Hoppa till sidans innehåll

NM-guld i rodd!

23 MAR 2021 13:40
Nordiska Mästerskapet i inomhusrodd blev en succé för Hammarby med ett guld, ett siilver och ett brons. Ahmet Rapi fortsätter utvecklingen och blev nu guldmedaljör i seniorklassen lättvikt.
  • Skapad: 23 MAR 2021 13:40

Nordiska Mästerskapet i inomhusrodd blev en succé för Hammarby med ett guld, ett siilver och ett brons. Ahmet Rapi fortsätter utvecklingen och blev nu guldmedaljör i seniorklassen lättvikt. I nyhetsbrevet också slutspelet i futsal, cupspel för fotbollsdamerna, fin handbollsavslutning och påbörjat hockeykval.

Hammarby IF:s nyhetsbrev – tisdagar på denna plats

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 23 mars 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 30 mars 2021

 

 

NYTT OCH NOTERAT!

BOULE:

Årsmöte 23 mars

   HIF Bouleförening håller årsmöte digitalt årsmöte den 23 mars.

 

BOXNING:

Uppdaterat om U22-lägret

   Förra veckan förhastade vi oss något gällande Hammarbyboxarnas medverkan i U22-landslagets Kumlaläger 12-14 mars. Det stämmer som vi skrev att Hammarbys Alan Zangana var en av boxarna. Däremot deltog inte Majd Alsafad eller Ibrahim Bakhtiari. De var uttagna till lägret men hade förhinder.

 

FOTBOLL:

Snöplig förlust i Eskilstuna

   Hammarby mötte Eskilstuna United DFF i Svenska cupens gruppspel omgång 2 under söndagen. Efter en mållös första halvlek kunde Eskilstuna ta ledningen med kvarten kvar att spela. Hammarby fick en ngyllene chans att kvittera via straff på plustid (90+2) men målvakten Emma Holmgren läste Emilia Larssons skott och räddade. 1-0 till Eskilstuna innebär att det nu blir svårt att gå vidare. Hammarby är favorit att vinna mot Sundsvall i tredje omgången, men samtidigt måste KIF Örebro besegra Eskilstuna och då kommer det att bli målskillnadsaffär mellan tre lag på sex poäng. I och med förlusten bröts också den långa sviten av segermatcher för Hammarby. Det blev 20 vinster i följd av serie- cup- och träningsmatcher.

21 mars Eskilstuna United DFF-Hammarby 1-0 (0-0). Publik: ingen uppgift (Tunavallen). Målet: 1-0 Loreta Kullashi (74).

Kvartsfinal mot Trelleborg 1 april

   Kvartsfinalen i Svenska cupen (herr) mellan Hammarby och Trelleborgs FF fick ju skjutas upp på grund av stort coronautbrott i Bajenlägret. Nu har man fastställt nytt speldatum: matchen ska spelas på skärtorsdagen 1 april. Vinnande lag möter sedan Djurgården i semifinal 4 april.

 

FUTSAL:

Drama när Bajen gick till final

   Hammarby har chansen att försvara SM-titeln på herrsidan. Detta efter en dramatisk andra semifinal mot IFK Göteborg. Bajen hade 4-2 att gå på från bortasemin och hade alltså råd att förlora med ett mål. Just 0-1 blev det i Eriksdalshallen men göteborgarna hade ett mål inne med en sekund kvar att spela (0-2 hade gett förlängning). Det avslutande frisparksmålet underkändes dock då ingen annan än skytten vidrört bollen, vilket är ett krav i futsalsportens regelhäfte. Hammarby hade inte gjort någon riktigt övertygande match även om försvarsspelet uppenbarligen fungerade bra. Men grejade alltså finalspel igen.

   Det andra finallaget är Örebro SK Futsal som besegrade Strängnäs FC i sin semi. Mötet, som avgörs i en match, spelas i Idrottshuset i Örebro lördag 27 mars kl 17.00 och TV-sänds i Eurosport 1 och Discovery+.

20 mars Hammarby-IFK Göteborg Futsal 0-1 (0-0). Publik: 0 (Eriksdalshallen).

Tre i landslagstruppen

   A-landslaget på herrsidan kommer att hålla ett läger i Trollhättan 6-11 april. 16 spelare har kallats – tre av dem spelar i Hammarby: Gabriel Diaz, Liridon Makolli och målvakten Tolga Ayranci.

