Hoppa till sidans innehåll

Premiärseger inför 30 000

03 APR 2018 23:18
Allsvenskan i fotboll startade på bästa sätt för Hammarby med 3-1-seger och 30 000 på läktarna. I veckans nyhetsbrev också armbrytning, bandy, basket, bowling, boxning, friidrott, handboll, ishockey och rodd.

Välkommen till Hammarby IFs nyhetsbrev!
  • Skapad: 03 APR 2018 23:18

Premiärseger inför 30 000

   Allsvenskan i fotboll startade på bästa sätt för Hammarby med 3-1-seger och 30 000 på läktarna. I veckans nyhetsbrev också armbrytning, bandy, basket, bowling, boxning, friidrott, handboll, ishockey och rodd.

Välkommen till Hammarby IF:s nyhetsbrev - tisdagar på denna plats.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 3 april

Nästa nyhetsbrev: tisdag 10 april

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Bajen etta, 49:a och 101:a i publikligan

  SVT sammanställer årligen en total publikliga gällande alla lagsporter, där man listar samtliga lag som når över 1 000 åskådare i snitt. Hammarby har tre lag i denna lista. Det är knappast någon nyhet att herrfotbollslaget är landets populäraste idrottslag över huvud taget – deras notering om ett snitt på 22 137 är nästan 4 000 bättre än tvåan Malmö FF. Totalt är det 108 lag som har 1 000 eller fler åskådare per match.

   De två övriga Hammarbylagen på listan är Hammarby Bandy (herr) som med 2 537 åskådare är nr 49 i publikligan och Hammarby Handboll (herr) som snittar 1 071 vilket ger placeringen 101.

  Om vi tittar i kristallkulan borde damlaget i fotboll kunna ta sig in på listan över lag med fyrsiffrig snittpublik. Med ett nyrenoverat Hammarby IP i ryggen finns alla möjligheter.

 

ARMBRYTNING:

Zara Moos vinnare i Easter Junior Challenge

   Flen Sport o Hälsa IF arrangerade ungdomstävlingen Easter Junior i Challenge den 31 mars. Hammarby hade två deltagare, båda i klassen J-16 Flickor och de gjorde bra resultat. Fem deltagare gjorde upp om medaljerna med vänster arm och där blev det guld för Zara Moos och brons till Saga Gjäls.

   Medaljer även till duon med höger arm, som hade sex deltagare – silver till Zara och brons Saga. I klubbtävlingen kom Hammarby femma av åtta deltagande föreningar.

 

BANDY:

Tre år till med Misja

   Herrlagets tränare Misja Pasjkin, som tillträdde inför 2017-18, är nu klar för ytterligare tre säsonger som huvudtränare för A-laget.

Klartecken för elitlicensen

   Hammarby blev som sista klubb godkänd av Bandyförbundets ekonominämnd för spel i herrarnas elitserie 2018-19. Ekonomin har ju varit svajig, men framöver kommer det troligen att se bättre ut. Klubben aviserar nu att ett kapitaltillskott på minst 1,5 mkr till Hammarby Bandy kommer att göras under Q2 2018. Kapitaltillskottet kommer från 3-6 befintliga aktieägare och/eller sponsorer.

Extra billigt säsongskort för den som köper nu

   Säsongskortet till herrlaget elitseriesäsong 2018-19 finns redan till salu, och för den som köper före 30 maj ges rabatt. Kortet ger tillgång till alla Hammarbys hemmamatcher i Elitserien och slutspelet på Zinken. Kolla hammarbybandy.se vad som gäller och hur du köper.

Fans samlade in till böter

   Hammarby Bandy åkte på böter om 25 000 kr på grund av publikens användande av pyroteknik i samband med fjärde semifinalen mellan Hammarby och Sandviken. Via en spontan insamling bland fansen har 40 000 kronor samlats in, vilket alltså täcker bötesbeloppet.

