Hoppa till sidans innehåll

Välbehövlig hockeyseger

24 NOV 2020 14:02
Bajens herrlag har haft en seg öppning i Hockeyettan och dessutom tvingats till corona-uppehåll. Återstarten blev dock lyckad och första trepoängaren kunde inkasseras. Mer om hockeylaget och en hel del annan Hammarbysport i veckans nyhetsbrev.
  • Skapad: 24 NOV 2020 14:02

   Bajens herrlag har haft en seg öppning i Hockeyettan och dessutom tvingats till corona-uppehåll. Återstarten blev dock lyckad och första trepoängaren kunde inkasseras. Mer om hockeylaget och en hel del annan Hammarbysport i veckans nyhetsbrev: bandy, basket, bordtennis, fotboll, futsal, friidrott, handboll, innebandy, hockey, rodd och rugby.

 

Nyhetsbrevets publiceringsdatum: tisdag 24 nov 2020

Nästa nyhetsbrev: tisdag 1 dec 2020

 

 

NYTT OCH NOTERAT!

ALLMÄNT:

Delta i Hammarby IF:s lotteri och stötta klubbhuset!

   Vi fortsätter att påminna om medlemslotteriet: Just nu är försäljningen igång för Hammarby IF:s medlemslotteri 2021 där du kan vinna upp till 10 000 kr och dessutom bidrar till driften av klubbhuset på Kanalplan.

   Det finns totalt 600 lotter och du deltar i tretton stycken dragningar under 2021. Vinsterna är i form av kontanter i storleken 1500 – 1000 – 500 – 250 kronor på månadsdragningarna och det är 11 priser varje månad. På extradragningen i december där priserna är 10 000 – 5 000 – 1 000 -500 – 300 kronor lotter vi ut 23 priser. Lotterna kostar 300:-/st. Hammarby IF kontaktar vinnarna och sätter in vinsten på ett konto du anger. Två gånger om året skickas dragningslista ut till alla lottköpare. Försäljningen pågår fram till den 15 december 2020.

   Du kan köpa lotter genom att ringa Brita von Quanten på Hammarby IF:s kansli, tel 08-641 35 92 eller mejla This is a mailto link så får du information hur du gör för att delta i lotteriet 2021. Du kan också betala in 300 kronor per lott direkt på Hammarby IF:s postgiro 40 39 04-6 men glöm då inte att ange ditt namn och din adress. Överskottet går oavkortat till driften av vårt klubbhus på Kanalplan.

 

BANDY:

Brutet tränarkontrakt efter en match

   Årets herrtränare Pierre Roos hann inte verka särskilt länge på sin post. Strax innan Elitseriens omgång 2 kom klubben och tränaren överens om att gå skilda vägar. Beslutet beskrivs som på Hammarby Bandys hemsida som välförankrat i Hammarbys trupp. Den assisterande tränaren Carl Malm kommer tills vidare att ha huvudansvaret som tränare.

Sent mål gav poäng mot Bollnäs

   Hammarby var i underläge mot Bollnäs större delen av matchen, men räddade en poäng genom sen kvittering (92:a minuten) av Kasper Milerud. Två matcher spelade, en poäng så här långt för Bajen i årets elitserie. Nästa match spelas mot Edsbyn borta (i kväll tisdag 24/11 för dig som läser nyhetsbrevet på utgivningsdagen)

19 nov Hammarby-Bollnäs GIF 4-4 (2-3). Publik: 50 (Gubbängen). Mål HIF: Kasper Milerud 2, Christoffer Fagerström, Daniel Mossberg.

 

BASKET:

Spelartrio presenterad

   Hammarby fortsätter att presentera spelarna i årets trupper (dam- och herr). Kolla gärna hemsidan. I veckan har vi fått lära känna tre spelare lite närmare: Lulia Ghebregiorgis som spelar vidare i damlaget ännu en säsong, Fatou Ceesay som var mammaledig förra säsongen och nu gör comeback i basketen och Saman Saffari-Tehrani i herrlaget som just fyllt 18 år och kommer från Hammarby U19 till A-truppen.

