Hoppa till sidans innehåll

Åtta åskådare såg Bajen

20 APR 2021 11:11
Både herr- och damlaget i fotboll fick i helgen spela inför åtta åskådare som är den begränsning som gäller oavsett arenastorlek.
  • Skapad: 20 APR 2021 11:11

   Både herr- och damlaget i fotboll fick i helgen spela inför åtta åskådare som är den begränsning som gäller oavsett arenastorlek. I båda fallen fick lagen dessutom ytterligare publikstöd, på Nya Söderstadion av restauranggäster där restriktionerna är annorlunda och på Kanalplan av supportrar utanför stängslet. Mer om fotbollen samt bordtennis, boule, bowling, friidrott, handboll, ishockey, orientering, rodd och rugby i veckans nyhetsbrev.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 20 april 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 27 april 2021

 

NYTT OCH NOTERAT!

BORDTENNIS:

Seriespelet definitivt inställt

   Svenska Bordtennisförbundet har nu fattat beslut om återstoden av seriespelet 2020-21. När det gäller elitspelet i Pingisligan Dam och Herr samt Superettan Herr kommer detta att fortsätta som vanligt. Övrigt seriespel ställs in och divisionsindelningen 2021-22 kommer att vara densamma som 2020-21. SBTF har även en förteckning över anmälda lag till seriespelet 2021-22. I denna har Hammarby tre herrlag placerade i på Div 3-nivå och ett damlag i Div 1. Lag som vill flytta upp eller ned en division kan göra en anmälan om det senast 4 maj.

 

BOULE:

Utomhusträningen i gång igen

   Hammarby Boule har nu kommit i gång med träningspassen i Björns trädgård, Den 10 april öppnade man säsongen och nu kör man torsdagar och lördagar.

 

BOWLING:

Planerad seriestart 11-12 september

   Seriespelet 2021-22 är planerat att starta 11-12 september föresatt att pandemirestriktionerna tillåter detta. 1 aug kommer Svenska Bowlingförbundet att sätta serierna som i princip blir desamma som vid den senaste avbrutna säsongen. De lag som anmäler sig kommer att spela i den serie man tillhörde senast. För Hammarbys damlag innebär det fortsatt spel i Elitserien och för herrarna spel i Div 1.  

 

FOTBOLL:

Seger i hemmapremiären

   Efter knappa förlusten borta mot MFF var det dags för herrlagets hemmapremiär, mot Mjällby AIF. Den tillåtna mängden åskådare (8) var på plats och peppade tillsammans med folk från restaurangdelen där andra regler gäller. De fick se ett Hammarby som gjorde det förväntade, det vill säga vann, men utan att övertyga. Sett till chanser matchade bortalaget absolut Hammarby som tvingades lita mycket till en storspelande David Ousted i målet. Samtidigt visade Bajen också skarp anfallskvalité vid matchens båda mål och segern med 2-0 kändes ändå ganska rimlig.

17 april Hammarby-Mjällby AIF 2-0 (1-0). Publik: 8 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena). Målen: 1-0 Akinkunmi Amoo (45), 2-0 Gustav Ludwigson (75).

Premiärförlust mot regerande mästarna

   Hammarby åkte på ett tidigt självmål i damallsvenska premiären mot stjärnspäckade BK Häcken (före detta Kopparbergs/Göteborg). Redan efter fyra minuter stod det 0-1, siffror som sedan inte förändrades. Bajen stod alltså upp ganska bra mot regerande mästarna och hade bra stöd från de supportar som fick vara inne på arenan samt publik utanför stängslen. I kommande omgång väntar ny svår match, Rosengård borta.

18 april Hammarby-BK Häcken 0-1 (0-1). Publik: 8 (Hammarby IP). Målet: 0-1 Självmål (4)

Svensk seger med Janogy på planen

   Sverige träningsmatchade mot Polen den 13 april, med Hammarbys Madelen Janogy som en av spelarna i truppen. Madelen började på bänken men fick komma in i 64:e minuten då ställningen var 2-2. Svenskorna forcerade på slutet och vann med 4-2 och Janogy stärkte definitivt möjligheterna till att ta ta en plats i kommande landslagstrupper.

