Hoppa till sidans innehåll

Målkalas på Zinken

07 NOV 2017 10:51
Bandysäsongen är i gång och Hammarbys herrlag har inlett intressant. Efter premiärförlusten borta mot Villa har laget slagit både storfavoriten Sandviken och TB Västerås med stora siffror. Hammarby IF:s nyhetsbrev - tisdagar på denna plats.
  • Skapad: 07 NOV 2017 10:51

   Bandysäsongen är i gång och Hammarbys herrlag har inlett intressant. Efter premiärförlusten borta mot Villa har laget slagit både storfavoriten Sandviken och TB Västerås med stora siffror. Vi noterar också flera segrar i stora internationella boxningsturneringen Angered Centrum Box Cup. Förutom bandy och boxning kan vi i veckans nyhetsbrev erbjuda nytt och noterat från verksamheterna i basket, bordtennis, bowling, fotboll, friidrott, futsal, handboll, innebandy, ishockey, rodd och rugby. Hey, Ho, Let´s go!

Hammarby IF:s nyhetsbrev - tisdagar på denna plats

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 7 november

Nästa nyhetsbrev: tisdag 14 november

 

NYTT OCH NOTERAT!

BASKET:

Förlängt med Sandra och återkomst för Moa

   Hammarby Basket fortsätter att presentera årets trupp en bit efter säsongstart. Senaste beskeden gällande damtruppen är att 19-åriga egna produkten Sandra Carlsten fortsätter och att Moa Sundberg, född 1999, kommer tillbaka efter ett par års uppehåll. Även Moa är en av föreningens egna produkter.

 

BORDTENNIS:

35 deltagare i DM

   Spårvägen, Ängby och Hammarby är klubbarna med flest anmälda deltagare till årets DM som avgörs i Brännkyrkahallen 10-12 november. Om alla kommer till start blir det 35 grönvita som fajtas i de många klasserna, från 10-åringar till veteraner. Info med tider för de olika klasserna hittar du här: https://www.stbtf.se/globalassets/stockholms-bordtennisforbund/tavlingseriespel/dm/program-dm-2017.pdf

                                                                                                                                                      

BOWLING:

Bajen arrangerar Hammarby Open

   Hammarby IF BF arrangerar för tredje gången en 3-mannatävling i Brännkyrkahallen, Hammarby Open. Kvalspelet pågår 1 nov-16 dec, final 17 december.

DM för 3-mannalag startar 20 november

   I november är det dags att börja kvala till DM för 3-mannalag, en tävling där Hammarbys damlag har varit framgångsrikt och tagit sig till SM-slutspel. DM för herrlag spelas i Åkeshov medan damernas DM avgörs i Vårby. Båda med start 20 november och final första veckan i december.

 

FOTBOLL:

Wiland nominerad till Allsvenskans Stora Pris

   Allsvenskans egen gala, med namnet Allsvenskans Stora Pris, hålls tisdag 7 november på Quality Hotel Friends i Solna och sänds i C More och i TV12 klockan 19:30-21:00. Hammarby har en spelare nominerad, Johan Wiland i klassen Årets målvakt. Rimligen finns chans till pris också i klassen Årets bortasektion, vars upplägg och kriterier förklaras på följande sätt:

Årets bortasektion – Inför säsongen 2017 tog SFSU (Svenska fotbollssupporterunionen) fram ett dokument för att förbättra bortasektionerna i svensk fotboll. Syftet var att hjälpa klubbarna öka bortaresandet, och därigenom bidra till högre publiksiffror och ännu bättre stämning på våra elitarenor. Priset i denna kategori går till den förening som på bäst sätt tagit hand om motståndarlagets gäster utifrån: service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. Priset är framröstat av 16 Allsvenska föreningars supportrar, SLO:er och säkerhetsansvariga.

Svendsen och Krusnell landslagsuttagna

   Hammarbys A-lagsspelare Sander Svendsen och Oscar Krusnell har tagits ut till varsitt landslag. Sander till det norska U21-landslaget och Oscar till Sverige P18. Aktuell match för Norges U21 är EM-kvalmötet med Irland i Drammen 8 november. I Oscars fall handlar det om två vänskapsmatcher i Spanien mot Polen (8 nov) och Finland (10 nov).

