Hoppa till sidans innehåll

Medlemsrekord i rugbyn!

29 DEC 2020 11:57
Trots en säsong med svårigheter att bedriva normal verksamhet så växer HIF Rugbyförening. Antalet medlemmar är större än någon gång tidigare – inte mindre än 226 personer är på ett eller annat sätt engagerade i föreningen.
  • Uppdaterad: 29 DEC 2020 11:57

Trots en säsong med svårigheter att bedriva normal verksamhet så växer HIF Rugbyförening. Under säsongen hade man för första gången ett damlag i seriespel och antalet medlemmar är större än någon gång tidigare – inte mindre än 226 personer var på ett eller annat sätt engagerade i föreningen strax före årsskiftet.

I nyhetsbrevet också bandy, basket, fotboll, friidrott, futsal, handboll, innebandy och ishockey.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 29 december 2020

Nästa nyhetsbrev: tisdag 4 januari 2021

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Två raka förluster för skadedrabbat Bajen

   Med flera tongivande spelare på skadelistan har Bajen det tufft – och inte hjälper det att Stockholms stad beslutat att smälta ned isen på Zinkensdamm på grund av coronarestriktioner. Mötet med Broberg fick därmed i all hast flyttas till Gubbängen och spelas kl 14 en vardag. Givetvis blir det också en problematik när det gäller att sköta träningarna i en hall där flera lag redan trängs. Efter förlusterna mot Sirius på annandagen och mot Broberg på måndagen är Hammarby nu åter under kvartsfinalstrecket.

26 dec IK Sirius-Hammarby 5-3 (3-1). Publik: 1 (Studenternas IP). Mål HIF: Daniel Mossberg, Kasper Milerud, Ivan Lebedev.

28 dec Hammarby- Broberg Söderhamn 3-4 (1-1). Publik: 8 (Gubbängens Skridsko- och Bandyhall). Mål HIF: Christoffer Fagerström, Kasper Milerud, Daniel Mossberg.

Egorychev återvänder till Ryssland

   Hammarbyvärvningen Alexander Egorychev anslöt till denna säsong men har åkt på en knäskada som håller honom borta två månader. Klubben och den ryske spelaren har nu kommit överens om att låta honom återvända till Ryssland där han har fru och barn. Man bryter därmed också det ingångna kontraktet, Egorychev är därmed fri att hitta annan klubb att spela för när han rehabiliterats.

 

BASKET:

Basketettan återstartar först 13-14 mars

   Basketettan Herr, där Hammarby är ett av lagen i den södra gruppen, hann precis starta innan man tvingades till pandemiuppehåll. Nu är det preliminärbestämt att serien startar igen 13-14 mars och att man spelar Final Four 29-30 maj. Dubbelmatcher gäller fortfarande, så det kommer att bli ett tufft schema. Skulle serien inte kunna återupptas den 13-14 mars kommer ett nytt spelprogram med enkelmöten att planeras. Sista startdatum för enkelmöten är den 10-11 april. Är det inte möjligt att spela då kommer årets säsong att läggas ned. Besked kring spelstart den 13-14 mars tas senast den 26 februari.

   När det gäller damlaget, som spelar i Div 2 Södra Svealand, finns matcher schemalagda från 24 januari. Om detta verkligen kommer att hålla är tveksamt med tanke på de aktuella restriktionerna gällande idrott i Stockholms stad.

 

FOTBOLL:

Förlängt kontrakt med Oliver Dovin

   18-åriga målvaktslöftet Oliver Dovin gjorde allsvensk debut i sista omgången av årets allsvenska. Nu har klubben och Oliver kommit överens om förlängt kontrakt och det nya sträcker sig fram till sommaren 2024. Det är tydligt att detta är en spelare Bajen tror mycket på. I artikeln om det förlängda kontraktet på Hammarby Fotbolls hemsida förklarar sportchefen Jesper Jansson att man räknar med att Oliver som en konkurrent om förstemålvaktspositionen.

