Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan i gång

13 APR 2021 13:23
Snöplig förlust i slutminuten är ju alltid bittert – men vi gläds ändå att Allsvenskan i fotboll är i gång på herrsidan. Och till helgen startar också damerna.
  • Skapad: 13 APR 2021 13:23

   Snöplig förlust i slutminuten är ju alltid bittert – men vi gläds ändå att Allsvenskan i fotboll är i gång på herrsidan. Och till helgen startar också damerna. Förutom fotboll bjuder veckans nyhetsbrev också på bandy, basket, futsal, handboll och ishockey.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 13 april 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 20 april 2021

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Spelare som kommer och går

   Det var inte länge sedan bandysäsongen avslutades men truppbyggena är redan i full gång. Gällande Hammarbys herrlag kan vi notera en del förändringar, det handlar både om tillskott och spelare som lämnar. Tack för den här gången säger Hammarby till Klim Tarasenko, Fredrik Larsson, Philip Åström, Christoffer Fagerström och Daniel Mossberg.

   När det gäller Klim och Philip har de inte kunnat ges den speltid de behövt för sin utveckling. I fallet med Fredrik ”Larry” Larsson är det den civila situationen som inte fungerar med en elitsatsning. Christoffer Fagerström har bestämt sig för spel i ryska Bajkal Energy och Daniel Mossberg har bestämt sig för att gå vidare, klubb ännu ej klar.

   Klara spelare in är Pontus Nordenfors och Niklas Gifting. 21-årige Pontus är mittfältare/forward och har tidigare haft utvecklingskontrakt med Hammarby men haft sin huvudsakliga seniorkarriär i Tellus. Niklas Gifting är 22 år, defensiv mittfältare och fostrad i Stockholmsklubben GT/76. Han gick bandygymnasiet i Västerås och har spelat för VSK i fyra säsonger, men återvänder nu alltså till Stockholm.

   Dessutom har klubben gjort klart med fortsättning för Axel Jansson. 25-årige Axel kom in på lån under senaste säsongen när skadade Robin Sundin behövde ersättas. Nu är spelare och klubb överens om ett tvåårskontrakt.

 

BASKET:

Stefan Wård fortsätter svinga klubban

   Hammarby IF Basketförening höll årsmöte den 31 mars. Valberedningens förslag till kommande styrelse gick igenom, vilket bland annat innebär att Stefan Wård fortsätter som ordförande. Här finns Hammarby Baskets artikel om årsmötet: http://www.hammarbybasket.se/news/6613270/Ny-styrelse-vald-i-Hammarby-Basket

 

FOTBOLL:

Premiärförlust i slutminut

   Malmö FF och Hammarby var de två lag som fick inleda Allsvenskan 2021. Av detta möte att döma kan det bli en rolig allsvenska, det här var två lag som bjöd på intensitet och en hel del högklassiga prestationer. Hammarby har oftast svårt nere i Malmö men den här gången stod man upp bra och höll så när på att knipa ena poängen. Ett drömmål för hemmalaget i slutminuten gav dock 3-2 till MFF.

10 april Malmö FF-Hammarby 3-2 (2-2). Publik: 0 (Eleda stadion). Målen: 0-1 Gustav Ludwigson (20), 1-1 Anders Christiansen (36), 2-1 Sören Rieks (40), 2-2 Abbe Khalili (45+7), 3-2 Jonas Knudsen (90).

1-1 i damlagets genrep

   Hammarby och KIF Örebro genomförde ett snabbt arrangerat genrep under lördagen. Från början skulle Bajen mött Uppsala och Örebro hade ursprungligen match mot Mallbacken. Båda dessa matcher blev inställda och klubbarna kom därför överens om ett möte sinsemellan som genomfördes på Kanalplan i lördags. De båda allsvenska lagen – som möts i seriespelet redan 1 maj – spelade 1-1 denna gång. I cupen vann ju Bajen borta med 3-0.

10 april Hammarby-KIF Örebro 1-1 (1-1). Publik: 0 (Hammarby IP). Målen: 1-0 Ellen Wangerheim (27, str), 1-1 Jessie Scarpa (40).