 

BASKET:

Tre lag spelade Scania Cup

   Tre Hammarbylag var kvalificerade till Scania Cup som är ett inofficiellt nordiskt mästerskap arrangerat av Södertälje BBK 31 mars till 2 april. Hammarbys pojkar 05 vann sin grupp med finska HoNsU, Viby Basket från Sverige och danska Virum Vipers. I kvartsfinalen blev det sedan förlust mot Alvik.

   Pojkar 03 blev tvåa i sin grupp med Södertälje och norska Ulriken Eagles som konkurrenter. Laget besegrade sedan Hørsholm 79ers Basketball i åttondelsfinal men åkte på stryk mot blivande vinnaren Högsbo Basket i kvarten.

   Laget i klassen Pojkar 02 blev tvåa i gruppspelet efter isländska Fjolnir och före EB 85 från Norge och Borås Basket. I kvartsfinalen besegrade man sedan Hørsholm 79ers Basketball i kvartsfinal. Respass därefter mot AGF från Danmark.

 

BOXNING:

Kvartett anmälda till ”Olympic Goal 2024”

   Tävlingen Olympic Goal 2024 i Kristinehamn avgörs 6-8 april. Det här är en ganska stor tävling. Många unga boxare satsar framåt. Hammarby har fyra anmälda: Ibrahim Bakhtiari i Junior A 64 kg, Abbas Najafi i Junior C 56 kg, Hakim Hossim i Junior C 60 kg och Mohamad Rezale i Junior C 80 kg.

…och 14 anmälda till Mellansvenska mästerskapen

   Inte mindre än 14 Hammarbyboxare är anmälda till Mellansvenska mästerskapen de 21-22 april. Vi kommer att ha representanter i såväl senior, junior- och diplomklasser och både synas både på herr- och damsidan. Anmälda från Hammarby är: Ali Yusefi, Ali Amanullah Yousufi, Adam Chartoi, Denis Zeneli, Lucas Koskinen, Ibrahim Bakhtiari, Abbas Najafi, Hakim Hossim, Mohamad Rezale, Marcel Schazewich, Ben Anderberg, Elvin Belizaka, Ellen Karlsson och Klara Rickardsson.

 

FOTBOLL:

Seger i premiären

   Hammarby är faktiskt i delad serieledning efter att första omgången i Allsvenskan genomförts. Detta efter att laget besegrade Sirius i den allsvenska premiären på påskdagen med 3-1. Det blev alltså den önskestart på säsongen som majoriteten av de 30 220 på Nya Söderstadion hoppats på. Samtliga tre hemmamål var signerade Jiloan Hamad varav de första två kom från straffpunkten. Det var över huvud taget Hammarby som dominerade den här tillställningen även om bortalagets reducering till 1-2 i 75:e minuten skapade viss stress.

   Nu väntar tidig seriefinal eftersom även IFK Göteborg vann sin match med 3-1 och delar serieledningen med Hammarby. Bajen Fans ordnar tågresa till matchen som spelas tisdag 10 april. Läs mer om BF-resan här: http://www.bajenfans.se/blog/2018/03/02/tag-till-goteborg/

1 april Hammarby-IK Sirius 3-1 (1-0). Publik 30 220 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena). Målen: 1-0 Jiloan Hamad (45+1 straff), 2-0 Jiloan Hamad (50 straff), 2-1 Sam Lundholm (75), 3-1 Jiloan Hamad (90+1).

Nnonyelu Dovin och Grönborg till P16-läger

   P16-landslagets förbundskapten Christofer Augustson har kallat 66 spelare födda år 2002, till ett läger på Bosön 12-15 april. Två Hammarbyspelare är uttagna; Oliver Nnonyelu Dovin och Teo Grönborg.

14 677 sålda säsongskort

   När försäljningen av säsongskort till herrlagets allsvenska hemmamatcher 2018 stängde var totalsiffran uppe i 14 677 sålda, vilket är klart bäst i Sverige. Det är inte rekord för Hammarby, men ganska nära. Rekord är det däremot för antal säsongsbiljetter på klackläktare, vilket antagligen är en effekt av att Hammarby denna säsong har tre ståplatssektioner; Norra nedre och långsidan västra har kompletterats med Norra övre. 4 717 säsongskort/klack har sålt vilket kan jämföras med 4 600 förra året.