Ligacupen lottad

   Ligacupen är en tävling på pojksidan vars syfte är att förlänga säsongen med tävlingsmatcher. Den spelas i tre turneringar: en för spelare födda 1999 och senare (U19), en för spelare födda 2001 och senare (U17) och en för spelare födda 2002 och senare (U16). Inledande gruppspel spelas nu i november och december medan slutspel och finalspel spelas i februari och mars 2018. Lottningen har fallit ut på följande sätt för Hammarbys del:

U16, grupp 8: Hammarby IF, IFK Lidingö, IFK Stocksund, Västerås SK

U17 grupp 7: FC Järfälla, Hammarby IF, Skiljebo SK, Täby FK

U19 grupp 3: Dalkurd FF, Hammarby IF, IK Brage, IK Frej Täby

 

FRIIDROTT:

Tornéus nominerad i Friidrottsgalan

   Hammarbys Michel Tornéus är en av de nominerade i årets friidrottsgala. Längdhopparen är en av tre i kategorin ”Årets prestation i landslaget” och motiveringen lyder:

Samma resultat som vinnaren på inne-EM, förlorade guldet bara på sämre andraresultat. 8:a totalt (näst bästa europé) på VM.

  Galan hålls den 22 november på Stockholm Waterfront.

Anmälan till Midnattsloppet 2018 öppen

   Midnattsloppet 2018 äger rum i följande städer: Stockholm 18 aug, Göteborg 25 aug, Helsingfors 1 sept och Malmö 8 sept. Nu har anmälningssajten öppnat, hittas på Midnattsloppets hemsida: http://midnattsloppet.com/

Komplettering av övergångar

   Förra veckan listade vi de övergångar av idrottare som gjorts till och från Hammarby inför kommande säsong. Ytterligare en övergång har blivit klar sen dess; Charlotte Andersson från Huddinge AIS (född 00) har skrivit på för Hammarby.

 

INNEBANDY:

Älvsjö i DM-kvarten

   Det blir möte mot en allsvensk kollega för Hammarbys damlag i DM:s kvartsfinal. Bajen var sedan tidigare kvalificerat, i veckan blev motståndet klart. Lottningen har gett Hammarby hemmamatch mot Älvsjö AIK som återfinns i samma serie (Allsvenskan Östra). Nyligen möttes lagen i seriespelet, då blev det Hammarbyseger med 6-4. Kan laget upprepa triumfen? Datum för kvartsfinalen är ännu inte fastställt.

Malte Danielsson uttagen till Stockholmslaget P16

   Stockholmslaget i P16-klassen står inför SM-spel och i den offentliggjorda truppen hittar vi ett Hammarbynamn; Malte Danielsson som är en av två uttagna målvakter. SM avgörs i Umeå i januari.

 

RODD:

SM i inomhusrodd i Trollhättan och på Lidingö

   SM i Inomhusrodd 2018 består av en serie om två deltävlingar. Den första arrangeras av Regatta 84 i Trollhättan 3-4 februari, den andra av Östra RDF på Lidingö 10 mars. Hammarby har vanligtvis deltagare med i inomhusrodden. Förra säsongen blev det ett FM-guld (B-juniorer) och två SM-medaljer på seniornivå.

 

RUGBY:

Rugbyn flyttar från Årstafältet

   Årets säsong blev den sista för Stockholmsrugbyn på Årstafältet, där ju både Hammarby och Stockholm Exiles spelar sina hemmamatcher. Fältet ska bebyggas och rugbyn kommer så småningom att få ett nytt hemvist på Gubbängsfältet, Gubbängens Rugbycenter. Detta blir dock inte klart till kommande säsong utan tillfälligtvis kommer man att ha en lösning där matcherna spelas på Skarpnäcksfältet. Tidsplanen är att anläggningen i Gubbängen ska vara klar sommaren 2019.

