Hoppa till sidans innehåll

Futsalkillarna vände och vann

05 JAN 2021 11:00
Underläge med 0-2 hindrade inte Bajen i Svenska Futsalligans seriefinal. Hammarby mötte AFC Eskilstuna och låg med 12 minuter kvar av matchen under med två mål. När slutsignalen ljöd hade grönvitt vunnit med 5-2 och tryggat fortsatt serieledning.
  • Uppdaterad: 05 JAN 2021 11:00

   Underläge med 0-2 hindrade inte Bajen i Svenska Futsalligans seriefinal. Hammarby mötte AFC Eskilstuna och låg med 12 minuter kvar av matchen under med två mål. När slutsignalen ljöd hade grönvitt vunnit med 5-2 och tryggat fortsatt serieledning. Även handbollsherrarna hade en bra helg med seger i toppmöte på bortaplan. I nyhetsbrevet gläds vi även åt nytt medlemsrekord i HIF Friidrottsförening och bjussar på bandy, boxning, ishockey och rodd.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 5 januari 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 12 januari 2021

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Två av fyra i bortamatcherna

   Bajen hade två bortamatcher mot lag i samma mittenregion av tabellen som man själv tillhör under den gångna veckan. Uppe i Bollnäs kunde laget avgöra en jämn match på slutet men i Motala blev det klar förlust. Hammarby har nu spelat 12 matcher, tabellraden lyder 5-2-5 och i tabellen är man på åttonde plats.

30 dec Bollnäs GIF-Hammarby 3-4 (0-3). Publik: 1 (Sävstaås IP). Mål HIF: Kasper Milerud 2, Daniel Mossberg, Philip Åström.

2 jan IFK Motala-Hammarby 6-1 (1-0). Publik: 8 (XL Bygg Arena). Mål HIF: Daniel Mossberg.

Permanent uppehållstillstånd för Lebedev

   Hammarbys ryske spelare Ivan Lebedev har nu fått permanent uppehållstillstånd i Sverige för sig och sin familj. Ivan har två barn som båda är födda i Sverige och familjen bor i Stockholms södra förorter. Han har spelat i flera svenska klubbar och i Hammarby sedan säsongen 2017-18.

 

BOXNING:

Joel Grandell blev ”Årets Bajenvrak”

   Supporterföreningen Bajen Fans har börjat dela ut priset ”Årets Bajenvrak” som ett tack från supportrarna till någon inom Hammarbys föreningar som visat extra mycket hjärta under året. 2019 gick det till fotbollens Göran Rickmer och i år tilldelas det Joel Grandell, ledare och tränare i HIF Boxning. Motiveringen lyder:

Detta år har vi valt att ge priset till en person som krigat för klubbmärket. En person som under ett år där samhället stått stilla fortsatt driva människor framåt. Det är i tider som dessa eldsjälar som du behövs allra mest. För ditt outtröttliga driv i allt som klubben tar sig för, och med beslutsamhet och noggrannhet driver du igenom alla projekt som du är en del av. När andra vill ge upp går du en rond till. 

Du hör till de få som kan veva - Joel Grandell, du är årets Bajenvrak 2020!

 

FOTBOLL:

Förlängda kontrakt

   Under julhelgen har Hammarby kommit överens om kontraktsförlängning med ytterligare ett par spelare. Klart för fortsättning är det nu med 20-åriga anfallslöftet Frida Thörnqvist och med mittbacken Elsa Karlsson. Frida kom till Hammarby från Tyresö FF inför 2020 men blev skadad i debutmatchen hemma mot Sandviken där hon dock hann med att göra ett av målen i 8-0-matchen. Efter en lång rehabiliteringsperiod kunde hon göra comeback med ett inhopp mot Morön 25 okt.

   När det gäller Elsa Karlsson var hennes första säsong i Hammarby snarast tvärtom jämfört med Frida. Elsa, som kom till klubben från IFK Kalmar inför säsongen, var den enda spelare som var på plan samtliga spelminuter i de 26 seriematcherna.

Hjalmar Ekdal lämnar

   Hjalmar Ekdal, som kom till Hammarby via en sejour i IK Frej, men som varit utlånad under säsongen till Sirius går nu till Stockholmskonkurrenten Djurgården. Han har egentligen ett halvår kvar på kontraktet med Hammarby men båda parter ser det som en bra lösning att han nu går vidare.

