Hoppa till sidans innehåll

HIF Innebandy blev årets förening

15 MAJ 2018 10:14
HIF IBF har jobbat hårt med att komma på fötter efter att verksamheten kraschade lite för några år sedan. Nyligen fick man erkännandet av att vara på rätt väg av Stockholms Innebandyförbund som utsåg HIF till årets förening.
  • Skapad: 15 MAJ 2018 10:14

   HIF IBF har jobbat hårt med att komma på fötter efter att verksamheten kraschade lite för några år sedan. Nyligen fick man erkännandet av att vara på rätt väg av Stockholms Innebandyförbund som utsåg HIF till årets förening. Vi berättar om ledarpris även inom basket och all annan Hammarbyidrott i veckans nyhetsbrev, bland annat om ett SM-guld i bowling för döva.

Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna sida

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 15 maj

Nästa nyhetsbrev: tisdag 22 maj

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Årets bandybild togs på Zinken

   Utmärkelsen Årets Bandybild har delats sedan 1974. De senaste fyra åren har tävlingen avgjorts genom omröstning på Instagram – som vanns av Romus Ramström vars bild från Hammarby-Bollnäs på Zinkensdamm blev populärast. Läs mer om tävlingen här: http://www.svenskbandy.se/NYHETER/SENASTENYTT/tavlingromusramstromtogaretsbandybild

 

 

Årets World Cup spelas 11-14 oktober

   För tionde året I följd spelas World Cup på herrsidan i Sandviken. Årets upplaga, som samlar 16 av de bästa klubblagen, genomförs 11-14 oktober. Hammarby är ett av de åtta kvalificerade svenska lagen. Övriga åtta lag kommer från Ryssland, Finland och Norge.

 

BASKET:

Hammarbyledare blev Årets eldsjäl

   Stockholms Basketförbund delade ut priset ”Årets eldsjäl” under ungdomsbasketens slutspelshelg 5-6 maj. Den som fick ta emot checken på 5 000 kr och den fina utnämningen var Hammarbyledaren Andreas Sundberg. Motiveringen löd:

"Andreas har varit aktiv i föreningen i drygt 10 år som funktionär, guide och kioskansvarig. Han är en spontan person som barnen älskar. Han är en viktig pusselbit vid föreningens arrangemang och han är utbildad förbundsfunktionär. Andreas är positiv och hjälpsam och gör livet lite enklare för alla tränare och spelare."

 

BOULE:

Melinda tog DM i precisionsskytte

   Melinda Oscarsson var bäst i sin gren när DM avgjordes 11-13 maj. Under dagarna koras DM-mästare i många klasser och discipliner, Hammarbyspelaren Melinda Oscarsson tävlade och vann i grenen precisionsskytte där det gäller att träffa ett klot och lillen från olika fasta positioner. Melinda besegrade Annelie Westin från AIK i finalen och kan därmed titulera sig distriktsmästare.

 

BOWLING:

SM-guld vid Döv-SM

   Svenska Dövidrottsförbundet arrangerade bowling-SM för döva 12-13 maj i Lund. I herrklassen blev det Hammarbyseger genom Ulf Nilsson Jörlemyr som i finalen besegrade Pierre Hjalmarsson med siffrorna 212-195.

 

FOTBOLL:

Åtta omgångar – sju segrar

   Bajens allsvenska herrlag byggde på tabellkolumnen för vunna matcher med ytterligare en under söndagen. Bortamatchen mot dittills obesegrade Örebro SK slutade 2-1 till Hammarby och laget har därmed 7-1-0 i de åtta matcher som spelats. Insatsen mot ÖSK var kanske inte någon av de allra främsta men visade ändå på många sätt vilken stark upplaga detta är. Det finns ett stort självtroende i laget och man kan göra mål på många olika sätt.

13 maj Örebro SK-Hammarby 1-2 (1-0). Publik: 12 352 (Behrn Arena). Målen: 1-0 Kennedy Igboananike (13), 1-1 Nikola Djurdjic (51), 1-2 Jiloan Hamad (78)

Abdul Halik Hudu uttagen till Ghanas U20-landslag

   Hammarbys 18-årige mittfältare Abdul Halik Hudu var en av de uttagna spelarna när Ghana mötte Algeriet på bortaplan den 11 maj i kval till afrikanska U20-mästerskapet. Matchen slutade 0-0, vi har tyvärr inte fått fram laguppställningarna och vet inte i vilken mån hammarbyaren deltog i spelet. Returmatchen spelas nu på fredag den 18 maj i Ghana.