 

DETTA HAR HÄNT:

BANDY:

Drömstart på hemmaplan

   Efter inledande förlust mot Villa på bortaplan hade Hammarbys herrlag i Elitserien två hemmamatcher i tät följd. Det blev riktiga klang- och jubeltillställningar, rejäl seger mot seriefavoriten SAIK och målkalas mot Tillberga. Det ser onekligen lovande ut, vanligtvis brukar inte Hammarby vara så här bra tidigt på säsongen. Nästa match blir en värdemätare – i veckan möter Hammarby Edsbyn borta och på fredag är det hemmamatch igen, då mot Kalix.

1 nov Hammarby – Sandvikens AIK 7-3 (4-2). Publik: 2 331 (Zinkensdamm). Målen: 0-1  Rasmus Forslund (4), 0-2  Christoffer Edlund (12), 1-2  Robin Sundin, hörna (22), 2-2  Christoffer Fagerström (26), 3-2  Adam Gilljam, straff (31), 4-2  Robin Sundin (39), 4-3  Christoffer Edlund, straff (48), 5-3  Jesper Jonsson (53), 6-3  Jesper Jonsson (67), 7-3  Christoffer Fagerström, straff (88).

4 nov Hammarby-Tillberga Bandy Västerås 15-4 (7-0). Publik 1 322 (Zinkensdamm). Mål HIF: Kalle Spjuth 4, Adam Gilljam 3, Christoffer Fagerström 3, David Pizzoni Elfving 3, Ilja Grachev, Jesper Jonsson.

 

BASKET:

Herrseger i Örebro

   Stabil insats och klar seger blev det för herrlaget som gästade Örebro under söndagen. Segern gör att laget nu har tre vinster och två förluster och håller fjärdeplatsen Basketettan Herr Södra.

Örebro Basket-Hammarby Basket 73-89 (20-22, 10-26, 16-24, 27-17). Publik: ingen uppgift (Idrottshuset Örebro). Poäng HIF: Mustafa Allotey 15, Ramme Haag 14, Niklas Herring 13, Michel Kouadio 12, Dip Deb 12, Pavlos Pavlidis 12, Aurelius Ekholm 7, Tobias Bresell 2 och Yafet Habtu 2.

 

BOXNING:

Fem guld i Angered Centrum Box Cup

   Elva boxare tävlade för Hammarby i jättelika Angered Centrum Box Cup (420 anmälda!) och många gjorde riktigt bra insatser. Det blev inte mindre än fyra Hammarbyguld en slutlig femteplats i klubbtävlingen elva ihopsamlade poäng (Angered BC och Linnéa IF delade på förstaplatsen med 23 poäng). Hammarbyboxarnas resultat:

Senior B 64 kg final: Naseer Haidari-Abdou Gherbi, Malmö BC 0-3

Senior C 60 kg semi: Klara Rickardsson-Natalia Westerback, BK Revansch 0-3

Senior C 64 kg semi: Denis Zeneli-Vukasin Velickovic, Redbergslids BK 1-2

Senior C 69 kg semi: Ellen Karlsson-Patricia Eustaduo Colowbo, IF Linnéa 1-2

Junior A 75 kg final: Ali Amanullah Yousufi-Moltas Lundström IF Linnéa 3-0 GULD

Junior C 60 kg kvart: Hakim Hossim-Rahmatollah Yaghobi, Redbergslids BK 3-0

Junior C 60 kg semi: Hakim Hossim-Manzoor Ashna, NBK Akilles 0-3

Junior C 81 kg final: Mohamad Rezale-Younis Mohamud, Angered BC 3-0 GULD

Ungdom A 63 kg final: Ibrahim Bahktiari-Hampus Broman, BS Tor 0-3

Diplom A 75 kg kvart: Mohammad Painda-Marcus Övald, Pors IF 0-3

Diplom A 75 kg semi: Genadi Gasharashvili-M Damarkani, Angered BC 2-1

Diplom A 75 kg final: Genadi Gasharashvili-Whilliam Striger, Haninge BK 2-1 GULD

Diplom B 57 kg semi: Elvin Belizaka-Maeid Hussain, Upsala IF 3-0

Diplom B 57 kg final: Elvin Belizaka-Amar Muminhudzic, BK Kungälv 3-0 GULD

 

FOTBOLL:

