Hoppa till sidans innehåll

Serieledning i futsal

17 NOV 2020 11:35
Herrlaget i futsal har nu kommit i gång ordentligt och gick i helgen upp till tätposition i SFL. Detta efter två klara trepoängare som dessutom stärker laget inför kommande spel i Champions League.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 11:35

Serieledning i futsal

   Herrlaget i futsal har nu kommit i gång ordentligt och gick i helgen upp till tätposition i SFL. Detta efter två klara trepoängare som dessutom stärker laget inför kommande spel i Champions League. Denna vecka tipsar vi också om Hammarby IF:s medlemslotteri som bidrar till att hålla i gång klubbhuset vid Kanalplan och följer upp aktuellt inom många av våra medlemsföreningar: bandy, basket, bordtennis, bowling, boxning, fotboll, friidrott, handboll och ishockey.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 17 nov 2020

Nästa nyhetsbrev: tisdag 24 nov 2020

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Delta i Hammarby IF:s lotteri och stötta klubbhuset!

   Just nu är försäljningen igång för Hammarby IF:s medlemslotteri 2021 där du kan vinna upp till 10 000 kr och dessutom bidrar till driften av klubbhuset på Kanalplan.

   Det finns totalt 600 lotter och du deltar i tretton stycken dragningar under 2021. Vinsterna är i form av kontanter i storleken 1500 – 1000 – 500 – 250 kronor på månadsdragningarna och det är 11 priser varje månad. På extradragningen i december där priserna är 10 000 – 5 000 – 1 000 -500 – 300 kronor lotter vi ut 23 priser. Lotterna kostar 300:-/st. Hammarby IF kontaktar vinnarna och sätter in vinsten på ett konto du anger. Två gånger om året skickas dragningslista ut till alla lottköpare. Försäljningen pågår fram till den 15 december 2020.

   Du kan köpa lotter genom att ringa Brita von Quanten på Hammarby IF:s kansli, tel 08-641 35 92 eller mejla This is a mailto link så får du information hur du gör för att delta i lotteriet 2021. Du kan också betala in 300 kronor per lott direkt på Hammarby IF:s postgiro 40 39 04-6 men glöm då inte att ange ditt namn och din adress. Överskottet går oavkortat till driften av vårt klubbhus på Kanalplan.

SM-veckan Vinter ställs in

   SM-veckan Vinter som skulle genomförts i Borås 2-7 februari med SM-tävlingar i 22 sporter har ställts in. I någon eller några av dessa tävlingar hade vi troligen haft Hammarbyrepresentation, exempelvis i inomhusrodd, men nu kommer det alltså att bli så att respektive förbund får ordna sina SM-tävlingar utanför SM-veckan-paraplyet, alternativt ställa in.  

Gräsrotspengar till föreningarna

   2020 års utdelning av ”Gräsroten”, dvs Svenska Spels pott på 50 miljoner till Sveriges idrottsföreningar, är nu fastställd. I och med att elitfotbollen numera samarbetar med Unibet så tappar HIF Fotbollförening en hel del av dessa intäkter, men flera andra Hammarbyföreningar får bra tillskott. Utdelningen bygger på spelkundernas insatser under året och i vilken utsträckning dessa har angivit en eller flera favoritföreningar. De Hammarbyföreningar som fått mest denna gång är HIF Fotboll (342 638 kr, dock minskning med ca 1,2 miljoner), HIF Bandy 165 872 kr (+68 000 kr), HIF Hockey 112 950 kr (+54 000), HIF Handboll 86 221 kr (+28 000) och HIF Friidrott 16 635 kr (+5 000). Här finns info om hur du stöttar Hammarbyföreningarna via Gräsroten: https://www.svenskaspel.se/grasroten

 

BANDY:

Seger i genrepet

   Hammarbys herrlag genrepade inför seriestarten med att möta IFK Vänersborg i Behrn Arena i Örebro den 10 nov. Det blev seger med 4-3 och alltså ett hyggligt avstamp inför premiären.

10 nov Hammarby-IFK Vänersborg 4-3 (3-1). Publik: 50 (Behrn Arena Örebro). Mål HIF: Alexander Egorychev 2, Christoffer Fagerström, Lukas Dahlin.

