Hoppa till sidans innehåll

Lennart Nymans pris till Micke Sjösten

01 AUG 2017 08:03
Hammarby IF Alliansförening delar årligen ut Lennart Nymans pris till en ledare inom de 19 medlemsföreningarna. I år har det tillfallit innebandyns Micke Sjösten. Mer om priset i nyhetsbrevet.
Hammarby IF:s nyhetsbrev - tisdagar på denna plats
  • Skapad: 01 AUG 2017 08:03

   Hammarby IF Alliansförening delar årligen ut Lennart Nymans pris till en ledare inom de 19 medlemsföreningarna. I år har det tillfallit innebandyns Micke Sjösten. Mer om priset i nyhetsbrevet. Dessutom: boxning, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, rodd och allsång.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 1 augusti

Nästa nyhetsbrev: tisdag 8 augusti

 

NYTT OCH NOTERAT!

HAMMARBY IF ALLIANSFÖRENING:

Micke Sjösten fick Lennart Nymans pris 2017

Styrelsen för Hammarby IF Alliansförening har beslutat att tilldela Micke Sjösten, Hammarby Innebandy, Lennart Nymans pris 2017. Priset är på 15 000 kr och tilldelas en ledare som gjort betydande insatser i någon av Hammarbys 19 medlemsföreningar.

Juryns motivering lyder:

Micke Sjösten har varit tränare för pojkar födda 2000, i snart tio år. Mickes filosofi är att alla ska få vara med. Micke säger aldrig nej till ett barn som vill vara med, oavsett tidigare erfarenheter.  Det har inneburit att truppen genom åren alltid har varit en av föreningens största, även om de sportsliga resultaten har varierat. Sammanhållningen och trivseln är stor både på och utanför plan.

Innebandyns filosofi ; ”Så många som möjligt, så länge som möjligt” är också Mickes. För att alla ska få spela på sin nivå finns också samarbete med andra åldersgrupper, vilket innebandyns seriesystem tillåter. Med Mickes inställning, och med den gemenskap och sammanhållning han bygger runt laget, försvinner problematiken med att ungdomar slutar att idrotta för tidigt.

Mickes ledarskap, hans ödmjukhet och glädje inspirerar andra ledare och bidrar till att ungdomar fortsätter med sin idrott och får ett intresse och en gemenskap som kan vara hela livet.

 

BOXNING:

Bajen Rough House 13 oktober

   I Svenska Boxningsförbundet kalender över kommande tävlingar finns Hammarbys egen gala i Eriksdalshallen inlagd fredag 13 oktober. Hammarby har ännu inte själva börjat pusha för årets upplaga, men preliminärt har vi i alla fall ett datum.

   Ett annat boxningsdatum som troligtvis berör Hammarby är starten för Stockholms diplomserie. Säsongens första deltävling avgörs hos IF Linnéa på Erstagatan den 17 september.

 

FOTBOLL:

Wiland värvad

   Ett riktigt starkt nyförvärv presenterades till herrtruppen några dagar innan bortamatchen mot Jönköpings Södra. Det blev då klart att Malmö FF:s målvakt Johan Wiland fortsättningsvis kommer att spela för Hammarby. Kontraktet är skrivet på 2,5 år. Troligtvis innebär truppförstärkningen att Ögmundur Kristinsson kommer att lämna laget men när det gäller den delen är ännu inget klart.

Göteborgsspelare lånas in

   Damlaget kommer att låna in 20-åriga Maja Göthberg från Kopparbergs/Göteborg under resterande delen av säsongen. Kantspelaren Göthberg (både mittfält och ytterback) var med och tog EM-guld med F19-landslaget och har hunnit med två U23-landskamper. Lånet gäller hösten ut, därefter återvänder hon till Göteborg. Dock kommer hon inte att spela i matchen mot Göteborg den 23 augusti.

