Hoppa till sidans innehåll

SM-guld i stafett!

29 MAJ 2018 10:32
Hammarby gjorde bra ifrån sig i friidrottens stafett-SM och kom bland annat hem med två guld. Lagen i K22 3x800 m och P19 3x800 m var mest framgångsrika och kom överst på pallen men det blev också två silver och tre brons vid tävlingarna.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2018 10:34

SM-guld i stafett och bowling!

   Hammarby gjorde bra ifrån sig i friidrottens stafett-SM och kom bland annat hem med två guld. Lagen i K22 3x800 m och P19 3x800 m var mest framgångsrika och kom överst på pallen men det blev också två silver och tre brons vid tävlingarna. Ett individuellt SM-guld i bowling fick vi också den gångna veckan, genom Caroline Innergård som tog hem oldgirlsklassen 51-64 år vid helgens SM-tävlingar.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 29 maj 2018

Nästa nyhetsbrev: tisdag 5 juni 2018

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Sex av 33 från Hammarby i landslagstruppen

   Förbundskaptenen för A-landslaget på herrsidan, Svenne Olsson, har tagit ut en observationstrupp omfattande 33 spelare. Första uppgiften är ett läger i september med landskamper mot Finland i Vetlanda. I denna första uttagning hittar vi sex Hammarbyspelare; målvakten Patrik Hedberg, samt utespelarna Adam Gilljam, Christoffer Fagerström, David Pizzoni Elfving, Jesper Jonsson och nyförvärvet Pontus Blomberg (Vetlanda BK förra säsongen).

 

BASKET:

Damlaget får serbisk headcoach

   Oliver Stankovic är klar som ny headcoach för Hammarbys damlag. Serben har haft flera engagemang, både som spelare och coach, i hemlandet men gör nu alltså en satsning inom svensk basket och Hammarby. Laget kommer att öka träningsdosen och har ambitionen att ta sig tillbaka till Div 1-nivå den kommande säsongen.

Stor uppslutning i Lampe Challenge

   Hammarbys eget arrangemang Lampe Challenge genomfördes 25-27 maj och samlade hela 188 lag från åtta länder. Internationella inslag var klubbar från Irland, Italien, Estland, Lettland, Nederländerna, Ungern och Finland.

   Hammarby hade själv 14 lag med i de olika åldersklasserna. Ett av lagen i elitklasserna gick hela vägen till final och slutseger, Hammarby Basket Green i Boys 02 Elite som besegrade KFUM Blackeberg Red med 58-29 i finalen.

 

BORDTENNIS:

Div 2 Ö för damlaget

   Serieindelningen är nu klar även gällande damlaget. Bajen åkte ur Div 1 och spelar i höst således i Div 2. Laget är placerat i sexlagsserien Div 2 Damer Ö tillsammans med Eskilstuna BTK B, Team Jämtland, Västers BTK, Ängbys SK B1 och Ängby SK B2.

                                                                                                                                                      

BOWLING:

SM-guld till Caroline Innergård

   Bowlingens individuella SM-slutspel är uppdelat på två tillfällen. 4-5 juli avgörs Elit-SM i Helsingborg där de allra främsta gör upp. Under den gångna helgen (25-27 maj) avgjordes de olika åldersindelade SM-klasserna i bowlinghallen vid Gullmarsplan. Hammarby hade fem kvalificerade i slutspelet där de åtta främsta i respektive klass tävlade. I damerna oldgirlsklass 51-64 var Bajen riktigt bra med tre kvalificerade bowlare. Caroline Innergård tog där hem SM-titeln, fjärdeplacering för Tina Gustafzon och sjätteplats för Rakel Norberg. Ett SM-silver blev det i klassen Herrar 51-64 genom Leif Sjöberg. Och i ålderskategorin Herrar 17-21 tog Jonathan Hallberg en sjundeplats. Över tusen bowlare deltog totalt i kvalet så detta måste anses som en riktigt bra insats av Hammarbybowlarna.