Dålig avslutning på Nya Söderstadion

   Hammarby låg sjua i serien innan allsvenska avslutningsmatchen mot redan nedflyttningsklara Halmstad BK. En ypperlig chans att säkra placering på övre halvan vilket innebär att två hemmamatcher i vårens cupspel låg för handen. Därav blev intet, trots tidig Bajenledning signerad Muamer Tankovic på lång öppnande passning från Mats Solheim. Därefter tappade Bajen mycket av spelet till HBK som kvitterade innan halvleken var över. I andra gick det fortsatt trögt för Hammarby som gjorde ett trippelbyte efter en timmes spel. Inte långt efter att alla byten genomförts skadades Birkir Saevarsson vilket gjorde att Bajen fick avsluta med tio man, en situation manuppenbarligen inte klarade av. Halmstad utnyttjade först en hörna och avgjorde sedan till 1-3 i 85:e.

   Hammarby fick därmed nöja sig med niondeplats i årets tabell, et fall framåt jämfört med de två senaste årens elfteplaceringar men ändå inte någon definitiv bekräftelse på att laget är på väg uppåt.

   Efter matchen tackades ett par av spelarna av, två som definitivt försvinner efter denna säsong; Stefan Batan och ”Djurgårdsdödaren” Rômulo.

5 nov Hammarby-Halmstad BK 1-3 (1-1). Publik: 20 070 (Tele2 Arena/Nya Söderstadion). Målen: 1-0 Muamer Tankovic (12), 1-1 Aboubakar Keita (26), 1-2 Marcus Klingenberg Mathisen (71), 1-3 Tryggvi Hrafn Haraldsson (85).

1-1 och säkrat kontrakt i Damallsvenskan

   Hammarbys höstspurt i Damallsvenskan har räddat kvar laget i Damallsvenskan. Det stod klart redan innan hemmamötet med Kristianstads DFF i söndags, tack vare att lördagens matcher gick Hammarbys väg. Matchen slutade 1-1 och trots att en omgång återstår är kontraktet alltså klart. Avslutningen spelas borta mot Rosengård på söndag.

5 nov Hammarby-Kristianstads DFF 1-1 (0-1). Publik: 169 (Grimsta IP). Mål HIF: Julia Zigiotti Olme.

Futsalseger mot ÖSK

   Första segern i SFL – högsta serien i futsal på herrsidan – kom under torsdagen i seriens omgång 2. Bajen mötte då Örebro SK FK på bortaplan. Det blev en jämn match där lagen följdes åt i målprotokollet tills Hammarby avgjorde med en frispark i 39:e minuten (matcherna spelas 2x20 min). Nästa match spelas 17 november mot Nacka Juniors i Nacka Bollhall.

2 nov Örebro SK FK-Hammarby 3-4 (2-2). Publik: 837 (Gamla Idrottshuset). Mål HIF: Fredrik Arvidsson, Råsgar Majid, Özgür Yasar och Andreas Dahl.

 

HANDBOLL:

Hemmapoäng mot RIK

   Sist Hammarby mötte Redbergslid i Handbollsligan blev det förlust med 18 mål på bortaplan, nu fick man oavgjort hemma. Ändå känns det som en förlorad poäng då Bajen ledde med två mål med en och en halv minut kvar. RIK gjorde alltså de båda sista målen.

   Hursomhelst – en poäng blev det, en värdefull sådan då det vidgade gapet ytterligare till nedflyttningsplatsen. Hammarby är nu fem poäng före Ricoh som står på noll. Upp till säker mark, tiondeplatsen som innebär att man slipper vanskligt kval för att klara sig kvar, är det tre poäng. Nu väntar fyra raka bortamatcher, först 7 december är det hemmamatch igen.

3 nov Hammarby-Redbergslids IK 31-31 (16-13). Publik: 872 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8 (1 str), Rickard Lönn 7, Gunnar Pettersson 4, Nils Pettersson 3, Martin Dolk 3, Anders Wik-Rydberg 3, Johan Nilsson 1, Bastien Genty 1, Hannes Nyström 1.

