Hoppa till sidans innehåll

Nio guld vid JSM-USM i friidrott!

25 AUG 2020 14:17
Årets USM och JSM i friidrott är uppdelat på två helger men man får verkligen säga att det börjat bra för Hammarby, som vid de första tävlingarna vann inte mindre än nio SM-guld. Läs om alla våra medaljörer i friidrott och allt annat fint!
  • Skapad: 25 AUG 2020 14:17

   Årets USM och JSM i friidrott är uppdelat på två helger men man får verkligen säga att det börjat bra för Hammarby, som vid de första tävlingarna vann inte mindre än nio SM-guld. Läs om alla våra medaljörer i friidrott och allt annat fint som görs inom Hammarby IF. Trots corona pågår en hel del idrottsverksamhet och vi bjuder på nytt och noterat från våra verksamheter i bandy, boxning, fotboll, futsal, friidrott, handboll, innebandy, ishockey, rodd och rugby.

Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna plats.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 25 augusti 2020

Nästa nyhetsbrev: tisdag 1 september 2020

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Damlaget deltar i Allsvenska cupen

   Allsvenska cupen på damsidan arrangeras i Örebro 23-25 oktober. Hammarby kommer liksom förra året att delta. I Bajens grupp spelar IFK Rättvik, Tranås BoIS, Villa LBK U och Västerstrands AIK.

Herrlagets träningsmatcher

   Förutom spel i Svenska cupen 25-27 september så har herrlaget ett antal träningsmatcher inplanerade. Så här spelschemat ut:

Tor 27/8 kl 16:30: Hammarby IF - IK Tellus

Sön 13/9 kl 15:15: IK Sirius - Hammarby IF

Lör 19/9 kl 15:30: Hammarby IF - Broberg/Söderhamn

Sön 20/9 kl 15:30: Hammarby IF - IK Tellus                

Lör 3/10 kl 12.50: Hammarby IF - IFK Motala

Sön 18/10 kl 12:45: IK Sirius - Hammarby IF              

 

BOXNING:

Bajenboxare landslagsuttagna

   Sverige möter Danmark i en landskamp på bortaplan den 12 september. Det blir 12 matcher i mötet; tre damseniormatcher, två juniormatcher herrar och sju herrseniormatcher. I två av klasserna kommer Sverige att representeras av Hammarbyboxare: i Herr Senior 75 kg är det Adam Chartoi som tar på sig landslagslinnet och i Herr Senior 81 kg får Liridon Nuha försvara de svenska färgerna.

Sex deltog i landslagets testläger

   Den 6-8 augusti hade landslaget testläger på Bosön. Hammarby hade 6 kallade boxare: Arsalan Dastparvar 57 kg, Ibrahim Bakhtiari 64 kg, Majd Alsafadi 75 kg, Adam Chartoi 75 kg, Liridon Nuha 81 kg och Constantino Nanga 81 kg.

   Dessutom comebackade Hammarbys ”Prins” Ali Yusefi vid lägret och tidigare Hammarbyboxaren – numera proffset – Anthony Yigit genomförde sparring med landslagsdeltagarna.

 

FOTBOLL:

Förlust trots halvtidsledning

   Efter sex matcher i rad utan förlust blev det tråkigt trendbrott för herrlaget. Det såg dock lovande ut efter första halvlekens spel borta mot Sirius med ledning och bra spel. Men på slutet fick vi se ett slags sammanbrott med tre hemmamål sista tio minuterna, varav två på straff. I tabellen är Bajen dock fortfarande på sjunde plats. MFF toppar och håller på att segla ifrån övriga lag. Realistiskt är fortfarande att sikta på andra- eller tredjeplats – till tvåan Elfsborg är det sju poäng och till trean Djurgården sex.