…men stjärnsmäll i premiären…

    Det blev en jobbig elitseriepremiär för Hammarby. Storsatsande AIK, som till denna säsong fått tillgång till nybyggda Gubbängens Skridsko- och Bandyhall som hemmaplan (och valt att kalla denna ”AIK Arena”), gav inte Bajen någon riktig chans utan dödade matchen tidigt. Efter fyra minuter spel stod det 2-0 till hemmalaget, efter 33 minuter var ställningen 6-0. 11-3 till slut och något av en mardrömsstart mot den motståndare vi allra helst vill ha bakom oss i tabellen.

13 nov AIK-Hammarby 11-3 (6-2). Publik: 50 (Gubbängen). Mål HIF:  Kasper Milerud, Alexander Egorychev, David Pizzoni.

Hemmapremiär i Gubbängen

   Herrlagets hemmapremiär, fredag 20 nov, kommer att spelas i Gubbängens skridsko- och bandyhall. Detta på grund av Zinkensdamm ännu inte är spelklar. Bajen möter Bollnäs som gör sin första seriematch för säsongen. Gällande möjligheten att se matchen på plats: med nuvarande restriktioner handlar det om max 50 åskådare. Hammarby har denna säsong 500 säsongsbiljettinnehavare och det är denna kategori som har möjlighet att få en av de tillgängliga biljetterna. Håll koll på situationen via hammarbybandy.se, restriktionerna kan ändras med kort varsel.

Inget lag åker ur Elitserien, paus för damlaget

   Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att stänga Elitserien för herrar och damer samt för Allsvenskan på herrsidan säsongen 2020-21. Inget lag kommer att åka ur dessa serier, däremot finns möjligheten att gå upp till spelåret 2021-22. Det kan alltså bli fler lag i en del av serierna.

   Man har också fattat beslutet att Div 1 (herr), Allsvenskan Dam samt serier därunder inte ska påbörja tävlingsverksamheten förrän den 2 januari 2021. Detta beslut påverkar Hammarbys damlag som spelar i Allsvenskan Södra denna säsong. Inget tävlingsspel förrän efter nyår alltså.

 

BASKET:

Uppdaterade trupper

   Nyhetsbrevet ligger lite efter när det gäller herr- och damlagets trupper. Under den senaste tiden har både nyförvärv presenterats och förlängda kontrakt redovisats på hammarbybasket.se.

   Dessa spelare har nyligen skrivit på för herrlaget: Montasser Omer (född 2002) är tillbaka i Hammarby efter ett par säsongen i KFUM Fryshuset. Jordan Samuelsson (2002) har förlängt och gör sin tredje säsong i herrlaget, även 29-årige Fredrik Björnsson fortsätter – för han blir det andra säsongen i Bajen. Spelare som flyttar upp till A-laget från ungdomsverksamheten är Adam Winther (2003), Ludwig Sjödin (2004) och Olle Cederberg (2002).

   När det gäller damlaget finns dessa truppnyheter: Belen Solomon (född 2001) har förlängt och gör sin tredje säsong, liksom Isabella Habteab som går in i säsong 2 med Hammarbytröja. Nya spelare är Viktoria Lopez Caballero (1999) från Luleå Stars och Meja Lundberg (2000) som var skadad förra säsongen och har Kungsholmen Basket som moderklubb. Dessutom har en verklig legendar börjat spela för Hammarby detta år; Marie Söderberg som är född 1965 och har gjort 30 (!) säsonger i högsta ligan, varav de 20 senaste i Visby Ladies.  

  

BORDTENNIS:

Uppskjutet DM

   Distriktsmästerskapen för Stockholm skulle genomförts i Brännkyrkahallen 13-15 dec men sköts upp på grund av ändrade covid-restriktioner. Stockholms Bordtennisförbund jobbar på en lösning för att kunna genomföra de viktigaste (de obligatoriska) klasserna 19-20 december och övriga under våren.

 

BOWLING:

Uppskjutet till och med 31 december

   Seriespelet i de nationella serierna (där Hammarby har lag i damernas elitserie och i herrarnas Div 1 Södra Svealand) pausar, med planerad återstart efter 31 december. Datumet för hur länge alla matcher i den Nationella serien ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situation som råder i landet gällande pandemin. Nytt beslut tas av förbundet den 18 december.

