Hoppa till sidans innehåll

Viktig poäng mot serieledarna

10 OKT 2017 10:22
Damlaget i fotboll tycks ha hittat receptet nu när säsongen är i sitt slutskede. Poäng borta mot serieledande Linköping i helgen gör att laget förbättrar sina chanser att hålla sig kvar i Damallsvenskan.
  • Skapad: 10 OKT 2017 10:22

   Damlaget i fotboll tycks ha hittat receptet nu när säsongen är i sitt slutskede. Poäng borta mot serieledande Linköping i helgen gör att laget förbättrar sina chanser att hålla sig kvar i Damallsvenskan. Vi noterar damframgångar även på andra håll i veckans nyhetsbrev: armbrytningsguld i stortävling i Flen, segrar för våra lag i hockey och handboll. Mer om detta och all annan Hammarbysport som har notiser och nytt om dessa grenar: armbrytning, bandy, basket, bordtennis, bowling, boxning, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, ishockey och rugby.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 10 oktober

Nästa nyhetsbrev: tisdag 17 oktober

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Dags för World Cup

   Hammarby är ett av de 16 lagen i bandyns World Cup på herrsidan som spelas nu till helgen, torsdag 12 okt-söndag 15 okt i Sandviken. Lottningen har gett gruppmatcher mot norska Stabaek, ryska Jenisej och Villa Lidköping. Hammarby spelar gruppmatcherna enligt följande:

Torsdag 12 okt kl 14:15 Hammarby-Stabaek

Fredag 13 okt kl 11:00 Hammarby-Jenisej

Fredag 13 okt kl 20:30 Villa Lidköping-Hammarby

Eventuell kvartsfinal under lördagen, semifinal och final på söndagen.

Zinkentältet sätts upp 14 oktober

   Även denna säsong kommer kortsidan mot Krukmakargatan ha ett tält med servering av mat och dryck. Tältet sätts upp lördag 14 oktober mellan 8.00-13.00 samt under söndagen 15 okt 9.00-15.00. Hammarby Bandy är tacksamma för hjälp med uppsättningen, anmäl dig till Mange WThis is a mailto link eller ring kansliet 084288752.

 

BASKET:

Två ungdomsspelare landslagsuttagna

   Två av Hammarbys spelare i kategorin HU16, Jordan Samuelsson och Kenny Pohto, har blivit uttagna till ett landslagsläger i Nacka sporthall 30 okt-2 nov. Även två av reserverna är från Hammarby, Montasser Omer i HU16 och Helin Agnig i DU16.

Dip Dep ansluter från Fryshuset

   Dip Dep, född 1998, har skrivit på för Hammarbys herrlag. Den 188 cm långe spelaren kommer senast från KFUM Fryshuset och har Sigtuna Basket som moderklubb.

Robira och Klara fortsätter

   Hammarby Basket har inte presenterat damtruppen i sin helhet denna säsong men bland de enstaka nyheterna kan vi konstatera att Robira Skogberg och Klara Brander fortsätter. Det blir därmed hennes tredje säsong med laget för Robira. Klara Brander är egen produkt och var förra säsongen lagkapten.

 

BORDTENNIS:

DM spelas 10-12 november

   Årets DM spelas i Brännkyrkahallen 10-12 november med Spårvägens BTK och Stockholms Bordtennisförbund som arrangörer. Klasser från PF 10 år till seniorer.

                                                                                                                                                      

FOTBOLL:

Träningsmatch mot Västerås SK 19 oktober

   I och med att Hammarby har avstått från U21-seriens slutspel denna höst så finns spelare i truppen som behöver matchning. Laget kommer därför att spela en träningsmatch på bortaplan mot Västerås SK torsdagen den 19 oktober. Spelplats är Solid Park Arena i Västerås och matchstart är satt till kl 19.00.

Bajen näst bäst i arbetet med spelarutveckling

   Svensk Elitfotboll har ett system med certifiering av klubbarnas arbete för spelarutveckling. Nu har siffrorna för 2016 offentliggjorts. Hur står sig Hammarby i denna konkurrens? Jo – hyggligt. Certifieringen är indelad i tre olika avdelningar och Hammarby tvåa, trettonde och fjortonde klubb beroende på vilken parameter som avses.