Inställt

   Stockholms Basketförbund har beslutat att distriktets seriespel ska ta paus till och med 31 dec vilket innebär att damlaget i Div 2 Svealand inte kommer att ha några matcher innan dess. Herrlaget i Basketettan har nästa schemalagda match den 18 december.

 

BORDTENNIS:

Seriespelet pausar

   Svenska Bordtennisförbundet har beslutat att seriespelet ska göra uppehåll fram till och med den 31 januari. Arbetet med att ta fram en alternativ kalender pågår.

                                                                                                                                                      

FOTBOLL:

Stark insats mot MFF men åter igen oavgjort

   Oavgjort på hemmaplan tycks vara Hammarbys lott i det allsvenska spelet denna säsong. Hemma mot Malmö FF gjorde Bajen en av årets bästa insatser men fick åter igen nöja sig med delad pott, 2-2 denna gång. Av 14 seriematcher på hemmaplan har laget vunnit fyra, spelat oavgjort nio gånger och på stryk vid ett tillfälle. Hade laget kanske med publik i ryggen kunnat förvandla några av de oavgjorda till segrar?

   Två omgångar återstår, Hammarby kan fortfarande nå en Europaplats men nu krävs ideala resultat i övriga matcher.

22 nov Hammarby-Malmö FF 2-2 (1-2). Publik: 0 (Tele2 Arena/Nya Söderstadion). Målen: 0-1 självmål (13), 1-1 Aron Jóhannsson (35), 1-2 Anders Christiansen (45), 2-2 Alexander Kacaniklic (79).

Rejält coronastöd till både dam- och herr

   Förbundsstyrelsen har efter beredning av SEF och EFD beslutat om fördelning av det så kallade kompensationsstödet till landets elitklubbar. När det gäller Allsvenskan (herrar) fanns 64,5 miljoner att fördela. Av dessa har 7 920 196 kr tillfallit Hammarby, vilket är näst mest av de allsvenska klubbarna. Stödet bygger på tidigare omsättning och publikintäkter. Den som fått mest är Malmö FF. Bajen är också en av de fyra klubbar som får ta del av ”Europapengarna”, ett belopp på elva miljoner som delas mellan de fyra klubbar som spelat europeiskt kvalspel under säsongen. Från denna pott får Hammarby 2 096 342 kr.

   När det gäller Elitettan fanns 3,7 miljoner att dela ut. Hammarby är där den klubb som erhåller mest, 856 600 kr – vilket också är mer än någon av klubbarna i Damallsvenskan. Förutom dessa pengar (som transfereras till Hammarby Fotboll AB) får Hammarby IF FF 68 000 kr från den pott där enskilda föreningar söker utöver elitdelen.

Westin och Lundkvist i U23-trupp

   U23-landslaget samlas för läger i Göteborg mellan 28 november och 5 december. Förbundskaptenen Ulf Kristiansson har tagit ut 23 spelare till lägret som kommer att avslutas med en inofficiell match mot svenska mästarna Kopparbergs/Göteborg den 4 december. Två Hammarbyspelare finns med bland de uttagna, Emma Westin (22 år) och Hanna Lundkvist (18).

Inga förlängda kontrakt för Lawlaw och Ellinor

  Två av damtruppens mittfältsspelare, Lawlaw Nazeri och Ellinor Johansson, kommer inte att få sina utgående kontrakt förlängda. Båda har tillhört Bajen två säsonger men fått sparsamt med speltid.

…men fortsättning med Emma Jansson

   Säsongens skyttedrottning Emma Jansson förblir Hammarbyspelare. Emma och Bajen har nu kommit överens om nytt kontrakt för hennes del, som gäller de kommande två åren.

