Hoppa till sidans innehåll

Premiärscheman i bandy och handboll

09 JUN 2020 16:37
Högsommarkänsla och snart fotboll igen, om än endast i tevesänd form. Men det pågår även aktivitet inom vintersporterna. Bandyn har presenterat årets elitserieschema och i handbollen har vi fått besked om premiäromgången i Herrallsvenskan.
  • Skapad: 09 JUN 2020 16:37

   Högsommarkänsla och snart fotboll igen, om än endast i tevesänd form. Men det pågår även aktivitet inom vintersporterna. Bandyn har presenterat årets elitserieschema och i handbollen har vi fått besked om premiäromgången i Herrallsvenskan. Även i Elitettan i fotboll har det nu tagits fram ett komplett schema. En hel del datum att skriva in i kalendrarna alltså. I veckans nyhetsbrev: bandy, boule, bowling, boxning, fotboll, friidrott, handboll, ishockey.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 9 juni

Nästa nyhetsbrev: tisdag 16 juni

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Elitseriestart mot Broberg 23 oktober

   Elitserien på herrsidan öppnar med full omgång fredag 23 oktober, Hammarby inleder med bortamatch i Söderhamn. Hemmapremiär veckan därpå sker också en fredag, mot IFK Motala (30 okt). Den alltid så intressanta annandagsmatchen spelas denna gång på bortaplan, mot IK Sirius. Det är tre Stockholmslag uppe denna säsong, förutom Bajen så har IK Tellus återvänt och hårdsatsande AIK är med sedan förra säsongen. Matcherna mot AIK spelas 13 nov (borta) och 13 jan (hemma). Tellus möter vi 27 nov (borta) och 30 jan (hemma – också Bandyns Dag med fritt inträde).

   Hammarbys spelschema i sin helhet hittar du här: https://hammarbybandy.se/har-ar-spelprogrammet-for-herrarnas-elitserie/

Två spelare i observationstruppen

   En observationstrupp har tagits ut med sikte på herrlandslagets kommande VM-spel denna säsong, som kommer att innehålla två VM-turneringar. 2020 års VM sköts up i våras och spelas i Irkutsk 3-10 oktober. I månadsskiftet mars-april 2021 blir det sedan VM-spel igen, då i Syktyvkar. Förbundskaptenerna Michael Carlsson och Pär Gustafsson har tagit ut en observationstrupp omfattande 31 spelare, varav två med Hammarby som klubbadress. Våra spelare i gruppen är David Pizzoni Elfving och Christoffer Fagerström.

 

BOULE:

Bajen Cup fick ställas in

   Den allt populärare tävlingen Bajen Cup som genomförs på nationaldagen 6 juni i Björns trädgård fick ställas in i år på grund av rådande restriktioner kring corona-epidemin. Hammarby Boule ser nu över möjligheten att arrangera Bajen Cup senare i år, alternativt en annan tävling.

 

BOWLING:

Lottat i Elitserien

   En preliminär spelordning för Elitserien på damsidan där Hammarby är med finns nu på Svenska Bowlingförbundets sida. Enligt detta startar seriespelet 19 september, Hammarby inleder med två bortamatcher. Laget möter dels BK Merci (Hallsbergs Bowlinghall), dels BK Skrufscha (Vänersborgs Bowlinghall). I omgången därpå blir det hemmamatch mot Spader Dam.

 

BOXNING:

Summercamp för alla – gratis för ungdomar!

   I år är det tioårsjubileum för Boyz Boyz Summercamp, Hammarby Boxnings sommarträning på Tanto BP. Perioden 29 juni-8 augusti bjuder klubben på träning med professionell ledning. Vuxna betalar, för ungdomar upp till 18 år är det gratis genom ett samarbete med Stockholms stad. Läs mer på Hammarby Boxnings hemsida: http://hammarbyboxning.se/2020/06/boyz-boyz-summercamp-2/

 

FOTBOLL:

Påskrivet med Amoo

   Hammarby Fotboll har skrivit avtal med den 18-årige nigerianske talangen och U-landslagsmannen Akinkunmi Ayobami Amoo. ”Akin” som han kallas är en spelare som hälsat på Hammarby i omgångar och byggt relation med klubben. Han ansluter nu från Sidos FC på ett fyraårsavtal.

