Hoppa till sidans innehåll

Lovande inför hockeypremiären

06 SEP 2016 10:37
Hammarbys herrlag i hockey träningsmatchar flitigt inför seriespelet och det ser lovande ut. I veckan besegrade man både Huddinge och Kumla, de är också på Div 1-nivå så det bådar gott.
  • Skapad: 06 SEP 2016 10:37

   Hammarbys herrlag i hockey träningsmatchar flitigt inför seriespelet och det ser lovande ut. I veckan besegrade man både Huddinge och Kumla, de är också på Div 1-nivå så det bådar gott. I veckans nyhetsbrev har vi också nytt och noterat från verksamheterna i bandy, basket, boule, bowling, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, rodd och rugby.

Välkomna till Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna plats.

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Maria Thorén deltog i landslagslägret

   Damlandslaget har ett läger 4-6 september i Vetlanda för en tänkt A-lagstrupp omfattande 21 spelare. Hammarby har en spelare med, målvakten Maria Thorén.

6, 7 eller 8 lag i Elitserien?

   Efter avhoppen av AIK och Skirö AIK från Elitserien Dam har bandyförbundet nu erbjudit åtta lag i turordning möjligheten att tacka ja till elitseriespel 2016-17. Man vill ha en serie med åtta lag, men blir det inte ja från två klubbar blir det i stället sju eller sex lag. De som erbjudits plats är i tur och ordning:

1. Grycksbo IF

2. Västerstrand AIK

3. Härnösands AIK

4. Kalix Bandy

5. Sunvära SK

6. Mölndal Bandy

7. Villa Lidköping BK

8. Bollnäs TH

   Av dessa vet vi redan nu att Västerstrand tackat nej. Det har också kommit en nyhet från AIK Bandys nyvalda styrelse att man ändå vill ha ett lag i serien, men det känns inte realistiskt att de skulle få ihop en trupp i det här skedet.

   I förbundets information finns dessutom en uppgift om att Hammarby ansökt om en plats i Allsvenskan med ett U-lag. Intressant tid framöver alltså för den som vill veta hur bandyserierna på damsidan ska se ut den kommande säsongen.

Förstärkningar från AIK

   I och med att AIK har aviserat att man drar sig ur damernas elitserie så har flera av deras spelare bestämt sig för spel i Hammarby. Enligt Hammarby Bandys hemsida har dessa knutits till laget: landslagsspelarna Linnea Larsson och Anna Widing samt Julia Eriksson, Elin Öhgren och Hanna Brusberg.

 

BASKET:

Träningsmatch mot Gnaget

   Damlaget kommer att spela ett försäsongsderby mot AIK i Vasalundshallen. Den 13 september kl 19 sker första avkast.

 

FOTBOLL DAM:

Trio till landslagsläger

   Tre Hammarbyspelare (fyra om man vill räkna Julia Ekholm som lämnat Hammarby för studier i USA) har kallats av U20-landslagets förbundskaptener Calle Barrling och Anneli Andersén till ett VM-läger 12-18 september. Bajenspelarna i truppen är Filippa Angeldal, Anna Oscarsson och Julia Zigiotti Olme. Laget kommer att möta Tyskland i en träningsmatch i Uddevalla den 17 september.

 

FRIIDROTT:

Sexa i SM:s medaljtabell

   Stora SM avgjordes 26-28 aug vilket vi rapporterade från i förra nyhetsbrevet. Nu kompletterar vi med medaljtabellen från tävlingarna. 35 klubbar tog medalj och Hammarby var delad sexa med fem medaljer och 11 medaljpoäng (3-2-1 för de olika valörerna).