 

BOXNING:

6-0 mot Warszawa

   Årets Bajen Rough House I Eriksdalshallen (25 maj) var en match mellan Hammarbys och Zespot Warszawa (Team Warsaw). Sex matcher ingick i klubbmatchen, dessutom genomfördes tre uppvisningsmatcher. Hammarby vann samtliga sex möten med de polska boxarna. Matcherna:

64 kg Ibrahim Bakhtiari besegrade Krystian Różycki

64 kg Arstan ”Borzz” Lensen besegrade Dawid Felka

69 kg Ali Amanullah Yousufi besegrade Kacper Niewiadomski

69 kg Vame Vladimer Terashvili besegrade Kuba Nasilowski

75 kg Adam Chartoi besegrade Karol Baran

60 kg Prins Ali Yusefi besegrade Radosław Rudiuk

 

FOTBOLL:

Kryss i våravslutningen

   Det allsvenska herrlaget går till VM-uppehåll som serieledare. Detta efter oavgjort borta mot Kalmar FF och likaså kryss i matchen mellan huvudkonkurrenterna AIK och Norrköping. Våren har onekligen varit bra, näst intill magisk, med en lång räcka segermatcher och slutlig tabellrad som lyder 8-2-1. Mot slutet har dock kunnat anas en liten dipp och uppehållet kommer säkert lägligt. När seriespelet startar igen, för Hammarbys del den 9 juli mot Östersund, gäller det att hitta tillbaka till det spel under våren där marginalerna ofta var på Hammarbys sida.

27 maj Kalmar FF-Hammarby 1-1 (0-0). Publik: 9 313 (Guldfågeln Arena). Målen: 1-0 Romario (54, str), 1-1 Jeppe Andersen (65)

Snöpliga uddamålsförluster i Damallsvenskan

   Hammarby hade verkligen inte marginalerna med sig i de båda hemmamatcherna i veckan, det blev knappa förluster i båda två. Inte heller ambitionen att slå Damallsvenskans publikrekord lyckades, med 4 197 på Tele2 Arena i derbyt mot Djurgården var man ganska långt ifrån men det blev ju i alla fall nytt publikrekord för Hammarby. I tabellen återfinns Bajen på nionde plats med tabellraden 2-0-5. Målskillnaden 11-12 vittnar om att förlusterna varit knappa.

24 maj Hammarby-Linköpings FC 1-2 (1-1). Publik: 1 114 (Hammarby IP). Målen: 0-1 Anna Oskarsson (8), 1-1 Madeleine Tegström (15), 1-2 Natasha Dowie (90+3).

27 maj Hammarby-Djurgården 0-1 (0-0). Publik: 4 197 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena). Målet: Mia Jalkerud (77).

Bajentrio i U23-landslaget

   Damernas U23-landslag möter England i Bollnäs den 9 juni och i den uttagna truppen finns tre Hammarbyspelare; målvakten Emma Holmgren och anfallarna Julia Zigiotti och Emma Jansson.

Träningsmatch mot FC Gute

   Den 3 juli kommer Hammarbys herrlag att spela en träningsmatch på Gutavallen i Visby. I samband med ett kortare träningsläger (2-5 juli) under Allsvenskans VM-uppehåll har man kommit överens med Div 2-klubben FC Gute om en träningsmatch.

Pa Dibba blev månadens spelare i maj

   Svensk Elitfotboll utser ”månadens spelare i Allsvenskan” via en jury som bland annat består av de allsvenska klubbarnas lagkaptener. Nu har maj månads spelare utsetts och det blev Hammarbys Pa Dibba som fick utmärkelsen. Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till ett av klubbens samhällsengagemang. I år har de hittills utdelade månadsutmärkelserna vid båda tillfällena gått till Hammarbyspelare, i april var det Jiloan Hamad som fick priset. Vilken Hammarbyspelare kommer att få juli månads pris när Allsvenskan återstartat efter VM?

Marcus Degerlund lånas ut till IK Frej

   Hammarby har kommit överens med Superettanklubben IK Frej om ett utlåningsavtal gällande Marcus Degerlund. I avtalet tränar och spelar Marcus (liksom Dusan Jajic) med IK Frej men kan med kort varsel göras tillgänglig för Hammarby. Degerlund debuterade för Frej under söndagen (27 maj) i bortamatchen mot GAIS som laget förlorade med siffrorna 1-2.