13 april Polen-Sverige 2-4 (1-2). Publik: ingen uppgift (Stadion Miejski Widzewa Lodz). De svenska målen gjordes av Stina Blackstenius (2) Caroline Seger och Lina Hurtig. Janogy inledde på bänken men kom in i 64:e minuten i stället för Olivia Schough.

HTFF räddade poäng i 90+3

   Som vanligt när Hammarby Talang FF matchar i Norrettan blir det avgöranden på slutet. Under söndagen mötte man Piteå IF borta och räddade 2-2 via straff i 90+3, laget första poäng hittills i serien. I de båda tidigare omgångarna har det handlat om bittra förluster i slutminuter. I premiären åkte man på 0-1 mot Umeå i 88:e, i omgången därpå både kvitterade och avgjorde Dalkurd i 90:e. Denna gång blev det alltså i stället mål åt rätt håll och en värdefull poäng. Närmast väntar match mot Assyriska FF som inte heller börjat seriespelet bra.

18 april Piteå IF-Hammarby Talang FF Herrfotboll 2-2 (0-1). Publik: ingen uppgift (LF Arena). Mål HTFF: Theodor Johansson, Jaheem Burke.

Klockslag för cupfinalen

   Finalen i Svenska cupen mellan Hammarby och BK Häcken spelas den 30 maj. Nu har man även kommit fram till klockslag, som blir 14.30. På datumet var även matchen i Damallsvenskan mellan Hammarby och Kristianstads DFF planerad, där har man kommit överens om flytt till dagen innan, dvs 29 maj med kickoff kl 14.00.

Ny roll för Imad Khalili

   A-lagsspelaren Imad Khalili – som kom till Hammarby 2015 – tar nu klivet över till ledarstaben. Han kommer dock fortfarande att vara tillgänglig för spel under säsongen men ska gradvis skolas in till att bli en del av herrlagets tränarteam, med individuell utveckling som huvuduppgift.

Inget spel för hammarbyarna i finska landskampen

   Finlands damlandslag spelade vänskapsmatch mot Österrike den 11 april. Två Hammarbyspelare fanns med i truppen; Eva Nyström och målvakten Anna Tamminen. Dock inget spel för någon av dem i matchen som slutade 2-2.

Seriestarten uppskjuten i ungdomsserier

   De ”elitförbererande serierna”, dvs allsvenskorna och Div 1-serierna för 16-19-åringar har fått starten uppskjuten. Hammarby har lag i flera av dessa serier men de får nu alltså vänta med seriespelet. Tills vidare är det sagt att en tänkt seriestart kan ske 13 maj.

 

FRIIDROTT:

Tävlingsserien Stockholms Bästa halvvägs

   Under våren pågår löptävlingen ”Stockholms Bästa” som inkluderar åtta lopp på olika håll i Stockholm och med olika distanser. I serien har nu fyra av åtta lopp genomförts. På herrsidan toppar Hammarbys Niklas Jonsson den sammanlagda tabellen och på damsidan är Filippa Ramberg tvåa.  Här finns mer info om tävlingen: https://runnersworld.se/stockholmsbasta/.

 

HANDBOLL:

Högernia ansluter från Elverum

   Hammarby har kompletterat lagbygget inför kommande spel i Handbollsligan med vänsterhänte högernian Edwin Aspebäck. 20-åringen, med Guldkroken Hjo som moderklubb, lånas in från norska mästarlaget Elverum där han spelat ihop med bland annat ex-hammarbyaren Josef Pujol.

 

ISHOCKEY:

Stefan Gustafsson fortsätter träna herrlaget

   Stefan Gustafsson tillträdde som huvudtränare i slutet av februari. Nu har klubben och Stefan kommit överens om fortsättning och huvuduppgiften blir förstås att ta Bajen tillbaka till Hockeyettan igen.