22 aug IK Sirius-Hammarby 3-1 (0-1). Publik: 0 (Studenternas IP). Målen: 0-1 Paulinho (39), 1-1 Mohammed Said (85, str), 2-1 Stefano Vecchia (90, str), 3-1 Elias Andersson (90+5)

1-1 i Värmland

   Damlaget tappade värdefulla poäng i helgen när man mötte värmländska Mallbacken i Elitettan. Efter underläge i halvtid 0-1 räddade man dock en poäng när June Pedersen kunde kvittera genom att peta in bollen efter en inläggssituation. Eftersom toppkonkurrenterna Morön och AIK vann sina matcher i omgången så försvagades Bajens läge i kampen om de två uppflyttningsplatserna. Laget är nu fyra poäng efter Morön och sex efter AIK.

22 aug Mallbackens IF-Hammarby 1-1 (1-0). Publik: 0 (Strandvallen). Målen: 1-0 Sarah Michael (36), 1-1 June Pedersen (72).

Fortsättning med Tankovic

   Efter att kontraktet med Muamer Tankovic gått ut (den 31 juli) har han tränat med Hammarby men inte varit spelklar för någon klubb. Nu har han och Hammarby Fotboll kommit överens om fortsättning. Fullföljs det nya kontraktet blir det ytterligare 2,5 år med Hammarby. ”Mujo” spelade sin första under det nya kontraktet i lördags mot Sirius.

Brasilianska ansluter från RCD Espanyol

   Brasilianska anfallaren Raiza Santos da Silva är klar för Hammarbys Elitettanlag. Den 182 cm långa spelaren är fyllda 30 år och har förutom erfarenhet från spanska Primera División Femenina också spelat med flera klubbar i Brasiliens högstaliga.

Mikael Klots Rubin slutar

   Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klots Rubin avslutar sin tjänst inom Hammarby Fotboll efter 13 år. Han har genom sina många år blivit en alltmer värdefull del av ledarskapet men vill nu gå vidare till andra utmaningar. Hammarby jobbar nu på att hitta hans ersättare.

Arenabyte och ny avsparkstid i bortamatchen mot Sunnanå

   Eftersom Sunnanå SK:s ordinarie plan Sörvalla IP är i dåligt skick så har man nu beslutat att mötet Sunnanå-Hammarby i Elitettan i stället ska spelas på Electrolux Home Arena. Matchen genomförs på onsdag 26 augusti, och har fått ny avsparkstid: kl 20.45.

Regeringsbesked om publik från 1 oktober

   Efter de samtal som förts mellan fotbollens företrädare och regeringen är det nu sagt att det ska bli möjligt med publik på matcherna från 1 oktober. Exakt i vilka former och vilken mängd åskådare kommer att tillåtas är inte klart. Läs mer i artikeln på SVFFs hemsida: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2020/8/publik-pa-fotbollsmatcher-fran-1-oktober/

Hammarby IP öppnar för 50 åskådare

Från och med nästa hemmamatch, mot Alingsås FC den 30 augusti, kommer publik att tillåtas på Hammarbys damlagsmatcher. Det kommer att röra sig om maximalt 50 åskådare, i enlighet med direktiv från ligaförbundet Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollförbundet. Biljetterna kommer att fördelas till de som redan köpt plåt (=säsongskortsinnehavare och partners).

Filippa Graneld lämnar för collegespel i USA

  19-åriga Hammarbyanfallaren Filippa Graneld har fått chansen att studera vid University of Colorado Boulder och där spela collegefotboll. Hon lämnar därmed Hammarby efter två år i klubben. Filippa kom upp i 26 tävlingsmatcher, de flesta som inhoppare, och gjorde på dessa tre mål.

Ida Egegård uttagen till F17-landslagets läger

   Förbundskaptenen för F17-landslaget, Pär Lagerström, har tagit ut 29 spelare till ett centralt Tipselitläger på Bosön, som pågår mellan 31 augusti och 3 september. En av de uttagna är Hammarbys innermittfältare Ida Egegård.

