Hoppa till sidans innehåll

Fotbollen i gång

12 JAN 2021 11:15
I veckan genomförde både dam- och herrlaget årets premiärträningar utomhus och det händer även en hel del med truppbesättningarna. Damlaget har presenterat både nyförvärv och förlängt kontrakt med trotjänaren Ellen Gibson.
  • Skapad: 12 JAN 2021 11:15

   I veckan genomförde både dam- och herrlaget årets premiärträningar utomhus och det händer även en hel del med truppbesättningarna. Damlaget har presenterat både nyförvärv och förlängt kontrakt med trotjänaren Ellen Gibson. Och hos herrarna är det klart att man skrivit avtal med 18-årige Mayckel Lahdo.

   I nyhetsbrevet också: bandy, boule, bowling, mer fotboll, futsal, friidrott och ishockey.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 12 jan 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 19 jan 2021

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Tunga förluster

   Denna säsong har verkligen bjudit på ”ups and downs”. Ett tag såg det riktigt bra ut med segrar över Sandviken och Villa, men efter skador på nyckelspelarna Robin Sundin, David Pizzoni och Alexander Egorychev så har man rasat i tabellen. I veckan blev det förluster mot Sirius och Vänersborg, och när detta skrivs så har Bajen halkat ner till elfte plats.

5 jan Hammarby – IK Sirius 3-5 (2-1). Publik: 8 (Gubbängen). Mål HIF: Daniel Mossberg, Christoffer Fagerström, Kasper Milerud.

8 jan IFK Vänersborg – Hammarby 9-2 (3-1). Publik: 8 (Arena Vänersborg). Mål HIF: Daniel Mossberg, Christoffer Fagerström.

Säsongen förlängs en vecka, nya speldatum

   Svenska Bandyförbundet har bestämt att förlänga säsongen en vecka så att finalerna spelas 27 mars, alltså en vecka senare än den tidigare planeringen. En effekt blir att vi får en mängd nya speldatum under seriespelet. Detta gäller för Hammarbys lag i Elitserien framöver:

Hammarby IF – AIK, onsdag kl 19.00, 13/1-21, Gubbängen

Västerås SK – Hammarby IF, fredag kl 19.00, 15/1-21

Hammarby – Västerås SK, onsdag kl 19, 20/1-21 – NY TID, ZINKENSDAMM – om matchen inte kan spelas på Zinken flyttas den till Gubbängen, tisdag kl 19, 19/1-21.

Frillesås – Hammarby IF, lördag kl 15.00, 23/1-21 (nytt datum!)

Hammarby IF – Frillesås, onsdag kl 19,00, 27/1-21

Hammarby IF – Tellus, lördag kl 14.00, 30/1-21, Bandyns dag

Villa Lidköping – Hammarby IF, onsdag kl 19.00, 3/2-21

Broberg/Söderhamn IF – Hammarby, kl 19.00, 5/2-21 (nytt datum!)

Hammarby IF – Vetlanda, fredag kl 19.00, 12/2-21 (nytt datum!)

Hammarby – IFK Motala, onsdag 17/02 kl 19.00, 17/2-21 (nytt datum!)

Hammarby IF – Edsbyn, fredag kl 19.00, 19/2-21 (nytt datum!)

Sandviken – Hammarby IF, tisdag kl 19.00, 23/2-21 (nytt datum!)

Hammarby var med i premiärupplagan

   Just nu finns en kort men kul och informativ text på Svenska Bandyförbundets hemsida med anledning av att det på Trettondagen var 90 år sedan bandyns högsta serie startade. Hammarby var ett av de 14 deltagande lagen och i premiären mötte man Uppsalalaget Vesta på Kanalplan. Det blev förlust 1-2, men texten lyfter ändå fram att den då 16-årige blivande legendaren Sven ”Svenne Berka” Bergquist stod i Hammarbymålet. Här hittar du artikeln om bandypremiären: https://www.svenskbandy.se/NYHETER/SENASTENYTT/bandyjubileumhogstaserienfyller90ar

 

BOULE:

