Hoppa till sidans innehåll

Seger på Kanalplan inför publik

29 JUN 2021 11:01
När 500 åskådare stämde upp i ”Just i dag” på Hammarby IP kände man att det var mycket efterlängtat ögonblick för både spelare och publik.
  • Skapad: 29 JUN 2021 11:01

När 500 åskådare stämde upp i ”Just i dag” på Hammarby IP kände man att det var mycket efterlängtat ögonblick för både spelare och publik. Damlaget blev först av Hammarbys fotbollslag att få spela inför en lite större publik när man besegrade Växjö med 2-1.

I nyhetsbrevet också: mer fotboll, futsal, friidrott, golf, handboll, ishockey och rugby.

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 29 juni 2021

Nästa nyhetsbrev: tisdag 6 juli 2021

 

 

NYTT OCH NOTERAT!

FOTBOLL:

Knapp seger mot Växjö

   Växjö DFF är förvisso jumbo i Damallsvenskan men bjöd bra motstånd på Kanalplan när Bajen tog emot för match i tionde omgången. Det blev till slut seger, 2-1, när publik i något större skaror äntligen tilläts vara på plats. 450 hammarbyare innanför grindarna och ett antal utanför stängslet skapade bra stämning. Pålitliga Emilia Larsson målade ännu en gång och Matilda Vinberg blev matchhjälte genom att påpassligt klappa till bollen när möjligheten uppstod. Efter tio omgångar är Hammarby fyra i tabellen, bara en poäng efter trean Kristianstad.

24 juni Hammarby-Växjö DFF 2-1 (0-0). Publik: 450 (Hammarby IP).  Målen: 1-0 Emilia Larsson (49), 1-1 Elin Nilsson (61), 2-1 Matilda Vinberg (71).

Träningssegrar med nye tränaren

   Milos Milojevic har fått en bra start som huvudtränare för A-laget på herrsidan med seger i de tre träningsmatcher som spelats innan den allsvenska återstarten. Mot Österlen under träningslägret gick det trögt men comebackande Björn Paulsen och Loué Bayere Junior såg till att det ändå blev sen seger. Hemma mot Sirius bjöds propagandafotboll i första halvlek inför 500 åskådare och dagen efter mötte ett kombinerat HTFF/A-lag Sirius igen och vann med 2-0 på Studenternas.

22 juni Österlen FF-Hammarby 0-1 (0-0). Publik: 100 (Lessebo IP). Målet: Loué Bayere Junior (90+1).

27 juni Hammarby-IK Sirius 3-1 (3-0). Publik: 500 (Nya Söderstadion/Tele2 Arena). Målen: 1-0 Akinkunmi Amoo (30), 2-0 Abbe Khalili (37), 3-0 Självmål (41), 3-1 Nahom Netabay (54).

28 juni IK Sirius-Hammarby 0-2 (0-0). Publik: ingen uppgift (Studenternas IP). Målen: 0-1 Womene Miekam (84), 0-2 Williot Swedberg.

Bajenduo till F18-landslagslägret

   Både Matilda Vinberg och Ellen Wangerheim har ju nyligen fått prova på spel med U23-landslaget. Nu har de båda talangerna även tagits ut till F18/03-landslaget landslagsläger i Göteborg 11-15 juli. Landslagslagsuppdragen står som spön i backen! När det gäller F18-landslagets träningsläger är detta sista samlingen innan EM-kvalet som inleds i Serbien i september.

1-1 i Hudiksvall för HTFF

   Hammarby Talang FF lyckade få med sig en viktig bortapoäng i mötet i Norrettanmöte med Hudiksvalls Förenade FF under söndagen (27 juni). Bajenledning i första efter Jusef Erabis nickmål i 45:e räckte inte hela vägen, då Hudik kvitterade strax efter paus på Glysis Sparbanken Arena. HTFF är fortfarande sist i tabellen när 123 av 30 omgångar spelats. Närmast väntar match mot IF Karlstad på hemmaplan 4 juli.

 

FUTSAL:

Ingen förlängning med Modaser Zekira

   Modaser Zekria stod för fem mål på fem matcher i Hammarby senaste säsongen, men nu står det klart att det inte blir någon förlängning av kontraktet.

