Hoppa till sidans innehåll

Många fina friidrottsresultat

28 JUN 2016 18:34
Friidrotten är inne i en intensiv period och många hammarbyare har gjort bra resultat. Vi följer upp det som varit och tittar framåt. I detta brev dessutom bandy, boule, boxning, fotboll, handboll, ishockey, orientering, rugby och speedway.
  • Skapad: 28 JUN 2016 18:34

Många fina friidrottsresultat

   Friidrotten är inne i en intensiv period och många hammarbyare har gjort bra resultat. Vi följer upp det som varit och tittar framåt. I detta brev dessutom bandy, boule, boxning, fotboll, handboll, ishockey, orientering, rugby och speedway.

   I och med detta nyhetsbrev gör vi sommaruppehåll till och med vecka 31, den 2 augusti är vi tillbaka. Paus för nyhetsbrevet innebär förstås inte att Hammarbyidrotten vilar. Det händer massor även under den mest somriga månaden juli och när utgivningen börjar igen kommer vi att ha massor att berätta om. Och själv har du antagligen upplevt ett och annat Hammarbyevenemang på plats…? Vi tipsar om några kommande Hammarbyhändelser längre ner i brevet.

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Starkt startfält i World Cup

   Det är nu klart vilka 16 lag som deltar i årets World Cup på herrsidan. Tävlingen arrangeras i Göransson Arena, Sandviken 13-16 oktober och man har fått de bästa åtta svenska lagen och de fyra främsta från Ryssland till cupen. Och det betyder förstås att Hammarby kommer att finnas på plats.

   De deltagande lagen är SAIK Bandy, Bollnäs, Broberg, Edsbyn, Hammarby, Villa-Lidköping, Vetlanda, Vänersborg och Västerås från Sverige, Baikal-Energy, Jenisej, Dynamo Moskva och SKA Neftyannik från Ryssland, Akilles och Botnia från Finland och Stabaek från Norge.

 

BOULE:

Sex anmälda till SM

   Det blir Hammarbyrepresentation i årets SM som avgörs 17-23 juli i Malmö. Sex från Hammarby är anmälda, nämligen: Carina Ekström, Hans Ekström, Hasse Hagberg, Niklas Holmström, Bertil Härstedt och Melinda Oscarsson.

 

FOTBOLL HERR:

Rennie provtränar i Moldavien

   Mittfältaren Amadaiya Rennie har inte fått mycket speltid denna säsong. För att eventuellt få fart på karriären igen provtränade han med moldaviska FC Sheriff Tiraspol under en vecka i slutet av juni. När detta nyhetsbrev publiceras är ännu inget bestämt om provträningen leder till kontrakt.

 

FRIIDROTT:

Victoria Almerén Hansson uttagen till Ungdoms-EM

   UEM avgörs i TIblisi, Georgien, 14-17 juli och uttagningarna pågår fram till 4 juli. Några uttagningar är redan gjorda och bland dem noterar vi att Hammarbys Victoria Almerén Hansson är en av två svenska F17-tjejer på distansen 100 m häck.

…och Tornéus till EM i Amsterdam

   Hammarby har bara en uttagen till EM i Amsterdam 6-10 juli. Det stod klart när den slutliga truppen offentliggjordes 26 juni. Det grönvita hoppet är förstås Michel Tornéus i längdhopp, som dock ännu inte visat någon riktig mästerskapsform. Vi får se om han når konkurrenskraftiga resultat framöver.

 

HANDBOLL:

Josef Pujol till Elverum

   En av Hammarbys bästa spelare de senaste säsongerna, mittnian Josef Pujol, kommer i fortsättningen att spela för Elverum i Norge. Den norska klubben tränas av förre Hammarbyspelaren Michael Apelgren och är klar för spel i Champions League. 24-årige Josef har spelat för Hammarby sedan han var tolv år men anser sig nu alltså redo för ett nytt steg i karriären.

