Hoppa till sidans innehåll

Över 22 000 medlemmar!

27 APR 2021 10:42
Trots pandemin är intresset för medlemskap i Hammarby större än någon gång tidigare. Inte mindre än 22 746 tecknade medlemskap i någon av Hammarbys olika idrottsföreningar under 2020.
  • Uppdaterad: 27 APR 2021 10:42

   Trots pandemin är intresset för medlemskap i Hammarby större än någon gång tidigare. Inte mindre än 22 746 tecknade medlemskap i någon av Hammarbys olika idrottsföreningar under 2020. Du är väl medlem i någon av föreningarna? Häng med i Hammarbyvärlden också genom att läsa Hammarby IF:s nyhetsbrev varje vecka. Tisdagar på denna plats!

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 27 april 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 4 maj 2021

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Över 22 000 medlemmar

   Hammarby IF:s totala medlemsantal (=alla medlemsföreningarna) ökade rejält under 2020 och kom upp i den fina siffran 22 746. Året innan var totalsiffran 19 960.

 

BANDY:

Dalin, Rustas och Nyström klara för 2021-22

   Två unga spelare är klara för herrlagstruppen kommande säsong. Hammarbyfostrade Lucas Dalin, född 2001, kom till A-truppen senaste säsongen och har nu skrivit på för ytterligare två säsonger. Den unge mittfältaren är vid sidan av sitt eget spelande också engagerad som ledare på ungdomsnivå.

   Ny i klubben blir 19-årige Alfred Rustas från Rättvik. Den offensive mittfältaren avslutar bandygymnasiet i Edsbyn i vår och väljer alltså Hammarby för den fortsatta satsningen, detta trots att IFK Rättvik kvalificerat sig till Elitserien.

   Något äldre, och etablerad i A-truppen sedan flera år, är Tom Nyström som nu blivit klar för ytterligare två säsonger. 23-årige Tom, som började i Hammarbys bandyskola som femåring, är back men ganska allround och har spelat på flera olika positioner när det behövts.

Stefan Magnusson blir pensionär

   Stefan Magnusson, som är en av supporterföreningen Bajen Fans grundare, har jobbat för Hammarby Bandy sedan 2001 men går nu i pension. Det handlar om en riktig trotjänare som stått för en stabilitet på kansliet när olika styrelser avlöst varandra. Läs gärna intervjun med Magnusson på bandyns hemsida: https://hammarbybandy.se/stefan-magnusson-den-gronvite-trotjanaren/

 

BASKET:

Åke Bärlin lämnar

   Hammarbys herrlagscoach sedan fyra år, Åke Bärlin, lämnar sitt uppdrag. Den populära coachen och klubben har inte lyckats komma överens om fortsättningen och Hammarby måste därför hitta en annan lösning. Åke har förutom herrlagscoach jobbat som föreningskonsulent på kansliet i två säsonger, coachat damlaget en säsong samt hjälpt till med och kring HU19. Arbetet med att hitta en ersättare är i gång och klubben har goda förhoppningar att inom kort kunna presentera vem som tar över som headcoach för Hammarby Baskets herrlag och satsningen i Basketettan.

BOXNING:

Förluster i Belgrad

   Sverige hade fem landslagsboxare, varav två från Hammarby, uttagna till turneringen Belgrade Winner 22-28 april. Det blev ingen lyckad turnering för vare sig Bajenboxarna eller de övriga. Samtliga svenskar förlorade i sin första match. Hammarbys representanter, Adam Chartoi i 75 kg och Liridon Nuha i 81 kg, förlorade mot Rami Kiwan, Bulgarien respektive Raphael Monny, Frankrike (i nämnd ordning).

 

FOTBOLL:

Tråkigt på Friends

   Det blev en i dubbel bemärkelse tråkig tillställning på Friends Arena när säsongens första derby i herrarnas fotbollsallsvenska avgjordes. Mest tråkigt givetvis för att Hammarby förlorade med 2-0, men också för att detta var ett rätt medelmåttigt derby och inte alls likt den sprakande tillställning som cupmötet i mars. Sett till matchbilden var detta ett rätt typiskt möte mellan klubbarna där AIK:s något större tyngd och stabilitet blev av avgörande.