   När det gäller arbetet med spelarutveckling tas hänsyn till sju olika faktorer. Här är Hammarby tvåa av 35 namngivna klubbar. I detta arbete tycks Stockholm vara ledande – platserna 1-4 tas av Djurgården, Hammarby, BP och AIK.

  När det gäller sportsliga resultat av ungdomsverksamheten hamnar Hammarby på 14:e plats och när poängen räknas samman i en totalsammanställning är Hammarby nr 13. Båda de senare kategorierna har Malmö FF som toppklubb.

Träningsmatch i futsal inplanerad

   Förutom deltagandet i Örebro Open Futsal Cup 13-15 oktober har Hammarbys herrlag i futsal nu ytterligare en inplanerad försäsongsmatch, mot Söder Futsal. Enligt kalendarium på Söder Futsals hemsida spelas matchen den 22 oktober kl 13.30. Hammarby anges som hemmalag men vi har i nuläget ingen uppgift om var matchen spelas.

…och seriepremiären spelas 29 oktober

   Plats och klockslag är nu satt för Hammarbys premiär i Svenska Futsalligan Norra. Laget, som med hjälp av gamla spelarprofiler som Max von Schlebrügge, José Monteiro och Christophe Lallet, tog steget upp i högsta serien förra säsongen inleder årets seriespel söndagen den 29 okt med match mot Norrköpings Futsal Klubb. Kickoff kl 15.30 i Eriksdalshallen.

Fenger åter i spel i vår

   Hammarbyförvärvet Mads Fenger hann spela tio matcher i A-laget innan hann skadade ljumsken i matchen mot IFK Göteborg och fick utgå i halvtid. Nu har han opererats och påbörjat sin rehabilitering. Klubben räknar med att ha honom tillbaka i spel till försäsongen 2018.

Finsk försvarare provtränar

   Hammarby har denna vecka den 26-årige finske backen Henri Toivomäki på besök vid ett par träningar. Toivomäki har utgående kontrakt med norska Sarpsborg och har tidigare tillhört FC Lahti, Atalanta och Ajax.

 

FRIIDROTT:

Flera deltagare i terräng-DM

   Huddinge AIS arrangerar öppna terräng-DM den 14 oktober och Hammarby har deltagare i flera åldersklasser. Anmälda hammarbyare:

M 4 km: Felix Davidsson-Berndtsson, Bienvenue Musore

M40 8 km: Joakim Pihlstrand-Trulp

P19 4 km: Henry Jacobson

P15 4 km: Erik Danielsson

P14 4 km: Emil Tärnvik

K 4 km: Filippa Ramberg

F19 4 km: Nora Siltberg Almlöf

F15 4 km: Hoa Sjöholm

F14 4 km: Albertina Brandt, Clara Lidén

Inomhussäsongen 17-18

   Friidrottens utomhussäsong är för de flesta över (en del terrängtävlingar inklusive SM återstår) och vi blickar framåt mot friidrotten inomhus. När det gäller kommande SM-program ser det ut på följande sätt:

10-11 feb ISM-IJSM-IUSM mångkamp (plats ännu ej fastställd)

18-19 feb ISM (Gävle)

24-25 feb IJSM-IUSM17 (Uppsala)

3-4 mars IUSM15-16 (Växjö)

   Tävlingssäsongen startar 4-5 november med inomhustävlingen Sävedalen Inomhus. Två helger senare är det tävlingspremiär i Stockholmsområdet då Första Chansen går i Storängshallen. Denna helg genomförs även Julklappsspelen i Eskilstuna, Vinterspelen i Örebro och Folkungaspelen i Linköping. Helgen efter är det dags för ytterligare tävlingar med Eskilstunaspelen och Triumfglasspelen i Örebro.  

 

HANDBOLL:

Axeln ur led för Halvarsson

   I samband med matchen Hammarby-Sävehof förra onsdagen föll kantspelaren Andreas Halvarsson och fick en motspelare över sig så olyckligt att axeln gick ur led. Hammarbys sjukgymnast Anne Hopfgarten räknar inte med att Halvarsson ska vara spelklar igen innan uppehållet i januari.