1) Spårvägens FK 12 (6-3-3) 27
2) Hässelby SK 14 (2-8-4) 26
3) Ullevi FK 9 (6-0-3) 21
4) Malmö AI 7 (2-2-3) 13
5) Örgryte IS 6 (1-4-1) 12
6) Hammarby IF 5 (2-2-1) 11
Huddinge AIS 5 (2-2-1) 11
8) IF Göta 5 (2-1-2) 10
9) Sävedalens AIK 4 (1-2-1) 8
10) Athletics 24Seven SK 3 (2-0-1) 7
IFK Lidingö 3 (1-2-0) 7

Två deltagare i USM i mångkamp

   SM-JSM-USM i mångkamp avgörs i Falun 10-11 september och Hammarby är representerat i två av klasserna. I P15 åttakamp ställer Jonatan Håkansson upp och i F15 sexkamp är det Klara Rådbo som försvarar Hammarbys färger.

 

DETTA HAR HÄNT:

BOULE:

Klara för Div 3!

   Kvalet den 3 september på Vårbergs IP gick bra. Hammarby besegrade båda motståndarna, Sumpan och Djurgården, och lyttas därmed upp en division

 

FOTBOLL DAM:

Utökad marginal till serietrean

   Det satt oväntat hårt åt för Hammarby i Elitettanmatchen mot Sunnanå SK på hemmaplan under lördagen (3 sept). Motståndarna, jumbo i serien, hade både 0-1 och 2-3 innan Hammarby forcerade fram segern som skrevs 4-3. Avgörandet kom på hörna vilket inte förvånade publiken på Zinken, Bajen hade inte mindre än 19 hörnor.

   Hammarby stärkte chansen att gå upp i denna omgång. Hittills svåraste konkurrenten om andraplatsen, Hovås Billdal, tappade poäng vilket gjorde att marginalen till tredjeplatsen vidgades till fyra poäng.

3 sept Hammarby-Sunnanå SK 4-3 (2-2). Publik: 222 (Zinkensdamm). Mål HIF: 1-1 Olga Ekblom (8), 2-1 Frida Sjöberg (18), 3-3 Olga Ekblom (55), 4-3 Alexandra Lindberg (71).

 

FOTBOLL HERR:

Hammarbysuccé i P18-landslaget

   Sveriges P18-landslag deltar i trenationsturnering i Danmark och har hittills mött Norge (match mot Danmark 6 sept). Mötet med Norge blev en stor succé både för laget och de tre uttagna hammarbyarna Isac Lidberg, Marcus Degerlund och Dusan Jajic. Sverige vann med 6-2 och alla tre Bajenspelarna hamnade i målprotokollet. Fakta:

4 sept Norge-Sverige 2-6 (0-2). Nyborg, Danmark. Hammarbyspelarna var samtliga med i startuppställningen. Isac Lidberg gjorde 0-1 (7) och 0-2 (17). Marcus Degerlund blev målgörare till 1-3 i 61:a minuten och Dusan Jajic nätade till 1-5 i minut 71. Dusan spelade hela matchen. Marcus drog på sig gult kort i 40:e minuten och byttes i 77:e minuten då även Isac fick avlösning.

 Bajens islänningar fick 1-1 borta mot Ukraina i VM-kval

   VM-kvalet har satt i gång vilket betyder landslagsuppdrag för Hammarbys båda islänningar Birkir Már Sævarsson och Ögmundur Kristinsson. Island inledde borta mot Ukraina under söndagen (Olympiastadion i Kiev 11 sept) och fick 1-1. Birkir spelade hela matchen. Ögmundur förblev kvar på bänken.

 

FRIIDROTT:

Svenska segrar med hammarbyare i laget

   Sverige vann seniorlandskampen mot Finland i Tammerfors på både dam- och herrsidan (3-4 sept). det var spänning in i det sista men till slut hade Sverige segrat med 210-200 på den manliga sidan och 213-197 i kvinnornas landskamp. Hammarby hade flera deltagare med och det var blandade insatser för deras del. Michel Tornéus dubblerade och körde alltså både längd där han blev tvåa och tresteg där det blev en tredjeplats. 764 cm respektive 1582 cm. Knappt godkänt i längd, bra i resultat i tresteg. I tresteget hade vi även Erik Ehrlin i laget. Han blev fyra på 1560 cm, godkänt med tanke på tidigare resultat under året.