1-7 mot serieledarna för HTFF

   Hammarby Talang FF åkte på säsongens första förlust när man mötte serieledarna i Div 4 Södra. Mötet på Vårbergs IP slutade hela 7-1 till FC Nacka Iliria som ångar på i toppen med idel segrar. Hammarbys tröstmål gjordes av Brasse Wallefelt. Lagen har spelat olika antal matcher, Hammarby har med sina tre matcher minsta antalet. 1-1-1 i tabellraden så här långt och en åttondeplats i tabellen.

 

FUTSAL:

Futsal får egen rubrik

   Från och med nu kommer vi att lägga notiserna om futsal under en egen rubrik i nyhetsbrevet. Sporten är en del av Hammarby IF Fotbollförening men i och med att den ändå skiljer sig en del från traditionell fotboll gör vi så i fortsättningen. Det blir också mer överskådligt om man separerar fotbolls- och futsalnyheterna eftersom fotbollsrubriken är så pass välfylld.

Förlängt med målvakterna och lagkaptenen

   Truppen på herrsidan börjar formeras inför kommande futsalsäsong, där Hammarby som svenska mästare kommer att spela kval till Champions League. Aktuellt är att lagkaptenen Michel Basberber för längt sitt kontrakt, liksom de båda målvakterna Tolga Ayranci och Benny Lekström. Svenska Futsalligan 2020-21 startar för Bajens del med match mot Norrköping Futsal Klubb den 27 september.

…samt med ”Kvasten” och Maliki

   Även Fredrik ”Kvasten” Arvidsson och Aus Al Maliki har förlängt sina kontrakt och spelar alltså för Hammarby 2020-21.

Kvartett till landslagsläger

   Futsallandslaget på herrsidan kommer att ha ett par landslagssamlingar den närmaste tiden. Till det första, som hålls i Stockholm 7-10 september (Bosön), är fyra Hammarbyspelare uttagna: Alan Arslan, Sebastian Holmquist, Liridin Makolli och Gabriel Diaz.

3-1 i träningsmatch mot Bro IK

   Herrlaget mötte Bro IK i en träningsmatch den 23 augusti och vann i Bro Sporthall med 3-1. Samtliga tre Hammarbymål gjordes av nyförvärvet Jonatan Almendra.

Chans att stötta träningslägret

   Inför förestående Champions League-äventyr kommer herrlaget att genomföra ett träningsläger i Kroatien, och bland annat möta Dinamo Zagreb. För dig vill stötta genomförandet av utlandslägret finns en möjlighet att bidra via swish.123 551 41 95. Märk betalningen ”Stöd till Bajen Futsal”.

 

FRIIDROTT:

Guldregn vid JSM-USM

   Årets JSM-USM-tävlingar är uppdelade på ett par helger och med tävlingarna utlagda på flera städer än vanligt. I helgen tävlades det i flera av klasserna i Norrköping, Linköping och Sollentuna. Hammarby fick enormt bra utdelning med totalt nio guld, tre silver och tre brons. Dessutom åtta poängplatser (4-6). Läs gärna på friidrottens hemsida om framgångarna, här berättar vi om medaljörerna och om ett antal nya klubbrekord. Att ett klubbrekord slås innebär ju att Hammarby aldrig tidigare haft någon bättre i den grenen och åldersklassen.

Vinnare av SM-guld: Markus Moberg (P17 400 m, 110 m häck, 300 m häck), Nora Lundin (F17 1500 m och 3000 m), Viktor Wall (P17 100 m och 200 m), Frida Krantz (F16 diskus), Grete Ahlberg (K22 slägga).

SM-silver: Nora Lundin (F17 800 m), Alannah Hellstadius (F16 stav), Martion Sundberg (P17 diskus)

SM-brons: Jonathan Borg (P17 100 m och 200 m), Erik Illison (P15 spjut)

Nya klubbrekord vid SM-tävlingarna:

P17 diskus – Martin Sundberg 52,62 m

F16 diskus – Frida Krantz 40,49 m (även rekord för Kvinnor Seniorer!)