Hanna stannar och Fanny skrev på – Carol och Klara går

   Senaste nyheterna kring damtruppen 2021 är att klubben förlängt med 18-åriga yttern Hanna Lundkvist och skrivit kontrakt med Piteåspelaren Fanny Hjelm men att det inte blir någon fortsättning för brasilianska Carol Rodrigues eller Klara Andrup. Hammarby Fotboll skriver på hemsidan att Carol var starkt bidragande till uppflyttningen men att hon inte ingår i den långsiktiga planeringen. Klara Andrup gjorde ett stort antal inhopp under året men anses behöva mer speltid – för henne blir det spel i BP i Elitettan i fortsättningen.

   Förlängt har man däremot gjort med Hanna Lundkvist som kom till Bajen från AIK inför säsongen 2019. Hon har haft en bra utveckling i Hammarby och ser nu fram emot att göra allsvensk debut i Bajentröjan. Det nya kontraktet sträcker sig över 2022. Och alltså även rekryterat 29-åriga innermittfältaren Fanny Hjelm från Piteå IF.

 

FUTSAL:

Tajtare i toppen efter överraskande Bajenförlust

   Serieledande Hammarby tog emot nykomlingen Libertà Futsal Club hemma i Eriksdal under söndagen (27 dec). Sett till tabelläge borde detta varit en lätt match för Bajen, Stenungsundslaget Libertà har hittills inte övertygat och är det lag som släppt in flest mål under säsongen. SFL är dock inte fullkomligt förutsägbart, och detta blev ett tillfälle då underdogen skrällde. Hammarby ledde tidigt, tappade till 2-3, kvitterade till 3-3 men tappade åter igen greppet och kunde inte heller hindra siffrorna att rinna i väg till 3-6.

   Eftersom ett par av toppkonkurrenterna vann sina matcher i omgången så fick vi en tajtare tabell. Bajen leder fortfarande, men nu bara en poäng före Örebro SK och AFC Eskilstuna. I nästa omgång väntar det TV-sända mötet AFC-Hammarby.

27 dec Hammarby-Libertà FC 3-6 (2-2). Publik: 0 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Ljeutrim Makolli 2, Elvir Spahovic.

 

FRIIDROTT:

Midnattsloppet lanserar löpserien ”Stockholms Bästa”

   Midnattsloppet kommer tillsammans med tidningen Runner´s World att lansera tävlingen ”Stockholms Bästa” med start i februari. I själva verket handlar det om åtta lopp på åtta olika banor och med åtta olika distanser. Deltagarna väljer själv om de vill delta i ett eller flera lopp och man har tio dagar på sig att genomföra loppet från startdatumet. Första loppet genomförs från 12 februari vid Hammarby Sjö och mäter 5,9 km. Därefter blir det lopp fram till avslutande 12 km i Nackareservatet (4-13 juni). Läs mer om Stockholms Bästa här:  https://runnersworld.se/stockholmsbasta

Hammarbyspelen – vad gäller?

   Inomhustävlingen Hammarbyspelen planeras att genomföras 13-14 februari 2021 i Sätra Friidrottshall – men som alla förstår finns oklarheter kring de flesta framtida arrangemang. HIF Friidrott skriver nu på hemsidan att ”beslut om tävlingens omfattning kommer tas 15/1”. Ett datum att hålla koll på alltså.

 

HANDBOLL:

Revansch mot Rimbo

   Frejdiga Rimbo HK är enda lag som Hammarby förlorat mot hittills i Herrallsvenskan. Laget har en annorlunda spelstil och oftast blir det väldigt målrika matcher, som exempelvis när lagen möttes i Rimbo och slutresultatet blev 37-34 till hemmalaget. På annandagen i Eriksdalshallen lyckades Bajen hålla nere rimboiternas målfabrikation och vann med 33-26. Revansch alltså – och dessutom stärkt serieledning. Hammarby har nu fem poängs marginal till serietvåan (fyra om Kungälv vinner sin hängmatch mot Skånela).

26 dec Hammarby-Rimbo HK Roslagen 33-26 (18-15). Publik: 0 (Eriksdalshallen). Mål HIF: Gustav Davidsson 9 (2 str), Hendrik Varul 7, Anders Wik-Rydberg 5, Kevin Johansson-Eggan 4, Andreas Halvarsson 2, Gunnar Pettersson 2, Johan Nilsson 2, Robin Sanderhem 2.

