Hoppa till sidans innehåll

Motarbeta coronan!

05 MAJ 2020 09:46
Hammarby IF:s nyhetsbrev fortsätter att tipsa om hur du kan bidra till att våra föreningar tar sig igenom pågående kris. En och annan nyhet blir det också, även om det aktiva idrottandet är på sparlåga så jobbas det på olika håll.
  • Skapad: 05 MAJ 2020 09:46

   Hammarby IF:s nyhetsbrev fortsätter att tipsa om hur du kan bidra till att våra föreningar tar sig igenom pågående kris. En och annan nyhet blir det också, även om det aktiva idrottandet är på sparlåga så jobbas det på olika håll. Notiser om verksamheterna bandy, fotboll, handboll, ishockey, rodd och rugby.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 5 maj

Nästa nyhetsbrev: tisdag 12 maj

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Hjälp din Hammarbyförening att överleva

Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. För de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här ett antal tips:

Hammarby Bandy har startat försäljningen av säsongskort gällande 2020-21. Här hittar du info om priser och hur du går tillväga: https://hammarbybandy.se/sasongskorten-for-2020-21-slappta/

Hammarby Basket blickar framåt mot kommande säsong och efterlyser personer som vill coacha något av de många lag som finns i föreningen (och som planeras att starta). Både nybörjarcoacher (aktiva eller före detta spelare) och sådana med erfarenhet. http://www.hammarbybasket.se/News/6336810/Vi-soker-fler-tranare

Hammarby Fotboll ger just nu fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. När detta publiceras har över 29 000 sålts. Här fixar du din ”biljett”: https://hammarbydam.ebiljett.nu/Campaign/ShowCampaign/stodplat. Fotbollen har också påbörjat en samhällsorienterad kampanj där man kan hjälpa till med epidemibekämpningen genom att köpa matlådor till sjukvårdspersonal, som levereras av några av Hammarbys restaurangsponsorer. Matlådorna kostar 100 kr, läs mer här: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/hammarby-fotboll-saljer-matlador-till-forman-for-sjukvarden/. Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att redan nu köpa säsongsbiljett till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/. Där finns också info ett speciellt VIP-kort för den som vill stötta extra.

Bajen Fans: När det gäller Bajen Fans är föreningen rent allmänt ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Info om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/om-bajen-fans/medlem/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Man saluför många artiklar i sin webbshop som du hittar här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

Hammarby Handboll uppmanar fansen att förnya eller nyteckna säsongskort gällande herrlaget 2020-21. Läs mer: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1466356/nu-slapps-sasongskorten. Handbollen har också ett förslag som inte handlar om att skänka pengar utan om mer handgripliga insatser. De efterlyser nu folk som vill vara med och bygga en stark handbollsförening genom att hjälpa till inom kommunikation och administration, Läs mer bom detta här: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll/nyheter/1482153/var-med-och-utveckla-hammarby-handboll

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring. Man satsar också hårt på sommarens friidrottsskola för barn med utökat antal veckor och corona-anpassad verksamhet. Utmärkt för den som har barn som behöver sysselsättas denna sommar då möjligheten till att göra resor troligtvis är begränsad. Läs mer här: https://www.hammarbyfriidrott.se/arrangemang/friidrottsskolan/startsida-43930055

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/.

 

BANDY:

Pierre Roos blir ny huvudtränare

   Herrlaget har fått en ny huvudtränare, 46-årige Pierre Roos, som skrivit tvåårskontrakt med klubben. Pierre har haft tränaruppdrag i U21-landslaget och som assisterande tränare i Sirius. Som spelare tillhörde han Västerås SK, Falu BS och Sirius och har tre SM-guld från VSK-tiden. Uppdraget för U21-landslaget kommer han troligen att ha kvar vid sidan av Hammarby.

 

FOTBOLL:

Planer för kvartsfinaler 1 juni

   Svenska Fotbollförbundet har sagt ja till intresseföreningens Svensk Elitfotbolls förslag om att återuppta spelet i Svenska cupen på herrsidan den 1 juni. Det handlar då om kvartsfinaler, där Hammarby möter IFK Göteborg. Därefter finns två scenarion; ett där semifinaler och final spelas i juli samt där allt spel avgörs under en vecka med semifinaler 5 juni och final 9 juni. Vilket alternativ det blir hänger på vilka speldatum som är tillgängliga, vilket UEFA kommer att kommunicera först i slutet av maj månad. Planeringen är givetvis också avhängig Folkhälsomyndighetens fortsatta direktiv.

36 000 euro från UEFA

   Tolv svenska klubbar delar på drygt åtta miljoner kronor när UEFA delar ut pengar för att klubbarna släppt spelare till EM-kval och/eller Nations League. Hammarby tillhör inte de som får ut mest vid denna utdelning, men 36 100 euro (ca 386 000 SEK) är ändå ett tillskott med viss substans.