Hammarby arrangerar USM steg 1 för A-pojkar

   A-pojkarnas lottning gällande steg 1 i USM är gjord och Bajen har placerats i grupp 7 tillsammans med Kalix HK, RP IF Linköping och HK Ceres Norrtälje. Hammarby arrangerar, och gruppspelet ska avgöras 1-2 oktober.

 

ISHOCKEY:

Damlaget placerat i Div 1 Östra

   Det nystartade damlaget kommer ingå som ett av elva lag i Damer Div 1 Östra. Preliminärt är det matcher på onsdagar och söndagar men spelschemat är ännu inte satt. Motståndare i serie blir dessa lag: AIK 2 (klubbens juniorlag), Almtuna IS, Haninge Anchors, IFK Tumba, Kallhälls IF, SDE HF 2 (utvecklingslag), SK Iron, Södertälje SK, Hässelby/Kälvesta och Segeltorp.

   Bra info om de olika motståndarlagen finns på Hammarby Hockeys hemsida: http://www.hammarbyhockey.se/serieindelning-damettan/

Sterling-Berglund fortsätter

   Det är nu klart att Robert Sterling-Berglund fortsätter ett år till i Hammarbytröjan.    Robert gjorde några matcher för Bajen redan säsongen 2012-2013, innan han gick över till MB där han öste in poäng under ett par år. Till förra säsongen var han tillbaka i Bajen, men missade större delen av säsongen på grund av skada. Det blev 4 poäng på de 9 matcher han spelade i vintras.

 

HAMMARBY-VETERANERNA:

15:e året med allsång på Mosebacke

   Sällskapet Hammarby-Veteranerna håller i traditionen med allsång på Mosebacke. Den 8 augusti är det dags för årets tillställning, klockslag 16-18. Programmet ser ut väldigt mycket som det brukar: medverkande är Trio me Bumba, allsångsledare är Åke Hellman och gästartisterna blir Anders Lindgren (synth), Ulrika Goliat (sång), Cecilia Thorngren (sång) och Kenneth Kvist på saxofon och tvärflöjt.

 

DETTA HAR HÄNT:

BOXNING:

Förlust i OS-kvalet för Leon

   Leon Chartoi, Hammarbyboxaren i 75 kg, gick vidare från första omgången av OS-kvalet i Baku, Azerbajdzjan men räckte tyvärr inte till i andra omgången. Han ställdes där mot Waheed Abdulridha Waheed från Irak (21 juni) och fick gå på räkning två gånger innan matchen bröts. Förlust på teknisk knockout alltså.

 

FOTBOLL DAM:

Förlust i toppmatchen

   Bajen hade halkat ner till tredje plats i Elitettan inför bortamötet med serieledande Limhamn Bunkeflo den 26 juni. Seger eller åtminstone poäng hade onekligen varit bra i den tajta toppstriden där en kvartett bestående av LBIF, Hovås Billdal, Hammarby och IFK Kalmar ser ut att vara de främsta uppflyttningskandidaterna. Tyvärr räckte Bajen inte till mot Malmölagt utan fick inkassera säsongens andra förlust. Nu bör det bli tre poäng mot nästjumbon Sundsvalls DFF i kommande omgång för att hänga med på ett bra sätt i rejset.

26 juni IF Limhamn Bunkeflo-Hammarby 2-1 (2-0). Publik: 349 (Limhamns IP). Mål HIF: Frida Sjöberg.

 

FOTBOLL HERR:

Träningsförlust mot FC Levadia

   Hammarbys A-lag spelar två träningsmatcher innan seriespelet återstartat den 9 juli. Den första matchen spelades 22 juni mot estniska FC Levadia på Tyresövallen. 781 åskådare såg Bajen förlora med 1-2 (0-2). Hammarby matchade unge William Eskelinen i mål, men i övrigt bestod startuppställningen av spelare som är ordinarie eller nära. I andra halvlek blev det en del byten, bland annat fick Dusan Jajic, Isac Lidberg och Marcus Degerlund chansen att prova på A-lagsspel. Hammarbymålet gjordes av Erik Israelsson strax efter pausvilan.