Fint minnesalbum

   Via Stockholms Bouleförbund når man ett fint minnesalbum över profiler inom Stockholms boulevärld som gått bort under året. Bland annat hedrar man Staffan Folke som var sportchef i Hammarby Boule under föreningens första 15 år. Här finns text och bild: https://www.svenskboule.se/Distrikt/stockholmsbouleforbund/Nyheter/nyheterfranstbf/minnesalbum2020-tillminneavdesomgickbortunderaret/

 

BOWLING:

Återstart 7 och 14 februari

   Svenska Bowlingförbundet har nu presenterat en plan för fortsättningen av säsongen där ett antal uppskjutna matcher infogats i spelschemat. Förhoppningen är att kunna starta igen 6 februari. För Hammarbys del gäller detta:

I damernas elitserie kommer Bajen att möta BK Merci i Hallsberg den 14 feb i återstarten. Elitserien kommer att pågå ända till 30 maj enligt detta upplägg.

Herrarna i Div 1 Södra Svealand återupptar seriespelet med match mot BK Amiki 7 februari. Deras serie pågår fram till 22 maj.

 

FOTBOLL:

Träningsmatcher mot Akropolis, Brage och Norrköping

   Herrlaget har klart med tre träningsmatcher innan gruppspelet i Svenska cupen tar vid. Man inleder med matcher mot Superettangängen Akropolis och Brage och möter därefter IFK Norrköping. Samtliga matcher spelas på Nya Söderstadion utan publik.

Onsdag 3 februari 14.00: Hammarby – Akropolis IF

Söndag 7 februari 14.00: Hammarby – IK Brage

Torsdag 11 februari 14.00: Hammarby – IFK Norrköping

Matilda Vinberg skrev på – Ellen Gibson  fortsätter

   Två trevliga nyheter gällande den damallsvenska truppen 2021 presenterades i veckan. Vi fick dels besked om att trotjänaren Ellen Gibson – som inledde Bajenkarriären i Bollskolan – är klar för ytterligare två år. Ellen hade en stark säsong 2020 med spel i 23 av de 26 matcherna, varav 20 som startspelare. De 145 tävlingsmatcherna på A-lagsnivå kommer med andra ord att troligtvis bli fler.

   Det blev också klart med ett nyförvärv: 17-åriga mittfältaren Matilda Vinberg byter Enskede IK mot Hammarby. Avtalet med den landslagsmeriterade spelaren gäller två år.

Alsanati går vidare

   21-årige anfallaren André Alsanati kom till för fem år sedan och gjorde väldigt bra ifrån sig i ungdomslagen. 2019 och 2020 har han varit utlånad till IK Frej men inte riktigt fått den utveckling som man hoppats på. Nu har klubben och spelare kommit fram till att inte förlänga kontraktet, han är därmed fri att hitta annan klubb. (Detta är en nyhet hämtad från fotbollsthlm.se, och alltså inte bekräftad i hammarbyfotboll.se. Vi bedömer dock informationen som trovärdig).

…men förlängt med Mayckel Lahdo

   18-årige vänsteryttern Mayckel Lahdo skrev kontrakt med Hammarby inför senaste säsongen (men spelade i Frej). Nu står det klart att avtalet förlängs och gäller över säsongen 2022. Han kommer att träna med A-truppen till att börja med. Mayckel har spelat i Hammarbys sedan han var tolv år, och är alltså i det närmaste ”egen produkt”.

Digitalt medlemsmöte 19 januari

   Hammarby Fotboll planerar att hålla ett digitalt medlemsmöte den 19 januari, kl 19.00. Medlemmar i Hammarby IF Fotbollförening kommer att få mejl med instruktion om hur mötet genomförs.

Årsmöte 11 mars – om möjligt

   Om pandemirestriktionerna tillåter kommer HIF FF att hålla årsmöte onsdag 11 mars kl 18.00, platsen är Före detta Frans Schartaus gymnasium, numera International School of the Stockholm Region (ISSR), Bohusgatan 24-26. Motioner ska vara inne senast 31 januari.

   Om sammankomster inte är tillåtna vid denna tid kommer årsmötet att flyttas fram, alternativt genomföras via digital lösning.