 

FRIIDROTT:

Markus Moberg EM-uttagen

   U20-EM avgörs i Estland den 15-18 juli och i den svenska truppen har Hammarby fått med Markus Moberg på 110 m häck. Den 5 juli tas den slutliga truppen ut, det kan alltså bli fler namn från Hammarby.

Nytt klubbrekord av Nora Lundin

   Nora Lundin sänkte Hammarbys klubbrekord i F18 800 m med hela åtta sekunder efter ett väldigt bra lopp i Bannister Invitational (Slottsskogsvallen i Göteborg 27 juni). I tuff konkurrens blev Nora fyra i loppet.

Grete vinnare i Karlstad

   Folksam GP i Karlstad genomfördes 22 juni med en hammarbyare som deltagare – Grete Ahlberg i slägga. Och precis som tidigare denna säsong stod Grete för en stabil insats, hon vann före bland andra Sveriges näst bästa släggkastare genom tiderna, Tracey Andersson. Gretes bästa kast räckte 67,32 m vilket var över tre meter bättre än tvåan Tracey.

…och i Falun

   JP Ventilation Games 6 den 28 juni i Falun innebar ny tävlingsinsats för Grete Ahlberg. Bästa kast denna gång blev 68,31 m – åter igen en stark insats.

Laget till Lag-SM

   Lag-SM avgörs i Halmstad 29 juni och de åtta deltagarklubbarna har anmält sina trupper. Hammarby finns med på herrsidan och av allt att döma gäller det framför allt att ha ett par klubbar efter sig för att hålla sig kvar på högsta nivån. Hammarby kommer med nedanstående trupp där många är födda 03 och kommer att vara yngst i sina discipliner:

100 m: Dennis Otieno (goda möjligheter till bra placering)

200 m: Dennis Otieno (dito, bästa personbästat av de anmälda)

400 m: Alexander Pilgrim (yngst i fältet, får fajtas för att undvika sistaplatsen)

800 m: Markus Moberg (klart yngst av de startande och inte heller hans distans)

1500 m: Nils Holm (även han klart yngst, får tufft)

5000 m: Felix Davidsson-Berndtsson (möter motstånd av högre klass, inga stora förhoppningar i detta lopp)

3000 m hinder: Noah Bucht Wesslén (03:a som mest springer kortdistans, denna gång en ovanlig gren av lagtaktiska skäl)

110 m häck: Jonathan Holm (starkt pers i jämförelse, segerchans)

400 m häck: David Thid (03:a på ny distans, tufft)

Höjd: Jonatan Borg (motståndarna är normalt snäppet vassare men kan kanske ha någon efter sig)

Längd: David Thid (dito)

Stav: Teodor Borgius (03:a som är rejält på uppgång men konkurrensen denna gång är hård)

Tresteg: Erik Ehrlin (bland de tre främsta om inget oförutsett inträffar)

Kula: Martin Sundberg (03:a som möter övermäktigt motstånd i en gren som inte är hans nr 1)

Diskus: Matthew Brown (möter många starka kastare men har goda chanser att undvika de två sista platserna)

Slägga: Alexander Lindefalk (yngst och möter starkt motstånd. Det här blir svårt)

Spjut: Richard Olsson Pettersson (ställer upp för att få lagpoäng mot klart starkare motstånd)

4x100 m: Bajen kommer att ha ett starkt lag! Flera sprinterspecialister är uttagna i de individuella grenarna.

 

GOLF:

Hammarby Golf arrangerar ”Kenta Ohlsson Trophy”

   En golftävling med lagledare som Klasse Johansson, Putte Ramberg, Svenne Lindberg, Lasse Eriksson och Kenta Ohlsson – som gett namn åt tävlingen. Ja, det arrangerar Hammarby Golf på Kyssinge golfbana den 10 juli. Här kan du läsa mer: https://mingolf.golf.se/Competition/2988568?fbclid=IwAR18t4O-Jf9c-KOW4sVhnuOB8ODSYX26JXZ8-N1_g98AINa82bhO0_-UmNI

Blandade framgångar för serielagen

   Hammarby har lag i Stockholms Golfdistrikts seriespel i klasserna H40, H50 och H60 och samtliga hade tre matcher den 22 juni. Bäst gick det för H60 i Div 4 Blå som vann sina matcher och toppar serien med 4-1-1 i tabellrad. H50 vann två av sina tre matcher och fick oavgjort i den tredje och är nu tvåa i H50 Div 3 Gul med tabellraden 3-2-1. H40 vann en match och förlorade båda andra och är trea i Div 2 Blå, 2-1-3 i tabellrad.

