Hoppa till sidans innehåll

Nyförvärv och spelscheman

19 JAN 2021 15:19
Fotbollens spelschema är en efterlängtad hållpunkt inför kommande säsong. Nu finns de preliminära varianterna på dam- och herrsidan och vi konstaterar att Bajen i båda fallen inleder mot regerande mästarna. Dags att plocka fram kalendrarna alltså.
  • Skapad: 19 JAN 2021 15:19

Fotbollens spelschema är en efterlängtad hållpunkt inför kommande säsong. Nu finns de preliminära varianterna på dam- och herrsidan och vi konstaterar att Bajen i båda fallen inleder mot regerande mästarna. Dags att plocka fram kalendrarna alltså och se till att det inte blir några onödiga krockar på grund av dåligt planerade semestrar, bröllop eller andra oväsentligheter.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 19 januari 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 26 januari 2021

 

NYTT OCH NOTERAT!

BANDY:

Fortsatt tungt i Elitserien

   Efter några riktiga stjärnsmällar kom Bajen tillbaka något i veckans elitseriematcher, dock förluster både mot AIK och Västerås. Klar uppryckning dock jämfört med 2-9 i Vänersborg och 1-6 i Motala. Men nu krävs poäng om laget ska kunna ta någon av platserna 7-10 som betyder åttondelsfinal. Tio matcher återstår, närmast är det returmöte mot VSK och därefter dubbelmöte med Frillesås och sedan Tellus.  

13 jan Hammarby – AIK 4-6 (1-2). Publik: 8 (Gubbängen). Mål HIF: David Jansson 3, Christoffer Fagerström.

15 jan Västerås SK-Hammarby 4-2 (2-1). Publik: 2 (ABB Arena Västerås). Mål HIF: Christoffer Fagerström, Daniel Mossberg.

 

FOTBOLL:

Fjóluson klar

   Efter en tids spekulationer är det nu klart att Hammarby kontrakterar isländske mittbacken Jón Gudni Fjóluson på tre år. Jón är 31 och har Fram från Reykjavik som moderklubb. I karriären har han dessutom spelat för Beerschot AC, GIF Sundsvall, IFK Norrköping, FK Krasnodar och SK Brann. I höstas gjorde han två landskamper för Island och har totalt 18 matcher för landslaget på meritlistan.

Malmö borta i premiären

   Ett spelordningsschema för Allsvenskan (herr) har nu presenterats. Detta visar i huvuddrag hur säsongen kommer att genomföras, men än är exakta datum inte fastställda. Det kan bli andra ändringar också – men vi har i alla fall något att utgå från. Men preliminärt inleder Bajen mot Malmö FF borta och avslutar säsongen med hemmamatch mot Kalmar FF. Så här ser spelordningsschemat ut, tänk på att datumen är omgångens huvuddatum men att matcher kommer att läggas även på dagarna runt om.

