Hoppa till sidans innehåll

Stark period för futsallaget

25 DEC 2018 22:38
Futsallaget på herrsidan är inne i en förlustfri svit om fem matcher. Senast blev det hemmaseger mot Skoftebyn, vilket gör att laget nu håller en femteplats i Svenska Futsalligan.
  • Skapad: 25 DEC 2018 22:38

   Futsallaget på herrsidan är inne i en förlustfri svit om fem matcher. Senast blev det hemmaseger mot Skoftebyn, vilket gör att laget nu håller en femteplats i Svenska Futsalligan. I veckan nyhetsbrev också armbrytning, bandy, mer fotboll, friidrott, handboll och ishockey.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 25 december

Nästa nyhetsbrev: tisdag 1 januari

 

NYTT OCH NOTERAT!

ARMBRYTNING:

SM på födelsedagen

   Hammarby IF fyller år den 7 mars enligt den tideräkning som börjar med ombildandet av roddföreningen till HIF år 1897. Föreningens armbrytare kommer att kunna födelsedagsfira med att delta i SM, som 2019 avgörs i Helsingborg 7-9 mars. Forza!

 

BANDY:

Målrikt men förlust mot VSK

   Den stora publiken som tog sig till fredagsbandyn mellan Hammarby och Västerås SK fick se mycket mål för inträdet o en svängig match där Bajen inte klarade att hålla sin tvåmålsledning i början av andra halvlek utan fick se sig slaget med tre mål till slut. Hammarby parkerar därmed på sjätte plats inför det intensiva matchandet från annandagen och framåt.

21 dec Hammarby – Västerås 5-8 (3-2). Publik: 3 738 (Zinkensdamm). Mål HIF: Christoffer Fagerström 2, Adam Gilljam, Robin Sundin, Ilja Gratchev.

Hammarby inrättar eget Hall of Fame

   Hammarby Bandy vårdar sin historia genom att inrätta ett eget ”Hall of Fame” som kommer att fyllas på med två-tre personer respektive säsong. Den förste att bli invald presenterades i samband med matchen Hammarby-Västerås SK den 21 december. Nr 1 i den hedrade skaran är Leif Fredblad.

Invalskommitténs motivering lydde:

”En bollvirtuos, framspelare och skarpskytt i ett. Klubbens förste SM-finalmålskytt, och en stor bandyambassadör och trotjänare i både Hammarby och landslaget. En av Bajens absolut största profiler genom tiderna.”

   Leif Fredblad spelade hela 19 säsonger – från 1954 till 1973, varav 14 raka i Allsvenskan 1955 till 1969 – i Hammarby och gjorde 221 mål på 203 matcher. Han var den klarast lysande stjärnan i Bajen under nästan två decennier, och ledde bland annat klubben till sin första SM-final 1957 (1-2 mot Örebro SK i snöyra på Stockholms Stadion).

 

FOTBOLL:

Seger mot Skoftebyn i SFL

   Hammarbys futsallag på herrsidan är just nu inne i en bra period. Senast lyckades man besegra Skoftebyn från Trollhättan i en jämn match. Resultatet, 3-2, gav avancemang till femteplatsen. Nästa match spelas 29 dec på bortaplan mot IFK Uddevalla.

22 dec Hammarby-Skoftebyns IF 3-2 (2.1). Publik: 229 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Patrck Mallengren, Sebastian Holmqvist, Özgür Yazar.

23-åriga målvakten Jonna Andersson ansluter

   Bajen har gjort klart med ett nytt namn till målvaktsbesättningen inför kommande säsong – 23-åriga Jonna Andersson från BK 30 Västerås. Jonna kommer ursprungligen från Jönköping och klubben Mariebo IK. Därefter har hon tillhört IFK Kalmar i tre år och varit utlånad till Lidköpings AIK och nu alltså senast spelat för BK 30.