 

GOLF:

Årsmöte 30 mars

   HIF Golfförening håller digitalt årsmöte den 30 mars.

Stort ungdomsintresse för Hammarby Golf

   Under hösten genomförde Hammarby Golf vid två tillfällen ”Prova på golf” för ungdomar på hemmabanan Björkhagen. Intresseanmälningarna uppgick till 250 stycken, 50 deltog. Föreningen har tillsatt en ungdomsansvarig.

 

HANDBOLL:

Fin avslutning i Herrallsvenskan

   Seriesegern var klar inför de två sista matcherna i Herrallsvenskan men Bajen tillät sig ändå inte att slappna av utan såg till att vinna även dessa matcher. Hemma mot Kungälv blev det enkelt, då motståndarna tvingades ställa upp med sju debutanter på grund av coronasmitta i truppen. Tuffare borta mot Kärra där Hammarby vände halvtidsunderläge till klar seger.

   Bajen fick därmed dessa siffror i sluttabellen: 23 segrar, 1 oavgjord, 2 förluster. Målskillnad 818-641. Poäng: 47 – vilket var 9 bättre än tvåan Karlskrona.

17 mars Hammarby-Kungälvs HK 39-12 (21-5). Publik: 0 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby: Ludvig Lindeberg 12 (1 str), Johan Nilsson 5, Gunnar Pettersson 4 (1 str), Andreas Halvarsson 4, Tobias Laine 3, Anders Wik-Rydberg 3, Robin Sanderhem 3, Nicklas Andreasson 2, Kevin Johansson-Eggan 1, Gustav Davidsson 1, Hendrik Varul 1.

19 mars Kärra HF-Hammarby 26-33 (14-13). Publik: 0 (Lillekärrshallen). Målskyttar Hammarby: Gustav Davidsson 5 (3 str), Andreas Halvarsson 4, Topias Laine 4, Nicklas Andreasson 4, Kevin Johansson-Eggan 3, Johan Nilsson 3, Ludvig Lindeberg 3, Simon Hjortenbo 2, Hendrik Varul 2, Gunnar Pettersson 1, Anders Wik-Rydberg 1, Max Gugolz 1.

Handbollsligan 2021-22

   I och med att Hammarby är klart för Handbollsligan kommande säsong tittar vi framåt för att se vilka klubbar vi ska möta. 2020-21 bestod serien av 15 lag, varav två åkte ur: HK Varberg och OV Helsingborg. Tre kvalar mot lag från Herrallsvenskan: Önnereds HK, Redbergslids IK och Aranäs HK. Kvar i serien är dessa:

Alingsås HK, Eskilstuna Guif IF, IF Hallby HK, IFK Kristianstad, Lugi HF, Malmö HK, IFK Skövde, IK Sävehof, Ystads IF, IFK Ystad.  Dessa lag kompletteras med Hammarby och vinnarlagen i de tre kvalmötena:

Önnereds HK–Kungälvs HK

Redbergslids IK–Amo HK

HK Aranäs–HIF Karlskrona

   Oavsett utgång i kvalet är det många långresor som väntar, men åtminstone inte fler än en resa till respektive motståndare. Kommande säsong blir det endast dubbelmöten i serien, alltså 26 matcher, och inget poolspel utöver dessa matcher.

TV-krönika om säsongen

   Herrlagets säsong som utmynnade i direktuppflyttning till Handbollsligan har dokumenterats i en TV-krönika. Läs mer här om dokumentationen och om hur du får tillgång till den: https://www.hammarbyhandboll.se/hifhandboll_herr/nyheter/1607661/bajen-slapper-tv-kronika-om-sasongen

 

ISHOCKEY:

Kvalspelet har börjat

   Kvalserien till spel i nästa års Hockeyettan Östra har börjat. Fyra lag gör upp om tå platser i dubbelmöten, sex matcher vardera alltså. Serien inleddes i söndags, och för Bajens del blev det förlust borta mot Wings. Se egen notis här nedanför. Återstående matcher för Hammarby:

Onsdag 2021-03-24 19:00 Hammarby IF-Segeltorp IF

Fredag 2021-03-26 19:00  Sollentuna HC-Hammarby IF

Söndag 2021-03-28 16:00 Hammarby IF-Sollentuna HC

Onsdag 2021-03-31 19:00 Segeltorp IF-Hammarby IF

Fredag 2021-04-02 16:00  Hammarby IF-Wings HC Arlanda

Förlust i första kvalmatchen

   Wings HC fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för Hammarby. Lagen möttes för sjätte gången i en tävlingsmatch i söndags när kvalet för att klara sig kvar i Hockeyettan inleddes – och för sjätte gången blev det Hammarbyförlust. Dålig start på kvalspelet alltså, men fem matcher återstår, det gäller att ha två lag efter sig i sluttabellen.