HTFF: 1-0 blev 1-3

   Det började bra för Hammarby TFF Herrfotboll i Norrettans omgång 2. Redan efter 5 minuter tog man ledningen mot Dalkurd FF genom mål av Maxime Anne Marie Sainte. Dessvärre kunde Dalkurd både kvittera och avgöra i 90:e minuten. Därefter blev det ytterligare ett baklängesmål, 1-3 alltså.

Ingen speltid för Janogy mot USA

   Hammarbys Madelen Janogy fanns med i truppen som ställdes mot USA i en träningslandskamp 10 april. Mötet på Friends Arena slutade 1-1, utan Janogy på planen. Tisdag 13 april spelas ännu en träningslandskamp, borta mot Polen, med chans till spel för Hammarbyspelaren.

 

FUTSAL:

Sjundeplacering i maratontabellen

   Svenska futsalligans maratontabell har daterats upp efter den gångna säsongen. Hammarby har avancerat två placeringar och är nu sjunde bästa lag genom tiderna. Toppar gör IFK Uddevalla med 252 poäng på sju säsonger, Hammarby har gjort fyra säsonger på högsta nivån och är uppe i 167 poäng.

 

HANDBOLL:

Ytterligare en säsong för Johansson-Eggan

   Hammarby har kommit överens med 27-årige mittsexan Kevin Johansson-Eggan om spel ytterligare en säsong. Kevin anslöt från Ricoh HK hösten 2018 och kommer alltså att göra sin fjärde säsong för Bajen.  

…och fortsättning för Ludvig Lindeberg

   21-årige vänstersexan Ludvig Lindeberg fortsätter i Hammarby. Klubben har nu kommit överens om kontrakt gällande 2021-22 med den målfarlige spelaren.

 

ISHOCKEY:

Tony fortsätter som lagledare

   Efter herrlagets degradering till Div 2 är arbetet nu i gång med att säkra lagledning och trupp inför fortsättningen. Ett första namn som skrivit på för fortsatt jobb i föreningen är lagledaren Tony Hjälmheden.

 

ÖVRIGT:

Exklusivt medlemskort i 40-årsjubilerande Bajen Fans

   Supporterföreningen Bajen Fans fyller i år 40 år och firar bland annat med ett exklusivt medlemskort i metall – som kan beställas fram till och 15 april. Snabba ryck alltså. Läs mer här: https://www.bajenfans.se/nyheter/unikt-jubileumskort-i-metall/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

 

Allsvenska Hammarbymatcher på Discovery+ och i Kanal 5

   Discovery+, tidigare Dplay, fortsätter att sända Allsvenskan i fotboll (herrar). När det gäller matcherna före EM-uppehållet är det också klart att Kanal 5 sänder premiären MFF-Hammarby (lördag 10 april klockan 15.00) och Kalmar FF-Hammarby (söndag 23 maj klockan 15.00). De tre närmaste matcherna sänds enligt följande:

Lördag 17 april kl 15.00: Hammarby-Mjällby AIF Discovery+

Söndag 25 april kl 15.00: AIK-Hammarby Discovery+

Söndag 2 maj kl 17.30: Hammarby-BK Häcken Discovery+

 

Damallsvenskan sänds av Sportbladet

   OBOS Damallsvenskan, som högsta fotbollsserien för damer officiellt heter, sänds av Sportbladet. Här finns info: https://www.sportbladetplay.se/. Kommande Hammarbymatcher:

Söndag 18 april kl 14.00: Hammarby-BK Häcken

Lördag 24 april kl 14.00: FC Rosengård-Hammarby

Lördag 1 maj kl 14.00: Hammarby-KIF Örebro

 

Damlandskamper i SVT

   Hammarbys Madelen Janogy är uttagen till de två träningslandskamperna mot USA och Polen. SVT sänder.

Lördag 10 april kl 19.00: Sverige-USA SVT2, SVT Play

Tisdag 13 april kl 18.30: Polen-Sverige SVT2, SVT24, SVT Play

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info