Damlagets cupdatum

   Damlaget är ett av de 16 kvarvarande i Svenska cupens gruppspelsfas. Hammarby möter Ljusdal, AIK och Piteå enligt följande:

9 feb kl 16, BL Arena:  Ljusdals IF-Hammarby

17 feb kl 13, Hammarby IP: Hammarby-AIK

10 mars kl 14, LF Arena: Piteå-Hammarby

Infomöte 17 januari

   Torsdagen den 17 januari är det dags för 2019 års första informationsmöte för medlemmar i Hammarby IF FF. På agendan står en genomgång av nuläget i klubben, en sammanfattning av 2018 och framåtblickar mot 2019. Representanter från sporten, såväl dam som herr, är på plats, och det bjuds tillfälle att ställa frågor. Platsen är presskonferenssalen på Tele2 Arena. Tid klockan 18.00, med öppning av dörrar 17.30. Föranmälan krävs och görs på mail till This is a mailto link.

 

FRIIDROTT:

Klubbrekord av Sidney

   Fransk-svenske Hammarbylöparen Sidney Léger tävlade i Lyon den 16 december i P17-klassen. Sidney vann både 60 m och 200 m. I båda grenarna blev det nya klubbrekord i P17-klassen: 7,06 på 60 m och 22,00 på 200 m.

Succé för Bara Vinterkast

   Hammarby hade väntat sig tio-femton deltagare till sitt utomhusarrangemang Bara Vinterkast den 18 december. Men fick 50 anmälningar och var tvungna att säga nej till några. Stor succé alltså för detta arrangemang. Läs gärna texten på friidrott.se om Hammarbytävlingen: https://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=22870

 

HANDBOLL:

Fin upphämtning men noll poäng i Eskilstuna

   Hammarby såg ut att gå mot storförlust i bortamatchen mot Guif i Handbollsligan. Men vid ställningen 20-14 började Bajen äta sig i kapp och kom så pass nära att det stod 22-21 med nio minuter kvar. En riktigt stark period, men tyvärr räckte Hammarbys satsning inte hela vägen. Laget är fortfarande nästjumbo och möter nu Guif på nytt i en annandagsmatch.

21 dec IF Guif Eskilstuna-Hammarby 26-24 (12-9). Publik: 1 786 (Stiga Sports Arena). Mål Hammarby IF: Rickard Lönn 7, Viktor Ahlstrand 6, Martin Dolk 3, Adam Blanche 2, Patrik Fahlgren 2 (1 str), Kevin Johansson Eggan 1, Adam Norman 1, Andreas Halvarsson 1, Filip Forström 1.

USM steg 3 lottat

   Hammarby är kvalificerat för steg 3 i USM i fem av de sex åldersklasserna och nu är lottningen gjord. Så här ser det ut för de olika Bajenlagen (arrangerande klubb nämnd först):

P14 12-13 januari: HK Eskil, Hammarby, IF Hallby HK, Sannadals SK

P16 19-20 jan: Hammarby, Åkersberga HK, H43 Lund HF 1, RP IF Linköping 2

F16 26-27 jan: Ystads IF, Önnereds HK 1, OV Helsingborg HK 2, Hammarby, IF Hallby

F14 2-3 feb: Hammarby, RP IF Linköping 2, Norrköping KvIK, Vinslövs HK, IK Sävehof

P18 2-3 feb: Vinslövs HK, Kärra HF, Eskilstuna Guif IF, Hammarby

 

ISHOCKEY:

”Bara” en pinne i Huddinge

   Damlaget kom till spel med bara elva spelare till bortamatchen mot Huddinge 19 december. Spelarna kämpade tappert men orkade inte hålla den 2-0-ledning man skaffat sig. 2-2 till slut och förlust i straffavgörandet. Poängtappet innebar att SSK gick om i tabelltoppen, Bajen har dock en match mindre och kan återta ledningen i Damettan Östra om det blir två eller tre poäng i återstarten efter jul (8 jan mot AIK 2).

19 dec Huddinge IK-Hammarby 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Publik: 46 (Björkängshallen). Mål HIF: Alva Zentio, Veronica Gifting.