Spelordning i Futsalligan 2020-21

   Hammarby är enda Stockholmslag i Svenska Futsalligan (herrar) kommande säsong, sedan både Nacka Juniors och Djurgården åkt ur. Ett schema är nu lagt för 2020-21, preliminärt ska serien starta den 27 september med dessa matcher (spelordningsmöte 16 juni):

IFK Uddevalla – Örebro SK Futsal

Hammarby IF Futsal – Norrköping FK

Borås AIK – Skoftebyns IF

Örebro Futsal Club – Liberta Futsal Club

Strängnäs Futsal Club – Torslanda IK

AFC Eskilstuna – IFK Göteborg Futsal

   När det gäller årets säsong är ju denna inte slutförd eftersom den fick avbrytas på grund av coronaviruset under pågående semifinalspel. Målsättningen är att slutspelet ska återupptas 6-7 juni med final helgen därpå.

 

HANDBOLL:

Sorgligt besked

   Under den gångna veckan nåddes Handbollsverige av den sorgliga nyheten att elitspelaren Fredrik Larsson omkommit i en trafikolycka. Fredrik blev 36 år och hann med spel i flera klubbar. Hammarby kom han till 2005 och tillhörde laget under åren då man vann tre raka SM-titlar, 2006-2008. Han efterlämnar fru och två döttrar.

Nya kontrakt för Gugolz och Olsson

   19-årige Max Gugolz och 20-årige Fred Olsson flyttades förra året upp till A-truppen från utvecklingslaget Cliff. Nu har de signerat nya kontrakt och blir alltså en del av Hammarbys satsning för att nå Handbollsligan.

Herrjuniorlag 2020-21

   I strävan efter att bygga HIF Handboll som helhet startar man nu ett herrjuniorlag. Detta för att fler spelare ska kunna fortsätta sin satsning på sporten i Bajen utan att känna press att de redan som 17-åringar ska kunna ta klivet till seniorhandboll. Första året kommer laget bestå av 03:or men så småningom är det meningen att fler årskullar ska växa in i laget.

Bajen rustar på ungdomssidan

   Förberedelserna för kommande säsong pågår för fullt på alla plan med att forma spelartrupper och knyta till sig ledare. På ungdomssidan har föreningen fått påfyllt med flera ledare som verkat i andra klubbar men nu alltså väljer Hammarby. De nya ledarna i klubben är Niclas Edberg, Andreas Fernlund, Andreas Zanteré och Simon Ericsson. Dessutom är det klart att Maria Casado följer med sitt PB-lag när de blir Pojkar A.

   Niclas Edberg kommer från Spånga HK och kliver in i tränarstaben för Flickor A (födda 04-05). Från Spånga har också rekryterats Andreas Fernlund som återvänder till Hammarby. Han kommer att ingå i ledarstaben för det nystartade herrjuniorlaget. Andreas Zanteré har varit engagerad i Lidingö Handboll under några år och blir nu huvudtränare för Hammarbys Pojkar A. Även Simon Ericsson kommer från Lidingö Handboll, han blir huvudtränare för Pojkar B (födda 06-07).

Förstärkning på damsidan

   Svenska Handbollförbundet listar de övergångar som görs och vi noterar att under april månad finns bara en bokförd transfer med Hammarbyintresse; en förstärkning på damsidan. Den som ansluter är Ida Lindblom, född 2003, från GT Söder HK.

 

ISHOCKEY:

Back och högerforward ansluter

   Senast att ansluta till herrlagets A-trupp 2020-21 är de unga spelarna Daniel Liiv och Emil Andersson. Vänsterforwarden Daniel är uppväxt i Stockholm och har mestadels spelat för Huddinge men kommer nu närmast från Västerås J20. 19-årige Emil är back, en duktig tvåvägsspelare, som senast spelade i AIK J20 på SuperElitnivå.

 

RODD:

Junior-NM/Farstarodden flyttad till 5-6 september

   Junior-NM i samband med Farstarodden arrangeras av Svenska Roddförbundet i samarbete med Östra roddistriktsförbundet (där Hammarby Rodd är en del). Nu har man på grund av rådande pandemisituation beslutat att flytta tävlingen från juni till 5-6 september.

 

RUGBY:

Planerad seriestart 1 augusti

   Svenska Rugbyförbundet arbetar just nu på ny serieplanering. Preliminärt datum för seriestarten är 1 augusti.

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Bonnier News/Sportexpressen sänder Elitettan

   Det blir TV-sändningar från Elitettan, där Hammarby är ett av lagen, under den kommande säsongen. Det står nu klart att Bonnier News (där SportExpressen ingår) och lokalmediekoncernen NTM tillsammans har förvärvat den exklusiva sändningsrättigheten för Elitettan kommande två säsongerna, med option på ett tredje år.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info