 

INNEBANDY:

Storseger mot serieledarna i herrtvåan

   Bajen visade verkligen att man tänker vara med och slåss i toppen av herrarnas Div 2 Stockholm när man mötte serieledande IBF Offensiv i lördags. Hemmalaget Hammarby tog tag i taktpinnen direkt och efter 4-1 i första perioden lät man aldrig motståndarna komma i kapp. 9-4 till slut och en förstaplats i tabellen, tack vare att ett par av huvudkonkurrenterna, Hammarbyhöjden och Nacka Wallenstam, spelade oavgjort i sitt möte. Närmast väntar match mot seriejumbon Täby FC Ungdom.

4 nov Hammarby-IBF Offensiv Lidingö 9-4 (4-1, 3-2, 2-1). Publik: 67 (Sjöstadshallen). Mål HIF: Mattias Khan 2, Rasmus Lundevall 2, Tobias Sandell-Yxner, Joel Sund, Viktor Rodén, Marcus Attebrant, Nicklas Dalbjer.

 

ISHOCKEY:

Storseger i Uppsala

   Damerna mötte Almtuna IS på bortaplan under måndagskvällen. Det här var toppen i tabellen mot botten, vilket också avspeglade sig i resultatet. Hammarby vann med 9-1 och har nu skaffat sig rejält försprång i Damettan Östra.

6 nov Almtuna IS-Hammarby 1-9 (0-5, 0-2, 1-2). Publik: 42 (Gränbyhallen). Mål HIF: Linn Hansén 3, Michelle Yucel 2, Sara Hubertsson, Linn Theichert Asplund, Sofia Sörling, Amanda Rosengren.

Bakslag i SDC-hallen

   Efter flera bra match i Hockeyettan Östra åkte herrlaget på en mina mot Gripen HC Nyköping. Det tidiga underläget, 0-2 efter 40 sekunder, var inget man klarade att reparera. Visserligen kom laget tillbaka och var med till slutet, men ett baklängesmål i tom bur avgjorde det hela till bortalagets fördel. 2-4 till slut gjorde att Nyköping fortsätter ha häng på spel i Allettan medan Hammarby av allt att döma kommer att spela i fortsättningsserien. Dock återstår tio matcher men gapet till femteplacerade Väsby är elva svårintagliga poäng.

4 nov Hammarby-Gripen HC Nyköping 2-4 (0-3, 0-0, 2-1). Publik: 253 (SDC-hallen). Mål HIF: Christian Olsson, Marcus Carlsson.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Basketderby mot AIK

   På damsidan återfinns Hammarby och AIK (deras utvecklingslag) i samma basketserie, Basketettan Dam. Nu möts lagen för första gången under säsongen, Bajen har ännu inte vunnit efter fyra spelade med Gnaget har 4/2 efter sex matcher. Hammarby kanske dock är på gång, sist förlorade man med bara en poäng mot ett av de bättre lagen.

Tisdag 7 nov kl 19.00, Farstahallen: Hammarby-AIK (Basketettan Dam Norr)

 

Onsdagshockey i Zinkens ishall

   Hammarby stormar fram i årets seriespel i ishockey på damsidan. Ofta blir det storsegrar men vi ser också en del jämna matcher. Huddinge är ett av de lag som har förutsättningar att ge Bajen en match, på onsdag kväll finns chansen att se en uppgörelse mellan lagen.

Onsdag 8 nov kl 20.30, Zinkens ishall: Hammarby-Huddinge IK (Damettan Östra, ishockey)

 

Fredagsmatch kl 18 på Zinken

   Tidig avslagstid blir det på fredag när Hammarby tar emot Kalix i bandyns elitserie på herrsidan. I och med krock med Sveriges fotbollskval mot Italien har man valt att spela matchen med start kl 18. Bajen har ju inlett strålande på hemmaplan – blir det ny tvåpoängare mot seriens nordligaste lag?

Fredag 10 nov kl 18.00, Hammarby-Kalix Bandy (Elitserien, bandy, herrar)

 

Toppmöte i Åkersberga

   Hammarbys innebandydamer toppar Allsvenskan Östra men ställs på fredag kväll på ett svårt prov då man möter serietrean Åkersberga borta. ”Ackers” är bara två poäng efter Bajen och går således om vid tre poäng.