   Beslutet påverkar också tremanna-DM, som ju också fungerar som kval till SM i samma spelvariant. Distriktet får nu förlängd tid, till 31 jan, på sig att genomföra sina DM-tävlingar.

 

BOXNING:

SM-medaljörer!

   Vi redovisade tidigare resultaten från SM i boxning (30 okt-1 nov) i Gävle och följer nu upp med en tydligare redovisning av Hammarbys medaljörer i tävlingen. I vissa fall, om klassen inte innehåller åtta deltagare, kan man förlora sin enda match och ändå bli medaljör. För historieböckerna vill vi så klart ändå ha noterat vilka pallplatser det blev för Bajen denna gång.

Dam 51 kg, Silver: Nathalie Mattsson, Hammarby IF Boxning

Dam 64 kg, Brons: Ellen Karlsson, Hammarby IF Boxning

Herr 60 kg, Brons: Arsalan Dastparvar, Hammarby IF Boxning

Herr 64 kg, Brons: Ibrahim Bakhtiari, Hammarby IF Boxning

Herr 75 kg, Brons: Majd Alsafadi, Hammarby IF Boxning

FOTBOLL:

Målglad avslutning i Elitettan

   Hammarby var redan klart för uppflyttning till Damallsvenskan inför de två sista omgångarna av Elitettan, men lät sig inte på något sätt nöja sig utan fortsatte ösa på med starka insatser. I den avslutande matchen mot Älvsjö AIK blev det 5-2, redan efter 20 minuter hade lag 3-0 och matchen var i stort sett avgjord.

   När vi summerar säsongen konstaterar vi att Hammarby blev tvåa i Elitettan. De 26 matcherna har gett 21 vinster, tre oavgjorda och två förluster. Målskillnaden blev 76-25. Intressant är också att laget blev bättre och bättre under säsongen, avslutningen med tolv raka segrar är mäktig och under den perioden hade man 45-10 i målskillnad. I skytteligan hade Hammarby höga placeringar för Emma Jansson (tvåa med 18 mål) och Emilia Larsson (trea på 17 mål). I Publikligan fick Hammarby tyvärr inte möjlighet att försvara positionen som ett av Sveriges mest publikdragande lag oavsett serie.

14 nov Hammarby-Älvsjö AIK 5-2 (3-1). Publik: 50 (Hammarby IP). Målen: 1-0 Emma Jansson (13), 2-0 Emilia Larsson (19), 3-0 Emma Jansson (20), 3-1 Linda Nieminen (39),     4-1 Emilia Larsson (48), 5-1 Självmål (90+2), 5-2 Klara Ovefelt (90+11).

5-0 i cupen

   Hammarbys herrlag gjorde det förväntade och besegrade Gute FC i Svenska cupens omgång 2. Bajen visade omedelbart att det är skillnad på allsvensk klass gentemot Div 2 och gav egentligen aldrig Visbylaget någon chans. Vi noterar att 18-årige Akinkunmi Amoo för första gången fick chansen att spela från start, en möjlighet som han gjorde det bästa möjliga av bland annat genom att bli tvåmålsskytt.

   Hammarby är nu klart för gruppspelsfasen som preliminärt spelas februari-mars 2021. Lottningen görs efter att Allsvenskan spelat klart.

12 nov FC Gute-Hammarby 0-5 (0-3). Publik: 295 (Gutavallen). Målen: 0-1 Jeppe Andersen (4), 0-2 Akinkunmi Amoo (32), 0-3 Dennis Widgren (45), 0-4 Gustav Ludwigson (67), 0-5 Akinkunmi Amoo (75).

Dovin och Björklund i U21-landslaget

   U21-landslagets kvalspel till EM pågår och i dag (tisdag 17 nov) ska laget möta Italien. Mötet med Armenien som skulle ägt rum den 13 nov ställdes in på grund av politiska oroligheter i Armenien (även om matchen skulle spelats i Polen). Även coronasituationen ställer till det och i det svenska laget har det skett en hel del återbud, vilket bland annat öppnat för Hammarbys målvakt Oliver Dovin. Även Hammarbybacken Kalle Björklund finns i truppen. Bajenfostrade Leo Bengtsson (Häcken) finns också i truppen. Den från Bajen utlånade Hjalmar Ekdal (Sirius denna säsong) var ursprungligen uttagen men är en av de spelare som fått lämna återbud.