F15 diskus – Linnéa Blidborg Stenberg 35,04 m

F16 spjut – Frida Krantz 40,26 m

Ökat antal i sommarens friidrottsskola

   Trots problematiken med covid-19 och medföljande begränsningar av arrangemang så har HIF Friidrott detta år lyckats öka antalet barn i sommarens friidrottsskolor. 1 101 under friidrottsveckorna är en väldigt bra notering och alltså en ökning jämfört med 2019. Nu sätts målet att nå ett deltagarantal på 1 500 kommande år, berättar ordföranden Lars Morgan på hemsidan.

20 medaljer i Ungdoms-DM för 14-åringar

   UDM för 14-åringar genomfördes på Trollbäckens IP 22-23 augusti, med Hanvikens SK som arrangör. Hammarby om hem med en hel del medaljer, varav tre guld. Dessutom sju silver och tio brons.

De som erövrade guldmedaljer till sitt prisskåp var Olivia Grahn i F14 1500 m hinder, Esther Sahlqvist i F14 80 m häck och Tove Olsson i F14 spjut. Olivias tid i hindertävlingen (5.23,30) är dessutom nytt klubbrekord i åldersklassen.

Silver till: Elias Kapell (P14 80 m häck och P14 längd), Esther Sahlqvist (F14 stav och F14 80 m), Filip Herre (P14 300 m häck), Alfred Berglind (P14 slägga) och Ellen Forsell (F14 slägga).

Bronsen gick till: Neo Hall (P14 300 m och 800 m), Emmy Wolgast (F14 300 m och stav), Ellen Forsell (F14 kula och diskus), Aron Gullberg (P14 stav), Filip Herre (P14 tresteg), Olivia Grahn (F14 2000 m) och Tyra Hedberg (F14 tresteg).

Knezevic åtta i Bauhausgalan

   Sandra Knezevic orkade inte följa upp den fina SM-insatsen när hon som en av två svenskor fick springa K400 m i Bauhausgalan på Stadion 23 augusti. Hon blev åtta i loppet, över en sekund från personbästanoteringen som kom SM föregående vecka.

 

HANDBOLL:

Lyckad träningsturnering

    Herrlaget har börjat förbereda sig för kommande säsong i Allsvenskan och spelade träningsturnering i Karlskrona (Brinova Aren) i helgen. Det blev inledningsvis seger mot regerande svenska mästarna Sävehof och därefter vinst och oavgjort mot allsvenska kollegorna HIF Karlskrona och Amo Handboll. Givetvis en mycket bra start på matchandet inför seriespelet.

21 aug IK Sävehof-Hammarby 30-34 (18-18). Målskyttar Hammarby: Nicklas Andreasson 8, Ludvig Lindeberg 5, Kevin Johansson Eggan 4,  Gustav Davidsson 3 (2 str), Martin Dolk 3 (1 str), Andreas Halvarsson 3, Topias Laine 3, Anders Wik-Rydberg 2, Johan Nilsson 2, Hendrik Varul 1.

22 aug HIF Karlskrona-Hammarby 27-29 (13-9). Målskyttar Hammarby: Ludvig Lindeberg 9 (2 str), Gustav Davidsson 6, Anders Wik-Rydberg 4, Simon Hjortenbo 2, Topias Laine 2 (1 str), Kevin Johansson Eggan 2, Johan Nilsson 2, Gunnar Pettersson 1, Fred Olsson 1.

23 aug Hammarby-Amo Handboll 29-29 (12-15). Målskyttar Hammarby:Martin Dolk 7 (1 str), Gustav Davidsson 6, Topias Laine 3 (2 str), Ludvig Lindeberg 2, Kevin Johansson Eggan 2, Andreas Halvarsson 2, Anders Wik-Rydberg 2, Johan Nilsson 2, Simon Hjortenbo 2, Nicklas Andreasson 1.