   Tre omgångar har spelats, Hammarby har förlorat de båda bortamatcherna mot MFF respektive AIK och slagit Mjällby hemma. Inte de resultat vi hoppats på men inte heller någon katastrofstart – men nu gäller att inte att halka efter.

25 april AIK-Hammarby 2-0 (1-0). Publik: 8 (Friends Arena). Målen: 1-0 Nicolas Stefanelli (43), 2-0 Nabil Bahoui (77).

Damallsvensk förlust i Malmö

   FC Rosengård visade varför de är favorittippade inför säsongen när de mötte nykomlingen Hammarby i Damallsvenskan andra omgång. Malmölaget var numret större än Hammarby och segern med 3-1 speglade rätt väl styrkeförhållandena. Men nu har Bajen i alla fall gjort mål i Damallsvenskan 2021 och närmast väntar enklare motstånd än i de två första omgångarna.

24 april FC Rosengård-Hammarby 3-1 (2-0). Publik: 8 (Malmö IP). Målen: 1-0 Olivia Schough (14), 2-0 Jelena Cankovic (29), 3-0 Olivia Schough (50), 3-1 Hanna Folkesson (73).

Häckenmatchen flyttad från söndag till lördag

   Det allsvenska herrmötet Hammarby-Häcken var planerat att äga rum den 2 maj. Nu har man beslutat flytta matchen till lördag 1 maj med starttid 17.30. Vidare har Svensk Elitfotboll (SEF) tagit ett beslut att vardagsmatcher med kickoff kl 19 i stället ska starta kl 18.30. Detta för att arenor med restauranggäster ska hinna se klart matchen innan coronarestriktionerna tvingar dem att stänga.

Ny förlust för HTFF

   Hammarby Talang FF har fått en tuff öppning i Norrettan. Under måndagskvällen förlorade man hemma mot Assyriska och står därmed på en poäng efter fyra omgångar.

26 april HTFF Herrfotboll-Assyriska FF 0-3 (0-1). Publik: 8 (Hammarby IP).

 

FUTSAL:

Seriestart 19 september

   En årsplan gällande Svenska Futsalligan 2021-22 finns publicerad på svenskfotboll.se. Där framgår att ligastarten är planerad till den 19 september. Något spelschema finns ännu inte offentliggjort. Däremot framgår av årsplanen att Preliminary Round i futsalens Champions League spelas veckan 20-25 augusti och Hammarby kommer ju, i egenskap av svenska mästare, att vara ett av lagen.

 

FRIIDROTT:

Nästan 68 m av Grete

   Grete Ahlberg deltog i en liten släggtävling i Falun under måndagen (26 april) och fick som bästa kast i väg släggan 67,76 m. Det är lite mer än en meter kortare än hennes klubbrekord från tidigare i år men en bekräftelse på att hon ligger stadigt högt i resultaten.

 

HANDBOLL:

Nilsson och Gugolz klara för fortsättning

   I veckan gjorde herrlaget klart med fortsättning för ytterligare två spelare i truppen. 20-årige Max Gugolz flyttades 2019-20 upp från utvecklingslaget Cliff. Niometersspelaren har nu kommit överens med Bajen om ett kontrakt gällande de två kommande säsongerna.

   Även Johan Nilsson väljer Hammarby i fortsättningen de närmaste två åren. 29-årige högersexan Johan, med smeknamnet ”Slaktarn”, har en lång historik i Bajen och ser fram emot att göra laget stabilt i Handbollsligan igen.  

Hammarby kvalificerat för Svenska cupen

   Från och med i höst startar Svenska cupen både dam- och herrsidan. I båda fallen gör 32 kvalificerade lag upp i tävlingen vars inledande gruppspel genomförs 14-29 augusti. Hammarby finns med i herrarnas tävling.