Kontraktet brutet med Oscar Skiöld

  Hammarby väljer att bryta kontraktet med 22-årige forwarden Oscar Skiöld. Detta på grund av disciplinära skäl (som man inte anger i informationen på hemsidan).

…men nyförvärv på backsidan

   Herrlaget förstärks med 24-årige backen Robin Andersson under våren. Förhoppningen är att ha Robin, som senast spelade i Kumla (24 matcher i Hockeyettan förra säsongen), ska vara spelklar till premiären i vårserien på fredag hemma mot Segeltorp.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Julbandy!

   Julhelgerna är av tradition en tid då det spelas mycket bandy. Denna säsong är inget undantag och Hammarby matchar tätt med tre matcher 26-30 december. På programmet står Tellus borta, som ju spelas på Zinken, Broberg hemma och sedan Västerås borta – en så pass kort resa att många hammarbyare brukar vilja vara på plats.

Onsdag 26 dec kl 15.00, Zinkensdamm: IK Tellus-Hammarby (Elitserien, bandy, herrar)

Fredag 28 dec kl 19.00, Zinkensdamm: Hammarby-Broberg/Söderhamn (Elitserien, bandy, herrar)

Söndag 30 dec kl 15.00, ABB Arena: Västerås SK-Hammarby (Elitserien, bandy, herrar)

 

Annandagshandboll!

   Annandag jul bjuds inte bara Bajenbandy på Zinken, det blir även viktig streckmatch i Handbollsligan. Mötet Hammarby-Guif har tidsmässigt lagts så att det ska bli bra tajming med eftermiddagens bandy mot Tellus. Bandyn börjar kl 15, handbollen i Eriksdalshallen har första avkast kl 18. Bajen gjorde en bra upphämtning nyligen i bortamatchen mot Guif och vill säkert visa att man kan vinna på hemmaplan.

Onsdag 26 dec kl 18.00, Eriksdalshallen: Hammarby-Eskilstuna Guif (Handbollsligan, herrar)

 

Återstart i hockeyn

   För Hammarbys herrlag i ishockey fortsätter säsongen med spel i Hockeyettan Östra Vår. Bajen startar med två bonuspoäng och har två lag efter sig i tabellen, Förutsättningarna är att de två bottenlagen tvingas till kval för att klara sig kvar medan den slutliga ettan får chansen till playoffspel.

Fredag 28 dec kl 19.00, SDC-hallen: Hammarby-Segeltorps IF (Hockeyettan Östra Vår, herrar)

Söndag 30 dec kl 16.00, SVEAB Arena: Sollentuna HC-Hammarby (Hockeyettan Östra Vår, herrar)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Handboll i C More STREAM och SPORTKANALEN

  Två Hammarbymatcher är aktuella i utbudet från Handbollsligan.

Onsdag 26 dec kl 18.00, C More STREAM: Hammarby-Eskilstuna Guif

Fredag 28 dec kl 19.00, C More STREAM: Alingsås HK-Hammarby

 

Elitseriebandy i Sportkanalen

   SPORTKANALEN kommer att sända 13 matcher från herrarnas elitserie i bandy under vintern. Hammarby förekommer i tre av matcherna, varav en redan är spelad. Återstående:

30 dec söndag 15:00 Västerås-Hammarby (även C More STREAM)               

12 jan lördag 13:45 Hammarby-Motala (även C More STREAM)

…och SM-finalen i SVT

   Lördag 23 mars avgörs årets dam- och herrfinal på Studenternas IP i Uppsala. Båda finalerna kommer att direktsändas i SVT. Bajens damlag kommer ju inte att vara aktuellt, men när det gäller herrlaget finns ju en chans att det blir SM-final.

 

Sändningar från Svenska Futsalligan

   Det blir sändningar från Svenska Futsalligan under säsongen 2018/2019 sedan SFL gjort klart med ett avtal med Discovery Networks och Eurosport. En match med Hammarby är aktuell just nu, bortamötet med IFK Uddevalla den 29 december.

29 dec kl 15.00, Eurosport 1 + Eurosport Player: IFK Uddevalla Futsal-Hammarby

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info