Coronahandboll med Magnus ”Nollan” Grahn

   Då det ser ut att bli publikfritt åtminstone till en början av handbollssäsongen så har Hammarby Handboll ordnat ett alternativ där man ser hemmamatcherna tillsammans på storbilds-TV (max 50 personer). I konceptet bjuds mat och dryck på Bistro Bibblan i Hammarby Sjöstad. Bajens förre guldtränare Magnus Grahn kommer att vara på plats som värd. Det går att boka enstaka sittningar eller för hela säsongen. Läs mer här https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1517455/folj-bajen-i-host-med-nollan

 

INNEBANDY:

Saga Emtell uttagen i U19-landslaget

   Sveriges U19-landslag på damsidan håller ett läger i IFU Arena i Uppsala 3-6 september. Man har tagit ut en trupp om 22 spelare födda 2001-2003 till detta läger och en av dem som valts ut är Hammarbys Saga Emtell.

 

ISHOCKEY:

Oavgjort i första träningsmatchen

   Herrlaget mötte Köping HC från Hockeyettan Västra i säsongen första träningsmatch, den 19 augusti. Det blev målsnålt och oavgjort efter bra målvaktsspel från båda lagens sida. 1-1 till slut inklusive fem minuters förlängning, något straffavgörande genomfördes inte.

19 aug Hammarby-Köping HC 1-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0). SDC-hallen. Målen: 1-0 (47.31) Joonas Routsaari (Pontus Okerblad/Joakim Albertsson), spel 5 mot 4, 1-1 (56.20) Albin Bard (Rasmus Kesti/Linus Skager).

 

RODD:

Inget U23-EM för Ahmet Rapi

   Roddförbundets landslagsledning har kommit fram till beslutet att Sverige inte ska delta i U23-EM i Duisburg som hålls senare detta år. Detta förstås beroende på rådande corona-läge, man anser inte att man har möjlighet att delta på ett säkert sätt. Sju uttagna roddare drabbas av beslutet, varav en är Ahmet Rapi från Hammarby som skulle tävlat i klassen BLM1x.

 

RUGBY:

Herrlaget orkade inte ända fram

   Hammarby inledde seriespelet i Allsvenskan på herrsidan med hemmamatch på Skarpnäck mot NRK Troján. Det började lovande med ledning i halvtid men i den andra halvleken blev det bara fem poäng framåt och bortalaget kunde avgå med niopängsseger.

22 aug Hammarby-NRK Troján 18-27 (13-12). Skarpnäcks IP. Poäng HIF:Johan Gustavsson 8, Emil Marklund 5, Dustin Jinka 5.

Rejäl förlust i dampremiären

   Hammarby kom till spel med 16 spelare i truppen, varav flera utan tidigare matcherfarenhet, när man premiärspelade Allsvenskan Dam Norra i Rugby 15´. Mot erfarna Enköping blev det förstås tufft. Den 5 sept är det ny match, mot Uppsala Berserkers, ett på pappret lindrigare motstånd.

22 aug Enköpings RK-Hammarby 130-0 (58-0).

Landslagsläger med Hammarbyspelare

   Sveriges landslag på herrsidan genomförde ett träningsläger i Norrköping 23 augusti. Uttagna från Hammarby var två spelare; Christopher Sidgwick och Robert Persson.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Handboll på storskärm och stöd till futsalläger

   Nytt denna vecka när det gäller initiativ för att hjälpa Hammarbyföreningarna att överleva coronaåret är att handbollen startar gemensamma middagssittningar med matcher på storbildsskärm, och att futsalherrarna hoppas på stöd för ett träningsläger inför kommande spel i Champions League.

   Du som läst denna genomgång tidigare – kolla alltså gärna ändå. Notiserna uppdateras varje vecka när det finns något nytt att tillägga.

   För de som har möjlighet att bidra till att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här tipsen:

Hammarby Handboll satsar under säsongen på gemensamma sittningar vid storskärm på Bistro Bibblan i Hammarby Sjöstad. Magnus Grahn blir värd, mat och dryck ingår i priset och överskottet går till Hammarby Handboll. Läs mer i notis längre upp eller gå direkt länken på hammarbyhandboll: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1517455/folj-bajen-i-host-med-nollan. Handbollen har också öppnat en ny webbshop med nytt och bra urval av souvenirer. Kolla här: https://www.willshop.se/shop/hammarby-handboll. Sedan tidigare finns också 1939-klubben som en möjlighet för företag och privatpersoner att sponsra inför kommande säsong. Hittills denna säsong har 15 företag och privatpersoner knutit upp sig i satsningen. Här läser du om denna: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/sida/70639/1939-klubben. Och säsongskort kan du boka här: https://hammarbyhandboll.ebiljett.nu/.