Akademin fortsatt fyrstjärnig

   Svensk Elitfotboll driver sedan flera år ett projekt där man certifierar klubbarnas akademiverksamhet (Allsvenskan och Superettan). 2020 års resultat har nu presenterats. Åtta klubbar har fått fem stjärnor, Hammarby får fyrstjärnig status tillsammans med sex andra klubbar. Det som mäts är Värdegrund och mål med akademin, spelarutbildning, ledarorganisation, faciliteter, skolsamverkan, samarbete med andra klubbar och sportsliga resultat av Akademin. Här finns en artikel om certifieringen: https://unicoach.se/2021/01/certifieringen-2020-bra-resultat-trots-tuffare-krav-och-pandemi/

Projekt ”Samhällsmatchen” rullar på

   Hammarby Fotbolls projekt tillsammans med sponsorer ”Samhällsmatchen” har pågått sedan 2018 och syftar bland annat till att matcha arbetslösa ungdomar, företrädesvis individer som stått långt från arbetsmarknaden, mot företag och ge dem möjlighet till anställning. Fem arbetsmässor har genomförts och 134 personer har fått jobb. Nu ökar man farten ytterligare under namnet ”Jobbmatchen” som är en digital arbetsförmedling. Hammarbys CSR-ansvarige Abel Abraham berättar mer om projektet i denna text på Hammarby Fotbolls hemsida: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/samhallsmatchen-lanserar-jobbmatchen-tillsammans-bidrar-vi-till-sysselsattning-i-bajenland/

   Kolla också gärna samhällsmatchen egen sida där det ges en djupare bild av hela projektet: www.samhällsmatchen.se

Bassem Jerbi blev Årets Samhällsmatchhjälte 2020

   Hammarbys CSR-projekt (CSR står för Corporate Social Responsibilty) Samhällsmatchen har utsett Bassem Jerbi, som till vardags arbetar som rektor på Östbergaskolan, till Årets Samhällsmatchhjälte 2020. Motiveringen lyder:

“Med ett genuint engagemang med tydligt avstamp i vår värdegrund om gemenskap, kärlek och respekt har du varit avgörande för att Samhällsmatchens engagemang nått ut och berört många unga i sin vardag – både på och utanför fotbollsplanen, såväl i som utanför skolans verksamhet. Tack vare din flexibilitet, närvaro och samarbetsvilja har alla initiativ kunnat genomföras och tack vare din ständigt positiva inställning har det genomförts med glädje. Du är årets Samhällsmatchhjälte!”

Hemmaklubben 2021 i gång

   Elitfotbollens sponsor Unibet lanserade under 2020 ”Hemmaklubben” där spelkunderna gavs möjlighet att välja en klubb från Allsvenskan (herrar) eller Superettan för att styra en del av sponsringen dit. Förra året var Hammarby tvåa av de 32 klubbarna, Hammarbysupportrar stod för 12,51% av spelpengarna i projektet. Klubben erhöll därmed 1,7 miljoner kr av de 20 miljoner som delades ut.

   2021 års kampanj är nu i gång, och så här långt, någon vecka in på det nya året, toppar GAIS med 12,79%. Hammarby har 8,22% och är för närvarande sexa. Info om Hemmaklubben hittar du här: https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben

 

FUTSAL:

Fortsatt serieledning

   Hammarby spelade två matcher i Svenska Futsalligan i veckan. Det blev seger i toppmötet med Örebro och lite överraskande förlust mot Norrköping som hittas kring nedre tabellhalvans streckstrider. Fortsatt serieledning för Bajen dock, nu två poäng före IFK Göteborg. Härnäst väntar jumbon Skoftebyn i en tevesänd match den 17 januari.

6 jan Hammarby-Örebro SK Futsal 2-1 (1-1). Publik: 8 (Sjöstadshallen). Mål HIF: Jonatan Almendra Cifuentes, Özgür Yasar.

10 jan Norrköping Futsal Klubb-Hammarby 5-1 (1-1). Publik: ingen uppgift (Åby Arena). Mål HIF: Arsalan Ashtari

 

FRIIDROTT:

Bajenkvartett tävlar i Uppsala

   Upsala IF arrangerar en mindre hopptävling den 17 januari, åtta deltagare i varje gren är det som gäller. Fyra Hammarbyidrottare är anmälda: i tresteg tävlar Erik Ehrlin, Emma Ehrlin och David Thid och i längd finns David Svensson i anmälningslistan.