Fredag 10 nov kl 20.15, Åkersberga Sporthall: Åkersberga IBF-Hammarby (Allsvenskan Östra, innebandy, damer)

 

Ettan mot jumbon i Sjöstadshallen

   Hammarby toppar innebandytvåan för herrar efter sex matcher och ställs nu mot seriens bottenlag. I idrott finns alltid möjligheter till överraskningar, här hoppas vi dock på ett förutsägbart resultat.

Lördag 11 nov kl 13.00, Sjöstadshallen: Hammarby-Täby FC Ungdom (Div 2 Stockholm, innebandy, herrar)

 

Dampremiär i bandy

   Efter många turer blev det klart att Hammarby kommer till spel med ett damlag även denna säsong. Man kommer att spela i en pojklagsserie för att hålla ihop laget och förhoppningsvis återvända till Allsvenskan Dam nästa säsong. Nu på lördag är det premiär.

Lördag 11 nov kl 16.00, Zinkensdamm: Hammarby-GT 76 Gul (P16 B Norra, bandy)

 

Basket med rejäla segerchanser

   Hammarbys herrlag tar på söndag emot Borås Basket som så här långt förlorat sina spelade matcher. Bajen har börjat seriespelet hyggligt och återfinns på övre halvan i tabellen efter tre segrar av fem möjliga.

   Efter herrmatchen tar damlaget vid och även de måste tillmätas hyggliga chanser till två poäng. Visserligen är man seriens jumbo så här långt, men nu möter man KFUM Lidingö som även de haft det motigt och förlorat för det mesta.

Söndag 12 nov kl 15.00, Farstahallen: Hammarby-Borås Basket (Basketettan Herr Södra)

Söndag 12 nov kl 17.15, Farstahallen: Hammarby-KFUM Lidingö (Basketettan Dam Norra)

 

Hockey i Scaniarinken

   Klassisk hockeyis väntar damlaget på söndag då laget åker till Södertälje för att möta SSK.

Söndag 12 nov kl 15.30, Scaniarinken: Södertälje SK-Hammarby (Damettan Östra, ishockey)

 

Hockey mot gästrikegänget Valbo

   Ett av seriens bättre lag gästar SDC-hallen på söndag. Hammarbys herrlag tar då emot Valbo HC från det starka hockeyfästet Gävle kommun.

Söndag 12 nov kl 16.00, SDC-hallen: Hammarby-Valbo HC (Hockeyettan Östra, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenskans Stora Pris tisdag kväll

   Den som gillar galor bör slå på teven tisdag kväll då Fotbollsallsvenskan på herrsidan firar sig själv.

Tisdag 7 nov kl 19.30-21.00, C More och TV12: Allsvenskans Stora Pris

 

C More sänder matcherna i Handbollsligan

  Hammarbys tre kommande matcher i Handbollsligan sänds i webbkanalen C More STREAM samt i C More LIVE.

Onsdag 8 nov kl 19.00 IK Sävehof-Hammarby C More LIVE, C More STREAM

Måndag 13 nov kl 19.00 Lugi HF-Hammarby C More LIVE, C more STREAM

Tisdag 21 nov kl 19.00 Eskilstuna Guif-Hammarby C More LIVE, C More STREAM, SPORTKANALEN

 

Bandypuls och bandyplay sänder Elitserien

   Sajten Bandypuls kommer att livesända en hel del från Elitserien och då med studiosnack och intervjuer. Sju matcher är klara och i en av dem är Hammarby ena laget – den 17 december då mötet Broberg-Hammarby visas.

   Samtliga elitseriematcher går också att se i bandyplay.se. Bandypuls hittar du här: http://www.bandypuls.se/. Bandyplay finns här: https://www.bandyplay.se/.

 

Sändningar från Damallsvenskan

   Sajten damallsvenskan.tv sänder säsongens samtliga matcher från Damallsvenskan i fotboll. Länk: https://www.damallsvenskan.tv/damallsvenskan.

   En match återstår för Hammarbys del, bortamatchen mot Rosengård 12 nov kl 15.30.

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info