Hammarby Futsal kampanjar för att finansiera träningsläger inför kommande spel i Champions League. För dig vill stötta genomförandet av utlandslägret finns en möjlighet att bidra via swish.123 551 41 95. Märk betalningen ”Stöd till Bajen Futsal”. Se ävebn notis längre upp i brevet.

Midnattsloppet är en viktig intäktskälla för Hammarby Friidrott men på grund av rådande pandemi kan man inte arrangera på vanligt sätt i år. I stället hoppas man på stor uppslutning kring ett lopp där var och en springer på en plats hen väljer själv men under en bestämd tidsperiod, som nu är förlängd till 6 september. Inte mindre än 15 000 deltagare har valt att genomföra loppet på detta sätt! Och fortfarande alltså chansen. Distanserna är 5 och 10 km och startavgiften 275 kr. Läs mer här om upplägget: https://midnattsloppet.com/sverige/midnattsloppet-sverige/. För de yngre finns också MiniMil Sverige, Lilla Midnattsloppet Sverige och Glada Midnattsloppet Sverige, även dessa lopp fram till 6 september. 

Hammarby Rugby har numera en webbshop i samarbete med en aktör inom Rugbysverige vars försäljning genererar intäkter till föreningen. Direktlänk till shopen: http://www.nordicrugby.com/product-category/hammarby/. Information om hur man bli sponsor till Hammarby Rugby finns här: http://hammarbyrugby.se/stod-oss/sponsor/

Bajen Fans: När det gäller Bajen Fans är föreningen rent allmänt ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Just nu får alla nyblivna medlemmar (och de som förnyar) 50 klistermärken på köpet. Läs mer om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/om-bajen-fans/medlem/.

   Föreningen har också startat en webbshop med en hel del rolig merch. Den hittar du här: https://www.bfshop.se/

   Sedan tidigare driver man också projektet ”Bajen Fans Colombia” tillsammans med förre Hammarbyspelaren Sebastian Bojassén. Man har också ett annat mer samhällsorienterat projekt där man hjälper vården med tillverkning av förkläden. Håll koll via Bajen Fans hemsida: https://www.bajenfans.se/

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring. Minst 89 personer har bidragit (en del vill vara anonyma och de ska plussas på). På hemsidan tipsar man också om Bajenboxar och Bajenkläder. Gå in på hemsidan https://www.hammarbyfriidrott.se/ och läs artikeln från 18 augusti om det aktuella läget.

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att köpa säsongsbiljett till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/. Där finns också information om ett speciellt VIP-kort för den som vill stötta extra. Föreningen försöker också få upp medlemsantalet i kampanjen ”Kan vi bli tusen”: http://www.hammarbyhockey.se/kan-vi-bli-tusen/ .

När det gäller hockeyn pågår även en kampanj där Bamsingarna, Bajen Fans och Bara Bajare finansierar spelare. De tre supporterorganisationerna Hammarby Hockey Support KFIB-Bamsingarna, Bajen Fans och Bara Bajare gör gemensam sak i en kampanj för att finansiera tre profilspelare i herrlaget. En insamling pågår för att greja detta och sportchefen Robert Grääs kommer att vara med i scoutingen av de tilltänkta spelarna. 33 000 kr krävs för respektive spelare. Den första blev tidigt klar och man har även fått ihop till spelare nr 2. Senaste offentliggjorda noteringen visar att man är uppe i 75 000 kr. Du kan bidra genom att skicka valfritt belopp på swish 123 583 17 06 eller bankgiro 837-5313. Märk betalningen med "Supportrarnas spelare". Alla bidrag på 500 kronor eller mer belönas med ett säsongskort för säsongen. Läs mer om kampanjen här: http://www.bamsingarna.se/news.php?extend.1791

Hammarby Bandy är i gång med försäljningen av säsongskort gällande 2020-21. Här hittar du info om priser och hur du går tillväga: https://hammarbybandy.propublik.se/sasongskort2020. Under länken finns också aktuellt om medlemskap, stöttning av ungdomsbandyn och den nya Zinken-halsduken.