 

FRIIDROTT:

Benn till VM

   Hammarby kommer förutom Michel Tornéus ha ytterligare en deltagare i årets VM; nämligen diskuskastaren Benn Harradine som tävlar för Australien. Han har som bäst kastat 64,67 denna säsong vilket ger honom en plats i det australiensiska laget. Mästerskapet (i London) avgörs 4-13 augusti och manlig diskus avgörs 5-6 aug.

 

HANDBOLL:

Försäsongen startar nu!

   Herrlaget har nu startat den gemensamma träningen och kör träningsläger i Västerås (utan matcher) 31 juli-5 augusti. När det gäller matcher innan seriespelet finns ett möte med lokalkonkurrenten Ricoh på schemat. Detta äger rum onsdag 9 augusti i Solnahallen. Därefter turnering i Eskilstuna 26 augusti. Ytterligare matcher kan tillkomma.

 

INNEBANDY:

Seriestart 23-24 september

   Ett grundschema för damernas matcher i Allsvenskan Östra finns nu tillgängligt på Svenska Innebandyförbundets sajt. Ännu inga klockslag men speldagar i de flesta fall. Hammarby börja den 23-24 september (någon av dagarna) med bortamatch mot Strömsbro IF i Testebo Arena. 30 sept är det dags för första hemmamatch, mot Team Toréngruppen i Sjöstadshallen och dagen efter är det ytterligare en hemmamatch mot ett Norrlandslag; RIG Umeå IBF. Hela schemat hittar du här:

http://www.innebandy.se/Global/SIBF/Forbundsinfo/dokumentbank/%c3%96vrigt/Spelschema%20DA%c3%96%202017-2018.pdf

Emma och Malte uttagna till utbildningshelg

   Stockholms Innebandyförbund ordnar utbildningshelg för Flickor och Pojkar 16 (födda 2001) 19-20 augusti. Från Hammarby har man tagit ut Emma Bergsten och Malte Danielsson.

 

DETTA HAR HÄNT:

FOTBOLL:

Förlust på Stadsparksvallen

   Hammarby åkte till lördagens allsvenska match mot Jönköpings Södra med viss optimism. Man kom från en bra insats hemma mot Elfsborg och hade dessutom ett starkt nyförvärv i truppen – målvakten Johan Wiland. Tyvärr åkte man på ett par självförvållade minor som försämrade möjligheterna till ett bra resultat. Både situationen som gav straff till J-Södra i mitten av första halvlek och Pa Dibbas osmarta agerande tio minuter senare som gav rött kort hade kunnat undvikas. Straffen sattes säkert av Tommy Thelin och Dibbas armbåge i ett läge när bollen inte var i närheten uppmärksammades av den assisterande domaren. Större delen av matchen spelades därmed med tio mot elva spelare. En viss forcering av för dagen tigerrandiga Bajen hade kunnat ge en poäng, men riktigt nära var det aldrig. Nya tag på söndag!

29 juli Jönköpings Södra IF-Hammarby 1-0 (1-0). Publik: 5 914 (Stadsparksvallen). Målet: 1-0 Tommy Thelin (27 (straff).

B-slutspel för U21

   Den första delen av seriespelet för Hammarbys lag i Folksam U21 Allsvenskan Norra är klar. Bajen har lirat 14 matcher, vunnit sex och förlorat åtta vilket inte räcker till A-slutspel. Klubben vann ju U21-SM förra året men kommer nu alltså inte att kunna försvara titeln. Det som väntar är B-slutspel där 24 lag delas in i sex fyrlagsgrupper med möten hemma och borta (totalt sex matcher för respektive lag). Gruppindelning är ännu inte fastställd.

 

FRIIDROTT:

Många personbästan i Karlstad GP

   Det tävlades i Folksam GP-serien under tisdagen (25 juli) och en hel del hammarbyare deltog. Flera av dem gjorde riktigt bra resultat. Här är ett axplock:

M 200 m: Douglas Hellbratt sprang på 21.45 vilket är nytt personbästa och en tid som kvalificerar till SM både i M22 och seniorklass. Även KidusYohannes Getahun noterade nytt PB – 22,91 för hans del.

