nyhetsbrev: 2 maj

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Kasper och Robert förlängde två år

   Hammarbys A-lag på herrsidan har gjort klart med två viktiga kuggar inför de kommande två säsongerna. Både Robert Rimgård och Kasper Milerud har valt att fortsätta sin bandysatsning i Hammarby.

…och David ett år

   Nykomlingen IFK Motala var ute efter mittfältaren David Brodén men han valde ändå att fortsätta i Hammarby. David har nu skrivit på för ytterligare en säsong. I veckan blev det också klart med ett spelartapp – Kalle Mårtensson har skrivit på IK Sirius. Denna övergång är inte bekräftad av Hammarby Bandy när detta brev publiceras men på Sirius hemsida beskrivs han som klar för klubben.

 

BOXNING:

SM avgörs i Borås

   2017 års SM kommer att arrangeras i samband med SM-veckan i Borås 1-3 juli 2017, förbundet samarbetar med IK Ymer. Hammarby har haft bra resultat de senaste åren och vi räknar med att få se Bajenboxare även i år göra bra ifrån sig.

 

14 anmälda till Vår fight i Botkyrka

   Tävlingen Vår fight avgörs i Botkyrkahallen 6 maj och Hammarby är flitigt representerat. Inte mindre än 14 boxare med Hammarby som klubbadress är anmälda. Det handlar om dessa seniorer, juniorer, ungdomar och diplomboxare: Ali Yusefi, Naseer Hadiari, Andreas Lesen, Oskar Szostak, Adam Belalia, Constantin Surugiu, Ali Amanullah Yousufi, Niamatullah Mirkossain, Abbas Najafi, Antonio Karlsson, Elvin Belizaka, Marcel Schazewich, Ibrahim Echelchi, Klara Rickardsson.

 

HANDBOLL:

Landslagsmeriterade Fahlgren till Bajen

   Strax efter säsongavslut kunde Hammarby presentera ett nyförvärv av hög klass till herrlaget. Den som skrivit på är Bundesligaproffset niometersspelaren Patrik Fahlgren. 31-årige Patrik har gjort två VM-turneringar och ett EM. Senaste mästerskapet var VM i Qatar 2015.

Jonatan Wenell tackar för sig

   Sedan tidigare var det klart att Hammarbys herrlag förlorar mittsexan Alexander Morsten till spel i danska Randers HH. I samband med kvalavslutningen offentliggjordes det också att Jonatan Wenell flyttar tillbaka till Göteborg efter sju år i Hammarby.

 

ISHOCKEY:

Backar skrev på för ytterligare en säsong

   Backen Marcus Berntsson kom till Hammarby i höstas men blev tyvärr tidigt skadad och kom bara att spela nio matcher, de flesta efter återkomsten i slutet av januari (bland annat Bajenkvällen där Marcus blev målskytt). Nu har han och Hammarby kommit överens om förlängning av kontraktet vilket förhoppningsvis kommer att betyda ett större antal matcher.

   Även Felix Lundqvist blir kvar i klubben ytterligare en säsong. Den 22-årige backen har spelat två säsonger för Hammarby och kommit upp i 71 matcher. Nu blir det alltså en tredje.

 

RUGBY:

Hammarby inleder samarbete med Södertälje RK

   Allsvenska Södertälje RK fick denna säsong inte ihop en slagkraftig trupp och har därför bestämt sig för att avstå 15-mannaspel i högsta serien. I stället har man inlett ett samarbete med Hammarby Rugby där Södertäljespelarna ges möjlighet att spela 15-manna i Hammarby. För Bajen kommer detta innebära klar förstärkning och möjlighet att ta ytterligare kliv framåt. Senast blev laget bronsmedaljörer – nu är siktet inställt på en ännu bättre slutplacering.

Säsongens rugbyfestivaler

   Ungdomsrugbyn i Stockholmsområdet spelas i stor utsträckning i form av rugbyfestivaler. Nu har spelschemat gällande klasserna U8, U10, U12 och P14 kommit. Klubbarna möts vid dessa tillfällen (arrangör, spelplats):

13 maj: Enköping

20 maj: Erikslund, Täby

27 maj: Uppsala

10 juni: Stockholm Exiles, Årstafältet

26 aug: Enköping

2 sept: Uppsala

9 sept: RCLF, Stora Essingen IP

16 sept: Hammarby, Årstafältet

 

DETTA HAR HÄNT:

BOWLING:

Förlust mot Eva men nu blir det kval

   Hammarbys damlag i Elitserien förlorade mot topplaget B-K Eva i den avslutande seriematchen i Elitserien (23 april). Matchen i Högdalshallen slutade 14-6 (4-1, 3-2, 4-1, 3-2) till hemmalaget. Bäst individuellt i Hammarby var Rakel Norberg med 851 poäng.