Omgång 1, 11 april: Malmö FF – Hammarby IF

Omgång 2, 18 april: Hammarby IF – Mjällby AIF

Omgång 3, 25 april: AIK – Hammarby IF

Omgång 4, 2 maj: Hammarby IF – BK Häcken

Omgång 5, 9 maj: Hammarby IF – IK Sirius

Omgång 6, 13 maj: Varbergs BoIS – Hammarby IF

Omgång 7, 16 maj: Hammarby IF – Djurgårdens IF

Omgång 8, 23 maj: Kalmar FF – Hammarby IF

Omgång 9, 4 juli: Hammarby IF – Halmstads BK

Omgång 10, 11 juli: Hammarby IF – Degerfors IF

Omgång 11, 18 juli: Örebro SK – Hammarby IF

Omgång 12, 25 juli: Hammarby IF – IFK Norrköping

Omgång 13, 1 augusti: Östersunds FK – Hammarby IF

Omgång 14, 8 augusti: IFK Göteborg – Hammarby IF

Omgång 15, 15 augusti: Hammarby IF – IF Elfsborg

Omgång 16, 22 augusti: IF Elfsborg – Hammarby IF

Omgång 17, 29 augusti: Hammarby IF – Malmö FF

Omgång 18, 12 september: Djurgårdens IF – Hammarby IF

Omgång 19, 19 september: Hammarby IF – Varbergs BoIS

Omgång 20, 23 september: Hammarby IF – IFK Göteborg

Omgång 21, 26 september: BK Häcken – Hammarby IF

Omgång 22, 3 oktober: IFK Norrköping – Hammarby IF

Omgång 23, 17 oktober: Hammarby IF – AIK

Omgång 24, 24 oktober: Hammarby IF – Östersunds FK

Omgång 25, 28 oktober: IK Sirius – Hammarby IF

Omgång 26, 31 oktober: Mjällby AIF – Hammarby IF

Omgång 27, 7 november: Hammarby IF – Örebro SK

Omgång 28, 21 november: Degerfors IF – Hammarby IF

Omgång 29, 28 november: Halmstads BK – Hammarby IF

Omgång 30, 5 december: Hammarby IF – Kalmar FF

…och damlaget börjar hemma mot Göteborg FC

   Även spelordning för damallsvenskan har presenterats. För Bajens del inleds seriespelet med hemmamatch mot Göteborgs FC (eller vad laget heter denna säsong, det råder lite oklarheter och kan eventuellt sluta med samgående med annan klubb). Schemat är preliminärt och speldatumen ska fastställas.

Omgång 1, 18 april: Hammarby IF – Göteborg FC

Omgång 2, 25 april: FC Rosengård – Hammarby IF

Omgång 3, 2 maj: Hammarby IF – KIF Örebro

Omgång 4, 9 maj: AIK – Hammarby IF

Omgång 5, 16 maj: Eskilstuna United – Hammarby IF

Omgång 6, 23 maj: Hammarby IF – Djurgårdens IF

Omgång 7, 30 maj: Hammarby IF – Kristianstads DFF

Omgång 8, 6 juni: Linköpings FC – Hammarby IF

Omgång 9, 20 juni: Piteå IF – Hammarby IF

Omgång 10, 27 juni: Hammarby IF – Växjö DFF

Omgång 11, 4 juli: Hammarby IF – Vittsjö GIK

Omgång 12, 7 juli: KIF Örebro – Hammarby IF

Omgång 13, 22 augusti: Hammarby IF – Eskilstuna United

Omgång 14, 29 augusti: Göteborg FC – Hammarby IF

Omgång 15, 5 september: Kristianstads DFF – Hammarby IF

Omgång 16, 12 september: Hammarby IF – FC Rosengård

Omgång 17, 26 september: Djurgårdens IF – Hammarby IF

Omgång 18, 3 oktober: Hammarby IF – Piteå IF

Omgång 19, 10 oktober: Hammarby IF – AIK

Omgång 20, 17 oktober: Vittsjö GIK – Hammarby IF

Omgång 21, 31 oktober: Hammarby IF – Linköpings FC

Omgång 22, 6 november: Växjö DFF – Hammarby IF

Damernas cupdatum klara

   Damlagets tävlingssäsong inleds med gruppspelet i Svenska cupen. Laget spelar enligt följande:

Lördag 13 mars 16.00: Karlslunds IF Örebro – Hammarby, Behrn Arena

Söndag 21 mars 13.15: Eskilstuna United – Hammarby, Tunavallen

Lördag 27 mars 16.00: Hammarby – Sundsvalls DFF, Hammarby IP

Stockholm Challenge i februari

   Damlagen i Hammarby, AIK, Djurgården och BP kommer att spela försäsongsturneringen Volkswagen Stockholm Challenge på Tele2 Arena i februari. BP inleder mot Djurgården och Bajen mot AIK, lördagen den 6 februari med avspark 13.00 respektive 16.00. Helgen efter, söndagen den 14 februari, väntar match om tredjepris samt final. Matcherna teve-sänds av Sportbladet Plus.