18:e plats i futsalens maratontabell

   Hammarbys herrlag i futsal tog sig upp till högsta ligan SFL senast. Första säsongen ledde till kval för att klara sig kvar, vilket man gjorde genom att besegra GAIS Futsal. Det blir alltså spel i Svenska Futsalligan kommande säsong också. I väntan på detta tar vi en titt på maratontabellen som omfattar 23 lag under de fyra säsonger som ligan existerat. Hammarby hittas på 18:e plats – marschen uppåt har börjat! Du som vil ta en titt på maratontabellen kan kolla här: https://www.futsalmagasinet.se/sfl/

 

FRIIDROTT:

Bra Sverigepremiär av Grete Ahlberg

   Hammarby hade några deltagare med i Bålsta IK:s tävling Vårkastet under lördagen (12 maj). På seniorsidan gjorde Grete Ahlberg årsdebut utomhus på svensk mark. Hon fick i väg släggan 62,35 m och vann tävlingen, 29 cm från sitt personbästa.

   Bland ungdomarna gjorde några SM-kvalificerande resultat: Martin Sundberg i P15 diskus (44,01) och i P15 kula (13,19). SM-resultat även för Alexander Lindefalk i P15 slägga (35,50).

Klubbrekord och fina resultat i Danderyds Ungdomsspel

   Danderyds SK arrangerade Danderyds Ungdomsspel under söndagen (13 maj). Hammarby syntes i många av grenarna och åldersklasserna, bland annat blev det sex grensegrar. Dessutom två klubbrekord och tre SM-kvalificerande löptider. I tur och ordning:

Grensegrarna togs av Elias Kapell (P12 60 m, P12 60 m häck, P12 kula), Julia Jansson (F17 kula), Beata Edelholm (F15 200 m) och Linnéa Lindefalk (F13 60 m häck).

Klubbrekorden noterades av Elias Kapell, P12 60 m på 8,42 och P12 längd zon med 4,99.

SM-kvalificerande tider gjordes av André Barosso Johansson (P16 100 m på 1,78), Beata Edelholm (F15 80 m på 10,65) och Filippa Ramberg (K22 800 m på 2.21,28).

Sex guld i veteran-DM

   DM för veteraner arrangerades av IFK Tumba på Sätra IP 12-13 maj. Det här är tävlingar med väldigt blandade startfält – i några fall är det klasser med bara en deltagare – men vi listar ändå de grenar och åldersklasser där det blev DM-guld för Hammarby. Fyra guldmedaljer blev det genom Joakim Pihlstrand-Trulp i M40 som vann 400 m, 800 m, 1500 m och 5000 m. Guld också för Jan Förberg i M75 5000 m och för Maria Björkman i K65 1500 m.

Seniorer i Täby Open

   Täby IS arrangerar Täby Open på Tibblevallen 19-20 maj 2018. Detta är främst en ungdomstävling men några seniordiscipliner finns också där Hammarby har idrottare med. De som är anmälda för Bajen i seniorklasser är Felix Prins (M 100 m och M längd), Rodi Kay (M 200 m) Malcolm Odero (M 800 m) och Tilda Kapell (K stav).

 

HANDBOLL:

Patrik Fahlgren utsedd till Handbollsligans MVP

   I och med SM-finalen mellan IFK Kristianstad och Malmö HK är klubblagssäsongen avslutad och ett All Star Team har korats. I detta har vi inte fått med någon Hammarbyspelare – däremot har den separata utmärkelsen MVP (Most Valuable Player) tilldelats Hammarbys Patrik Fahlgren.