 

FRIIDROTT:

Snabba tider på Lidingö

   Flera hammarbyare deltog i en snabbt arrangerad tävling på Lidingö den 22 juni. Snabbt var ordet för dagen – flera riktigt bra tider noterades. Både Jacob Ewertzh och Tony Darkwah tog sig in på Sverigelistans topp-tio med starka tider på 100 meter. Jacobs 10.60 i godkänd vind innebär en sänkning av det personliga rekordet med en tiondel och Tonys 10,61 visar att han är tillbaka på allvar efter två års frånvaro från distansen.

   Även i damernas tresteg fick vi ett mycket bra Hammarbyresultat, när Jasmin Sabir gjorde över 13 meter för första gången på 16 månader. 1302 cm blev det för hennes del.

13 meter igen för Jasmin Sabir

   Strax efter tävlingen på Lidingö tävlade Jasmin Sabir i finska Kuortane (25 juni), och fick åter igen till ett trettonmetershopp i tresteg. Denna gång blev det 13 meter jämnt

61 meter och fjärdeplats för Benn i Umeå

   Den australiensiske diskuskastaren Benn Harradine var Hammarbys enda representant i Folksam Challenge-tävlingen i Umeå 21 juni. I konkurrens med bland annat tyska kastare blev Benn fyra i tävlingen med 61.41 som bästa notering. Han ligger stadigt över 60 meter men har inte nått de riktigt långa längderna ännu i år.

Stark insats av Frida i Bryssel

   Frida Persson deltog i en tävling i Bryssel förra söndagen (19 juni) och gjorde där bra ifrån sig på favoritdistansen 400 m häck. Hon blev tvåa i tävlingen på tiden 58,45, vilket är bara en hundradel från hennes årsbästanotering.

…men nytt säsongsbästa i Oslo

   Frida Persson var en av många svenska friidrottare som tävlade i Oslo 24 juni. Frida vann sin distans, 400 m häck, och noterade dessutom nytt säsongsbästa – 58,24. En bra tid, svenskt årsbästa, men tyvärr inte tillräckligt för att komma med i truppen till EM i Amsterdam 6-10 juli.

 

ORIENTERING:

Övre tredjedelen i Jukola

   Hammarby ställde upp med ett lag i Jukola-kavlen i Villmanstrand 18-19 juni. Sjumannalaget gjorde bra ifrån sig och kom på plats 538 av sammanlagt 1707 lag.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang. En mer fullständig förteckning finns i kalendariet)

Folksam GP i Sollentuna med mycket Hammarby

   Många hammarbyare finns med i startlistorna i årets första Folksam GP som arrangeras i Sollentuna 28 juni (i kväll för dig som läser nyhetsbrevet samma dag det ges ut). Framför allt i de manliga löpgrenarna upp till medeldistans har vi många grönvita att hoppas på men även diskus kommer att bli en intressant gren sett med Hammarbyögon.

Tisdag 28 juni kl 16-21: Folksam GP (gala, friidrott)

 

Träningsmatch mot Aalesund

   Bajen har ännu en träningsmatch inplanerad inför återstarten av Allsvenskan i fotboll. På onsdag 29 juni möter laget Aalesund från norska Tippeligaen. Matchen spelas i Södertälje och det är tidig avspark, 13.00.

Onsdag 29 juni kl 13, Södertälje Fotbollsarena: Hammarby-Aalesund FK (träningsmatch, fotboll, herrar)

 

Sista hemmafajten i speedway

   Hammarby har i år bara tre hemmamatcher i seriespeedwayen, och nu på lördag är det dags för den sista. Laget kör tillsammans med Griparna i Div 1 där det handlar om fyrlagsmatcher med en förare från respektive lag i varje heat. Hittills har det gått bra för Hammarby/Griparna och man leder serien. Vid matchen nu på lördag lär tuffaste motståndet komma från Västervik som är trea i serietabellen och som besegrade Bajen på hemmaplan i senaste omgången.