   I höjd tävlade Mehdi Katib som innan deklarerade att detta var hans sista tävling, Mehdi hoppade 209 cm och blev fyra, ingen toppinsats men kanske ändå ok i betyget. Han fixade en viktig placeringspoäng genom att ha färre rivningar än sin närmaste konkurrent. Jacob Ewertzh sprang i stafetten 4x100 meter men tappade pinnen och gjorde förstås laget därmed chanslöst.

   För den som vill läsa en sammanfattning av Mehdi Katibs karriär finns här en text från Svenska Friidrottsförbundets hemsida: https://www.friidrott.se/nyheter/intervju/langa/Mehdi-Katib-16.aspx

   I kvinnolandskampen hoppade Jasmin Sabir tresteg och blev femma på 1265 cm, en bit ifrån vad hon tidigare presterat i år. I kvinnornas match hade Hammarby även en idrottare med i det finska laget, Sandra Eriksson som blev tvåa på 3000 m hinder med 10.03,89.

   I ungdomsfinnkampen hade Hammarby en deltagare med, Victoria Almerén Hansson på 100 m häck. Victoria var med och fixade svensk dubbelseger, hon kom tvåa på tiden 14,15. I den sammanlagda landskampen blev det dock förlust för det svenska flicklandslaget med poängsiffrorna 83,5 mot 117,5.

Sveriges bästa 15-åringar!

   Kraftmätningen är en årlig lagtävling för 15-åringar där det var final i helgen (3-4 sept). Till finalen i Linköping kom 20 pojklag och 20 flicklag och de gör alltså upp om titeln ”Sveriges bästa klubblag för 15-åringar”. På flicksidan stod det klart att Hammarby för närvarande är starkast, man vann på 14 562 poäng före tvåan MAI som var nästan 1 500 poäng efter.

   Killarnas tävling vanns av arrangerande Linköpings GIF, där var Hammarby åttonde klubb vilket räckte för att sammanlagt bli bästa klubb när mixtävlingen räknats ihop. Bajen var etta med sammanlagt 32 498 poäng. Tvåan Linköpings GIF hade 31 820 och trean Täby IS lag 1 kom upp i 31 715.

 

HANDBOLL:

Förlust och oavgjort i Skövde

   Sävehof var för bra, men mot Aranäs var det jämnt. Är resultaten i träningsturneringen Billingehus Elitcup i Skövde 2-3 september en föraning om vad som väntar i Handbollsligan? Herrlagets matcher i Skövde Arena innehöll både en storförlust mot ett troligt topplag och en jämn match mot ett gäng som antagligen kommer att kämpa på nedre halvan. Fredagens 19-32 mot Sävehof följdes upp av 30-30 mot Aranäs under lördagen.

2 sept Hammarby-IK Sävehof 19-32 (8-16). Publik: ingen uppgift (Skövde idrottshall). Mål HIF: Örn Bjarkason 6 (2 str), Johan Nilsson 3, Anders Wik-Rydberg 3, Nils Pettersson 2, Jonas Løkken 2, Alexander Morsten 1, Gunnar Pettersson 1, Adam Norman 1.

3 sept Hammarby-Aranäs HK 30-30 (17-14). Publik: ingen uppgift (Skövde idrottshall). Mål HIF: Johan Nilsson 8, Jonas Løkken 5, Örn Bjarkason 5 (3 str), Nils Pettersson 4 (1 str), Alexander Morsten 2, Andreas Halvarsson 2, Adam Norman 3, Anders Wik-Rydberg 1.

 

Förluster i DM-spelet

   Årets DM-spel är ingen Hammarbysuccé, varken på dam- eller herrsidan. Flera matcher spelades den gångna veckan, samtliga slutade med förlust (vi saknar ett resultat från måndag 5 sept, Hammarby-Matteuspojkarna).

DM Dam Grupp B

1 sept Täby HBK-Hammarby 29-27 (Gribbyhallen)

5 sept HK Silwing/Troja-Hammarby 35-27 (18-10) (Högdalshallen).