 

ISHOCKEY:

Benny Rönnelöw tar över som huvudtränare

   Med tanke på den svaga start i seriespelet som herrlaget gjort anser Hammarbys sportliga ledning att en förändring på tränarsidan är nödvändig. Huvudtränaren Johan Sundin får sluta, i stället kliver sportchefen Benny Rönnelöw in och tar uppdraget som huvudtränare. Oscar Björkander (ass tränare) och Flemming Kristensen (målvaktstränare) fortsätter. Dessutom återvänder Arto Parkkali som assisterande tränare, och Håkan Ferm kommer också finnas med i ledarstaben.

 

RUGBY:

Fem i herrtruppen mot Ungern

   Sveriges A-landslag på herrsidan möter Ungern i Norrköping den 14 oktober och i den 23-mannatrupp som tagits ut återfinns fem Hammarbyspelare. Bajen är därmed den enskilda klubb som har flest spelare i landslaget vid detta tillfälle. De uttagna Hammarbyspelarna är Marcus Loxvi, Ehsan Fadakar, Christopher Sidgwick, Robert Persson och Sebastian Pihlainen.

 

HAMMARBY-VETERANERNA:

Årliga blotet hålls 24 november

   Hammarby-Veteranernas årliga blot, där nya medlemmar antas i föreningen, hålls den 24 november i Hammarbys roddhus i Årstaviken.

Veteranerna ser matchen mot Sirius tillsammans

   Sällskapet Hammarby-Veteranerna har bjudit in sina medlemmar till att se allsvenska fotbollsmatchen Hammarby-Sirius den 23 oktober tillsammans.

 

DETTA HAR HÄNT:

ARMBRYTNING:

Sex Hammarbyguld i Flen Armfighters Competition X

   Flen Armfighters Competition X avgjordes under lördagen (7 okt) och Hammarby hade deltagare I flera av klasserna. Tävlingen samlade deltagare från hela Sverige samt även från Norge, Finland och Grönland. Bajens främsta prestationer stod Maria Lundkvist och Klara Bohlin Thysell för. Maria vann Pro -60kg med både vänster och höger arm samt klassen Pro -70 med högern (där blev hon tvåa med vänsterkardan). Klara vann Pro -70 och Pro +70 med vänsterhanden och blev tvåa i Pro -70 med höger hand. Guld blev det även i K1 +90 kg (en klass för nybörjare) där Alexander Gärdsberg tog titeln med vänster hand. Dessutom medalj i Mastersklassen (veteraner) för Niklas Berg i -94 kg höger hand (silver) och i Pro -80 kg där Niklas Sandell kom hem med en bronsmedalj.  Totalt sex guld, tre silver och ett brons.

 

BANDY:

5-3 mot Bajkal Energy

   Herrlaget spelade träningsmatch mot Bajkal Energy under måndagseftermiddagen (9 okt) och gjorde det riktigt bra. Seger 5-3 (1-1) mot det ryska laget lovar gott inför World Cup och kommande seriesäsong. Matchen spelades i Relitahallen i Uppsala och målskyttar för Hammarby var Adam Gilljam (3), Jesper Jonsson och Kalle Spjuth.

 

BASKET:

Förluster för både dam- och herrlaget i sina premiärer

   Det blev ingen bra start i seriespelet, varken för damerna i Baskettan Dam (norra) eller för herrarna i Basketettan Herr (södra). Herrlaget spelade i Eskilstuna och ledde efter första kvarten men hade sedan en dålig period och tappade stort. Avslutande två kvartar blev jämnare och Bajen kom ikapp och förbi på slutet men orkade inte fullfölja.

   Damlaget hade en riktig dålig dag där skyttet inte alls fungerade och förlorade stort mot Blackeberg i Vällingbyhallen.

7 okt KFUM Blackeberg - Hammarby Basket 66-39 (16-3, 19-15, 14-9, 17-12). Publik: 74 (Vällingbyhallen). Poäng: Sara Brodén 12, Kamilla Tungården 7, Jenny Andersson 6, Lovisa Humla 4, Helin Agnig 3, Robira Skogberg 3, Ioanna Dosis 2 och Klara Brander 2

8 okt Eskilstuna Basket - Hammarby Basket 84-78 (17-20, 22-8, 19-26, 26-24). Publik: ingen uppgift (Stiga Sports Arena).
Poäng HIF: Pavlos Pavlidis 19p, Niklas Herring 17p, Michel Kouadio 14p, Deaven de Freene 10p, Mustafa Alotey 10p, Ramme Haag 5p och Mohamed Madani 3p.