Nyförvärv från Ricoh HK

   Ricoh HK kommer i höst att heta AIK och det lär bli en del förändringar i truppen. En av dem som lämnar Ricoh/AIK är mittsexan Kevin Johansson Eggan. 24-åringen har valt att skriva på för Hammarby. En annan truppförändring i Hammarby inför 2018-19 är att Alexander Binderis lämnar klubben efter fyra säsonger. Alexander har varit skadedrabbad men kom förra säsongen tillbaka och debuterade i Handbollsligan, utan att riktigt vara nära förstauppställningen. Nu fortsätter karriären på annat håll, ny klubb är ännu inte klar.

Poolindelningen klar

   De 14 lagen i Handbollsligan är liksom tidigare indelade i två pooler, där man inom sin egen pool möter lagen en extra gång. Förutom detta är det dubbelmöten med samtliga andra lag, totalt blir det 32 matcher i seriespelet. Poolerna har fått följande sammansättning:

1: AIK, Alingsås HK, Guif Eskilstuna, Hammarby, Redbergslids IK, IFK Skövde, IK Sävehof.

2: HIF Karlskrona, IFK Kristianstad, Lugi HF, HK Malmö, IFK Ystad, Ystads IF, Önnereds HK.

Damlaget spelar Eken Cup

   Hammarbys damlag satsar på utomhusspel 16-19 juni genom att delta i internationella Eken Cup som då avgörs för 43:e gången. Även på ungdomssidan blir det mycket Hammarby i turneringen, hela 20 lag är anmälda i olika åldersklasser.

 

INNEBANDY:

Årets förening!

   Stockholms Innebandyförbund har utsett Hammarby IF IBF till årets förening. Priset är en minnesgåva och 15 000 kr att använda till föreningens ungdomsverksamhet. Ur den omfattande motiveringen:

”Motgångar får vissa att bryta samman, andra att överträffa sig själv. Årets förening har de senaste åren bevisat att man med engagemang, en tydlig plan och vågade beslut kan lyckas. Hammarby IF IBF har skyndat långsamt och lyckats med svårigheten att balansera sitt välkända varumärke med föreningens ambition, vision och möjligheter.”

   Du som vill läsa hela motiveringen och en intervju med HIF Innebandys ordförande Gabriel Isoz klickar här: http://www.innebandy.se/Stockholm/Nyhetskatalog/Nyheter/Allmanna-nyheter/Arets-forening/

Hejaklackspris till Hammarby!

   Stockholmscupen avslutades med finaler 6 maj och i B-finalen Flickor Lätt segrade Hammarby genom att vinna med 4-0 över Bro IK. Dessutom tog man hem hela cupens pris gällande finalernas bästa hejaklack.

   Motiveringen: "Med en färgsprakande stämning, härligt engagemang, otrolig glädje och härlig sång finalen igenom visar Hammarbys klack att man är bäst i Stockholmscupen 2018".

   Hammarby IF IBF Flickor Lätt vann därmed ett presentkort på 10 000 kr hos Assist som tillverkar innebandyutrustning.

 

ISHOCKEY:

Målvakten Rasmus Eklöf återvänder till Hammarby

   Rasmus Eklöf spelade i Bajen 2016-2017, och är nu tillbaka i klubben efter att ha spelat i Värmdö under förra säsongen. 23-åringen har erfarenhet från spel i Hockeyettan med både Haninge och Enköping.

Rekryterat på ungdomssidan

   Hammarby Hockey Ungdom kommer i fortsättningen att ledas av Ola Andersson. Ola har många års erfarenhet av hockey, och speciellt ungdomshockey där han driver egna camper med teknik, spelförståelse och närkampsspel som specialitet.

 

RUGBY:

Semifinal i sjumanna

   Andra avdelningen av kvalspelet i sjumannarugbyn genomfördes under torsdagen (10 maj). Hammarby var placerat i gruppen Mitt och mötte Linköping, Göteborg och Vänersborg i returmöten, första omgången spelades 6 maj. Matcherna i Linköping gav följande resultat för Hammarby:

Vänersborg RK-Hammarby 10-17 (5-5). Poäng HIF: XX (ingen namnuppgift) 7 p, Isak Näslund 5, William Sampson 5.

Hammarby-Göteborg RF 15-21 (10-7). Poäng HIF: Sebastian Pihlainen 5, Michael Davis 5, XX (ingen namnuppgift) 5.