HTFF placerat i Norrfyran

   Hammarby Talang FF (herrar) spelade under säsongen i Stockholmsseriens Div 4 Södra. Kommande säsong är det Div 4 Norra som gäller enligt Stockholms Fotbollförbunds preliminära planering. Dessa lag ingår: Banjul FC (uppflyttade), Bele Barkarby FF, Bollstanäs SK, Edessa Syrianska KIF (uppflyttade), Ekerö IK, Erikslunds KF, FC Djursholm, Hammarby TFF, Husby FF, Kista SC, Solna FC och Vallentuna BK (nedflyttade).

 

FUTSAL:

Serieledning efter två segrar i helgen

   Svenska mästarna Hammarby har nu kommit i gång ordentligt i säsongens upplagaav Svenska Futsalligan. I helgen hade man två matcher – hemma mot AFC vände man 0-2 i halvtid till övertygande seger med 8-4. Mycket tack vare comebackand Özgür Yasar som höll Eskilstunalagets försvar ordentligt sysselsatt när han var inne på planen. Två dagar senare blev det rejäl seger borta mot Borås, en match som Bajen ledde med 6-0 och som slutade 6-2.

   Bajen leder nu serien och har tabellraden 7-0-2. Örebro SK har en hängmatch och kan gå förbi vid seger men klart är att Hammarby just nu är väldigt starkt. Nästa hemmamatch spelas 29 nov mot IFK Uddevalla Futsal hemma i Eriksdal.

13 nov Hammarby-AFC Eskilstuna 8-4 (0-2). Publik: 46 (Eriksdalshallen). Mål Hammarby: Alan Arslan 4, Liridon Makolli, Ljeutrim Makolli, Fredrik Arvidsson, Modaser Zekria.

15 nov Borås AIK-Hammarby 2-6 (0-4). Publik: 49 (Boråshallen). Mål Hammarby: Arsalan Ashtari 2, Josef Rakez, Gabriel Diaz, Özgür Yasar, Ljeutrim Makolli.

 

FRIIDROTT:

Veteranguld i terräng

   Terräng-SM i veteranåldersklasserna 70-75-80 avgjordes i Enköping 8 nov. Det var tunna startfält vilket inte är så konstigt med tanke på pandemiläget. Hammarby var representerat av Lars Svidén – som blev vinnare i M75 4 km. Konkurrensen var inte stenhård, endast tre löpare kom till start, men likväl ett SM-guld. Tiden, 19.52, var mer än fyra minuter bättre än tvåan.

Medlemsrekord!

   Hammarby IF Friidrottsförening har nått medlemsantalet 1 551 under året, vilket är nytt rekord. En orsak till den goda tillströmningen är ett stort intresse för klubbens friidrottsskola under sommaren.

Plus i kassan trots pandemin

   HIF Friidrottsförening har jobbat hårt med att se över ekonomin under året för att överleva corona-situationen med uteblivna intäkter från Midnattsloppet bland annat. I ett aktuellt nyhetsbrev från styrelsen meddelar man att föreningen lyckats nå plusresultat trots omständigheterna. Friidrotten är uppenbarligen en Hammarbyförening som rättar mun efter matsäcken.  

Osäkert kring tävlingar

   På grund av de omständigheter som vi är alltför välbekanta med för närvarande så råder osäkerhet kring ett par av Hammarbys egna arrangemang. När det gäller Bajens Winterkast som är planerat att hållas 16-17 dec så kommer beslut om tävlingen genomförs eller inte den 19 november.

   Den vanligtvis stora inomhustävlingen Hammarbyspelen är planerad att genomföras 13-14 februari 2021. Beslut om tävlingens omfattning kommer att tas 15 januari.

 

HANDBOLL:

Första förlusten

  Lite oväntat kom herrlagets första förlust i Allsvenskan under den gångna helgen när man besökte Sparbankshallen i Rimbo. Hemmalaget Rimbo Roslagen hade dittills gjort en ganska svag säsong med endast två segrar på nio matcher, men nu visade laget att tabellplaceringen kanske är missvisande. Mycket mål, som så ofta när dessa lag möts.

    Härnäst väntar Kungälv som är det lag förutom Bajen som gått bäst hittills i årets serie.