 

FOTBOLL:

Damlaget knep poäng i Linköping

   Starkt och oväntat – Hammarby gjorde en riktigt bra insats i Linköping där man mötte serieledande hemmalaget under söndagen. LFC har inte tappat många poäng under säsongen och går med stora steg mot SM-guld. Mot Bajen hackade dock maskineriet något och de för dagen tigerrandiga Söderbönorna kunde knipa en poäng sedan inhoppande Alma Nygren skjutit 2-2 i matchens sista spark vid tiden 90+3. En minst sagt värdefull pinne och dessutom rejäl boost inför fortsättningen där det gäller att hålla två lag efter sig i tabellens bottenskikt.

   Hammarby är nia av de tolv lagen i Damallsvenskan, men till elvan Göteborg är det bara två poäng. Slutstriden blir spännande, närmast hemmamatch mot jumbon KIF Örebro.

8 okt Linköpings FC-Hammarby 2-2 (1-1). Publik 1 235 (Folkungavallen). Målen: 1-0 Jonna Andersson (11), 1-1 Frida Sjöberg (45), 2-1 Frida Leonardsen Maanum (69), 2-2 Alma Nygren (90+3).

Sverige med Krusnell klart för Elite Round

   Hammarbybacken Oscar Krusnell ingår i den trupp som just nu spelar i P19-landslagets EM-kval 1. Laget har vunnit de två inledande matcherna mot Estland och Moldavien och är klart för Elite Round trots att en omgång återstår. För Oscar har det än så länge inte blivit speltid – kanske får han chansen mot Italien? Den matchen spelas i dag (för dig som läser nyhetsbrevet samma dag det ges ut) kl 18.00 på Stadsparksvallen. Matchen webbsänds i svenskfotboll.se:s egen kanal som hittas här: https://svffplay.solidtango.com/live/p18-em-kval-sverige-italien-10-10

4 okt Sverige-Estland 4-0 (2-0). Publik 421 (Stadsparksvallen, Jönköping). Oscar Krusnell på bänken hela matchen.

7 okt Sverige-Moldavien 3-0 (1-0). Publik: ingen uppgift (Vapenvallen, Huskvarna). Oscar Krusnell på bänken hela matchen.

0-0  för Sander i Dublin

   Hammarbyspelaren Sander Svendsen var uttagen i Norges U21-trupp när laget mötte Irland U21 på Tallaght Stadium i Dublin under torsdagen (5 okt). Sander började på bänken men byttes i 79:e minuten i en match som slutade 0-0.

Island med Birkir till VM!

   Island gjorde det igen och tog sig till ett mästerskap, denna gång VM, och starkt bidragande var Hammarbybacken Birkir Mar Sævarsson som spelade i båda de avgörande gruppåspelsmatcherna. Island vann både mot Turkiet borta och mot Kosovo hemma utan att släppa in något mål och vann därmed gruppen – vilket betyder direktkvalificering till VM i Ryssland 2018. I truppen vid dessa matcher har även Hammarbys Arnór Smárason ingått samt ex-bajaren Ögmundur Kristinsson. Ingen av dessa fick dock någon speltid vid dessa matcher.

6 okt Turkiet-Island 0-3 (0-2). Eskişehir Yeni Stadyumu, Eskisehir. Birkir Mar Sævarsson spelade hela matchen. Arnór Smárason på bänken hela matchen, liksom Ögmundur Kristinsson.

9 okt Island-Kosovo 2-0 (1-0). Laugardalsvöllur, Reykjavik. Birkir Mar Sævarsson spelade hela matchen. Arnór Smárason ej i matchtruppen denna gång, Ögmundur Kristinsson på bänken och ej inbytt.

 

HANDBOLL:

Viktig seger i Helsingborg

   Herrlaget i Handbollsligan hade två matcher i veckan. Hemmamatchen mot Sävehof stördes av en allvarlig skada på Andreas Halvarsson och Bajen var aldrig riktigt nära. Desto roligare då att laget gjorde en riktig kämpainsats i Helsingborg och aldrig gav upp trots underläge under större delen av en jämn match. Mot slutet var Hammarby laget med något bättre nerver och avgjorde med tio sekunder kvar av speltiden. Bajen har därmed fyra poäng vilket i nuläget räcker till elfteplatsen. Positivt är att man skaffat sig ett litet gap till de båda bottenlagen Helsingborg och Ricoh som fortfarande står på noll. Nästa match spelas hemma mot Aranäs söndagen 15 oktober.