Linköpings RK-Hammarby 43-5 (24-0). Poäng HIF: XX (ingen namnuppgift) 5.

   I sluttabellen har Hammarby tre vinster och tre förluster och placeringen trea ab de fyra lagen. Detta räcker dock för avancemang till semifinal.

Sidgwick startade när Sverige slog Lettland

   Sverige klarade sig kvar i Europaspelets Conference 1 North genom att besegra Lettland på hemmaplan under lördagen (12 maj). I laget fanns två Hammarbyspelare, Christopher Sidgwick och Robert Persson, varav den förstnämnde ingick i startuppställningen. Den svenska segern skrevs till 50-27 (19-13). Inga poäng noterade för Hammarbyspelarna. Sverige slutade därmed på tredje plats i gruppen som omfattarfem nationer.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Match mot svenska mästarna

   Ett möte mellan två lag vars allsvenska säsong blivit väldigt mycket annorlunda än förväntat. Regerande mästarlaget Malmö FF var av naturliga skäl tippade att husera i toppen medan Bajen av de flesta sågs som ett mittenlag. När vi nu går in omgång 9 av Allsvenskan är förhållandet tvärtom – MFF är ett mittengäng och Bajen tillhör ju faktiskt guldkandidaterna. Nåväl, detta kan ju ändras och det är för tidigt att säga om dessa styrkeförhållanden kommer att bestå. Hursomhelst är onsdagskvällens match intressant på många sätt.

Onsdag 16 maj kl 19.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-Malmö FF (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

Rugbypremiär i Täby

   Herrlaget i rugby öppnar säsongen med att möta Erikslund Rugby på bortaplan. Laget begärde ner sig i Div 1 för att ta nya tag, det blir intressant att se hur man står sig mot Erikslund som är på uppgång som klubb med bra ungdomsverksamhet.

Söndag 20 maj kl 13.00, Täby Rugbycenter: Erikslund Rugby-Hammarby (Division 1, rugby, herrar)

 

Derby och seriefinal

   Hammarby och AIK är de två lag som hittills gått bäst i fotbollens allsvenska på herrsidan. På söndag möts lagen i ett stekhett derby. Möjligen finns fortfarande biljetter kvar och i så fall kan de köpas här: https://hammarbyfotboll.ebiljett.nu/Home/tickets/67/False?q=498054a7-185c-4fff-84cd-1ad658fded1b&p=3569e209-9a90-4202-b9ae-7192b29fe440&ts=1526306041&c=ebiljettnu&e=hammarbyfotbollweb&rt=Safetynet&h=18c7a2e81acad560e9f8be3572ee729c

Söndag 20 maj kl 15.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-AIK (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska tv-sändningar i C More

   C More är även i år huvudkanal för den allsvenska fotbollen på herrsidan Programmet är fastställt fram till slutet av augusti och när det gäller Hammarby ser det ut på följande sätt:

Onsdag 16/5 19:00 Hammarby - Malmö FF: C More Fotboll

Söndag 20/5 15:00 Hammarby – AIK: C More Fotboll

Söndag 27/5 15:00 Kalmar FF-Hammarby C More Fotboll

Måndag 9/7 19:00 Hammarby-Östersunds FK C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 16/7 19:00 IF Elfsborg-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 23/7 19:00 Hammarby-Dalkurd C More Sport

Måndag 30/7 19:00 Trelleborgs FF-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Söndag 5/8 15:00 Hammarby-Trelleborgs FF C More Fotboll

Måndag 13/8 19:00 IFK Norrköping-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 20/8 19:00 Hammarby-Örebro SK C More Sport

Måndag 27/8 19.00 Dalkurd-Hammarby C More Sport

 

Damallsvenskan i SVT och på webben

   SVT har gjort klart med direktsändning av ett antal matcher i Damallsvenskan (fotboll) under våren. Nästa gång Hammarby är aktuellt:

Söndag 27 maj kl 13.00 Hammarby-Djurgårdens IF: SVT

   Det är också så att samtliga matcher kan köpas och ses på webben. Här finns info om sändningarna från Damallsvenskan: https://www.damallsvenskan.tv/damallsvenskan/home

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info