Emma Westin åter till USA

   Emma Westin var en viktig kugge i damlaget under gångna säsongen med 23 spelade matcher och elva gjorda poäng. Tyvärr blir det ingen fortsättning under 2021 då hon nu väljer att fullfölja sina studier (och spela fotboll) på University of California Berkeley.

Dajan Hashemi lämnar Bajen

   Den 20-åriga danskan Dajan Hashemi kom till Hammarby inför 2020 och spelade i 23 av de 26 matcherna. Med fyra mål och tre assists bidrog hon till den lyckade säsongen, men nu har hon och klubben ändå kommit överens om att det inte blir någon fortsättning 2021.

Förändringar i Hammarbys ledarstab

   Fotbollens hemsida har i veckan berättat att det blir några förändringar i herrlagets ledarstab. Ny i rollen som Team Manager blir Atena Gerontidou. Hon kommer närmast från Södertälje Basket där hon haft motsvarande tjänst. När det gäller naprapatgänget kommer Ludvig Axelsson att i fortsättningen arbeta tillsammans med Christian Andersson och Magnus Svärd. Christian har de senaste två åren jobbat med herrarnas A-landslag och Magnus har även han varit anlitad av förbundet, bland annat med U21-landslaget.

 

FUTSAL:

Fiasko mot jumbon

   Den senaste tiden har Hammarby, som fortfarande toppar Svenska Futsalligan, besegrat toppkonkurrenter och gått på pumpen mot lag kring nedflyttningsstrecket. Mönstret höll i sig när jumbon Skoftebyn kom på besök. Ett alltmer frustrerat Bajen körde helt fast i mötet och halvtidsställningen 0-3 stod sig matchen ut.

17 jan Hammarby-Skoftebyns IF 0-3 (0-3). Publik: 0 (Eriksdalshallen).

Landslagsuttagna futsalspelare

   Herrlandslaget i futsal kommer den 26-31 januari att ha säsongens första samling. 19 spelare har kallats till lägret på Bosön av förbundskaptenen Matija Dulvat. Tre Hammarbyspelare är uttagna: Alan Arslan, Gabriel Diaz och Liridon Makolli.

 

FRIIDROTT:

Mäktigt klubbrekord i längd

   David Thid (född 03) deltog i en hopptävling i Uppsala 17 jan och fick till en imponerande hoppserie med tre hopp över 7 meter. Det längsta mätte hela 735 cm, hela 42 cm längre än tidigare personbästa (som noterades tidigare i år). Resultatet är klubbrekord i åldersklassen P18 med marginal, och han slår sig även in som tredje bästa Hammarbyhoppare på seniorsidan. Endast Michel Tornéus och Björn Barrefors har bättre resultat i Hammarbytröja.  

Nora Lundin springer ”Vinthundsvinter”

   Studenternas FK:s arrangemang Vinthundsvinter är denna gång uppdelad i två tävlingar, den första genomförs 30 januari. Hammarby har en anmäld deltagare, Nora Lundin som tävlar på 800 m-distansen.

Inget inomhus-SM för juniorer och ungdomar

   Svenska Friidrottsförbundet har tagit beslutet att inte genomföra JSM och USM inomhus detta år, givetvis beror detta på pandemirestriktionerna som förhindrat dessa åldersgrupper att bedriva normal träning- och tävlingsverksamhet. Inte heller kommer Svealandsmästerskapen för 13- och 14-åringar att genomföras.

 

HANDBOLL:

Seger I seriefinalen

   Hammarby hade redan innan mötet med tabelltvåan Amo HK grepp om serieledningen i Herrallsvenskan. Efter matchen hade Bajen stärkt läget ytterligare. I en stora delar jämn uppgörelse kunde Hammarby rycka på slutet och skapa en segermarginal på sex mål. Laget har nu 13-1-1 och fyra poäng upp gentemot nya serietvåan Kungälv (som dessutom spelat en match mer än Hammarby). Närmast väntar match mot sjätteplacerade VästeråsIrsta (onsd 20 jan).