4 oktober Hammarby-IK Sävehof 25-34 (13-18). Publik: 926 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Nils Pettersson 7 (2 str), Patrik Fahlgren 5 (1 str), Gunnar Pettersson 4, Rickard Lönn 3, Anders Wik Rydberg 3, Andreas Halvarsson 1, Bastien Genty 1, Martin Dolk 1.

8 oktober OV Helsingborg HK-Hammarby 26-27 (16-14). Publik: 1 126 (Helsingborg Arena). Mål HIF: Patrik Fahlgren 6, Anders Wik-Rydberg 6, Rickard Lönn 4, Johan Nilsson 4, Martin Dolk 3 (2 str), Hannes Nyström 2, Nils Pettersson 1, Gunnar Pettersson 1.

Bortaseger i damtvåan

   Bajen följde upp den inledande segern i damernas Div 2 Östsvenska Södra med att även vinna match nr 2, bortamötet med Norrköpings Kvinnliga IK. Bra start på säsongen för nykomlingen Hammarby!

8 oktober NKIK Handboll-Hammarby 24-27 (11-17). Publik: 230 (Mässhallen). Mål HIF: Maria Radermacher 6, Olivia Rosenberg 6, Lina Welander 5, Sandra Pettersson Kettler 4, Mira Harms 2, Ebba Kjellberg 2, Anna Engstam 1, Julia Ågren 1.

Tredjeplats för P16 i USM-gruppspelet

   Hammarbys P16-lag var placerat i en grupp med fem lag i inledande steg 1 i USM 7-8 oktober. Arrangerande Borlänge HK, Alingsås HK, Vallentuna HK och IFK Nyköping stod för motståndet. Bajen inledde med att besegra Nyköping, förlorade sedan mot Alingsås och besegrade Vallentuna. Avgörande om en direktplats i steg 3 stod sedan mellan Hammarby och Borlänge, en match som hemmalaget vann med knappa 19-18. Hammarby blev därmed trea och får spela i steg 2 25-26 november. Resultaten i Maserhallen: HIF-IFK Nyköping 21-17, Alingsås HK-HIF 23-13, HIF-Vallentuna HK 36-24, Borlänge HK-HIF 19-18.

 

INNEBANDY:

Nacka vann till slut svängig match

   Hammarbys lag i Div 2 Östra Stockholm hade fredagsmatch i Ormingehallen mot hemmalaget Nacka Wallenstam IBK i omgång 3. Det blev en svängig historia där lagen ledde om vartannat och inget av dem någon gång hade ledning med mer än ett mål. Hemmaseger till slut med siffrorna 7-6, Hammarbys första förlust medan Nacka är fortsatt obesegrade (2-1-0 i tabellrad för dem).

6 oktober Nacka Wallenstam IBK-Hammarby 7-6 (1-1, 2-3, 4-2). Publik: 107 (Ormingehallen). Mål HIF: Rasmus Lundevall, Staffan Santesson, Viktor Rodén, Markus Johansson, Joel Sund, Mattias Khan.

 

ISHOCKEY:

Damlagets tredje raka

   Hammarby fortsätter att göra bra resultat i Damettan Östra. Efter de två inledande segrarna ställdes man mot Huddinge IK på bortaplan, och vann här också. Laget hade stort övertag i skott på mål men det dröjde något innan målen trillade in och det var faktiskt Huddinge som tog ledningen. 1-4 till slut och serieledning med Hammarby som enda obesegrade lag.

4 oktober Huddinge IK-Hammarby 1-4 (0-0, 1-2, 0-2). Publik: 66 (Björkängshallen). Mål HIF: Lova Blom 2, Elin Eriksson, Julia Avelin.  

…men motigt för herrlaget

   Från herrlagets sida noterar vi två svaga insatser i veckan, förlust hemma motnykomlingen Hanviken och borta mot Nacka som fick en restplats när Haninge Anchors inte fick licens för spel i ettan. Nu ser det rätt mörkt ut – en poäng på sex matcher är en närmast katastrofal inledning.

4 oktober Hammarby-Hanvikens SK 0-2 (0-0, 0-1, 0-1). Publik: 245 (SDC-hallen).