Datum och klockslag för matcher i Svenska cupen

   Spelschemat för herrlagets matcher i Svenska cupens gruppspel är nu fastställt. Hammarbys matcher:

Lördag 20 februari 13.00: Hammarby – Athletic Eskilstuna, Tele2 Arena

Söndag 28 februari 15.00: Oskarshamns AIK – Hammarby, Arena Oskarshamn

Söndag 7 mars 13.00 Hammarby – AIK, Tele2 Arena

 

FUTSAL:

0-2 blev 5-2 i toppmötet

   Inför mötet AFC Eskilstuna-Hammarby i Svenska Futsalligan var Bajen i serieledning – men förlust i mötet skulle innebära att AFC gick upp i täten. Seriefinal med andra ord. ”Vinnarmentalitet” är ett populärt begrepp och här får man lov att säga att Hammarby visade prov på detta. Efter 28 av de 40 effektiva minuterna ledde hemmalaget med 2-0 men sista 12 lade Bajen in en ny växel och gick ikapp och förbi till hela 5-2. 16 av 22 omgångar i grundserien har spelats, Hammarby toppar tabellen på 37 poäng. Örebro SK och AFC har 33, IFK Göteborg 32. Nästa match för Hammarbys del spelas 6 jan mot Örebro SK – ny seriefinal alltså.

3 jan AFC Eskilstuna-Hammarby 2-5 (1-0). Publik: ingen uppgift (Stiga Sports Arena). Mål HIF: Elvir Spahovic, Gabriel Diaz, Özgür Yasar, Peiman Pahlevan Afshari, Liridon Makolli.  

Amin ansluter från Söder Futsal

   Hammarby har knutit till sig 20-årige Amin Mossavi från Söder Futsal till den redan starka truppen. Sportchefen Jocke Eriksson säger att det är en spelare man haft ögonen på ett tag – och som tränat med Hammarby när han inte haft åtaganden för Söder Futsal. Amin debuterade för Bajen i segermatchen mot AFC den 3 januari.

 

FRIIDROTT:

Fint hopp av David Thid i Sätra

   Den 2 jan hölls en liten inbjudningstävling i Sätra Friidrottshall. Hammarbys David Thid deltog i längd och noterade nytt personligt rekord, 693 cm. Det är också nytt klubbrekord i åldersklassen P18.

Coronamiljoner för Midnattsloppet

   Kompensationsstödet för friidrottsföreningarnas uteblivna intäkter under coronakrisen är nu fastställt för kvartalen 2 och 3 2020. Hammarby Friidrottsförening står som arrangör av Midnattsloppet under denna period och erhåller 2 288 915 kr i kompensationsstöd.

Medlemsrekord!

   Förra veckan skrev vi om att HIF Rugbyförening bräckt sitt tidigare rekord vad gäller antal medlemmar. Det gäller också HIF Friidrottsförening, och där handlar det om en redan tidigare väldigt hög nivå. Antalet medlemmar 2020 slutade med 1 578 stycken, vilket överträffade det tidigare rekordet från 2017 då man var 1 545. Imponerande, särskilt med tanke på att föreningen gått igenom en säsong då det varit svårt att bedriva verksamheten på normalt sätt. En anledning till den goda anslutningen är att man hittade en bra form för att driva sommarens friidrottsskolor. Läs mer om HIF Friidrotts 2020 här https://www.hammarbyfriidrott.se/nyhetsarkiv/nostalgih%C3%B6rnan/%C3%A5rets-10-h%C3%A4ndelser-44016076 där det även framgår att föreningen lyckats hålla ekonomin i ordning trots omständigheterna.

Mittenplacering i Castorama

   Hammarby var en av 114 klubbar som gjorde resultat i höstens Castoramatävling, dvs den kastmångkamp där det gäller att så många som möjligt gör resultat i alla fyra kastgrenarna. Bajen hade två deltagare som genomförde grenarna och blev nr 63 i klubbtävlingen. Här kan du läsa mer om Castorama: https://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=24946

 

HANDBOLL:

Seger i toppmötet

   Kungälv är ett av de lag utmanar Hammarby i Herrallsvenskan denna säsong. Bohuslänningarna visade också varför lagen möttes under söndagen (3 jan), länge var det jämnt i detta toppmöte. Men när slutsignalen gått var det serie-ettan Hammarby som åter igen triumferat. Bajen har vunnit 12 av 14 spelade matcher och har nu god marginal till närmaste lag (fem eller sex poäng, beroende på utgången i några hängmatcher). Ett lag går upp direkt och den platsen är för närvarande i Hammarbys händer. Nästa match spelas 16 jan mot Amo HK, som också tillhör uppflyttningskandidaterna.

3 jan Kungälvs HK-Hammarby 24-30 (13-14). Publik: 0 (Mimershallen). Målskyttar Hammarby: Ludvig Lindeberg 6, Simon Hjortenbo 6, Johan Nilsson 5, Anders Wik- Rydberg 5, Gustav Davidsson 4 (1 str), Kevin Johansson-Eggan 2, Hendrik Varul 1, Gunnar Pettersson 1.