Inget spel för hammarbyarna i U21-kvalet

   Sverige kvalade mot Italien i jakten på att ta sig till U21-EM under onsdagen (18 nov i Arena Garibaldi, Pisa) och hade behövt vinna för att ha chansen. Det blev dock förlust med 4-1 (1-0) och inte heller någon speltid för de båda hammarbyarna i truppen, målvakten Oliver Dovin och backen Kalle Björklund. Ex-Hammarbyspelaren Leo Bengtsson spelade från start och byttes ut i 88:e minuten.

 

FUTSAL:

CL-matchen sänds av Aftonbladet

   Hammarbys möte med FC Vytis i futsalens Champions League kommer att sändas av Aftonbladet. Se TV-tablån nedan.

 

FRIIDROTT:

Bajens Winterkast ställdes in

   Hammarbytävlingen Bajens Winterkast, vars genomförande planerades till 16-17 december, har ställts in. Detta på grund av den ökade smittspridningen i samhället.

Midnattsloppet kompenseras

   I den pågående utdelningen av stöd till idrottsföreningar för uteblivna intäkter under coronakrisen väntar vi på besked gällande vissa stora evenemang. Dock finns en lista på vilka evenemang som kan komma ifråga och där är HIF Friidrotts arrangemang Midnattsloppet med. Vi kan alltså förvänta oss ekonomiskt stöd för det ekonomiska bortfallet när nu Midnattsloppet inte kunde arrangeras på vanligt sätt.

 

HANDBOLL:

Allsvensk seriepaus till 30 november

   Herrallsvenskan, med Hammarby i serietoppen, gör ett uppehåll fram till 30 november eftersom Handbollförbundet behöver tid på sig att fastställa nya säkerhetsrutiner med anledning myndigheternas pandemirestriktioner.

 

INNEBANDY:

8 000 kr i coronastöd

   Specialidrottsförbund och idrottsföreningar har kunnat ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020 hos Riksidrottsförbundet. HIF Innebandyförening är en av de föreningar som fått stöd. I deras fall handlar det om 8 000 kr.

 

ISHOCKEY:

Bajen lämnade tabellbotten

   Säsongens första seger vid full tid kom när Hammarby besökte Stora Hallen i Nyköping. I en tajt match kunde Bajen bärga segern med 2-1 vilket gör att man nu står på fem poäng och har Sollentuna och Segeltorp efter sig i tabellen gällande Hockeyettan Östra. Välkommet efter den ofrivilliga coronapausen och viktigt nu när matcherna tornar upp sig. Närmaste tiden blir intensiv med fyra matcher på sex dagar: Segeltorp borta 24/11, Enköping borta 25/11, Huddinge hemma 28/11 och Visby hemma 29/11.

20 nov Nyköpings SK-Hammarby 1-2 (0-0, 0-2, 1-0). Publik: 50 (Stora Hallen). Mål HIF: Marcus Pedersen 2.

Grundserievärvning från HV71

   19-årige Jacob Grönhagen har anslutit till Hammarbys trupp från HV 71:s juniorer. Värmdöfödde Jacob har hamnat i situationen att de regionala juniorserierna pausar och han tar därför chansen till Div 1-spel i Hammarby. Kontraktet med Bajen gäller fram till och med nyår.

Calle Wäng lånas in från SSK

   Tack vare supporterinsamlingen som genomfördes av Bajen Fans, Bamsingarna och Bara Bajare har Hammarby Hockey nu kunnat låna in 19-årige Calle Wäng från Södertälje SK. Den högerfattade backen har bland annat 30 matcher i Hockeyallsvenskan för SSK på sin meritlista. Calles lånekontrakt med Hammarby gäller säsongen ut.

…och backen Jens Westerdahl plockas från Vällingby

   En rutinerad back har skrivit på för resten av säsongen. 28-årige Jens Westerdahl, som spelat 200 matcher i Hockeyettan, blev klar för spel till mötet med Nyköping. Han har tidigare kamperat med Bajens tränare Filip Algeman när denne var målvakt i Vallentuna.

 

RODD:

24 000 kr i coronastöd

   Specialidrottsförbund och idrottsföreningar har kunnat ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020 hos Riksidrottsförbundet. HIF Roddförening är en av de föreningar som fått stöd. I deras fall handlar det om 24 000 kr.