8 oktober Nacka HK-Hammarby 6-4 (1-2, 1-1, 4-1). Publik: 142 (Nacka Ishall). Mål HIF: Jesper Skogström 2, Jeff Karlborg, Felix Lundqvist.

 

RUGBY:

Bajen tappade bronset

   Hammarby hade 19 poäng till godo efter första matchen mot Enköping gällande SM-bronset på herrsidan. En marginal som dessvärre inte räckte när match nr 2 spelades på Korsängen i lördags (7 okt). Hemmalaget Enköping RK var väldigt försvarsstarkt i den här matchen och Bajen fick nöja sig med sex ynka poäng. Eftersom Enköping till slut fick ihop 32 och avgjorde sista tio med en droppspark och ett försök blev det ingen Hammarbymedalj denna gång.

7 okt Enköping RK-Hammarby 32-6 (10-3). Publik: ingen uppgift (Korsängens IP). Poäng HIF: Johan Gustavsson 6 (två straffsparkar). Sammanlagt 56-49 till Enköping.

 

PÅ GÅNG:

(tips om aktuella evenemang)

Möte mellan lag med poängbehov

   Varken Hammarby eller Wings har börjat bra i seriespelet i Hockeyettan och när lagen nu möts är båda i behov av seger för att kunna lyfta – just nu är Wings sist i tabellen och Hammarby näst sist. Mycket på spel för båda gängen alltså.

Onsdag 11 oktober kl 19.00, SDC-hallen: Hammarby-Wings HC Arlanda (Hockeyettan Östra, herrar)

 

Klassikermöte i Damettan Östra

   Hammarby och Södertälje SK tillhör båda svensk hockeys verkliga pionjärer och har i herrsammanhang mötts otal gånger. Nu ställs klubbarnas damlag mot varandra i en serieuppgörelse i Zinkens ishall.

Onsdag 11 oktober kl 20.30, Zinkens ishall: Hammarby-Södertälje SK (Damettan Östra, ishockey)

 

Bajen Rough House på fredag

   Årets Bajen Rough House i Eriksdalshallen är en match mellan Hammarby och Helsinki All Stars och ser ut att bli en riktig högklassig gala med starka namn i båda lagen. Dessutom blir det extra gala stämning av att Europamästaren i professionell boxning Anthony Yigit kommer att vara på plats och showa och skriva autografer. Matchschemat ser ut som följer (med Hammarbyboxarna nämnda först):

Youth 69 kg Ali Amanullah Yousofi vs. Atte Niskakoski 


Elite Q 51 kg Katrin Norén (Nordic Champion) vs. Fatma Hajizadeh (Finnish Champion)

Elite 60 kg Ali Yusefi (Swedish Champion) vs. Ola Grong

Elite 64 kg Yohannes Berhane (Swedish Champion) vs. Rasmus Bergman (Former Finnish Champ)

Elite 69 kg “Vame” Vladimir Terashvili (Former Swedish Champ) vs. Behruz Aydin (Finland nr. 2)

Elite 75 kg Mariusz Gnas (Swedish Champion) vs. Ilari Kujala (National team boxer)

Elite 75 kg Adam Chartoi (Sweden Nr. 2) vs. Santeri Laine (Finnish Champion)

Fredag 13 oktober kl 19 (portarna öppnas kl 17), Eriksdalshallen: Bajen Rough House med mötet Hammarby-Helsinki All Stars (boxningsgala)

 

Sista matchen på Zinken!

   Damlaget i fotboll har tagit sig ur värsta krisen i Damallsvenskan men än är kontraktet inte riktigt säkrat. Lördagens motståndare KIF Örebro är ett av lagen bottenkampen och mötet mellan dem kommer att avgöra mycket. För Hammarby är matchen också lite speciell på så sätt att det är säsongens sista match på Zinkensdamm, hemmaavslutningen kommer att spelas på Grimsta eftersom Zinken då är isbelagd.

Lördag 14 oktober kl 15.00, Zinkensdamm: Hammarby-KIF Örebro (Damallsvenskan, fotboll)

 

Femte raka i herrbowling?

   Hammarbys herrlag, hemmahörande i Div 1 Norra Svealand, har inlett strålande och vunnit fyra klara segrar. Nu ställs man mot BK Glam från Örebro som hittills inte haft medgång och ligger sist i samma grupp som Hammarby är placerat i.