De sex första omgångarna i Allsvenskan klara

   Elitfotbollen rullar i gång den 14 juni, till att börja med utan publik. Omgångarna 1-3 har fastställts med både datum och klockslag, omgång 4-6 när det gäller vilka som ska mötas. För Hammarby gäller detta:

Omgång 1, sön 14 juni kl 17.30: Hammarby IF – Östersunds FK

Omgång 2, ons 17 juni kl 19.00: IF Elfsborg – Hammarby IF

Omgång 3, sön 21 juni kl 17.30: Hammarby IF – AIK

Omgång 4: Mjällby AIF – Hammarby IF

Omgång 5: Hammarby IF – Varbergs BoIS

Omgång 6: BK Häcken – Hammarby IF

   Samtliga matcher visas i Dplay. När det gäller Svenska cupen och resten av spelschemat inväntar man att FIFA och UEFA fastställer den internationella kalendern. UEFA:s exekutiva kommitté sammanträder nästa gång den 17 juni.

Seriestart 14 juni mot AIK

   Även Elitettan kommer i gång nu. Där inleder Hammarby mot AIK 14 juni kl 14 och har sedan hemmamatch igen den 18 juni kl 18.30 då man spelar mot IFK Kalmar. Hela spelschemat hittar du här: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/elitettan-2020-har-ar-hammarbys-spelschema/

   Publikfritt till att börja med även där givetvis, men matcherna sänds av Expressen.

Emma Westin i spel för Hammarby

   U23-landslagets mittfältare Emma Westin håller vanligtvis i USA och spelar collegefotboll för University of California Berkeley. När hon var hemma förra sommaren spelade hon några matcher för Hammarby. Hon är hemma i Stockholm även denna sommar, och med nuvarande reserestriktioner kan det bli fler matcher för Bajen. Emma är 21 år och har spelat sju matcher (och gjort två mål) i U23-landslaget.

 Svenska Futsalligan avgörs 14 och 21 juni

   Slutspelet i årets SFL (herrar) fick avbrytas när det var framme vid semifinaler där Hammarby var ett av lagen. Bajen förlorade den första semifinalen borta mot IFK Uddevalla med 4-3 men har alltså chansen att vända till sammanlagd seger på hemmaplan. Den matchen spelas 14 juni. Finalen spelas sedan 21 juni.

JDM-match 17 juni

   Datum, plats och klockslag är nu fastställt för den uppskjutna åttondelsfinalen i JDM på flicksidan mellan IF BP och Hammarby. Matchen kommer att spelas på Hammarby IP den 17 juni kl 18.00.

IK Frej börjar mot BP

   Hammarbys samarbetsklubb IK Frej Täby inleder spelet i Ettan Norra mot IF Brommapojkarna den 14 juni kl 14.00 hemma på Vikingavallen. Tre dagar senare, 17 juni kl 19.30, är det bortamatch mot Karlslunds IF FK.

eAllsvenskan i gång igen

  eAllsvenskan som spelas med FIFA 20 på Playstation 4 och som samlar 20 klubbar inom elitfotbollen återupptog säsongen 1-2 juni, efter ett uppehåll på grund av corona-epidemin. Hammarby mötte i omgång 2 Västerås SK och förlorade med 1-3 (1 juni). I omgång 3 (4-5 juni) ställdes Hammarby mot Trelleborgs FF och förlorade med siffrorna 2-3. Nästa match spelas 9 juni kl 19.30, Hammarby möter IFK Norrköping. Här kan du läsa mer om eAllsvenskan: https://eallsvenskan.gg/

                                       

FRIIDROTT:

Klubbrekord på Enskede IP

   Tävlandet under vinjetten Veckans gren – diskus på Enskede IP 31 maj gav ett nytt klubbrekord i klassen F15. Linnéa Blidborg Stenberg fick i väg diskusen 34,58 m vilket alltså är nytt klubbrekord i åldersklassen.