 

FRIIDROTT:

Freja Avebäck vald till ordförande i Ungdomsrådet

   Svenska Friidrottsförbundet har ett ungdomsråd och i detta har nu Hammarbyidrottaren Freja Avebäck till ordförande.

Nya klubbrekord från Elias Kapell

   Elias Kapell satte två nya klubbrekord i sin klass P12 vid Ungdomsspelen i Eskilstuna 30 mars (inomhus). Det handlade om 60 m där den nya noteringen 8,28 och tresteg (zon) där det nya rekordet lyder 11.09. Elias har därmed åtta av 12 klubbrekord inomhus i sin åldersklass.

 

HANDBOLL:

Claes Hellgren blir fys- och målvaktstränare

   En förstärkning till Hammarbys ledning av hög klass presenterades i veckan. Legendariske handbollsmålvakten Claes Hellgren har knutits till klubben som fys- och målvaktstränare. Hellgren har tidigare varit engagerad i Hammarby Fotboll som fystränare.

Ricoh kan bli AIK

   Det kan bli en ny derbymotståndare för Hammarby i Handbollsligan kommande säsong. Ricoh HK, som ju spelar hemmamatcher i Solnahallen, har skrivit ett intentionsavtal med AIK om sammanslagning. Om det går igenom kommer Ricohs plats i Handbollsligan att övertas av AIK (förutsatt att Ricoh klara sig kvar via kvalmötena med Hallby).

Ove Radinger blir klubbchef

   Hammarby Handboll har tillsatt Ove Radinger som ny klubbchef. Ove har egen handbollsbakgrund i Cliff, där han både spelat och varit klubbchef.

Bastien Genty lämnar

   Den franske kantspelaren Bastien Genty lämnar Hammarby efter en säsong. Det blev 51 mål för Genty i Hammarbytröja den senaste säsongen i Handbollsligan.

Lottat i USM

   Hammarbys pojkar 18 har kvalificerat sig till slutspelet om JSM som avgörs i Malmö (Baltiska hallen) 20-22 april. Åtta lag uppdelade i två grupper gör upp om titeln. Grupperna ser ut som följer:

Grupp 1: IK Sävehof, Lugi HF, Redbergslids IK, Ystads IF HF.

Grupp 2: Hammarby IF HF, IF Kristianstad, IFK Skövde HK, Tyresö Handboll

 

ISHOCKEY:

Jesper Skogström, Christian Olsson och Nestor Plarsmo klara

   Aktiviteten när det gäller att säkra herrtruppen till kommande säsong är hög. I veckan blev spelare nr 4, 5 och 6 klara. Tunga namn dessutom. Christian Olsson var lagets bäste målskytt under hösten och Nestor Plarsmo vann poängligan i fortsättningsserien, Dessutom fortsätter 26-årige Jesper Skogström. Han kommer därmed att göra sin tredje raka säsong i Hammarby, som också är hans moderklubb.

 

RODD:

Stipendium till Ahmet Rapi

   Hammarbyroddaren Ahmet Rapi har tillsammans med Lovisa Wallin, Falkenbergs RK, tilldelats Bo P Kaisers stipendium av Svenska Roddförbundet. Enligt statuterna gäller följande:

Stipendiet delas årligen ut, i samband med förbundsmötet, till den manliga och kvinnliga roddare som under året gjort de största framstegen inom svensk roddsport och som personligen i övrigt kan betraktas som en god förebild för yngre roddare.

Anders Joelsson invald i förbundsstyrelsen

   Hammarby kommer i år att ha en representant i Svenska Roddförbundet styrelse. Det är Anders Joelsson som valts in vid det senaste årsmötet 25 mars som en av sju ledamöter.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Supporterklubben stöttade hockeydamerna

  Hammarbys hockeydamer tog sig ju till kvalspel efter att ha vunnit Damettan Östra. Där fick de göra en långresa för att möta Skellefteå AIK. Hammarby IF:s Supporterklubb beslöt då att stötta laget ekonomiskt.