Lördag 14 oktober kl 16.20, Brännkyrkahallen: Hammarby-BK Glam F (Div 1 Norra Svealand, bowling, herrar)

 

Streckmatch i elitseriebowlingen

   Hammarbys damlag inledde spelet i årets elitserie med vinst, därefter har det blivit tre klara förluster. Nu möter man Kalmarlaget BK Cahoot som också startat med 1-0-3 i tabellrad. Båda lagen är alltså indragna i den nedre regionens streckstrid. I år åker två lag ut direkt, så det blir lite tuffare än tidigare att hålla sig kvar då bara ett direktnedflyttades.

Söndag 15 oktober kl 10.00, Brännkyrkahallen: Hammarby-BK Cahoot (Elitserien, bowling, damer)

 

Toppmatch i damhandboll

   Två raka segrar i damtvåan i handboll har gett Hammarby en andraplats i tabellen. På söndag möter man serietrean LIF Lindesberg, toppmatch i Eriksdalshallen alltså.

Söndag 15 oktober kl 13.00, Eriksdalshallen: Hammarby-LIF Lindesberg (Div 2 Östsvenska Södra, handboll, damer)

 

Hemmapremiär för basketherrarna

   Haga BG Dolphins är motståndare när Hammarby begår hemmapremiär i Basketettan Herr Södra. Bajen inledde seriespelet med förlust i Eskilstuna, motståndarna har en seger och en förlust hittills.

Söndag 15 oktober kl 15.00, Farstahallen: Hammarby-Haga BG Dolphins (Basketettan Herr Södra)

 

Streckmatch i herrhandboll

   Det ser ut att bli ännu en säsong där Hammarbys herrlag i handboll fajtas kring strecken på nedre halvan. Just nu är man på elfte plats av 14 lag och möter i kommande match tian Aranäs. Båda lagen står på fyra poäng, Aranäs har minus 25 i målskillnad, Bajen har minus 29. Aranäs håller positionen ovanför kvalstrecket, Bajen följaktligen precis under.

Söndag 15 oktober kl 16.00, Eriksdalshallen: Hammarby-HK Aranäs (Handbollsligan, herrar)

 

Basket i Danderyd

   Hammarby inledde med förlust i Basketettan Dam i en match där skyttet inte alls stämde. Nu möter man Norrort på bortaplan och får förhoppningsvis i gång spelet. Motståndarna har inlett med en seger och två förluster.

Söndag 15 oktober kl 16.00, Fribergahallen (Danderyd): Norrort-Hammarby (Basketettan Dam Norra)

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Matchen mot Aranäs i C More STREAM

   Den kommande hemmamatchen i Handbollsligan kommer att sändas i webbkanalen C More STREAM. Det handlar alltså om mötet Hammarby-HK Aranäs söndag 15 oktober kl 16.00.

 

World Cup webbsänds

   Samtliga matcher i bandyns World Cup på herrsidan kommer att sändas i webbteve. Man kan se hela turneringen för 149 kr eller köpa enskilda matcher för 69 kr per match. De flesta matcher har svensk kommentator. Här hittar du info om hur du gör att få att ta del av sändningarna: http://bandyworldcup.com/spelprogram/livesandningar/. Hammarby spelar gruppspelsmatcherna enligt följande:

Torsdag 12 okt kl 14:15 Hammarby-Stabaek

Fredag 13 okt kl 11:00 Hammarby-Jenisej

Fredag 13 okt kl 20:30 Villa Lidköping-Hammarby

Eventuell kvartsfinal under lördagen, semifinal och final på söndagen.

 

Allsvenskan i fotboll

   C More håller i de allsvenska sändningarna 2017 och matcherna kan ses i deras streamingtjänst eller i någon av kanalerna. Hammarbys matcher:

Måndag 16 okt 19:00 Kalmar FF - Hammarby C More Fotboll

Måndag 23 okt kl 19.00 Hammarby-IK Sirius C More Fotboll

(gällande avslutningsmatcherna mot GIF Sundsvall och Halmstad BK är ännu inget bestämt)

 

Sändningar från Damallsvenskan

   Sajten damallsvenskan.tv ska sända säsongens samtliga matcher från Damallsvenskan i fotboll. Länk: https://www.damallsvenskan.tv/damallsvenskan.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info