M 800 m: Samiel Berhesprang för första gången under 2.00. Hans nya personbästa lyder 1.59,40 vilket gör honom kvalificerad till SM i P19-klassen. PB också för Felix Davidsson Berndtsson, 2.07, 85.

   Även Hammarbys VM-klare längdhoppare Michel Tornéus deltog i Karlstad. Han vann visserligen tävlingen men noteringen 767 cm är ju inte den nivå han vill ligga på.

Sandra Knezevic sprang i Belgien

   Hammarby hade en deltagare i lördagens (29 juli) tävling i Merksem, Belgien – Sandra Knezevic som sprang B-finalen på 400 m och kom fyra. Tiden, 56.98, är sex tiondelar från hennes årsbästa. Sandra är sedan tidigare kvalificerad till årets SM.

Ehrlin vinnare i Mölndal

   Erik Ehrlin deltog – och vann – tävlingen ”Sky is the limit” den 29 juli i Mölndal. Han hoppade 15,42 m i trestegstävlingen vilket är 31 cm sämre än hans årsbästa, dock ett konkurrenskraftigt resultat. Även Victoria Almerén Hansson tävlade vi detta tillfälle. Hon blev trea i längd med noteringen 542 cm vilket är sju cm kortare än hennes årsbästa.

Förnestig sprang hem en SM-biljett i Sundsvall

   Sundsvall Windsprint är en tävling där många lyckas pressa sina årsbästatider. Tävlingen är speciellt anpassad för att skapa bra sprintertider, man anpassar banorna efter rådande vindförhållanden. Just detta år (30 juli) blev dock tävlingen lite störd av ett regn och vi fick inte de allra främsta tiderna. Värt att notera ur Hammarbyperspektiv var detta:

M 100 m: Frank Förnestig förbättrade sitt årsbästa med sju hundradelar till 11,32 och kvalade därmed in till SM för P19. Nytt personligt rekord var det också.

M 200 m: Sunday Ojuri pressade säsongsbästa från 22,24 till 22,22. Dock fortfarande två hundradelar från SM-kvalificerande tid.

K 100 m: Freja Avebäck förbättrade sitt personliga rekord till 13,34, åtta hundradelar bättre än tidigare men fortfarande en bra bit från SM-tid.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Farstarodden 5-6 augusti

   Vanligtvis är Farstarodden på sjön Magelungen (Farsta) en av de större regattorna under året och Hammarby kommer naturligtvis synas en hel del i resultatlistorna. När detta publiceras är anmälningslistorna ännu inte publicerade men vi har ett körschema. Tävlingarna börjar kl 12 på lördagen (5 aug) och håller på till 15.30. På söndagen är tiderna 10-13.30.

Lördag 5 aug kl 12-15.30, Magelungen: Farstarodden dag 1

Söndag 6 aug kl 10-13.30, Magelungen: Farstarodden dag 2

 

Fortsätter hemmasviten?

   Hammarbys lag i herrfotbollens allsvenska har hittills varit starkt på hemmaplan och ännu inte förlorat. Senast slog man tillbaka Elfsborg efter att åkt på klar förlust i bortamatchen veckan innan. Revanschläge nu också – borta mot Häcken blev det 0-2 i början av juli. Intressant också att se om den förnämliga sviten med publiksiffror över 20 000 kan hållas.

Söndag 6 augusti kl 15.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-BK Häcken (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

Festa med Bajen Fans efter Häckenmatchen!