   Klubbrekord blev det även den 6 juni på Enskede IP i Sommarspel 1. I P17 110 m häck noterade Markus Moberg 14,13, en uppdatering av klubbrekordet (som han själv innehade) med hela 23 hundradelar.

Midnattsloppet på hemmaplan

   Midnattsloppet är en viktig intäktskälla för Hammarby Friidrott men på grund av rådande pandemi kan man inte arrangera på vanligt sätt i år. I stället hoppas man på stor uppslutning kring ett lopp där var och en springer på en plats hen väljer själv men under en bestämd tidsperiod, som är 15 aug-23 aug. Distanserna är 5 och 10 km och startavgiften 275 kr. Läs mer här om upplägget: https://midnattsloppet.com/sverige/midnattsloppet-sverige/.

 

HANDBOLL:

Premiär mot Lindesberg

   Premiäromgången i Herrallsvenskan 2020-21 är nu fastställd. Serien kommer att starta vecka 37 med följande omgång – premiär hemma i Eriksdalshallen mot Lindesberg för Hammarbys del alltså:

Hammarby-Lindesberg

Tyresö- Anderstorp

AIK- Skånela

Karlskrona-Torslanda

Vinslöv-VästeråsIrsta

Kärra-Amo

Kungälv-Rimbo

ISHOCKEY:

Sjunde säsongen för backen Axel Åström

   Axel Åström kom till Hammarby som 19-åring 2014 och har varit klubben trogen sedan dess. Nu är han klar även för säsongen 2020-21. Totalt har Åström gjort 180 matcher i Hammarbytröjan och skrapat ihop 47 poäng.

Joonas Ruotsaari kommer från Åker/Strängnäs

   Hammarby har gjort klart med 24-åriga Joonas Ruotsaari från Åker/Strängnäs. Forwarden fostrades i Södertälje SK men har också hunnit med spel i Huddeinges J20-lag, Tumbba, Linden och en utlåning till Tyresö/Hanviken förutom spel i Åker/Strängnäs.

Bamsingarna, Bajen Fans och Bara Bajare finansierar spelare

   De tre supporterorganisationerna Hammarby Hockey Support KFIB-Bamsingarna, Bajen Fans och Bara Bajare gör gemensam sak i en kampanj för att finansiera tre profilspelare i herrlaget. En insamling pågår för att greja detta och sportchefen Robert Grääs kommer att vara med i scoutingen av de tilltänkta spelarna. Du kan bidra genom att skicka valfritt belopp på swish 123 583 17 06 eller bankgiro 837-5313. Märk betalningen med "Supportrarnas spelare". Alla bidrag på 500 kronor eller mer belönas med ett säsongskort för säsongen. Länk för att fylla i namn och adress för den som swishar och vill ha säsongskort: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRNUAOPpQA9Aiufn0lQ7MeBlzxHxbt2dSDGm-rjkCZUMGvuA/viewform

 

ÖVRIGT BAJEN:

Bra fart i flera av kampanjerna

   Vi fortsätter att tipsa om de många Hammarbyföreningar som på olika sätt kampanjar kring sin verksamhet under en svår period då coronaviruset hindrar den vanliga verksamheten. Du som läst denna genomgång tidigare – kolla gärna ändå. Notiserna uppdateras varje vecka om det finns något nytt att tillägga. Nytt denna vecka är att basketen tipsar om möjligheten att stötta föreningen via Miljonlotteriet och att Midnattsloppet – som betyder väldigt mycket för Hammarby Friidrott – ger alla chansen att springa loppet på hemmaplan. Dessutom finns en gemensam satsning från supporterföreningarna Bajen Fans, Bamsingarna och Bara Bajare på att samla in pengar för att finansiera spelare till Div 1-truppen.