Lördag 2 juli kl 14, Gubbängens IP: Hammarby/Griparna-Örnarna/Saxarna-Västervik-Texoil Racers (Div 1, speedway)

 

Julimatcher i Elitettan mot Norrlandslag

   Hammarbys damlag i fotbollens Elitetta har två matcher på hemmaplan innan det blir ett längre sommaruppehåll. Båda matcherna på Kanalplan, båda mot Norrlandslag och med goda segerchanser om vi ser till tabellsituationen.

Lördag 2 juli kl 15, Kanalplan: Hammarby-Sundsvalls DFF (Elitettan, fotboll, damer)

Söndag 10 juli kl 14, Kanalplan: Hammarby-Östersunds DFF (Elitettan, fotboll, damer)

 

Allsvenska hemmamatcher i juli

   Herrlaget i fotboll har två matcher på hemmaplan i juli, båda spelas på söndagar. Efter återstarten borta mot Häcken väntar Falkenbergs FF, därefter AIK. När det gäller AIK-matchen gäller det troligtvis att vara på hugget för att få biljett, om du inte redan försett genom att ha säsongsbiljett.

Söndag 17 juli kl 17.30, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-Falkenbergs FF (Allsvenskan, fotboll, herrar)

Söndag 24 juli kl 15.00, Nya Söderstadion/Tele2 Arena: Hammarby-AIK (Allsvenskan, fotboll, herrar)

 

Internationell tiomannarugby på Årstafältet

   Hammarby är ett av de deltagande lagen i Stockholm Tens som är en internationell sommarcup i tiomanna. Bajen har an mält ett herrlag, men någon lottning finns inte tillgänglig när detta publiceras. Håll koll via länken http://stockholmtens.se/

Lördag-söndag 30-31 juli, Årstafältet: Stockholm Tens (internationell turnering, tiomannarugby)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Många hammarbyare i Folksam GP

   Kvällens Folksam GP (för dig som läser nyhetsbrevet samma dag det ges ut) innehåller en hel del Hammarbydeltagande. TV sänder, både direkt i SVT Play och i en efterhandssändning i SVT2.

28 juni SVT Play 18.30-20.30, SVT2 21.45-22.05: Folksam GP Sollentuna, friidrottstävling.

…och sedan mera friidrott

   Juli är en intensiv friidrottsmånad och flera tävlingar visas i TV. I vilken mån hammarbyare deltar varierar, vi rekommenderar att hålla koll på TV-sändningarna via länken https://www.friidrott.se/ovrigt/tvtider/tv16u.aspx där det finns en bra förteckning.

Allsvenska fotbollssändningar fram till september

   Schemat för C Mores sändningar från herrarnas allsvenska i fotboll är fastställt fram till och med 24 oktober. För Hammarbys del ser det ut så här när det gäller sändningarna:

Söndag 17/7 17:30: Hammarby-Falkenberg C More Fotboll

Söndag 24/7 15:00: Hammarby-AIK C More Sport

Lördag 30/7 16:00: Gefle-Hammarby C More Sport

Måndag 15/8 19:00: GIF Sundsvall-Hammarby C More Sport

Söndag 21/8 15:00: Hammarby-IFK Göteborg C More Sport

Söndag 28/8 15:00: AIK-Hammarby C More Sport

Måndag 12/9 19:00: Hammarby-Örebro C More Fotboll

Fredag 16/9 19:00: Jönköpings Södra-Hammarby C More Sport

Torsdag 22/9 19.00: Hammarby-Häcken C More Live

Måndag 26/9 19.00: Falkenberg-Hammarby C More Live 2

Fredag 30/9 19:00: Helsingborg-Hammarby C More Sport

Måndag 17/10 19:00: Hammarby-Djurgården C More Sport

Söndag 23/10 17:30: Hammarby-Elfsborg C More Sport

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link,

0703-55 41 77

 

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info