   Supporterföreningen Bajen Fans arrangerar fest i Hammarby roddhus (Årstaviken) direkt efter matchen mot Häcken. Öppet (och gratis) för medlemmar men det går ju också att teckna ett medlemskap i samband med anmälan. Läs mer om BF-festen här:

http://www.bajenfans.se/blog/2017/07/06/hor-upp-alla-gronvita-sjalar/

 

Allsång på Mosebacke 7 augusti

   Traditionen med allsång på Mosebacke fortsätter. SHV arrangerar för 16:e året denna förnämliga tillställning där artister och publik sjunger om Södermalm och Hammarby. Trio me Bumba spelar, Åke Hellman är allsångsledare och gästartister denna gång är Anders Lindgren (synth), Marie Hagenfeldt (sång) och Kenneth Kvist (saxofon och tvärflöjt).

Måndag 7 augusti kl 16-18, Mosebacketerrassen: Allsång på Söder med Hammarby-Veteranerna

 

Udda grenars kväll på Enskede IP

   Ett roligt och lite ovanligt årligt arrangemang är Hammarby Friidrotts ”Udda Grenars Kväll”. Här tar många av klubbens idrottare chansen att prova grenar de vanligtvis inte tävlar i. Bland löpdistanserna hittar vi 150 m, 600 m, 2000 m hinder, engelsk mil och 300 m häck.

Tisdag 8 augusti kl 17.45, Enskede IP: Udda grenars kväll

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Friidrotts-VM med Tornéus

   Hela London -VM i friidrott (4-13 augusti) sänds i kanalerna TV4, TV12 och Eurosport 1. Programmet hittar du bland annat här: https://www.friidrott.se/ovrigt/tvtider/Sommaren-17.aspx men för oss hammarbyare är det givetvis mest intressant med TV-sändningen där ”vår” man medverkar. Michel är i gång redan första dagen då det är kval i det manliga längdhoppet. Klockslag 20.20. Finalen går dagen efter, 21.05. TV-tider:

4 aug TV4 19.30-23.00

4 aug Eurosport 1 (18.45-23.00)

5 aug TV4 19.30-23.15

5 aug Eurosport 1 19.45-23.00

(Även manlig diskus har Bajen-intresse, i form av australiensiske Benn Harradine som bor i Sverige och tävlar för Hammarby. Han kliver också in fredag 4 aug, kvalen startar kl 20.20 och 21.45. Finalen går sedan nästa dag, 5 aug, med start kl 20.25)

 

Allsvenskan i fotboll

   C More håller i de allsvenska sändningarna 2017 och matcherna kan ses i deras streamingtjänst eller i någon av kanalerna. Hammarbys matcher fram till och med augusti:

Söndag 6 aug kl 15:00: Hammarby-BK Häcken C More Fotboll

Söndag 13 aug kl 15:00: Hammarby-Östersunds FK C More Fotboll

Måndag 21 aug 19:00 Örebro SK-Hammarby C More Sport

Lördag 26 aug 16:00 Athletic Eskilstuna – Hammarby, C More Sport

Söndag 10 sept 15:00 Hammarby - AIK C More Sport

Söndag 17 sept 17:30 Malmö FF - Hammarby C More Sport

Onsdag 20 sept 19:00 Hammarby - IFK Göteborg C More Fotboll

Söndag 24 sept 15:00 Djurgården-Hammarby C More Sport

Söndag 1 okt 17:30 Hammarby - IFK Norrköping FK C More Sport

Måndag 16 okt 19:00 Kalmar FF - Hammarby C More Fotboll

 

Sändningar från Damallsvenskan

   Sajten damallsvenskan.tv ska sända säsongens samtliga matcher från Damallsvenskan i fotboll. Länk: https://www.damallsvenskan.tv/damallsvenskan.

   Nu är det också klart att SVT kommer att sända åtta matcher från Damallsvenskan i höst, med start i september. Inriktningen blir på att bevaka kampen om SM-guldet. Där lär ju Bajen inte förekomma, men det kan ju hända att Hammarby ändå blir aktuellt eftersom man möter trion Eskilstuna, Linköping och Rosengård i slutet av säsongen.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info