Arnór Smárason reserv i Islands VM-trupp

    Hammarbyspelaren Arnór Smárason kom inte med i Islands trupp till VM-slutspelet i Ryssland, men är en av reserverna på hemmaplan. Det finns alltså fortfarande chans att Arnór kommer till VM om något skulle hända med den 23-mannatrupp som förbundskapten Heimir Hallgrímsson tagit ut.

 

FRIIDROTT:

Två guld i stafett-SM

   Hammarby gjorde ett bra stafett-SM på Slottsskogsvallen i Göteborg (26-27 maj) och kom hem med två guld, två silver och två brons i senior- och ungdomsklasserna samt en bronsmedalj i veteranstafetten M40 3x800 meter.

   Guldmedaljerna bärgades av P19 på distansen 3x800 m samt av K22 3x800 m. P19-laget bestod av Henry Jacobson, Daniel Tegbrant och Iyuel Ayele och de vann på tiden 5.57,02, segermarginalen var nästan tre sekunder. Än mer överlägset var K22-laget bestående av Vilma Mottström, Filippa Ramberg och Erika Sandberg. De vann distansen på tiden 7.35,00, närmare 17 sekunder före tvåan.

   Silvermedaljörer blev det manliga seniorlaget på 4x100 m. Där fick vi även in Hammarby Lag 2 som fyra. Att klubben nu har enormt starka sprinters bekräftas också av att M22-laget på 4x100 m blev silvermedaljörer även de. Bronsmedaljerna kom i klasserna M22 3x800 m och P15 4x80 m.

   Övriga placeringar i detta års stafett-SM var fjärdeplats av P17 4x100 m, femteplacering av F15 4x80 m och sjätte plats för P15 3x800 m.

Grete tvåa i Halle

   Grete Ahlberg var en av ganska många svenska kastare som deltog i en tävling i tyska Halle 26-27 maj. Bajens släggspecialist visar god form och kom tvåa med 63,32 m som bästa kast. Det är bara tio centimeter från hennes säsongsbästa.

Starka startfält i SAYO

   Sollentuna Athletic Youth Open avgörs 1-3 juni på Sollentunavallen och Edsbergs sportfält. Det här är en tävling som samlar stora och starka startfält i många klasser. Hammarby är väl representerat med många intressanta starter. Här finns samlad inf om tävlingarna http://turebergfriidrott.se/arrangemang/sayo/. Vi listar också Bajens anmälda i seniorklasserna:

K 100 m: Charlotte Andersson, Greta Deltin

K 200 m: Josefine Sandelius

K 800 m: Vilma Hultström, Filippa Ramberg, Nora Siltberg Almlöf

K 100 m häck: Josefine Sandelius, Emma Tuvesson

K 400 m häck: Josefine Sandelius

K höjd: Klara Rådbo

K stav: Tilda Kapell

K tresteg: Klara Avebäck

M 100 m: Emmanuel Dawlson, Jacob Ewertzh, Rodi Kay, Sebastian Landström, Desmond Rogo, Amadou Sussoho, Jean-Christian Zirignon, Markus Ögren

M 200 m: Emmanuel Dawlson, Sunday Ojuri, Markus Ögren

M 800 m: Iyuel Ayele, Felix Davidsson-Berndtsson, Henry Jacobson, Daniel Tegbrant

M 1500 m: Iyuel Ayele, Felix Davidsson-Berndtsson, Henry Jacobson, Joakim Pihlstrand-Trulp

M 3000 m: Joakim Pihlstrand-Trulp

M 2000 m hinder: Otmane Nait Hammou

M 110 m häck: Amir Shaker

M längd: Felix Prins

Hammarby arrangerar ”Bajen 5000 m” den 7 juni

   Ett tillfälle för både bredd och elit att springa 5000 m på bana ges den 7 juni då Hammarby Friidrott arrangerar ”Bajen 5000 m”. Gemensam masstart, nummerlappar och eltid samt bra stämning med musik och speaker.

 

HANDBOLL:

Martin Dolk fortsätter

   Kantspelaren Martin Dolk har varit skadedrabbad men de som följt Hammarbyhandbollen några år vet vilken kapacitet han besitter, bland annat blev han Elitseriens skyttekung säsongen 2012-13. Nu har ”Dolken” skrivit på för ytterligare en säsong.