   För de som har möjlighet att bidra för att hålla våra grönvita glädjeämnen flytande följer här tipsen:

Bajen Fans: När det gäller Bajen Fans är föreningen rent allmänt ett stort stöd för Hammarbys olika verksamheter och ett medlemskap är en bra sak. Just nu får de som blir medlemmar en påse klisterdekaler på köpet. Info om medlemskapet här: https://www.bajenfans.se/nyheter/klibbor-pa-kopet/. BF har också dragit i gång ett storslaget projekt där man avser att tillverka grönvita förkläden som ska skänkas till vården inom Stockholm. Här handlar det inte främst om pengar utan att göra en volontärarbetsinsats. Läs mer här om hur du kan vara med: https://www.bajenfans.se/nyheter/bajen-fans-startar-forkladesfabrik/

Hammarby Bandy har startat försäljningen av säsongskort gällande 2020-21. Här hittar du info om priser och hur du går tillväga: https://hammarbybandy.se/sasongskorten-for-2020-21-slappta/. Lägg märke till att det är extra bra priser på säsongskorten fram till 30 juni. Förra säsongen sålde man nästan 1 000 årskort, förhoppningen är att kunna överträffa det i år. Bandyn kampanjar också under vinjetten ”1000 ger 1000” riktat till dem som vill och har möjlighet att satsa lite extra på bandyn. Här läser du mer: https://hammarbybandy.se/bli-1000-ger-1000-medlem-for-20-21/. De som deltar får sitt namn listat och antalet stiger hela tiden, just nu 120 medlemmar.

Hammarby Basket kan man fram till 30 juni stötta extra genom att köpa lotter i Miljonlotteriet. En månadsprenumeration omfattande sex lotter (150 kr) ger Hammarby Basket 500 kr. Läs mer här om formaliteterna: http://www.hammarbybasket.se/news/6368235/Vilken-chans-att-stotta-Hammarby-Basket

Prio för Hammarby Fotboll just nu är kampanjen med tema ”Jag står kvar” där låten ”Vi ses snart igen” är ett bärande inslag. Tanken kring ”Jag står kvar” är att så många om möjligt ska avstå från att begära tillbaka pengarna de betalat för sin säsongsbiljett, detta trots att de inte kommer att få möjlighet att se ett antal matcher live. När detta publiceras har över 9 000 säsongskortinnehavare skrivit under. Klubben ger också fansen chansen att köpa ”stödplåtar” till en fiktiv match för 50 kr per biljett. Vi den senaste noteringen var nästan 38 000 bokade. Fotbollen har också en samhällsorienterad kampanj där man kan hjälpa till med epidemibekämpningen genom att köpa matlådor till sjukvårdspersonal, som levereras av några av Hammarbys restaurangsponsorer. Matlådorna kostar 100 kr. Tillsammans med Intersport har klubben också tagit fram speciell merch kring situationen med temat ”Just i dag är jag stark”. Kolla här: https://www.intersport.se/supporterklubbar/hammarby-fotboll

Hammarby Friidrott vädjar även de till hjälp att bedriva den fortsatta verksamheten och anger swish-numret 123-519 05 66 för den som har möjlighet att göra en överföring. Man satsar också hårt på sommarens friidrottsskola för barn med utökat antal veckor och corona-anpassad verksamhet. Utmärkt för den som har barn som behöver sysselsättas denna sommar då möjligheten till att göra resor troligtvis är begränsad. Läs mer här: https://www.hammarbyfriidrott.se/arrangemang/friidrottsskolan/startsida-43930055. En anmälan till Midnattsloppet är också ett bra sätt att stötta HIF Friidrotts fortlevnad. Se notis högre upp i nyhetsbrevet.