 

INNEBANDY:

Återstart 10-14 februari

   Allsvenskan Östra, där Hammarby är ett av lagen, har coronapausats under en tid. Beslut har tagits gällande återstart 10-14 februari och med de folkhälsodirektiv som gäller just nu avser man dela in serien i två grupper, till vilka man tar med sig resultat från spelade matcher i omgång 1-6. Omgång 12-17 utgår och kommer inte spelas. Omgång 18-22 spelas på matchtider enligt ursprungligt spelprogram. Omgång 7-11 läggs in efter den tidigare ordinarie slutomgången. Eftersom man i Hammarbys grupp inte hunnit med att spela omgång 6 utgår vi från att denna kommer att införlivas i schemat också.

 

ISHOCKEY:

Förlust i Tyresö Ishall

   Hammarbys lag i Hockeyettan Östra är inne i en djup svacka och tvingades inkassera femte raka förlusten när man mötte Hanviken i Tyresö Ishall under måndagskvällen. Två matcher återstår i grundserien, därefter väntar fortsättningsserien som för Hammarbys del kommer att inledas utan bonuspoäng som ges efter placering.

28 dec Hanvikens SK-Hammarby 6-3 (3-1, 3-1, 0-1). Publik: 0 (Tyresö Ishall). Mål HIF: William Brännmark, Gabriel Olsson, William Gustafsson.

Linus Lundberg ansluter från SSK

   Hammarby lånar den 19-årige backen Linus Lundberg från Södertälje SK. Lånet gäller tills vidare.

Gå noll – betala för två!

   Hammarby Hockey har på ett fyndigt sätt vänt på en klassisk slogan. Under coronan med tillhörande publikförbud krävs en hel del kreativitet för att överleva som elitsatsande förening. Hockeyn vädjar nu om köp av fiktiva biljetter som kostar 50 kr styck. Swishnummer är 123 614 23 01 och på hemsidan kan du läsa mer om detta och andra sätt att hjälpa hockeyn under en svår tid. Klicka http://www.hammarbyhockey.se/stotta-hammarby-ga-noll-betala-for-tva/ och läs!

 

RUGBY:

Medlemsrekord!

   Hammarby IF Rugbyförening har slagit nytt medlemsrekord under året. Strax innan sluträkningen för kalenderåret var man upp i 226 medlemmar, varav 45 spelande herrseniorer och lika många damseniorer. Man har också fått in många fler till barn- och ungdomsverksamheten. Den som gärna ser att den goda utvecklingen fortsätter har möjlighet att stötta rugbyn via ett månadsgivarprogram. Läs mer om detta här: http://hammarbyrugby.se/stod-oss/bli-manadsgivare/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Sportbladet Play sänder elitseriebandyn

   Samtliga matcher i bandyns elitserie för herrar och vissa utvalda matcher från Elitserien Dam kommer att sändas i plattformen Sportbladet Play. Läs mer här om kostnad och hur du går tillväga för att teckna abonnemang: https://www.sportbladetplay.se/bandy?utm_source=elitserien&utm_medium=svbandy

 

Hammarby Futsal i Discovery

   Discovery satsar på att sända en del matcher från Svenska Futsalligan. Enligt planeringen kommer Hammarby nästa gång att synas den 3 januari.

3 jan kl 15.00: AFC Eskilstuna-Hammarby (Eurosport 1/Eurosport Player)

 

Herrhandbollen streamas av Solidsport

   Herrallsvenskan i handboll, där Hammarby är ett av lagen, går att följa via Solidsports streamingservice. Det går att köpa enstaka matcher men också att bli månadssupporter för Hammarby och då kunna se alla matcher (även övriga lag) för 129 kr i månaden. Läs mer här https://solidsport.com/hammarbyhandboll/.

 

Webbsändningar från Hockeyettan

   Hammarbys matcher i Hockeyettan Östra går att köpa hem över webben. Hammarby Hockey i samarbete med plattformen Staylive står för sändningar. Här finns enstaka matcher: https://play.staylive.se/hammarbyhockey/livekalender och månadsabonnemang köper man här: https://live.hockeyettan.se/schedule?page=1&partners=4

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info