13 nov Rimbo HK Roslagen-Hammarby 37-34 (17-16). Publik: 50 (Sparbankshallen Rimbo). Målskyttar Hammarby: Gustav Davidsson 12 (1 str), Martin Dolk 6 (1 str), Kevin Johansson-Eggan 4, Max Gugolz 3, Andreas Halvarsson 2, Ludvig Lindeberg 2, Anders Wik-Rydberg 2, Topias Laine 1, Simon Hjortenbo 1, Alexander Holmberg 1.

ISHOCKEY:

Bottenkänning efter Gotlandsutflykten

   Hammarby är nu sist i tabellen gällande Hockeyettan Östra. Detta efter förlust borta mot Visby/Roma HK under fredagen. Det är en i hög grad haltande tabell där några lag spelat tio matcher medan ett av lagen bara kunnat genomföra fem matcher. Bajen har spelat sju matcher, så vissa möjligheter finna att avancera om man lyckas börja plocka poäng.

13 nov Visby/Roma HK-Hammarby 4-1 (1-1, 3-0, 0-0). Publik: 50 (Visby Ishall). Mål HIF: Joonas Ruotsaari.

Bajen lånar från Malmö Redhawks

   Herrlaget förstärks fram till årsskiftet med Malmö Redhawks J20-spelare Marcus Pedersen. Forwarden har ursprung i IFK Tumba och passar på att spela för en Stockholmsklubb under en period när de nationella J20-serierna stängts ner.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Aktuell coronastöttning

   Hammarbys medlemsföreningar kämpar vidare på olika sätt för att hålla näsan över vattenytan. Håll koll via respektive förenings hemsida om hur du kan hjälpa till på bästa sättet, många har olika kampanjer i gång. Det är uppenbart att hammarbyare generellt är benägna stötta de olika föreningarna, det finns många fina exempel.

Bondegatans Bajare placerat i H6 E

   Vi gratulerade i ett tidigare nyhetsbrev supporterlaget Bondegatans Bajares FF till uppflyttning i fotbollens seriesystem till Div 6. Nu har en preliminär serieindelning presenterats och vi konstaterar att lagets placerats i Div 6 E tillsammans med följande nio lag: Andino FF United, Enskede FF, BK Fyren, High Valley FC, Landsort FC, Svensk-Palestinska FF, Tunisiska FC, Uruguyanska FF och Ösmo GIF FK.

   High Valley och Landsort är liksom BBFF uppflyttade från sjuan.  Svensk-Palestinska och Ösmo spelade i femman under denna säsong men hamnade alltså under nedflyttningsstrecket i sina serier.

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Sportbladet Play sänder elitseriebandyn

   Samtliga matcher i bandyns elitserie för herrar och vissa utvalda matcher från Elitserien Dam kommer att sändas i plattformen Sportbladet Play. Läs mer här om kostnad och huir du går tillväga för att teckna abonnemang: https://www.sportbladetplay.se/bandy?utm_source=elitserien&utm_medium=svbandy

 

Hammarby Futsal i Discovery

   Discovery satsar på att sända en del matcher från Svenska Futsalligan. Enligt planeringen kommer Hammarby nästa gång att synas den 3 januari.

3 jan kl 15.00: AFC Eskilstuna-Hammarby

 

Dplay sänder Allsvenskan

   De allsvenska matcherna i fotbollsallsvenskan på herrsidan kommer att sändas av dplay. Aktuellt med Hammarby:

Söndag 22 nov kl 17.30: Hammarby-Malmö FF

Måndag 30 nov kl 19.00: Hammarby-IFK Norrköping

Söndag 6 dec kl 14.30: Örebro SK-Hammarby

 

Herrhandbollen streamas av Solidsport

   Herrallsvenskan i handboll, där Hammarby är ett av lagen, går att följa via Solidsports streamingservice. Det går att köpa enstaka matcher men också att bli månadssupporter för Hammarby och då kunna se alla matcher (även övriga lag) för 129 kr i månaden. Läs mer här https://solidsport.com/hammarbyhandboll/.

 

Webbsändningar från Hockeyettan

   Hammarbys matcher i Hockeyettan Östra går att köpa hem över webben. Hammarby Hockey i samarbete med plattformen Staylive står för sändningar. Här finns enstaka matcher: https://play.staylive.se/hammarbyhockey/livekalender och månadsabonnemang köper man här: https://live.hockeyettan.se/schedule?page=1&partners=4

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info