   Bajen har ändå gjort en helt okej säsong och slutade åtta av tio lag i serien. Nu väntar kvalspel helgen 13-14 maj där man möter AIK som spelat i Allsvenskan under säsongen.

Herrarna blir kvar i Div 1

   Herrlaget hade möjlighet att ta sig till kval till Mellanallsvenskan när seriespelet avslutades i lördags (22 april). Det hade behövts segrar i båda bortamatcherna, mot BK Flax från Västervik och Team Gamleby BC. Tyvärr blev det bara en vinst och laget slutade därmed trea i Div 1 Södra Svealands grupp B. Serieplaceringen innebär att laget blir kvar i Div 1 även kommande säsong.

Resultaten:

BK Flax-Hammarby 12-7 (4-1, 1-4, 5-0, 2-2). Bäst individuellt i HIF: Peter Dannfeldt 887.

Team Gamleby BC-Hammarby 7-13 (1-4, 1-4, 1-4, 4-1). Peter Sainio 874.

 

BOXNING:

Hammarbyboxare i tio av 24 diplommatcher

   Omgång 8 i Stockholms diplomserie boxades under söndagen (23 april) hos Narva BK. Sju klubbar deltog och publiken fick uppleva hela 24 diplommatcher och i tio av dessa var det Hammarbyboxare i ringen.

Hammarbyarnas resultat:

Alexander Engström, BK Rapid vs Marcel Szachewicz, Hammarby IF 20-25

Antonio Karlsson, Hammarby IF vs Zhovlonbek Juldashev, Haninge BK 29-28

Alexander Engström, BK Rapid vs Ibrahim Echelhi, Hammarby IF 23-21

Antonio Karlsson, Hammarby IF vs Denis Nikandrov, Haninge BK 31-29

Adam Ben Naceur, Haninge BK vs Röjhat Özalp, Hammarby IF 25-22

Ruben Gard, Hammarby IF vs Said Mamergov, Haninge BK 17-20

Whilliam Striger, Haninge BK vs Jeremi Espinoza, Machace Hammarby IF 31-26

Victoria Tong, Narva BK vs Adrian Brozadeh, Hammarby IF 21-22

Abdelhag Achalhi, Hammarby IF vs Alan Zangana, BK Örnen 25-29

Elwin Belezika, Hammarby IF vs David Kalisz, Antares BK 26-20

   Därmed är diplomserien 2016-17 avslutad. I klubbtävlingarna (bästa klubb och mesta klubb) blev Hammarby sexa respektive fyra av 20 deltagande klubbar. Täten:

Bästa klubb: Här räknas ihop endast de tre bästa poängen per klubb och tävlingsomgång. Endast en match per boxare, högsta poäng räknas.

1 Haninge BK 682

2 BK Rapid 581

3 Linnéa IF 477

4 Djurgårdens IF 438

5 Narva BK 403

6 Hammarby IF 425

Mesta klubb: Här ihop samtliga poäng, Endast en match per boxare, högsta poäng räknas.

1 Haninge BK 132 187 229 245 232 276 300 310 = 1911

2 BK Rapid 146 159 206 112 190 202 224 = 1239

3 Linnéa IF 49 75 68 46 127 121 176 = 662

4 Hammarby IF 49 51 49 58 50 107 215 = 579

5 Djurgårdens IF 123 134 92 77 48 27 65 = 566

 

FOTBOLL:

0-0  mot Giffarna

   Efter den överraskande segern mot AIK på annandag påsk var det dags för Hammarbys herrlag att ta sig an mer oglamoröst motstånd, GIF Sundsvall. Dock vet vi sedan tidigare att de ofta gör bra resultat mot Bajen. Söndagens match var inget undantag, Giffarna fick med sig en poäng trots klar Hammarbydominans sett till chanser och skott på mål. 0-0 kan ändå ses som en bekräftelse för Hammarbys del att man håller på att bygga ett hållbart försvar. Nu testades unge Marcus Degerlund som mittback i Joseph Aidoos frånvaro (avstängd) och klarade av jobbet mycket bra.

   Efter fjärde omgången är Hammarby på åttondeplats i tabellen och faktiskt bäst i stan – det hade nog inte så många väntat sig med tanke på Djurgårdens satsning och AIK:s dokumenterade styrka.

23 april Hammarby-GIF Sundsvall 0-0. Publik: 20 557 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena)

Damerna förlorade mot svenska mästarna

   En nykomling mot svenska mästarna – det kan väl bara gå på ett sätt? Fotbollen är aldrig helt förutsägbar men oftast är ändå kvalitetsskillnaderna avgörande. Hammarby gjorde en fullt anständig insats mot Linköpings FC i hemmapremiären av Damallsvenskan och hade häng till allra sista spelminuten men förlorade med 1-3. Efter två omgångar mot förväntade topplag står Hammarby på noll poäng och det finns risk att det blir dålig poängutdelning även framöver med tanke på vilka motståndare som väntar. Men känslan är ändå att Bajen håller på att växa in i den allsvenska kostymen.