 

RUGBY:

5 000 kr i coronastöd

   Specialidrottsförbund och idrottsföreningar har kunnat ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020 hos Riksidrottsförbundet. HIF Rugbyförening är en av de föreningar som fått stöd. I deras fall handlar det om 5 000 kr.

 

ÖVRIGT BAJEN:

Aktuell coronastöttning

   Hammarbys medlemsföreningar kämpar vidare på olika sätt för att hålla näsan över vattenytan. Håll koll via respektive förenings hemsida om hur du kan hjälpa till på bästa sättet, många har olika kampanjer i gång. Det är uppenbart att hammarbyare generellt är benägna stötta de olika föreningarna, det finns många fina exempel. Några aktuella exempel på insamlingar just nu: Hammarby Friidrott säljer ”Bajenboxen” för 100 kr som är en bra julklapp och ett stöd till ungdomsverksamheten, bandyn har infört möjligheten att köpa ”stödplåtar”, hockeyn har infört ”2021-klubben” och handbollen erbjuder ”Målkronan” som ett sätt att stötta verksamheten.

 

BAJEN I TV:

Hammarbyevenemang gör sig bäst i verkligheten men ibland gör omständigheterna att teve ett bra alternativ. Här är aktuella sändningar med Hammarbyinslag:

Bajens Champions League-match sänds av Aftonbladet

   Hammarby går i kväll (tisdag 24 nov) in i kvalspelet till futsalens Champions League. Laget möter FC Vytis från Litauen och matchen kan ses för den som har Aftonbladet Plus. Se länk för info: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/dl7PvJ/tis-24-nov-kl-1900-se-fc-vytis-hammarby-i-cl-kvalet-i-futsal-live-ha

 

Sportbladet Play sänder elitseriebandyn

   Samtliga matcher i bandyns elitserie för herrar och vissa utvalda matcher från Elitserien Dam kommer att sändas i plattformen Sportbladet Play. Läs mer här om kostnad och huir du går tillväga för att teckna abonnemang: https://www.sportbladetplay.se/bandy?utm_source=elitserien&utm_medium=svbandy

 

Hammarby Futsal i Discovery

   Discovery satsar på att sända en del matcher från Svenska Futsalligan. Enligt planeringen kommer Hammarby nästa gång att synas den 3 januari.

3 jan kl 15.00: AFC Eskilstuna-Hammarby

 

Dplay sänder Allsvenskan

   De allsvenska matcherna i fotbollsallsvenskan på herrsidan kommer att sändas av dplay. Aktuellt med Hammarby:

Måndag 30 nov kl 19.00: Hammarby-IFK Norrköping

Söndag 6 dec kl 14.30: Örebro SK-Hammarby

 

Herrhandbollen streamas av Solidsport

   Herrallsvenskan i handboll, där Hammarby är ett av lagen, går att följa via Solidsports streamingservice. Det går att köpa enstaka matcher men också att bli månadssupporter för Hammarby och då kunna se alla matcher (även övriga lag) för 129 kr i månaden. Läs mer här https://solidsport.com/hammarbyhandboll/.

 

Webbsändningar från Hockeyettan

   Hammarbys matcher i Hockeyettan Östra går att köpa hem över webben. Hammarby Hockey i samarbete med plattformen Staylive står för sändningar. Här finns enstaka matcher: https://play.staylive.se/hammarbyhockey/livekalender och månadsabonnemang köper man här: https://live.hockeyettan.se/schedule?page=1&partners=4

 

Nyhetsbrevets redaktör: Magnus Hagström This is a mailto link

0703-55 41 77

Skribent: Magnus Hagström
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

1972 Ljusdal

 

 

Postadress:
Hammarby Idrottsförening
Box 20056
104 60 Stockholm

Besöksadress:
Södermannagatan 63
116 66 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086413592
E-post: This is a mailto link

Se all info