   De 32 lagen delas in i åtta fyrlagsgrupper där ettorna och tvåorna går vidare till slutspelet. Lottning är ännu inte gjord, men de kvalificerade lagen är utsedda. 22 lag är rankade och ytterligare tio är kvalificerade via distrikten och i denna ranking är Hammarby nr 11 (vilket kommer att påverka lottningen.

De 22 främsta lagen i rankingordning: IK Sävehof, Ystads IF HF, HK Malmö, IFK Skövde HK, Alingsås HK, IFK Kristianstad, Lugi HF, Eskilstuna Guif IF, IF Hallby HK, IFK Ystad HK, Hammarby IF HF, Önnereds HK, Redbergslids IK, HK Aranäs, HIF Karlskrona, Amo HK, Kungälvs HK, HK Varberg, OV Helsingborg HK, VästeråsIrsta HF, Skånela IF, Anderstorps SK.

Distriktskvalificerade lag (rangordnas inte inbördes): Bodens BK HF (HF Norr), IFK Tumba HK (HF Öst), Rimbo HK Roslagen (HF Öst), Enköpings HF (HF Mitt), LIF Lindesberg (HF Mitt), HK S-hof (HF Väst), HK Torslanda Elit (HF Väst), Kärra HF (HF Väst), HK Ankaret (HF Syd), Vinslövs HK (HF Syd)

Årsmöte 25 maj

   Hammarby IF Handbollförening håller årsmöte den 25 maj.

 

ISHOCKEY:

Försäsongsturnering i Åmål i september

   Hammarbys herrlag kommer att delta i en träningsturnering 17-19 september. Tre lag deltar, förutom Bajen är det arrangerande Åmåls SK och Borås HC. Samtliga lag är på Div 2-nivå.

Spelprogrammet:

Fredag 17 sept: ÅSK - Borås HC

Lördag 18 sept: Hammarby IF - Borås HC

Söndag 19 sept: ÅSK - Hammarby IF

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve det enda rimliga alternativet. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Cupfinalen visas i SVT

   När Hammarbys herrlag i fotboll för fjärde gången tagit sig till final i Svenska cupen blir det en möjlighet för alla som har teve (eller dator) att se matchen. Finalmötet Hammarby-Häcken sänds av SVT, och alltså inte någon av betalkanalerna.

Söndag 30 maj kl 14.30, final i Svenska cupen Hammarby-BK Häcken: SVT, SVT Play

 

Allsvenska Hammarbymatcher på Discovery+ och i Kanal 5

   Discovery+, tidigare Dplay, fortsätter att sända Allsvenskan i fotboll (herrar). När det gäller matcherna före EM-uppehållet är det också klart att Kanal 5 sänder Kalmar FF-Hammarby (söndag 23 maj klockan 15.00). De tre närmaste matcherna sänds enligt följande:

Lördag 1 maj kl 17.30: Hammarby-BK Häcken Discovery+ (OBS, flyttad från 2 maj)

Lördag 8 maj kl 15.00: Hammarby-IK Sirius Discovery+

Onsdag 12 maj kl 18.30: Varbergs BoIS-Hammarby Discovery+

 

Damallsvenskan sänds av Sportbladet

   OBOS Damallsvenskan, som högsta fotbollsserien för damer officiellt heter, sänds av Sportbladet. Här finns info: https://www.sportbladetplay.se/. Kommande Hammarbymatcher:

Lördag 1 maj kl 14.00: Hammarby-KIF Örebro

Lördag 8 maj kl 13.00: AIK-Hammarby

Måndag 17 maj kl 19.00: Eskilstuna United DFF-Hammarby

 

Norrettan i SportExpressen Play

   För den som vill följa Hammarby Talang FF i Norretan finns möjligheten via SportExpressen Play. Både i form av månadsabonnemang eller köp av enstaka matcher. Info finns här: https://www.sportexpressenplay.se/fotboll/ettan

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info