 

ISHOCKEY:

Hockeyettans fortsättningsserie i gång

   Snabba ryck gäller nu för att få ihop seriespelet. Hockeyettan Östra avslutades 6 jan – den 10:e startade fortsättningsserien där Hammarby är ett av sju lag. Man möter varandra tre gånger, totalt alltså 18 matcher. Bajen kom sist i grundserien och startar med noll bonuspoäng. Första matchen är spelad, se nedan, och i fortsättningen ser schemat ut som följer:

2021-01-13 19:00 Hammarby IF  -  Sollentuna HC SDC-hallen

2021-01-15 19:00 Nyköpings SK  -  Hammarby IF Stora Hallen

2021-01-17 16:00 Hammarby IF  -  Wings HC Arlanda SDC-hallen

2021-01-20 19:00 Segeltorps IF  -  Hammarby IF Segeltorpshallen

2021-01-24 16:00 Hammarby IF  -  Strömsbro IF SDC-hallen

2021-01-31 16:00 Hammarby IF  -  Vallentuna Hockey SDC-hallen

2021-02-03 19:00 Sollentuna HC  -  Hammarby IF SVEAB Arena

2021-02-05 19:00 Hammarby IF  -  Nyköpings SK SDC-hallen

2021-02-07 16:00 Wings HC Arlanda  -  Hammarby IF Pinbackshallen

2021-02-10 19:00 Hammarby IF  -  Segeltorps IF SDC-hallen

2021-02-14 16:00 Strömsbro IF  -  Hammarby IF Testebo Arena

2021-02-21 16:00 Vallentuna Hockey  -  Hammarby IF Vallentuna Ishall

2021-02-24 19:00 Hammarby IF  -  Sollentuna HC SDC-hallen

2021-02-26 19:00 Nyköpings SK  -  Hammarby IF Stora Hallen

2021-02-28 16:00 Hammarby IF  -  Wings HC Arlanda SDC-hallen

2021-03-03 19:00 Segeltorps IF  -  Hammarby IF Segeltorpshallen

2021-03-07 16:00 Hammarby IF  -  Strömsbro IF SDC-hallen

Förlust mot Vallentuna

   Den negativa trenden för herrlaget fortsatte när Hockeyettan Östra Vår drog i gång, alltså fortsättningsserien för de lag som inte kvalificerat sig till Allettan. Bajen inledde borta mot Vallentuna och förlorade med 3-5.

10 jan Vallentuna Hockey-Hammarby 5-3 (2-1, 3-0, 0-2). Publik: 0 (Vallentuna Ishall). Mål HIF: Wincent Blomdahl, William Ignberg Nilsson, William Brännmark.

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve enda alternativet. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Sportbladet Play sänder elitseriebandyn

   Samtliga matcher i bandyns elitserie för herrar och vissa utvalda matcher från Elitserien Dam kommer att sändas i plattformen Sportbladet Play. Läs mer här om kostnad och hur du går tillväga för att teckna abonnemang: https://www.sportbladetplay.se/bandy?utm_source=elitserien&utm_medium=svbandy

 

Hammarby Futsal i Discovery/Eurosport

   Discovery+ (för detta Dplay) satsar på att sända en del matcher från Svenska Futsalligan. Enligt planeringen kommer Hammarby nästa gång att synas den 17 januari.

17 jan kl 14.00: Hammarby-Skoftebyns IF (Eurosport 1/Eurosport Player/Discovery+)

 

Herrhandbollen streamas av Solidsport

   Herrallsvenskan i handboll, där Hammarby är ett av lagen, går att följa via Solidsports streamingservice. Det går att köpa enstaka matcher men också att bli månadssupporter för Hammarby och då kunna se alla matcher (även övriga lag) för 129 kr i månaden. Läs mer här https://solidsport.com/hammarbyhandboll/.

 

Webbsändningar från Hockeyettan

   Hammarbys matcher i Hockeyettan Östra Vår går att köpa hem över webben. Hammarby Hockey i samarbete med plattformen Staylive står för sändningar. Här finns enstaka matcher: https://play.staylive.se/hammarbyhockey/livekalender och månadsabonnemang köper man här: https://live.hockeyettan.se/schedule?page=1&partners=4

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info