… men ny sportchef

   Det är nu klart att Robert Grääs lämnar uppdraget som Hammarby Hockeys sportchef på herrsidan efter ett år. I stället tas uppgiften över av Andreas Pettersson som närmast kommer från Tyresö/Hanviken där han varit sportchef för ungdoms- och juniorlaget.  

 

ORIENTERING:

Jukolalag planeras

   Hammarby IF Orienteringsförening fyller i år 100 år och planerar deltagande i finska Jukolakavlen under jubileumsåret. Två personer har utsetts att ta ut laget. Tävlingen genomförs 21-22 augusti om inget hinder föreligger.

 

RODD:

BRR uppskjutet

   Hammarbys årliga tävling i Årstaviken, Bajen Rowing Race, var i år tänkt att genomföras 25 april. Nu har föreningen markerat loppet med TBD i sin kalender vilket i idrottssammanhang brukar uttydas ”To be decided”.

                                         

RUGBY:

Oklart kring seriestart

   Svenska Rugbyförbundets tävlingskommitté kommer att avvakta med att fastställa datum för årets seriespel till efter den 3 maj. Anledningen är att regeringen håller fast vid folkhälsomyndighetens förslag om begränsningar när det gäller bedrivande av icke yrkesverksam tävlingsidrott.

 

HAMMARBY-VETERANERNA:

Förenklat årsmöte anordnas

   Sällskapet Hammarby-Veteranerna håller ett förenklat årsmöte där medlemmarna har möjlighet att rösta via brev eller mejl. Den 15 maj kommer föreningen att redovisa resultatet av årsmötet. 2020 hade föreningen, som tillämpar inval, 196 medlemmar.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Hammarbyklanen håller årsmöte 25 april

   Hammarbyklanen är en av de många oberoende supporterföreningar som finns kring Hammarby. Den 25 april håller föreningen, som senaste verksamhetsåret hade 152 medlemmar, digitalt årsmöte. Valberedningen har föreslagit omval av ordföranden Thomas Gard. Info om Hammarbyklanen hittar du på deras hemsida: http://www.hammarbyklanen.se/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve det enda rimliga alternativet. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Cupfinalen visas i SVT

   När Hammarbys herrlag i fotboll för fjärde gången tagit sig till final i Svenska cupen blir det en möjlighet för alla som har teve (eller dator) att se matchen. Finalmötet Hammarby-Häcken sänds av SVT, och alltså inte någon av betalkanalerna.

Söndag 30 maj kl 14.30, final i Svenska cupen Hammarby-BK Häcken: SVT, SVT Play

 

Allsvenska Hammarbymatcher på Discovery+ och i Kanal 5

   Discovery+, tidigare Dplay, fortsätter att sända Allsvenskan i fotboll (herrar). När det gäller matcherna före EM-uppehållet är det också klart att Kanal 5 sänder Kalmar FF-Hammarby (söndag 23 maj klockan 15.00). De tre närmaste matcherna sänds enligt följande:

Söndag 25 april kl 15.00: AIK-Hammarby Discovery+

Söndag 2 maj kl 17.30: Hammarby-BK Häcken Discovery+

Lördag 8 maj kl 15.00: Hammarby-IK Sirius Discovery+

 

Damallsvenskan sänds av Sportbladet

   OBOS Damallsvenskan, som högsta fotbollsserien för damer officiellt heter, sänds av Sportbladet. Här finns info: https://www.sportbladetplay.se/. Kommande Hammarbymatcher:

Lördag 24 april kl 14.00: FC Rosengård-Hammarby

Lördag 1 maj kl 14.00: Hammarby-KIF Örebro

Lördag 8 maj kl 13.00: AIK-Hammarby

 

Norrettan i SportExpressen Play

   För den som vill följa Hammarby Talang FF i Norretan finns möjligheten via SportExpressen Play. Både i form av månadsabonnemang eller köp av enstaka matcher. Info finns här: https://www.sportexpressenplay.se/fotboll/ettan

 

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info