   Bandyn kampanjar också under vinjetten ”1000 ger 1000” riktat till dem som vill och har möjlighet att satsa lite extra på bandyföreningen. Här läser du mer: https://hammarbybandy.se/bli-1000-ger-1000-medlem-for-20-21/. Just nu 168 bokningar.

   Hammarby Fotboll fortsätter kampanjen med tema ”Jag står kvar” där låten ”Vi ses snart igen” är ett bärande inslag. Lyssna och gläds! Tanken kring ”Jag står kvar” är att så många om möjligt ska avstå från att begära tillbaka pengarna de betalat för sin säsongsbiljett, detta trots att de inte kommer att få möjlighet att se ett antal matcher live. När detta publiceras har 12 277 av 16 430 säsongskortinnehavare skrivit under. Kampanjsidan: https://www.visessnartigen.se /.

   Eftersom klubben är medveten om att alla inte har ekonomiska möjligheter att efterskänka sin insats för säsongsbiljetten har man öppnat möjlighet till en andrahandsmarknad där man kan sälja sin säsongsplats till eventuellt nya intresserade. Läs mer här om detta: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/hammarby-oppnar-sasongskortsmarknaden-for-dig-som-vill-kopa-eller-salja-sasongskort/

Hammarby Fotboll ger också fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. Info på hemsidan. Aktuell siffra är att 54 184 stödplåtar sålts.

   Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer. Just nu finns tre Hammarbyföreningar med bland de 15 som har flest registrerade supportrar: HIF Bandy (sexa), HIF Hockey (12), HIF Handboll (14).

Unibet: Även elitfotbollens nya spelsponsor har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina insatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, och man kan välja bland de 32 klubbarna som spelar i Allsvenskan eller Superettan. Information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben. I nuläget har Hammarby 13,29% av antalet registrerade supportrar och är med det tvåa efter AIK som har 15,08%.

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/. Hammarby IF:s medlemsföreningar har möjlighet att formulera ansökningar om stipendierna. Mer info här: https://www.hammarbysupporterklubb.se/stipendium

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Man saluför många artiklar i sin webbshop som du hittar här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Europa League via Sportexpressen

   Hammarbys match i Europa League kvalomgång 1 mot Puskás Akadémia sänds på sportexpressenplay.se. För att se matchen tecknar du antingen abonnemang på sportexpressenplay.se (299 kr/mån), eller köper matchen ppv för 139 kronor.

Torsdag 27 augusti 19.00: Hammarby – Puskás Akadémia, Tele2 Arena (sportexpressenplay.se)

 

Dplay sänder Allsvenskan

   De allsvenska matcherna i fotbollsallsvenskan på herrsidan kommer att sändas av dplay. Aktuellt med Hammarby:

Sönd 30 aug kl 17.30: Hammarby-Kalmar FF

Torsd 10 sept kl 19.00: IFK Göteborg-Hammarby

Sönd 13 sept kl 14.30: Hammarby-Helsingborgs IF

 

Elitettan i SportExpressen Play

   Plattformen SportExpressen Play kommer att sända samtliga matcher i Elitettan, där Hammarby är ett av lagen, denna säsong. Här finns info: https://www.sportexpressenplay.se/.

Närmast handlar det om dessa matcher med Hammarby:

Onsdag 26 aug kl 19.00: Sunnanå SK-Hammarby

Söndag 30 aug kl 15.00: Hammarby-Alingsås FC

Lördag 5 sept kl 13.00: IF Brommapojkarna-Hammarby

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info