21 mars Wings HC Arlanda-Hammarby 3-1 (0-0, 2-1, 1-0). Publik: 8 (Pinbackshallen). Mål HIF: Andreas Andersson.

 

RODD:

Guld, silver och brons i NM

   Den 20 mars genomfördes för första gången Nordiska mästerskapen i inomhusrodd. I den virtuella tävlingen gjorde sju Hammarbyroddare resultat – tre av dem blev medaljörer. Ahmet Rapi vann guld i senior lättvikt med stor marginal i det sex man starka startfältet. Brorsan Ruben Rapi blev silvermedaljör i klassen U23 bland tolv tävlande och Theo Fritsch vann bronset i U19 som hade 19 tävlande. Vidare blev Linus Gerhardson femma i U15, Daniel Gerhardson fyra i 40+ lättvikt och Alexander Fritsch 15:e man i 50+. Vi har ytterligare ett fint resultat i U11 också, där Erik Rapi blev tvåa av sju tävlande, men om vi tolkar det rätt är detta utanför NM-statusen med medaljutdelning.

 

RUGBY:

Flyttade premiärer

   Med tanke på skaderisker under en säsong när lagen inte kunnat bedriva försäsongsträning på vanligt sätt så har Rugbyförbundets tävlingskommitté beslutat att skjuta på premiären för Allsvenskan på herrsidan (damserierna har planerad seriestart först i augusti). Hammarbys herrlag skulle inlett seriespelet 1 maj, men det kommer alltså att bli senarelagt.

   Rugby 7´s på damsidan skulle inletts 8 maj, även denna start är uppskjuten. Rugbyförbundet kommer att återkomma med besked gällande de olika tävlingarna.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Bamsingarna valde Wauge

   Supporterföreningen Hammarby Hockey Support KFIB Bamsingarna har haft årsmöte. Den sittande ordföranden Henric Wauge valdes för en ny period. Vill du veta mer om Bamsingarna? Kolla föreningens hemsida: http://www.bamsingarna.se/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve enda alternativet. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

 

Futsalsemifinalen i Eurosport och Discovery

   Hammarby har gått till final i Svenska Futsalligans slutspel (herrar) och har alltså chansen att försvara SM-titeln. Finalen avgörs i en match som spelas i Idrottshuset i Örebro.

Lördag 27 mars kl 17.00 SM-final Örebro SK Futsal-Hammarby: Eurosport 1 och Discovery+

 

Damernas cupspel i C More och Sportbladet

   Den avslutande gruppmatchen i Svenska cupen i fotboll kommer att direktsändas av Sportbladet.

Lördag 27 mars kl 16.00 Hammarby-Sundsvalls DFF: Sportbladet

 

Sportbladet Plus sänder försäsongsmatcher

   Den kommande träningsmatchen mot IK Uppsala Fotboll för damlaget sänds av Sportbladet Plus (man kan registrera sig som plusmedlem för art få tillgång till sändningarna.

Lördag 10 april 14.00 HIF – IK Uppsala: Sportbladet Plus

 

Allsvenska Hammarbymatcher på Discovery+ och i Kanal 5

   Discovery+, tidigare Dplay, fortsätter att sända Allsvenskan i fotboll (herrar). När det gäller matcherna före EM-uppehållet är det också klart att Kanal 5 sänder premiären MFF-Hammarby (lördag 10 april klockan 15.00) och Kalmar FF-Hammarby (söndag 23 maj klockan 15.00).

 

Kvalet till Hockeyettan visas av Hockeyettan Play

   Hammarby kvalar just nu till nästa säsongs hockeyetta. Se matchschemat längre upp i nyhetsbrevet. Matcherna ses endast på Hockeyettan Play med PPV. Ingår för den som har existerande månadsabonnemang men ingen teckning av nya abonnemang är möjligt.

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info