 

ISHOCKEY:

Avslut med två förluster

   Bajen avslutade Hockeyettan Östra med två förluster och får nu ladda om med spel i fortsättningsserien. Facit i grundserien blev magert, Hammarby slutade på 12:e och sista plats med tabellraden 2-3-17. Spelschema för kommande matcher finns ännu inte publicerat, vi återkommer med info snart vi kan.

29 dec Hammarby-Hanvikens SK 2-4 (0-0, 1-0, 1-4). Publik: 0 (SDC-hallen). Mål HIF: Andreas Andersson, Pontus Okerblad Westin.

3 jan Wings HC Arlanda- Hammarby 2-1 (1-0, 0-1, 1-0). Publik: 8 (Pinbackshallen). Mål HIF: Gabriel Olsson.

En trotjänare har lämnat oss

    Hammarby Hockey sörjer en trotjänare som starkt bidragit till att hålla hockeyn vid liv, särskilt under de tuffa år då föreningen gick i konkurs och under en period drevs som Bajen Fans Ishockeyförening. Ta del av minnesrunan över Monica Willberg som finns på hemsidan. http://www.hammarbyhockey.se/tack-for-allt-monica/

Bamsingstöd till hockeyn

   Supporterföreningen KFIB Bamsingarna värnar särskilt om hockeyn inom Hammarby. Nu har de dragit i gång den årliga kampanjen ”Kassar för kassan” där man som supporter har möjlighet att bidra med en eller flera kronor per mål som görs. Här kan du läsa mer om hur du deltar och hur det funkar: http://www.bamsingarna.se/news.php?extend.1833

 

RODD:

Bajen Rowing Race 25 april

   Svenska Roddförbundet har presenterat en tävlingsplan för 2021 och Hammarbys arrangemang Bajen Rowing Race finns med i kalendern. Det planeras alltså för denna tävling som startade 1996 men fick ställas in för första gången corona-året 2020. Tanken är att tävlingen ska hållas igen under 2021 och datumet blir 25 april. Några andra tävlingsdatum av Hammarbyintresse är 7 feb (SM i inomhusrodd), 19-20 juni (Stockholm Open/JNM) och 27-29 aug (SM i olympisk rodd på Ryrsjön). Hela kalendern hittar du här: https://www.rodd.se/globalassets/svenska-roddforbundet-regatta/dokument/2021/regattakalender-2021-ver20201113.pdf

 

ÖVRIGT BAJEN:

Bondegatans Bajare möter lag från A till Ö

   Ett fotbollslag med namnet Bondegatans Bajares FF är vi så klart alltid nyfikna på. Supporterlaget gick upp och spelar i Div 6 E (herrar) kommande säsong. Nu har Stockholms Fotbollförbund presenterat en serieindelning och BBFF kommer att möäta dessa lag i seriespelet: Andino United IF, Enskede FF, BK Fyren, High Valley FC, Landsort Footballclub, Svensk-Palestinska FF, Tunisiska FC, Uruguyanska FF och Ösmo GIF FK.

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve enda alternativet. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Sportbladet Play sänder elitseriebandyn

   Samtliga matcher i bandyns elitserie för herrar och vissa utvalda matcher från Elitserien Dam kommer att sändas i plattformen Sportbladet Play. Läs mer här om kostnad och hur du går tillväga för att teckna abonnemang: https://www.sportbladetplay.se/bandy?utm_source=elitserien&utm_medium=svbandy

 

Hammarby Futsal i Discovery

   Discovery satsar på att sända en del matcher från Svenska Futsalligan. Enligt planeringen kommer Hammarby nästa gång att synas den 17 januari.

17 jan kl 14.00: Hammarby-Skoftebyn (Eurosport 1/Eurosport Player)

 

Herrhandbollen streamas av Solidsport

   Herrallsvenskan i handboll, där Hammarby är ett av lagen, går att följa via Solidsports streamingservice. Det går att köpa enstaka matcher men också att bli månadssupporter för Hammarby och då kunna se alla matcher (även övriga lag) för 129 kr i månaden. Läs mer här https://solidsport.com/hammarbyhandboll/.

 

Webbsändningar från Hockeyettan

   Hammarbys matcher i Hockeyettan Östra går att köpa hem över webben. Hammarby Hockey i samarbete med plattformen Staylive står för sändningar. Här finns enstaka matcher: https://play.staylive.se/hammarbyhockey/livekalender och månadsabonnemang köper man här: https://live.hockeyettan.se/schedule?page=1&partners=4

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info