   Nästa omgång i seriespelet genomförs 15 augusti.

 

HANDBOLL:

USM-lottat för 18-årslagen

   Ungdoms-SM för F18 och P18 startar helgen 25-26 september och nu är en grupplottning gjord. I klassen F18 står Hammarby som arrangör av grupp 8 som förutom Bajen består av Enköpings HF, Ramunder HK och Sollentuna HK.

   P18-laget återfinns klassens grupp 6 där Lidingö SK arrangerar. Övriga lag i gruppen är IK Sävehof, HK Country och alltså Hammarby.

 

ISHOCKEY:

Fortsättning med Anna Faber och Rebecca Dahl

   29-åriga tyskan Anna Faber kom till Hammarby 2016 efter att tidigare ha spelat tysk ligahockey och några matcher i Linköping HC. Hammarby är den klubb hon spelat i sen dess om än med något uppehåll. Nu har backen (som också kan spela forward) gjort klart med Bajen för kommande säsong.

   Och den 30-åriga centern Rebecca Dahl är även hon klar för kommande säsong. Hon var en av de spelare som anslöt till truppen redan under premiäråret 2016 och har spelat i Bajen sen dess med undantag av en säsong i Kallhälls IF 2019-20.

 

RUGBY:

Kvalspel i Rugby 7s

   En omgång av kvalspelet till Rugby 7s-SM har spelats och för Hammarbys del blev mestadels förluster. Nu till helgen (lördag 3 juli) är det ny kvalomgång. På damsidan har vi två deltagande lag. Det blir matcher mot Stockholm Exiles, Enköping RK, Södertälje RK och Uppsala RFC samt placeringsmatcher. Herrarna möter Exiles och NRK Trojan och därefter placeringsmatcher.

 

ÖVRIGT BAJEN:

5 400 medlemmar i Bajen Fans så här långt

   Supporterföreningen Bajen Fans står uppenbarligen stark trots att vi är inne i en tid med ytterst begränsade möjligheter att se matcher. Föreningen meddelar att de efter halva året är uppe i 5 400 medlemmar – en bra uppslutning med tanke på att slutsiffran 2020 var 4 791.

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland är teve enda rimliga alternativet. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Lag-SM-finalen gratis på Friidrottskanalen

   Hammarby är ett av lagen på herrsidan vid årets Lag-SM där de åtta främsta klubbarna gör upp om titeln. Tävlingen genomförs i Halmstad 29 juli och sänds i Friidrottskanalen 11.00-17.45. Läs mer på friidrott.se: https://www.friidrott.se/Nyheter/allmannanyheter/2021/Juni/selag-sm-finalengratispafriidrottskanalen

Direktlänk till sändningen: https://friidrottskanalen.solidtango.com/live/lag-sm-final-i-halmstad

 

Allsvenska Hammarbymatcher på Discovery+ och i Kanal 5

   Discovery+, tidigare Dplay, fortsätter att sända Allsvenskan i fotboll (herrar). Vissa matcher sänds också i Kanal 5. De tre närmaste matcherna sänds enligt följande:

Söndag 4 juli kl 17.30: Hammarby-Halmstads BK Discovery+

Söndag 11 juli kl 15.00: Hammarby-Degerfors IF Discovery+

Söndag 18 juli kl 15.00 (preliminär speldag): Örebro SK-Hammarby Discovery+

 

Damallsvenskan sänds av Sportbladet

   OBOS Damallsvenskan, som högsta fotbollsserien för damer officiellt heter, sänds av Sportbladet. Här finns info: https://www.sportbladetplay.se/. Kommande Hammarbymatcher:

Lördag 3 juli kl 14.00: Hammarby-Vittsjö GIK

Torsdag 8 juli kl 19.00: KIF Örebro-Hammarby

Fredag 20 augusti kl 19.00: Hammarby-Eskilstuna United

 

Norrettan i SportExpressen Play

   För den som vill följa Hammarby Talang FF i Norrettan finns möjligheten via SportExpressen Play. Både i form av månadsabonnemang eller köp av enstaka matcher. Info finns här: https://www.sportexpressenplay.se/fotboll/ettan

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info