22 april Hammarby-Linköpings FC 1-3 (0-1). Publik: 683 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena). Mål HIF: Julia Zigiotti Alme.

 

 

FRIIDROTT:

Benn Harradine har öppnat säsongen

   Hammarbys australiensiske diskuskastare Benn Harradine har startat säsongen med ett par tävlingar i Kalifornien. I Chula Vista i torsdags (20 april) fick han till 61.06 m och i Salinas dagen nefter blev det 59.61.

 

HANDBOLL:

Klart för spel i Handbollsligan

   Efter två raka segermatcher i herrarnas kvalspel mot Amo HK hade Bajen möjlighet att avgöra matchserien på hemmaplan under torsdagskvällen. Det har tidigare visat sig att det är klasskillnad mellan lagen från högsta och näst högsta serien och den skillnaden visade sig till slut också i resultatet, 31-21 till Hammarby och 3-0 i matcher mot det småländska motståndet. Men i de enskilda matcherna var det ändå rätt spännande och vid detta tillfälle ledde faktiskt Amo i halvtid efter att ha kört en tuff taktik där de plockade ut målvakten i samtliga anfall. I spel 7-6 matchade de Hammarby rätt bra men i längden höll det inte.

   Bajen är därmed klart för spel i Handbollsligan också kommande säsong. Eftersom även de andra kvallagen från Handbollsligan, Aranäs HK och HIF Karlskrona, klarade sina allsvenska motståndare blir det bara ett nytt lag i serien 2017-18. De som gick från Allsvenskan var OV Helsingborg som ersätter jumbon IFK Ystad.

20 april Hammarby-Amo HK 31-21 (11-12). Publik: 1 200 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby IF: Johan Nilsson 9, Alexander Morsten 7 (1 str), Nils Pettersson 7, Anders Wik Rydberg 3, Andreas Halvarsson 2, Gunnar Pettersson 2, Jonatan Wenell 1.

 

RODD:

Tio båtar i Bajen Rowing Race

   Årets Bajen Rowing Race i Årstaviken var tidigarelagt med en vecka (23 april denna gång) och hade ett lite mindre deltagarantal jämfört med 2016. Då ställde tolv båtar upp, denna gång var det tio som tävlade runt Lilla Essingen och Årsta holme.

   Vinnare i herrklassen (11 km) blev ett kombinerat lag bestående av roddare från Stockholms RF och Norrtälje RF, Hammarbylagen tvåa och trea. Damtävlingen, också den över 11 km, vanns av Akademiska RF före Hammarby. Dessutom tävlade det i klasserna nybörjare/motion 5 km (vinnare Akademiska RF) och juniorer (bara Hammarby kom till start).

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Lördagsmatch i Allsvenskan

   Det är inte så vanligt att Hammarbys herrlag spelar lördagsmatcher på hemmaplan, men i denna vecka är det dags. Laget möter nykomlingen AFC Eskilstuna.

Lördag 29 april kl 16.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-AFC Eskilstuna (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvensk fotboll till och med juni

   Programmet för C Mores sändningar av allsvensk herrfotboll är nu lagt till och med slutet av augusti. C More använder flera av sina kanaler, dessutom går samtliga matcher att ses via CMore.se och C More Mores mobilapp.

Hammarbys matcher fram till och med augusti:

Onsdag 26 april 19:00 IFK Göteborg – Hammarby, C More Sport

Lördag 29 april 16:00 Hammarby – AFC Eskilstuna, C More Sport

Söndag 7 maj 15:00 Östersund – Hammarby, C More Sport

Söndag 14 maj 15:00 Halmstad – Hammarby, C More Sport                           

Onsdag 17 maj 19:00 Hammarby – Malmö, C More Sport

Söndag 21 maj 15:00 Sirius – Hammarby, C More Sport

Söndag 28 maj 15:00 Hammarby IF – Jönköpings Södra IF, C More Sport

Söndag 4 juni 15:00 Hammarby IF – Djurgårdens IF, C More Sport

Måndag 3 juli 19:00 BK Häcken – Hammarby, C More Sport

Måndag 17 juli 19:00 IF Elfsborg – Hammarby, C More Sport

Måndag 24 juli 19:00 Hammarby - IF Elfsborg, C More Sport

Måndag 21 aug 19:00 Örebro SK-Hammarby C More Sport

Lördag 26 aug 16:00 Athletic Eskilstuna – Hammarby, C More Sport

 

Sändningar från Damallsvenskan

   Sajten damallsvenskan.tv ska sända säsongens samtliga matcher från Damallsvenskan i fotboll. Initialt har det varit tekniska problem, men förhoppningsvis ska detta ordna upp sig.

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info