   Supporterklubben har stöttat Hammarby IF sedan 1953, och har över 1000 medlemmar. Varje år delar man ut bidrag och stipendier till Hammarbys medlemsföreningar med fokus på barn och ungdomar – hockeyns damer har fått stöd just för att vi har så många unga spelare i laget.

   Läs mer om Supporterklubben och hur du blir medlem på http://www.hammarbysupporterklubb.se/

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Avslutning i Basketettan Herr

   Hammarby rundar av årets seriespel i Basketettan Herr med att möta Bankeryd hemma. Bajen kan sluta tvåa, trea, fyra eller femma i serien beroende på utgång i de avslutande matcherna.

Tisdag 3 april kl 19.00, Farstahallen: Hammarby-Bankeryd Basket (Basketettan Herr Södra)

 

Viktiga seriematcher i bowling

   Både herrlaget och damlaget i bowling spelar streckmatcher på lördag. Herrarna fajtas 2-4 i Div 1 Norra Svealands Grupp C medan damerna slåss för överlevnad i Elitserien. Just nu ser det ut som att en av lagen Hammarby och Scandinavia BC åker ut – på lördag möts de i Brännkyrkahallen. SBC just nu en poäng före och ovanför strecket.

Lördag 7 april kl 14.00, Brännkyrkahallen: Hammarby-Wåxnäs BC (Div 1 Norra Svealand, bowling, herrar)

Lördag 7 april kl 16.00, Brännkyrkahallen: Hammarby-Scandinavia BC (Elitserien, bowling, damer)

 

Genrep mot AIK

   Damlaget i fotboll genrepar inför damallsvenska premiären med att möta AIK från Elitettan.

Lördag 7 april kl 17.30, Skytteholm: AIK-Hammarby (träningsmatch, fotboll, damer)

 

Poängkronan när basketdamerna möter Luleå

   Vid mötet Hammarby-Luleå Stars i Basketettan Dam finns chansen att ge en boost för Hammarbys framtida basketsatsning. Läs mer här: http://www.hammarbybasket.se/news/5480618/Poangkronan-Aterkomsten

Söndag 8 april kl 15.00, Farstahallen: Hammarby-Luleå Stars (Basketettan Dam Norra forts)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska tv-sändningar i C More

   C More är även i år huvudkanal för den allsvenska fotbollen på herrsidan Programmet är fastställt fram till och med 26 maj och när det gäller Hammarby ser det ut på följande sätt:

Tisdag 10/4 19:00 IFK Göteborg – Hammarby: C More Fotboll

Måndag 16/4 19:00 Hammarby - IF Brommapojkarna: C More Fotboll, Sportkanalen

Torsdag 19/4 19:00 Hammarby - IFK Norrköping FK: C More Fotboll

Söndag 22/4 15:00 BK Häcken – Hammarby: C More Fotboll

Söndag 29/4 15:00 Djurgården – Hammarby: C More Fotboll

Lördag 5/5 14:00 Hammarby - GIF Sundsvall: C More Fotboll

Söndag 13/5 17:30 Örebro – Hammarby: C More Sport

Onsdag 16/5 19:00 Hammarby - Malmö FF: C More Fotboll

Söndag 20/5 15:00 Hammarby – AIK: C More Fotboll

 

Damallsvenskan i SVT

   SVT har gjort klart med direktsändning av sju matcher i Damallsvenskan under våren. En av dessa är derbyt Hammarby-Djurgården i slutet av maj.

Söndag 27 maj kl 13.00 Hammarby-Djurgårdens IF: SVT

 

Solidsport livesänder USM i handboll

   Hammarbys herrjuniorer är ett av lagen i USM-slutspelet i handboll 20-22 april. Matcherna spelas i Malmö men för dig som inte har möjlighet att vara på plats kommer matcherna att visas på webbtteve av Solidsport. Mer info här: https://solidsport.com/usmhandboll

 

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info