16 jan Hammarby-Amo HK 30-24 (13-11). Publik: 0 (Eriksdalshallen). Målskyttar Hammarby: Gustav Davidsson 12 (5 str), Andreas Halvarsson 5, Johan Nilsson 4, Kevin Johansson-Eggan 2, Simon Hjortenbo 2, Anders Wik-Rydberg 2, Hendrik Varul 2, Gunnar Pettersson 1.

 

ISHOCKEY:

Uppryckning i återstarten

   Hockeyettan Östra Vår är i gång och det har onekligen börjat bättre för Hammarby än vad som var fallet i slutfasen av grundserien. I veckan spelades tre matcher och det blev både tre- och tvåpoängare för Bajens del, förutom den mer eller mindre obligatoriska förlusten mot Wings som laget har dokumenterat svårt mot.

13 jan Hammarby-Sollentuna HC 5-3 (0-0, 2-2, 3-1). Publik 8 (SDC-hallen).Mål HIF: Joakim Albertsson 2, Charlie Björn, Joonas Ruotsaari, Emil Leijon.

15 jan Nyköpings SK-Hammarby 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1). Publik: 0 (Stora Hallen). Mål HIF: Pontus Okerblad Westin, Marcus Pedersen.

17 jan Hammarby-Wings HC Arlanda 1-4 (1-2, 0-1, 0-1). Publik: 8 (SDC-hallen). Mål HIF: Pontus Okerblad Westin.

Bra genomgång av truppsituationen

   Den som följer nyhetsbrevet har kunnat konstatera att herrlaget haft ett stort inflöde av spelare under säsongen. Det är också spelare som lämnat laget under pågående säsong. Hammarby Hockeys hemsida har nyligen publicerat en bra genomgång av truppläget. Kolla gärna! http://www.hammarbyhockey.se/laget-i-hammarby-hockeys-a-lag/

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve enda alternativet. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Träningsmatcher sänds i Discovery+

   De tre träningsmatcher Hammarbys herrlag i fotboll spelar i februari sänds i Discovery+ (före detta Dplay).

Onsdag 3 februari 14.00: Hammarby – Akropolis IF, Tele2 Arena

Söndag 7 februari 14.00: Hammarby – IK Brage, Tele2 Arena

Torsdag 11 februari 14.00: Hammarby – IFK Norrköping, Tele2 Arena

 

Sportbladet sänder Volkswagen Stockholm Challenge

   Damlagen i Hammarby, AIK, Djurgården och BP kommer att spela försäsongscupen Volkswagen Stockholm Challenge på Tele2 Arena i februari. Hammarby möter AIK i semifinal lördag 6 feb kl 16.00. Söndag 14 februari blir det final och match om tredje pris.

 

Sportbladet Play sänder elitseriebandyn

   Samtliga matcher i bandyns elitserie för herrar och vissa utvalda matcher från Elitserien Dam kommer att sändas i plattformen Sportbladet Play. Läs mer här om kostnad och hur du går tillväga för att teckna abonnemang: https://www.sportbladetplay.se/bandy?utm_source=elitserien&utm_medium=svbandy

 

Herrhandbollen streamas av Solidsport

   Herrallsvenskan i handboll, där Hammarby är ett av lagen, går att följa via Solidsports streamingservice. Det går att köpa enstaka matcher men också att bli månadssupporter för Hammarby och då kunna se alla matcher (även övriga lag) för 129 kr i månaden. Läs mer här https://solidsport.com/hammarbyhandboll/.

 

Webbsändningar från Hockeyettan

   Hammarbys matcher i Hockeyettan Östra Vår går att köpa hem över webben. Hammarby Hockey i samarbete med plattformen Staylive står för sändningar. Här finns enstaka matcher: https://play.staylive.se/hammarbyhockey/livekalender och månadsabonnemang köper man här: https://live.hockeyettan.se/schedule?page=1&partners=4

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info