DM Herr grupp A

31 aug Sollentuna HK-Hammarby 23-21 (Sollentuna sporthall)

 

INNEBANDY:

Kvartsfinal i Björnslaget Cup

   Herrlaget deltog i Frölunda IBK:s försäsongstävling Björnslaget Cup 2-4 september och gjorde bra ifrån sig. Gruppspelet började visserligen med förlust mot IBK Vänersborg (3-4) men därefter besegrade man norska Ullkisa Innebsandyklubb (7-2) och Öckerö IBK (2-0). Laget var därmed kvalificerat för åttondelsfinal där man kunde besegra Myggenäs IBK med 5-3 efter straffar, 2-2 vid full tid. Först i kvarten tog det stopp, där blev det förlust mot Sandareds IBS med 3-4.

Oavgjort för damlaget i träningsmatch

   5-5 blev slutresultatet när damerna spelade träningsmatch mot Nykvarn. Matchen spelades i Nykvarn under söndagen (4 sept).

 

ISHOCKEY:

Vinst mot Huddinge – igen!

   För andra gången inom loppet av ett par veckor besegrade Hammarby Hockey (herrlaget) seriekollegan och favorittippade Huddinge, när lagen möttes i LW-hallen 30 aug. Segersiffrorna denna gång blev 5-2 (2-1, 1-0, 2-1).

30 aug Hammarby-Huddinge Hockey 5-2 (2-1, 1-0, 2-1). Publik: ingen uppgift (LW-hallen). Mål HIF: Joakim Ramsten 2, Viktor Mickelsson, Linus Carlsson, Felix Lundqvist.

…och ännu en gedigen träningsseger

   Träningsspelet inför Hockeyettan Östra fortsatte under söndagen med hemmamatch mot Kumla, som också spelar på Div 1-nivå (Västra). Och det ser onekligen lovande ut, Bajen vann denna match med klara siffror och har nu tre segrar och en oavgjord i träningsmatcherna.

4 sept Hammarby-Kumla HC Black Bulls 4-1 (2-0, 2-1, 0-0). Publik: ingen uppgift (LW-hallen). Mål HIF: Felix Lundqvist, Joakim Ramsten, Kenny Salander, Mattias Enroth.

 

RODD:

Dubbla åttor i Väterrregattan

   En försmak av SM gavs under helgen i Jönköping där Vätterregattan avgjordes (3-4 sept). Den här tävlingen samlar stora startfält och Hammarby är numera en av de klubbar som delar med många båtar. Inga toppnoteringar från Hammarbys sida men värt att notera är ändå att Hammarby fick ihop en egen damåtta (och hjälpte även till att fylla enda konkurrentbåten) samt också en herråtta. Seger för båda, dock bara en konkurrentbåt i båda fallen. Bådar gott för framtiden.

 

RUGBY:

Klar förlust mot Tjeckien

   Herrlandslaget, med två Hammarbyspelare, var i stort sett chanslöst mot Tjeckien när lagen möttes på Korsängen i Enköping under lördagen (3 sept).  Resultatet blev 14-56 sedan Sverige friserat siffrorna något mot slutet, bland annat via försök av Hammarbys Theuri Njuru. Huruvida det blev speltid även för den andra Hammarbyspelaren, Marcus Theodor Loxvi, har vi ingen uppgift. Ehsan Fadakar var med i trupputtagningen men finns inte med i spelarprotokollet. Matchen ingick i Europaserien.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

DM-spel i Eriksdal

   Damhandbollslaget spelar sista matchen i DM-gruppspelet under onsdagskvällen. Tyvärr är det kört att gå vidare, men givetvis angeläget ändå att göra en bra match inför kommandeseriespel.

Onsdag 7 september kl 18.30, Eriksdalshallen: Hammarby-Spånga HK (DM, handboll, damer)

 

Bowlingherrarna inleder mot Wåxnäs

   Herrlaget i bowling flyttades ner från Mellanallsvenskan till Div och tar nu alltså ny sats. Serien startar med hemmamatch på lördag.