Hammarby Hockey ger supportrar möjlighet att köpa säsongsbiljett till kommande spelår. Här finns info: http://www.hammarbyhockey.se/skort2021/. Där finns också information om ett speciellt VIP-kort för den som vill stötta extra. Föreningen försöker också få upp medlemsantalet i kampanjen ”Kan vi bli tusen”: http://www.hammarbyhockey.se/kan-vi-bli-tusen/ (just nu strax över 400 medlemmar). Dessutom finns ett par fonder med anknytning till hockeyn: Uffe Jernspets Ungdomsfond och Insamlingsstiftelsen The Braveheart by Ziegler. Förstnämnda är ett sätt att specifikt stötta Hammarbys ungdomshockey. Läs mer här http://www.hammarbyhockey.se/ulf-uffe-jernspets-ungdomsfond/ eller swisha direkt 123 614 2301. The Braveheart Award ges till en person, spelare eller ledare, i huvudsak aktiv inom Hammarby Hockeys ungdomsverksamhet. Syftet med priset är att främja framför allt lojalitet och kärlek till klubben samt närområdet redan i ungdomsleden. Länk: http://www.hammarbyhockey.se/braveheart-by-ziegler/. Kolla även in möjligheten att bidra till värvning av en Hammarbyspelare, notis under ISHOCKEY-rubriken längre upp i brevet.

Hammarby Handboll har öppnat en ny webbshop med nytt och bra urval av souvenirer. Kolla här: https://www.willshop.se/shop/hammarby-handboll. Sedan tidigare finns också 1939-klubben som en möjlighet för företag och privatpersoner att sponsra inför kommande säsong. Här läser du om denna: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/sida/70639/1939-klubben. Man har just startat upp årets säsong och är nu tio medlemmar.

Gräsroten: Svenska Spel ger landets idrottsföreningar chansen att tjäna en slant genom att spelkunderna kopplar sina spelkort till en viss förening. För många av Hammarbyföreningarna innebär detta en välkommen kassaförstärkning i slutet av året. Läs mer om Gräsroten här: https://www.svenskaspel.se/grasroten. Observera att HIF Fotbollförening inte längre är möjlig att välja då Svensk Elitfotboll numera valt ett annat spelbolag som en av sina huvudsponsorer.

….och detta är Unibet. Även de har ett system för att spelkunderna ska kunna generera delar av sina spelinsatser till favoritklubben. Unibets variant kallas ”Hemmaklubben”, information om upplägget hittas här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

Hammarby Supporterklubb har existerat sen 1953 och delar varje år ut ett antal stipendier till idrottande ungdomar i Hammarbys olika idrottsföreningar. Läs mer här om klubben och hur du blir medlem: https://hammarbysupporterklubb.se/

Bara Bajares webbshop: Föreningen Bara Bajare bildades 1996 och ägnar tid och kraft åt att på olika sätt stötta Hammarbyverksamheter. Man saluför många artiklar i sin webbshop som du hittar här: https://www.tidywebshop.se/barabajare/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Dplay sänder Allsvenskan

   De allsvenska matcherna i fotbollsallsvenskan på herrsidan kommer att sändas av dplay. Aktuellt med Hammarby:

Söndag 14 juni kl 17.30: Hammarby-Östersunds FK

Onsdag 17 juni kl 19.00: Elfsborg-Hammarby

Söndag 21 juni kl 17.30: Hammarby-AIK

Elitettan i SportExpressen Play

   Plattformen SportExpressen Play kommer att sända samtliga matcher i Elitettan, där Hammarby är ett av lagen, denna säsong. Här finns info: https://www.sportexpressenplay.se/.

Närmast handlar det om dessa matcher med Hammarby:

Söndag 14 juni kl 13.55: Hammarby-AIK

Torsdag 18 juni kl 18.25: Hammarby-IFK Kalmar

Lördag 27 juni kl 13.55: Lidköpings FK-Hammarby

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info