USM-lag i alla klasser

   Hammarby har denna säsong anmält lag i samtliga klasser i USM, man har alltså lag i F14, F16, F18, P14, P16 och P18. Totalt är 583 lag anmälda till kvalspelet som inleds 22-23 september.

 

INNEBANDY:

Bildsten kompletterar på tränarsidan

   Det till Div 1 nyuppflyttade herrlaget har nu klart med tränarduon inför kommande säsong. Danne Berg var tidigare kontrakterad, nu har även Victor Bildsten anslutit. Victor har ett tidigare förflutet som tränare i Ingarö IF och Haninge FBC men kommer senast från Värmdö IF och har därmed flera års erfarenhet från div 1 och Allsvenskan.

 

ISHOCKEY:

Kenny Salander återvänder

   22-årige Kenny Salander spelade för Hammarby säsongen 2016-17 men var förra säsongen Div 2-spelare i Värmdö. Till höstens seriespel är Kenny tillbaka på Division 1-nivå och i Hammarby. Kenny, med bakgrund i Södertälje SK, spelade den gångna säsongen 29 matcher för Värmdö och stod för åtta mål och 16 assists.

Ledarstaben nästan klar

   Ledarstaben kring A-laget på herrsidan är i stort sett klar, med ett (viktigt) undantag: assisterande tränare är ännu inte knuten till organisationen. I övrigt ser det ut som förra säsongen, det vill säga enligt följande:

Tränare: Tommy Latva

Fystränare: Stefan Ek

Målvaktstränare: Flemming Kristensen

Lagledare: Björn Josdal

Materialförvaltare: Bo Mårtensson, Robert Gustafsson, Patrik Westerlund

 

RUGBY:

Seger i Kalmar

   Hammarbys rugbyherrar gjorde det som A-laget i fotboll inte lyckades med under söndagen – att besegra Kalmar på bortaplan. Rugbylaget vann mot Kalmar Södra Rugby med 19-10 (13-5) och är därmed ensamt i topp i Div 1 med två segrar av två möjliga.

27 maj Kalmar Södra Rugby-Hammarby 10-19 (5-13). Ingen uppgift om arena eller publik. Poäng HIF: Johan Gustavsson 14 (fyra straffar, en målspark), Johannes Bagdi (försök).

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Semifinalspel i sjumannarugby 2 juni

   Semifinalspelet i sjumanna på herrsidan är indelat i två grupper och Hammarby är ett av fem lag i den norra gruppen som arrangeras av Södertälje RK den 2 juni. Fem lag ingår och för Hammarbys del ser schemat ut så här: 11.00 HIF-Södertälje RK, 12.20 Linköpings RK-HIF, 13.40 Enköping RK-HIF, 15.00 HIF-Erikslunds Rugby.

Lördag 2 juni kl 11.00, 12.20, 13.40 och 15.00, Brunnsängs IP: semifinalspel sjumannarugby (herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Allsvenska tv-sändningar i C More

   C More är även i år huvudkanal för den allsvenska fotbollen på herrsidan Programmet är fastställt fram till slutet av augusti och när det gäller Hammarby ser det ut på följande sätt:

Måndag 9/7 19:00 Hammarby-Östersunds FK C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 16/7 19:00 IF Elfsborg-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 23/7 19:00 Hammarby-Dalkurd C More Sport

Måndag 30/7 19:00 Trelleborgs FF-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Söndag 5/8 15:00 Hammarby-Trelleborgs FF C More Fotboll

Måndag 13/8 19:00 IFK Norrköping-Hammarby C More Fotboll, Sportkanalen

Måndag 20/8 19:00 Hammarby-Örebro SK C More Sport

Måndag 27/8 19.00 Dalkurd-Hammarby C More Sport

 

Damallsvenskan i SVT och på webben

   SVT har gjort klart med direktsändning av ett antal matcher i Damallsvenskan (fotboll) under våren. Två Hammarbymatcher har sänts, ingen ytterligare är inplanerad just nu, men samtliga matcher kan köpas och ses på webben. Här finns info om dessa sändningar: https://www.damallsvenskan.tv/damallsvenskan/home

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info