Lördag 10 september kl 9.40, Brännkyrkahallen: Hammarby-Wåxnäs BC (Div 1 Södra Svealand, bowling, herrar)

 

Bajen Fans Cup på lördag

   Årliga turneringen i fotboll för olika grupperingar inom Hammarbys supporterrörelse spelas på lördag på Gubbängsfältet. Heldagsevenemang, dock inga exakta tider fastslagna ännu. Kolla Bajen Fans hemsida eller facebook.

Lördag 10 september, Gubbängsfältet: Bajen Fans Cup (fotboll)

 

Elitettanmatch i Älta

   Kampen för att ta sig upp till Damallsvenskan går vidare. På lördag är det match mot seriens nästjumbo Älta IF. Lag som fajtas för att klara sig kvar är ofta svåra, vilket vi såg i hemmamatchen mot Sunnanå senast. Viktigt att Bajen är på tårna alltså.

Lördag 10 september kl 14, Älta IP: Älta IF-Hammarby (Elitettan, fotboll, damer)

 

Familjedag på Årsta

   Hammarby Fotboll inbjuder till traditionsenlig familjedag på Årsta IP med aktiviteter för hela familjen. Mat och dryck, hoppborg, BUS på plats, autografskrivning med mera. Kolla in hela programmet här: http://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/valkommen-till-hammarbys-familjedag/

Lördag 10 september kl 14-17: Familjedag på Årsta IP

 

Första semifinalen i rugby

   Nykomlingen Hammarby har gjort ett riktigt bra seriespel i herrarnas allsvenska och står nu inför slutspel. Som trea möter man tvåan Pingvin RC från Trelleborg i dubbelmöte med inledning på hemmaplan

Lördag 10 september kl 15.00, Årstafältet: Hammarby-Pingvin RC (Semifinal, rugby, herrar)

 

Elitseriepremiär i bowling

   Damlaget i bowling startar seriespelet på lördag med match mot Örgryte IS. Förra säsongen var man nykomlingar och klarade sig kvar i Elitserien. Håller laget även denna säsong?

Lördag 10 september kl 17.00, Brännkyrkahallen: Hammarby-Örgryte IS (Elitserien, bowling, damer)

 

Stockholmsderby i Uppsala

   Stockholmsbandyn lider som vanligt av brist på is vid den här årstiden. När Hammarby tar sig an nyblivna elitserielaget IK Tellus blir det därför att åka till Uppsala för spelare och publik.

Lördag 10 september kl 17.30, Relitahallen (Uppsala): Hammarby-IK Tellus (träningsmatch, bandy, herrar)

 

Ny träningsmatch mot Vallentuna

   Hockeyherrarna mötte tidigare Vallentuna borta i en träningsmatch och spelade då 8-8. Nu är det dags för match på hemmaplan.

Söndag 11 september kl 16.00, SDC-hallen (ex LW-hallen/MB-hallen): Hammarby-Vallentuna BK (träningsmatch, ishockey, herrar)

 

Äntligen allsvensk fotboll igen!

   Efter landslagsuppehållet är det nu dags för plötsligt formstarka Hammarby att spela allsvensk fotboll igen. Örebro kommer på besök och biljettförsäljningen tickar på – över 20 000 sålda en vecka innan match.

Måndag 12 september kl 19.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-Örebro SK (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska fotbollssändningar fram till och med oktober

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är fastställt fram till och med 24 oktober. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller sändningarna:

Måndag 12/9 19:00: Hammarby-Örebro C More Fotboll

Fredag 16/9 19:00: Jönköpings Södra-Hammarby C More Sport

Torsdag 22/9 19.00: Hammarby-Häcken C More Live

Måndag 26/9 19.00: Falkenberg-Hammarby C More Live 2

Fredag 30/9 19:00: Helsingborg-Hammarby C More Sport

Måndag 17/10 19:00: Hammarby-Djurgården C More Sport

Söndag 23/10 17:30: Hammarby-Elfsborg C More Sport

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info